|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Anita ja nasze ubrania tez piore w jelpie. Po zwykłym proszku Maks miał czerwone krostki. Wystarczy że się przytulił. Dermatolog mówił że przy azs to 100gram balsamu na tydzień. Wtedy wiadomo że dobrze jest zabezpieczona. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
trzymam ogromnie kciuki. Anita gdzie kupujesz warzywka dla E.? Mięso? |
||
|
|
|
#2072 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
trzymam mocno kciuki za Mamę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
współczuję sytuacji, wcale się mamie nie dziwię...Ja wciąż nie rodzę za to jeszcze trochę i się wścieknę, głupia wysypka mnie wykończy bo co chwila odkrywam nowe zajęte przez nią miejsca i swędzi ![]() Dziś znów mam zamiar długo skakać na piłce, jak porządki nie działają to będę inaczej małą zachęcać
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa kolory przykro mi
![]() Joila no głupia sytuacja ale ja mame rozumiem.Jakbym nie musiała to tez bym najchetniej nie utrzymywala kontaktu z tesciami. Co do roczku chyba zrobimy ze jedni na jakas godzine 2 h nara i nastepni.Chyba nie ma innego wyjscia. Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie - przy cycowym dziecku faktycznie koszty nie sa duze ale juz mm to masakra. Puszka mleka - 42zl, ostatnio wzielismy 2, pampersy bralismy na noc tylko wiec paczka na 2 m-ce prawie bedzie. Generalnie akurat te zakupy to na ok 2 m-ce starcza ale dochodzi jedzenie (kaszki sa drogie ale nawet zwyklych platkow jaglanych sporo nam idzie, twarozki, serki, bulki, mieso, warzywa, owoce-4 na dzien.. na prawde sie tego zbiera), witaminy (d na recete grosze kosztuje ale teraz musze kapsulki dac, do tego dha, czasem dicoflor, czasem cebion), czasem cos ekstra, jakis soczek, batonik dzieciecy, no i ciuchy.. wszystko kupujemy sami, staram sie na promocjach ale i tak jedne dzinsy - 20zl, ostatnio kupilismy 3 pary spodni, teraz czeka nas wymiana bluz i swetrow na wieksze, nie mowiac ile poszlo jesienia na kurtke, czapke, szalik, kilka par rekawiczek bo co spacer zmieniamy, buty, nawet "drobiazgi" typu kilka par rajstop/kaleson. Ciagle jakis wydatek jest.
Reszta z kompa bedzie. A, do pediatry przed swietami sie nie dostaniemy ;> uroczo. |
|
|
|
#2075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za kciuki i wsparcie. Są nam potrzebne
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przytulam mocno
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie o który linomag Ci chodziło? Maść, biało zielone opakowanie? Bo nic na ten temat znaleźć nie mogę. U srokao też.
No mm to koszt masakryczny. Puszka nutramigenu 48zl z refundacją 18. Dobrze jak dziecko bebiko może pić. |
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zadam pewnie głupie pytanie, czy dziecko musi jeść kaszki? ![]() Kucyk to cytat od sroki "kremów z kwasem borowym i jego pochodnymi nie stosujemy na co dzień, nie stosujemy przez dłuższy czas, stosujemy w ostateczności i to możliwie jak najkrócej. I bacznie obserwujemy dziecko!" ja mam linomag z kwasem borowym.
|
|
#2079 |
|
Wtajemniczenie
|
Oooo! To nie wiedziałam. No to w każdej chwili cos może zacząć się dziać! Kurcze, ale masz pewnie stresa, co?
