Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-17, 23:26   #3691
Motylek Truskawkowy
Raczkowanie

Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II

whoaboa dzięki poczytałam sobie, bo na fb nie zdążyłam
Stary 2014-12-17, 23:29   #3692
whoaboa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
nie skumalam. nieczytelne xd o co chodzi?
Recenzja, która wywołała mini-lawinę i zmusiła SZP do ukrycia bocznego panelu z recenzjami na FB, żeby nikt przypadkowo na to nie trafił. Kolejno screeny z dyskusji pod recenzją - trzeba czytać jedną kolumnę po drugiej. Wrzucałam na szybko, ale bardziej łopatologicznie chyba nie wytłumaczę.
whoaboa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 23:32   #3693
201604181004
Konto usunięte

aaa ok kolumna jedna po drugiej :d
o to chodziło mi
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 23:35   #3694
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Że kurde czego?
Że kurde, masz iść i posprzątać niepracującej szlachcie!

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 23:55   #3695
przylaszczka50
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Że kurde, masz iść i posprzątać niepracującej szlachcie!
Gdyby powstał program podobny do Perfekcyjnej Pani Domu o sprzątaniu w domach podopiecznych Szlachetnej Paczki to by miał dużą oglądalność.
Konkurs mógłby być. " najbardziej brudny dom", najbardziej brudne dziecko" SZ. P.
Głosowanie przez widzów smsami.
przylaszczka50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 00:09   #3696
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez whoaboa Pokaż wiadomość
A propos screenów - zapewne część wie od czego zaczęło się ukrywanie recenzji i komentarzy, ale gdyby ktoś nie pamiętał - mały dowód na to, że w przyrodzie (a raczej internecie ) nic nie ginie...
Dyskusja była baardzo długa, nie mam teraz czasu wrzucać wszystkiego, więc dodaję początkowe posty.
Poziom tej rozmowy (z jednej strony) jest skrajnie niski.
"To przykre, że tak się patrzy na innych ludzi..."
"Nie wolno oceniać..."
"Dobrze, że nie byłeś/łaś w ciężkiej sytuacji..."
"Różnie bywa..."
"To tylko opis, nie wiesz, jaka jest sytuacja rodziny, trzeba pomóc..."

Cała Szlachetna Paczka jest jak sekta. Zero refleksji, zero agrumentów, zero rozsądku, tylko "nie śpię, bo robię paczki", hasztagcuda i "aż łezka się w oku kręci".
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 00:49   #3697
izusiak
czytadło

Straszne jest ubóstwo, zgadzam się z tym. Niezapominajmy jednak że, w dzisiejszych czasach można otrzymać zasiłki, jedzenie, ubrania, wyprawkę dla dzieci lub "dorobić gdzieś". Potrzeba tylko minimum starań. Poziom płac w PL jest niski, wiem to. Nie potrafię jednak zrozumieć jak można nie pracując i mając tak małe dzieci, trzymać tak ogromny syf w mieszkaniu. Nie posiadać najmniejszych ambicji aby dzieciom zapewnić jakikolwiek byt, tylko "mieć" i "robić" kolejne. Trochę przeraża mnie myślenie niektórych osób które mówią : "Jaka biedna rodzina", "Nie chcesz być w ich sytuacji" itp. Niestety każdy jest kowalem swojego losu, są lepsze i gorsze chwile w życiu. Rozumiem nagłe choroby, śmierć żywiciela rodziny. Takim osobom się pomaga bezwarunkowo. Niestety problem pojawia się przy osobach, które rodzinę traktują jak firmę generującą przychody na używki, a nie potrafią nawet zadbać o życie i zdrowie własnych dzieci. Niestety ale nawet zwierzęta to potrafią :/
izusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 00:58   #3698
Luthce
Raczkowanie

Dawno nic nie pisałam, ale aż napiszę. Bo się zbulwersowałam. A najbardziej się zbulwersowałam tymi wszystkimi wypowiedziami zarówno paczkobiorców jak i ich "obrońców", że wszystko wina tego złego kraju, że państwo najpierw zachęca do posiadania jak największej liczby dzieci a potem nie daje warunków do ich utrzymania. Noż @#$#@$

1. To państwo jest od utrzymywania i wychowywania dzieci? Bo całe życie błędnie myślałam że od tego są rodzice, a państwo może dać ewentualnie jakieś ułatwienia, upusty, urlopy rodzicielskie. Muszę powiedzieć ojcu, że niepotrzebnie tyrał na dwa etaty.

2. Owszem, państwo zachęca do rozmnażania się. A to dlatego że przy obecnej demografii państwo jest w d. i potrzebuje jak najwięcej dzieci, żeby w przyszłości płaciły podatki i zus, bo inaczej ten moloch runie. A dzieci rodziców utrzymujących się posiadania dzieci pewnie też będą się utrzymywać z posiadania dzieci. Żadnych dochodów dla państwa, dodatkowe wydatki. Ale to jak widać za trudna zależność do zrozumienia dla "obrońców".

3. A już najbardziej mnie wpiekla to abstrakcyjne pojęcie państwa które powinno cos komukolwiek fundować. Nie ma czegoś takiego jak państwowe pieniądze, są pieniądze z naszych podatków, które są rozdysponowane bez naszej zgody. Z jakiej racji ludzie którzy sami sobie na dziecko nie mogą pozwolić, mają fundować dzieci innym.

Jakby zabrać te wszystkie zasiłki to może by się okazalo, że praca jednak nie hańbi i w ręce nie parzy.

Pretensje do całego świata, tylko nie do siebie.
Luthce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 01:12   #3699
201708160922
Konto usunięte

Drażnią mnie okropne błędy w opisach fundacji, której zdjęcia wrzuciła drabina.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 02:07   #3700
Taranka
Zakorzenienie

Podglądam was od dłuższego czasu ale dziś to mi ręce tak opadły że nie można tego opisać

Sytuacja z wysterylizowaną kobietą to dla mnie jakiś kosmos.
"Jak kotke ją potraktowali" "Nie czuje się jak kobieta"
Każda z nich krzyczy że ma prawa do dzieci (chociaż dla mnie to już rozmnażanie się), a jakoś każda zapomina że te dzieci też mają prawo do życia w normalnych warunkach.

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
"Nie wolno oceniać..."
"Różnie bywa..."

Cała Szlachetna Paczka jest jak sekta. Zero refleksji, zero agrumentów, zero rozsądku, tylko "nie śpię, bo robię paczki", hasztagcuda i "aż łezka się w oku kręci".
Bo to taki sposób dyskusji, odwracanie kota ogonem. Powiesz cokolwiek co nie jest słodkopierdzące to już jesteś wrogiem, nienawidzisz ludzi, jesteś antyspołeczny, zero empatii, życia nie znasz i zazdrościsz bo to dom biedny, ale pełen miłości
Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Plus ten caps lock
Stary 2014-12-18, 06:52   #3701
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
"Nie wolno oceniać..."
"Różnie bywa..."

Dokładnie tak. Metody sekciarskie, z pomocnikami guru kasującymi wszelką krytykę.

Mnie najbardziej drazni komentarz: "Nigdy nie byłaś w takiej sytuacji". Niewiele jest tutaj nas takich, których nie dotknęła bieda. Tyle tylko, że jeśli się chce z niej wyjść to się wychodzi a nie siedzi na fejsbuniu, pali papierosy/popija piwko w międzyczasie płodząc kolejne nieszczęśliwe dzieci i czeka aż spadnie z nieba.

Owszem, różnie bywa. Ale żeby mieć, trzeba się starać. A nie wyciągać łapy.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 07:17   #3702
dacn
Zakorzenienie

Po waszych postach mam jeszcze gorsze zdanie o naiwnych panuusiach ze szkodliwej paczki. To jest zwykly debilizm.
juz nie wspomne o propozyxji zeby pracujacy ludzie mieli sprzatac w szlachexkim domu coby pan i pani domu mogli sie oddawac waznym zajeciom jak qystukanie nowej geby do wyzywienia.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 07:38   #3703
Phoce
Flawless

Cytat:
w ogóle przejrzałyśmy z jud te zdjęcia i na ile nasze doświadczenie nam pozwala (a bardziej jej bo ona na to wpadła) to niektóre dzieci wypisz wymaluj fas
taki podręcznikowy fas ze schematu który jest rozrysowany

Miałam podobne odczucia gdy przeglądałam zdjecia dzieci na profilach niektórych osób, które dostały paczki tylko myślałam, ze juz przesadzam, ale widze ze nie tylko ja mam takie wrażenie.
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 07:54   #3704
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez Ingel Pokaż wiadomość

no katole, bo tylko katole wierza w swietosc i milosc w kazdej rodzinie, wystarczy napisac ze zabrali dziecko to od razu sie oburzaja.
Jako katol wierzę w to, że kady człowiek ma prawo do godnego życia, bycia bezpiecznym. Jestem zwolennikiem wyciągania dzieci z rodzin patologicznych,gdy rodzina jest niewydolna i patologiczna.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Szkoda tylko, że często konsekwencje tych wyborów ponoszą nie ci ludzie, ale ich dzieci. Dlatego jestem za tym, by odbierać dzieci ludziom niewydolnym wychowawczo. Jeśli jest to stan stały, to należy te dzieci odebrać na zawsze, by miały szansę zostać adoptowane. Zakaz zajmowania się swoimi dziećmi powinien się też rozciągać na dzieci urodzone później niż w momencie umieszczenia poprzednich w Domu Dziecka. To rodzice musieliby udowodnić, że są wydolni wychowawczo, by mogli otrzymać prawo do opieki nad dziećmi.

Zgadzam się

Zgadzam się w zupelności.
Wielka Brytania ma system, który sie na tym opiera. Jednak czynnik ludzki jest bardo znaczący- i tu zaczynają się schody i tragedie.
Znałam rodzinę, której odebrano dwójkę dzieci do adopcji ( jeden z najbardziej drastycznych kroków, zwłaszcza, ze drugie dziecko zostało odebrane w szpitalu). Przy trzeciej ciaży służby postanowiły dać rodzicom szansę. Rodzice jakos się starali, niestety nie wystarczająco. Na skutek tych prób pomocy rodzicom, gdy służby podjęły decyzję o tym, że dziecko powinno iść o adopcji, było dość póxno- dziecko miało ponad rok.

Inna kwestia, że czasami dochodzi do skrajnych przypadków, jak w sytuacji, gdy rodzicom odebrano dzieci do adopcji, bo jednomiało uszkodzone stawy biodrowe. Lekarze stwierdzili, ze na skutek przemocy fizycznej.
Po czasie okazało się, ze dziecko było chore i obciążone genetycznie. Matka zaszla w ciążę i wyjechała, by dziecko nie zostało jej odebrane. Niestety nie znam zakończenia tej historii.

Jednym z najbardziej drastycznych przykładów, gdy zawiódł człowiek jest historia Daniela Pelki, gdzie służby/ szkoła nie zauważyły, że dziecko było głodzone i torturowane.

Wg mnie wprowadzanie jakiejkolwiek przymusowej antykoncepcji to śliski temat i wiąże się ze zbyt wieloma zagrożeniami.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
"Nie wolno oceniać..."
"Różnie bywa..."

To jakiś owczy pęd zaspokajania własnego ego.
Kojarzy mi się z grupą wsparcia przekup na targu. Każda jest ekspertem od wszystkiego: chorób, biedy, patologii.
Stary 2014-12-18, 08:35   #3705
20160901857
Konto usunięte

Lol, nawet nie wiedziałam, ze brałam udział w dyskusji, która zapoczątkowała cenzurę fejsbuka
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-18, 09:05   #3706
cranberry juice
ctrl alt delete

whoaboa dzięki, piękne screeny!
Cytat:
Dokładnie. Niektórzy prawie orgazmu dostają od tej pomocy. Nieważne czy ta pomoc ma sens i zy delikwent jej w ogóle potrzebuje, ważne, żeby pomóc A już wszytskie odniesienia do wyjątkowści i miagii świąt... Ludzie się "Opowieści wigilijnej" za dużo naczytali. Czy też raczej naoglądali.

Swoją drogą niewiarygodne, jak oni idealizują te rodziny, którym pomagają. Łzy radości, urocze dzieciaczki, no słoik miodu. Absolutne ZERO refleksji.
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:21   #3707
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Mnie właśnie też.

Cytat:
zdjęcia zakończonego remontu? e?
https://www.facebook.com/49059789103...type=3&theater

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

co to jest
i te butelki po alkoholu
wtf?

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

jakie tutaj soczyste hejty leco

Kto pracuje w tej fundacji, przepraszam? Gimnazjaliści?

"Fundacja Dzieci i Rodzin Ubogich wybrudza znowu nie mają wody niemają gdzie się umyć nie ma nawet umywalki są bardzo łądne ubranka szkoda dać teraz kiedy one ciągle są na podwórku gdzie jest błoto i potem nie mają nawet gdzie się umyć nie ma studni jak ktos się pytał.Dzieci swoje ubrania mają nie są nagie i bose , co z tego ze je dzis ubierzemy czysto w nowe rzeczy z metkami jak bez wody za chwile wszystko będzie tak czarne ze nawet sie nie dopierze????? w gestii rodziców jest dbanie o dzieci . Jak widac na dzień dzisiejszy bez wody mama nie jest w stanie tego dopilnowac . Zey ubrac w nowe ubranaka dzieci trzeba wykąpać prawdopodobnie również odwszawić bez wanny bez wanny zlewu i wody nie jest to łatwe. Czekamy na przyłączenie wody . Jak kogos w oczy kłują zdjęcia to niestety to nie jest film ze każdy jest pięknie czysty uczesany i zadowolony . Robimy zdjęcia RZECZYWISTOŚCI która właśnie taka jest."

Ciekawy styl.

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2014-12-18 o 09:23
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:36   #3708
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm
patrzcie
https://www.facebook.com/media/set/?...1039494&type=1

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

nie kumam co tu sie dzieje
DRAMAT
Zabrałabym te dzieci ekspresowo.
To nie jest bieda. To jest brud. Kuchenka tak wygląda jak się jej nie myje latami, a nie dlatego, że jest popsuta.
Sterta ciuchów na łóżku? Rozumiem ze nie ma szafy, ale można ubrania poskładać i na przykład przechowywać w kartonach (sama miałam tak przez pół roku, dopóki się szafy nie dorobiłam).
Nowa kuchenka nic tu nie da. Zapuszczą ją w tydzień.
Tu jest bardziej asystent rodziny potrzebny, który sprzątania nauczy.

Cytat:
Tu widzę biedę, ale jest posprzątane.

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Że tak zapytam: nigdy nie widziałyście takiej biedy w realu ?
Widziałam taką biedę.
Widziałam też brud taki jak w pierwszym linku (a nawet może większy) ale mieszkała tam starsza osoba, a nie dzieci.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:43   #3709
201604191001
Konto usunięte

Whoa, za☠☠☠iste skriny! Moglabym je wykorzystac na fp Szlacheckiej?

Dziewczyny, a wasze teksty moge? Jako cudze wypowiedzi, ale BEZ podawania zrodla, zeby nam sie tu barachlo nie zlecialo.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Ajah, ja widzialam gorsza biede. Ale takiego syfu nigdy.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-18, 09:43   #3710
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
Komentarze na FB... cóż, SzP dba o swój słodko-pierdzący imidż, więc kasuje, ale tak naprawdę to i tak mało kto takie rzeczy czyta
Nawet się komentować nie chce, skoro większość z tych opinii jest w takim stylu - nie umiem się w tym odnaleźć

Cytat:
Napisane przez kaludia91 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiem co napisac. Naprawde lepiej jest zostawic dzieci z rodzicami, ktorzy pozwalaja im zyc w takim syfie niz zabrac je do domu dziecka?
Dokładnie to samo pomyślałam... Wcześniej wydawało mi się, że powinna być większa pomoc dla rodzin żyjących ubogo, ale z drugiej strony takie zaniedbanie nie wzięło się z kosmosu, ktoś do tego doprowadził.

Oglądam zdjęcia z Fundacji Dzieci i Rodzin Ubogich - płakać mi się chce.
Po pierwsze nad warunkami w tych domach - nie biedą, bo można żyć skromnie i mieć czysty dom, domyte, uczesane dzieci w schludnych ubrankach ; ale tym brudem i zaniedbaniem.
I po jaką ch... wrzucają tyle zdjęć dzieci? Litość, zachęcenie ludzi do wpłacania pieniędzy? Czy ktoś w ogóle pomyślał zanim wrzucił zdjęcia tych dzieci do sieci? Raz, że komentarze, nikt chyba nie chciałby być pokazany w takiej sytuacji. A dzieciaki nieświadome tego.

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Że tak zapytam: nigdy nie widziałyście takiej biedy w realu ?
Widziałam; nie tylko u rodzin ubogich. Sąsiadka moich rodziców ma mieszkanie w podobnym stanie - pieniądze na remont i godne życie ma, tylko woli je przeznaczać na inne sprawy.

Cytat:
Pokaze te zdjecia moim znajomym w Polsce, ktorzy oburzaja sie na Barnevernet w Norwegii - tak, to slynna instutucja porywajaca dzieci biednym Polakom .
Nie mieszkam w NO - instytucję kojarzę z założeń - żeby dzieci miały godne warunki rozwoju - czyli mieszkanie w piątkę w kawalerce jak u nas by nie przeszło (no i tłumaczenie pani spycholog z artykułu, że przecież to nie są złe warunki); ochrona dziecka przed przemocą fizyczną i seksualną.

Znam mnóstwo artykułów na temat nadużyć w BV- ale ciężko mi je obiektywnie ocenić, bo zawsze pomija się nieprawidłowości ze strony rodziców.

Cytat:
Oczywiscie polskie media przedstawily BV jako nazistow, wrecz bandytow, Rutkowskiego jako bohatera, a rodzice malej to aniolowie na ziemi. I te historie, ze porwali dziewczynke, bo byla smutna... tak, i porywaja dzieci w supermarketach, jak zaplacza, aha.

no katole, bo tylko katole wierza w swietosc i milosc w kazdej rodzinie, wystarczy napisac ze zabrali dziecko to od razu sie oburzaja.
Ech, Rutkowski - bohater

Są katolicy i fanatycy, niestety. Podejrzewam, że piszesz o tych drugich.

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Czasem kobiety nie kwalifikujące się do patologii, sprawne umysłowo, wykształcone, nie rozumieją, że kolejna ciąża może być dla nich niebezpieczna. Nie przyjmują tego do wiadomości i już. Można ręce załamać. Ale jak to rozwiązać tak, żeby nie było nadużyć i posądzeń o eugenikę - nie wiem.
Zastanawiam się, na ile ta sterylizacja była chciana - ktoś może być niepełnosprawny umysłowo, może się zgodzić, a potem zmienia zdanie i jest afera. To odszkodowanie to duże pieniądze, skąd wiemy, że nie chodzi też o nie? Prawnicy też ucieszą się z wynagrodzenia od wygranej sprawy.

whoaboa Piękne screeny

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:02   #3711
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Jeszcze komentarz spod zdjęć od Drabiny:
Nie przesadzajcie. Dzieci nie wygladaja na az tak brudne, niewiele roznia sie od moich. To tylko dzieci, a dzieci uwielbiaja sie brudzic. I kazda rozsadna mama wie ze nie ma sensu przebierac bluzki czy spodni bo cos sie poplamilo.jak dziecko brudne to znaczy ze zabawa byla przednia. Mam wode w domu ale nie biegam za swoim maluchem zeby co rusz mu myc buzie.
Był taki okres że i moje dziecko było tak brudne jak to ze zdjęć, ale codziennie wieczorem było kąpane, łącznie z myciem głowy (czego dzieci nie znoszą), a ciuchy do prania. Na zdjęciach widać niestety brud co najmniej kilkudniowy.

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Whoa, za☠☠☠iste skriny! Moglabym je wykorzystac na fp Szlacheckiej?

Dziewczyny, a wasze teksty moge? Jako cudze wypowiedzi, ale BEZ podawania zrodla, zeby nam sie tu barachlo nie zlecialo.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Ajah, ja widzialam gorsza biede. Ale takiego syfu nigdy.
Jeśli masz ochotę wykorzystać jakąś moją wypowiedź, to śmiało.

Whoa piękne screeny.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:02   #3712
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
I po jaką ch... wrzucają tyle zdjęć dzieci? Litość, zachęcenie ludzi do wpłacania pieniędzy? Czy ktoś w ogóle pomyślał zanim wrzucił zdjęcia tych dzieci do sieci? Raz, że komentarze, nikt chyba nie chciałby być pokazany w takiej sytuacji. A dzieciaki nieświadome tego.
Dokładnie po to. Kto by wpłacił chociaż złotówkę gdyby na zdjęciach byli ich rodzice Ustawianie dzieci na tym tle i strzelanie im zdjęć jest wg mnie wybitnie żałosne.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:18   #3713
cornflower_girl
Zakorzenienie

GrumpyCat Rodzic przynajmniej jest pełnoletni i wie, z czym to się łączy zdjęcie wystawione na ogląd publiczny. Podejrzewam, że byłoby mnóstwo pytań, jak można doprowadzić mieszkanie i wyposażenie do takiego stanu(!).
Nie wszystkie zdjęcia obdarowanych z profilu SzP mi się podobały (bo podobnie jak Ty uważam, że to żerowanie na litości), ale przynajmniej dzieci nie były przedstawione w tak upokarzającej sytuacji.

Wredna Biedronka Dopiero teraz zauważyłam Twój profil na fb - miszcz Nie chcesz awansować w Szlachta nie pracuje - panią manadżer albo dyrektor zostać ?

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-12-18, 10:22   #3714
a34
Zakorzenienie

Przy jednej rodzinie jest informacja, że dziewczynka bardzo cieszy się z butów, ale wstydziła się pozować do zdjęcia.
Stary 2014-12-18, 10:29   #3715
201604181004
Konto usunięte

to jest dramat. jak ja widzę te brudne dzieci, wręcz zarośnięte brudem albo i wszami która w środku tego bałaganu nie mogąc się doczekać jedzą czekoladę jak bułkę albo serdelki to ... nie wiem, troche jak zwierzeta. wstydu nie maja ci z fundacji ze to wrzucaja.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:49   #3716
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
to jest dramat. jak ja widzę te brudne dzieci, wręcz zarośnięte brudem albo i wszami która w środku tego bałaganu nie mogąc się doczekać jedzą czekoladę jak bułkę albo serdelki to ... nie wiem, troche jak zwierzeta. wstydu nie maja ci z fundacji ze to wrzucaja.
Pokazałam wczoraj swojemu mężowi te zdjęcia, skwitował krótko "tam od karaluchów pewnie te wszystkie graty się przemieszczają"
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:50   #3717
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, na ile ta sterylizacja była chciana - ktoś może być niepełnosprawny umysłowo, może się zgodzić, a potem zmienia zdanie i jest afera. To odszkodowanie to duże pieniądze, skąd wiemy, że nie chodzi też o nie? Prawnicy też ucieszą się z wynagrodzenia od wygranej sprawy.
Spotkałam się z rozdawaniem pod szpitalem ulotek kancelarii odszkodowawczej. Sformułowanych na zasadzie "byłeś w szpitalu, to zgłoś się do nas, coś tam się znajdzie zawsze i będzie można kasę wywalczyć".
Wątpię, żeby pani upośledzona umysłowo sama na to wpadła...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-12-18, 10:59   #3718
aer
O RLY?

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Spotkałam się z rozdawaniem pod szpitalem ulotek kancelarii odszkodowawczej. Sformułowanych na zasadzie "byłeś w szpitalu, to zgłoś się do nas, coś tam się znajdzie zawsze i będzie można kasę wywalczyć".
Wątpię, żeby pani upośledzona umysłowo sama na to wpadła...
Tak, ta praktyka przez kancelarie odszkodowawcze jest bardzo często stosowana z jednego względu - odszkodowania za szkodę na osobie są zazwyczaj bardzo wysokie i idą w setki tysięcy.

I to nie tylko ulotki przed szpitalami, ale też ogłoszenia w gazetach, internecie, na słupach ogłoszeniowych a także wydzwanianie do ludzi czy oferty mailowe.

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 11:22   #3719
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
Tak, ta praktyka przez kancelarie odszkodowawcze jest bardzo często stosowana z jednego względu - odszkodowania za szkodę na osobie są zazwyczaj bardzo wysokie i idą w setki tysięcy.

I to nie tylko ulotki przed szpitalami, ale też ogłoszenia w gazetach, internecie, na słupach ogłoszeniowych a także wydzwanianie do ludzi czy oferty mailowe.

już nawet mniejsza z ogłoszeniami. ale ci ludzie sami dzwonią do osób, które są po jakimś wypadku itp.
moja mama po wypadku samochodowym miała operacje, była długo w szpitalu. zaraz jak tylko wróciła do domu to telefony się rozdzwoniły, nawet jakaś kancelaria z Sopotu czyli z drugiego końca Polski oferowała, że się zajmie odszkodowaniem.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 11:34   #3720
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
tutaj pełniejszy opis sprawy
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-..._rodzinny.html

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

polecam przeczytać te obcasy jeśli kogoś zainteresowała historia
Mnie zainteresowala i przeczytalam i powiem szczerze, wcale nie wydaje mi sie ta rodzina patologiczna czy zla. Nieporadna tak, mam nadzieje, ze w tej pomocy dla nich jest tez asystent rodzinny, to byloby dla Wioletty najwazniejsze.
Co do sterylizacji... nie uwazam, ze byla bledem, ale nie podoba mi sie robienie tego bez wiedzy zainteresowanej.

Te zdjecia, ktore tu wklejacie, widzialam takie domy.
I tez uwazam, ze przede wszystkim asysten rodziny jest takim ludziom potrzebny, a dopiero potem remonty itd. Ci ludzie po prostu nie wiedza jak sprzatac, nie widza potrzeby sprzatania, skladania ubran, mycia dzieci itd.

Co do grzyba na scianach, to nie sprawa brudu czy zaniedban, ale wilgoci i braku opalu.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości