Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-18, 14:52   #2011
ojustyna
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
[jpg][jpg]
hahahaha jak patrze na takie obrazki to jestem taka ciekawa co tam moja mała Kluseczka robi powinno być takie przeźroczyste okienko na brzuszku żeby widzieć wszystko

dziewczynki! trzymajcie kciuki, czas na wyzwanie paaaaznokcie u stóp pozmywać, poobcinać i pomalować

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-12-18 o 15:01
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 15:11   #2012
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
I Helenka pozdrawia wizazowe ciocie
Dzisiaj wazy juz 1160g i jutro bedzie miała juz pełny miesiąc
Jeej już miesiąc, ale szybko leci ! Buziak dla Małej

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
U mnie to sie nie sprawdziło, Tz 10 razy sie pytał czy jestem pewna, że juz musimy jechać, bo siatkarze grali ważny mecz

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Dopiero idę Was nadrabiać ale melduję, że z malutkim wszystko ok a waży 1328g
Piękne zdjęcie !

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
hahah no to kosmos , jak trzeba wszystko ze soba przyniesc o mamuniuuu:P
ja dzis dzien wrazen , kredyt zalatwiony w lutym sie wprowadzamy
bede musiala szybko neta sobie zalatwic bo jak bez Was wytrzymam ;p
Wy to moj nałóg o taaaaaaaaaaak

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

już liczysz kiedy ciąża donoszona muszę też sobie policzyć:P

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

co młody sobie myśli ?
tak się z mamą wita hehe
Gratulacje
Luty już niedługo

Cytat:
TŻ kuzyn ma ślub na początku maja i my już powiedzieliśmy, że to czy przyjdziemy, zależy od tego jak ja dojdę do siebie po porodzie i czy z Małą będzie wszystko ok, kiedy w ogóle urodzę. Osobiście nie chciałabym 2 miesięcznego dziecka, albo niespełna dwumiesięcznego zabierać do takiej gromady ludzi, hałasu na sali, świateł itd. Więc tak ustaliliśmy z tż, że może do kościoła pojedziemy i na obiad tylko i wrócimy, albo sam kościół, albo wcale. Na to teściowa też oburzona, bo przecież ona chce się pochwalić wnuczką przed całą rodziną! Rozumiecie to? Ważniejsze pierdy niż zdrowie Maluszka no i jak tu się mają jej złoty rady odnośnie podejścia do dziecka???????
Twoja teściowa jest the best
Jestem ciekawa jak moja bo jak wiecie jest położną i zawsze krytykuje te babcie wtrącające się, ale ciekawe jak zachowa się prywatnie, zwłaszcza, ze to pierwsza wnuczka ..

My mieszkamy z moimi rodzicami i będę wdzięczna jak mi mama pomoże, raczej wtrącać się nie będzie..

Cześć Wam

Co można kupić pod choinkę 10letniemu chłopakowi ? Dodam , że jest sknerą i dusigroszem .. Są jakieś ekonomiczne książki dla dzieci?
Stary 2014-12-18, 15:16   #2013
aaakarolina
Wtajemniczenie

dziewczyny tyle produkujecie, że ciężko mi się wbić w jakiś temat
byłam w pracy zanieść zwolnienie, fajnie pogadać ze znajomymi ludźmi i usłyszeć, że się dobrze wygląda

byłam w biedronce po mandarynki, ale już były same brzydkie resztki
TŻ wraca z pracy to podjedziemy po jakieś zakupy obiadowe to może coś dołożą...

na 18 idę na gimnastykę, nie chce mi się, ale później 2 razy zajęcia wypadają, bo święta i nowy rok, więc idę
Stary 2014-12-18, 15:21   #2014
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Co można kupić pod choinkę 10letniemu chłopakowi ? Dodam , że jest sknerą i dusigroszem .. Są jakieś ekonomiczne książki dla dzieci?
myślę, że byłby zadowolony z tej książki:
http://www.empik.com/madre-bogate-dz...3716,ksiazka-p

Czytałam 2 książki tego autora i podobały mi się na tyle, że w przyszłości planujemy kupić z mężem jego grę CashFlow i grać z dziećmi.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 15:32   #2015
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
myślę, że byłby zadowolony z tej książki:
http://www.empik.com/madre-bogate-dz...3716,ksiazka-p

Czytałam 2 książki tego autora i podobały mi się na tyle, że w przyszłości planujemy kupić z mężem jego grę CashFlow i grać z dziećmi.
Dziękuję o coś takiego mi chodziło
Stary 2014-12-18, 15:38   #2016
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
o jak ja bym do kina z chęcią poszła Tylko szkoda że tam łóżek nie ma I jest tylko helios A ja bym chciała to multikina np.

A na prezenty takie śmieszne zestawy kosmetyczne to myślę że jak najbardziej, przynajmniej się nie zmarnują, a i ceny fajniusie

---------- dopisano o 13:26 ---------- poprzedni post napisano o 13:24 ----------

a cena jednego to ?

Ja ostatnio te duuuże płatki kosmetyczne kupiłam w biedzie za 3 zł, zrobiłam sobie mały zapasik

4,99
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 15:39   #2017
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
A może wy znacie nazwę mojego ideału wózkowego? Lekki do wnoszenia na 3 piętro (brak windy i brak możliwości zostawiania go na klatce/piwnicy/w aucie), skrętne koła i amortyzacja? bo z moich obserwacji wygląda że nie istnieje, a do tego w normalnej cenie myślałam żeby oddzielnie gondolkę z adapterami do fotelika maxi a później może ta spaceróweczk yoyo

czy my się wyrobimy z tym zakupami? ajajaj boje sięę
Zobacz wózki Camarelo. Spełniają kryteria

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
W Ikei wybałuszałam oczy na matkę karmiącą noworodka w ich restauracji wśród tych wszystkich ludzi. To dzieciątko było takie malutkie, a dokoła tłumy, hałas, gorąc. Strasznie mi go było żal.

Barek też zauważyłam. Ranyy, jak ja marzę o drinku, piwie, winie - czymkolwiek z procentami. A jeszcze bardziej brakuje mi gorących kąpieli.

A wam czego najbardziej brakuje w ciąży?
Ja cierpię z powodu niedoborów czekolady i słodkiej herbaty z cytrynką. Ale to z powodu cukrzycy a nie ciąży więc chyba się nie liczy.

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Jeej już miesiąc, ale szybko leci ! Buziak dla Małej

Piękne zdjęcie !

Gratulacje
Luty już niedługo

Twoja teściowa jest the best
Jestem ciekawa jak moja bo jak wiecie jest położną i zawsze krytykuje te babcie wtrącające się, ale ciekawe jak zachowa się prywatnie, zwłaszcza, ze to pierwsza wnuczka ..

My mieszkamy z moimi rodzicami i będę wdzięczna jak mi mama pomoże, raczej wtrącać się nie będzie..

Cześć Wam

Są takie skarbonki udające bankomaty, z których wypłaca się kartą. Nie umiem w tablecie wkleić linka ale zwykle są w takich sklepach z gadżetami.

EdithS ja też mam dość krótka szyjkę (bo całe 23 mm) i wychodzę z domu tylko do lekarza a tak to leżę (ja akurat w piżamie, bo mi tak wygodniej a poza tym ciągle minza gorąco, a piżama jest cienka). I mimo, że zarówno teściów jak i rodziców mam w tym samym mieście i od nich nie więcej niż 15 km do szpitala, to nie idziemy na święta. Nie dałabym rady tyle wysiedzieć w umiarkowanie wygodnych ciuchach, jednej pozycji, wciśnięta w kąt na wigilii dla 20 osób. Ja powiedziałam to swojej mamie, mąż swojej. Żadna nie robiła problemu. Może jak twoja teściowa tak nie wyobraża sobie świąt bez was, to niech sama się pofatyguje. Bo jak dla mnie taka podróż jest zupełnie zbędnym zagrożeniem dla życia waszego dziecka. Szczególnie że jak mówisz szpital jest 150 km dalej, a gdyby się coś miało dziać to powinien być to szpital w dużym mieście, bo te mniejsze rzadko mają możliwość ratowania wcześniaków z 30/31 tyg.
Stary 2014-12-18, 16:00   #2018
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Nie mogę znaleźć kabelka do telefonu. Zamówiłam dokładnie taki kocyk i podusię tylko w rozmiarze do wózka
http://tulaki.pl/mamuma/marynarski-k...erownym-minky/
Pani Gosia zajęła się wszystkim
piękny komplet

brakuje mi w ciąży takiego wypadku gdzieś z przyjaciółkami ze studiów, o! oprócz tego brakuje mi szczupłej sylwetki i alkoholu

ojustyna babyzen yoyo jest od 0+, z tym że to taki mocno specyficzny wózek. Tu są fotki maleńkiego dziecka w yoyo:
http://mamygadzety.pl/babyzen-yoyo-0/
a tu duże dziecko: http://mamygadzety.pl/babyzen-yoyo/

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 16:03   #2019
ewka5891
Zakorzenienie

Mam juz Tzta w domu, do 5 stycznia ciekawe kiedy sie pozabijamy
Pewnie bedzie mnie teraz mniej na forum ale postaram sie być na bieżąco

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 16:11   #2020
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
właśnie wjeżdża też sam serio te kółka są na tyle mocno amortyzowane, że ja sobie spokojnie wjeżdżam po 1 schodku ja idę pierwsza i jakby ciągnę wózek, który jest tyłem. Wtedy w ogóle nie czuć tego ciężaru. Tylko oczywiście wózek osobno, dziecko osobno
Tylko tu trzeba uważać, moja przyjaciółka tak rozwaliła swój wózek. Teraz koszmarnie ciężko się go prowadzi, nie chce prosto jechać. No ale tu dużo zależy od szczęścia, bo Twój wózek jest przykładem, że niekoniecznie musi się tak stać

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
ale faaaajnie
ja będę miała swojego od Wigilii do 19.01, już się nie mogę doczekać

Stary 2014-12-18, 16:11   #2021
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
piękny komplet

brakuje mi w ciąży takiego wypadku gdzieś z przyjaciółkami ze studiów, o! oprócz tego brakuje mi szczupłej sylwetki i alkoholu

ojustyna babyzen yoyo jest od 0+, z tym że to taki mocno specyficzny wózek. Tu są fotki maleńkiego dziecka w yoyo:
wiem że są o 0+ ale jakoś sobie nie wyobrażam takiego niemowalaczka w nim, wolę najpierw gondolkę jakąś, a dopiero później taką leciusieńką spaceróweczkę typu yoyo
Stary 2014-12-18, 16:19   #2022
JoaMro
Raczkowanie

Dziewczyny a czy wam też jest tak przeokropnie gorąco? Ja wiem, że zwykle "ciąża grzeje" ale od kilku dni to już u mnie przesadza. Ja - wieczny zmarźluch chodzę po domu i otwieram okna w grudniu, przy zakręconych grzejnikach. A mój mąż przychodzi i je zamyka, bo mu zimo (całe życie było na odwrót). Co i rusz sprawdzam, czy nie mam gorączki (ale nie mam naszczęście).
Stary 2014-12-18, 16:19   #2023
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
piękny komplet

Świetny ten wózeczek
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 16:19   #2024
crystal25
Zakorzenienie

Ja zrobilam liste co jeszcze potrzebuje kupic dla maluszka, i wychodzi na to ze nie wiele w porownaniu do tego co bylo na poczatku
zabierzcie mnie, dopadlam sie do slodyczy
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 16:19   #2025
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
wiem że są o 0+ ale jakoś sobie nie wyobrażam takiego niemowalaczka w nim, wolę najpierw gondolkę jakąś, a dopiero później taką leciusieńką spaceróweczkę typu yoyo
mi też jakoś ciężko byłoby się przestawić na takie rozwiązanie, jakoś noworodek kojarzy mi się z klasyczną gondolą, a nie takim udziwnieniem

jeżeli nie przeraża Cię koszt, to w bugaboo cameleon jest taki myk, że podjeżdżają przednie kółka do góry, blisko tylnich i wtedy wózek przystosowany jest do wjeżdżania po schodach albo jeżdżenia po plaży tutaj to widać. Być może jest więcej wózków z takim rozwiązaniem

Stary 2014-12-18, 16:21   #2026
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy wam też jest tak przeokropnie gorąco? Ja wiem, że zwykle "ciąża grzeje" ale od kilku dni to już u mnie przesadza. Ja - wieczny zmarźluch chodzę po domu i otwieram okna w grudniu, przy zakręconych grzejnikach. A mój mąż przychodzi i je zamyka, bo mu zimo (całe życie było na odwrót). Co i rusz sprawdzam, czy nie mam gorączki (ale nie mam naszczęście).
ja marzne codziennie, i odkrecam tylko kaloryfery co chwile

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Nacieszcie sie soba Moj TZ od 24 grudnia od 17.00 jest wolny na tydzien
Stary 2014-12-18, 16:22   #2027
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam zupełnie odwrotnie- jest mi wiecznie zimno na ćwiczeniach w sr wszystkie dziewczyny ćwiczą w krótkim rękawie, a ja długi + bluza.

Stary 2014-12-18, 16:23   #2028
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
mi też jakoś ciężko byłoby się przestawić na takie rozwiązanie, jakoś noworodek kojarzy mi się z klasyczną gondolą, a nie takim udziwnieniem

jeżeli nie przeraża Cię koszt, to w bugaboo cameleon jest taki myk, że podjeżdżają przednie kółka do góry, blisko tylnich i wtedy wózek przystosowany jest do wjeżdżania po schodach albo jeżdżenia po plaży tutaj to widać. Być może jest więcej wózków z takim rozwiązaniem
cena kosmos
Stary 2014-12-18, 16:30   #2029
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Świetny ten wózeczek
rozważę go później jako lekką spacerówkę

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
cena kosmos
dlatego uprzedziłam ale może któryś z tańszych wózków też ma taką opcję. Jeżeli chcesz lekki wózek, to odradzam 4 pompowane koła...

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

tutaj jeszcze jedna recenzja yoyo
http://domowa.tv/babyzen-yoyo-idealn...podrozujacych/

Stary 2014-12-18, 16:37   #2030
ojustyna
Zadomowienie

o yoyo już się naczytałam o naoglądałam i dla TŻa pokazywałam że taki taki i tylko taki tylko jedna rzecz mnie zastanawia, czy zimą, czyli wtedy kiedy nasze Bubki malusie się przeprowadzą z gondolek do spaceróweczek nie będzie im za zimno? bo te obszerniejsze, ciężkie (co mnie powala na kolana) to są straszliwie grubaśne, a to taki leciutki materialik hmmm i czy zimą sobie te kółeczka poradzą ze śniegiem, jakiś zły czas na wózkowe eskapady

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
mi jest prze prze przeokropnie gorąco, pocę się jak świnia na sr na materacu zostawiam mokre plamy od mokrych dłoni
a najgorsze jak w domu za gorąco, kaloryfery redukuje na 1 albo 2 na noc bo inaczej nie zasnę a do tego w cieple puchnę a jak w aucie nagrzeje to aż mi niedobrze

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
rozważę go później jako lekką spacerówkę

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

dlatego uprzedziłam ale może któryś z tańszych wózków też ma taką opcję. Jeżeli chcesz lekki wózek, to odradzam 4 pompowane koła...

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

tutaj jeszcze jedna recenzja yoyo
http://domowa.tv/babyzen-yoyo-idealn...podrozujacych/
mi się marzy dwa pompowane a dwa piankowe, bo inaczej słabiuśko z amortyzacją a pianki takie leciuśkie ajj i weź i weź
Stary 2014-12-18, 16:37   #2031
crystal25
Zakorzenienie

Macie moze jakis plan ktory chcielibyscie wdrozyc w zycie od samego poczatku dla malenstwa

np. jak pisalysmy wczesniej o soli i cukrze, zeby nie dodawac dziecku do jedzenia.

Ja to sobie mysle tak. zeby kapac dziecko zawsze o tej samej godzinie, przebierac na noc w spiochy lub cos co sluzy do spania a na dzien inne ubranie, i w dzien do spania przykrywac maluszka kocykiem, a nie posciela, czy np, jak u mnie na noc spiworek. A po kapieli to juz pizamka i spiworek. Oczywiscie chodzi mi o to zeby dziecko rozroznialo pory dnia tak chociaz troszeczke.
nie wiem moze, kazda o tym wie ze tak czy tak trzeba robic, moze niektorzy robia inaczej lub planuja robic, ja nie wiem,i tak mi to w glowie dzis siedzi..... stad padlo pytanie
Stary 2014-12-18, 16:44   #2032
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
o yoyo już się naczytałam o naoglądałam i dla TŻa pokazywałam że taki taki i tylko taki tylko jedna rzecz mnie zastanawia, czy zimą, czyli wtedy kiedy nasze Bubki malusie się przeprowadzą z gondolek do spaceróweczek nie będzie im za zimno? bo te obszerniejsze, ciężkie (co mnie powala na kolana) to są straszliwie grubaśne, a to taki leciutki materialik hmmm i czy zimą sobie te kółeczka poradzą ze śniegiem, jakiś zły czas na wózkowe eskapady

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

mi jest prze prze przeokropnie gorąco, pocę się jak świnia na sr na materacu zostawiam mokre plamy od mokrych dłoni
a najgorsze jak w domu za gorąco, kaloryfery redukuje na 1 albo 2 na noc bo inaczej nie zasnę a do tego w cieple puchnę a jak w aucie nagrzeje to aż mi niedobrze
na śniegu to chyba yoyo nie ujedzie, za to łatwo go po tym śniegu przeniesiesz Coś za coś
A patrzyłaś na ten? bo zgrabnie wygląda: http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E (amortyzacja na 4 koła, opinii nie znam, tak sobie w necie przeglądam)
http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E ten w miarę lekki

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Macie moze jakis plan ktory chcielibyscie wdrozyc w zycie od samego poczatku dla malenstwa

np. jak pisalysmy wczesniej o soli i cukrze, zeby nie dodawac dziecku do jedzenia.

Ja to sobie mysle tak. zeby kapac dziecko zawsze o tej samej godzinie, przebierac na noc w spiochy lub cos co sluzy do spania a na dzien inne ubranie, i w dzien do spania przykrywac maluszka kocykiem, a nie posciela, czy np, jak u mnie na noc spiworek. A po kapieli to juz pizamka i spiworek. Oczywiscie chodzi mi o to zeby dziecko rozroznialo pory dnia tak chociaz troszeczke.
nie wiem moze, kazda o tym wie ze tak czy tak trzeba robic, moze niektorzy robia inaczej lub planuja robic, ja nie wiem,i tak mi to w glowie dzis siedzi..... stad padlo pytanie
Przede wszystkim dzieci lubią rutynę. Czyli najlepiej wykonywać pewne czynności codziennie o tych samych porach. I ja właśnie zamierzam to stosować

Stary 2014-12-18, 16:57   #2033
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
a mi najbardziej brakuje spania na brzuchu
o mi tez.ile bym dała za położenie się na brzuchu
Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Hej kochane mamusie

Rzadko piszę, bo ciągle coś mam do zrobienia i nie ma kiedy usiąść na porządnie do plotek z Wami.
Znów jestem na mazurach Wczoraj cały dzień w podróży, ale tym razem maleńka nie natrzęsła się tak, jak ostatnio

Zabieram się do nadrabiania Was, chociaż troszkę
ojej ale zazdraszczam mazur jaka macie pogodę?
Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Edith, Ty nigdzie nie jedz, 150 km, to nie spacerek.

Matko, ale macie tesciowe, u mnie na szczescie nikt sie nie wtraca
Znam za to mame, ktora dosladzala mm, bardzo szyblo jej zanikla laktacja i przeszla na mm, a ze jej mleko nie smakowalo, to slodzila

Bylam dzisiaj i gina. Wszystko z nami ok. Przez 5 tyg. dosyc, ze nie przytylam, to schudla 300g. Od poczatku mam 4,700 kg na plusie.
Niestety lekarz wypisal mi skierowanie do szpitala, zeby sprawdzic, czy nie mam cukrzycy, skoro krzywej nie przeszlam. Wyniki ok, ale mam tylko pomiar po godzinie, a to ten po dwoch jest wazniejszy. Moge sie zglosic 29 grudnia, wtedy sylwester w szpitalu, albo po slubie i miesiac miodowy bez tzta. Musze sie przespac z ta decyzja
ojej bidulko ale im wczesniej to odbębnisz tym lepiej, kciuki za dobre wyniki krzywej
Cytat:
[jpg][jpg]
jak bym widziała siebie
Cytat:
ale Ci fajnie mój po godzinach siedzi i nie mam coz sobą począc:/
ale dzis jestem zmeczona, masarka, może mi cukier tak spadł,ale nie mam na nic siły, leze z kotem pod kocem i Was czytam
Stary 2014-12-18, 17:00   #2034
nouvelle2
Zakorzenienie

ojustyna, tu masz jeszcze kilka takich trochę lżejszych

http://www.bobowozki.com.pl/product_...1&%3CosCsid%3E super lekki (na tym srebrnym stelażu wygląda nieco kosmicznie, ale na czarnym spoko)
http://www.bobowozki.com.pl/product_...8&%3CosCsid%3E (leciuteńki, ale 4 piankowe koła, więc może być 'twardy'. Tylko wózek z taką rączką ciężko jedną ręką poprowadzić)
http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E (też lekki, dwa koła pompowane)
http://www.bobowozki.com.pl/product_...8&%3CosCsid%3E evo też w miarę lekki

ale to ja tylko tak patrzę na wagę, a co z amortyzacją to trzeba by poczytać

Stary 2014-12-18, 17:00   #2035
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:

Tak też będę robić
Stary 2014-12-18, 17:05   #2036
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
ojustyna, tu masz jeszcze kilka takich trochę lżejszych

http://www.bobowozki.com.pl/product_...1&%3CosCsid%3E super lekki (na tym srebrnym stelażu wygląda nieco kosmicznie, ale na czarnym spoko)
http://www.bobowozki.com.pl/product_...8&%3CosCsid%3E (leciuteńki, ale 4 piankowe koła, więc może być 'twardy'. Tylko wózek z taką rączką ciężko jedną ręką poprowadzić)
http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E (też lekki, dwa koła pompowane)
http://www.bobowozki.com.pl/product_...8&%3CosCsid%3E evo też w miarę lekki

ale to ja tylko tak patrzę na wagę, a co z amortyzacją to trzeba by poczytać
to ja dorzuce http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1375 tj porównywałam go do Mury i X-landera i Maxi Cosi i wypadał lekko, z tym, że koła piankowe i średnio je widze zimą
Stary 2014-12-18, 17:13   #2037
nouvelle2
Zakorzenienie

w sumie to zawsze jest jakieś wyjście....

Stary 2014-12-18, 17:16   #2038
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
na śniegu to chyba yoyo nie ujedzie, za to łatwo go po tym śniegu przeniesiesz Coś za coś
A patrzyłaś na ten? bo zgrabnie wygląda: http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E (amortyzacja na 4 koła, opinii nie znam, tak sobie w necie przeglądam)
http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E ten w miarę lekki

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Przede wszystkim dzieci lubią rutynę. Czyli najlepiej wykonywać pewne czynności codziennie o tych samych porach. I ja właśnie zamierzam to stosować
musty mi się bardzo podoba, tylko problem ze znalezieniem ładnego używańca :P a nowy to ciutkę za drogi
ten pierwszy wózek jakiś śmieszny, wydaje mi się strasznie niski, ale to może tylko takie złudzenie
Stary 2014-12-18, 17:18   #2039
martunka88
Rozeznanie

Cytat:

Też mam takie plany Do tego na pewno spanie we własnym łóżeczku. Szwagier z żoną do dzisiaj śpią z 3letnią córką, w dodatku mała najczęściej zasypia ok. 23-24. Dla mnie to złe nawyki. Chcę małego wyciszać przed snem i kłaść o takiej porze byśmy z mężem jeszcze mieli wieczór dla siebie I tak jak nouvelle2 uważam, że rutyna do dla dziecka najlepsze co może być.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 17:40   #2040
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
w sumie to zawsze jest jakieś wyjście....

ale czad!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości