Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-17, 18:15   #1651
EdithS
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Powiem ci ja byłam wtedy przerażona, ale to się działo tak szybko że nie zdołałam nawet zareagować, nie sądziłam że panuje taka znieczulica, pamiętam że spytałam jej się na końcu czy sama siebie też tak goli to się na mnie spojrzała jakbym z choinki się urwała, dlatego teraz będę już mądrzejsza
to już wiem, czemu moja siostra jak dostałą skurcze w nocy, to zanim obudziła męża poszła do łazienki się ogolić, jak już była gładka to wtedy dopiero szykowała się do szpitala tylko nie wiem, czy każda daje radę jak ma bóle

Cytat:
Aha i chcę się pochwalić że dzisiaj zaczynam 30 tc Jeszcze tylko 10 tygodni i powitam synka na świecie, chociaż z tą moją szyjką to nigdy nic nie wiadomo i może urodzę w lutym, według moich obliczeń od 10.02 będzie już 37 tc i wtedy ciąża jest traktowana jako donoszona więc jestem na to też
przygotowana

mi gin powiedział, że mam wytrzymać do końca stycznia na pewno, a jak się akcja zacznie w lutym to i tak będzie ładnie. Potem podzielił się info, że jedna z jego pacjentek urodziła w 30tc, dzieciątko waży 1100g, na razie wszystko dobrze. Trzymam za nas wciąż kciuki, żebyśmy dały radę!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:18   #1652
smv
Zakorzenienie

To ja wam powiem ze jak byłam na wycięciu cysty to mi się kazaly panie ogolic powyżej pępka. Ogólnie pipcie i cały brzuch maszynka pojechać. Bylam w szoku inposzlam do lekarza dowiedzieć się czy faktycznie jest potrzeba aż tak wysoko... To stuknal się w głowę i mówił ze tylko pipcie bo po co mam zarastac jak wilkolak .. Heh
Stary 2014-12-17, 18:36   #1653
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
to już wiem, czemu moja siostra jak dostałą skurcze w nocy, to zanim obudziła męża poszła do łazienki się ogolić, jak już była gładka to wtedy dopiero szykowała się do szpitala tylko nie wiem, czy każda daje radę jak ma bóle

mi gin powiedział, że mam wytrzymać do końca stycznia na pewno, a jak się akcja zacznie w lutym to i tak będzie ładnie. Potem podzielił się info, że jedna z jego pacjentek urodziła w 30tc, dzieciątko waży 1100g, na razie wszystko dobrze. Trzymam za nas wciąż kciuki, żebyśmy dały radę!
napewno wytrzymamy do konca , kazda z nas
Ja mam w planie sie ogolic i wykapac za nim zadzwonie po karetke najwyzej krzywo sie pociacham ale wole sama

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

jejku..... odebralam przed chwila czesc rzeczy zamowionych dla maluszka i tak je ukladalam i sobie mysle ze boze, to juz niedlugo, dziecko bedzie w domu i obroci nasze zycie o 360 stopni hi hi
I wiecie co, poczulam jednoczesnie straszna radosc, i strach
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:38   #1654
smv
Zakorzenienie

No dla nas crystal pierworodek to wszystko nowe... Ja już się doczekać nie mogę ale boję się bo ja strasznie jesten strachliwa i placzliwa - mam nadzieje ze Dzidzius da mi to coś co nauczy mnie być twardą babka a nie ciepłą cipcia co jak coś nie wyjdzie to płacz.
Stary 2014-12-17, 18:40   #1655
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
coś chyba jest w powietrzu, bo ja mam dzisiaj to samo jedyne co zrobiłam to wyszłam do sklepu, ale tylko dlatego, że nie miałam co jeść

dziewczyny wiecie może gdzie mogę kupić przedłużki do stanika? wiem, że na allegro są, ale się nie opłaca za wysyłkę płacić...
chodzi mi o coś takiego
http://allegro.pl/przedluzka-zapieci...876965118.html
Ja swoja kupiłam z miesiąc temu w zwykłym sklepie z bielizna i rajstopami. zaplaciłam 5,90zł

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:44   #1656
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
No dla nas crystal pierworodek to wszystko nowe... Ja już się doczekać nie mogę ale boję się bo ja strasznie jesten strachliwa i placzliwa - mam nadzieje ze Dzidzius da mi to coś co nauczy mnie być twardą babka a nie ciepłą cipcia co jak coś nie wyjdzie to płacz.
Ja jestem strasznie delikatna, i nie nawidze kiedy ktos mnie dotyka obcy mnie glupia kontrola u ginekologa boli, ehhh a co to bedzie w marcu bozeeeee...... zejde z tego swiata tam....
Stary 2014-12-17, 18:49   #1657
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
jej dziewczyny nie moge uwierzyć ,ze za tydzień już święta. W weekend zaczynam 30 tydzień....matko ale ten czas leci....

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

ja wole TŻta w to nie wciągać... przed porodem to chyba polece po całości coby sie nie stresować czy równo wyszło czy nie

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Lesyeux super,że wyniki oki

Do porodu trzeba sie na gładko ogolić poniewaz odkażają i zakładają szwy - jest tak bezpieczniej i higienicznej
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:49   #1658
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Tez slyszalam o suszeniu krocza, I kto wie czy sama nie wezme.... nie chcialabym sie wycierac recznikiem w tym miejscu po porodzie, jesli bede zszywana co najwyzej recznik papierowy przylozyc bo dobrze wode zabiera. a nawiew nie musi byc goracy

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

ja jutro mam jedno spotkanie i nie wiem czy isc... na 14 a TZ w pracy

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

gdzie jest niunia zawsze jest

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Byly dwa rozmiary, normalny i mini, cos takiego.....
wybralam normalne wiec mam nadzieje ze dobrze trafilam, nie uwazam zebym miala mini sutki i male cycuchy no zobaczymy jak przyjdzie

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Bardzo ladnie jak lapie jakas depresje.... to trwa to wiecznosc u mnie....
moj mnie tak kopie od kilku dni, doslownie jakby chcial wyjsc
w sumie nie żałuję, że poszłam, bo dziś były mega ciekawe rzeczy- II, III i IV okres porodu ;-)

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:51   #1659
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem strasznie delikatna, i nie nawidze kiedy ktos mnie dotyka obcy mnie glupia kontrola u ginekologa boli, ehhh a co to bedzie w marcu bozeeeee...... zejde z tego swiata tam....
Nie zejdziesz..nie zejdziesz...dasz radę jak każda z nas. Pamietaj plan jest taki :poród szybki I bezbolesny
Mnie bardziej przeraża wizja malego dziecka w domu:skad bede wiedziała ze sie najadło?skąd bede wiedziała ile zjadło? czemu płacze?

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Do porodu trzeba sie na gładko ogolić poniewaz odkażają i zakładają szwy - jest tak bezpieczniej i higienicznej
no I poleci się po całości
Stary 2014-12-17, 18:51   #1660
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj tez nam położna mówiła, że przy ogolonej szybciej się wszystko goi. Bo tak łatwo się nie namnażają bakterie i się aż tak nie paprze

Stary 2014-12-17, 18:52   #1661
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
w sumie nie żałuję, że poszłam, bo dziś były mega ciekawe rzeczy- II, III i IV okres porodu ;-)
dawaj jakieś ciekawostki
Stary 2014-12-17, 18:53   #1662
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zejdziesz..nie zejdziesz...dasz radę jak każda z nas. Pamietaj plan jest taki :poród szybki I bezbolesny
Mnie bardziej przeraża wizja malego dziecka w domu:skad bede wiedziała ze sie najadło?skąd bede wiedziała ile zjadło? czemu płacze?

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Instynkt zadziała i bedziesz wiedziała co robić

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:57   #1663
smv
Zakorzenienie

Jak nie będziemy wiedzieć co robić to se Wizaz odpalimy kazda coś napisze i może akurat hehe... Ale tak na serio to chyba takiego maluszka to albo boli brzuszek albo jest głodne, ewentualnie może gorączka... Ale to się już pozna.. Oby żadna z nas takich przygód nie miała.
Stary 2014-12-17, 18:58   #1664
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
dawaj jakieś ciekawostki
no w sumie to nic nie było co by mnie jakoś bardzo zaskoczyło. Ale baaaardzo dużo się dowiedziałam na temat tego, jak to wszystko działa u nas w szpitalu- technicznie i organiacyjnie
Pokazywali fajne koło porodowe Ale u nas jest tylko w jednej sali, więc szanse na to, że się trafi akurat na tę sale, są nikłe

Stary 2014-12-17, 19:01   #1665
meganka18
Rozeznanie

Ale Wizaz bardzo pomaga jakoś tak raźniej mi z Wami - mój TZ sie czasami ze mnie śmieje i pyta co u koleżanek z wizażu
Stary 2014-12-17, 19:04   #1666
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Jak nie będziemy wiedzieć co robić to se Wizaz odpalimy kazda coś napisze i może akurat hehe... Ale tak na serio to chyba takiego maluszka to albo boli brzuszek albo jest głodne, ewentualnie może gorączka... Ale to się już pozna.. Oby żadna z nas takich przygód nie miała.
Tak szybko i bezbolesnie dobrze ze za marzenia nie karaja hahahahahahaha

Powiem wam, ze czeka nas jedna wielka niespodzianka!
Pisalam z kolezanka ktora ma miesieczna coreczke, boze ta kobieta nie ma czasu na prysznic, mezowi nie gotuje a maz z pracy wraca i sam robi obiady..... maja energiczne dziecko, placzliwe, dziecko tez sie boi jeszcze wszystkiego, bo wiadomo to nowe dla maluszka, boi sie kapieli, ubierania itd. opowiadala mi ze schudla ze stresu, i ogolnie po rozmowie z nia wydaje mi sie ze jakas depresje jeszcze ma, spi kiedy moze w ciagu dnia ale to i tak na krotko..... a znam inne mamusie co dzieciaczki spia pieknie, i nie placza, tylko tyle co zjesc przebrac
jedna wielka niespodzianka nas czeka
Tej kolezanki lekarz mowil ze potrzebny jest czas na poznanie sie z wlasnym malenstwem, a to nie trwa kilka dni..... jak to ona mowi po porodzie 4 trymestr najpiekniejszy ale i trudny

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
opowiadaj

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
dzisiaj tez nam położna mówiła, że przy ogolonej szybciej się wszystko goi. Bo tak łatwo się nie namnażają bakterie i się aż tak nie paprze
czytalam gdzies o tym
Stary 2014-12-17, 19:06   #1667
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
napewno wytrzymamy do konca , kazda z nas
Ja mam w planie sie ogolic i wykapac za nim zadzwonie po karetke najwyzej krzywo sie pociacham ale wole sama

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

jejku..... odebralam przed chwila czesc rzeczy zamowionych dla maluszka i tak je ukladalam i sobie mysle ze boze, to juz niedlugo, dziecko bedzie w domu i obroci nasze zycie o 360 stopni hi hi
I wiecie co, poczulam jednoczesnie straszna radosc, i strach
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ja mam to samo, od kilku dobrych dni naprzemiennie i wielka radość i wielki strach. Już zaczynam się stresować porodem, chyba tym, że nie wiem co mnie czeka i czasem po porodzie, czy będę dobrą mamą, czy nie skrzywdzę niczym mojego dziecka itd...
Stary 2014-12-17, 19:08   #1668
ewka5891
Zakorzenienie

Mojej siostrze druga corka trafiła sie grzeczna i spokojna żyć nie umierać

Ja w sumie tez nie mogłam narzekać, jak juz sie ogarnelam z noworodkiem to nie miałam problemu ze zrobieniem obiadu, ze sprzątaniem wtedy roznie bywo były sytuacje, ze do toalety nie mogłam iść ale przez te 2 lata nawet nie miałam nocy zarwanej wiec nie było zle

Synek

Stary 2014-12-17, 19:10   #1669
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak szybko i bezbolesnie dobrze ze za marzenia nie karaja hahahahahahaha

Powiem wam, ze czeka nas jedna wielka niespodzianka!
Pisalam z kolezanka ktora ma miesieczna coreczke, boze ta kobieta nie ma czasu na prysznic, mezowi nie gotuje a maz z pracy wraca i sam robi obiady..... maja energiczne dziecko, placzliwe, dziecko tez sie boi jeszcze wszystkiego, bo wiadomo to nowe dla maluszka, boi sie kapieli, ubierania itd. opowiadala mi ze schudla ze stresu, i ogolnie po rozmowie z nia wydaje mi sie ze jakas depresje jeszcze ma, spi kiedy moze w ciagu dnia ale to i tak na krotko..... a znam inne mamusie co dzieciaczki spia pieknie, i nie placza, tylko tyle co zjesc przebrac
jedna wielka niespodzianka nas czeka
Tej kolezanki lekarz mowil ze potrzebny jest czas na poznanie sie z wlasnym malenstwem, a to nie trwa kilka dni..... jak to ona mowi po porodzie 4 trymestr najpiekniejszy ale i trudny

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

opowiadaj

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

czytalam gdzies o tym
ojtam marzenia-wychodze z złożenia że pozytywne nastawienie dużo pomoże

No ja to się boje tej bezradności....maleńki płakać bedzie a ja nie bee wiedziała czego chce....I taka bezsilność.....ehhhh no nic jakoś razem damy rade!
Stary 2014-12-17, 19:12   #1670
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja mam to samo, od kilku dobrych dni naprzemiennie i wielka radość i wielki strach. Już zaczynam się stresować porodem, chyba tym, że nie wiem co mnie czeka i czasem po porodzie, czy będę dobrą mamą, czy nie skrzywdzę niczym mojego dziecka itd...
a ja mam co innego- boję się, że nie będę miała cierpliwości do dziecka. Mam styczność na co dzień z siostrzeńcem, którego po prostu momentami najchętniej bym rozszarpała. Jest złośliwy, nie słucha się, pyskuje i boję się, że moja mała będzie taka sama. Na dodatek są wieczne cyrki przy jedzeniu, nawet teraz. Siedzimy w jadalni i usiłuję go zmusić do jedzenia kolacji, prawie 6letnie dziecko
tak samo jak spędzam czas z moją przyjaciółką i jej synkiem. Mały ma 10 miesięcy, jest bardzo żywym dzieckiem.... i ja wysiadam Nie zajmie się sam sobą nawet przez minutę, jak się nim nie zajmujemy to od razu ryczy i marudzi, nie potrafi usiedzieć w wózku, no szok...
Mam nadzieję, że do swojego dziecka to ma się jednak inne podejście i mega cierpliwość, bo inaczej to ja nie wyrobię

Stary 2014-12-17, 19:13   #1671
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie czesto sni moj porod, i to jak mam maluszka obok siebie.... a to dlatego ze za duzo o tym mysle....
duzo czytam na forach o mamusiach jak sobie radza np, po porodzie, i najbardziej mi w pamieci utkwily slowa gdzie mamusie pisza ze nienawidza swoich maluszkow, maja ochote pacnac je reka przez ich placz, a po sekundzie takiego myslenia strasznie zaluja ze o tym pomyslaly i czuje sie z tym bardzo zle..... tak tak, nikt nie mowil ze bedzie perfekcyjnie
Porodem sie nie stresuje,to musi bolec, do tego jestesmy stworzone , moge rodzic sto razy, myslac ze umieram z bolu.... tylko tym czy mnie natna, czy beda zszywac ze znieczuleniem czy bez, bo jak bez to juz mam w glowie ze zabije lekarza, i bede im grozic, itd. jak jakas wariatka ,bo lekarze zachowuja sie czasami jak zwierzeta a nie ludzie....
za duzo w googlach siedze
Stary 2014-12-17, 19:14   #1672
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi Ci pewnie o butelki Medela Calma http://www.medela.com/PL/pl/breastfe...ng-device.html
Jak będę miała problemy z kp i będę zmuszona przejść częściowo na mleko modyfikowane to chyba się zaopatrzę w tą butelkę.
czytałam o tych butelkach wiele dobrego także pewnie jak coś to kupię dwie sztuki, choć cena zabójcza
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja na szczescie jeszcze sama bez problemu mogę sie ogolic, jak bede miała problemy to Tz sie tym zajmie, on jest w tych sprawach delikatny

Ale mnie len złapał chciałam cos ogarnąć w mieszkaniu ale nie chce mi sie. W piatek Tzta zagonie do pracy
ja już nic nie widze, bez lusterka ani rusz
Cytat:
Powiem ci ja byłam wtedy przerażona, ale to się działo tak szybko że nie zdołałam nawet zareagować, nie sądziłam że panuje taka znieczulica, pamiętam że spytałam jej się na końcu czy sama siebie też tak goli to się na mnie spojrzała jakbym z choinki się urwała, dlatego teraz będę już mądrzejsza
o matko na sucho....nie umiem sobie tego wyobrazić
Cytat:
Aha i chcę się pochwalić że dzisiaj zaczynam 30 tc Jeszcze tylko 10 tygodni i powitam synka na świecie, chociaż z tą moją szyjką to nigdy nic nie wiadomo i może urodzę w lutym, według moich obliczeń od 10.02 będzie już 37 tc i wtedy ciąża jest traktowana jako donoszona więc jestem na to też przygotowana
idziemy łeb w łebu mnie też dziś 30 tydzień
Cytat:
Ale Wizaz bardzo pomaga jakoś tak raźniej mi z Wami - mój TZ sie czasami ze mnie śmieje i pyta co u koleżanek z wizażu
pozdrów go od nas
o rany poszłam spac o 24, a wstałam o 6 w między czasie siku, przewroty z boku na bok, bóle pleców, masakra tez tak macie? oczywiscie do tej pory nie miaąłm problemów ze snem
Stary 2014-12-17, 19:16   #1673
ewka5891
Zakorzenienie

Nouvelle wiem o czym mowisz ale do swojego dziecka ma sie inne podejście

Synek

Stary 2014-12-17, 19:17   #1674
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:

No ja to się boje tej bezradności....maleńki płakać bedzie a ja nie bee wiedziała czego chce....I taka bezsilność.....ehhhh no nic jakoś razem damy rade!
tez mam takie mysli, z drugiej strony mam mamę pod reką, najwyzęj będziemy we trójkę płakać z bezsilności
Stary 2014-12-17, 19:18   #1675
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
a ja mam co innego- boję się, że nie będę miała cierpliwości do dziecka. Mam styczność na co dzień z siostrzeńcem, którego po prostu momentami najchętniej bym rozszarpała. Jest złośliwy, nie słucha się, pyskuje i boję się, że moja mała będzie taka sama. Na dodatek są wieczne cyrki przy jedzeniu, nawet teraz. Siedzimy w jadalni i usiłuję go zmusić do jedzenia kolacji, prawie 6letnie dziecko
tak samo jak spędzam czas z moją przyjaciółką i jej synkiem. Mały ma 10 miesięcy, jest bardzo żywym dzieckiem.... i ja wysiadam Nie zajmie się sam sobą nawet przez minutę, jak się nim nie zajmujemy to od razu ryczy i marudzi, nie potrafi usiedzieć w wózku, no szok...
Mam nadzieję, że do swojego dziecka to ma się jednak inne podejście i mega cierpliwość, bo inaczej to ja nie wyrobię
myślę, że do swojego dziecka będziesz sobie taką cierpliwość wyrabiać, bo będzie Ci zależało by ją wszystkiego, czego możesz nauczyć, by mała rosła z wartościami, jakie Ty i TŻ macie, chyba ta świadomość, że to własne dziecko sama będzie rodzić cierpliwość. Przynajmniej ja sobie tak to wyobrażam
A jeszcze sobie myślę, że zmieni się życie, zmienią priorytety, dziecko będzie ważniejsze od znajomych, czy życia towarzyskiego, na co nie narzekam, ale do wszelkich zmian trzeba się będzie przyzwyczaić, choć mam głęboką nadzieję że i w tym przypadku miłość do dziecka prowadzi i wypełnia wszystkie inne luki
Stary 2014-12-17, 19:20   #1676
nouvelle2
Zakorzenienie

Zostawiłam na moment kurtkę na łóżku....

Stary 2014-12-17, 19:24   #1677
meganka18
Rozeznanie

Ja zakupiłam na brodawki Medela, PureLan, Maść na brodawki z lanoliną, 37 g w promocji w Smyku
Stary 2014-12-17, 19:24   #1678
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Mi sie czesto sni moj porod, i to jak mam maluszka obok siebie.... a to dlatego ze za duzo o tym mysle....
duzo czytam na forach o mamusiach jak sobie radza np, po porodzie, i najbardziej mi w pamieci utkwily slowa gdzie mamusie pisza ze nienawidza swoich maluszkow, maja ochote pacnac je reka przez ich placz, a po sekundzie takiego myslenia strasznie zaluja ze o tym pomyslaly i czuje sie z tym bardzo zle..... tak tak, nikt nie mowil ze bedzie perfekcyjnie
Porodem sie nie stresuje,to musi bolec, do tego jestesmy stworzone , moge rodzic sto razy, myslac ze umieram z bolu.... tylko tym czy mnie natna, czy beda zszywac ze znieczuleniem czy bez, bo jak bez to juz mam w glowie ze zabije lekarza, i bede im grozic, itd. jak jakas wariatka ,bo lekarze zachowuja sie czasami jak zwierzeta a nie ludzie....
za duzo w googlach siedze
a ja za dużo ostatnio myślę i zaczyna mnie przerażać wszystko, co fizjologicznie z ciężarną związane, czy zdążą mi zrobić lewatywę, czy spanikuję jak w domu mi wody odejdą, czy pęknę lub czy mnie boleśnie lub strasznie zszyją, czy będę umiała kp, czy będę miała w ogóle siłę po porodzie, czy rana będzie się dobrze goić... muszę chyba przejść kurs pozytywnego myślenia. Nie miałam tak wcześniej, a o paru dni masakra ze mną

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
idziemy łeb w łebu mnie też dziś 30 tydzień

pozdrów go od nas
o rany poszłam spac o 24, a wstałam o 6 w między czasie siku, przewroty z boku na bok, bóle pleców, masakra tez tak macie? oczywiscie do tej pory nie miaąłm problemów ze snem
gratulacje za 30tc!!!
mnie plecy nie bolą w trakcie snu, ale każdy obrót z boku na bok mnie budzi, bo brzuch jest ciężki i zanim się obrócę to ho ho.
No i dość często budzi mnie przyspieszone bicie serca. Ale właśnie nie wiem, czy to coś nie tak, czy może od tych moich chorych myśli
Stary 2014-12-17, 19:25   #1679
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Zostawiłam na moment kurtkę na łóżku....

Ten Twoj kociak to strasznie duzo czułości chyba potrzebuje

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Dziewczyny słyszałyście ze można podobno zrobić sobie lewatywę samej w domu jak pojawia nam sie pierwsze skurcze ?
Stary 2014-12-17, 19:26   #1680
smv
Zakorzenienie

CRYSTAL ja dlatego innych forów ne czytam, bo za dużo się nakręcam, często zdarza się nam utażsamiać z innymi dziewczynami i ich problemy stają się naszymi.
Mi sie poród nie snił, ale snilo mii sie , że już synuś był ze mną był taki spokojny i gzreczniutki
Mam nadzieję, że wrodzi się we mnie bo ja spałam praktycznie cały czas aż rodzice sprawdzali czy w ogóle oddycham- i tak mi zostało do dzisiaj. Mój małż tez czesto się budzi i sprawdza czy klatka mi sie rusza bo mówi, że śpię tak cichutko jakbym nie żyła..za to on nadrabia ;D

Ja np duzo się naoglądałam ślubów na yt i tak się przejmowałam swoim, że w efekcie ciągle płakałam w kościele. Więc teraz nic nie patrzę, co ma być to bedzie

Nouvelle- powiem ci, że do obcych dzieci czasami to i mi brakuje cieprliowści, 5 latek siedzi, beka, pierdzi, pcha ręce do pupy i do buzi i jeszcze do mnie pyszczy w przedszkolu- czasami naprawdę mam ochotę poszarpać- nie bić ale wziąć za fraki i tak go skrzyczeć, ale ja nie potrafię głosu podnieść na dziecko.
Przy swoim ponoć jest to inna cierpliwość! Ponoć...;D

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości