Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-17, 18:19   #2011
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Tak mi się wydaje,że takie normalne. A ja nie prosiłam o nie tylko doktor sam z siebie zaproponowal i to na nfz x chodze do luxmedu... no i dochodzi to badanie echa serca Maluszka i jeszcze nie sprawdzalam na czym to polega
echo to dokładniejsze usg, które skupia się na sercu
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Berbie jaka jest przeszkoda zeby sprzedac?
sprawy spadkowe, podatkowe, wieczyste użytkowanie. poza tym nieruchomości nie tak łatwo się sprzedają. choć mam nadzieję w ciągu roku jednego mieszkania się pozbyć
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
no i pięknie pisz częściej! widziałam, że udzielasz się na wątku mamusiowym ja myślałam o tym, ale kiedy babki rozmawiają o porodzie w 6tc, to jakoś mnie to odrzuca...poza tym chyba nie przeżywają tak ciąży jak ja - w sensie inne emocje...no i naparzają tam tak szybko, że na pewno bym nie nadążała
ja czasami żałuję, że nie dołączyłam bo teraz byłabym bardziej na bieżąco ze sprawami dziecięcymi. ale w ciąży jakoś nie trafiał do mnie tamten wątek.
Stary 2014-12-17, 18:46   #2012
jojla
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49379477]Reniu dziękuję, u mnie ok. Dużo pracuję, więc mało czasu, jak czytam to ciężko mi się skupić na tym co napisać... Czekam na kwiecień [/QUOTE]

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Czytam Was na bieżąco, ale jakoś trudno mi się wbić, bo w sumie dołączyłam do Was w niedzielę, a w środę okazało się, że jestem w ciąży...
Kibicuję wszystkim i trzymam kciuki za szczęśliwe donoszenie Waszych Maluszków i za te, które znów się starają i miło mi się czyta i przy okazji wspomina czasy, kiedy moja Hania była mała.

Ja jestem po pierwszym usg i jest serduszko więc mi trochę spokojnie, bo poprzednio poronienia były w 6tc. Doktor znalazł tylko torbiel na pępowinie więc dostałam skierowanie na badania prenatalne i trochę się boję, ale staram się nie nakręcać...
Super wieści za badania

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:29   #2013
pikaso
Zadomowienie

Rena super, ze wszystko w porządku i po cichu gratuluję córeczki.
Hope myślę, że jesteś w dobrych rękach i wszystko będzie w porządku, a na święta wrócisz do domku
Katarzynka gratuluję dobrych wyników. Zaglądaj i pisz więcej.
ja was dziewczyny proszę jeszcze raz o kciuki jutro - zdaję egzamin praktyczny. Stres jest, ale musi być dobrze.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:47   #2014
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Pikaso ogromne!

Moje aniołki

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:52   #2015
pikaso
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49382131]Pikaso ogromne!

Moje aniołki

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Śliczne aniołki. Za kciuki, jak coś, podziękuję jutro
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 20:20   #2016
fiolusiek
Zakorzenienie

Zeberko Dobra decyzja. U nas minus odstawienia to mało mleka pije Jak wypije 60 ml to cud
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 20:26   #2017
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Odliczam juz do przerwy swiatecznej. Padam.. po poludniu tz zasnal u moich rodzicow, ja padlam po powrocie przegladajac ulotki-gazetki i chlopy mnie nie obudzili na kapiel i kolacje. Ledwo zywi jestesmy. Jutro ja na popoludnie do pracy, mam nadzieje ze J. to uszanuje i pospi normalnie w nocy.. A w piatek wieczorem usg. W domu bajzel, nic nie tknelam. Wydawalo mi sie ze bedzie sporo wolnego przed swietami a teraz ogarnia mnie przerazenie, nie zdaze nic zrobic. Chce chociaz pierniczki ale takie zeby nie musialy lezakowac, nigdy nie robilam :/ nawet nie wiem czy foremki mam :/ kiedys byly, wycinalismy ksztalty z plasteliny i chyba poszly juz na zabawki...

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Zeberko Dobra decyzja. U nas minus odstawienia to mało mleka pije Jak wypije 60 ml to cud
Jakub nie pije wcale ale i mi nie zalezy. Za to coraz lepiej mu idzie picie z bidonu, dzis melise z pomarancza popijal. W przerwie swiatecznej troche sie za niego wezme i bedzie sie uczyl kubkow bo zaniechalismy i tylko bidon dostaje.

Mm drogie. Ostatnio bylismy w rossmannie, bralismy praktycznie tylko rzeczy dla J. 200 zl wyszlo....
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 20:34   #2018
fiolusiek
Zakorzenienie

Monika Zobaczysz ile zapłacicie za dwójkę S. już używa nocnika, więc pamper na noc i do wyjścia, więc mało zużywa. Fajnie, że dostaliśmy pakę ciuchów używanych
Stary 2014-12-17, 20:38   #2019
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
ja was dziewczyny proszę jeszcze raz o kciuki jutro - zdaję egzamin praktyczny. Stres jest, ale musi być dobrze.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49382131]
Moje aniołki

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Śliczne

Stary 2014-12-17, 20:57   #2020
fiolusiek
Zakorzenienie

Jola I jak się czujecie?

Barbie Wyprawa z Krzysiem udana? Ostatnio F. nie chce w aucie jeździć, chyba wszystko przez kombinezon, nie może za bardzo rączkami ruszać.
Jak nauczyłaś Krzysia smoczka? Bo my robimy kolejne podejście, ale z miernym skutkiem nie chcę wogóle.. Tylko pierś. Mnie to już powoli dobija, bo karmię go co 1.5 godziny, a czasem częściej. Nie tyle je co bawi się piersią i przytula.

pikaso Kciuki

Kucyk A nie za wcześnie na takie grudki? Coś kojarze, że to od 9-10 ms dopiero..

A i ruszyły wyprzedaże w Coccodrillo
Stary 2014-12-17, 21:00   #2021
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monika Zobaczysz ile zapłacicie za dwójkę S. już używa nocnika, więc pamper na noc i do wyjścia, więc mało zużywa. Fajnie, że dostaliśmy pakę ciuchów używanych
mogę się domyślać... u nas pampersy idą niestety. J. póki co posadzony zrobi wszystko, ale sam z siebie sygnalizuje tylko poważniejsze potrzeby, więc te 5/6 pieluch na dobę muszę liczyć..

byliśmy dziś u pediatry (szczuplaczek waży 13.250, 86cm) i na badaniach z J. przy pobieraniu krwi skrzywił się, rzucił samochodzikiem, ale nawet nie pisnął. taki dzielny to pierwsze pobieranie bez płaczu było. jak dostał naklejkę dzielny pacjent od razu zaczął szukać kosza bo myślał, że ma wyrzucić. tłumaczyliśmy, że to dla niego i tak ściskał, że zanim dojechaliśmy do rodziców była już mokra.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2014-12-17 o 21:03
Stary 2014-12-17, 21:13   #2022
anitaxas
Zadomowienie

Renia cieszę się, że wszystko u Was dobrze zobaczymy czy doktorkowy typ się potwierdzi w późniejszym czasie a co do Twoich porządków świątecznych to Ty to jedynie możesz dyrygować i rozkazywać co kto ma zrobić! żebyś mi okien nie myła czy coś w tym stylu nie robiła!!!

Zebra dla Was za odsmoczkowanie! Smoczkowi mowimy papa

Hope przebadają, sprawdzą i na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymaj się w tym spa kochana a w tym samym szpitalu zamierzasz rodzić?

Cytat:
Ja jestem po pierwszym usg i jest serduszko
Pięknie gratuluję

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja planuję robić z tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/przepis/szybkie-pierniczki
Podobno dobre wychodzą i od razu są miękkie, no ale osobiście jeszcze nie próbowałam
dobre, dobre! Ja piekę z tego przepisu już chyba ze 3lata i potwierdzam są smaczne i mięciutkie od razu.

E dziewczyny z tą fryzurą to żadne cuda. Zwykłe, proste cięcie do linii ramion. Tylko że ja przez ostatnie dwa lata nosiłam długie, a ostatnie misiące to już prawie do pasa sięgały, więc dla mnie to ogromna zmiana, ale tż mówi, że sexi jestem w takich

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Kucyk moja E. grudki i większe kawałki toleruje (znaczy bez odruchu wymiotnego) od kilku tygodni dopiero. Wcześniej takie większe kawałki jabłka, marchewki to jedynie sobie cycała, lizała, gniotła rączką i takie tam, aż przyszedł dzień, że załapała i potrafi zjeść już co nieco i np. dzisiaj zjadła sama pół bananka

Barbi od kiedy chcesz rozszerzać dietę Krzysia i od czego planujesz zacząć?
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 21:15   #2023
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Fiol no przy blw od 6 miesiąca całe ziemniaki, dostają więc co dopiero takie grudki Ale jutro porządnie zblenderuje.

Katarzynka gratulacje

Pikaso kciuki!

Monika super że mały taki dzielny A na co krew ma badaną?
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 21:16   #2024
anitaxas
Zadomowienie

Waderko, Agatko co u Was? Jak Wasze maluszki?

Jojla jeszcze tylko troszkę i Magdalenka nie będzie miała wyjścia i wyjdzie choć pamiętam jak te ostatnie dni przed porodem się ciągły i wydawały wiecznością. Twój tp już minął?

Izka planujecie już roczek Dominika?
Stary 2014-12-17, 21:33   #2025
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Monika super że mały taki dzielny A na co krew ma badaną?
morfologia, próby wątrobowe, wit D. jeszcze mocz ale to jak złapiemy.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

mam wyniki, wit D za mało, reszta ok.

ta pediatra przyjmuje tylko w środy, więc prędko się nie wybierzemy i co teraz
Stary 2014-12-17, 21:36   #2026
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49382131]Moje aniołki [/QUOTE]
piękne!
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Mm drogie. Ostatnio bylismy w rossmannie, bralismy praktycznie tylko rzeczy dla J. 200 zl wyszlo....
matko, co wy kupywaliście?
Cytat:
Barbie Wyprawa z Krzysiem udana? Ostatnio F. nie chce w aucie jeździć, chyba wszystko przez kombinezon, nie może za bardzo rączkami ruszać.
Jak nauczyłaś Krzysia smoczka? Bo my robimy kolejne podejście, ale z miernym skutkiem nie chcę wogóle.. Tylko pierś. Mnie to już powoli dobija, bo karmię go co 1.5 godziny, a czasem częściej. Nie tyle je co bawi się piersią i przytula.
my Krzysia nie uczyliśmy smoczka. jak tż poszedł do szpitala Krzyś był bardzo nieszczęśliwy i z tej żałości chciał połknąć własną rękę i bardzo j a smoktał. pomyślałam, że może smoczek go pocieszy i tak było. od razu załapał i od tamtej pory bierze go bardzo chętnie. ja daję mniej chętniej, tż bardzo chętnie.
u nas samo ubieranie w kombinezon to tragedia
wyprawa udana, trochę płakusiał, ale do opanowania.
Cytat:
byliśmy dziś u pediatry (szczuplaczek waży 13.250, 86cm) i na badaniach z J. przy pobieraniu krwi skrzywił się, rzucił samochodzikiem, ale nawet nie pisnął. taki dzielny to pierwsze pobieranie bez płaczu było. jak dostał naklejkę dzielny pacjent od razu zaczął szukać kosza bo myślał, że ma wyrzucić. tłumaczyliśmy, że to dla niego i tak ściskał, że zanim dojechaliśmy do rodziców była już mokra.
dzielny chłopak
Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Barbi od kiedy chcesz rozszerzać dietę Krzysia i od czego planujesz zacząć?
szczerze mam mętlik. jak skończy 6 miesięcy spróbujemy blw z Krzysiem siedzącym na moich kolanach. jak będzie wykazywał zainteresowanie jedzeniem to pociągniemy temat, jak nie odczekamy i co jakiś czas będziemy coś mu proponować. gdy sam usiądzie to blw pełną parą. mam kilka słoiczków zrobionych ale mnie jakoś do nich nie ciągnie. powtarzam sobie, że dziecko tak naprawdę zaczyna jeść 8-9 miesiąc, wcześniej jedzenie ma być zabawą więc będę się starała nie spinać, ale czy mi to wyjdzie to nie wiem.
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Fiol no przy blw od 6 miesiąca całe ziemniaki, dostają więc co dopiero takie grudki Ale jutro porządnie zblenderuje.
nie całe, w słupkach
Stary 2014-12-17, 22:16   #2027
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
hm.. 2 puszki mleka, pampersy, kilka paczek płatków do pupy, jakieś "drobiazgi" jeszcze i się zebrało.
Stary 2014-12-17, 22:22   #2028
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
hm.. 2 puszki mleka, pampersy, kilka paczek płatków do pupy, jakieś "drobiazgi" jeszcze i się zebrało.
a długo dziecko pije mm? używacie oryginalnych pampersów?

Kucyk Maksio zdrowy?

wieka gdzie jesteś? zgarnęłaś prezent Mikołajkowy i znowu zniknęłaś?

panika jak Michaś i Ola?

zeberka i co z domkiem dla Kasi i Tosi?

filusiek jak sprawa stanikowa?

iza jak stosunki z tż?

rena jak kaszel?
Stary 2014-12-17, 22:23   #2029
anitaxas
Zadomowienie

Barbi ja się jakoś specjalnie nie ekscytowałam rozszerzaniem diety E. Podeszłam do tego tak jak piszesz bez spiny i w sumie nadal tak jest. Ja nie stosuję restrykcyjnie BLW, zaczełyśmy od papek, potem były grudy i kawałki do rączki. Teraz to już różnie - czasem nadal zupka w formie papki, czasem dostaje kilka kawałeczków warzyw lub owoców - czasem zje wszystko a czasem nic lub prawie nic - jej wybór póki co i tak jej ulubionym posiłkiem jest ().

A ziemnior to jeden z ulubieńców E. zwłaszcza jego miażdżenie i ugniatanie jej się podoba

Pani gdzieś Ty?

Monia a inny pediatra? choć rozumiem, że wolałabyś iść do swojej..
A z ciekawości jaką dawkę wit. D przyjmuje Jakub?

Nam pediatra po skończonym 6miesiącu kazała podawać codziennie dwie kapsułki wit. D
Stary 2014-12-17, 22:30   #2030
BERBIE
Zakorzenienie

Dwakolory jak mama?

edytte jak Twoi chłopcy? już po chrzcinach?

Alfahelisa jak Twój apetyt? powiedziałaś w pracy oficjalnie o swoim stanie?

eseska gdzie ty się podziewasz?

kunegunda jak Tosia w żłobku?

Magda Olek zdrowy?

measia jak wasze kryzysy?

ewel tż będzie na święta?

Koocurek jak tam praca, zaglądasz do nas jeszcze?

wadera jak tam przybieranie Ani? macie wagę?
Stary 2014-12-17, 22:33   #2031
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Jola I jak się czujecie?
Dobrze, aż za dobrze chyba

Cytat:
Dzielny pacent

Cytat:
Jojla jeszcze tylko troszkę i Magdalenka nie będzie miała wyjścia i wyjdzie choć pamiętam jak te ostatnie dni przed porodem się ciągły i wydawały wiecznością. Twój tp już minął?
wczoraj

Stary 2014-12-17, 22:38   #2032
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

nie całe, w słupkach
Zależy jaki ziemniak. bo malutki to mniejszy niż słupek z dużego Hehe

Ile miesięcznie wydajecie na Krzysia że te 200zl Cię tak zdziwiło?

Maksiu zdrowy (odpukać).... Ale jeszcze odciągam codziennie coś.

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-12-17 o 22:40
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 22:47   #2033
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
to chyba bardzo różnie, ponad 2-latki jeszcze mogą pić. J. już nie pije, teraz do kaszy tylko idzie. pampersy oryginalne, jak dużo pił tylko te dawały radę. teraz niby mniej pije, ale jednak widzę sporą różnicę między pampersami a rossmannowskimi np. 5 na dzień kupujemy i tak w promocjach w marketach, ale na noc dajemy 6 a te w promocjach np. lidlowych nie bywają wcale, więc zostaje rossmann.

Cytat:
Monia a inny pediatra? choć rozumiem, że wolałabyś iść do swojej..
A z ciekawości jaką dawkę wit. D przyjmuje Jakub?

Nam pediatra po skończonym 6miesiącu kazała podawać codziennie dwie kapsułki wit. D
będzie inny pediatra, nie ma wyjścia. dostaje jedną kroplę, 500jm, a co drugi dzień albo jak sobie przypomnę to 2 krople. mi mówiono, że po roku dopiero podwójna dawka, i raczej w zależności od badań.

nie wzięłam recepty na wit D zapomniałam zupełnie. a w przychodni pediatra nie chce dawać...
Stary 2014-12-17, 23:03   #2034
wieka22
Rozeznanie

Berbie jestem w szuwarach,podczytuje często(ps rena pupa na kanapę a nie będziesz tu juz o porządkach świątecznych pisać!),ale u nas ostatnio znowu kołowrotek...Julek od wczoraj w szpitalu,złapał jakiegoś wirusa w przedszkolu:/TŻ z nim a my z Uska same,boje się ze i ja złapie Uska zaliczyła juz rzyga niedawno,ale nie wiem czy to taki "standardowy uskowy" czy "wirusowy"...no i leże z nią i czuwam
Prezent mikolajkowy właśnie na nas spogląda z toaletki,a kilka cukierków juz się trawi żeby podnieść mi poziom endorfin:P (a miałam czekać do świąt)
monia nosz kurde a Mikołaj miał wybrać foremki:/ ☠☠☠
☠☠ale pier.doła z niego i juz...

Tak wiec ja jestem i inwigiluje na bieżąco,ale bardzo proszę o wywolywanie

coming soon lipiec'2016

Edytowane przez wieka22
Czas edycji: 2014-12-17 o 23:07
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 23:10   #2035
fiolusiek
Zakorzenienie

Panika A co u Was? Jak wy ogarniacie?

Co do TV i TŻta u nas pomogły wizyty u logopedy, na których panie wyjaśniły co i jak.. Od tej chwili mamy względny spokój. On ogląda jak dzieci śpią..
Stary 2014-12-17, 23:45   #2036
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
monia nosz kurde a Mikołaj miał wybrać foremki:/ ☠☠☠
☠☠ale pier.doła z niego i juz...
Mikołaj dobrze się spisał

zdrowia dla Was!
Stary 2014-12-18, 00:12   #2037
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
nie żartuj, przy jedzeniu Kasi mleko to poważny "zastrzyk"
Kasia dzisiaj u Dziadków i tam też kot był
w przyszłym tygodniu żegnamy butelki- zobaczymy jak będzie bo z kubeczka pięknie pije wszystko oprócz mleka...

Cytat:
Monika Zobaczysz ile zapłacicie za dwójkę S. już używa nocnika, więc pamper na noc i do wyjścia, więc mało zużywa.
Cytat:
mogę się domyślać... u nas pampersy idą niestety. J. póki co posadzony zrobi wszystko, ale sam z siebie sygnalizuje tylko poważniejsze potrzeby, więc te 5/6 pieluch na dobę muszę liczyć..
u nas odwrotnie, Kasia sama potrafi iść do łazienki, rozebrać się i zrobić siii, ale z ku.pą się "ukrywa" ucieka i płacze jak ją chcę na nocnik dać, podejrzewam, że ma to związek z zaparciami (kakao, zero owoców i warzyw...) dlatego pampersa ma póki nie zrobi "kupy", potem już bez pampera, chyba, że gdzieś wychodzimy, jak nie założę rano pampersa to k.upon w majtach
i tak dziennie w sumie ok 20 pamperów zużywamy bo Tosi bardzo często zmieniam

Cytat:
byliśmy dziś u pediatry (szczuplaczek waży 13.250, 86cm) i na badaniach z J. przy pobieraniu krwi skrzywił się, rzucił samochodzikiem, ale nawet nie pisnął. taki dzielny
tak, szczuplak, chciałąbym takiego szczuplaka

Cytat:
może spróbuj inny smoczek (u nas Tosia chwyciła "lovi")
pani w sklepie z dziecięcymi akcesoriami poinstruowała nawet Tz-eta kiedy smoka należy podać- jak dziecko jest bardzo zmęczone, już usypiające
wsuwałam cumel i przysuwałam pod nos moją koszulę nocną aby pachniało mamą- oczywiście musisz kontrolować sytuację bo Franek duży i może sobie nos i buzię zasłonić koszulą...
czasem daję pod brodę pieluszkę zwiniętą w wałek aby podtrzymywała smoka

Cytat:

zeberka i co z domkiem dla Kasi i Tosi?
moje starsze nadal pije a młodsze po Nowym Roku też zacznie
pampersy mamy takie jakie na promocję rzucą albo z biedy albo pampy oryginalne

domek będzie na wiosnę bo kupiliśmy choinkę, która sporo kosztowała
na Mikołaja Kasia dostała od siostrzenicy Tz-eta rozkładany namiot i w nim urzęduje
na Gwiazdkę dla Kasi zamówiłam:
http://allegro.pl/smoby-kuchnia-tefa...880214520.html
dzisiaj przyszła
trochę "wtopiłam" - kilka nocy oglądałam różne kuchnie nie mogąc się zdecydować i w końcu wybrałam tę - a zależało mi żeby miała "światło i dźwięk" a ta niestety nie ma- mam nadzieję, że Kasi i tak się będzie podobać
poza tym dostanie kubek doidy (na mleko) i bidon na wodę
dla Tosi mam obal i ma przyjść żyrafka Sophi

fiol- co logopeda mówiła o TV?

wika- jak zaczniesz remonty to mieszkanie się trafi

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-12-18 o 00:14
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 00:49   #2038
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Mamy starszaków - co piją Wasze dzieci oprócz wody? Bo my w kółko herbatka i Kubuś Baby (Artek go uwielbia), nie wiem, co mu mogę podawać, zwłaszcza jaką inną herbatkę?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 07:05   #2039
Maga83
Zakorzenienie

Berbie dziękuje że pytasz. Odpukac od tej ostatniej wizyty u homeopaty Olek zdrowy
Monika pisałaś raz że dajesz Jakubowi herbatę z melisy i pomarańczy. Jakiej firmy? Bo nigdzie takiej nie widziałam a też bym kupiła.
Co do nauki picia to u nas się sprawdziła butelka po Kubuś water.
Perse u nas do picia obowiązkowo kompot jabłkowy. Po prostu gotuje jabłko co dzień. Olek wypija sok i zjada jabłko też. Uwielbia. Jak pytam jaki chce sok to zawsze mówi jabłkowy. Generalnie ja bazuje na samej wodzie albo kompotach

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 08:15   #2040
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dwakolory jak mama?
Dziś odbieramy wynik histpatu. Nowotwór potwierdzony, więcej narazie nie wiem. Ogólnie czuje się dobrze, je, wszystko robi, usmiecha się, chodzi po dworze. Także zbera siły przed chemią.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości