|
|
#182 | |||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Scent Bar LV
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jakiegoś Zylkene albo inszego Kalm-Aida próbowaliście jej dawać przed takimi stresującymi akcjami?
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||
|
|
|
#183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja szykuję fłaściwie to szykuję przedświąteczne żarło, na roczek a z braku miejsca na chujkę zanabyłam wianek choinkowy jutro w drodze, wreszcie pojadę samasama autkiem na pół dnia do miasta i wrócę wioząc gości fogle cały łikend mam gościowy z tytułu Panicza. ooo, widzę że Rondobrzeg znów sławny ![]() boszszsz M mi zjadł pomarańcze do suszenia ![]() topra dobranoc Baru bo ciężkie dni przede mną
|
|
#184 | ||
|
Panaroja
|
Cytat:
? toż to druki moje prywatne superścisłego zarachowania z odpowiedzialnością niemal karną tak samo jak recepty imienne ![]() 2.ni , bo za każdym razem mam nadzieję żę teraz już nie będzie buzi darła ona chce wychodzić , albo żeby się z nią intensywnie bawić , wtedy jej przechodzi ![]() Cytat:
![]() topra , spadam
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ewuś zaczynam się szykować do Świąt, będę nabijać pomarańcze goździkami ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
|
|
|
#186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazwyczaj też znamy to od strony jednej szkoły. No i nie było to wczoraj. ![]() Ja pracowałam w różnych miejscach, i były takie gdzie było ksero takie o jakim mówisz - akurat najstarsze czasy. Potem byłam w robo gdzie xero było only w gabinecie sekretarki - i był permanentny zakaz xerowania i przeszkadzania im w pracy (która jednak pozwalała na układanie jabłek i grejfiutów w cząstki na talerzykach, ale to juz dygresja ) a potem byłam w miejscu, w którym już zabiłam śmiechem sytuację, gdyż wiedziałam że żegnam się forever. Xero było ogólnodostępne, ale się szybko kończyło, nie wiem co tam się kończyło, pono ta farba xerująca (toner, tusz, zwał jak zwał) I szkoła "NIE MA" kasy na nową, xerujcie w domach czy gdzies poza szkołą. To również są chore sytuacje. Wyglądają jak błahostki, ale nimi nie są. Cytat:
Wszystko znam. Tylko wśród innych didów. 2. Nie rozumiem o co w tym chodzi. To dobrze czy źle co ta wit D robi z wapniem? Bo pono dużo wapnia jest złe dla nerek, i ja np nie mogę, to jak mam to odnieść do siebie? Bo na czuja intuicyjnie kupiłam samą D. Nie chcę suplementować wapnia. 3. Wiecie co, ja serio nie mam zadatków na snoba i nagle źle mi z tym Chciałabym mieć. Chciałąbym żeby to był mój świat, chooociaż może bym nie chciała. Może chciałabym być tak bogata, żeby móc zdecydować czy będę snobę czy też mimo wszystko nie. Ja nie miałam bladego pojęcia o czym mowa. Ale patrząc na tę torebkę widzę Francuzkę w Paryżu. Ja nie dorosłam do tego stylu, pewnie jak z perfumami. NA razie mnie to nie bierze, nie robi na mnie wrażenia, Korsy, Hermesy - nei czuję nic! ![]() Za to dam się pochlastać za "kloszard style" onegdaj grunge Cytat:
Wychodzi na to, że im większa odpowiedzialność za człowieka, tym większa paranoja. No nie mogę
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-12-18 o 22:56 |
|||
|
|
|
#187 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kamień spadł mi z serca, moja wczorajsza "diagnoza" internetowa wskazywała na problemy z nerkami/pęcherzem/kamicą, więc wiesz, co to znaczy u kotełków Człowiek to jednak głupi jest Ale dziurę ma taką, że mógłbym mały palec wsadzić ![]() Rosumię Cytat:
O ja głuuuuupi! Że też nikt mi wcześniej tego rozwiązania nie podsunął! ![]() No weeeź, nie bądź taką krakowską służbistką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale, ale - mam już tylko dwóch kandydatów, tj. piernik bananowy i ten Oj, to u Was długo Święta trwają! Cytat:
|
||||||
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? ![]() Bo ja bez ściemy. Pierwszy raz w życiu zrobiłam (według nietopsza, jednak co doświadczenie to doświadczenie a nie tam sieciunia) i mruczeli z zachwytu, ja też. No i potem kilka razy też tak poszło. Czasem bywam zadowolona z siebie kulinarnie 2. Ano właśnie wiem Dobrze się tak "miło" zaskoczyć. 3. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-12-18 o 23:11 |
|
|
|
|
#189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się męcz dalej ![]() Cytat:
Może to przesyt ciastowy? W co wątpię ![]() Didka mówi by upiec to ciasto co ostatnio (ten co się go 2 tygodnie robi
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
|
|
|
#190 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nieee, no co Ty?! ![]() Cytat:
Nie pisz tak, bo będzie mi przykro... To był cynizm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja powinienem wrócić do kajetu z przepisami mamy, buszowanie po kulinarnych blogach robi mi sieczkę z piżma
|
||||
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biedny Rysio, ale teraz będzie już lepiej, u nas pękło i poooszłooo czego i Rysiowi życzę ![]() i macham snad zmęczenia w mieście byłam, u weta, Fany ma zapalenie uszuf i kamień kałowy/inne świństwo w jelicie, czekamy do poniedziałku, mam obserwować koopę, lubię takie zajęcia wszystkie e mam na żółto coś nacisłam chyba
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. To prawda, zupna nie jestem, ale MOJA grochówa to nie jest woda Bliżej jej do eintopf. Masa kawałków kiełbaski, marchewki, no i w mojej grochówce można postawić łyżkę. Jak ktoś chce wodę os maku grochówy to se może dolać, jego brocha To jest wygodne bo gotuję raz, a potem przez ileś tygodni odmrażamy porcje. (nie codziennie of kors, ale z 6 porcji zawsze mam minimum) Zwłaszcza jak zaczyna się zimna pogoda, nie ma nic lepszego niż rozgrzewające sycące danie. Podobnie robimy z fasolówką. 3. Masz absolutną rację, zrób tak. To będzie pewniak. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-12-18 o 23:59 |
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
temat nauczycieli czy też szkolnictwa znam od przyjaciółki, jest sekretarką
w szkole dla dorosłych, tam nauczyciele mają raj, nie wspominając o dyrekcji . Stare baby na emeryturze biorą po kilka tysi za nicnierobienie, tzn. nie, one coś robią , burdel i przekręty.
|
|
#194 | |||||
|
BAN stały
|
Jesteś złośliwa i to bardzo Takie rzeczy są fajne w obserwacjach u ludzi tylko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
--- Problem mam internetowy Otóż od paru dni wyskakuje mi strona microsoftu, która chce sprawdzić, czy mam oryginalnego windowsa Zezwolić? A jeśli mam pirata, to co? Bill Gates w towarzystwie CIA wyciągnie mnie za szmaty z domu w środku nocy? Do Guantanamo wywiezie? Zatłucze klawiaturą na miejscu? |
|||||
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ło matulu Biedne WY. Ten kamień brzmi strasznie, ale czyżby obserwacje sugerowały że jest usuwalny? Czy tylko ważne podać wetu parametry kupy coby wiedział co się dzieje?
|
|
|
|
|
#196 | |||
|
BAN stały
|
Grochówka! Mamy to
![]() Cytat:
Ojciec jest fanem zup bulionowych ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ludzie na to zasługują ![]() jak się tłuką to tak jak Stazja pisała, od pazura brudnego się robi koty mam od 15 lat, szt. 6, a nawet 7 się "przewinęło" i mieliśmy tylko 2 razy, więc spoko ![]() Cytat:
Cytat:
, w poniedziałek dalsze działania jak nic się nie zmieni, ale psa ma się dobrze, nie wymiotuje, apetyt jest
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nie, lubię nowości ale tradycja to tradycja ale wczoraj zrobiłam taki orientalny rosół, że sama pochłaniałam ze łzami wzruszenia choć zazwyczaj tylko tę nieszczęsną grochówkę jadam ,no i flaki i czerninę ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
kolorowych
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś płakaliśmy z psa. No komiczny jest. Nie wiedzieć czemu uwielbia samochody - jak widzi otwarte drzwi - ryje się bezpardonowo. Dziwi nas to bo autami jeździ tylko do weta, a więc stres i kiepskie wspomnienia. podejrzewam, żę chodzi mu o kanapę/fotel. No a tu nowe coś w garażu z JASNĄ! tapicerką i beżowymi dywanikami a nasz mieszkaniec budy leni się MA-SA-KRYCZ-NIE!!!! Na biało-czarno. Do tego stopnia, że trzeba zamiatać podwórko, zatem nikt go nigdy do auta nie zaprasza. NAmi trząsło ze śmiechu Rozbroił nas. Zauważyliśmy że jak czuje, że chyba nie wolno ale nei ma wyraźnych zakazów, to robi właśnie skradanie step by step a potem cofanie w tym samym tempie. No to tera już lece. ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
Pomęczę. I jeszcze jutro Cię pomęczę (sieciunia już zaliczona) o gęś. Wszędzie robią na słodko/ korzennie( sliwki, gruszki, pomarańcze) bo to takie mięso. Moje pytanie brzmi, czy można zrobić dobrą gęś (piersi) na hmmm nie słodko? Chcę dla Teścia i brata Teża zrobić, oni raczej an słodko mięs nie lubią. Pytanie czy się da? Czy dobre wyjdzie? Że niby co sam majeran i czosnek? Ostry paprik? Pieprz ziołowy? No idea ![]() "nieszczęsna grochówka" - ktoś to dzisiaj ma dobry humor
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-12-19 o 00:42 |
||
|
|
|
#201 | ||||||
|
BAN stały
|
![]() No dooobra, nie wszyscy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Widzę to Cytat:
Ja mam zazwyczaj kryzys spaniowy między 18 a 20, po północy jak na złość odżywam
|
||||||
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Łacia widzę to kulinarnie jutro a gęś robiłam ot po prostu sól, pieprz i marianek, była pyszna, ale z sosem możesz zaszaleć, jakaś domowa/kupna nalewka/wino/potro/śliwowica + ewent owoce/jam/miut
Edytowane przez Florens Czas edycji: 2014-12-19 o 00:55 |
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nono coś z cyklu, jak wolno idę to jestem neiwidoczny. Nie ma mnie tu, Nie widzisz mnie, zdaje Ci się, to nie ja, 2. A ja właśnie lepiej działam ostatnimi czasy za dnia, nocami tak przybijam nosem w klawirkę. SKS ![]() Zęby umyte tera jeszcze rumianek, bo trochę za dużo karpia mi wpadło do testu Ale juz chyba w łóżku dopiję ciao. |
|
|
|
|
#204 | |
|
BAN stały
|
A ja nie załapałem kontekstu...
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za gąskę dzięki, czyli jednak. To skoro jeszcze tu siedzę, to zagaję jak się ma sprawa balsamicznego octu. Do kaczek zawsze używałam bo lubię kruche mięso. Ale wydaje mi się, że większość ludzi nie lubi, i może sobie darować? Musztardę takoż ? Cytat:
No ale wiesz, sam rozumiesz, to ma byc włąśnie TA gęś. Jak TEN piernik. U mojej rodziny będą na słodko/orientalnie jak zawsze więc luz, tylko 4 sztuki chciałam zrobić edycji limitowanej, dla rodzinki małżyka. A jako orzeźwiającą salatkę chcę wypróbować to : http://www.bloglovin.com/frame?post=...click=0&user=0 Ok ziew i trzecie pożegnanie oznacza wyłączenie kompa for real Sikam z tego Guantanamo
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-12-19 o 01:16 |
||
|
|
|
#206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wcześniej, ok. 17-18 a niedajbuk się położę, wkurf na resztę dnia/nocy ![]() a czerninę kwaśną robicie? ---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- Cytat:
octu do mięs rzadko używam, i nigdy do drobiu, a musztardę raczej tylko do łepszowiny no i pochwal się kiedy wyjedziesz
Edytowane przez Florens Czas edycji: 2014-12-19 o 01:36 |
|||
|
|
|
#207 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, czy nie zbyt mało tej k, i czy to w ogóle ma sens skoro biorę acard jedno na krzepliwość, drugie na rozrzedzenie może to się wzajemnie wyklucza tudzież znosi albo szkodzi
|
|
|
#209 | ||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I nie neguję, żeby była jasność, przydatności egzotycznych ziół i przypraw we współczesnej kuchni. Chodziło mi bardziej o kulinarną niemoc odtworzenia "smaku doskonałego" (choć z dostępnym arsenałem środków wydawałoby się nam nawet, że możemy go prześcignąć). Ja mógłbym curry sypać do wszystkiego! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pół na pół, słodko-kwaśną czyli ![]() Cytat:
Cytat:
--- Dobranoc |
||||||||
|
|
|
#210 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcenie się nie liczy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi się raz tak zrobiło ![]() Resztę przelecę w pracy ![]() a tymczasem znad kawy |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

ja szykuję
i wrócę wioząc gości

Chciałabym mieć. Chciałąbym żeby to był mój świat, chooociaż może bym nie chciała. Może chciałabym być tak bogata, żeby móc zdecydować czy będę snobę czy też mimo wszystko nie.

? 

czego i Rysiowi życzę 

Ojciec jest fanem zup bulionowych
choć zazwyczaj tylko tę nieszczęsną grochówkę jadam