Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-18, 13:15   #1981
aneta_s13
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Nie mogę znaleźć kabelka do telefonu. Zamówiłam dokładnie taki kocyk i podusię tylko w rozmiarze do wózka
http://tulaki.pl/mamuma/marynarski-k...erownym-minky/
Pani Gosia zajęła się wszystkim

śliczny
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:15   #1982
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
O właśnie, aktywności fizycznej też mi brakuje. Jak ja marzę o nartach
I pofikałabym, ale nie mam z kim, bo mąż odmawia współpracy

Podejdę do Rossmana, może coś kupię na prezenty

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

a nie orientujecie się, czy w Cinema City albo w Multikinie można kupić bilety w formie bonu? Do wykorzystania w jakimś okresie?
Młodszy brat z bratową pewnie chętnie przeszliby się do kina i miałabym prezent z głowy
myśle że tak-niedawno dostaliśmy od firmy takie vouchery z terminem ważnosci.
Stary 2014-12-18, 13:22   #1983
meganka18
Rozeznanie

Ja właśnie wróciłam z zakupów.
U mnie dzis na obiad beda pałki z kurczaka ziemniaczki i surówka z marchewki i jabłka.
W rossmanie jest promocja na chusteczki rano tami cotton natural care - podobno sa bardzo dobre mokre, bez parabanów PEG itd.
Przy zakupie jednego opakowania drugie jest 50% tańsze ImageUploadedByWizaz Forum1418905300.345640.jpg
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:26   #1984
ojustyna
Zadomowienie

O jak ja bym do kina z chęcią poszła tylko szkoda że tam łóżek nie ma i jest tylko helios a ja bym chciała to multikina np.

a na prezenty takie śmieszne zestawy kosmetyczne to myślę że jak najbardziej, przynajmniej się nie zmarnują, a i ceny fajniusie

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z zakupów.
U mnie dzis na obiad beda pałki z kurczaka ziemniaczki i surówka z marchewki i jabłka.
W rossmanie jest promocja na chusteczki rano tami cotton natural care - podobno sa bardzo dobre mokre, bez parabanów PEG itd.
Przy zakupie jednego opakowania drugie jest 50% tańsze Załącznik 5864870
a cena jednego to ?
ja ostatnio te duuuże płatki kosmetyczne kupiłam w biedzie za 3 zł, zrobiłam sobie mały zapasik
Stary 2014-12-18, 13:26   #1985
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:

Podejdę do Rossmana, może coś kupię na prezenty

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

a nie orientujecie się, czy w Cinema City albo w Multikinie można kupić bilety w formie bonu? Do wykorzystania w jakimś okresie?
Młodszy brat z bratową pewnie chętnie przeszliby się do kina i miałabym prezent z głowy
A może coś takiego ? :

http://www.groupon.pl/oferty/katowic...-o-95/51678801

Można go kupić jako prezent

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:27   #1986
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
myśle że tak-niedawno dostaliśmy od firmy takie vouchery z terminem ważnosci.
Dzięki. Już mam prezent dla rodziców i młodszego brata z bratową. Jutro jadę do lekarza przedłużyć zwolnienie i podjadę do CinemaCity. A już się bałam, że będę musiała latać z brzuchem po sklepach.

Realizując mój plan codziennych aktywności zabieram psa na spacer.
Jeszcze aby mi zostało przeczytać jakiś mądry artykuł, ale już mam "w Sieci" na dobranoc

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:28   #1987
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
oo narty to już za rok sobie zaklepałam, że jadę i już ! a i mój coś ostatnio z fikaniem się uspokoił, cisza i spokój w łóżku

a ja dzisiaj taka leniwa, dzień leniuszka śmierdziuszka wczoraj przegięłam z remontowaniem i w nocy spanikowałam, zwłaszcza jak siostra zadzwoniła żebym uważała bo jej się taki sen ze mną niezbyt dobry przyśnił i dzisiaj totalnie odpuściłam i nie robię prawie nic

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-12-18 o 13:37
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:33   #1988
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
A może coś takiego ? :

http://www.groupon.pl/oferty/katowic...-o-95/51678801

Można go kupić jako prezent
Oooo jeszcze lepsze. Dzięki

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:38   #1989
papalinka83
Zakorzenienie

Byłam z koleżanka na kawie i od razu humor lepszy. Pyszna jest w coffee heaven świąteczna pomarańczowa A tż dzisiaj znowu w pracy do 21:00. Już się nie mogę doczekać świąt, bo w końcu trochę czasu razem spędzimy

Cytat:
Gorzej, że moja mama chce iść na zaległy urlop w czasie mojego porodu i przyjechać do mnie. Nie mogę jej tego wyperswadować. Może wyda sie wam to dziwne, ale na początku wolę pobyć w trójkę - ja, mąż i synek. Mąż weźmie urlop ojcowski. Chcę w spokoju nacieszyć się moją rodzinką.

A jak mi zacznie latać mama po domu to pewnie zaraz też będzie teściowa i z tyloma ludźmi w domu nie wytrzymam. Zaraz będą dobre rady, patrzenie na ręce czy wszystko dobrze robię, pilnowanie żeby nie zrobiły czegoś wbrew mojej woli, kłócenie się, że teraz coś robi sie inaczej.
To powiedz jasno, że sobie żadnego towarzystwa nie życzysz przez ileś po porodzie. Ja tam zrobiłam i bardzo się cieszę, bo moi rodzice mają doświadczenie sprzed 30 lat, a od tego czasu zmieniło się WSZYSTKO. A do dziś się jeszcze nasłucham, żeby coś robić inaczej, ale już kiedyś powiedziałam, że oni swoje dzieci już wychowali, teraz ja chcę wychować swoje A moja teściowa ma już 5 wnuków, więc bardziej obyta w temacie, a poza tym bardzo taktowna i się nie wtrąca Teraz chyba do nas przyjedzie przed porodem, żeby zając się Olą, żeby tż mógł być przy porodzie ze mną. Natomiast przy pierwszym dziecku u nas się fajnie sprawdziło, że byliśmy w 3 sami i mogliśmy się wszystkiego nauczyć bez zbędnych porad i komentarzy

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Mój TŻ ostatnio mi powiedział ze jemy ciągle kurczaka lub mięso mielone... Czasami schabowe mięso kupuje... Nie umiem gotować doluje mnie to ;/bo ja mogłabym robić wiele ale brzydzę się mięsa okrutnie na wymioty mnie ciągnie.. Bleeee
A on nie może gotować mięsa? Albo ty dań bezmięsnych? Ja dużo gotuję bez mięsa, bo tak wolę i raczej mi mąż nie narzeka
Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ostatnio z tż rozmawialiśmy, że nie chcemy podawać Małej cukru i soli do jakichkolwiek obiadków, czy deserków, tak długo jak się da, a już na pewno w 1 roku życia, na co teściowa przywiozła mi 12 słoiczków zrobionych przez nią owocowych deserków. Otworzyłam jeden specjalnie żeby spróbować, sama słodycz, aż mnie zemdliło! i mówię, żeby więcej nie robili, bo nie chcę Małej cukru podawać, a ona z fochem jak zwykle i z tekstem, że jestem niepoważna i będę wszystkiego dziecku zabraniać.
Skąd ja to znam. Mój tata ostatnio chciał Oli kawy dać spróbować, bo mu wyrywała kubek z ręki, więc stwierdził, że i tak jej nie będzie smakować, to co to zaszkodzi jak tylko poliże...
Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Ale wiesz wkurza mnie to, że zakłada od razu że sobie nie dam rady.... A ja właśnie na złość jej udowodnię jej, że daje sobie radę i nie potrzebuje jej pomocy i głupich rad zresztą mi wiele nie potrzeba, żeby ją wyrzucić z domu jak mnie wkurzy... Poza tym ona też nie miała do czynienia z małymi dziećmi, a swoje wychowała i jakoś im krzywdy nie zrobiła
Dasz sobie radę i od razu jej zapowiedz, żeby się trzymała z daleka dla twojego spokoju
[QUOTE=żona_marcina;493901 39]
Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Czyżby wszystkie teściowe były po jednej szkole rodzenia? Moja też by dosładzała, dosalała, dokarmiała jedzeniem bez sprawdzania jego składu. Oczywiście jej zdaniem i zdaniem siostry męża tylko kobieta zna się na dzieciach, ojciec jest tylko do jego zrobienia. Moja najlepiej zna sie na radach typu, że przedwczesny zakup wózka czy łóżeczka może grozić śmiercią dziecka
Takie opinie to mnie wkurzają maksymalnie Ja chodziłam na Sr, gdzie położna bardzo podkreślała rolę ojca i partnera przy porodzie, do tego stopnia, że tylko panowie ćwiczyli kąpiel dziecka, bo ona stwierdziła, że tata kąpie a mama karmi piersią. I u nas tak było długo.
Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
A może wy znacie nazwę mojego ideału wózkowego? Lekki do wnoszenia na 3 piętro (brak windy i brak możliwości zostawiania go na klatce/piwnicy/w aucie), skrętne koła i amortyzacja? bo z moich obserwacji wygląda że nie istnieje, a do tego w normalnej cenie myślałam żeby oddzielnie gondolkę z adapterami do fotelika maxi a później może ta spaceróweczk yoyo
Wiesz co chyba nie ma takiego wózka, ale pocieszę cię, że mój czołg (baby design lupo) bardzo łatwo zjeżdża po schodach tyłem i mimo wagi wcale go nie noszę
Cytat:
Barek też zauważyłam. Ranyy, jak ja marzę o drinku, piwie, winie - czymkolwiek z procentami. A jeszcze bardziej brakuje mi gorących kąpieli.

A wam czego najbardziej brakuje w ciąży?
No ja bym się napiła też % i poszła na jakąś imprezę
Cytat:
[/COLOR]a nie orientujecie się, czy w Cinema City albo w Multikinie można kupić bilety w formie bonu? Do wykorzystania w jakimś okresie?
Dla firm na pewno są, więc pewnie też się da indywidualnie

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:39   #1990
martunka88
Rozeznanie

a mi najbardziej brakuje spania na brzuchu
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:42   #1991
ewka5891
Zakorzenienie

Nouvelle super zapakowane prezenty
Jak czasami patrzę na nasz barek to myśle sobie o jakimś fajnym, kolorowym drinku albo o martini ze spritem ale wszystko we właściwym czasie

My na szczescie mamy wszystkie prezenty kupione teraz tylko popakowac i z głowy

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:57   #1992
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Byłam z koleżanka na kawie i od razu humor lepszy.

Wiesz co chyba nie ma takiego wózka, ale pocieszę cię, że mój czołg (baby design lupo) bardzo łatwo zjeżdża po schodach tyłem i mimo wagi wcale go nie noszę
buuu zjeżdża może i sam, ale czy sam też wjedzie?

a na pocieszenie robie sobie kawkę bezkofeinową a że fusiasta to "prawie" jak normalna
Stary 2014-12-18, 13:57   #1993
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Byłam z koleżanka na kawie i od razu humor lepszy. Pyszna jest w coffee heaven świąteczna pomarańczowa A tż dzisiaj znowu w pracy do 21:00. Już się nie mogę doczekać świąt, bo w końcu trochę czasu razem spędzimy

Skąd ja to znam. Mój tata ostatnio chciał Oli kawy dać spróbować, bo mu wyrywała kubek z ręki, więc stwierdził, że i tak jej nie będzie smakować, to co to zaszkodzi jak tylko poliże...
ojjj napiłabym się takiej kawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Hehe, a co do pomysłów starszych pokoleń, to moja teściowa robi 2,5letniej wnuczce cappuccino z mlekiem i jak teściowa z tż siostrą zasiadają do picia kawy to mała pije z nimi swoje cappuccino`
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:58   #1994
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
W Ikei wybałuszałam oczy na matkę karmiącą noworodka w ich restauracji wśród tych wszystkich ludzi. To dzieciątko było takie malutkie, a dokoła tłumy, hałas, gorąc. Strasznie mi go było żal.

Barek też zauważyłam. Ranyy, jak ja marzę o drinku, piwie, winie - czymkolwiek z procentami. A jeszcze bardziej brakuje mi gorących kąpieli.

A wam czego najbardziej brakuje w ciąży?
mi najbardziej brakuje, pracy, silowni, i fiku miku przestalam sie juz czuc kobieco [COLOR="Silver"]

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-12-18 o 14:02
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:59   #1995
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

W Cinema City można kupić coś takiego jak voucher do wykorzystania chyba przez rok jeśli się nie mylę tego jestem pewna, bo ja kiedyś kupowałam w formie prezentu
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 14:01   #1996
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
buuu zjeżdża może i sam, ale czy sam też wjedzie?

a na pocieszenie robie sobie kawkę bezkofeinową a że fusiasta to "prawie" jak normalna
właśnie wjeżdża też sam serio te kółka są na tyle mocno amortyzowane, że ja sobie spokojnie wjeżdżam po 1 schodku ja idę pierwsza i jakby ciągnę wózek, który jest tyłem. Wtedy w ogóle nie czuć tego ciężaru. Tylko oczywiście wózek osobno, dziecko osobno

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-12-18, 14:02   #1997
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ojjj napiłabym się takiej kawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Hehe, a co do pomysłów starszych pokoleń, to moja teściowa robi 2,5letniej wnuczce cappuccino z mlekiem i jak teściowa z tż siostrą zasiadają do picia kawy to mała pije z nimi swoje cappuccino`
corka mojego tz uwielbia wszystko co jest o smaku kawy, np puddingi kawowe, czy jogurty uwielbia. ale kawy w zyciu bym jej nie dala sprobowac, capuccino tez nie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 14:04   #1998
tout-petit-fille
Zadomowienie

Hej kochane mamusie

Rzadko piszę, bo ciągle coś mam do zrobienia i nie ma kiedy usiąść na porządnie do plotek z Wami.
Znów jestem na mazurach Wczoraj cały dzień w podróży, ale tym razem maleńka nie natrzęsła się tak, jak ostatnio

Zabieram się do nadrabiania Was, chociaż troszkę

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 14:06   #1999
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
właśnie wjeżdża też sam serio te kółka są na tyle mocno amortyzowane, że ja sobie spokojnie wjeżdżam po 1 schodku ja idę pierwsza i jakby ciągnę wózek, który jest tyłem. Wtedy w ogóle nie czuć tego ciężaru. Tylko oczywiście wózek osobno, dziecko osobno
moja szwagierka też tak ciągnie wózek, tyle że z dzieckiem w środku i ten mały podskakuje na każdym schodku

ja na szczęście mam całe 2 schodki i zawsze tż pod ręką

Stary 2014-12-18, 14:08   #2000
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
moja szwagierka też tak ciągnie wózek, tyle że z dzieckiem w środku i ten mały podskakuje na każdym schodku

ja na szczęście mam całe 2 schodki i zawsze tż pod ręką
Nie no z dzieckiem w środku to bym nie próbowała

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-12-18, 14:09   #2001
jalouse
Wtajemniczenie

Edith, Ty nigdzie nie jedz, 150 km, to nie spacerek.

Matko, ale macie tesciowe, u mnie na szczescie nikt sie nie wtraca
Znam za to mame, ktora dosladzala mm, bardzo szyblo jej zanikla laktacja i przeszla na mm, a ze jej mleko nie smakowalo, to slodzila

Bylam dzisiaj i gina. Wszystko z nami ok. Przez 5 tyg. dosyc, ze nie przytylam, to schudla 300g. Od poczatku mam 4,700 kg na plusie.
Niestety lekarz wypisal mi skierowanie do szpitala, zeby sprawdzic, czy nie mam cukrzycy, skoro krzywej nie przeszlam. Wyniki ok, ale mam tylko pomiar po godzinie, a to ten po dwoch jest wazniejszy. Moge sie zglosic 29 grudnia, wtedy sylwester w szpitalu, albo po slubie i miesiac miodowy bez tzta. Musze sie przespac z ta decyzja
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 14:18   #2002
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość

Znam za to mame, ktora dosladzala mm, bardzo szyblo jej zanikla laktacja i przeszla na mm, a ze jej mleko nie smakowalo, to slodzila

Bylam dzisiaj i gina. Wszystko z nami ok. Przez 5 tyg. dosyc, ze nie przytylam, to schudla 300g. Od poczatku mam 4,700 kg na plusie.
Niestety lekarz wypisal mi skierowanie do szpitala, zeby sprawdzic, czy nie mam cukrzycy, skoro krzywej nie przeszlam. Wyniki ok, ale mam tylko pomiar po godzinie, a to ten po dwoch jest wazniejszy. Moge sie zglosic 29 grudnia, wtedy sylwester w szpitalu, albo po slubie i miesiac miodowy bez tzta. Musze sie przespac z ta decyzja
do szitala to im wcześniej tym lepiej, a jak wszystko będzie ok, to nie będą ciebie przecież trzymać całego miesiąca, mężem się jeszcze nacieszysz, całe życie przed wami
Stary 2014-12-18, 14:25   #2003
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

dobrze, że z Wami wszystko ok a 4,7 to nie dużo przytyłaś nie wiem co bym wybrała na Twoim miejscu, ale chyba wolałabym żeby szybciej się ktoś mną zajął dla dobra maluszka

Stary 2014-12-18, 14:28   #2004
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
do szitala to im wcześniej tym lepiej, a jak wszystko będzie ok, to nie będą ciebie przecież trzymać całego miesiąca, mężem się jeszcze nacieszysz, całe życie przed wami
Hehe, tylko mialam w planach jechac z nim po slubie do de. No zobacze co on powie.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 14:28   #2005
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ja w tym roku tacie kupilam zestaw ksiazek millenium,mamie perfumy, bratu i jego lubej bilety do teatru i kieliszki do wina.

moze jakis voucher na coś?

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

zimnego piwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
Oj tak!! Mi też brakuje tylko i wyłącznie piwa

Cytat:

Bardzo dobrze, że gin się troszczy i zaleca wykonanie badań. Ja nie mogę się już doczekać najbliższej wizyty, mam dopiero 30 grudnia.. Oby tym razem maleńka chciała pokazać buziaka..)
Bo oczywiście poza tym wszystkie pomiary i wyniki muszą być bardzo dobre

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 14:29   #2006
debraM
Wtajemniczenie

Hejo

Nadrobię w kawałkach, bo już muszę lecieć, a jeszcze 4 strony zostały

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Dopiero idę Was nadrabiać ale melduję, że z malutkim wszystko ok a waży 1328g
Ale cudowny
Cytat:
robiłam dzisiaj badania i wszystkie wyszły dobrze morfologia mi się poprawiła, mocz w porządku a Toxo ujemne uff kamień z serca, bo zawsze boje się tego Toxo
Też boję się toxo Za wyniki
Cytat:
Cześć dziewczyny Ja po wizycie. Mały waży 1100g,wszystko jest ok, szyjka ma 38 mm i trzyma Jedyne co, to maluszek ma wszystkie wymiary większe niż tydzień ciąży, a głowę aż 3-4 tygodnie większą więc gdyby z wymiaru główki liczyć wagę, to byłaby większa. Ginka mówi, żeby na razie sie nie przejmować, zobaczymy co będzie dalej, ale że dziecko na pewno małe nie będzie. No zobaczymy. Mam nadzieję, że nie będzie za duże, żeby rodzić sn. Zwłaszcza że moja Ola wazyła tylko 3100, więc jestem zaskoczona
Mały już nie taki Mały
Cytat:
no nie przestrzegają, kobiety normalnie rodzą bez cc też większe dzieci... zapytałam kiedyś lekarza co jeśli dziecko jest ułożone pośladkowo, a on mi odpowiedział, że zależy jak idzie poród, że kobiety też rodzą naturalnie tak ułożone dzieci (to się już przestraszyłam).
Moja siostra w trakcie parcia miała problem, bo Mała przesunęła się na skos i kołysali siostrę na łóżku, żeby mała z powrotem wróciła główką do kanału rodnego, w końcu lekarz włożył jej tam rękę i próbował małą odwrócić...
No to mnie przestraszyłaś

Ja bardziej się boję porodu kleszczowego niż zakończenie cesarką... No na poród kleszczowy to ja się nie zgodzę i już... niech mnie tną, taki koncert życzeń sobie zrobię
Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
byłam dziś na wizycie - wszystko jest w porządku , 30.12 mamy usg

A my dzisiaj odbieramy nasz wózeczek

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 14:36   #2007
ojustyna
Zadomowienie

i my wizytujemy 30 będzie chyba dzień oglądania dzidziuśków
Stary 2014-12-18, 14:47   #2008
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
moja siostra tez tak robiła, tyle, że z dzieckiem i na 2 piętro i wózek żyje do dziś, po niej miała go jeszcze jedna osoba i nadal jest sprawny

Cytat:

za wizytę, a co do szpitala, to przemyślcie, kiedy bardziej Wam odpowiada, ale koniecznie tam idź
Jak Ty to robisz, że w ogóle nie tyjesz? Zdradź nam ten sekret
Stary 2014-12-18, 14:49   #2009
aneta_s13
Rozeznanie

my 29
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 14:49   #2010
EdithS
Zadomowienie

[jpg][jpg]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości