![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Dziewczyny polećcie jakąs sałatkę. Byle by sie prawie sama robiła.
Mieliśmy robić z ananasem, ale okazało się że moja mam robi. Odpada jarzynowa bo tą robi teściowa. I brak pomysłu. Niby w necie tego tyle, ale jakoś nic mi nie pasi ![]() Oczywiście na Święta. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2014-12-19 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Lady-tak jak Szajka pisze kokos-pianka- gryka nie są najlepsze dla naszych maluchów. Najlepsze okazują się być najprostsze,my mamy wysokoelastyczny,średnio-twardy,wygodny. Od kiedy mały ma swoje dorosłe łóżko tylko w nim usypia. Kładzie się,przykrywa i moment śpi. A kiedyś zasypiał tylko z nami. Byłam dziś na pobraniu krwi,później szybkie zakupy,a później u lekarza z małym. Dopiero zjadłam śniadanie i wypiłam kawę. Fatalnie się czuje przez tą pogodę i w ogóle dzisiejszy zakręcony dzień.
#1683 |
Zakorzenienie
|
Lenova nie rzucaj !!!!! To już 4 rok.
Podpisuję się pod tym co napisała Debrah i Szaja. |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
lenova a ja jestem zdania, ze studiuje sie glownie dla przyjemnosci i jezeli masz sie meczyc, to rzucaj. Sama rzucilam studia po kilkuletnich zmaganiach z mgr. Wiesz jak odzylam? Decyzji tez nie zaluje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
eee, to u nas taka norma jest
![]() Lenova, ja popieram zdanie Meneq ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
Mala mogłabym prosić linka do tego materaca???
![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#1687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
On kosztuje na agito 106zł ,normalnie jest dużo droższy więc myślę że warto. No i jeśli masz dać za kokos pianke gryke 70zł to lepiej trochę dołożyć a mieć już bardzo dobry materac który będzie wam służył na długo.
![]() |
#1688 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w PL bez zawodu czy choćby bez bazy zawodowej jakiejś jest cholernie ciężko no i na 4 roku szkoda rzucać jednak |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Lurker ;)
|
Wrocilysmy ze zlobka. Wolalam niesc ja kawal w deszczu niz jechac tramwajem, tylko zeby sie nie darla... W autobusie oczywiscie cos jej pod koniec jazdy nie pasowalo i histeria, kopanie, rzucanie sie. Jedno ciastko zjadla, drugim juz rzucila. Najlepsze- podobno jak wraca z moim tzem to jest aniol
![]() Lenova tyle czasu juz dalas rade, zobacz jak malo zostalo! Sciskaj poslady i koncz te studia, pozniej mozesz zalowac poswieconego czasu i pieniedzy.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2014-12-19 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49407736]skąd masz takie info?
opakowanie piersi z kuraka (ugotować, drobno pokroić), główka sałaty pekińskiej (dajesz wg uważania, pokrojoną drobno), puszka kukurydzy, puszka pokrojonego ananasa (tak, wiem, mama robi ![]() ale ty żyjesz w innej rzeczywistości teraz w PL bez zawodu czy choćby bez bazy zawodowej jakiejś jest cholernie ciężko no i na 4 roku szkoda rzucać jednak[/QUOTE] Tu nie chodzi o mnie i rzeczywistosc taka czy inna. Studia nie maja dac zawodu a nauczyc pewnego sposobu myslenia. Wiem, nie na czasie, ale takie jest zalozenie "akademii" i dla mnie to jest sedno studiowania. A robienie czegos na sile, bo tak wiekszosc uwaza, ze jest lepiej, jest niezdrowe, zwlaszcza, ze lenova to juz zauwaza. Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-12-19 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
Szaja w biedrach jest info wywieszone, a widzialam zdjęcie na grupie fb
#1692 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49407736]
opakowanie piersi z kuraka (ugotować, drobno pokroić), główka sałaty pekińskiej (dajesz wg uważania, pokrojoną drobno), puszka kukurydzy, puszka pokrojonego ananasa (tak, wiem, mama robi ![]() Dzięki, ale to jest dokładnie to co robi mama. A my chcemy zrobić więcej by z czymś na Święta do nich pojechać ![]() ![]() ale ty żyjesz w innej rzeczywistości teraz w PL bez zawodu czy choćby bez bazy zawodowej jakiejś jest cholernie ciężko no i na 4 roku szkoda rzucać jednak[/QUOTE] Zgadzam sie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
jestem ruda.
kurtyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kielbaski i kabanoski napchane tz powiozl do moich rodzicow, jutro wedzimy. Dopiero pomalutku zaczyna do mnie nastroj swiateczny docierac. Aaaa i figurka swinki peppy i georga kupiona na tort. Wiem, wiem do 15 stycznia duzo czasu, ale akurat brat mi w Lbn kupowal. A po swietach jak pojedzie to dopiero na urodziny malej przyjedzie. Juz chyba mam wizje tortu ![]()
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Zakorzenienie
|
Lenova rozumiem twoje rozterki ale to 4 rok juz nie dlugo do konca naprawde szkoda rezygnować , a nsprawde kierunek cię nie kręci przeciez jak wybieralas musialas miec motywację wiem ze okolicznosci sie zmienily ale dobrą mama i zona mozesz byc ze studiami przecież nie chcesz siedziec w domu zawsze a mgr na pewno ulatwi szukanie oracy
#1697 |
Zakorzenienie
|
Aga oj nie nie 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Zadomowienie
|
![]() Lecę od ostatniej strony ![]() Cytat:
![]() ej, no a zdjęcie ![]() Aga, a sałatka z tuńczykiem? 2puszki tuńczyka w kawałkach, jajka, cebula, ser tarty i majonez. można układać warstwowo, ale ja wale wszystko do michy i wymieszać. pysznie smakuje, tzn. my bardzo lubimy ![]()
![]() |
#1699 |
Zadomowienie
|
![]() Od kilku dni ogarnialam dom ![]() ![]() silver, nie na swoim, nadal wynajmujemy ![]() Udanych zakupow! ![]() Jak tam dzisiejsze badanie? Jesli gdzies napisalas to przepraszam, nie zauwazylam ![]() Lenova, zgadzam sie z dziewczynami. Absolutnie nie rezygnuj po tylu latach! ![]() hope a zdjecie gdzie? ![]() Debrah mam to samo! Kompeltnie nie umiem ladnie urzadzic domu ![]() nancy, Lady, ifwka, nawijko, wspolczuje kiepkich relacji z tzami ![]() Ja mam ostatnio tyle potrzeb a tz mi zaczyna kazdego funta wypominac ![]() ![]() Moje mlodsze dziecko zaczelo gryzc gdy tylko cos jej nie spasuje :/ Njczesciej obrywa sie Gabi. Nie wiem juz co z tym robic ![]() Nie czuje w tym roku magii swiat ![]() Spoznione ale szczere sto lat dla Oli i Leosia!!! ![]() ![]()
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-12-19 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
To ten, jutro moze jak sie ogarne..
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Aga a salatka z zupek chińskich? |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Konto usunięte
|
Aga, to popatrz na tę - robiłam kiedyś, smaczna, też delikatna ![]() ![]() http://zmiloscidogotowania.blog.pl/2...i-pieczarkami/ poka! ja do ślubu rudas byłam ![]() Meneq, zgadzam się, tyle, że... tu studia prawie na finiszu. I jak napisałam - skończyć i nie musi być psychologiem, może się dokształcić i iść w kierunku HR, pedagogiki czy jakimkolwiek innym - Lenova spójrz, koleżanka akurat tu pracuje: http://www.swps.pl/katowice/oferta-edukacyjna stąd kojarzę, że ogrom mają studiów, uczelnie są w Wawie, Sopocie, Wrocławiu, Katowicach, Poznaniu. Kończysz tę psychologię nieszczęsną, ale to takie studia - baza, Debrah pewnie potwierdzi - sama psychologia nie daje nic, ale jest punktem wyjściowym do róznych fajnych zawodów. Jeśli ty się dobrze z dziećmi czujesz - to po tym możesz niemal każdy kierunek pegagogiczny podyplomowo robić, wiesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy czekać jutro ![]() ![]() Widziałam przepis w klubie, ale jakoś taka nieodpowiednia na Święta mi się wydaje ![]() ![]() ![]() Może tą z tuńczykiem zrobię. Dzięki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co u lekarza? Płytki wybrałaś? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1705 |
Konto usunięte
|
O rany boskie!
Miałam pisać wczoraj i zapomniałam ![]() Leoś, wszystkiego, co najwspanialsze w te Twoje 2 urodziny! buziaki od zapominalskiej ciotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Lurker ;)
|
Aga z tunczyka jest super! Moja mama zawsze robi wersje warstwowa
![]() A moze brokulowa? Gotowane brokuly, piers kurczaka, ryz, kukurydza, majonez. Banal a pyszna.
#1707 | ||
Zadomowienie
|
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49401242]Ptryniu to samo myślę, szlag mnie trafia jak mąż zamyka ;/[/QUOTE] U nas zamykają sięvsame automatycznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niema szans, mają tylko te dwa pomieszczenia do dyspozycji
![]() |
#1708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz do terapi, ja mam takie cos strasznie mi to utrudnia życie ![]() I nawiazując do tego dlatego rzuciłam. Dwa kierunki studiów jeden na drugim roku licencjata ![]() Zaczniesz studia teraz znów inne to znów droga od początku teraz masz za sobą 4 lata, znów bedą musiały minąć 4 abyś była w tym samym miejscu... Wiem ze jet trudno bo ja sie poddałam ![]() Mam dzis dość świątecznych gorączek, zakupów, bieganiny bo TRZEBA cos kupić ![]() Byłam w Tesco i kupiłam lalkę z serii Disney księżniczki taka jakby malutka księżniczka jakieś 35 cm wysokości i takie sa śliczne wzięłam roszpunke bo przecenione z 130 na 64
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49410014]Aga, to popatrz na tę - robiłam kiedyś, smaczna, też delikatna
![]() ![]() http://zmiloscidogotowania.blog.pl/2...i-pieczarkami/ poka! ja do ślubu rudas byłam ![]() Meneq, zgadzam się, tyle, że... tu studia prawie na finiszu. I jak napisałam - skończyć i nie musi być psychologiem, może się dokształcić i iść w kierunku HR, pedagogiki czy jakimkolwiek innym - Lenova spójrz, koleżanka akurat tu pracuje: http://www.swps.pl/katowice/oferta-edukacyjna stąd kojarzę, że ogrom mają studiów, uczelnie są w Wawie, Sopocie, Wrocławiu, Katowicach, Poznaniu. Kończysz tę psychologię nieszczęsną, ale to takie studia - baza, Debrah pewnie potwierdzi - sama psychologia nie daje nic, ale jest punktem wyjściowym do róznych fajnych zawodów. Jeśli ty się dobrze z dziećmi czujesz - to po tym możesz niemal każdy kierunek pegagogiczny podyplomowo robić, wiesz?[/QUOTE] Chyba Lenova studiuje właśnie na swps? Jeszcze jedną znam osobę stamtąd i też poleca (skończyła już psycho właśnie, totalnie się przekwalifikowała) , i wiem że mają bardzo dużo świetnych podyplomowek ![]() Oczywiście zgodzę się z Tobą Szaja ze sama "goła" psycho to wstęp do jakiejś dalszej bardziej sprecyzowanej drogi jest, i cała szczegółowa bardziej ukierunkowana wiedza zaczyna się potem. I możesz robić BARDZO WIELE różniastych rzeczy po psycho!! Ja aktualnie tkwie w dylemacie i nie wiem co zrobić ![]() Co Cię Lenova najbardziej zniechęca do tego kierunku? |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49397387] Insolito, czy ty możesz małego nagrać, filmik jakiś, taki... w zabawie, w zachowaniu? albo kilka filmików, po kilka minut? Pamiętaj, że ja w tym siedzę - z opisu ciężko mi coś wnioskować, natomiast patrząc na film jeśli rzucą mi się jakieś schematyzmy okołoautystyczne, to bym ci od razu zwróciła na to uwagę. Bardzo wazne - pamiętaj, ogólnie jest coś takiego jak Całościowe Zaburzenia Rozwoju (CZR), czyli taki worek, do którego wrzuca się autyzm, Zespół Aspergera, autyzm atypowy, wczesnodziecięcy, spektrum autyzmu (czyli... jest COŚ na rzeczy, ani to czysty autyzm, ani Asperger, jakiś rys autystyczny tylko), dziecięce zaburzenia dezintegracyjne, zespół Retta i jeszcze jeden, nie pamiętam nazwy. I teraz - warto robić diagnozę, bo pamiętaj - im wcześniej terapię zaczniesz, tym większe szanse na a) lepsze wyprowadzenie dziecka, b) szybsze wyprowadzenie dziecka. Kolejna rzecz - wszelkie zaburzenia chorobowe diagnozuje WYŁĄCZNIE neurolog w tym wypadku. Nie psycholog, neurologopeda czy pedagog, pamiętaj. Tylko lekarz ma prawo diagnozować. Neurologopeda to nie lekarz - to logopeda o wąskiej specjalizacji. Neurologopeda zwróci uwagę na specyficzne zachowania (jeśli oczywiście występują), to samo psycholog czy pedagog specjalny i muszą ci o tym powiedzieć, pokierować do lekarza. Nastepna rzecz - pracuję z koleżanką, któa kończy neurologopedię i pracuje z maluchami, chcesz namiar? mi Agatkę badała logopedycznie, Olka się zna, no i... sama ma 2latkę ![]() Siemianowice to są. Debrah, no właśnie nie. Poradnie diagnozują jedynie takie rzeczy jak upośledzenie umysłowe, dysleksję, dysgrafię i inne dys - ale to nie jest jako choroba traktowane, a pewien... stan. Lady, i tu również prośba - pokaż filmiki. Serio - wiesz... jeśli coś cię niepokoi (a mi się rzuciło w oczy, że kilka razy pisałaś o tym) to nie zamiataj pod dywan, tylko leć sprawdzić. bzdury ![]() Miesiąc temu - MIESIĄC! przeżyłam szok, bo dowiedziałam się, że chłopiec jeden od nas, obecnie 3 klasa, ma autyzm... NIC nie widać, kompletnie, w ogóle bardzo fajny dzieciak, bardzo ładny, wypracowany musi być genialnie bo nie byłam w stanie się zorientować. Tyle, że akurat koleżanka orzeczenie miała w ręku, stąd wiem. W piątek go mialam na warsztatach z masy solnej - wciąż nadziwić się nie mogę. [/QUOTE] Byliśmy u neurologa, niby najlepszy w mieście, po 5 min obserwacji zdecydowanie wykluczył autyzm ![]() Dziękuję na razie za namiar ![]() Podeślę Ci zaraz jakieś filmiki na pw, tylko nie wiem czy coś tam da się zauważyć, bo Piotrek od kilku miesięcy jak widzi, że go nagrywam to od razu musi obejrzeć ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.