|
|
#3121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
|
|
|
|
#3122 |
|
Raczkowanie
|
A teraz Wam powiem hit
wlasnie byla u mnie polozna i powiedziala ze gdyby malemu zaczely ropiec oczka zeby nie przemywac wacikiem i woda tylko UCELOWAC MU CYCEM W OKO I WKROPIC 2 KROPELKI W ZAMKNIETE BADZ OTWARTE POZNIEJ TYLKO ZETRZEC NADMIAR ze nie ma nic lepszego bo nasze mleko jest rowniez antybakteryjne , w sumie moze to nie takie glupie skoro nawet nam nasze wlasne mleko najlepiej brodawki goi! tak samo po porodzie dostalam rade aby pepek przemywac tylko przegotowana woda (zadnymi spirytusami bo to podraznia skore malucha tak samo jak niegdys radzono mamom hartowac sutki spirytusem) no i tez tak robilam i pepek odpadl juz 8 dnia super zagojony juz nawet sladu nie ma. a do pielegnacji naszego krocza jesli mamy szwy nalezy brac kapiel w wannie z dodatkiem 6 kropel olejku z drzewa herbacianego -tez wyprobowalam i przyznam ze super-rewelacja szew sie rozpuscil odpadl a pekniecie zagojone dzisiaj wlasnie mialam sprawdzone. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- tak juz 10 ja tez nie wiem kiedy to zlecialo
|
|
#3123 |
|
Wtajemniczenie
|
Emilce odpadł kikut
Prosimy o kciuki
|
#3124 | |
|
Zadomowienie
|
Ja też
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
no i oczywiście
|
|
#3125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
no i Cytat:
|
|
|
#3126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Inka będziemy trzymać kciuki ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Mi wszystkie poranne dolegliwości przeszły i czuje się tak dobrze że mogła bym tańczyć
|
|
|
|
|
#3127 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
także też się nie nakręcam póki się rusza ![]() Ja też chcę koniecznie w tym roku urodzić i już ![]() Cytat:
Razem od 5.04.2004 Żona od 16.02.2013 Edytowane przez NaamaH6669 Czas edycji: 2014-12-18 o 16:17 |
|||
|
|
|
#3128 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny od wczoraj tylko kp i niedawno jak ja przewijalam to na pampku tylko kleksy były z rzadkiej kupki a przed chwilą dosłownie niedosyc ze przewijak cały zafajdany to pół podłogi :-( mialyscie tak?
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
|
|
#3129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ilość to tez różnie bywa
|
|
#3130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3131 |
|
Raczkowanie
|
Po mm plus kp były takie z grudkami a teraz dziś praktycznie woda. Martwię się :-(
|
#3132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakiego koloru są te kupki ,?? ![]() Boże nigdy nie myslalam że zadań komuś takie pytanie
|
|
#3133 |
|
Raczkowanie
|
Takie musztardowe :-D
|
#3134 |
|
Wtajemniczenie
|
No to moja położna mówi ze to są prawidłowe kupki noworodka
wiec już przestał się martwić
|
#3135 |
|
Raczkowanie
|
Ok dzięki :-*
|
#3136 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
byłam w szoku ponoć do uszka też można zakraplać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- A zapomniałam.. Agata to jakie imie ma synek ?
|
|
|
#3137 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
co prawda nie prowadziłam aż tak szczegółowych zapisów ale pamiętam że w dniu w którym doszło do zapłodnienia było równo 10 dni od rozpoczęcia się ostatniej @ także jak się dowiedziałam że jestem w ciąży łatwo było sobie wszystko policzyć dokładnie albo rodzi się w tym roku albo
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś mi się do porodu nie spieszy, najgorsze tylko jest to że w nocy nie mogę spać, w dzień ciągle przeziębiony starszak nie daje, czyli chodzę jak zombie... Gratuluję wszystkim rozpakowanym ![]() kl aski: Kciuki za zbliżające się porody.
|
|
#3139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cieszymy się że do nas zajrzałaś współczuje choroby starszego na pewno to nic przyjemnego nie jest
|
|
#3140 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
Dziewczyny jeszcze troche i oszaleje ![]() Młody o 3 w nocy zaczał jaoś sie grymasić, spinać lekko, pojekiwać i ulewac jedzneie i tak do teraz. Co chwile mu się ulewa cokolwiek zje. Jest odbijany ale mimo to zaraz uleje i poźniej jakis czas też ulewa i zn ów sie spoina i go boli chyba brzuszek ale nie ejst to takie typowo kolkowe że jest ryk, robi piski potem płacze jakis czas i robi sie czerwony jakby kupke chciał zrobić-a robić je robi. co chwile chce być na cycu mało je ale chyba zeby sie bardziej uspokoic ale mimo to coś ciagnie. I teraz się zastanawiam czy ulewa mu sie bo przejedzony jest, czy ulewa mu sie bo ja cos zjadłam i ma niestarwnosci i przez to że spina brzuszek to mu sie ulewa? Byłam z nim dziś szybko u pediatry powiedziala ze wyglada wszystko ok brzuszek miękki i ze moze ja coś zjadłam...no ale tyle godzin by go to trzymało?????? chyba troche za długo, i powiedziala ze ewentualnie ten sab simplex moge mu dać no ale mnie martwi te ulewanie sie za każdym razem!! i czy nie za długo to trwa już? juz mi krzyż odpada z noszenia go ![]() nie nadrobilam was jeszcze od wczoraj bo juz znowu 5 stron jest a mały płącze wiec tylko an chwile tu weszlam ![]() a kubuś waży 3900g i osttanio mówily ze za mało bo 3600g tydzien temu a dzis mowia ze za dużo i mniej go karmić buhaha ze powinien 1500-2000g przytyc ale nie 3000g...ale ponoc kp to na zadanie?to co one chcą? ehh Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-12-18 o 17:43 |
|
|
|
#3141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trochę czasu do świąt jeszcze jest więc może starszak zdąży Ci wyzdrowieć, strasznie Ci współczuje, chore dziecko to masa rzeczy na głowie, a Ty jeszcze dodatkowo zmęczona i nie wyspana Życzę zdrowia
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Rozeznanie
|
Wrocilam od lekarza- jak to mi powiedziala ze moze byc jutro a moze i za tydzien, ale max za tydzień (juz chyba wspominalam ze w de tyle trzymaja po terminie)
Skurcze jakies tam są, ale nie regularne, a ja ich praktycznie nie czuję (chco za 20 min mialam mega duzo skaczących nawet do 100 ). Dziecko ma sie dobrze, na sczescie mega duze nie jest (podczas usg jak mierzyla rozne czesci ciala, to widziałam jak pisało 39+1, 39+2). Teraz co 2 dni musze sie stawiac na Ktg do szpitala- no nic czekam![]() Ale ogolnie spokojna sie zrobilam, nie wiem czemu ale moja lekarka tak na mnie dziala (wlasnie ona mi pomogla dojsc do siebie po tym jak stracilam 1)- chyba ją uwielbiam
Edytowane przez antosia5 Czas edycji: 2014-12-18 o 18:02 |
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem ciekawa czy nie wyląduje dziś na IP. Niezbyt ciekawe ciśnienie mi się dziś utrzymuje bo w okolicach 145/85 :-( jeżeli trzeci pomiar też będę mieć wyższy to się załamie.
|
|
#3144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Małego za to czuję w kroku, skurczy nie mam wgl. Ze starszym nie dociągnęłam do 9m-ca to dla mnie nowość że tak można się masakrycznie już czuć.
|
|
#3145 |
|
Wtajemniczenie
|
Antosia to juz mega nie długo
![]() Sugub oby ciśnienie spadło
|
#3146 |
|
Raczkowanie
|
Roksape dallismy na imie Dominik teraz sie zastanawiamy czy dac koncowke k czy c znowu dylemat
|
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
ja oczywiscie z malym na reku wiec bez pl znakow
![]() musze mu wkoncu bujaczek zamowic bo nijak cos zrobic...albo on na rekach albo w lozeczku a nie wiem czy to dobrze zeby wiecznie sie w otulacz gapil.... dzisiaj zrobilam mu juz karteczke z figurami kolko kwadrat i trojkat to patrzyl mocno zainteresowany z dobre 20min ![]() Roksi czyli mowisz brac takiego fishera?nie wiem ile kosztuje nowka ale za uzywke 100...to chyba standardowa cena jak patrze na aukcje.... Maczuma ubieglas mnie z teledyskiem podoba mi sie bo jest mega pozytywny i sluszny![]() Trusia....nie wtracam sie ale smoka i to p olozna ci doradzila?przeciez wszedzie pisza ze od 6tyg ewentualnie jak naprawde super sie przystawia.... sprobuj zobaczyc http://www.mamyavent.pl/szkola-karmi...cko-do-piersi/ a tu swietnie widac moment celowania https://www.youtube.com/watch?v=Tk8ubyDXRDg moge ci polecic grupe na fb-karmienie piersia-dziewczyny sa rewelacyjne byla u nas dzisiaj polozna....dowiedzialam sie wielu (nie)przydatnych rzeczy...typu nie mozna mi majeranku i czerwonej herbaty bezkofeinowej...i ze nie powinnam pozwalac dziiecku byc przy piersi kiedy nie jje... ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Trusia masz tu jeszcze calkiem senswny http://dzielnicarodzica.pl/33063/22/...FEE699E7D0359E |
|
|
|
#3148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wysłane z mojej xperii T3 |
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Basjenia ja kupiłam używany leżaczek tego typu Jeszcze do mnie nie dojechał bo brat w swoim mieście odbierał. Ceny używek różne. Dużo os je poleca. Dla starszego miałam coś takiego i nie podobało mi sie jak maluch w nim leżał...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

do wyboru do koloru

też mam 19

no i oczywiście

kl aski:
cieszymy się że do nas zajrzałaś 
Skurcze jakies tam są, ale nie regularne, a ja ich praktycznie nie czuję (chco za 20 min mialam mega duzo skaczących nawet do 100
). Dziecko ma sie dobrze, na sczescie mega duze nie jest (podczas usg jak mierzyla rozne czesci ciala, to widziałam jak pisało 39+1, 39+2). Teraz co 2 dni musze sie stawiac na Ktg do szpitala- no nic czekam