![]() |
#1651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
![]() Daria śpi. Dziś w nocy chyba 3 h buszowała :/ a o 6.45 musieliśmy wstać do lekarza. Tż pojechał robić na mieszkanie. Dziś idziemy do Castoramy. Może wybiorę kafelki już ![]() Idę poczytać co naskrobałyście.
#1652 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1653 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ona wogóle bardzo mało mleka pije. Jakby już za bardzo nie chce. Jedynie tylko wieczorem przed spaniem, ale to też nie zawsze całe wypije. Cytat:
![]() Ja już nie pamiętam kiedy ostatnio na święta był śnieg. Cytat:
![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-12-19 o 11:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |||||
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Co do zlobka, wyobraz sobie ze mam tak codziennie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bylam w Tesco ale lipa a przecenami ;/ Wzielam za to malej drewniane puzzle za 7 zl i stroj na Wigilie za 19 zl ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1655 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Iwfka dla Was rowniez zdrowych i wesolych Swiat ![]() Debrah pewnie,ze podawaj. Juz nie moge sie doczekac na ten reportaz ![]() Fewciu oby to byly tylko ploty. A Ty uwazaj na siebie ![]() Zupa ugotowana,Kuba spi. Powiem Wam,ze Kuba JE, jestem zszokowana,jakie ilosci. Wczoraj pol miski krupniku, na drugie 1,5 plastra duszonego schabu,4 spore lyzki kaszy peczak, polowe glowki brokula i z 10 lyzek surowki z marchwi i jablka. Moj tz do wieczora nie mogl zebrac szczeny z podlogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstępnie się zgodziłam, wypytam ich najwyżej w rozmowie telefonicznej ocb. Bo na pewno mają pomysł w jakiej to ma być konwencji, zobaczymy czy jestem w stanie temu sprostać. Trochę się dygam, bo jednak wpuszczasz kamerę do swojego życia, na niewiele mając wplyw, wiecie o co chodzi, Ami wcale nie musi mieć ochoty współpracować ![]() No ale zobaczymy , popytam i może jakoś zwalcze nieamialosc w sobie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie czekam na fryzjerke :p
Lolejki na targu straaaszne dzis sa... Koniec swiata bsdzie ? :p Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1659 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przepraszam, że tak z buta ale muszę się wygadać i prosić o obiektywną opinię,ok ?
Po raz kolejny( więc może coś w tym jest) rozważam rzucenie studiów. Jest mi strasznie tam ciężko psychicznie, fizycznie zresztą też. Mimo rocznej terapii psychologicznej i farmakologicznej źle się czuje w tym środowisku uczelnianym, jest to dla mnie duży stres.A jeśli dla mnie to i dla Blanki również. Na naukę tak naprawdę nie mam czasu.Blanka jest wymagająca, nie rozumie ego jak jej mówię że musze się uczyc.W nocy nie daje rady bo nic nie rozumiem co czytam,musze sto razy powtózyć by coś zapamiętać, co i tak za tydzień mi ulatuje.Dlatego własnie nie mogę sie uczyć właśnie na bieżąco, z duzym wyprzedzeniem bo ja i tak wszystko zapominam. Mam okropną pamięć i jeszcze gorszą koncentrację. Ja wiem, mozna się spiąć w sobie nie wiaodmo jak bardzo i to wszystko pozaliczać ,ale co z tego jak i tak wszystko z głowy wylatuje.Jesteśmy z Debrah na tym samym roku a ja jak Ją czytam to mi szcżęka opada jak można tyle pamiętać, ja pamiętam strzępki . Oczywiście dużo mi dały wiedzy te studia ,naucyzły mnie myślenia ,poszerzyły horyzonty na pewne tematy,no i chyba mi to wystarczy.... Jeśli by chodziło o tu i teraz to bym nawet dziś rzuciła to wszystko. Jednak boję się tego, że za 10 lat bedę żałować, ewentualnie mogę się cieszyć że podjęłam taką decyzję. Ruletka. Na dzień dzisiejszy to jestem ku zrezygnowaniu. Oczywiście pomijam tu kwestie finansowe, w tym momencie nie pomoże mi to podjąc decyzji ,także nie bierzcie tego pod uwagę. Chociaż... Właśnie względy finansowe i to co ludzie powiedzą stawia mnie przed tym, że może jednak nie rezygnować. Ale czy warto dla pieniędzy i opinii ludzi się męczyć? Na tu i teraz to chciałabym spełaniać się w domu, chciałabym byc lepszą mamą na cały etap,żoną,panią domu -to mnie cieszy i tym lubię żyć. Teraz jestem tak na pół gwizdka. Mam w głowie mętlik, nie dyskutowałam jeszcze o tym z nikim. Jeśli możecie to proszę Was o wypowiedzenie się w tej kwestii. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() czuję, że ktoś mnie dotyka i budzi - a to jej pani z plastyki mówi, żebym coś do picia dała bo się dziecku chce ![]() Cytat:
naprawdę dużo masz już za sobą - skończ je, a w przyszłości się dokształcisz ale NIE rzucaj |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Zakorzenienie
|
NANCY, brawo za jedzenie dla Kubusia
![]() DELI, nie koniec świata, tylko swieta ![]() A ja mam wywalone, ugotuje strogonowa i bigos, zeby w swieta przy garach nie stac, w wigilie no to wiadomo- ryba, a dla malego na swieta jakąs zupe, która sie nie zepsuje dzis na jutro. Kawałek ciasta kupie i jakąś sałatkę zrobię (jaką ![]() Z sylwestra tez doopa, mam kiecke, biżu i buty kupiłam, a nie idziemy nigdzie. Raz, że ze wzgledu na pogrzeb kuzynki jakos stracilismu nastrój zabawowo-taneczny, a dwa- jakby sie mały w nocy obudził (a obudziłby sie na bank) to urzadziłby taką megahisterioze, ze NIKT nie byłby w stanie go uspokoic ![]() ![]() ![]() ![]() BOKEH- B. tez mleko pije w nocy, czasami zarząda nawet dwóch butelek po 200 ml..... Ja nie mam pojecia skąd mu sie to bierze, przeciez juz bywalo ze SPAŁ i nie jadł, a nawet jak nie spał to jesc nie wołał. A teraz bez opamiętania wciaga.... Jeszcze bym zrozumiala jakby w dzien sie nie najadał, ale on zupy np potrafi zjesc wiecej niz tz ![]() -sniadanie- co sobie zazyczy: płatki, jajecznica, kanapki z róznosciami, i wtym stylu -drugie sniadanie- przewaznie serek/jogurt z kajzerką (wkrusza sobie osródkę to serka ![]() -obiad dwudaniowy, z tym, ze miedzy pierwszym a drugim daniem jest przerwa jak wróce to około 17 daje owoca albo kisiel chce -kolacja- zalezy co chce: kanapki, tosty, parówki itp -przed spaniem- mleko okoł 220ml no i w nocy butla albo i nawet dwie..... |
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1663 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ifwka - spokojnych Świat!!!! ![]() Cytat:
![]() weekend ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49404965] ja wczoraj w domu kultury na sofie usnęłam ![]() czuję, że ktoś mnie dotyka i budzi - a to jej pani z plastyki mówi, żebym coś do picia dała bo się dziecku chce ![]() [/QUOTE] ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Zakorzenienie
|
Namcy, Debrah brawa za postepy jedzeniowe!
![]() Lenova, nie rzucaj!!!!! Absolutnie w zadnym wypadku, bedziesz zalowac, ja rzucilam dwa razy i serio zaluje, mimo,.ze nie mialam wykscia, zauje jak cholera i mam na tym pkc komplwksy Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#1665 |
Zakorzenienie
|
pytanko do Leji (jak nie chcesz to nie odpowiadaj
![]() napisalas ze z biegania masz jakies pieniadza a w przyszlosci moze to zastapic nawet pensje. z czego bylaby ta kasa?????????? pytam z czystej ciekawosci bo nie mam pojecia jak "bieganie po parku" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Wtajemniczenie
|
Gojka- ja właśnie wróciłam z dziekanki....I było mi cudownie bez studiów !Teraz jak znów zaczęłam to rozpoczęła się znowu nerwówka, jest pasmo stresów jak dla mnie.
Oczywiście , że fajnie by było mieć jakieś wykształcenie kierunkowe.I tu nie mówię akurat o psychologii ale cokolwiek by mnie satysfakcjonowało więc chyba to nie są wymarzone studia. Pstryku- mi też rozum mówi to samo, ale ja z tych co to się rzadko rozumem kierują :P A czuje ,że nie daje rady. Lady a z jakiego powodu rzuciłaś ,jeśli mogę zapytać? Wiecie muszę decyzję podjąć teraz bo , za chwilę muszę się zdecydować czy chcę kredyt studencki(bez niego nie mogłabym studiowac) czy nie. No a wchodzić w kredyty tylko po to by się męczyć też bez sensu.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() zaraz ponadrabiam.... ale powiedźcie mi czy jest tutaj jakaś mamusia która borykała się z PCOS? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz problem z zaliczaniem przedmiotów, ogarnianiem projektów, zawalasz je? Ja jakoś wyrabiam, aczkolwiek ostatnio nie zaliczyłam kolosa z etyki zawodu ! na który poszłam w moim mniemaniu przygotowana, przeczytałam całośc materiału i odpowiedziałam na wszystkie 7 pytań, ale widac "nie trafiłam w klucz" jaki sobie dr założył, to jedna z wiekszych kos na uczelni i no trudno będę poprawiac. Daleko mi do idealnego studenta , na prawdę. To 4 rok, już za chwile, juz za moment koniec, ile ty włożyłaś w to sił i pieniędzy już, szkoda tego strasznie jest, to pewnie będzie do ciebie wracac jeśli rzucisz... może masz zasoby w sobie jednak żeby się jakoś przemęczyc, już niedługo będzie coraz mniej zajęc na uczelni, juz prawie koniec. Słyszę Twoje rozterki, słyszę wahanie, ale jednocześnie widzę wielką wartośc dla ciebie, jeśli te studia skończysz.... Tak , wiem że mam o niebo łatwiej bo studia w tym samym mieście, nie muszę jeździc i zostawiac Ami, ale dzieci rosną, za moment będzie przedszkole i całe pole dla ciebie do rozwoju osobistego i pracy.. Jeśli zrezygnujesz, masz wizję tego co będzie za chwilę, za moment, jesli Blanka wyfrunie do przedszkola? ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- I jeszcze mi się kołacze, wybacz za prywatę, ale czy to nie jest też wpisane w twoją osobowośc i "postawę wobec życia", wycofywanie się z rzeczy dla siebie emocjonalnie trudnych? Dom jest bezpieczną przystanią, ochronnym prasolem, gdzie nie trzeba rozwijac strategii zaradczych, przeżywac sytuacji emocjonalnie trudnych i stresu z którym sobie nie radzisz. Widzisz echo czegoś takiego, tendencję do rezygnowania tam gdzie kończy się twój komfort? (nie pytam tylko o studia), bo w moim odczuciu to może byc ogromny kawalek do terapii, niestety (nadal chodzisz?) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poodpowiadam Wam w domu ok?
Teraz pytanie na szybko mam, jakie materace dla babli kupujecie? Znalazlam w rozm.takim jak lezanka (80x200) gryka pianka kokos i sie zastanawiam, czy by nie kupic? Bo ogolem spoko to materac jest wiec nie wiem czy jest sens kombinowac z jakimis lateksowymi itd? Jak myslicie? Swoja droga lezanka juz w domu ![]() ![]() Jade dzis do lekarza, przyglucha jestem okrutnie, zatkany nos,.tragedicznie sie czuje, kooocham medicovera za to ze wlasciwie w kazdej chwili moge na wizyte isc Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
![]() |
#1670 |
Zakorzenienie
|
Lenova - ja przepraszam, ale nie pamietalam na ktorym roku jestes.... to juz koncowka, tyle przeszlas to dasz rade jeszcze te poltora (?) roku!!!! myslalam ze jestes gdzies na poczatku. w takim razie nie warto rzucac!!!!! bedziemy Cie tu wszystkie dopingowac!!!!!!!!!!!! DASZ RADE!!!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mojej grupy jedna dziewczyna teraz zrezygnowala, nie mam pojęcia dlaczego (może finanse na przyklad) bo to już na prawdę zaraz finisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrowka! ![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-12-19 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Konto usunięte
|
Lenova, wiesz co, miałam pokrewne studia i... ja tylko dlatego teraz mam wiedzę, pamiętam - bo ja już studiując pracowalam w zawodzie, zresztą mama tez z zawodu i ja od dzieciństwa w środowisku specjalnym siedzę, no i pracuję na bieżąco - jestem zdecydowanie lepszym praktykiem niż teoretykiem. To normalne. Powiem ci, że wiem, jak może być ciężko, bo ciągnęłam swego czasu 2 kierunki studiów, przy czym na jedne dojeżdżałam ze Śląska do Piotrkowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z Szaja, co do ostatniego zdania, moj maz mgr inz dwa cert z japonskiego kilka z ang praca w korpo, a ja? Ledwo po maturze i parze kawe prezesowi
![]() Aaaaa za chwile kiuuuuniec!!!!!! Co z tym materacem? ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#1675 |
Konto usunięte
|
Lady, my mamy normalny materac bonellowy. Olałam kokosy, gryki - które już, jak teraz szukałam info, niekoniecznie są super dla starszych dzieci
![]() http://allegro.pl/materac-argon-180x...887453802.html nie jest najlepszy, ale zwyczajnie nie mamy kasy na cudo - zależało nam na lateksie, by jedna strona jednak była nieprzemakalna ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- http://www.meblemigdal.pl/pl/p/Lozko...00-Wenecja/159 a takie łóżko, tylko ciemne, wenge |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49406216]Lady, my mamy normalny materac bonellowy. Olałam kokosy, gryki - które już, jak teraz szukałam info, niekoniecznie są super dla starszych dzieci
![]() http://allegro.pl/materac-argon-180x...887453802.html nie jest najlepszy, ale zwyczajnie nie mamy kasy na cudo - zależało nam na lateksie, by jedna strona jednak była nieprzemakalna ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- http://www.meblemigdal.pl/pl/p/Lozko...00-Wenecja/159 a takie łóżko, tylko ciemne, wenge[/QUOTE] łożka sypialniane są o niebo wygodniejsze od wszystkich składanych <3 miałam na wynajmowanym - juz za nim tęsknię, teraz z braku metrażu nie będzie ale kiedyś na pewno, najlepsze rozwiązanie do spania z dzieckiem;p |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zakorzenienie
|
180x200-zazdroszcze!!!! My mamy 140x200 - male! :P
No wlasnie tez nie mamy kasy na jakies cudo, a nie chce kupowac zwyklej pianki skoro lozko ma byc juz na stale. Dlatego myslalam ze na chwile ta grykepiankekokos na rozkladanie zwykla pianke za 70zl (i tak sporadycznie sie bedzie spalo na drugiej stronie) a jak bedzie kasa to cos drozszego. Z drugiej strony w sypialni mamy materac za 2tys i jest tragedia, odksztalcil sie, zapadl po bokach i zwyczajnie - malo wygodny. Wiec juz mi chyba wsio ryba tak napeawde ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#1678 |
Zakorzenienie
|
Lady którą wy macie leżanke bo przegapiłam fotę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Zakorzenienie
|
Slyszalyscie wszystkie tablice z biedry do zwrotu wykonane sa z azbestu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1680 |
Zakorzenienie
|
Debrah Brimnes, na zywo sie super prezentuje, a Hemnes ktora mi sie marzyla to kobyla jak pierun
![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Ofc ikea ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.