Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-18, 22:46   #2131
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja też miałam zamawiać wszystko w styczniu, a wczoraj zrobiłam zamówienie z apteki, a dzisiaj jakieś duperele na allegro bo miałam jeszcze jeden kupon do jutra ważny i tak się powstrzymuję od zakupów ciuszkowych

nouvelle czy Ty jako znawca orientujesz się czy będą jakieś nowe kupony na allegro ??
póki co nic o tym nie wiadomo, allegro na swoim facebooku odpowiada bardzo enigmatycznie ale jak coś będę wiedziała, to napiszę

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
mama mi na takim tarla jabluszko i marcheweczka
mi też i właśnie tą tarkę mam jeszcze po samej sobie

Cytat:
uwielbiam takie tarte jabłuszko zamiast dziecku będę sobie robić
mój ulubiony deser z dzieciństwa, który robiła mi babcia to marchewka i jabłko tarte na tarce i do tego wciśnięta niewielka ilość cytryny

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 22:50   #2132
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie jak szukam na jakiś stronach to wszędzie pisze, że oczywiście surowych nie, ale takie po obróbce termicznej jak najbardziej...
no ale może w takim razie nie będę ryzykować
jesli bardzo lubisz, chyba troche nie zaszkodzi
ja nie lubie ryzykowac , nie jem tez kielbasy, parowek i wedlin bo mi odradzila polozna takich rzeczy jesc zwlaszcza jesli wyciagne z lodowki i prosto do buzi

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Właśnie zerknelam na aplikacje - dziś mam 100dni ..
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 22:50   #2133
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
EdithS ja też mam dość krótka szyjkę (bo całe 23 mm) i wychodzę z domu tylko do lekarza a tak to leżę (ja akurat w piżamie, bo mi tak wygodniej a poza tym ciągle minza gorąco, a piżama jest cienka). I mimo, że zarówno teściów jak i rodziców mam w tym samym mieście i od nich nie więcej niż 15 km do szpitala, to nie idziemy na święta. Nie dałabym rady tyle wysiedzieć w umiarkowanie wygodnych ciuchach, jednej pozycji, wciśnięta w kąt na wigilii dla 20 osób. Ja powiedziałam to swojej mamie, mąż swojej. Żadna nie robiła problemu. Może jak twoja teściowa tak nie wyobraża sobie świąt bez was, to niech sama się pofatyguje. Bo jak dla mnie taka podróż jest zupełnie zbędnym zagrożeniem dla życia waszego dziecka. Szczególnie że jak mówisz szpital jest 150 km dalej, a gdyby się coś miało dziać to powinien być to szpital w dużym mieście, bo te mniejsze rzadko mają możliwość ratowania wcześniaków z 30/31 tyg.
dzisiaj porozmawiałam o tym jeszcze raz z tż, że czułabym się niespokojna gdybyśmy pojechali, poza tym u kogoś innego w domu, to nie to samo, co u siebie, tak jak piszesz, nawet jeśli chodzi o rodzinę. U siebie mogę się rozłożyć i leżeć kiedy chcę i jak chcę, a w gościach trzeba już fason trzymać. Tż jest tego samego zdania. Najwyżej teściowa się obrazi, moi rodzice mi ostatnio powiedzieli, że oni wszystko rozumieją i odkąd wyszłam za mąż najważniejsza ma być dla mnie moja rodzina, czyli mąż i teraz dziecko. I racja.

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Babcia tżta chciała karmic moja 6 miesieczna córke dżemem i miodem ze słoika.
skąd ludzie mają takie pomysły??? i to dorośli???

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mogę dołączyć? Termin mam na samą końcówkę marca, a dokładnie 29 marzec Mam 27 lat i to moją pierwsza ciąża.
witaj jak się czujesz w ciąży? masz już wybrane imię dla córuni?

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Zaczęłam się przekonywać do tych kocyków La milu/Minky chce taki kupić Zosi do wózka
tyle wzorów i kolorów, ze ho ho ho !!

Nouvelle, Ty jaki rozmiar kocyka bierzesz?? bo ja zgłupiałam. myślałam nad 100x135 ?
no ja mam ten sam problem, jak już uda mi się w dobrej cenie złapać, to nie wiem na jaki rozmiar się zdecydować... z jednej strony chciałabym dla Małej od razu go używać, z drugiej strony tyle kasy kosztuje i wolałabym większy, żeby dłużej posłużył...i nie wiem

Cytat:

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
hejka mamuśki...dziś na szkole rodzenia był temat o pozycjach karmienia piersią... ehhhh co innego z lalką a co innego póżniej chyba z malutkim dzieciątkiem które główki nie trzyma ale babeczka mówiła że kobiety mają instynkt i pierwsze dni to uzcenie sie dziecka i ze by sie nie zrażać

I wogóle sie dowiedziałam ze mój brat się zaręczył
ooo, gratki dla Brata fajną masz przyszłą bratową?

Co do słodyczy, zjadłam dziś całą tabliczkę mlecznej goplany z orzeszkami tż kupił 3 w promocji w intermarche...
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 22:50   #2134
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
suoer te rzeczy, które zamówiłaś

impreza

ja wg belly 79 dni
dziekuje mam nadzieje ze dobrze ze zaryzykowalam bo nie cierpie kupowac w internecie, bo wlasnie o takie problemy z rozmiarowkami sa a pozniej d..... albo nie przyjdzie towar
Stary 2014-12-18, 22:52   #2135
meganka18
Rozeznanie

Cytat:

Gratulacje
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 22:56   #2136
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
z resztą poczekaj na wyprzedaże, to już za momencik

u mnie 89 dni do porodu ale ten kalendarz mnie oszukuje, bo wyznaczył mi tp na 16go, a ja mam rodzić 15go przecież
Czyli 88 dni
z tego co chce to nie bede miec wyprzedazy napewno na dobra sprawe z najwazniejszych rzeczy to zostalo mi kilka ubranek glownie body i pajace po kilka sztuk, i to co do lozeczka, komplet, ale z tej strony to juz sa obnizki cen, wiec raczej drugiej nie zrobia no i dla mnie do szpitala jakies badziewia, ale to juz w styczniu

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
ja też miałam zamawiać wszystko w styczniu, a wczoraj zrobiłam zamówienie z apteki, a dzisiaj jakieś duperele na allegro bo miałam jeszcze jeden kupon do jutra ważny i tak się powstrzymuję od zakupów ciuszkowych

nouvelle czy Ty jako znawca orientujesz się czy będą jakieś nowe kupony na allegro ??
ja czekam az moje z apteki przyjdzie mialam czekac do stycznia, ale co tam mowie do TZ ze i tak trzeba kupic a miesiac roznicy nie zrobi , tym bardziej ze swiat nie robimy, jedynie na prezenty dla dzieciaczkow i to wszystko

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
uwielbiam takie tarte jabłuszko zamiast dziecku będę sobie robić
smaki dziecinstwa ja bede robic dziecku i sobie tez pewnie hehehehe ale z poczatku to sie chyba nie nadaje co nie jedynie samo jablko albo marchewka gotowana, albo banan zmiksowany cos tam pamietam jak czytalam o jedzeniu malych dzieci od 5 miesiaca zycia , co tam mozna podawac
Stary 2014-12-18, 22:59   #2137
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
jesli bardzo lubisz, chyba troche nie zaszkodzi
ja nie lubie ryzykowac , nie jem tez kielbasy, parowek i wedlin bo mi odradzila polozna takich rzeczy jesc zwlaszcza jesli wyciagne z lodowki i prosto do buzi

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

no to strasznie dużo Ci odradziła, ja to jem normalnie wędliny, parówki czasem też, a pasztet to miałam taki okres, że codziennie jadłam

co do owoców morza to posmakuję tylko od TŻta, a sama zamówię jakąś rybkę, albo mięso i tyle
Stary 2014-12-18, 23:43   #2138
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no to strasznie dużo Ci odradziła, ja to jem normalnie wędliny, parówki czasem też, a pasztet to miałam taki okres, że codziennie jadłam

co do owoców morza to posmakuję tylko od TŻta, a sama zamówię jakąś rybkę, albo mięso i tyle
Tylko to bylo miesiac temu na wizycie a ja ogolnie nie jem tych rzeczy prawie wcale, moze raz parowki jadlam do hot dogow przez cala ciaze
Duzo wiecej mi odradzala hihi , na dobra sprawe moglabym sie spytac co jesc a nie czego nie jesc byloby szybciej
ja jestem jakas dziwnie ostrozna w ciazy, bylismy raz w restauracji ze znajomymi, i dostalam kawalek miesa ale zobaczylam ze w srodku nie do konca bylo zrobione, a TZ prosil zeby dobrze usmazyc bo jestem w ciazy, wiec d.... oddalam mezowi a sama zjadlam warzywka i co tam bylo

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

spalam o 18 to mi sie spac nie chce a wy juz wszystkie w lozkach chrapiecie
Stary 2014-12-18, 23:49   #2139
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko to bylo miesiac temu na wizycie a ja ogolnie nie jem tych rzeczy prawie wcale, moze raz parowki jadlam do hot dogow przez cala ciaze
Duzo wiecej mi odradzala hihi , na dobra sprawe moglabym sie spytac co jesc a nie czego nie jesc byloby szybciej
ja jestem jakas dziwnie ostrozna w ciazy, bylismy raz w restauracji ze znajomymi, i dostalam kawalek miesa ale zobaczylam ze w srodku nie do konca bylo zrobione, a TZ prosil zeby dobrze usmazyc bo jestem w ciazy, wiec d.... oddalam mezowi a sama zjadlam warzywka i co tam bylo

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

spalam o 18 to mi sie spac nie chce a wy juz wszystkie w lozkach chrapiecie
ja nie śpię, jeszcze nie moje pora ale włącze chyba sobie coś na laptopie i będę próbowała zasnąć
dobranoc wszystkim
Stary 2014-12-18, 23:59   #2140
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie śpię, jeszcze nie moje pora ale włącze chyba sobie coś na laptopie i będę próbowała zasnąć
dobranoc wszystkim
dobranoc slodkich snow
Stary 2014-12-19, 00:10   #2141
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
No właśnie też dochodzę do takiego wniosku, na pierwsze urodziny małej kupimy babyzen yoyo (albo coś w tym stylu), a ten duzy wózek zostanie na wyprawy po innych terenach niż płaski chodnik i na zimę. Wiec jeżeli mutsy evo na żywo mi podpasuje, to chyba właśnie na niego się zdecydujemy. Albo coś takiego za ok. 2000 zł (spacerowka+gondola)
Ja mysle ze do wrzesnia w gondoli maly pojezdzi, do marca w spacerówce x landera a potem jakis maclaren.
Cytat:
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 06:31   #2142
marcia45
Zadomowienie

Hej ciężarówki

Dzię wizyta żeby było usg, chcę zobaczyć tą małą koparkę, bo ostatnio się rozruszała, szczególnie w pracy lubi mamę rozpraszać Przede mną ostatnie trzy dni pracy przed l4, wreszcie zacznę kompletować wyprawkę dla malutkiej:jup i:

Nouvelle a nie znudzi Ci się ten sam wózek przy 3 dziecku? Niektórzy wolą np zainwestować i dobry płaszcz na zimę kupić raz na 2-3 lata, ja jestem z typu, że wolę kupić na wyprzedażach, ciuchach z 3 szt po niższej cenie i chodzić jedną zimę w kilku na zmianę(jedynie w ciaży mi się nie sprawdza, bo i tak się we wszystkim grubo czuje ). Mi by się znudził i chyba po każdym dziecku bym sprzedawała i kupywała inny używany, żeby więcej rodzajów przetestować

aakarolina ja jadlam mule, jak się spotkałam z koleżankami, kilka sztuk wszamałam przeczytałam w necie, że można jak są obrobione nie surowe, i że jak mama w ciąży je owoce moża to dziecko później jest duszą toarzystwa(to już akurat mocno naciąganę). Dużo stron natomiast pisało, że nie można jeść pasztetu, a kilka dziewcyn na wątku pamiętam miało fazę na pasztet.

Dostałam sms z kapahl, że do 24.12 30% na całą kolekcje dziecięcą.

A co do kuponów allegro, mój poprzedni miał termin do 19, więc może nowe po 19 będą? Na to liczę

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 07:04   #2143
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Hej ciężarówki

Dzię wizyta żeby było usg, chcę zobaczyć tą małą koparkę, bo ostatnio się rozruszała, szczególnie w pracy lubi mamę rozpraszać: Przede mną ostatnie trzy dni pracy przed l4, wreszcie zacznę kompletować wyprawkę dla malutkiej:jup i:

Nouvelle a nie znudzi Ci się ten sam wózek przy 3 dziecku? Niektórzy wolą np zainwestować i dobry płaszcz na zimę kupić raz na 2-3 lata, ja jestem z typu, że wolę kupić na wyprzedażach, ciuchach z 3 szt po niższej cenie i chodzić jedną zimę w kilku na zmianę(jedynie w ciaży mi się nie sprawdza, bo i tak się we wszystkim grubo czuje ). Mi by się znudził i chyba po każdym dziecku bym sprzedawała i kupywała inny używany, żeby więcej rodzajów przetestować

aakarolina ja jadlam mule, jak się spotkałam z koleżankami, kilka sztuk wszamałam przeczytałam w necie, że można jak są obrobione nie surowe, i że jak mama w ciąży je owoce moża to dziecko później jest duszą toarzystwa(to już akurat mocno naciąganę). Dużo stron natomiast pisało, że nie można jeść pasztetu, a kilka dziewcyn na wątku pamiętam miało fazę na pasztet.

A co do kuponów allegro, mój poprzedni miał termin do 19, więc może nowe po 19 będą? Na to liczę
kciuki za wizyte.
Hehe też ide ostatnie 3 dni do pracy a potem skupie sie juz na maleństwie.

Tez by mi sie znudził ten sam wózek na 3 dzieci. Dlatego po 2 juz sprzedam.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-12-19, 07:35   #2144
smv
Zakorzenienie

Hej dziewczynki ale mam poranek. Nie dość ze Tz mi gra na nerwach bo jednej kanapki nie dosmarowalan a akurat po nowe masło sięgałam to ten już ze nie posmarowane... Potem mi właśnie kanapka spadła dołem do podłogi i do wywalenia i wpadłam w taki płacz ze tragedia. Jeszcze TŻ ciągle w pracy no ale obowiązki ważne.
Dobrze ze obiad juz na dziś mam to chociaż nie musze pichcic. Dziś ponoć choinkę idziemy kupić wiec może chwile ze sobą pobedziemy.

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-12-19 o 07:47
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 07:55   #2145
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki ale mam poranek. Nie dość ze Tz mi gra na nerwach bo jednej kanapki nie dosmarowalan a akurat po nowe masło sięgałam to ten już ze nie posmarowane... Potem mi właśnie kanapka spadła dołem do podłogi i do wywalenia i wpadłam w taki płacz ze tragedia. Jeszcze TŻ ciągle w pracy no ale obowiązki ważne.
Dobrze ze obiad juz na dziś mam to chociaż nie musze pichcic. Dziś ponoć choinkę idziemy kupić wiec może chwile ze sobą pobedziemy.
ale ten twoj TZ nie znosny Nie skonczylas robic, a juz ze kanapka nie posmarowana
ufff.... ja swojemu nigdy do pracy nie robie kanapek, kaze mu jesc w stolowce pracowniczej a jak ma czas to ma mi dac znac i przyjezdza na obiad na 12.... tez mam na dzis obiadek moge sie ponudzic

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Hej ciężarówki

Dzię wizyta żeby było usg, chcę zobaczyć tą małą koparkę, bo ostatnio się rozruszała, szczególnie w pracy lubi mamę rozpraszać Przede mną ostatnie trzy dni pracy przed l4, wreszcie zacznę kompletować wyprawkę dla malutkiej:jup i:

kciuki trzymam za wizyte
Lubie robic mule, ale nie jesc hi hi
Stary 2014-12-19, 08:23   #2146
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dziendoberek,
Ja wstałam wkurzona,Tż mnie zdenerwował...mamy iść dziś na USG III trymestru i ten mi dzisiaj mówi ze moze sie nie wyrobi na 17 ... no kurde no-co jest ważniejsze? Osttanio też byłam sama u lekarza...ale jakoś dzisiaj mam przeczucie że chce go mieć przy sobie i tak mi smutno bardzo...

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
jej ale ty dobra żona jesteś-kanapeczki robisz z rana Powinien Cie po nogach całować-mój sam sobie robi Choinka na pewno Ci humorek poprawi

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Hej ciężarówki

kciuki za wizyte!
Ja słyszałam ze owoców morza nie powinno się jeść w ciąży. A pasztetu czemu nie można? Pierwsze słysze ...

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

ooo, gratki dla Brata fajną masz przyszłą bratową?

Co do słodyczy, zjadłam dziś całą tabliczkę mlecznej goplany z orzeszkami tż kupił 3 w promocji w intermarche...
bardzo fajna! Fajnie sie zapowiada 2015 rok

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
od kiedy liczyć ruchy dziecka?? ktoś się orientuje?
W książce" W Oczekiwaniu na dziecko" Piszą ,ze powinno się liczyć od 28 tygodnia... Mi nic lekarz na wizycie nie mówił-ale może dziś na USG dopytam się
Stary 2014-12-19, 08:30   #2147
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Dziendoberek,
Ja wstałam wkurzona,Tż mnie zdenerwował...mamy iść dziś na USG III trymestru i ten mi dzisiaj mówi ze moze sie nie wyrobi na 17 ...ala: no kurde no-co jest ważniejsze? Osttanio też byłam sama u lekarza...ale jakoś dzisiaj mam przeczucie że chce go mieć przy sobie rosi: i tak mi smutno bardzo...

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

jej ale ty dobra żona jesteś-kanapeczki robisz z rana Powinien Cie po nogach całować-mój sam sobie robi Choinka na pewno Ci humorek poprawi

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

kciuki za wizyte!
Ja słyszałam ze owoców morza nie powinno się jeść w ciąży. A pasztetu czemu nie można? Pierwsze słysze ...

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

bardzo fajna! Fajnie sie zapowiada 2015 rok

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

W książce" W Oczekiwaniu na dziecko" Piszą ,ze powinno się liczyć od 28 tygodnia... Mi nic lekarz na wizycie nie mówił-ale może dziś na USG dopytam się
Witaj. Widać tak musi być ze nie zdazy. Mój tz tez nie był ze mną bo z autem musiał jechać wiec smutno mi było ale rozumiem bo tyle czasu już czekał na mechanika bo ten mechanik nie miał czasu i on już trochę czekał a nim mu go zrobi

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 09:07   #2148
smv
Zakorzenienie

A ja zawsze chodzę do lekarza sama bo wizyty mam kolo 12-13 wiec TŻ pracuje ale zawsze jest telefon - kochany się martwi.
Wzięłam z was przykład i podarowała prezenty ale brakło mi papieru wiec kupiłam zwykły szary pakowy i idę na lumpa poszukać koronek do wstążki psu tez kupie Kostkę heh aaa i celafon potrzebuje wiec pochodzę se po sklepach. Matko ale jesten najedzona aż mi brzuch wywalilo heh..

Zmykam grubaski moje
Stary 2014-12-19, 09:11   #2149
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Witaj. Widać tak musi być ze nie zdazy. Mój tz tez nie był ze mną bo z autem musiał jechać wiec smutno mi było ale rozumiem bo tyle czasu już czekał na mechanika bo ten mechanik nie miał czasu i on już trochę czekał a nim mu go zrobi
ja wiem że czasem zdarzają się takie sytuacje i nic na to nie poradzimy....ale jakoś wogóle mi tak smutno z rana-jedyny pozytyw że zobacze dzis mojego Oskarka kochanego i mam nadzieje ze tym razem odsłoni troche bużke swoją
Stary 2014-12-19, 09:13   #2150
aaakarolina
Wtajemniczenie

dzień dobry

ja już nie śpię od jakiegoś czasu, bo przywieźli nam drzwi i pobudka o 8.30
dzisiaj TŻ ma wolne więc spędzimy w końcu trochę czasu razem, a wieczorem kolacja na wszelki wypadek nie będę jadła owoców morza tylko najwyżej posmakuje od męża

smv- jakby mi mój TŻ spróbował coś powiedzieć jakbym mu robiła kanapki to od razu bym dała odpowiedź, że ma rączki i może sobie sam zrobić
zresztą ja mojemu na szczęście robię baaardzo rzadko, jest nauczony, że robi sobie sam

co do usg to ja niestety też w sobotę będę musiała iść sama, TŻ w pracy i nie da rady się wyrwać ale wiem, że sam bardzo żałuje więc nic mu nawet nie mówię, to nie jego wina...
Stary 2014-12-19, 09:23   #2151
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Moj tż też sam kanapki sobie robi i na śniadanie i na kolację.

Nusiekowa - za wizytę. Może tż sie postara i zdąży.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-12-19, 09:28   #2152
Alunia79
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek dziewczyny.
Taka rada dla tych, które mają już ciuszki, pierzcie i prasujcie już teraz od 2 dni prasuję i już mam dość! Cieszę się, że zabrałam się za to już a nie później, bo nie wiem czy dałabym radę z wielkim bebzolem. Poza tym wczoraj w SR położna mówiła, że dobrze jest mieć torbę do szpitala i pokój bądź kącik dla maluszka przygotowane już 3 m-ce przed terminem porodu.
I jeszcze była pani zajmująca się mową niemowlaka super sprawa! Dowiedziałm się wielu ciekawostek. Jak macie kogoś takiego u siebie w mieście to polecam skorzystanie ze spotkania warto. Tak po krótce o co chodzi http://www.mjakmama24.pl/niemowle/ro...,159_3302.html

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Trzymam kciuki za wizyty
A ja zmykam do pracy :pa:
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 09:30   #2153
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek dziewczyny.
Taka rada dla tych, które mają już ciuszki, pierzcie i prasujcie już teraz od 2 dni prasuję i już mam dość! Cieszę się, że zabrałam się za to już a nie później, bo nie wiem czy dałabym radę z wielkim bebzolem. Poza tym wczoraj w SR położna mówiła, że dobrze jest mieć torbę do szpitala i pokój bądź kącik dla maluszka przygotowane już 3 m-ce przed terminem porodu.
I jeszcze była pani zajmująca się mową niemowlaka super sprawa! Dowiedziałm się wielu ciekawostek. Jak macie kogoś takiego u siebie w mieście to polecam skorzystanie ze spotkania warto. Tak po krótce o co chodzi http://www.mjakmama24.pl/niemowle/ro...,159_3302.html

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Trzymam kciuki za wizyty
ja na razie nie piore bo nie mam gdzie powkłądac poprasowanych rzeczy. W weekend robimy malowanie i dopiero wtedy bedziemy mebelki kupować.Już sie nie mogę doczekać!
Stary 2014-12-19, 09:43   #2154
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieńdoberek dziewczyny.

Trzymam kciuki za wizyty

ja też na razie nie piorę, po pierwsze czekam jeszcze na wszystkie rzeczy, a po drugie nie mam ich gdzie chować. W styczniu będziemy robić pokoik i wtedy się za to zabiorę. Wydaje mi się, że 3 miesiące przed to trochę przesadzony termin...
w razie jakbym kompletnie nie dawała rady z prasowaniem to mama powiedziała, że chętnie przyjedzie i pomoże
ale myślę, że poradzę sobie sama
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-12-19, 09:53   #2155
Alunia79
Wtajemniczenie

Ja po prostu padłam na cycki po tym prasowaniu, gorąco, duszno, kręgosłup pęka
A jakby tego było mało, zaczęłam puchnąć
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 09:59   #2156
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Dzieńdoberek dziewczyny.

Trzymam kciuki za wizyty

Ja musze jeszcze chwile poczekac,bo mąż zaczał robic szafy pod zabudowe w przedpokoju i pokoiku synka, jak to skonczy to z przyjemnoscia sie wezme za pranie , prasowanie i układanie na półkach tych malutkich ubranek póki co mam tylko posegregowane rozmiarami.

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 10:04   #2157
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Ja musze jeszcze chwile poczekac,bo mąż zaczał robic szafy pod zabudowe w przedpokoju i pokoiku synka, jak to skonczy to z przyjemnoscia sie wezme za pranie , prasowanie i układanie na półkach tych malutkich ubranek póki co mam tylko posegregowane rozmiarami.
ja na razie wszystko w pudłach i workach-aż musze przejrzeć co tam mam by wiedzieć czego jeszcze brakuje
Stary 2014-12-19, 10:09   #2158
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ale dzisiaj u mnie wieje, ta pogoda bardziej przypomina jesień niż zimę. Dzisiaj idę z córką na wigilię do przedszkola, od miesiąca wyjdę do ludzi, wczoraj nawet byłam u fryzjera i pomalowałam sobie paznokcie, a co tam.
Smv- wczoraj i dzisiaj rano też miałam spięcie z mężem i też poszło o głupie śniadanie, powiedziałam mu że jak mu się nie podoba to od jutra sam sobie robi

Śliczne macie te ciuszki, ja w styczniu podjadę do siostry i powybieram sobie ciuszki już nie mogę się doczekać.Jak będę miała to zrobię zdjęcia i się pochwalę

Aha i witam nową mamusię i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Edytowane przez MaMusKA29
Czas edycji: 2014-12-19 o 10:11
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 10:27   #2159
emilia1987
Raczkowanie

nusiekowa u mnie po segregacji ubranka z powrotem wylądowały w kartonach i reklamówkach z tym, ze podpisane na jaki to rozmiar. Posegregowałam te ubranka tez wlasnie w celu by wiedziec ile czego mam, czego juz nie kupowac , czego mi brakuje, a i tak jak pójde na ciuchy to sie nie sugeruje tym tylko biore co mi sie spodoba ach my kobiety

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 10:27   #2160
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja po prostu padłam na cycki po tym prasowaniu, gorąco, duszno, kręgosłup pęka
A jakby tego było mało, zaczęłam puchnąć
Oj kochana współczuję, mi wczoraj też nogi lekko zaczęły puchnąć i już zaczęłam czytać o zatruciu ciążowym ale ciśnienie mam w normie bo mierzę 3 razy dziennie mocz też ok wręcz idealny, nie utyłam nagle za dużo więc to pewnie taki urok ciąży ale ja już taka panikara jestem
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości