Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-17, 15:12   #1621
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Marcia45, crystal, żona_marcina,
ja też zgłupiałam przy tych laktatorach. Tak jak crystal pisze sa maluszkh, które się rozleniwiaja i nie chcą później cyca ssać. Ale są teraz podobno smoczki do tych butelek madela (nie pamiętam jak się nazywają) ,które wymagają od dziecka takiego samego wysiłku ssania jak przy cycu.
A z tym maluszkiem, to masakra u mnie w szpitalu też niezbyt chętnie chcą dawać to mleko modyfikowane, a co jak nie będę miała tak od razu? Zaopatrzę się w aptece w kilka takich gotowych buteleczek. No i z tym elektrycznym może chodzić o to że one dobre do ściągnięcia całości a przy kp lepiej nie ściągać wszystkiego bo bedzie ndprodukcja.

Crystal a te kapturki to jakoś rozmiar do sutka dopasowywałaś?
chodzi Ci pewnie o butelki Medela Calma http://www.medela.com/PL/pl/breastfe...ng-device.html
Jak będę miała problemy z kp i będę zmuszona przejść częściowo na mleko modyfikowane to chyba się zaopatrzę w tą butelkę.

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 15:19   #1622
lesyeux
Zadomowienie

Hej

Odebrałam dzisiejszy wynik TOXO IgM . Jest UJEMNY
A obawiałam sie, wyniku i spac nie mogłam z dwa miesiace telu kot nam wkradł sie do auta.... spedził tam całą noc i obsrał wszystko
TŻ oczywiscie sprzątał i prał fotele, ale mimo wszystko wchize miałamże jakaś zaraza została w aucie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
No w końcu się doczekałaś

A powiedzcie mi jakie majtki kupujecie do szpitala? Jednorazowe czy wielo?
Bo zamawiam właśnie witaminy i od razu majtochy bym kliknęła..
Wielorazowe lub jednorazowe obojetnie, zależy jak z kasą. Ale tylko i wyłącznie majty typu SZORTY!!!!!
Figi,wżynają sie w cipcie. A ona obolała,poszyta itp. I majty nie mogą jeszcze powodowac podrażnien.
A szorty są mniej bolesne w noszeniu

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Nouvelle2 jako, że jesteś założycielką wątku, udzielasz się regularnie od samego początku i sama się zgłosiłaś tooo.... Zostajesz naszym łącznikiem Brawa za odwagę dla tej Pani
Spoko fajnie z tym łącznikiem wyszło. Nr tel podam na pw dzisiaj

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ja walcze z lusterkiem w dłoni
U facetów sie mówi,że prawdziwy gospodarz trzyma konia pod zadaszeniem

A u nas to lustrzyca jest hehe. Dzisiaj też sie strzygłam

Ide podrzemac. A o 18 szkoła rodzenia
Stary 2014-12-17, 15:32   #1623
ewka5891
Zakorzenienie

Lesyeux super, że toxo wyszło ujemne teraz możesz być spokojniejsza

Nie mam pomysłu na obiad wiec robię nalesniki, Tz bedzie zachwycony

Muszę zrobic listę produktów, które potrzebuje na święta, aby nie latać co chwila do sklepu. Od soboty planujemy zacząć przygotowania aby rozłożyć wszystko w czasie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 15:40   #1624
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Ja już dałam sobie spokój z depilacją. Nic nie widzę i boję się, że sie potnę. Teraz lekarz mnie widuje taką jak mnie Bóg stworzył
ja jadę z lusterkiem jak nusiekowa ale tż mi powiedział ostatnio, że nie widzi problemu i z chęcią mi pomoże, tylko ja mam obawy, czy mnie nie skaleczy

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Hej

A obawiałam sie, wyniku i spac nie mogłam z dwa miesiace telu kot nam wkradł sie do auta.... spedził tam całą noc i obsrał wszystko
TŻ oczywiscie sprzątał i prał fotele, ale mimo wszystko wchize miałamże jakaś zaraza została w aucie

A u nas to lustrzyca jest hehe. Dzisiaj też sie strzygłam

Ide podrzemac. A o 18 szkoła rodzenia
za wyniki!

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Nie mam pomysłu na obiad wiec robię nalesniki, Tz bedzie zachwycony

Muszę zrobic listę produktów, które potrzebuje na święta, aby nie latać co chwila do sklepu. Od soboty planujemy zacząć przygotowania aby rozłożyć wszystko w czasie
ja też nie miałam pomysłu i ugotowałam makaron i zrobiłam śmietanowy sos z pieczarkami, mnóstwem cebulki, ziołami, czosnkiem i kosteczkami kurczaka i wyszło tyle, że na 2 dni będzie
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 15:47   #1625
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

jej dziewczyny nie moge uwierzyć ,ze za tydzień już święta. W weekend zaczynam 30 tydzień....matko ale ten czas leci....

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ja jadę z lusterkiem jak nusiekowa ale tż mi powiedział ostatnio, że nie widzi problemu i z chęcią mi pomoże, tylko ja mam obawy, czy mnie nie skaleczy
ja wole TŻta w to nie wciągać... przed porodem to chyba polece po całości coby sie nie stresować czy równo wyszło czy nie

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Lesyeux super,że wyniki oki
Stary 2014-12-17, 15:48   #1626
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Smv ja tylko korzystam z telefonu do pisania na forum, ale nie mam aplikacji tylko pisze za pomocą przeglądarki. Jakos mi tak wygodnie jest
ja korzystam z aplikacji jak jestem poza domem, ale strasznie nie lubie pisać z telefonu jak jestem w domu to zdecydowanie wolę na laptopie

Cytat:
Ja się nie przejadam i wieczorem też mam problemy z zaśnięciem, czuję się ociężała, "latają" mi nogi. To już chyba po prostu wina ciąży

Mnie młody dzisiaj kopie w ... pochwę. Chce wyjść, czy co?

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Próbuję się zmusić wstać z wyrka i poćwiczyć.

Wzięłam się w garść po chwilowym małym załamaniu i znowu zaczęłam chodzić na spacery, uczyć angielskiego i czytać przynajmniej jeden artykuł z mojej zawodowej prasy coby nie wypaść z obiegu.
dla Ciebie, kryzys zażegnany ja właśnie też muszę sobie jakieś gazetki kupić dotyczące mojej pracy, żebym na bieżąco była chociaż jak wrócę po takim czasie to i tak pewnie nie będę wiedziała o co chodzi

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Hej

super, że wyniki ok!

miałam robić rosól na obiad , a skończyło się na tym, że będą kanapki z serem i z ketchupem (ostatnio mój no 1 ) i z pasztetem
w ogóle mam jakiś dzień lenia, miałam trochę posprzątać a chyba nie zrobię nic nie mam siły jakoś dobrze, że do sklepu się ruszyłam

nouvelle dzięki za telefon, zapisany. Ale mam nadzieję, że najwcześniej w lutym skorzystam
Stary 2014-12-17, 15:50   #1627
kasia.
Rozeznanie

Cytat:
Ja się nie przejadam i wieczorem też mam problemy z zaśnięciem, czuję się ociężała, "latają" mi nogi. To już chyba po prostu wina ciąży

no to mnie zmartwiłaś

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 15:50   #1628
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
jej dziewczyny nie moge uwierzyć ,ze za tydzień już święta. W weekend zaczynam 30 tydzień....matko ale ten czas leci....

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

ja wole TŻta w to nie wciągać... przed porodem to chyba polece po całości coby sie nie stresować czy równo wyszło czy nie

ja na razie daję spokojnie radę sama, a później to nie wiem...TŻta chyba też nie będę zatrudnia, najwyżej lusterko, albo na ślepo. A po całości to ja zawsze jadę
Stary 2014-12-17, 15:52   #1629
kasia.
Rozeznanie

ja też sama,siadam na wannie i heja jakoś tak łatwiej

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 15:53   #1630
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

to teraz proszę o wiadomości z numerami telefonów
oczywiście kto chce, nie ma przymusu
Zaraz wyślę PW

Cytat:
coś w tym chyba jest. Ja początkowo nie zamierzałam kupować (i nie kupiłam jeszcze) octeniseptu, bo ciągle czytałam, że najlepiej zostawić pępuszek samemu sobie. Teraz na zajęciach SR dowiedziałam sie, że octenisept jest niezbędny.
Tak samo zdziwiło mnie zachęcanie do zakupu sudocremu, gdy wiem, że jego skład wcale nie jest taki fajny. Na razie mam bephanten (dostałam kilka opakowań gratis do jakiegoś zamówienia)

Już ktoś pisał o aptece gemini. Ja też polecam do zakupów, mają sposry wybór i dobre ceny, zawsze dorzucą jakieś gratisy
Ja tez kupię bephanten
Sudocrem też będę mieć, ale nie będę stosować od pierwszych dni życia..
Stary 2014-12-17, 15:53   #1631
martunka88
Rozeznanie

Chwilkę mnie nie było i wdała się dyskusja o oscenisepcie. Właśnie na takie różne opinie do tej pory trafiałam, więc się jeszcze zastanawiam czy warto z niego korzystać. A może faktycznie nie ruszać wcale i kikut sam odpadnie w swoim czasie? Chociaż pewnie im szybciej tym będzie wygodniej.

EdithS Masz pomocnego męża Ja póki co nie narzekam, bo mam depilator z opcją maszynki- mega wygoda, nawet nie muszę cokolwiek widzieć, jadę na oślep

Czy słyszałyście po co kobiecie po porodzie suszarka? Myślałam, że tak normalnie, by po prysznicu osuszyć włosy na głowie.. a dzisiaj się dowiedziałam, że niektórzy polecają do suszenia krocza. Jakoś trudno jest mi to sobie wyobrazić- rana i gorące powietrze.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 15:56   #1632
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja na razie daję spokojnie radę sama, a później to nie wiem...TŻta chyba też nie będę zatrudnia, najwyżej lusterko, albo na ślepo. A po całości to ja zawsze jadę
Ja póki co też daje rade sama bez problemu

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

jestem w szpitalu i czekam już na SR. Jakoś wyjątkowo nie chciało mi się dziś iść. Tym bardziej, że chodzę sama

Stary 2014-12-17, 16:04   #1633
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość

Czy słyszałyście po co kobiecie po porodzie suszarka? Myślałam, że tak normalnie, by po prysznicu osuszyć włosy na głowie.. a dzisiaj się dowiedziałam, że niektórzy polecają do suszenia krocza. Jakoś trudno jest mi to sobie wyobrazić- rana i gorące powietrze.
Domyślam sie, że chodzi o to aby puszczać zimny nawiew, wtedy moze to ma jakiś sens. Na swojej skórze nie próbowałam.

Synek

Stary 2014-12-17, 16:11   #1634
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
pierwsze słyszę, ale zapytam z ciekawości położną
Stary 2014-12-17, 16:14   #1635
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już dałam sobie spokój z depilacją. Nic nie widzę i boję się, że sie potnę. Teraz lekarz mnie widuje taką jak mnie Bóg stworzył

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

ładnie, zgrabnie i kobieco
Ja mam opory, zeby isc bez depilacji do gina. Niby lekarze mowia, ze nawet zdrowiej jest miec wlosy, ale mam jakas blokade w glowie. Jeszcze daje rade bez lustra.

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Zaraz wyślę PW

Ja tez kupię bephanten
Sudocrem też będę mieć, ale nie będę stosować od pierwszych dni życia..
Ja myslalam, zeby na sutki kupic Maltan. Sama nie wiem, przeczytalam duzo pozytywnych recenzji. Przemawia do mnie, ze nie trzeba go zmywac przed karmieniem.
Sudocrem bede stosowac w razie potrzeby.

Edytowane przez jalouse
Czas edycji: 2014-12-17 o 16:15
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 16:20   #1636
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Chwilkę mnie nie było i wdała się dyskusja o oscenisepcie. Właśnie na takie różne opinie do tej pory trafiałam, więc się jeszcze zastanawiam czy warto z niego korzystać. A może faktycznie nie ruszać wcale i kikut sam odpadnie w swoim czasie? Chociaż pewnie im szybciej tym będzie wygodniej.

EdithS Masz pomocnego męża Ja póki co nie narzekam, bo mam depilator z opcją maszynki- mega wygoda, nawet nie muszę cokolwiek widzieć, jadę na oślep

Tez slyszalam o suszeniu krocza, I kto wie czy sama nie wezme.... nie chcialabym sie wycierac recznikiem w tym miejscu po porodzie, jesli bede zszywana co najwyzej recznik papierowy przylozyc bo dobrze wode zabiera. a nawiew nie musi byc goracy

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ja póki co też daje rade sama bez problemu

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

jestem w szpitalu i czekam już na SR. Jakoś wyjątkowo nie chciało mi się dziś iść. Tym bardziej, że chodzę sama
ja jutro mam jedno spotkanie i nie wiem czy isc... na 14 a TZ w pracy

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

gdzie jest niunia zawsze jest

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Marcia45, crystal, żona_marcina,
ja też zgłupiałam przy tych laktatorach. Tak jak crystal pisze sa maluszkh, które się rozleniwiaja i nie chcą później cyca ssać. Ale są teraz podobno smoczki do tych butelek madela (nie pamiętam jak się nazywają) ,które wymagają od dziecka takiego samego wysiłku ssania jak przy cycu.
A z tym maluszkiem, to masakra u mnie w szpitalu też niezbyt chętnie chcą dawać to mleko modyfikowane, a co jak nie będę miała tak od razu? Zaopatrzę się w aptece w kilka takich gotowych buteleczek. No i z tym elektrycznym może chodzić o to że one dobre do ściągnięcia całości a przy kp lepiej nie ściągać wszystkiego bo bedzie ndprodukcja.

Crystal a te kapturki to jakoś rozmiar do sutka dopasowywałaś?

Byly dwa rozmiary, normalny i mini, cos takiego.....
wybralam normalne wiec mam nadzieje ze dobrze trafilam, nie uwazam zebym miala mini sutki i male cycuchy no zobaczymy jak przyjdzie

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Próbuję się zmusić wstać z wyrka i poćwiczyć.

Wzięłam się w garść po chwilowym małym załamaniu i znowu zaczęłam chodzić na spacery, uczyć angielskiego i czytać przynajmniej jeden artykuł z mojej zawodowej prasy coby nie wypaść z obiegu.
Bardzo ladnie jak lapie jakas depresje.... to trwa to wiecznosc u mnie....
moj mnie tak kopie od kilku dni, doslownie jakby chcial wyjsc
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 16:21   #1637
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Ja mam opory, zeby isc bez depilacji do gina. Niby lekarze mowia, ze nawet zdrowiej jest miec wlosy, ale mam jakas blokade w glowie. Jeszcze daje rade bez lustra.

Ja myslalam, zeby na sutki kupic Maltan. Sama nie wiem, przeczytalam duzo pozytywnych recenzji. Przemawia do mnie, ze nie trzeba go zmywac przed karmieniem.
maltan niby nie trzeba zmywać, ale na SR nam położna mówiła, żeby jednak jak jest możliwość przemyć ciepłą wodą przed karmieniem. Maść musi mieć w sobie jakieś konserwanty, chemię...ma długi termin ważności więc niemożliwe żeby była taka w zupełności naturalna...

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Tez slyszalam o suszeniu krocza, I kto wie czy sama nie wezme.... nie chcialabym sie wycierac recznikiem w tym miejscu po porodzie, jesli bede zszywana co najwyzej recznik papierowy przylozyc bo dobrze wode zabiera. a nawiew nie musi byc goracy

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

ja jutro mam jedno spotkanie i nie wiem czy isc... na 14 a TZ w pracy

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

gdzie jest niunia
ja wezmę na pewno do szpitala ręczniki papierowe do osuszania krocza.
a niunia rano nie pisała? tak mi się kojarzy
Stary 2014-12-17, 16:21   #1638
Alunia79
Wtajemniczenie

Dziękuję babeczki za komplementy
Listy nie robiłam sama tylko dostałam z przyszpitalnej szkoły rodzenia Mój szpital ma takie długi, że im wszystkiego brakuje i dla tego nawet kosmetyki trzeba mieć swoje. Podobno można mieć swoją pościel. Dobrze, że lekarza swojego nie trzeba przyprowadzić

Nie mam innego lustra i to jedyny sposób na zrobienie zdjęcia.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 16:28   #1639
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:

Maltan mam , teściowa mi polecała
Stary 2014-12-17, 16:32   #1640
ewka5891
Zakorzenienie

Ja na szczescie jeszcze sama bez problemu mogę sie ogolic, jak bede miała problemy to Tz sie tym zajmie, on jest w tych sprawach delikatny

Ale mnie len złapał chciałam cos ogarnąć w mieszkaniu ale nie chce mi sie. W piatek Tzta zagonie do pracy

Synek

Stary 2014-12-17, 16:33   #1641
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
maltan niby nie trzeba zmywać, ale na SR nam położna mówiła, żeby jednak jak jest możliwość przemyć ciepłą wodą przed karmieniem. Maść musi mieć w sobie jakieś konserwanty, chemię...ma długi termin ważności więc niemożliwe żeby była taka w zupełności naturalna...

ja wezmę na pewno do szpitala ręczniki papierowe do osuszania krocza.
a niunia rano nie pisała? tak mi się kojarzy
a no pisala ale jakos mi jej brakuje, bo zawsze duzo pisze
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 16:53   #1642
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na szczescie jeszcze sama bez problemu mogę sie ogolic, jak bede miała problemy to Tz sie tym zajmie, on jest w tych sprawach delikatny

Ale mnie len złapał chciałam cos ogarnąć w mieszkaniu ale nie chce mi sie. W piatek Tzta zagonie do pracy

coś chyba jest w powietrzu, bo ja mam dzisiaj to samo jedyne co zrobiłam to wyszłam do sklepu, ale tylko dlatego, że nie miałam co jeść

dziewczyny wiecie może gdzie mogę kupić przedłużki do stanika? wiem, że na allegro są, ale się nie opłaca za wysyłkę płacić...
chodzi mi o coś takiego
http://allegro.pl/przedluzka-zapieci...876965118.html
Stary 2014-12-17, 16:54   #1643
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:

Ja polcam http://www.ceneo.pl/31933481#tab=reviews_scroll już kilka razy o niej słyszałam i ma bardzo dobre opinie

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 16:56   #1644
ewka5891
Zakorzenienie

Karolina w pasmanterii na bank dostaniesz.

Synek

Stary 2014-12-17, 17:18   #1645
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej witam się popołudniową porą
Ostatnio nic mi się nie chce, lenia mam strasznego, na dodatek nos mam zatkany i męczy mnie kaszel już się nafaszerowałam czosnkiem, miodem i syropem z cebuli i mam nadzieję że mi przejdzie.
Ediths- pomocnego masz męża, ja póki co radzę sobie siedząc na wannie a co będzie później to nie wiem
Smv- gratuluję podpisania umowy
Alunia- piękny brzuszek,
lesyeux- super że wyniki toxo są ok,

Dzisaj moja kochana mamusia zrobiła mi barszczyk czerwony i domowe paszteciki z kapustą i grzybami, pychotka już jej powiedziałam że mi by się nie chciało tylko bym gotowe kupiła
Córka jest już całkowicie zdrowa, ale dla pewności puszczę ją do przedszkola dopiero po Nowym Roku, w piątek tylko idziemy na Wigilię do przedszkola

Aha i co do depilacji okolic intymnych to jak jechałam rodzić córkę to przeżyłam szok jak pani pielęgniarka zaczęła mnie golić na żywca bez jakichkolwiek płynów, do dzisiaj żałuję że nie ogoliłam się sama w domu, ale wtedy to nie dawałam rady a mój mąż się bał że mnie zatnie teraz to już mu zapowiedziałam że jak nie dam rady to będzie musiał mi pomóc bo nie chcę tego przeżywać drugi raz

Edytowane przez MaMusKA29
Czas edycji: 2014-12-17 o 17:20
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 17:44   #1646
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej witam się popołudniową porą
Ostatnio nic mi się nie chce, lenia mam strasznego, na dodatek nos mam zatkany i męczy mnie kaszel już się nafaszerowałam czosnkiem, miodem i syropem z cebuli i mam nadzieję że mi przejdzie.
Ediths- pomocnego masz męża, ja póki co radzę sobie siedząc na wannie a co będzie później to nie wiem
Smv- gratuluję podpisania umowy
Alunia- piękny brzuszek,
lesyeux- super że wyniki toxo są ok,

Dzisaj moja kochana mamusia zrobiła mi barszczyk czerwony i domowe paszteciki z kapustą i grzybami, pychotka już jej powiedziałam że mi by się nie chciało tylko bym gotowe kupiła
Córka jest już całkowicie zdrowa, ale dla pewności puszczę ją do przedszkola dopiero po Nowym Roku, w piątek tylko idziemy na Wigilię do przedszkola

Aha i co do depilacji okolic intymnych to jak jechałam rodzić córkę to przeżyłam szok jak pani pielęgniarka zaczęła mnie golić na żywca bez jakichkolwiek płynów, do dzisiaj żałuję że nie ogoliłam się sama w domu, ale wtedy to nie dawałam rady a mój mąż się bał że mnie zatnie teraz to już mu zapowiedziałam że jak nie dam rady to będzie musiał mi pomóc bo nie chcę tego przeżywać drugi raz
ajjj, ja takie właśnie mam wyobrażenia, jak położne jadą z najzwyklejszą maszynką na sucho...a nie dość że mam skórę wrażliwą, w tym miejscu to już w ogóle, to jeszcze przed porodem na pewno jest to miejsce wrażliwsze, pewnie puchnie itd. Ja ostatnio się zacięłam o godz. 11 a o 18 wchodziłam do gina to wyobraźcie sobie, że jeszcze mi krew leciała, nie mocno, no ale
Stary 2014-12-17, 17:51   #1647
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ajjj, ja takie właśnie mam wyobrażenia, jak położne jadą z najzwyklejszą maszynką na sucho...a nie dość że mam skórę wrażliwą, w tym miejscu to już w ogóle, to jeszcze przed porodem na pewno jest to miejsce wrażliwsze, pewnie puchnie itd. Ja ostatnio się zacięłam o godz. 11 a o 18 wchodziłam do gina to wyobraźcie sobie, że jeszcze mi krew leciała, nie mocno, no ale
Powiem ci ja byłam wtedy przerażona, ale to się działo tak szybko że nie zdołałam nawet zareagować, nie sądziłam że panuje taka znieczulica, pamiętam że spytałam jej się na końcu czy sama siebie też tak goli to się na mnie spojrzała jakbym z choinki się urwała, dlatego teraz będę już mądrzejsza
Stary 2014-12-17, 17:53   #1648
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Powiem ci ja byłam wtedy przerażona, ale to się działo tak szybko że nie zdołałam nawet zareagować, nie sądziłam że panuje taka znieczulica, pamiętam że spytałam jej się na końcu czy sama siebie też tak goli to się na mnie spojrzała jakbym z choinki się urwała, dlatego teraz będę już mądrzejsza
Współczuje
Ja sobie nie wyobrażam golenia na sucho, pianka musi być obowiązkowo

Synek

Stary 2014-12-17, 18:06   #1649
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Aha i chcę się pochwalić że dzisiaj zaczynam 30 tc Jeszcze tylko 10 tygodni i powitam synka na świecie, chociaż z tą moją szyjką to nigdy nic nie wiadomo i może urodzę w lutym, według moich obliczeń od 10.02 będzie już 37 tc i wtedy ciąża jest traktowana jako donoszona więc jestem na to też przygotowana
Stary 2014-12-17, 18:13   #1650
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
coś chyba jest w powietrzu, bo ja mam dzisiaj to samo jedyne co zrobiłam to wyszłam do sklepu, ale tylko dlatego, że nie miałam co jeść

dziewczyny wiecie może gdzie mogę kupić przedłużki do stanika? wiem, że na allegro są, ale się nie opłaca za wysyłkę płacić...
chodzi mi o coś takiego
http://allegro.pl/przedluzka-zapieci...876965118.html
Kappahl, h&m, ale najtaniej znajdziesz w pasmanterii

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości