Mamusie lutowe 2015 - cz. 5 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-17, 18:56   #4531
IncognitoNick
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
Mnie też biodra bolą, a szczególnie przy chodzeniu i w nocy. Ale jak normalne to niech bolą .
Podobno normalne, bo relaksyna działa i rozluźnia różne rzeczy. Tak mi przynajmniej powiedziały położne. Mnie boli, zwłaszcza jedno biodro, gdy wstaję, gdy chodzę po schodach. Trochę boli mnie też gdy chodzę i w nocy jak się źle ułożę.

Cytat:
Napisane przez tuliluli Pokaż wiadomość
Mnie też bolą biodra. Szczególnie jak posiedzę dłużej na krześle. Czasami w nocy to nie wiem jak się ułożyć i nawet rogaliński nie pomaga Jedyną ulgę przynosi położenie się na plecy, a przecież nie powinno się tak kłaść... Grrr...
Ja dużo śpię na plecach. Podobno jak się nie mdleje przy tym, to jest OK.

Aha, Hope - jeść powinno się co 2-3h. Dietetyk powinien Ci powiedzieć ile wymienników węglowodanowych (WW) powinnaś dziennie jeść. Tabele wymienników są np. tutaj: http://cukrzyca.wieszjak.polki.pl/za...odanowych.html

Jeśli chodzi o owoce, to powinno się je jeść ok 2x dziennie. Moja diabetolog nie każe ich łączyć z produktami zbożowymi, i mówi, że jedna porcja to tyle, ile mieści się w dłoni, czyli np. połowa jabłka. Wiem jednak, że szkoły są różne.

Wydaje mi się jednak, że Ty nie masz cukrzycy. Po tym co zjadłaś, to chyba nawet Aga miałaby cukier powyżej 120
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:56   #4532
tuliluli
Raczkowanie

Dziewczyny, a pieluchy tetrowe macie jakieś szczególne do polecenia?

Bo mnie na zakupy wzięło.

Prześcieradła wzięłam 4szt. 2 białe, beżowe i szare.

I jeszcze mi się przypomniało o pokrowcu na materac pod prześcieradełko. Moja kuzynka testowała różne i mówi, że najfajniejsze robi IKEA: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40143304/

Muszę podjechać do IKEI, ale to już po świętach. Teraz tam jest dziki szał.
tuliluli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:57   #4533
AGATA2605
Rozeznanie

Ja również melduję się po wizycie,

Córcia waży 1,4 kg wszystko wygląda na 30 tydzień oprócz brzuszka który wygląda na 28 dlatego muszę przyjść za 3 tygodnie to sprawdzić. Gin powiedział żebym się nie martwiła ale zasiał we mnie niepewność.
Co do moich oczu to już dzisiaj inaczej gadał o porodzie i też będziemy rozważać cc ale to właśnie na następnej wizycie. Gdyby do tego doszło to będzie mnie ciął ok. 17 lutego. I teraz mam dylemat bo to tak wygląda że w sumie sama będę musiała się zdecydować czy urodzę naturalnie czy przez cc
Stary 2014-12-17, 19:00   #4534
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AGATA2605 Pokaż wiadomość

Córcia waży 1,4 kg wszystko wygląda na 30 tydzień oprócz brzuszka który wygląda na 28 dlatego muszę przyjść za 3 tygodnie to sprawdzić. Gin powiedział żebym się nie martwiła ale zasiał we mnie niepewność.
Co do moich oczu to już dzisiaj inaczej gadał o porodzie i też będziemy rozważać cc ale to właśnie na następnej wizycie. Gdyby do tego doszło to będzie mnie ciął ok. 17 lutego. I teraz mam dylemat bo to tak wygląda że w sumie sama będę musiała się zdecydować czy urodzę naturalnie czy przez cc
ładna waga:p

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:07   #4535
AGATA2605
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, a pieluchy tetrowe macie jakieś szczególne do polecenia?

Bo mnie na zakupy wzięło.

Prześcieradła wzięłam 4szt. 2 białe, beżowe i szare.

I jeszcze mi się przypomniało o pokrowcu na materac pod prześcieradełko. Moja kuzynka testowała różne i mówi, że najfajniejsze robi IKEA: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40143304/

Muszę podjechać do IKEI, ale to już po świętach. Teraz tam jest dziki szał.
tuliluli- ja też wybieram się do Ikei ale faktycznie lepiej po świętach bo teraz tam musi być tragicznie. Dzięki za info o tym pokrowcu na pewno go kupie bo myślę że materac do łóżeczka też kupimy w Ikea.

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
jade na pogotowie zaraz bo nie ogarniam tego bolu... teraz typowo napierdziela ucho wiec niech mi cos dadza... do tego na nie nie słysze
maladT- współczuję bolącego ucha, mam nadzieję że na pogotowiu nie będziesz długo siedziała i czekała w kolejce
Stary 2014-12-17, 19:08   #4536
lui_89
Zadomowienie

tuli ja białe tetry z gemini brałam, takie grubsze LUX
http://www.aptekagemini.pl/weber-pie...-1-sztuka.html

a kolorowe stąd:
http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...741339197.html

mają różne kolorki
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:22   #4537
tuliluli
Raczkowanie

My materac kupiliśmy ten: http://www.hilding.pl/produkt/matera...y-safe_19.html ikeowe PODOBNO są takie sobie. Wiem, że dużo Mam poleca Hilding i Hevea.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

O, lui - dzięki.

Mam kilka muślinowych z Mamas&Papas, coś tam jeszcze jedzie, ale zwykłą białą tetrę też potrzebuję.
Stary 2014-12-17, 19:24   #4538
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Agata, na pewno Malutka dobrze się rozwija. Nie martw się Ładnie waży

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Tuli, mnie też dzisiaj wzięło na zamawianie i kupowanie rzeczy dla bobasa.

Ja dzisiaj zamówiłam te pieluchy http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=7226664

Ale te co Lui wkleiła, też są dobre
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:25   #4539
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
Kurcze, właśnie na stronie mojego szpitala jest napisane "klapki lub wygodne obuwie dla ojca dziecka na trakt porodowy" To on musi buty zmieniać? Bo on by poszedł w adidasach swoich normalnie. Przypomniało mi się opakowanie żelek na wagę z biedry kupiłam pół kilo :P
Klapki sa do rodzinnego porodu najlepsze takie jak na basen, bo wiesz jakby mial ci pod prysznicem polewac plecy do zlagodzenia bolu to jednak najlepiej w takich bo adidaski albo inne pelne to zamokna.

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Ehh miałam mieć jazdy na 14,a instruktor przesunął na 15- znowu będzie wszystko na szybko, żeby Tż zdążył do pracy ;/

Asia jaka faaaajna jakie poliki ma i czółko zmarszczone
Ja przynajmniej tak to widzę

Agata ja to chyba przy skurczach będę sobie wmawiała w domu, że to jeszcze nie to i pojadę na ostatnią chwilę

biedna.
Ja obawiam sie tego samego ale polozna powtarza nam ze najlepiej 1 faze porodu przebyc w domku, bo zazwyczaj te kobitki co przezywaja 1 faze w szpitalu to jakos bardziej ja odczuwaja, a druga to juz w ogole. Wiec uczula ze jesli ktos tylko ma mozliwosc pobujania sie w domku, wziecia sobie jeszcze cieplego prysznica, kapieli, to naprawde poleca coby i porod przejsc jakos tak kameralniej. Ja raczej nie bede miala tego komfortu bo droga do szpitala to bedzie minimum godzina, ale mysle ze na kapiel na spokojnie jeszcze sie skusze

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Incognito no to mnie uspokoiłaś Bo już sobie wkręcałam Bóg wie co, jak zwykle

Hope ale tak od razu szpital? Hmm chcą tylko Cię przebadać i puszczą do domu?

Duszona pochwal się ciuszkami
Tak. Mam podejrzenie cukrzycy. No i mam bardzo duze lozysko i grube. Co moze byc ze soba powiazane lub nie. Dodatkowo anemia. Ale luz. Jest naprawde wporzadku, mam nadzieje ze juz na weekend mnie puszcza

Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
i taką pościel mi mikołaj przyslał

A te dwie mam na święta juz kiedyś kupione

ojaacie jakie sliczne! Natchnelas mnie na kupno poscieli! zamawialas czy dostalas?

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
no właśnie. dziś zjadłam o 7.30 a potem o 11 i cukier 140!
właśnie sobie myślałam że jednak jak jem co 2 godz to cukry mam ładne a jak mam przerwę to się wali

ano wlasnie. A jak to jest z podjadaniem miedzy posilkami? Mam po prostu juz nie jesc nic na te godzine przed kazdym pomiarem ? A np po zaraz jak zjem owoca i powiedzmy potem za godzine kolejny posilek to tak moze byc? Czy mam jesc co dwie,trzy godziny i nie podjadac nic pomiedzy?

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
te z serii SKUBB czy jakos tak ?
Jesli tak to je baaaaaaaaaardzo lubie i wszsytko w nich mam
skarpetki moje, meza, majtki,koszulki, bodziaki mlodego,polspiochy ,skarpetki :d uzywam do wszystkiego
mam biale i czarne

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

patrzcie jakie wredne
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=92 rossmanowskie
a normalnie http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...0023,1662,6081 6,49

taak te skuby. Wlasnie wczesniej byly po 30 zl komplet a teraz sa po 20 musze dokupic bo malm'ow mamy sporo.

Cytat:
Napisane przez Tutti1234 Pokaż wiadomość
http://slodkiemamy.edu.pl/ przejrzyj sobie tą stronke, jest tam troszke podstawowych informacji. Ja najkrócej tu wiem o cukrzycy, więc dopiero sprawdzam co można.
Dziekuje
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:31   #4540
d_a_r_i_a
Rozeznanie

OOo Agata to mamy podobna sytuacje... Tylko ze moja ginka raczej juz sama podjęła decyzje.. Takze nasz bombel ujrzy świat prawdopodobnie 6 lutego...
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:34   #4541
tuliluli
Raczkowanie

Chyba bym się cieszyła jakbym znała dokładny dzień. A tak to się trochę boję, że nie ogarnę, że rodzę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-17, 19:36   #4542
AGATA2605
Rozeznanie

Cytat:
My materac kupiliśmy ten: http://www.hilding.pl/produkt/matera...y-safe_19.html ikeowe PODOBNO są takie sobie. Wiem, że dużo Mam poleca Hilding i Hevea.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

O, lui - dzięki.

Mam kilka muślinowych z Mamas&Papas, coś tam jeszcze jedzie, ale zwykłą białą tetrę też potrzebuję.
dzięki za info już lukam na tą stronę
Stary 2014-12-17, 19:38   #4543
tuliluli
Raczkowanie

Tylko nie wiem jak na tej stronie cenowo. Mi się udało kupić za jakieś 220zł, bo była promocja na tę markę.
Stary 2014-12-17, 19:39   #4544
201704210903
Konto usunięte

hope zazwyczaj jem co 2 godz i nic w międzyczasie

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

No chyba że po godzinie jest poniżej 100 to sobie coś jem małego

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:42   #4545
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Cytat:
jade na pogotowie zaraz bo nie ogarniam tego bolu... teraz typowo napierdziela ucho wiec niech mi cos dadza... do tego na nie nie słysze
Ojej... Ja jak miałam zapalenia ucha to potem wracały co chwilę i wszystko przeszło po tym jak poszłam do laryngologa i przepłukał mi ucho i dostałam krople robione specjalnie w aptece na bazie wody utlenionej.

Cytat:
Napisane przez d_a_r_i_a Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie

Mój bombelek waży już 2060 g, przekręcił się główką w dół i wody też ma pod dostatkiem (więc chyba nie uciekają).
Ginka przeczytała te zaświadczenie od okulisty i kazała nastawić się na cc smutno mi.. myślałam po tych wszystkich lekarzach, że będę rodzić naturalnie i mały się w końcu odwrócił a tu taki zwrot akcji... miałam się spotkać z tą poleconą położną po świętach i umawiać.. a teraz to już bez sensu..martwie się jak to będzie z kp po cc i te lizaki z torby też mogę wyjąć

gratki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
tuliluli ale slicznosci,bardzo mi sie podoba ten napis i te-jak to sie nazywa,wyleciala mi anzwa z glowy,te trojkaciki na scianie o

lui ja tez nie mam torby,i tak teraz mnie naszla mysl,jedziemy prawie na dwa tygodnie,moze jednak wziac cos w razie w?karte ciazy na pewno,ale moze spakowac to co mam niech sobie lezy w aucie?

monia ojej oby to cisnienie tak nie skakalo,jak trzeba szybciej rozwiazywac ciaze to wiadomo,ale moze sie cos ustabilizuje i jeszcze poczekaja z ta cc

Aga a ja kurde tego pudelka nie widze
ale widzialam juz na innej stronie
ja mialam niebieskie z babydream,ale mi peklo,musze nowe jakies kupic,ale tez naklejki odklejalam bo mi psuly dizajn haha
a te ceny kurde,czasem widzisz zdzierstwo na all
no Pani z przedszkola to wzor cnot wszelkich tak ze ten,ciesz sie ze jestes takim autorytetem

tak,ja sobie wlasnie zakupilam,bo ostatnie rozdalam siostrze ze mi nie potrzebne,a jednak potrzebne
kochana trzymaj sie tam w tym szpitalu,mam nadzieje ze Cie szybko wypuszcza jednak

wegielek mi sie te monster high tez nie podobaja,moja jeszcze za mala na to,no niestety tak jest,dziecko cos zobaczy i to chce,tez ma troche teraz moja faze na hello kitty ale mam gdzies te gadki ze to szatanski kot,ot zwykla maskotka,nie wiaze tego z jakims niewiadomo czym,ale nie ulegam mojej ze musi miec wszystko z tym
zreszta-jak ona chce cos ze smokami,autem ,rycerzem to takie jej kupuje,nie tlumacze jej ze cos dla dziewczynek a cos dla chlopcow,nie lubie takiego podzialu,i mam nadzieje ze jak najdluzej jej tak zostanie
juz mnie tesciowa wkurza jak gada ze szwagier ubolewa bo nie moze malej kupic samochodu-a czemu nie moze?ich zdaniem-bo jest dziewczynkaaa

iva Ty wklejalas zdjecie corci?rany sie pogubilam
w kazdym razie mala sliczna i te maskotki hihi

DuszonaMarchewka ale cudowne rzeczy,rano w jednym sweterku z kotkami na kieszonkach?nie wiem czy dobrze pamietam zakochalam sie
powiedz mi,skad masz te posiele?piekne sa,skoro maz ma premie,ja chce piekna posciel pod choinke i juz
a kochana rozstepow w ogole nie widac,same kropeczki wlasnie
i stanik super cycuszki podtrzymuje,u mnie by nie mial czego trzymac
i brzusio
no cud miod malina

Asia jej jaki slodziaczek z tej Twojej corci,piekne zdjecie
co chwile patrze

Ewa wlasnie dlatego nie wiem na ile faktycznie to kladzenie na boczku niby zaszkodzilo,a na ile to jakies geny ze strony mojej rodziny-choc ja jak pisalam niby mialam te stawy ok,ale moje siostry wszystkie nie,i nie wiem czy to ma jakis zwiazek

Alunia no sukienka sliczna ladnie sie prezentuje,jak i pokoj cory zreszta
to juz kreacje masz,chyba ze sie namyslasz nad inna

mala moze faktycznie gdzies Cie przewialo?

pościele mam z takiego małego angielskiego sklepiku który był na mojej ulicy kiedy tam mieszkałam. Są dobre gatunkowo. Ta w słonie Mikołaj kupił mi w tym samym sklepiku i wysłał. Oni nie mają strony internetowej.

Cytat:

Kochana tyle moich znajomych miało cesarki i wszystkie są zadowolone że szybko poszło, szybko sie goiły...
Stary 2014-12-17, 19:46   #4546
1141655
Zakorzenienie

Tuli pytałaś o przewijak- taaak ja go mam, przemalowalismy na bialo, uwazam to za swietny zakup mielismy miejsce,wiec nie musialam na lozeczku klasc przewijaka co tez uwazam za fajne rozwiazanie
ale to zawsze dodatkowe poleczki

Daria - 6.02 brzmi dobrze Pocieszaj się tym, ze Ty przynajmniej bedziesz znala date, a my... ehhhh bedziemy jak na bombie

Agata dokaldnie, moje znajome tez CC bardzo sobie chwala

byla rozmowa tez widze o frotte i jerseyu
ja mam i takie i takie
i powiem wam, ze ja lubie ten moj frotkowy jest taki mieciutki ale nie wiem jak sie bedzie zachowywal pozniej....
fajne przescieradla uwazam dobre jakosciowo dzieciowe ma Ikea, grubsze niz jerseyowe ktore kupilam gdzies tam...

My juz po SR oprócz nas 5 par, fajni ludzie wszyscy, w podobnym wieku jak my
Babeczki prowadzące- rewelacjaaaa, swietny klimat stworzyly na pewno bede sie mniej bala jadac do szpitala i je znajac ,naprawde same powiedzialy,ze zawsze to razniej bedzie "swoja" gebe zobaczyc
Plan zajec wyglada fajnie, w sobote idziemy - godziny bedziemy mogli sobie na biezaco zmieniac.ustalac o ile inni sie zgodza tez takze w sobote smigamy na 11 co by miec pozniej jeszcze kawal dnia

dostalismy siate giftow i od pani z neonatologii gruba ksiazke z bajkami i plyte cd mamy czytac bejbikom

takze dzis byly formalnosci, pogadanki, jedlismy rogaliki, siedzielismy na wygodnych workach sako aaaaaaaah cos wspanialego, tez chce, nie takie niskie przypodlogowce tylko jak krzesla normalne

fajnie bedzie Juz chce sobote
bedziemy mowic ogolnie o ciazy, higienie - w sumie moja ciaza sie juz konczy,no ale musimy przez to przebrnac
kolejne zajecia juz o porodzie i babka z sali porodowej swietna

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2014-12-17 o 19:48
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:47   #4547
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Mala, ojej, to oby Ci coś wymyślili!

Zia_ dzięki!

Dziewczyny, ja się chyba zdecyduję albo na kosmetyki Hipp albo Babydream. Tanio wychodzą, a w razie czego sama na sobie zużyję.

Ale mnie dziś swędzi brzuuuuch. Jesooo...

Zastanawiam się jaki kupić pokrowiec na przewijak - bawełna (jersey) czy frotte? Co myślicie?

Tu są rewelacyjne kolory: http://allegro.pl/pokrowiec-na-przew...887286630.html

Zamówiłabym ze 3 szt od razu.

I jeszcze mam dylemat czy kupować sam ten usztywniany przewijak i go układać np na łóżeczku, czy moze jednak kupić taki wolnostojący mebel (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/), przemalować na biało i heja?
Tez mam ten przewijak. Jest spoko tylko ja chcialam na wierzch kupic ten miekki albo sztywny przewijak i tak. A jak go mierzylam wewnatrz to sie okazalo, ze ten sztywny nie zmiesci sie. Wiec raczej jak juz to miekki.

Cytat:
Prześcieradła z jersea bralam. Zresztą my swoje tez takie mamy i jest to dużo przyjemniejszy materiał od frotte.
Przewijak tez mam ten z IKEA. Pomalowalismy go na biało i jest fajny. Poleczka na kosmetyki, pieluchy, a pod spodem stoi wanienka wsunieta.

Dzięki dziewczyny...no wiem ze zdrowie najważniejsze, ale tak się nastawilam i trochę teraz przezywam..

no wlasnie, a wy co macie na wierzch przewijaka?

Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
Podobno normalne, bo relaksyna działa i rozluźnia różne rzeczy. Tak mi przynajmniej powiedziały położne. Mnie boli, zwłaszcza jedno biodro, gdy wstaję, gdy chodzę po schodach. Trochę boli mnie też gdy chodzę i w nocy jak się źle ułożę

Ja dużo śpię na plecach. Podobno jak się nie mdleje przy tym, to jest OK.

Aha, Hope - jeść powinno się co 2-3h. Dietetyk powinien Ci powiedzieć ile wymienników węglowodanowych (WW) powinnaś dziennie jeść. Tabele wymienników są np. tutaj: http://cukrzyca.wieszjak.polki.pl/za...odanowych.html

Jeśli chodzi o owoce, to powinno się je jeść ok 2x dziennie. Moja diabetolog nie każe ich łączyć z produktami zbożowymi, i mówi, że jedna porcja to tyle, ile mieści się w dłoni, czyli np. połowa jabłka. Wiem jednak, że szkoły są różne.

Wydaje mi się jednak, że Ty nie masz cukrzycy. Po tym co zjadłaś, to chyba nawet Aga miałaby cukier powyżej 120
Super, dzieki za odpowiedz wiesz poki co chyba mam jesc normalnie, bo nikt o diecie mi nie mowi. Chca chyba zweryfikowac ja przy moim normalnym odzywianiu. Natomiast ja chcialam sobie jako tako ograniczyc td cukry zeby stad wyjsc w ogole... a w domu bede mierzyc juz normalnie i kontrolowac. Poki co pozniej po kolacji mialam 100 a miedzy kolacja a pomiarem o 20 zjadlam troche winogron i bylo 114. Takze mam nadzieje ze jesli tylko bede pilnowac czestszych posilkow to 120 nie bede przekraczac i jakos sie wykaraskam z rego podejrzenia
Stary 2014-12-17, 19:48   #4548
AGATA2605
Rozeznanie

Cytat:
OOo Agata to mamy podobna sytuacje... Tylko ze moja ginka raczej juz sama podjęła decyzje.. Takze nasz bombel ujrzy świat prawdopodobnie 6 lutego...
gdyby to nie chodziło o oczy to nawet bym sie nie zastanawiała nad porodem naturalnym, uważam że pomimo strasznego bólu i niewygód ma to jakiś swój urok. Ja będę musiała zadecydować za trzy tygodnie i będę się do tego czasu biła z myślami, także Daria może dobrze że Twoja Ginka jest bardziej konkretniejsza od mojego i podjęła decyzję za Ciebie
A jak Ty masz na opinii napisane od okulisty?? bo ja mam proszę rozważyć poród metodą cesarskiego cięcia, no i to słowo rozważyć jest problematyczne brrrrrrrr
Stary 2014-12-17, 20:07   #4549
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Tez mam ten przewijak. Jest spoko tylko ja chcialam na wierzch kupic ten miekki albo sztywny przewijak i tak. A jak go mierzylam wewnatrz to sie okazalo, ze ten sztywny nie zmiesci sie. Wiec raczej jak juz to miekki.
ja mam ten http://allegro.pl/ala-i-as-miekki-pr...844968502.html

na wierzch bede kladka pieluszke/ceratke zeby sie nie zamoczylo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-17, 20:10   #4550
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Cytat:
gdyby to nie chodziło o oczy to nawet bym sie nie zastanawiała nad porodem naturalnym, uważam że pomimo strasznego bólu i niewygód ma to jakiś swój urok. Ja będę musiała zadecydować za trzy tygodnie i będę się do tego czasu biła z myślami, także Daria może dobrze że Twoja Ginka jest bardziej konkretniejsza od mojego i podjęła decyzję za Ciebie
A jak Ty masz na opinii napisane od okulisty?? bo ja mam proszę rozważyć poród metodą cesarskiego cięcia, no i to słowo rozważyć jest problematyczne brrrrrrrr
U mnie jest tylko : stan po fotokoagulacji siatkówki obu oczu z powodu degeneracji kraciastych i szroniastych i data. Okulistka pow ze po miesiącu mogę rodzic SN, chyba ze położnik zdecyduje inaczej...

Hope ja mam ten ikeowski bo on ma pompowane boczki i sa na tyle wysokie ze osłaniają te drewniane ranty po bokach..a miękki jak przymierzylam to miał niższe i obawialam się coby mi się mały o nie nie obijal jak się zacznie kręcić... Ale dziewczyny dobraly jakieś z allegro także tez można.
Stary 2014-12-17, 20:28   #4551
maladT
Zakorzenienie

Dupa.jest zapalenie ucha.antybiotyk na 6dni. Jakbym goraczkowala lub miala skurcze to szpital.oczywiscie w aptece leku brak także jutro na 11zamowilam.dzis będę się męczyć apapem...ekstra noc się zapowiada.nawet jedzenie musiałam na sile wciskać w siebie bo dziecko też potrzebuje czegoś.wiec zjadłam 3pomarancze

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 20:29   #4552
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
ja mam ten http://allegro.pl/ala-i-as-miekki-pr...844968502.html

na wierzch bede kladka pieluszke/ceratke zeby sie nie zamoczylo

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

kurcze cos sie dubluje :/

Madzi nie ma caly dzien tu......

Stary 2014-12-17, 20:30   #4553
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
U mnie jest tylko : stan po fotokoagulacji siatkówki obu oczu z powodu degeneracji kraciastych i szroniastych i data. Okulistka pow ze po miesiącu mogę rodzic SN, chyba ze położnik zdecyduje inaczej...

Hope ja mam ten ikeowski bo on ma pompowane boczki i sa na tyle wysokie ze osłaniają te drewniane ranty po bokach..a miękki jak przymierzylam to miał niższe i obawialam się coby mi się mały o nie nie obijal jak się zacznie kręcić... Ale dziewczyny dobraly jakieś z allegro także tez można.
No wlasnie ogladalam ten ikeowski ale sie wstrzymalam. A teraz bardzo mozliwe ze go kupie bo jego plusem jest to ze jest nieprzemakalny a jak mi moj Kubson siknie fontanne to lepiej sie zabezpieczyc
Stary 2014-12-17, 20:35   #4554
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dupa.jest zapalenie ucha.antybiotyk na 6dni. Jakbym goraczkowala lub miala skurcze to szpital.oczywiscie w aptece leku brak także jutro na 11zamowilam.dzis będę się męczyć apapem...ekstra noc się zapowiada.nawet jedzenie musiałam na sile wciskać w siebie bo dziecko też potrzebuje czegoś.wiec zjadłam 3pomarancze
Trzymaj się mocno kochana... Jak mi strasznie Ciebie szkoda... mi jak się zapalenie zaczęło to potem 4 razy wracało w ciągu poł roku
Stary 2014-12-17, 20:35   #4555
iskra_boza
Raczkowanie

Jak już pokazujecie swoje nabytki, to ja wam pokażę mój. Wczoraj przyszedł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moses.jpg (54,8 KB, 12 załadowań)
iskra_boza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 20:48   #4556
buu007
Zakorzenienie

Mala ojjj biedna szybkiego powrotu do zdrowia,i niech ten lek bedzie jak najszybciej

Duszona szkoda,piekne wzory tej poscieli

Agata wiesz jak juz pisalam,jesli to chodzi o oczy to cc chyba jednak na Twoja korzysc
A dzidzia ladnie rosnie

Madzi nie bylo nawet rano?jakos mi sie wydawalo ze byla

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 20:49   #4557
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość

Madzi nie bylo nawet rano?jakos mi sie wydawalo ze byla
tak,rano była, a potem juz niet...

Iskra przesliczny

Stary 2014-12-17, 20:51   #4558
buu007
Zakorzenienie

Iskra sliczny

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 20:56   #4559
Asia1105
Wtajemniczenie

Daria, Agata najważnejsze, że z bebjbiczkami wszystko ok a cc się nie martwcie, bo przynajmniej możecie się na coś nastawić. A my nie wiemy co nasz czeka, a każdą z nas może spotkać cc...

Aga oj widzę, że podobało się w SR
My dzisiaj mieliśmy o pielęgnacji a ciąg dalszy laktacji jutro

MaladT oj współczuję kochana Znam ten ból. Kiedyś waliłam, aż głową w kaloryfer zanim pojechałam na IP...

W imieniu mojej Niuni dziękuję za komplementy
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 20:59   #4560
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Iskra slicznosci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości