|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
sprawy spadkowe, podatkowe, wieczyste użytkowanie. poza tym nieruchomości nie tak łatwo się sprzedają. choć mam nadzieję w ciągu roku jednego mieszkania się pozbyć Cytat:
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49379477]Reniu dziękuję, u mnie ok. Dużo pracuję, więc mało czasu, jak czytam to ciężko mi się skupić na tym co napisać... Czekam na kwiecień
[/QUOTE]![]() Cytat:
za badania
|
|
#2013 |
|
Zadomowienie
|
Rena super, ze wszystko w porządku i po cichu gratuluję córeczki.
Hope myślę, że jesteś w dobrych rękach i wszystko będzie w porządku, a na święta wrócisz do domku Katarzynka gratuluję dobrych wyników. Zaglądaj i pisz więcej. ja was dziewczyny proszę jeszcze raz o kciuki jutro - zdaję egzamin praktyczny. Stres jest, ale musi być dobrze. |
|
|
|
#2014 |
|
Konto usunięte
|
Pikaso
ogromne!Moje aniołki ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2015 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49382131]Pikaso
ogromne!Moje aniołki ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Śliczne aniołki. Za kciuki, jak coś, podziękuję jutro
|
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko Dobra decyzja. U nas minus odstawienia to mało mleka pije
Jak wypije 60 ml to cud
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Odliczam juz do przerwy swiatecznej. Padam.. po poludniu tz zasnal u moich rodzicow, ja padlam po powrocie przegladajac ulotki-gazetki i chlopy mnie nie obudzili na kapiel i kolacje. Ledwo zywi jestesmy. Jutro ja na popoludnie do pracy, mam nadzieje ze J. to uszanuje i pospi normalnie w nocy.. A w piatek wieczorem usg. W domu bajzel, nic nie tknelam. Wydawalo mi sie ze bedzie sporo wolnego przed swietami a teraz ogarnia mnie przerazenie, nie zdaze nic zrobic. Chce chociaz pierniczki ale takie zeby nie musialy lezakowac, nigdy nie robilam :/ nawet nie wiem czy foremki mam :/ kiedys byly, wycinalismy ksztalty z plasteliny i chyba poszly juz na zabawki...
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Mm drogie. Ostatnio bylismy w rossmannie, bralismy praktycznie tylko rzeczy dla J. 200 zl wyszlo.... |
|
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Monika Zobaczysz ile zapłacicie za dwójkę
S. już używa nocnika, więc pamper na noc i do wyjścia, więc mało zużywa. Fajnie, że dostaliśmy pakę ciuchów używanych |
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49382131] Moje aniołki ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Śliczne
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Jola I jak się czujecie?
Barbie Wyprawa z Krzysiem udana? Ostatnio F. nie chce w aucie jeździć, chyba wszystko przez kombinezon, nie może za bardzo rączkami ruszać. Jak nauczyłaś Krzysia smoczka? Bo my robimy kolejne podejście, ale z miernym skutkiem nie chcę wogóle.. Tylko pierś. Mnie to już powoli dobija, bo karmię go co 1.5 godziny, a czasem częściej. Nie tyle je co bawi się piersią i przytula. pikaso Kciuki Kucyk A nie za wcześnie na takie grudki? Coś kojarze, że to od 9-10 ms dopiero.. A i ruszyły wyprzedaże w Coccodrillo |
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
__________ byliśmy dziś u pediatry (szczuplaczek waży 13.250, 86cm) i na badaniach z J. przy pobieraniu krwi skrzywił się, rzucił samochodzikiem, ale nawet nie pisnął. taki dzielny Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-12-17 o 21:03 |
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zadomowienie
|
Renia cieszę się, że wszystko u Was dobrze
a co do Twoich porządków świątecznych to Ty to jedynie możesz dyrygować i rozkazywać co kto ma zrobić! żebyś mi okien nie myła czy coś w tym stylu nie robiła!!!Zebra dla Was za odsmoczkowanie! Smoczkowi mowimy papa Hope przebadają, sprawdzą i na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymaj się w tym spa kochana Pięknie Cytat:
E dziewczyny z tą fryzurą to żadne cuda. Zwykłe, proste cięcie do linii ramion. Tylko że ja przez ostatnie dwa lata nosiłam długie, a ostatnie misiące to już prawie do pasa sięgały, więc dla mnie to ogromna zmiana, ale tż mówi, że sexi jestem w takich ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Kucyk moja E. grudki i większe kawałki toleruje (znaczy bez odruchu wymiotnego) od kilku tygodni dopiero. Wcześniej takie większe kawałki jabłka, marchewki to jedynie sobie cycała, lizała, gniotła rączką i takie tam, aż przyszedł dzień, że załapała i potrafi zjeść już co nieco i np. dzisiaj zjadła sama pół bananka ![]() Barbi od kiedy chcesz rozszerzać dietę Krzysia i od czego planujesz zacząć? |
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol no przy blw od 6 miesiąca całe ziemniaki, dostają więc co dopiero takie grudki
Ale jutro porządnie zblenderuje. Katarzynka gratulacje Pikaso kciuki! Monika super że mały taki dzielny A na co krew ma badaną?
|
|
|
|
#2024 |
|
Zadomowienie
|
Waderko, Agatko co u Was? Jak Wasze maluszki?
Jojla jeszcze tylko troszkę i Magdalenka nie będzie miała wyjścia i wyjdzie choć pamiętam jak te ostatnie dni przed porodem się ciągły i wydawały wiecznością. Twój tp już minął? Izka planujecie już roczek Dominika? |
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
morfologia, próby wątrobowe, wit D. jeszcze mocz ale to jak złapiemy.
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- mam wyniki, wit D za mało, reszta ok. ta pediatra przyjmuje tylko w środy, więc prędko się nie wybierzemy i co teraz
|
|
|
|
#2026 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49382131]Moje aniołki [/QUOTE] piękne! Cytat:
Cytat:
u nas samo ubieranie w kombinezon to tragedia wyprawa udana, trochę płakusiał, ale do opanowania. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kucyk Maksio zdrowy? wieka gdzie jesteś? zgarnęłaś prezent Mikołajkowy i znowu zniknęłaś? ![]() panika jak Michaś i Ola? zeberka i co z domkiem dla Kasi i Tosi? filusiek jak sprawa stanikowa? iza jak stosunki z tż? rena jak kaszel?
|
|
#2029 |
|
Zadomowienie
|
Barbi ja się jakoś specjalnie nie ekscytowałam rozszerzaniem diety E. Podeszłam do tego tak jak piszesz bez spiny
i w sumie nadal tak jest. Ja nie stosuję restrykcyjnie BLW, zaczełyśmy od papek, potem były grudy i kawałki do rączki. Teraz to już różnie - czasem nadal zupka w formie papki, czasem dostaje kilka kawałeczków warzyw lub owoców - czasem zje wszystko a czasem nic lub prawie nic - jej wybór póki co i tak jej ulubionym posiłkiem jest (). A ziemnior to jeden z ulubieńców E. zwłaszcza jego miażdżenie i ugniatanie jej się podoba ![]() Pani gdzieś Ty? Monia a inny pediatra? choć rozumiem, że wolałabyś iść do swojej.. A z ciekawości jaką dawkę wit. D przyjmuje Jakub? Nam pediatra po skończonym 6miesiącu kazała podawać codziennie dwie kapsułki wit. D |
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Dwakolory jak mama?
edytte jak Twoi chłopcy? już po chrzcinach? Alfahelisa jak Twój apetyt? powiedziałaś w pracy oficjalnie o swoim stanie? eseska gdzie ty się podziewasz? kunegunda jak Tosia w żłobku? Magda Olek zdrowy? measia jak wasze kryzysy? ewel tż będzie na święta? Koocurek jak tam praca, zaglądasz do nas jeszcze? wadera jak tam przybieranie Ani? macie wagę?
|
#2031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, aż za dobrze chyba
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy jaki ziemniak. bo malutki to mniejszy niż słupek z dużego
Hehe Ile miesięcznie wydajecie na Krzysia że te 200zl Cię tak zdziwiło? Maksiu zdrowy (odpukać).... Ale jeszcze odciągam codziennie coś. Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-12-17 o 22:40 |
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
to chyba bardzo różnie, ponad 2-latki jeszcze mogą pić. J. już nie pije, teraz do kaszy tylko idzie. pampersy oryginalne, jak dużo pił tylko te dawały radę. teraz niby mniej pije, ale jednak widzę sporą różnicę między pampersami a rossmannowskimi np. 5 na dzień kupujemy i tak w promocjach w marketach, ale na noc dajemy 6 a te w promocjach np. lidlowych nie bywają wcale, więc zostaje rossmann.
Cytat:
nie wzięłam recepty na wit D |
|
|
|
|
#2034 |
|
Rozeznanie
|
Berbie jestem w szuwarach,podczytuje często(ps rena pupa na kanapę a nie będziesz tu juz o porządkach świątecznych pisać!),ale u nas ostatnio znowu kołowrotek...Julek od wczoraj w szpitalu,złapał jakiegoś wirusa w przedszkolu:/TŻ z nim a my z Uska same,boje się ze i ja złapie
Uska zaliczyła juz rzyga niedawno,ale nie wiem czy to taki "standardowy uskowy" czy "wirusowy"...no i leże z nią i czuwamPrezent mikolajkowy właśnie na nas spogląda z toaletki,a kilka cukierków juz się trawi żeby podnieść mi poziom endorfin:P (a miałam czekać do świąt) ![]() monia nosz kurde a Mikołaj miał wybrać foremki:/ ☠☠☠ ☠☠ale pier.doła z niego i juz... Tak wiec ja jestem i inwigiluje na bieżąco,ale bardzo proszę o wywolywanie
Edytowane przez wieka22 Czas edycji: 2014-12-17 o 23:07 |
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Panika A co u Was? Jak wy ogarniacie?
Co do TV i TŻta u nas pomogły wizyty u logopedy, na których panie wyjaśniły co i jak.. Od tej chwili mamy względny spokój. On ogląda jak dzieci śpią.. |
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2037 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia dzisiaj u Dziadków i tam też kot był ![]() w przyszłym tygodniu żegnamy butelki- zobaczymy jak będzie bo z kubeczka pięknie pije wszystko oprócz mleka... Cytat:
Cytat:
i tak dziennie w sumie ok 20 pamperów zużywamy bo Tosi bardzo często zmieniam Cytat:
![]() Cytat:
pani w sklepie z dziecięcymi akcesoriami poinstruowała nawet Tz-eta kiedy smoka należy podać- jak dziecko jest bardzo zmęczone, już usypiające wsuwałam cumel i przysuwałam pod nos moją koszulę nocną aby pachniało mamą - oczywiście musisz kontrolować sytuację bo Franek duży i może sobie nos i buzię zasłonić koszulą...czasem daję pod brodę pieluszkę zwiniętą w wałek aby podtrzymywała smoka Cytat:
pampersy mamy takie jakie na promocję rzucą albo z biedy albo pampy oryginalnedomek będzie na wiosnę bo kupiliśmy choinkę, która sporo kosztowała na Mikołaja Kasia dostała od siostrzenicy Tz-eta rozkładany namiot i w nim urzęduje ![]() na Gwiazdkę dla Kasi zamówiłam: http://allegro.pl/smoby-kuchnia-tefa...880214520.html dzisiaj przyszła trochę "wtopiłam" - kilka nocy oglądałam różne kuchnie nie mogąc się zdecydować i w końcu wybrałam tę - a zależało mi żeby miała "światło i dźwięk" a ta niestety nie ma- mam nadzieję, że Kasi i tak się będzie podobać poza tym dostanie kubek doidy (na mleko) i bidon na wodę dla Tosi mam obal i ma przyjść żyrafka Sophi fiol- co logopeda mówiła o TV? wika- jak zaczniesz remonty to mieszkanie się trafi
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-12-18 o 00:14 |
||||||
|
|
|
#2038 |
|
Konto usunięte
|
Mamy starszaków - co piją Wasze dzieci oprócz wody? Bo my w kółko herbatka i Kubuś Baby (Artek go uwielbia), nie wiem, co mu mogę podawać, zwłaszcza jaką inną herbatkę?
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie dziękuje że pytasz. Odpukac od tej ostatniej wizyty u homeopaty Olek zdrowy
Monika pisałaś raz że dajesz Jakubowi herbatę z melisy i pomarańczy. Jakiej firmy? Bo nigdzie takiej nie widziałam a też bym kupiła. Co do nauki picia to u nas się sprawdziła butelka po Kubuś water. Perse u nas do picia obowiązkowo kompot jabłkowy. Po prostu gotuje jabłko co dzień. Olek wypija sok i zjada jabłko też. Uwielbia. Jak pytam jaki chce sok to zawsze mówi jabłkowy. Generalnie ja bazuje na samej wodzie albo kompotach
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś odbieramy wynik histpatu. Nowotwór potwierdzony, więcej narazie nie wiem. Ogólnie czuje się dobrze, je, wszystko robi, usmiecha się, chodzi po dworze. Także zbera siły przed chemią.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

pisz częściej! widziałam, że udzielasz się na wątku mamusiowym
ja myślałam o tym, ale kiedy babki rozmawiają o porodzie w 6tc, to jakoś mnie to odrzuca...poza tym chyba nie przeżywają tak ciąży jak ja - w sensie inne emocje...no i naparzają tam tak szybko, że na pewno bym nie nadążała 

za badania

S. już używa nocnika, więc pamper na noc i do wyjścia, więc mało zużywa. Fajnie, że dostaliśmy pakę ciuchów używanych

dla Was za odsmoczkowanie! Smoczkowi mowimy papa
Uska zaliczyła juz rzyga niedawno,ale nie wiem czy to taki "standardowy uskowy" czy "wirusowy"...no i leże z nią i czuwam