|
|
#151 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Dot.: Scent Bar LV
Cytat:
- mogłam pójść na normalny, dwutygodniowy urlop zgodny z Kodeksem Pracy i jakoś się firma przez ten czas nie zawaliła, - odbiór dni wolnych za święta przypadające w soboty/ niedziele był uzgadniany z wyprzedzeniem i jeśli jedna osoba chciała wolne 2 maja to reszta zespołu tak ustawiała grafik, żeby ten odbiór spokojnie nastąpił - w sytuacjach okolicznościowych nikt nie brał urlopu na żądanie tylko dzwonił i uprzedzał, że stało się to i to i prosi o dzień wolny (odpisywany z normalnego urlopu) i też nikt krzyku z tej racji nie podnosił. Tu gdzie pracuję obecnie również urlop na żądanie ma być planowany z wyprzedzeniem ![]() Clou była sytuacja, kiedy moja Mama dostała udaru. W firmie pracowałam od paru miesięcy a wtedy nie dość, ze po pół dnia spędzałam w szpitalu i w firmie byłam przelotem, to jeszcze non stopo proponowano mi pomoc. W obecnej - jak ja trafiłam do szpitala, pies z kulawą nogą się nie zainteresował, czemu, nasłuchałam się jedynie wymówek, jak mogłam pójść do szpitala bez uprzedzenia! Wszystko zależy od ludzi i tego jak podchodzą do kwestii, ze ludzie to nie tylko pracownicy, ze mają również życie prywatne i czasami w tej pracy zwyczajnie być nie mogą!
|
|
#152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fogle to zajrzyj do nich bo mają promo na drewniane, ale tylko w kolorze wiśni ![]() rozważam ale musiałam sprawdzić czy to nie ma biochemicznego podłoża nim mnie jakimiś otumaniczami nafaszerują ![]() Cytat:
![]() u nas tez meganka, ale kombi i sprezentowana ![]() nic już na głos nie podejrzewa, to nie jest typ House'a ![]() zbadała co mogła, pytała o nerki czy nie mam kolek i kazała wyjaśnić z ginem te erytrocyty w moczu i przyjść jej powiedzieć chirurg mi punkcji nie zrobił, bo ganglion za płaski na razie ![]() ale poprosiłam go o sprawdzenie polika i doradzenie czy mam robić rtg, usg czy mri... wymacał dokładnie i stwierdził, że to może być kaszak albo tłuszczak i usg potwierdzi. wg chirurga szczękowego to była ślinianka i sprawa dla larygnologa, a wg laryngologa powiększony węzeł chłonny od ósemki lub niewiadomoco. OB mam w normie więc stanu zapalnego nie powinno być... jeśli chodzi o erytrocyty, to ginka nic nie stwierdziła, tzn nadal mam nadżerkę, ale ona nie krwawi jutro mam powtórzyć badania.co do samopoczucia i herbat... okazało się że morfo mam wyjątkowo dobrą (jak na siebie ), rooibos nie powinien wypłukiwać niczego, melisy i pokrzywy nie piję aż tyle żeby ponadprogramowo biegać do toalety. proces wypłukiwania u mnie wygląda trochę inaczej, przynajmniej na przykładzie zielonej herbaty i czerwonego wina znam go dobrze - słabią mnie, mam mroczki, zawroty głowy, mdłości, skurcze mięśni. natomiast teraz to jest głównie niepokój i pobudzenie, jak po kofeinie czy innych dopalaczach, ale połączone z kompletnym brakiem energii i motywacji do zrobienia czegokolwiek oraz odrzuceniem od jedzenia, ściskiem w okolicach żołądka i innymi reakcjami. wygląda na silny stres, ale taki bez przyczyny.... no chyba że wyłażą różne takie, ale nie nakręcam się sama ani nic. dlatego próbuję ustalić co jest przyczyną a co skutkiem... uch.... Cytat:
![]() wybiórcza właśnie prowadzi krucjatę przeciw suplom ![]() albo ![]() Cytat:
zgadzam się w całości ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- a, i przed chwilą przyszły kwasiury i inne półprodukty z goremi
|
|
#153 | ||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Może być. Ze strusia Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
|
|
|
#154 |
|
Nindżopesz
|
Nie zauważyłam tej strażackości. O! Maja, dobry jest. Odeślij mu tę książkę i będziesz mieć spokój. |
|
|
|
#155 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No jak już przejdzie kryzys wynieść do docelowego wuceta, jakiś przecież gdzieś być musi
![]() Cytat:
Kotha1. To jest chore. ![]() 2. To tak jak my. Tylko serio mając 4 palniki nie widzę sensu robić jednej potrawy na jednym i czekać aż się skończy z kolejną No ja mam inną organizację pracy, małżon w ogóle mówi że jestem szybka jak Chińczyk. Robimy przecież po powrocie z pracy dnia wcześniejszego, tak że po powrocie z pracy w Wigilię tylko się zasiada do szamanka 3. No to akurat wiedziałam i się obroniłam przed tym ufff. Cytat:
Rysia Cytat:
Cytat:
papierową eko ![]() Cytat:
Cytat:
2. Dobre pytanie, ja odeszłam, na zawsze Ale faktycznie ciekawe. 3. |
||||||
|
|
|
#156 |
|
BAN stały
|
Co do nauczycieli jeszcze, to tylko dodam, że wśród mi znanych nikt nie narzeka, a od jednej osoby wręcz usłyszałam, że "w żadnej innej pracy nie kończyłbym o 12, mając wszystko w doopie" i że nie wróciłby na etat do korpo. Więc wydaje mi się, że u Pollyńskich
to też kwestia tej konkretnej szkoły i wymysłów dyrektora (vide: drukowanie za własną kasę, no pierwsze słyszę o takich chorych zasadach).No i do tego kwestia punktu widzenia - moja mama nierzadko siedzi w pracy po 12h jak jest taka potrzeba, często w weekendy, w Wigilię, w Sylwestra (remanent do nocy) i nie dostaje ani grosza za nadgodziny. Tak jest w wielu prywatnych firmach. Więc jak słyszę żale nauczycieli, to pusty śmiech mnie ogarnia. Nie twierdzę, że wszyscy pracują po 20h tygodniowo, ale bez przesady, że tak się przepracowują. Zresztą kto ma lekko. Dopisek: No ale zgadzam się, że poloniści w liceach mają chyba najbardziej przekichane, bo matura, bo rozprawki, lektury, presja, że każdy musi zdać... Nie ma co porównywać z wfistą czy panią od plastyki w podstawówce, wiadomo ![]() W temacie sieciówek - byłam wczoraj w H&M i dział Divided A skoro bar torebkowy (chociaż nie doczytałam dlaczego), to się pochwalę, że Dziki Józef czeka na mnie pod choinką
Edytowane przez melkmeisje Czas edycji: 2014-12-18 o 17:04 |
|
|
|
#157 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tzn? Cytat:
A komitet jest legalny? Bo w sumie chyba nie wiem?? Szkoła jest bezpłatna, ale proszę zapłacić komitet, bo dziecko np świadectwa nie dostanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam już drzwi m.in w kajblu i bałagan jeszcze do jutra
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||||||||
|
|
|
#158 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O matko, to Ci się nazbierało! Cytat:
Wiem, wiem. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że smycz mocno trzymałem ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. łaaaał, fajnie Wam 3. No tak wygląda szukanie, znam takie błądzenie. U mnei w końcu nie znaleźli nic 4.
|
||
|
|
|
#160 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
komitet nie jest obowiazkowy i nigdy nie był, przynajmniej od czasu gdy mam dziecko w szkole, a akcje o tym swiadectwie to bezprawie i jak wiele bezprawia sie odbywa tak jak mowiałm do kiedy jkis rodzic dymu nie zrobi. a klasa moze sobie pieniazki zbierac na swoje wymyslne potrzeby,ale nie na to co jest w kompetencji szkoły aby dzieciom dostarczyc
|
|
|
#161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Oł maaan, ale jak dobrze, że przyczyna odnaleziona, tera już z górki Cytat:
2. Cytat:
Lubię Deichowe "workerki" To już moje trzecie w sumie, ale każdej pary używam, w sensie żadna się jeszcze nie rozlazła. |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | ||||
|
Panaroja
|
Cytat:
na razie ma jeść tylko swoją karmę , bo małż ją podkarmiał to tym to tamtym , a póki nie dostawała nic , było w porządku ![]() Cytat:
2.no chyba że się wraca z pracy o 18-19 , to się robi problem no i niestety po powrocie z robo jestem tak wykończona , że fizycznie nie daję rady stać do nocy przy garach .Cytat:
i niby dlaczego praca po godzinach miałaby być gdziekolwiek za darmo ? Chore jest , że prywaciarze czy kroporacje zmuszają ludzi do nadgodzin bez płacy czyli roboty za darmo właśnie .To jest chore , a nie żądania nauczycieli , żeby mogli spokojnie pracować w dobrych warunkach . Jak nauczyciel ma być dobrym nauczycielem jeżeli w pracy nie ma czasu nawet iść do kibla , nie mówiąc o jedzeniu ?A potem ma jeszcze kilka godzin siedzieć w domu nad robotą zamiast odpocząć ? nauczanie to nie jest sprzedawanie kartofli , przepraszam bardzo . W podstawówce czy przedszkolu często jest tak że przez cały dzień nie ma możliwości wysiusiania się , bo nie można zostawić dzieci samych , a nie ma drugiej osoby do pomocy . A o jedzeniu można zapomnieć . tzn że teoretycznie tak , ale praktycznie różnie z tym bywa . Cytat:
2.
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Przypomnisz mi co się dzieje z kośćmi etc przy braniu wit D? Bo babci kupiłam i nakazałam łykać a ona ma osteoporozę i kurcze co powinnam jej dokupić i dlaczego? Melk - to Twoi znajomi pracują w bardzo dobrze zorganizowanych szkołach, skoro nie dotykają ich wzmiankowane kurioza o drukowaniu za własną kasę, mają czas na siku, itp. tak włąśnie powinno być i to tutaj chyba wszyscy uważamy. Taka szkoła, o jakiej Ty piszesz powinna zatem być wszędzie i wówczas mniemam każdy byłby równie zadowolony jak Twoi znajomi Rozwinę przykład jednego z kuriozów: Jednym z obowiązków sekretarki jest przygotowywanie pism, drukowanie dokumentów, umów etc. Jednym z obowiązków nauczyciela jest przygotowywanie konspektów dla pracodawcy, testów i innych materiałów dydaktycznych w formie papierowej dla uczniów. Sekretarka ma do swojej pracy zagwarantowane przez pracodawcę narzędzia - nie spotkałam się z sekretariatem bez komputera tudzież maszyny do pisania, drukarki, papieru etc. Jesli nawet to ma dostęp do tego w miejscu pracy. Nauczyciel w większości nie. To jest słabe. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-12-18 o 17:54 |
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
fajny fotosymulator
|
#165 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio to ![]() Cytat:
lub jutro w pobliżu to zajrzę Nie ma takiego, czasem się skumuluje wiele rzeczy przez wiele lat i organizm nagle się zbuntuje, czasem sobie nawet człowiek nie zdaje sprawy, że to jest od tego czy od tamtego, a jak się dobrze zastanowi i przyjrzy sobie to się dopiero okaże jakiemu stresowi poddawał swój organizm.. Zresztą chyba sama już zaczynasz dostrzegać, poniżej napisałaś... ![]() No właśnie. Sam fakt, że często piszesz o bezsenności. Naprawdę bezsenność często gęsto jest spowodowana stresem, no ogólnie na tle nerwowym. Co nie znaczy, że jak ktoś śpi jak suseł nie ma stresów Cytat:
Otóż to Cytat:
A pan od wfu jeździ na zawody itd zawsze się coś znajdzie ![]() I jak to maturę musi każdy zdać? Nie każdy ![]() Nauczyciele na pewno mają gorzej ![]() , bo oddam![]() ), ale kto ma lepiej ![]() ![]() Są po prostu inne czasy. Cytat:
idę patrzeć na stronie.
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
świetny przyklad, np nikt nie oczekuje od sekretarki ze pismo napisze w domu na własnym kompie,a nauczyciel testy dla uczniow choćby chcial to nie moze zrobic tego w szkole, i np u nas w domu jest o to bitka, bo ja mam swoja dg i potrzebuje komp, a TZ pracuje na moim firmowym (!) i ja sie wsciekam ze mi tam jakies swoje pliki wsadza, pozatym nie moge usiaść przy własnym stanowisku pracy bo TZ potrzebuje na natychnmiast. i dlatego ja i moj TZ jestesmy jak najbardziej za tym zeby nauczyciel pracował 8 godzin w szkole, na lekcjach oraz przy własnym biurku. jescze jedno! czy sekretarka kopie pism i korespondencje szkolną musi trzymac u siebie w domu? no kazdy by sie popukał w czoło.. a nauczyciel muci trzymac sprawdziany wszystkich swoich klas prze 5 lat a nikt mu w szkole miejsca na to nie da, wiec musi to trzymac we własnej prywatnej przestrzeni a w przypadku nauczyciela jp sa tego tony.. czy to kurde nie jest dziwne? czy to nie jest paranoja?
|
|
|
#167 | |||
|
|
Cytat:
I teraz mi przetłumacz Dzikiego Józefa Słabe usprawiedliwienie Cytat:
![]() Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2014-12-18 o 19:26 |
|||
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak, są inne czasy, i inni też mają gorzej niż kiedyś. Ogólnie wszystko zmierza w złym kierunku. Frazes, ale prawdziwy Polly zresztą wyjaśniła, że to nie chodzi o narzekanie, tylko o prostowanie przekonań większej części społeczeństwa o tym jak to nauczyciele mają się fajnie w deskę i najlepiej. Nikt nie ma się najlepiej,w każdym zawodzie dochodzi do paranoi, i z tym należy walczyć, o swoje, w każdym zawodzie. Założę się, że gdyby ktoś miał być sekretarką bez stanowiska i narzędzi pracy, to nie dopłacał by do tego interesu ze swoich ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Yep, all tru ![]() Ja miałam pół chacjendy (dwa pokoje) w domu rodzinnym po sufit poukładane. Dziadek spala to w piecu do dzisiaj Dziś byłam pomagać babci szukam jej na piętrze zasłonek na zmianę a tam wciąż tony teczek do spalenia ![]() Moja Mam śpi w archiwum. Bo inaczej zabudowania dwóch ścian sypialni po sufit nazwac nie można, ma przestrzeń 50 cm od łóżka do regałów.
|
|
|
|
|
#169 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() http://www.dzikijozef.pl/#gallery No tu się zgodzę ![]() I nie mówię, że nauczyciele mają fajnie (nikt by mnie siłą nie zaciągnął do publicznej szkoły), ale mimo wszystko dużo lepiej niż wiele innych grup zawodowych, więc biadolenie, że nie dostaje papieru do drukarki i musi się w domu do lekcji przygotowywać/sprawdziany trzymać jest śmiechu warte. Pracownik prywatnej firmy, który musi pracować 12h w weekendy i nie dostaje za to ani grosza dodatkowo, nawet się nikomu nie poskarży, bo od razu wyleci. I to, i to jest nie w porządku, ale jakoś biedni nauczyciele pierwsi do narzekań. A nikt mi nie wmówi, że mają tak najgorzej. |
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jest śmiechu warte I nie ma sensu porównywać różnych grup zawodowych o diametralnie innej specyfice pracy, obowiązkach etc. To po prostu nie ma sensu. JA nie porównuję, nauczyciela do lekarza etc etc. Ja mówię, że wewnątrz tej grupy zawodowej, jakimi są nauczyciele, powinno być inaczej, zeby ich zawód miał jaknajwiększy sens, dawał jaknajlepsze efekty i tyle. Pracownik biur, o którym piszesz jest ofiarą wyzysku, ma przeie..ne i nie twierdzę, że ma lepiej. KAŻDY, kto jest ofiarą wyzysku ma przesrane, ma fatalnie i to nie jest w porządku. Jaki więc sens porównywać? |
|
|
|
|
#171 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ja badałam i wyszło mi idealnie w normie
Cytat:
coś musi być nie tak z tymi roletami Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Z trudem Was przeleciałam widzę że jednak nikt Świąt nie szykuje, to dopsz, nie jestem sama ![]() tzn teraz idę coś "szykować", tzn ubierać chujkę
|
||||||
|
|
|
#172 | |
|
|
Cytat:
![]() Jakim cudem to w ogóle przechodzi, ja pierdziu! Albo szkoła powinna to przechowywać (całą edukację przeżyłam w przekonaniu, że tak jest!) albo nauczyciele powinni tyle zarabiać, żeby ich było stać na wielkie chaupy z pomieszczeniami na makulature Fajne te Józefy
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#176 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale jeśli chodzi o to kserowanie materiałów w domu na własny koszt, to nie wydaje mi się, żeby to był standard. Raczej spotykałam się z pomieszczeniem ksero w szkołach. U mnie w liceum był pokój z komputerami, kserem itp i nauczyciel szedł tam kserować przed lekcją materiały dla całej klasy. Każda klasa miała tam swoje konto i co miesiąc czy dwa się na to składaliśmy. A co do przygotowywania się do lekcji, to ja bym zdecydowanie wolała robić to w domu, na swojej kanapie, na swoim laptopie, niż siedzieć musowo codziennie 8h w szkole, jak miałam np. 4 lekcje
|
|
|
|
|
#177 |
|
grozi wypollizowaniem
|
po ile sa te józki?
chyba fajne choc te foty nie oddaja dokladnie wygladu, są takie płaskie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja cały czas chcę coś szykować, tylko nie mam jak ![]() Cytat:
W sumie mi trochę brakuje ale nie mam kilofa
|||
|
|
|
#179 | |||||
|
Panaroja
|
Cytat:
2. wid D umożliwia wbudowywanie wapnia w kość , więc dokup jeszcze wapno 1. skóra strusia ma dziury po piórach https://www.google.pl/search?q=torba...%3B1544%3B1024 2.ano ![]() Cytat:
Cytat:
? taka jest prawidłowa norma biochemiczna , nie jak sobie laboratoria przyjmują od sasa do lasa jak im się sprzęt skalibruje gruchot z demobilu ![]() 2.zgadza sie - szkoły i przedszkola są jednostkami zarządzanymi przez samorząd i ile kasy samorząd da , tyle mają Najczęściej znaczy nie mają . U Śnieżki już dwa razy rozchodziły się pieniądze w gminie przeznaczone na remont , więc remont się ciągnie od trzech lat i końca nie widać ![]() 3. Cytat:
kotha na razie wyje mniej , ciekawe co będzie w nocy ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Nie . Jeżeli ktoś wychodzi o 12 i ma wsystko w d... to może wf-u uczy , bo do każdych innych zajęć musi się przygotować . No chyba że wszystko totalnie olewa i liczy się z wywaleniem , albo pracuje w jakiejś cudownej szkole , gdzie się wszystko robi na miejscu , jak w Anglii na przykład , gdzie nie ma mowy żeby nauczyciel zabierał jakąkolwiek robotę do domu , wszystko ma zrobić w swoim czasie pracy w miejscu pracy , które mu zapewnia do tego warunki i materiały . ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||
|
|
|
#180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie próbowałam nigdy Tribioticu...Nadać sie pewnie nada, ale....chyba lepiej,zeby go kot nie wylizał...a jak nalozysz na rankę, on jest taki kleisty i dość ciężki, to kocie będzie pewnie probowalo się pozbyć i wymyje..a dermatol ma ten plus, że jak się posypie, to nadmiar spada poprostu, zostaje to co się przyklei i zwierzaki nie pchają do niego pyszczka, bo im nie przeszkadza.... Cytat:
Gratuluję ![]() Którą sobie zażyczyłaś? Moją chabrową poziomą kocham nad życie, na żywo są obłędne. Na lato kupię sobie jeszcze koral, ale i ta wielka złota mnie kusi.... Cytat:
Nie są na żywo plaskie, przynajmniej poziome. Ja za moją chabrowa pozioma średnia dałam 350 plus 20 wysyłka. Inne fasony i rozmiary pewnie się różnią cenowo...musisz napisać do nich @ i zapytać o cenę tych które Ci się podobają, od razu pewnie przysla Ci zestaw dokładnych fot. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ja takie świąteczne tematy poruszam ostatnio
Muszę do 2 pomieszczeń zanabyć - dzień -noc, zwykle zwyczajne, jakieś inne niezwyczajne?
Przymierzam się do białych dzień -noc. Ma ktoś takowe? Fajne czy lepiej zwykłe? Choć najbardziej bym chciała chyba drewniane żaluzje
No to takie rozkminy iście świąteczne mam 

Kurtka w mordę, zawsze tak bywa.
Ja bym drążyła kolejne badania, jakieś prawdopodobne diagnozy lekarki? Co podejrzewa?
To naprawdę stare wspomnienia. Jednak bez wątpienia polecam morze Śródziemne, jeśli ktoś ma wybór. 

Kotha
Pojadł troszkę, ale słaby nadal i ciągle leży, zobaczymy...
No ale co żyć trzeba dalej , może nerkę przehandlować
a że akurat w święta pms i @ się zacznie, także tego, no... będę czyścić stoły jak odkurzacz 

No tak wygląda szukanie, znam takie błądzenie. U mnei w końcu nie znaleźli nic