Mamusie Majowe 2015!! cz. 3 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-17, 20:59   #4861
brownsugar772
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 3

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
brown - kciuki zapewnione
Dziękujemy

TŻ wyszedł na zakupy wiec wstaliśmy szybciutko i zrobiliśmy świeże fotki właśnie wstawiam dl klubiku jesteśmy już taaaaaaacy wielcy
brownsugar772 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 21:27   #4862
majaa86
Zadomowienie

Brownsugar mocniutko będziemy trzymać kciuki!!

Ślicznie wyglądacie

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 21:31   #4863
loluska
Zakorzenienie

O tym masażu szyjki koleżanka mi coś wspominała i mówiła podobnie jak wy że bardzo boli, a w czym ma to pomóc i kiedy taki masaż się wykonuje?

Brown
powodzenia!

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 21:35   #4864
brownsugar772
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Brownsugar mocniutko będziemy trzymać kciuki!!

Ślicznie wyglądacie
dziękujemy i aż sie boje głośno mówić ale czujemy się też bardzo dobrze może wreszcie wszystko bedzie ok oby

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
O tym masażu szyjki koleżanka mi coś wspominała i mówiła podobnie jak wy że bardzo boli, a w czym ma to pomóc i kiedy taki masaż się wykonuje?

Brown
powodzenia!
Masaż szyjki wykonuje się żeby wywołać poród z tego co mi wiadomo i też słyszałam że do najprzyjemniejszych nie należy
Stary 2014-12-17, 21:41   #4865
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Przed porodem by wywołać, w trakcie by rozwarcie postępowało. Tylko szkoda, że nikt nie informuje rodzącej, że taki masaż może prowadzić do uszkodzenia szyjki, ona jest wtedy zupełnie nienaturalnie rozwierana. No ale po co informować, ważne by było szybko, szybciej, najszybciej - nie ma się co cackać

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 21:45   #4866
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Przed porodem by wywołać, w trakcie by rozwarcie postępowało. Tylko szkoda, że nikt nie informuje rodzącej, że taki masaż może prowadzić do uszkodzenia szyjki, ona jest wtedy zupełnie nienaturalnie rozwierana. No ale po co informować, ważne by było szybko, szybciej, najszybciej - nie ma się co cackać
Przerażasz mnie

Brown trzymamy mocno kciukasy
paczać foty
dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 21:47   #4867
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Przerażasz mnie
Wybacz.
Po prostu okropnie mnie złoszczą procedury w niektórych szpitalach, takie pospieszanie natury. Ja jestem zwolenniczką naturalnych porodów, takich 100% naturalnych, szkoda, że o to trzeba mocno walczyć

Stary 2014-12-17, 21:50   #4868
loluska
Zakorzenienie

Podobnie jak z nacinaniem, które z kolei mnie przeraża bardzo mocno ...

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 21:50   #4869
scotasia
Wtajemniczenie

Brownsugar kciuki!!
Hmm ja po porodzie w sumie też sobie dobrze radziłam z synkiem, ale on grzeczny był, ładnie ssał. Choć pamietam jeden dylemat, jak miałam synka już przy sobie, to się zastanawiałam - zmieniać mu pieluszkę czy ktoś przyjdzie i mi pomoże (o ja naiwna). Dopiero inna mama mnie uświadomiła, że od tej pory sama muszę wszystko robić

Cytat:

Brown
powodzenia!
Masaż szyjki niby przyspiesza rozwieranie... Ughh pamiętam, jak ta wielka pani prof potem była dumna, że tak mi pomogła A ja normalnie prawie wyłam z bólu podczas tego "zabiegu".
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 21:55   #4870
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
no ja samego momentu nie wspominam źle ale po 2-3 dniach zaczeło mnie tak mocno boleć że nie mogłam stać :/ mam nadzieje, że teraz mnie nie natną...
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hmm ja po porodzie w sumie też sobie dobrze radziłam z synkiem, ale on grzeczny był, ładnie ssał. Choć pamietam jeden dylemat, jak miałam synka już przy sobie, to się zastanawiałam - zmieniać mu pieluszkę czy ktoś przyjdzie i mi pomoże (o ja naiwna). Dopiero inna mama mnie uświadomiła, że od tej pory sama muszę wszystko robić
Mój jadł i spał a ja siedziałam w necie, koleżanka z sali mnie nienawidziła bo jej córa non stop cycała no ale też nie płakała nawet
A z tą pieluszką to pewnie jakbyś poprosiła to by pomogły u mnie w mieście położne przewijają póki jest smółka, później mama sobie musi radzić. Ja też od razu sama wszystko ale miałam mega problem zmyć tę smółkę z pupy, teraz kupię linomag maść, ponoć po takim tłustym lepiej się ściera

Stary 2014-12-17, 22:06   #4871
fistaszek24
Zakorzenienie

Ja pierwszą dobę nie wspominam dobrze i nie radziłam sobie co położna skwitowała "to ja mam wiedzieć czemu dziecko płacze Pani jest matką".

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Następna zdobycz http://allegro.pl/early-days-pajac-g...886532868.html .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 22:07   #4872
Kinga_20
Zakorzenienie

Ja nacięcia w ogólenie nie czułam, natomiast łyżeczkowanie - masakra :/ tydzień po porodzie jak położna zdjęła szwy to ulga na całego i ogólnie myślę, że nie było tak źle

U nas choinka ubrana już, ale jeszcze brakuje paru drobiazgów książki dla młodej odebrane i jestem bardzo zadowolona - mam nadzieję, że ona też będzie.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 22:12   #4873
brownsugar772
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Ja pierwszą dobę nie wspominam dobrze i nie radziłam sobie co położna skwitowała "to ja mam wiedzieć czemu dziecko płacze Pani jest matką".

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

jaki piękny pajac
Co do tej pierwszej doby to ja sie mega boje tego początku wogole z maleństwem tzn mam doczynienia z małymi dziećmi znajomych czasem nawet zostawałam z córka koleżanki jak była mała ( tak od 2-3 miesiąca jakoś) ale to zupełnie co innego taka opieka gdzie już ci coś wiadomo o dziecku jak reaguje jakie ma zwyczaje a tu... Z jednej strony chciałabym mieć już Leosia na rękach a z 2 boje sie tej chwili że nie bede sobie radziła a niestety rodzinka daleko i wolałabym nie prosić teściowej o przyjazd, moja mama jest jeszcze aktywna zawodowo wiec nie uda jej sie przyjechać i posiedzieć z nami na początku...
Stary 2014-12-17, 22:15   #4874
Kinga_20
Zakorzenienie

Dziewczyny dacie sobie radę na pewno. Ja pomimo krwotoku i tego, że byłam cala sina to sama się opiekowałam córką, żadnej pieluchy pielęgniarka młodej nie zmieniała, wszystko sama robiłam, a nigdy wcześniej nie miałam niemowlaka na rękach nie mówiąc już o noworodku. Instynkt zadziała jak trzeba

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2014-12-17, 22:16   #4875
brownsugar772
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dacie sobie radę na pewno. Ja pomimo krwotoku i tego, że byłam cala sina to sama się opiekowałam córką, żadnej pieluchy pielęgniarka młodej nie zmieniała, wszystko sama robiłam, a nigdy wcześniej nie miałam niemowlaka na rękach nie mówiąc już o noworodku. Instynkt zadziała jak trzeba
oby było tak jak mówisz
Stary 2014-12-17, 22:17   #4876
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brownsugar772 Pokaż wiadomość
oby było tak jak mówisz
Na pewno!

Ja to w ogóle nie lubiłam jak ją ktoś dotykał czy brał na ręce

Stary 2014-12-17, 22:23   #4877
brownsugar772
Raczkowanie

Cytat:
Na pewno!

Ja to w ogóle nie lubiłam jak ją ktoś dotykał czy brał na ręce
Pewnie też tak będę miała jak się Leo urodzi
Jak już go będę miała na rękach to nie oddam nikomu tyle prób, starań, niepowodzeń wiec jak przyjdzie na świat to z rąk nie puszczę będe miałą pieluszkowe zapalenie mózgu i będe z tego dumna
Stary 2014-12-17, 22:50   #4878
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
no ja samego momentu nie wspominam źle ale po 2-3 dniach zaczeło mnie tak mocno boleć że nie mogłam stać :/ mam nadzieje, że teraz mnie nie natną...
Mój jadł i spał a ja siedziałam w necie, koleżanka z sali mnie nienawidziła bo jej córa non stop cycała no ale też nie płakała nawet
A z tą pieluszką to pewnie jakbyś poprosiła to by pomogły u mnie w mieście położne przewijają póki jest smółka, później mama sobie musi radzić. Ja też od razu sama wszystko ale miałam mega problem zmyć tę smółkę z pupy, teraz kupię linomag maść, ponoć po takim tłustym lepiej się ściera
Oświecisz mnie co to jest ta smółka? bo może wstyd się przyznać, ale pierwsze słyszę
Stary 2014-12-18, 06:06   #4879
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Oświecisz mnie co to jest ta smółka? bo może wstyd się przyznać, ale pierwsze słyszę
to pierwsza kupa dziecka, a nazwa się bierze stąd, że jest prawie czarna i taka lepka.

Co do masażu szyjki - mam nadzieję, że standardy w szpitalach z roku na rok się poprawiają, coraz większy nacisk jest na porody naturalne. a poza tym jest też większa świadomość rodzących - możesz zastrzec, że nie zgadzasz się na nacinanie czy masaż i szpital musi to respektować.

U mnie masaż szyjki odbył się parę razy przy pierwszym dziecku, bo leżałam na patologii z przenoszoną ciążą i chcieli "przyspieszyć". G.wno to dało, a ból był gorszy od porodowego. To było wiele lat temu, więc jestem pewna, że nigdzie bez uprzedzenia nikt tego nie robi już, ale mi lekarz powiedział, że zaprasza mnie na badanie, czy coś ruszyło, to poszłam jak owieczka, bo przecież wiem, jak wygląda badanie. A w trakcie zrobił to cudo. Jak pomogli mi wstać z fotela ginekologicznego, to zemdlałam z bólu, już po fakcie.
Potem na samo słowo "zbadam panią" miałam chęć uciekać, bo myślałam, że znowu to będzie.
Kolejną dozę przyjemności miałam już na sali podczas wywoływania porodu (wywoływali mi dwa razy). W moim przypadku raczej nie wpłynęło to na przyspieszenie akcji (za pierwszym razem mimo masażu i tak wróciłam na patologię i miałam wywoływany po raz drugi dopiero za 2 dni, a drugim razem też trwało powoli mimo masowania), a jedynie na to, że ten szpital omijam szerokim łukiem i nie chcę wspominać tych doświadczeń. Chociaż dziś to podobno jeden z lepszych szpitali z różnymi certyfikatami Więc musiało się i to zmienić.

Teraz jestem pewna, że gdybym wiedziała, że coś takiego jak masaż istnieje, znała swoje prawa - protestowałabym i nie pozwoliła tego sobie zrobić. Nie pomogło, a przysporzyło mi dodatkowego stresu i cierpienia.

Drugie dziecko nie było masowane, ale to drugi poród, więc szybko było. ale z relacji koleżanek na sali - żadna nie miała tej przyjemności.
To są raczej praktyki, które rzadziej są stosowane obecnie, mam wrażenie.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 07:05   #4880
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Crumble no ale folie się otwiera i się patrzy jakie są ładne i milutkie :P ja przynajmniej tak robiłam :p

Strzałka..linki do kocyków, ale drogie są..

z kucykami
http://allegro.pl/la-millou-kocyk-ni...848364949.html

z sówkami
http://allegro.pl/kocyk-niemowlaka-l...822718568.html

ptasie radio
http://allegro.pl/kocyk-niemowlaka-a...825865699.html
Ale oglądałam ciuszki oczywiście ;p tylko akurat czasu nie było i szybciutko je w folię zamykaliśmy ;p

Cytat:
Dziewczyny gratuluję I synka i córeczek - teraz już chyba dzieci muszą być uparte żeby nie ujawnić kim są Ja jutro rano przed pracą lecę na połówkowe, także trzymajcie kciuki

A co do glukozy - ja mam iść 7 stycznia. Położna mówiła że do laboratorium mam mieć swój kubek (czyli biorę taki większy), swoją wodę (podobno dobrze jak zimna?) i ewentualnie plasterek cytryny. Ale nie wiem czy zagryźć, czy go do środka. Dorka jak ty robiłaś z tą cytryną?

Tyle czytałam w pracy i zapamiętywałam co odpisać i napisać a teraz pustka w głowie Ale ubranek nadal nie kupuję, nie wiem na co czekam, ale szczerze mówiąc nawet mnie nie ciągnie - zobaczę jak będzie po jutrzejszym usg, no i myślę że po nowym roku już zacznę... póki co tylko podziwiam Wasze
Ja też nie miałam weny na zakupy, ale były przeceny w smyku No i pokupowałam i teraz jakoś lżej... i uświadomiłam sobie jak trudno dostać ładne body itp. rozpinane po całości i teraz jak widzę to kupuję ;p bo nakupowałam sobie wkładanych przez głowę na zakładkę i teraz się zastanawiam, kto to będzie wkładał
Stary 2014-12-18, 07:52   #4881
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez brownsugar772 Pokaż wiadomość
Dziękujemy

TŻ wyszedł na zakupy wiec wstaliśmy szybciutko i zrobiliśmy świeże fotki właśnie wstawiam dl klubiku jesteśmy już taaaaaaacy wielcy
Szkoda że nie na maila
trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Od kiedy przeczytałam o masażu szyjki to chyba tego bardziej się boję. Mama mi mówiła, że samego nacięcia to sie nawet nie czuje. Później po porodzie jest gorzej bo boli ale do przezycia za to ten masaż

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość

Milusińska ta położna
Pięęęękna zdobycz

Cytat:
Dajesz mi wiarę we własne siły bo też jestem trochę przerażona, niby z noworodkami miałam do czynienia, nawet ubierałam ubranko przez głowę ale tak się boję że dostanę dziecię i nie będę wiedziała co mam zrobić
Koleżanka tak przez przypadek odwodniła córeczkę, bo długo spała to się cieszyła że ma takie grzeczne dzieciątko. Nikt jej nie powiedział żeby jednak obódzić na karmienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
to pierwsza kupa dziecka, a nazwa się bierze stąd, że jest prawie czarna i taka lepka.

Co do masażu szyjki - mam nadzieję, że standardy w szpitalach z roku na rok się poprawiają, coraz większy nacisk jest na porody naturalne. a poza tym jest też większa świadomość rodzących - możesz zastrzec, że nie zgadzasz się na nacinanie czy masaż i szpital musi to respektować.

U mnie masaż szyjki odbył się parę razy przy pierwszym dziecku, bo leżałam na patologii z przenoszoną ciążą i chcieli "przyspieszyć". G.wno to dało, a ból był gorszy od porodowego. To było wiele lat temu, więc jestem pewna, że nigdzie bez uprzedzenia nikt tego nie robi już, ale mi lekarz powiedział, że zaprasza mnie na badanie, czy coś ruszyło, to poszłam jak owieczka, bo przecież wiem, jak wygląda badanie. A w trakcie zrobił to cudo. Jak pomogli mi wstać z fotela ginekologicznego, to zemdlałam z bólu, już po fakcie.
Potem na samo słowo "zbadam panią" miałam chęć uciekać, bo myślałam, że znowu to będzie.
Kolejną dozę przyjemności miałam już na sali podczas wywoływania porodu (wywoływali mi dwa razy). W moim przypadku raczej nie wpłynęło to na przyspieszenie akcji (za pierwszym razem mimo masażu i tak wróciłam na patologię i miałam wywoływany po raz drugi dopiero za 2 dni, a drugim razem też trwało powoli mimo masowania), a jedynie na to, że ten szpital omijam szerokim łukiem i nie chcę wspominać tych doświadczeń. Chociaż dziś to podobno jeden z lepszych szpitali z różnymi certyfikatami Więc musiało się i to zmienić.

Teraz jestem pewna, że gdybym wiedziała, że coś takiego jak masaż istnieje, znała swoje prawa - protestowałabym i nie pozwoliła tego sobie zrobić. Nie pomogło, a przysporzyło mi dodatkowego stresu i cierpienia.

Drugie dziecko nie było masowane, ale to drugi poród, więc szybko było. ale z relacji koleżanek na sali - żadna nie miała tej przyjemności.
To są raczej praktyki, które rzadziej są stosowane obecnie, mam wrażenie.
U nas w szpitalach jest duży nacisk na porody naturalne. Tyle że dla nich pod tym pojęciem kryje się fakt że nie jest to cesarka. A takie 'pomoce' jak masaż szyjki czy nacinanie jest wg nich zupełnie naturalne
Oczywiście można sobie zastrzec że nie życzysz sobie ale oni jak będą chcieli to i tak zrobią swoje bo wykręcą się że to dla dobra dziecka i ze było konieczne ...

Mówicie, że nie macie weny na zakupy a ja najchętniej bym wszystko kupiła tyle że wypłaty nie starcza i trzeba czekac do kolejnej i kolejnej.
Trochę przerażają mnie te ciuszki. Jak by był chłopczyk to bym miała dużo, no ale jak potwioerdzi się dziewczynka to bedę kombinować może któraś z koleżanek odsprzeda. Chociaż one wszystkie szykują się na 2 dzidzię i trzymają zapasy

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

A jeszcze miałam się zapytać czy u was też jest tak że położna przychodzi do domu kilka razy przed porodem a później po ?

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 08:40   #4882
jagodowa07
Zadomowienie

No to ja już po usg. Ale że NFZ ssie to rewelacji nie było. Lekarz baaaardzo oszczędny w słowach, jedno zdjęcia wybłagałam żeby mi wydrukował (ale to przecież po co pani, i tak nic nie widać!) I dał takie na którym widać zarys główki i kręgosłup. Reszta będzie na wizycie 16 stycznia. I jest to 21 tydzień - tyle wydukał.
Nie mówił nic, tylko coś tam klikał, jak zapytałam czy wszystko w porządku - to tak, z tego co widzi to tak Wielkości nie wie, bo nie mierzył, bo to chyba na połówkowym nie wymagane.
Ale najważniejsze - potwierdzony chłopiec (z tego co widzi) no ale myślę że już na tym etapie się nie myli. Nie widziałam nic, bo monitor zwrócony w jego stronę, ale słyszałam serduszko. A tż (tzn już teraz mąż chyba powinnam pisać) mówi że widział machające nóżki
I postanowione że w styczniu, tak bliżej końca idziemy prywatnie na 3d 4d - przynajmniej sobie pooglądamy Tymusia i nam ładnie lekarz opowie co i jak

I tak myślę, że faktycznie zacznę się rozglądać za pierwszymi body,może takie właśnie po całości rozpinane, jak już kupię pierwsze to potem poleci Tylko najpierw komodę musimy kupić, ale to powinno się udać jeszcze przed świętami
Stary 2014-12-18, 08:53   #4883
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
No to ja już po usg. Ale że NFZ ssie to rewelacji nie było. Lekarz baaaardzo oszczędny w słowach, jedno zdjęcia wybłagałam żeby mi wydrukował (ale to przecież po co pani, i tak nic nie widać!) I dał takie na którym widać zarys główki i kręgosłup. Reszta będzie na wizycie 16 stycznia. I jest to 21 tydzień - tyle wydukał.
Nie mówił nic, tylko coś tam klikał, jak zapytałam czy wszystko w porządku - to tak, z tego co widzi to tak Wielkości nie wie, bo nie mierzył, bo to chyba na połówkowym nie wymagane.
Ale najważniejsze - potwierdzony chłopiec (z tego co widzi) no ale myślę że już na tym etapie się nie myli. Nie widziałam nic, bo monitor zwrócony w jego stronę, ale słyszałam serduszko. A tż (tzn już teraz mąż chyba powinnam pisać) mówi że widział machające nóżki
I postanowione że w styczniu, tak bliżej końca idziemy prywatnie na 3d 4d - przynajmniej sobie pooglądamy Tymusia i nam ładnie lekarz opowie co i jak

I tak myślę, że faktycznie zacznę się rozglądać za pierwszymi body,może takie właśnie po całości rozpinane, jak już kupię pierwsze to potem poleci Tylko najpierw komodę musimy kupić, ale to powinno się udać jeszcze przed świętami
Super! Kolejny mały chłopczyk! Gratulacje!! Ja też się zastanawiam nad usg 3d4d jakoś w 26 tc tylko co, jeśli znów mały odmówi współpracy?

kurde, łaskę robią na NFZ? Masakra...
Stary 2014-12-18, 08:59   #4884
wiolafrytka
Zadomowienie

Dzięki Bogu, będę mieć cc i ominie mnie to nacinanie krocza i masaż szyjki

Dzień dobry btw
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:02   #4885
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolafrytka Pokaż wiadomość
Dzięki Bogu, będę mieć cc i ominie mnie to nacinanie krocza i masaż szyjki

Dzień dobry btw
Za to rozkroją Ci brzuch, mięśnie i w ogóle... no ja już wolę pocierpieć naturalnie ;p Oby mi się udało!
Stary 2014-12-18, 09:14   #4886
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Dziewczyny, a orientujecie się może czy jak ktoś już miał nacięcie w stylu cc, to pozwolą rodzić naturalnie?

Dzień dobry, tak w ogóle.
I przepraszam, że milczałam...
Dużo rzeczy mam na głowie, nie ogarniam, a Młoda daje popalić, mimo, że jej specjalnie jeszcze nie czuje.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:17   #4887
wiolafrytka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a orientujecie się może czy jak ktoś już miał nacięcie w stylu cc, to pozwolą rodzić naturalnie?

Dzień dobry, tak w ogóle.
I przepraszam, że milczałam...
Dużo rzeczy mam na głowie, nie ogarniam, a Młoda daje popalić, mimo, że jej specjalnie jeszcze nie czuje.
Przy drugim porodzie masz wybór czy chcesz cc czy sn
Stary 2014-12-18, 09:19   #4888
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez wiolafrytka Pokaż wiadomość
Przy drugim porodzie masz wybór czy chcesz cc czy sn
To nie był poród...
To była operacja, wycieli mi co trzeba i przy okazji szturchnęli macicę, zrosty mam takie, że szok.
Ale trochę mi głupio zapytać lekarza co w tym przypadku będzie.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:33   #4889
wiolafrytka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
To nie był poród...
To była operacja, wycieli mi co trzeba i przy okazji szturchnęli macicę, zrosty mam takie, że szok.
Ale trochę mi głupio zapytać lekarza co w tym przypadku będzie.
aha ;/
Stary 2014-12-18, 09:45   #4890
mimi_77
Zakorzenienie

Witam się i uciekam...

jagodowa gratuluje synka!!

PRzed Świętami jeszcze nic nie zrobilam a i tak na nic nie mam czasu. wiec zabieram się za sprzatanie kuchni a potem do pracy.

Miłęgo dnia!

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości