|
|
#1651 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
Cytat:
tylko nie wiem, czy każda daje radę jak ma bóle![]() Cytat:
![]() ![]() mi gin powiedział, że mam wytrzymać do końca stycznia na pewno, a jak się akcja zacznie w lutym to i tak będzie ładnie. Potem podzielił się info, że jedna z jego pacjentek urodziła w 30tc, dzieciątko waży 1100g, na razie wszystko dobrze. Trzymam za nas wciąż kciuki, żebyśmy dały radę!
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
To ja wam powiem ze jak byłam na wycięciu cysty to mi się kazaly panie ogolic powyżej pępka. Ogólnie pipcie i cały brzuch maszynka pojechać. Bylam w szoku inposzlam do lekarza dowiedzieć się czy faktycznie jest potrzeba aż tak wysoko... To stuknal się w głowę i mówił ze tylko pipcie bo po co mam zarastac jak wilkolak .. Heh
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam w planie sie ogolic i wykapac za nim zadzwonie po karetke najwyzej krzywo sie pociacham ale wole sama ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- jejku..... odebralam przed chwila czesc rzeczy zamowionych dla maluszka i tak je ukladalam i sobie mysle ze boze, to juz niedlugo, dziecko bedzie w domu i obroci nasze zycie o 360 stopni hi hi ![]() I wiecie co, poczulam jednoczesnie straszna radosc, i strach
|
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
No dla nas crystal pierworodek to wszystko nowe... Ja już się doczekać nie mogę ale boję się bo ja strasznie jesten strachliwa i placzliwa - mam nadzieje ze Dzidzius da mi to coś co nauczy mnie być twardą babka a nie ciepłą cipcia co jak coś nie wyjdzie to płacz.
|
#1655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie glupia kontrola u ginekologa boli, ehhh a co to bedzie w marcu bozeeeee...... zejde z tego swiata tam.... |
|
|
|
|
#1657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do porodu trzeba sie na gładko ogolić poniewaz odkażają i zakładają szwy - jest tak bezpieczniej i higienicznej |
|
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1659 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie bardziej przeraża wizja malego dziecka w domu:skad bede wiedziała ze sie najadło?skąd bede wiedziała ile zjadło? czemu płacze? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nie będziemy wiedzieć co robić to se Wizaz odpalimy
kazda coś napisze i może akurat hehe... Ale tak na serio to chyba takiego maluszka to albo boli brzuszek albo jest głodne, ewentualnie może gorączka... Ale to się już pozna.. Oby żadna z nas takich przygód nie miała.
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
no w sumie to nic nie było co by mnie jakoś bardzo zaskoczyło. Ale baaaardzo dużo się dowiedziałam na temat tego, jak to wszystko działa u nas w szpitalu- technicznie i organiacyjnie
Pokazywali fajne koło porodowe Ale u nas jest tylko w jednej sali, więc szanse na to, że się trafi akurat na tę sale, są nikłe
|
|
|
|
#1665 |
|
Rozeznanie
|
Ale Wizaz bardzo pomaga
jakoś tak raźniej mi z Wami - mój TZ sie czasami ze mnie śmieje i pyta co u koleżanek z wizażu
|
|
|
|
#1666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze ze za marzenia nie karaja hahahahahahaha Powiem wam, ze czeka nas jedna wielka niespodzianka! ![]() Pisalam z kolezanka ktora ma miesieczna coreczke, boze ta kobieta nie ma czasu na prysznic, mezowi nie gotuje a maz z pracy wraca i sam robi obiady..... maja energiczne dziecko, placzliwe, dziecko tez sie boi jeszcze wszystkiego, bo wiadomo to nowe dla maluszka, boi sie kapieli, ubierania itd. opowiadala mi ze schudla ze stresu, i ogolnie po rozmowie z nia wydaje mi sie ze jakas depresje jeszcze ma, spi kiedy moze w ciagu dnia ale to i tak na krotko..... a znam inne mamusie co dzieciaczki spia pieknie, i nie placza, tylko tyle co zjesc przebrac ![]() jedna wielka niespodzianka nas czeka Tej kolezanki lekarz mowil ze potrzebny jest czas na poznanie sie z wlasnym malenstwem, a to nie trwa kilka dni..... jak to ona mowi po porodzie 4 trymestr najpiekniejszy ale i trudny ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1667 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej siostrze druga corka trafiła sie grzeczna i spokojna
![]() Ja w sumie tez nie mogłam narzekać, jak juz sie ogarnelam z noworodkiem to nie miałam problemu ze zrobieniem obiadu, ze sprzątaniem wtedy roznie bywo były sytuacje, ze do toalety nie mogłam iść ale przez te 2 lata nawet nie miałam nocy zarwanej wiec nie było zle
|
#1669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ja to się boje tej bezradności....maleńki płakać bedzie a ja nie bee wiedziała czego chce....I taka bezsilność.....ehhhh no nic jakoś razem damy rade!
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo jak spędzam czas z moją przyjaciółką i jej synkiem. Mały ma 10 miesięcy, jest bardzo żywym dzieckiem.... i ja wysiadam Nie zajmie się sam sobą nawet przez minutę, jak się nim nie zajmujemy to od razu ryczy i marudzi, nie potrafi usiedzieć w wózku, no szok...Mam nadzieję, że do swojego dziecka to ma się jednak inne podejście i mega cierpliwość, bo inaczej to ja nie wyrobię
|
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() duzo czytam na forach o mamusiach jak sobie radza np, po porodzie, i najbardziej mi w pamieci utkwily slowa gdzie mamusie pisza ze nienawidza swoich maluszkow, maja ochote pacnac je reka przez ich placz, a po sekundzie takiego myslenia strasznie zaluja ze o tym pomyslaly i czuje sie z tym bardzo zle..... tak tak, nikt nie mowil ze bedzie perfekcyjnie Porodem sie nie stresuje,to musi bolec, do tego jestesmy stworzone , moge rodzic sto razy, myslac ze umieram z bolu.... tylko tym czy mnie natna, czy beda zszywac ze znieczuleniem czy bez, bo jak bez to juz mam w glowie ze zabije lekarza, i bede im grozic, itd. jak jakas wariatka ,bo lekarze zachowuja sie czasami jak zwierzeta a nie ludzie.... za duzo w googlach siedze |
|
|
|
|
#1672 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także pewnie jak coś to kupię dwie sztuki, choć cena zabójcza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie też dziś 30 tydzień Cytat:
![]() o rany poszłam spac o 24, a wstałam o 6 w między czasie siku, przewroty z boku na bok, bóle pleców, masakra tez tak macie? oczywiscie do tej pory nie miaąłm problemów ze snem
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Nouvelle wiem o czym mowisz
ale do swojego dziecka ma sie inne podejście
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze sobie myślę, że zmieni się życie, zmienią priorytety, dziecko będzie ważniejsze od znajomych, czy życia towarzyskiego, na co nie narzekam, ale do wszelkich zmian trzeba się będzie przyzwyczaić, choć mam głęboką nadzieję że i w tym przypadku miłość do dziecka prowadzi i wypełnia wszystkie inne luki
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Zostawiłam na moment kurtkę na łóżku....
|
|
|
|
#1677 |
|
Rozeznanie
|
Ja zakupiłam na brodawki Medela, PureLan, Maść na brodawki z lanoliną, 37 g w promocji w Smyku
|
|
|
|
#1678 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie plecy nie bolą w trakcie snu, ale każdy obrót z boku na bok mnie budzi, bo brzuch jest ciężki i zanim się obrócę to ho ho. No i dość często budzi mnie przyspieszone bicie serca. Ale właśnie nie wiem, czy to coś nie tak, czy może od tych moich chorych myśli
|
|
#1679 |
|
Rozeznanie
|
Ten Twoj kociak to strasznie duzo czułości chyba potrzebuje ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Dziewczyny słyszałyście ze można podobno zrobić sobie lewatywę samej w domu jak pojawia nam sie pierwsze skurcze ? |
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
CRYSTAL ja dlatego innych forów ne czytam, bo za dużo się nakręcam, często zdarza się nam utażsamiać z innymi dziewczynami i ich problemy stają się naszymi.
Mi sie poród nie snił, ale snilo mii sie , że już synuś był ze mną był taki spokojny i gzreczniutki ![]() Mam nadzieję, że wrodzi się we mnie bo ja spałam praktycznie cały czas aż rodzice sprawdzali czy w ogóle oddycham- i tak mi zostało do dzisiaj. Mój małż tez czesto się budzi i sprawdza czy klatka mi sie rusza bo mówi, że śpię tak cichutko jakbym nie żyła..za to on nadrabia ;D Ja np duzo się naoglądałam ślubów na yt i tak się przejmowałam swoim, że w efekcie ciągle płakałam w kościele. Więc teraz nic nie patrzę, co ma być to bedzie ![]() Nouvelle- powiem ci, że do obcych dzieci czasami to i mi brakuje cieprliowści, 5 latek siedzi, beka, pierdzi, pcha ręce do pupy i do buzi i jeszcze do mnie pyszczy w przedszkolu- czasami naprawdę mam ochotę poszarpać- nie bić ale wziąć za fraki i tak go skrzyczeć, ale ja nie potrafię głosu podnieść na dziecko. Przy swoim ponoć jest to inna cierpliwość! Ponoć...;D
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

tylko nie wiem, czy każda daje radę jak ma bóle
Jeszcze tylko 10 tygodni i powitam synka na świecie, chociaż z tą moją szyjką to nigdy nic nie wiadomo i może urodzę w lutym, według moich obliczeń od 10.02 będzie już 37 tc i wtedy ciąża jest traktowana jako donoszona więc jestem na to też 

jedyne co zrobiłam to wyszłam do sklepu, ale tylko dlatego, że nie miałam co jeść 

Nie zajmie się sam sobą nawet przez minutę, jak się nim nie zajmujemy to od razu ryczy i marudzi, nie potrafi usiedzieć w wózku, no szok...