|
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
I wszystko jasne z tym linomagiem... jak przeczytałam to się przeraziłam,bo nam w szpitalu polecili linomag zaraz po urodzenii. Ale to taka maść w bialej tubce z zielonym napisem i tam nie ma kwasu borowego
|
|
|
|
#2081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co za płaczki? Cytat:
też prałam wszystkie rzeczy w dziecięcych, bo inaczej... bez sensu ![]() jak się poważnie denerwujesz, to poszłabym na dyżur 24 h pediatryczny. Mam dwie przyjaciółki obecnie na wylocie ![]() jedna miała termin z USG na... 21 XI (sic ), potem się przesunął na początek grudnia dotąd nie ma dziecia próbowali już wszystkiego. nawet jajecznicy (?!) - wyczytała że przyśpiesza, a że nie lubi, to się poświęciła druga (37tc) przedwczoraj trafiła do szpitala (ciśnienie) i ryk, bo ona nie rodzi przed wizytą u fryzjera ![]() ![]()
|
|
|
#2082 |
|
Raczkowanie
|
Tesciora brak a za chwile do pracy...oszaleje chyba tam...
|
|
#2083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o kwasie borowym wiem |
||
|
|
|
#2084 |
|
Konto usunięte
|
Dziwna ta dyskusja o kasie
Wszystko zależy od sytuacji, to chyba jasne. My nie mamy znajomych z małymi dziećmi ani w rodzinie żadnego -> wszystkie ciuchy sama. Nasze rodziny to praktycznie my+rodzice+rodzeństwo+moi dziadkowie - więc zbyt wiele "prezentów" też nigdy nie było (czego ja zresztą nie oczekiwałam). Szczęśliwie Artek nie ma problemów brzuszkowo-skórnych, ale gdy miał, to też nie oszczędzałam, a kupiłam krem za 80 zł, szczególnie, że nie miał wtedy nawet pół roku. Mm też nie pił (teraz mu kupuję Hipp za 40 zł raz na 3 tygodnie). U nas za to sporo szło na kaszki i słoiki. Teraz zostają tylko słoiki obiadkowe, więc też nie ma tragedii. |
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie dziecko powinno jeść kasze. tak jak i dorosli
Ale nie mają to być slodkie bobovity czy inne. A napisalaś że jak macie dzień kupy to wiecej Wam idzie pieluch. To Krzyś codziennie nie robi?Bo Maksior to tak 2,3 dziennie
|
|
|
|
#2086 |
|
Konto usunięte
|
Artek też. Odkąd się urodził, to chyba nie było dnia bez kupy.
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49391887]Dziwna ta dyskusja o kasie
Wszystko zależy od sytuacji, to chyb[/QUOTE] dziwna? normalna, dzielimy się doświadczeniami Krzyś nie robi codziennie. czasem zrobi 3 jednego nią a później 3 dni nic. a czasem 3 dni z rzędu. loteria.
|
#2089 |
|
Zadomowienie
|
Dwa kolory przykro mi, ale trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
No więc kochane, jak już pisałam wcześniej wasze kciuki są nie zastąpione ZDAAAAAAAAAŁAM !!!!!!!!! Jestem najszczęśliwszą osobą, chociaż rok temu, w tym czasie zawalił mi się świat. |
|
|
|
#2090 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
Pikaso gratulacje!
A co do dyskusji o pieniadzach,to każda stronę jestem ww stanie zrozumiec. Ja jak widzę potrzebę,że coś trzeba HANI kupić,to kupuję,a mój Maż zawsze pyta a po co nam to... nauczyłam się,że sa rzeczy,na których się nie oszczędza,a sa takie,gdzie można przemyśleć zakup... i nie chodzi o to,żeby ktoś się tłumaczył,bo to bez sensu,ale czasem delikatne słowo kogoś z zewnatrz może nam otworzyć oczy. Zreszta gdyyby nie Wy,to pewnie nie poszłabym do gina zaraz po teście,i od razu na zwolnienie,zeby sie oszczędzać. Teraz sobie nie wyobrażam bycia w pracy 7-8 godz w krzyku,hałasie i ciagłych infekcjach i w ciagłym stresie,że coś zrobie nie tak i jakis rodzic znówawanturę zrobi. Po to tu jesteśmy,żeby dzielić się doświadczeniami |
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49392664]Trochę mam wrażenie, że Kucyk się musi tłumaczyć z wydatków :P
Ale OK, skoro nikomu to nie przeszkadza, to nie było tematu. Pikaso gratki ![]() Dwakolory [/QUOTE]hehe no troche tak wyszlo. ale moze i dobrze. Postaram sie ograniczać w wydatkach. ale jeszcze nie wiem jak Pikaso graulacje!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdolna jesteś![1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49392664]Trochę mam wrażenie, że Kucyk się musi tłumaczyć z wydatków :P[/QUOTE] oj nie, mam nadzieję, że tak się nie poczuła. po prostu pytanie ciekawości na zasadzie co się dziecku kupuje.
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję! pięknie poszło!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
eeee- tam. phi (ograniczam się w jednym a jadę w drugim - tak wyglądają moje ograniczenia )czasem tylko coś robimy siłą rozpędu wtedy myślę, że fajne są czy sugestie czy podpowiedzi z zewnątrz
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak jak pisze Panika na jednym się oszczędza, żeby na drugim wydać.
|
|
#2097 |
|
Zadomowienie
|
Monika, Pani kiedys cos mi się obiło o uszy, że ta wit. D na receptę w kroplach to nic nie warta, bo że niby się utlenia czy coś i że zachowuje wartość kilkanaście dni po otwarciu jedynie
Kucyk ja warzywa i mięsko mam swoje - znaczy teściowie i ciotki mają własne domowe uprawy kurczak, indyk i królik, jajka też swojski i wiem że zero chemii Pikasso gratulacje!!! Z własnego doświadczenia pamiętam, że nic na wywołanie na mnie i moją E. nie podziałało.. ech.. te dzieciory nic się mamy nie słuchają od małego taki asertywne ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49391887] Dziwna ta dyskusja o kasie Wszystko zależy od sytuacji, to chyba jasne. [/QUOTE] Wg. mnie normalna wymiana zdań. Uświadomiłam sobie dzięki Kucykowi co to znaczy mieć alergiczne dziecko. Czasami mam wrażenie, że niedługo to strach się będzie odezwać na naszym forum i wypowiedzieć swoje zdanie, bo się oberwie.. I miałam tego nie pisać, ale co mi tam.. przykro mi, że Agatka się przestała do nas odzywać, choć wiem, że sama dorzuciłam swoje pięć groszy do dyskusji na temat kp.. ale chyba na tym polega forum. Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2014-12-18 o 15:39 |
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
anitax myślisz, że temu się nie odzywa? też mi taka myśl przyszła... od kiedy tu jestem co jakiś czas są jakieś spięcia, które kończą zniknięciem kogoś. taka chyba magia forum, że od czasu do czasu trzeba spuścić ciśnienie. ja tam uważam, że każdy ma prawo pisać to co myśli, jeśli nie obraża to nikogo. przecież nikt nikogo nie zmusza do odpowiedzi czy stosowania konkretnych rad.
ja nie raz miałam nerwa czytając naprawdę dobre rady. po porodzie przy kp hormony buzowały itp. ale trzeba mieć dystans i podejmować własne decyzje. pewnie gdyby nie posty Paniki, Kubka, Izy to poległabym z KP. teraz jestem im wdzięczna, że mi nie słodziły tylko prosto z mostu pisały. zwłaszcza Panice za "ataki" z każdej strony
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Pikaso - gratulacje!!!
Michasia - o której kończysz pracę?? czekamy na wieści ![]() Jojla - trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie ![]() ========================= ======================= dziewczyny co na mdłości???? coś innego niż imbir??? jakieś domowe sposoby??? matko od kilku dni po obiadach mnie tak muli, że nic zrobić nie mogę
|
#2100 |
|
Konto usunięte
|
W takim razie przepraszam. Piszę raz na 3 dni i jeszcze narobie zamieszania...
Artek ma katar, szit :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

trzymam ogromnie kciuki. 

iiii od dwóch dni czekam na @ a tu ni widu ni słychu 
Więc moja mama od tej pory nie chce mieć z nimi nic wspólnego.
współczuję sytuacji, wcale się mamie nie dziwię...