![]() |
#1501 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
na dodatek Ola zaczęła uciekać
![]() ![]() Ostatnio jak wracamy ze spaceru to nas 'gonią' różne dzikie zwierza, albo z rzeki krokodyle, albo z nieba bażanty atakują, ale czasem ona w długą, a ja coraz bardziej wściekła bo proszenie nie działa, ostrzeżenia nie działają, na 3 kroki jedynie działaj jak ruszam w swoją stronę, ale to jest połączone z płaczem więc nie bardzo ![]() Jak która ma/miała doświadczenie w tym temacie to proszę o rady, co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Pstryczku, czyli krokiety, pierogi i uszka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jakiś czas temu, jak Pola chciała pić, to co my akurat, to nalewaliśmy jej z butelki do nakrętki ![]() ![]() U nas tak samo. Jak kiedyś mi się uda uchwycić, to wrzucę, już nieraz o tym myślałam, tylko nie mogę trafić z momentem ![]() Pola też lubi tą reklamę Kubusia, a teraz jest ta nowa, świąteczna, to jak na końcu Kubuś składa życzenia, to Pola potem co najmniej przez minutę cieszy się z tego i śmieje, jak matołek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Debrah, Szaja, kiedy można powiedzieć, że dziecko będzie lewo- lub praworęczne? Po 3 r.ż.? ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ---------- Haaaaloooo ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
fewciu ja tylko propozycje dalam a widzisz, co niezawodna szajka wynalazla od razu. Odradzam tylko kredki stozkowe - trzyma sie wygodnie, ale trzeba mlcno przyciskac, zeby kolor uzyskac, takze mika nic nie tracisz |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49384342]WIesz, są dzieci, które naturalnie chwytają od razu dobrze pisadlo - Agatka na przykład ![]() Nowe słowa mamy! popo - pociąg ![]() pupa ja bubu - buty[/QUOTE] U nas tak samo :P Jeszcze w temacie uciekania, pociesze Was, nie wiem czy u nas to chwilowe czy juz zostanie (oby) ale Hania pieknie zaczela chodzic za rączkę ostatnio tak całe c&a zwiedziłyśmy <3 nawet ze sklepu jakies 500m wracałyśmy za rękę. A uciekała strasznie i nic nie działało.
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2014-12-17 o 23:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Zakorzenienie
|
mala ciesze sie, ze Oskarowi zeszlo. Z opisu wygladalo, ze Yae ma to samo i u nas lekarz powiedzial, ze to klasyczne przesuszenie. U nas zadne balsamy, nawet apteczne nie dawaly rady; zadzialal krem na bazie heparyny - no cudo po prostu
---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:50 ---------- bokeh chyba juz Wam tak zostanie. Teraz uciekanie pewnie bedzie tylko w ramach zabawy ---------- Dopisano o 02:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ---------- iffonka co u Was? ---------- Dopisano o 02:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ---------- Gdzie sie yellow zapodziala? ---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ---------- marsi wysciskaj Leo urodzinowo! To jeszcze dwa miesiace i tez dwulatke bede miec. Nie wierze! |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo sie zbulwersowalam..znalazlam wymarzony zestaw rodzinki peppy na all. Czytam opis a tam nie skaldnie wogle, ze np cytuje pluszak wysylam w ciagu 24godz -Zdjecie jest plastikowych figurek w ilosci 4. W opisie jest tez, ze trzymaja swoje ulubione misie, na zdjeciu nie ma.Napisalam pieknego maila, ze raz pisza ze plastikowy raz ze pluszak. Niech sie kurde zastanowia, czas mnie nagli. A u nich okazyjna cena 26zl z kurierem. Ech.. Nie lubie jak opis sie nie zgadza ze zdjeciem, albo maslo maslane w opisie. Przeszlabym sie po sklepach, ale nie dosc ze nie mam z kim malej zostawic to jeszcze i mnie chyba nie angina a bostonka rozklada. Mam kilka krosteczek czerwonych na jednej stopie. Swedzi to strasznie. A nie mozna tego przeziebic, wiec jestem uziemiona i zostaje allegro. Milej.nocki
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie odkrylam, ze Yae przeprosila sie z zielonymi ogorkami - na sniadanie zjadla calego duzego! A do tej pory nie bylo o tym mowy... Wlasnie co robicie, jesli dziecko czegos nie lubi: dajecie za wygrana, przemycacie, proponujecie co jakis czas?
lenova u nas zabawki leza w koszach lub basenie z pilkami; dzieki temu Yae ma do nich dostep latwy. Osobno sa w skrzynce otwartej klocki drewniane i pudelka z lego, ale te drugie trzeba wymienic na cos wiekszego, bo sie nie mieszcza. hope u nas beda takie same prezenty na BN i ur ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sierpnia sama z siebie zaczela jesc i tak do dzis. Jak tylko zobaczy, ze kupione to od razu wola. Choc zima nie jemy takich rzeczy- boje sie bo to wszystko nafaszerowne nawozwmi teraz. I tak ze wszytskim bylo. Na chwile obecna nie je tylko salaty.
![]() |
#1509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas z salata zaskoczyla ostatnio. Kapuste pekinska na surowo je, ale ugotowanej juz nie. Nawet do mleka sie przekonala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
Swiettny pomysl z tą zrzutą na łóżko HJE, chyba też tak zrobie, chcialabym A. kupić takie jak Bokeh Hani, bo mam już mniej więcej pomysł na pokój.
Meneq, ost pytałaś jak noce. Tak więc 2 noce bez uu, dziś 3 noc prawie cała noc z uu. Zaraz jak A. wstanie spojrze na jej ostatnią trójkę czy się przebiła-obstawiam. Jestem połamana. Dziś tzt przyjeżdza. Wypucowałam tylko jeden...pokój.;/
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
Meneq w sensie takie same jak u nas?
![]() Hje lateralizacja ksztaltuje sie pozniej jeszcze niz w wieku 3 lat ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Coś mi nie pocytowałao wszystkiego. Wczoraj Tż wziął Oliwkę na plac zabaw a ja sprzątałam: odkurzyłam, umyłam i wypastowałam wszytskie podłogi, normalnie cała mokra byłam od tego latania, żeby się wyrobić przed ich powrotem, jeszcze się wykąpac zdążyła. Ale mina Tż jak wrócił jakoś mnie zdołowała i potem przy uypianiu Oliwki strasznie z sił opadłam, i jakoś nie miałam siły gadać. Tż oczywiście pytał co mi jest ale mówiłam że nic (moze mój błąd) no bo po czym ja mam być zmęczona, po myciu podłóg tylko. I nie odzywamy się od wczorajszego wieczora. Chciałam tego uniknąć zwłaszcze ze Święta tuz tuż ale jakoś już nie potrafimy rozmawiać ze sobą.
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
Iwfka zobacz jaki powod tego milczenia...to juz daleko zaszlo tak jakbys z gory byla uprzedzona i nie odzywacie sie "na zas"... Musicie wylapac chwile dla siebie i powaznie porozmawiać, bo tak sie nie da funkcjonowac a Oli czuje napiecie miedzy Wami..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze jedno pytanie: czy Wasze dzieci rozrozniaja "tak" i "nie" oraz ktorego z tych slow czesciej uzywaja? U nas sa klasyczne pady na podloge i placz z rozpaczy, ze czegos Yae zabronilam, ale "nie" mimo, ze zna praktycznie nie uzywa. Wlasciwie na wszystko jest odpowiedz "tak", chociaz w ok 20% przypadkow przewrotnie rzucone tylko.
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- hope takie jak u Was. Klocki i rowerek. Jaki zestaw klockow dokladnie dajecie? My ten podstawowy z duza iloscia klockow. Yae dzis podczas zabawy biegla i wpadla twarza na sciane. Teraz wyglada jakby bita byla w domu ;-( |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
Meneq uzywa tak i nie oraz rozumie
![]() My dajemy mu Moje pierwsze zoo. Moi rodzice Moje pierwsze budowle. Ten zestaw o ktorym mowisz kupie jesli go dalej tak beda pochlaniac klocki 😊 ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- A! I buziak dla Yae 😘 Dawid za to sie w nocy podrapal po nosie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiele razy usłyszłam od niego że WSZYstko jest na jego głowie; a tak naprawdę sprżatanie, gotowanie itp ja robię, ale on tego nie zauważa, a jak on już coś zrobi to klękajcie narody z wdzięcznośći. Teraz np jak ma II zmianę to robi prawie zawsze obiad, ale jak skomentuje to zdaniem: "Zrobuiłem Ci obiad" to mi ręce opadają. Wczoraj tez jak ją zabrał to miałam wrażenie że myślał że ja cały ten czas przeleżałam czy coś. Ale jak usypiałam Oliwkę to on umył podłoge i oczywiście od razu to podkreślił, ja umyłam wszytkie panelowe podłogi i wypastowałam i jakoś nikt mi za to nie dziękuje. No i tak jest. Cytat:
![]() Buziaki dla Yae ![]()
![]() |
#1517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Typowy facet. Przechodzilismy podobny etap i uwierz, ze mozna sie dogadac. Tak zeby wilk byl syty i owca cala. Zostawilam cos w k ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
Iwfka strasznie Ci współczuję
![]() Tym bardziej, że u mnie w zasadzie też nie jest kolorowo. W rzeczywistości jest beznadziejnie. To nie jest ten facet, co kiedyś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Insolito, zapomniałam czy 18, czy 19 wizyta, w każdym bądź razie ja cały czas kciuki trzymam ![]() Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-12-18 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
W szoku jestem: Yae oglada ksiazke a tam rysunek sztucznych ogni. Wziela mnie za reke, ciagnie na balkon i po swojemu cos mowi. W koncu ustalilysmy, ze przypomniala sobie pokaz sztucznych ogni widziany z naszego balkonu. Ostatni byl pod koniec sierpnia!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yae cudowna Cytat:
![]() |
#1521 |
Zakorzenienie
|
Heja
Jeszcze 3,5h i do domu, taaaaaka chora jestem ze szok ![]() Z M. To nie wiem nie dogadujemy się kompletnie w ogóle nie rozmawiamy on się chyba przestał starać nie wiem o co chodzi mam dość totalnie no ale co zrobię rozmowy nie pomagają bo on wiecznie jest zmęczony padnięty chory ma mnóstwo pracy gdzieś jeździ nie ma go w domu oddaliśmy się od siebie strasznie Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#1522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A faceci to najlepszy przykład że zewnątrzsterownosc jest fe. .. (zrobiłem coś, pochwal mnie ! )Skoro to nie była norma w domu ze chłopak angażuje się i np sprząta jak wszyscy w rodzinie to robił od święta za co zostawał wychwalany pod niebiosa... żeby niby zmotywować.. i teraz jest identycznie, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
kurczę ten remont mnie wykończy - ja nie mam "zmysłu wnętrzarskiego" zupełnie, tzn jak już coś stoi, albo oglądam wnętrza to doskonale wiem co mi się podoba. Ale nie umiem zaplanowac tak od zera, od podłogi po sufit, żeby wszystko do siebie pasowało, że np jadę do sklepu i spośród 40 blatów czy płyt wybieram jeden TEN - męczy mnie to.
Nawijka : wiem, że miałas ten sam problem, jak dałaś radę? Wybrałam blat do szafek dziś, inny jeszcze niż wczoraj myśałam, że chcę. Ale zostało mi najgorsze - muszę wybrac plyte która będzie drzwiami przesuwnymi szafy, ta płyta będzie wielka więc będzie dominująco wyglądac, ale ja nie wiem jaką , żeby nie spaprac , zeby nie było za ciemno albo nie pasowało do podłogi.. Bo panele już leżą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ifwka zgody życzę, u nas ostatnio nawet lepiej ![]() ![]() Leosiu nasz kochany!!!!! z okazji urodzinek od cioci i Hani mnóstwo całusków. Radosnych dni i beztroskiego dzieciństwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() |
#1526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Byliśmy dziś, ale znów nie chciał wejść ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szafa stoi przy ścianie w "salonie", gdzie są właśnie beżowe ściany i panele drewnopodobne średnio ciemne. No i nie wiem jaka szafa.. jaki kolor do tych beżowych ścian i drewnianych paneli - szukam inspiracji... A w aneksie Jedna ściana jest fioletowa ( ta z oknem) (fiołek alpejski) - szafki będą białe z szarym kamieniem pomiędzy. Takie kolory są w mieszkaniu ogólnie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kuchni masz panele? Jak tak to faktycvznie pasowałoby wybrac płyte która będzie się komponowac z nimi. Powodzenia rzeczę bo takie remonty i urzadzanie się to ciężka sprawa.
![]() |
#1529 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leosiu 100Lat ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.