Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-18, 09:19   #1861
87marta78
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
dziękuję i wzajemnie

coś mnie brzuch boli tak 'okresowo', mam nadzieję, że jak zjem to przejdzie.
Mnie też znów rano obudził ten ból, po kilku minutach przeszło.
wczoraj zasnąć nie mogłam, przysnęłam po 3, a o 6 już mnie obudził ból,ale to chyba malutka naciskała na jakiś nerw, bo czułam jak się przesuwa i jak byłą coraz wyżej to ból był coraz mniejszy.
No i pospane...
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:20   #1862
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
O nie, ja się nastawiam psychicznie, że dzisiaj też się wyśpię. Dobra afirmacja podobno potrafi zdziałać cuda

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

A ile razy robi się badania na toxo w ciąży?
Ja miałam zaraz na początku ciąży z masą innych badań, a że wynik był ujemny czyli nie miałam styczności z chorobą to trzeba go powtórzyć na wypadek gdybym teraz to złapała, a w końcu każda z nas ma raz na jakiś czas kontakt z jakimś kociakiem. W mojej karcie ciąży są po dwa miejsca na wpis odnośnie wyniku toxo igm i igg, więc może to ostatnie, ale nie pytałam o to. Co mi zleca to robię.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:20   #1863
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko nie szalej z przeprowadzką, żebyś jednak nie urodziła w lutym.

My też przez jakiś czas mieszkaliśmy u moich rodziców w jednym pokoju. W międzyczasie wlokła się budowa naszego domu. Kiedy już przenieśli mnie w pracy bliżej miejsca budowy okazało się, że nie będziemy mieć ogrzewania i opóźniają się z dostawą płytek na podłogi . Musieliśmy 2 miesiace mieszkać u teściów. To już wogóle był najgorszy okres w moim życiu i w naszym związku. Wyprowadziłam się na gołe podłogi bo miałam dosyć mieszkania kątem u kogoś. Powiem Ci, że po wyprowadzce na swoje odżyłam. Wreszcie miałam spokój - robiłam co chciałam i nikomu nic do tego.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Zabieram się za angielski, bo znowu dzień mi przeleci bezczynnie
Wiec wiesz jak ja się czuje. Mam dość ciągle interesują się moimi sprawami. Jeszcze trochę. Ja sobie usiąde tz będzie naginac xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:22   #1864
smv
Zakorzenienie

Emily ja wyniki miałam w ten sam dzień ale nie chciało mi się jechac. Wyniki Oki a 5 stycznia idę robić glukozę krew mocz..
Stary 2014-12-18, 09:22   #1865
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Witam Ja dziś po badaniach... Toxo po raz drugi i przeciwciała ( u nas też czeka się na nie dłużej ) Zjem coś słodkiego i idę prasować. Miłego dnia
To się trochę uspokoiłam. Chyba w takim razie nie zgubili moich wyników i nikt mnie kolejny raz kłuć nie będzie.
Stary 2014-12-18, 09:24   #1866
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Mnie też znów rano obudził ten ból, po kilku minutach przeszło.
wczoraj zasnąć nie mogłam, przysnęłam po 3, a o 6 już mnie obudził ból,ale to chyba malutka naciskała na jakiś nerw, bo czułam jak się przesuwa i jak byłą coraz wyżej to ból był coraz mniejszy.
No i pospane...
u mnie to chyba było od herbaty z cytryną na pusty żołądek zjadłam tosty i przeszło

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:26   #1867
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Emily ja wyniki miałam w ten sam dzień ale nie chciało mi się jechac. Wyniki Oki a 5 stycznia idę robić glukozę krew mocz..
Mam nadzieję, że co laboratorium to inne zasady, bo mam kiepskie żyły do kłucia.
Stary 2014-12-18, 09:26   #1868
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
u mnie to chyba było od herbaty z cytryną na pusty żołądek zjadłam tosty i przeszło
No to dobrze
Stary 2014-12-18, 09:29   #1869
smv
Zakorzenienie

Toxo jeśli ujemne to n A pewno 2 razy moja gin na razie nie każe robić mówi ze jest czas jesCze. Ale dobre drugie śniadanie mam. Zaraz się biorę za robienie obiadu wr nie znoszę gotowania ;/
Stary 2014-12-18, 09:32   #1870
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się boję, że nerwowo nie wytrzymam w bałaganie. Teraz muszę mieć porządek, bo inaczej nie jestem w stanie się skupić. Jak idę do kogoś i widzę np. wszędzie porozkładane rzeczy i brud na podłodze to mam ochotę posprzątać.
Z obiadami dam radę - mąż nie jest jakimś smakoszem i chętnie je obiady z restauracji naszego znajomego. Dowożą na miejsce.

Gorzej, że moja mama chce iść na zaległy urlop w czasie mojego porodu i przyjechać do mnie. Nie mogę jej tego wyperswadować. Może wyda sie wam to dziwne, ale na początku wolę pobyć w trójkę - ja, mąż i synek. Mąż weźmie urlop ojcowski. Chcę w spokoju nacieszyć się moją rodzinką.

A jak mi zacznie latać mama po domu to pewnie zaraz też będzie teściowa i z tyloma ludźmi w domu nie wytrzymam. Zaraz będą dobre rady, patrzenie na ręce czy wszystko dobrze robię, pilnowanie żeby nie zrobiły czegoś wbrew mojej woli, kłócenie się, że teraz coś robi sie inaczej.
Tez nie cierpie balaganu. Moja tez bierze urlop dwu tygodniowy. I mysle jak ty, wolalabym spedzic ten czas z TZ i synkiem, a tu rodzina jeszcze TZ sie zwali na kawke i ciasto, i moja rodzina. Bedzie pieknie Z jednej strony sobie mysle, ze fajnie ze chce nam pomoc itd, bo nie sadze ze bede pelna energii, i bede latac jak narwana w domu, ale z drugiej jesli cos mi zacznie przeszkadzac bede tym poirytowana to napewno sie odezwe. Bo pomoc a krecic sie pod nogami to inna sprawa zwlaszcza ze chcialabym caly ten czas zwlaszcza z poczatku poswiecic synkowi i jego potrzebom, a za tym idzie zmeczenie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:34   #1871
niunia_ona
Zakorzenienie

Pojadamy czekoladę nie mogę się oprzeć xd he he

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-18, 09:36   #1872
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Moja lekarka pytała mnie na każdej wizycie czy coś mi puchnie, jak jej powiedziałam, że palce u rąk, to od razu kazała kupić tabletki bez recepty przeciw zatrzymaniu wody.I teraz juz któryś miesiąc je biorę, jest dużo lepiej, ale i tak co wizytę sprawdza czy nie mam obrzęków na nogach.
Pytala sie mnie polozna, ale wtedy nic mi nie bylo Musze porozmawiac z doktorkiem u rak tez mi puchna albo to moje kg nie wiem, ale u nog napewno mam spuchniete

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

a ja dzis pol dnia spedze w kuchni na robieniu wolowiny w winie na obiad na swieta i tak nic nie zjem hihi, to szaleje, i to ulubione danie mojego TZ wiec sie ucieszy
Stary 2014-12-18, 09:37   #1873
smv
Zakorzenienie

A ja znów moja mamę poprosiłam żeby ze dwa dni mi pomogła bo nigdy styczności z maluszkami nie mialam i będę jej bardzo wdzięczna. Ale lepsza rzecz jest taka ze mama myślała ze się do niej na dwa tygodnie wyniose z dzieckiem.. Haha no comment. Powiedziałam jej ze ona niech przyjedzie bo ja mam swój dom a aż dwa tygodnie to nie trzeba mi. Dwa dni starcza w zupełności

Ja wyciagnelan bigos jeszcze ze ślubu z ziemniakami TŻ zje a ja pierogi biedronowe. Kupiłam mandarynki Idę spr czy dobre i idę ziemniaki ugotować bo poznoej to już na korki jadę

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-12-18 o 09:40
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:40   #1874
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Pytala sie mnie polozna, ale wtedy nic mi nie bylo Musze porozmawiac z doktorkiem u rak tez mi puchna albo to moje kg nie wiem, ale u nog napewno mam spuchniete

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

a ja dzis pol dnia spedze w kuchni na robieniu wolowiny w winie na obiad na swieta i tak nic nie zjem hihi, to szaleje, i to ulubione danie mojego TZ wiec sie ucieszy
Fajnie ze się tak starasz kulinarne dla tz. Ja to w gotowaniu to tak nie bardzo xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-18, 09:42   #1875
87marta78
Zadomowienie

Rany jak mi niedobrze
A na zapach gotującego się żurku w kuchni wszystko podchodzi mi do gardła
Stary 2014-12-18, 09:44   #1876
smv
Zakorzenienie

Mój TŻ ostatnio mi powiedział ze jemy ciągle kurczaka lub mięso mielone... Czasami schabowe mięso kupuje... Nie umiem gotować doluje mnie to ;/bo ja mogłabym robić wiele ale brzydzę się mięsa okrutnie na wymioty mnie ciągnie.. Bleeee
Stary 2014-12-18, 09:56   #1877
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A ja znów moja mamę poprosiłam żeby ze dwa dni mi pomogła bo nigdy styczności z maluszkami nie mialam i będę jej bardzo wdzięczna. Ale lepsza rzecz jest taka ze mama myślała ze się do niej na dwa tygodnie wyniose z dzieckiem.. Haha no comment. Powiedziałam jej ze ona niech przyjedzie bo ja mam swój dom a aż dwa tygodnie to nie trzeba mi. Dwa dni starcza w zupełności

Ja wyciagnelan bigos jeszcze ze ślubu z ziemniakami TŻ zje a ja pierogi biedronowe. Kupiłam mandarynki Idę spr czy dobre i idę ziemniaki ugotować bo poznoej to już na korki jadę
bigos i pierogi ale bym pojadla a jem bigos tylko jak mi mama w sloiczkach przywozi hihi
dlatego ja sie bardzo ciesze ze moja mama bedzie i pomoze z jednej strony dwa tygodnie to nie dwa trzy dni, ale przynajmniej nie zostane ze wszystkim sama, zwlaszcza ze nie wiem kiedy TZ przyjedzie, bo wychodzi mu ze 3 samoloty bedzie mial zeby dotrzec do zonki i synka

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Fajnie ze się tak starasz kulinarne dla tz. Ja to w gotowaniu to tak nie bardzo xd
Kocham gotowac, chociaz nie mam doswiadczenia moich babc czy mamy No i dla siebie w zyciu nic bym nie ugotowala jedynie makaron ser i keczup

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Rany jak mi niedobrze
A na zapach gotującego się żurku w kuchni wszystko podchodzi mi do gardła
Moze maly spacerek
Stary 2014-12-18, 09:56   #1878
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
A ile razy robi się badania na toxo w ciąży?
Oficjalne zalecenia jeszcze niedawno były takie, że robi się w I trymestrze. Jeżeli są dodatnie, to nie trzeba powtarzać. Jeżeli są ujemne powtarza się w II trymestrze. Nie ma obowiązku robienia w III ale dobrze jest zrobić.
Stary 2014-12-18, 10:07   #1879
87marta78
Zadomowienie

Spacer już był, a teraz odpada bo tak mi słabo, że aż mi się ręce trzęsą. A nie chciałabym zemdleć na mieście.Poleże, może przejdzie.
Stary 2014-12-18, 10:08   #1880
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Spacer już był, a teraz odpada bo tak mi słabo, że aż mi się ręce trzęsą. A nie chciałabym zemdleć na mieście.Poleże, może przejdzie.
odpocznij jedyny zapach jakiego nie moge zniesc to jajka
Stary 2014-12-18, 10:26   #1881
smv
Zakorzenienie

Marta nogi do góry zimna/chłodna woda..
Stary 2014-12-18, 10:30   #1882
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
dopiero was nadrobiłam...

byłam dziś na wizycie - wszystko jest w porządku , 30.12 mamy usg

gratuluję udanych wizyt, badań i zakupów

dobrej nocki - pocytuję jutro
za wizytę!

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Mój tż przytargał z pracy jajca i dwa wiejskie kurczaki. musiałam ptasiory jeszcze poćwiatrować i upchac do zamrażalnika. Potem zlew i blaty wyszorować. Dopiero do łózka wskoczyłam a tż już chrapie :/
Super!. Też mam wizyte 30-tego
ja też wizytuję 30.12 chociaż wolałabym się ważyć przed świętami

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Też miałam dziś wizytę ( a w sumie to już wczoraj )
Szyjka się ponoć skraca, ale jest sprężysta więc nie ma większych powodów do obaw oprócz tego, że mam się oszczędzać.
a 7.01 USG, już się doczekać nie mogę
za wizytę! to oszczędzaj się jak lekarz kazał

Cytat:
Ja się boję, że nerwowo nie wytrzymam w bałaganie. Teraz muszę mieć porządek, bo inaczej nie jestem w stanie się skupić. Jak idę do kogoś i widzę np. wszędzie porozkładane rzeczy i brud na podłodze to mam ochotę posprzątać.
Z obiadami dam radę - mąż nie jest jakimś smakoszem i chętnie je obiady z restauracji naszego znajomego. Dowożą na miejsce.

Gorzej, że moja mama chce iść na zaległy urlop w czasie mojego porodu i przyjechać do mnie. Nie mogę jej tego wyperswadować. Może wyda sie wam to dziwne, ale na początku wolę pobyć w trójkę - ja, mąż i synek. Mąż weźmie urlop ojcowski. Chcę w spokoju nacieszyć się moją rodzinką.

A jak mi zacznie latać mama po domu to pewnie zaraz też będzie teściowa i z tyloma ludźmi w domu nie wytrzymam. Zaraz będą dobre rady, patrzenie na ręce czy wszystko dobrze robię, pilnowanie żeby nie zrobiły czegoś wbrew mojej woli, kłócenie się, że teraz coś robi sie inaczej.
rozumiem Cię, ja już zapowiedziałam, że poza tż nikogo nie będę potrzebować, chyba, że sobie nie poradzę, to wtedy dam znać i moją mamę ściągnę. A moja teściowa to już od dawna mówi o nalocie poporodowym, ale ja stanowczo mówię nie tym bardziej,że i tak nie zgadzam się z jej zasadami i podejściem do wychowania, czy maleństwa. Ona twierdzi, że TŻ nie poradzi sobie z kąpielą Małej i ona przyjedzie, ale ja jej powiedziałam ostatnio ostro, że bardziej wierzę w mojego męża niż jej stare zasady...

Cytat:
dziękuję i wzajemnie
coś mnie brzuch boli tak 'okresowo', mam nadzieję, że jak zjem to przejdzie.
A ja wczoraj o 23 jak zawsze łyknęłam magnezin i nospę i potem poszłam spać i do około 2 bolał mnie brzuch, lekkie skurcze miałam, znośne, więc leżałam i czekałam, co będzie dalej. Oddychałam spokojnie i w końcu przeszło.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:32   #1883
Lila_17
Rozeznanie

Hej Mamusie
Podczytywałam Was na tel, ale wtedy nie mogę odp, teraz skończyłam
Dziś robiłam glukozę, do wypicia dla mnie spoko, później lekko mi było słabo to wyszłam sobie na dwór, ale po drugim pobraniu, tak szybko jakoś mnie oblały poty mroczki i patrzę, a tu mój mąż wchodzi po schodach i od razu mnie wziął i wyprowadził na dwór i powiedzcie mi, że facet nie ma intuicjiucieszyłam się, bo tak to bym fiknęła, pielęgniarki podeszły do mnie i męża zapytać, czy już lepiej, co było bardzo miłe, trzecie pobranie minęło i przywiózł mnie ten mój kochany do mieszkania i chyba zaraz lekko się zdrzemnę
A ja Wam gratuluję coraz większych Dzidziusiów i jaką piękną buźkę Maleństwo pokazało
Wy tak o porodach, a ja spotkałam na badaniach znajome ciężaróweczki, jedna już doświadczona hmm no cieszy się, że teraz będzie miała cesarkę i mówiła, że bez męża nie dałaby chyba rady, że jego pomoc nieoceniona
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:33   #1884
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
biednatrzymaj się, musi przejść... mi jak jest niedobrze, to muszę siedzieć w pozycji prostej, kąt 90 stopni, w bezruchu. Tak też zawsze mam w samochodzie, jak mnie łapie choroba lokomocyjna, siedzę wyprostowana jak nigdy
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:33   #1885
asiulek8
Wtajemniczenie

Witam się z "rana"

Ja dzisiaj po kolejnym kłuciu w ciągu półtora tygodnia to już 7... Ale dzisiaj babeczka przeszła samą siebie. Siedziałam ponad 20 minut czekając aż mi krew przestanie się lać z ręki!!

Cytat:
Ja tak mam po niemalże każdym posiłku

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2014-12-18 o 10:37
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:35   #1886
Lila_17
Rozeznanie

A ja niedawno zastanawiałam się, kiedy odchodzą wody, czy jak już jest bardzo blisko porodu, czy jednak na początku i w sumie tak do końca dalej nie wiem:P Może doświadczona Mamusia, mnie uświadomi:P?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Witam się z "rana"

Ja dzisiaj po kolejnym kłuciu w ciągu półtora tygodnia to już 7... Ale dzisiaj babeczka przeszła samą siebie. Siedziałam ponad 20 minut czekając aż mi krew przestanie się lać z ręki!!
Ojej u mnie jak zwykle narzekała na żyły, i na trzy kłucia, za każdym razem musiała manewrować tą igłą pod skórą, bo nie mogła pobrać
Stary 2014-12-18, 10:36   #1887
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
poleż,zjedz coś ,napij sie wody,otwórz na chwile okno powinno pomóc
Stary 2014-12-18, 10:37   #1888
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Kucki głowa w dół, dostęp do świeżego powietrza, dziś instruowała mnie pielęgniarki, więc to pozycja najbardziej pomocna, mimo że ciąża i kucki nie idą tak normalnie w parze.
Stary 2014-12-18, 10:38   #1889
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
A ja niedawno zastanawiałam się, kiedy odchodzą wody, czy jak już jest bardzo blisko porodu, czy jednak na początku i w sumie tak do końca dalej nie wiem:P Może doświadczona Mamusia, mnie uświadomi:P?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Ojej u mnie jak zwykle narzekała na żyły, i na trzy kłucia, za każdym razem musiała manewrować tą igłą pod skórą, bo nie mogła pobrać
Mi jak odejdą to pędem do szpitala pojadę, na pewno nie będę czekała... Bo gdzieniegdzie jest napisane że można ileś czasu odczekać.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:42   #1890
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Mi jak odejdą to pędem do szpitala pojadę, na pewno nie będę czekała... Bo gdzieniegdzie jest napisane że można ileś czasu odczekać.
No właśnie ja też bym tak zrobiła, bo odejście wód to kojarzy mi się, że szybko do szpitala, ale przed ich odejściem pojawiają się już jakieś skurcze, które mogą dać nam znać, że to "TO"??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości