|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
meganka na tokso się nie znam, więc Ci nie będę mieszać, ale trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo, z całych sił!
Cytat:
body super, u nas takich nie było a jaki targujesz?
|
|
|
|
|
#2492 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jeżeli Igm masz ujemne to czym sie martwisz?
|
|
|
#2493 |
|
Rozeznanie
|
Tak dokładnie IGM mam ujemne a IGM mam dodatnie ale jeszcze 4 mc temu IGM było ujemne ! ;/ sama juz tego wszystkiego nie rozumie
|
|
|
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
Miałam dziś zabiegany dzień, rano polepiłam uszka coby pomrozić na Święta, potem pojechaliśmy po farbę do regału kupionego na Ebayu (będzie biały z bladoróżowym tyłem ), później zorientować się gdzie muszę się zgłosić do położnej we wtorek, bo moja przyjmuje tylko w czwartki, a to wypada w Boże Narodzenie, potem znów zakupy i na koniec pojechalismy na pizzę- jestem masakrycznie obeżarta ![]() Za chwilkę będę Was nadrabiać, ale spytam tylko co myślicie o antybiotyku, któy przepisał mi lekarz. Jest to Trimethoprim, z tego, co sie zorientowałam w Polsce występuje pod nazwą Trimesan lub Urotrim. Dzisiaj pocztałam o tym leku no i mam problem W każdej ulotce jest napisane tak: ''Kategoria C. Nie należy stosować w okresie ciąży'' lub ''W ciąży stosuje się wyłącznie w przypadku, gdy przewidywane korzyści przewyższają potencjalne ryzyko dla płodu''...Pierwszą dawkę mam przyjąć dziś wieczorem, a ja panikuję i nie wiem co robić Z drugiej strony czytałam w necie, że ponoć na większości leków jest profilaktycznie napisane, że kobiety w ciąży nie powinny przyjmować, a mimo to lekarze je przepisują- no i bądź tu człowieku mądry Proszę, powiedzcie jakie jest Wasze zdanie?
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla nas idealnaO mamuniu jak ja marzę o takiej mieszance jak fervex i gripex, a tu witamina C i tyle meganka a może warto pwtórzyc wynik?U mnie w laboratorium wyniki sa już po południu, nie bardzo się znam na toxoplazmozie, ale mozna się nią bardzo łatwo zarazić również przez kontak z mięsem.Kochana nie ma co panikowac, ja na pewno bym powtórzyła wyniki, moje IMG na pewno jest ujemne, tego drugiego nie pamietam, ale nie było mowy o jakimś zarażeniu.
|
|
#2497 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja sądzę, że tak jest i Twój wynik jest przekłamany i tylko ten ujemny IgM jest dobry Trzymam kciuki, aby tak było a dzwoniłaś do swojego doktorka w tej sprawie??
|
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
A mam do Was pytanie. Byłam dziś w tesco i oglądałam pajacyki i body, Mam dylemat. Czy kupować "Newborn" czy "Poniżej 1 miesiąca"? Do szpitala chyba newborn na wyprawkę, ale nie jestem pewna. Czuje, że zaczynam fiksować z tym wszystkim...
|
#2502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie igm ujemne i werze że jest ok A tym igg bym sie nie stresowała Np. Ja za pierwszym razem miałam igm 0,279 a teraz mam 0,123 czyli mimo że ujemne obydwa wyniki i tak różne. A ponoć to igg też różniocuje sie. Mam nadzieje że to jednak fałszywy alarm Stres nie minie Ci pewnie jak nie zobaczysz innych wyników, ale jak igm masz ujemne to ja bym była spokojna Zapytam tak z ciekawości.masz kotka? lub pracowałas w ogrodzie? Ostatnio?
|
|
|
#2504 |
|
Zadomowienie
|
meganka a tu podaje Ci normy IgG z mojego laboratorium:
< 1,0 niereaktywny ≥1,0-<3,0 niejednoznaczny ≥3,0 reaktywny Badanie wykonano testem firmy Roche, metodą elektrochemiluminescencji na aparacie Cobas
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze ten ponizej 1msc. ja biore na rozmiar 56 na 5 dni, bo tyle bede w klinice.....mam jednego pajacyka na mniejszy to w razie czego spakuje jako dodatkowy
|
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj mi przepisuje od 3 miesiecy antybiotyki dopochwowo ktorych nie wolno stosowac w ciazy, rowniez dostalam antybiotyki raz na zapalenie oskrzeli z miesiac temu to bylo. Jeden i drugi mi powiedzial ze trzeba to wyleczyc antybiotykami, bo inaczej bedzie gorzej. Wiec mam sie nie martwic tym co mi przepisali i to brac.
|
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozwiałyście moje wątpliwości
|
|
#2509 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny ! TŻ uruchomił znajomosci i wyniki z diagnostyki beda wszystkie w pn nawet Awidność na która podobno czeka sie 5 dni roboczych .
Boże jak ja sie denerwuje !! ;( |
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
ufff to jeszcze niedziela czekania i w poniedziałek się sprawa wyjaśni...
|
|
|
|
#2512 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2513 |
|
Zadomowienie
|
meganka wszystko jest ok
W pon wyniki to super, że tak szybko. Ja wiem,że toxo nie masz Zobaczysz sama Ok. Ja ide leniuchowac z Tż bo ostatnio taki był zapracowany że zapomniał że musi mnie podrapkac po pleckach a ja uwielbiam, jak mnie drapie![]() Do jutra Buziaczek
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki ja dziś 27 tc zaczęłam i jakoś tak niefajnie dziś się czuję. Cały dzień mam ciężki twardy brzuch i boli mnie jakby krocze i pachwiny rozstastam się czy jak?
Meganko kurde jan miałam toxo robione na początku ciąży i było ujemne i do tej pory lekarka mowi ze nie ma potrzeby robić drugiego badania ale na pewno ze zrobimy wiec nie pomogę. Sama się na tym nie znam i faktycznie jak tu dziewczyny piszą nie czytaj w necie bo się niepotrzebnie nakręcić mozna;/. Ja dziś dostalam kolejna paczkę ciuchów dla małego od szwagra żony.. Juz mam tyle ciuchów ze masakra moje dziecko nic nowego nie będzie chyba miało hehe i po nowym roku szukam proszku bądź płynu i zabieram się za pranie i prasowanie bo słabo to Widze heh.
|
#2515 |
|
Rozeznanie
|
Cieszę sie ze w pn beda wyniki jednak dla mnie w obecnej sytuacji to o tak cała wieczność .
Na toxo na 100% nigdy nie chorowałam bo to badanie robiłam zanim staraliśmy sie o dziecko i ponownie w 1 trymestrze wynik w obu przypadkach był ujemny . Wiec hipotetycznie juz na starcie jest w grupie ryzyka a jeszcze teraz ten dodatek wynik ;/ ciężka noc mnie czeka ... Przepraszam ze wprowadziłam dzisiaj na wątku taka nerwowa i smutna atmosferę ale bardzo Wam dziękuje ze wszystko
|
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia super, że wizyta udana
jak poszły negocjacje wózków?Meganka to normalne, że sie martwisz ![]() Pewnie każda z nas w Twojej sytuacji by sie zastanawiała nad tymi wynikami i martwiła do poniedziałku. Po to tu jesteśmy aby siebie wspierać i podnosić na duchu. Bedzie dobrze kochana ![]() Ja dzisiaj cały dzien w biegu, ostatnie zakupy, bo do bigosu składników zabrakło a na drogach szał. Każdy jeździ jak chce, samowolka totalna Popakowalam dzisiaj prawie wszystkie prezenty, jeszcze dla Tzta mi został do spakowania ![]() Pochwale sie naszą choinką
|
#2517 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam taka sama rame do zdiec i nasze zdiecia z TZ ![]() bigos ![]() ja wlasnie zgrzeszylam, pierwszy raz o tej godzinie zjadlam duza porcje frytek z ketchupem ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
spij dobrze dzis! napewno ciezko ci nie myslec o tych wynikach ![]() ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
ja czuje caly dzien babelki tam gdzie pecherz i troche boli, i normalnie, albo maluszek mnie tam kopie, albo to macica, albo nie wiem, moze sie ustawil do wyjscia i glowka klepie ![]() Ja tez po nowym roku planuje sie wziasc za pranie i prasowanie ![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
![]() Ja z TZ w statki gralam i wygralam ale glupi nie zauwazyl ze zrobilam literki KC, dopiero jak mu powiedzialam to zalapal... Ja tu romantycznie
|
||||
|
|
|
#2518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Meganka trzymam kciuki za wynik, to musi być błąd Co do wózka, to na razie nic nie mówię do poniedzialku, żeby nie zapeszyć ![]() Dziewczyny jako, że my jeżdzimy na gotową wigilie i święta do rodziców, chciałabym zrobić jakieś danie, bardziej ciasto, które moge podzielić na pół i zabrać na obie wigilie i jeszcze przewiezc łatwo. Macie jakieś pomysły? Ja mam jedne body newborn, ale to 50 i teraz myślę, że mogą być za małe. Brałabym poniżej 1 miesiąca i większe.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#2519 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dopiero wstałam i szamam śniadanko TŻ bedzie kontynuował malowanie pokoiku a pozniej jedziemy sie spotkac ze znajomymi-okazja do wyjscia z domu .Milej niedzieli mamuski ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę dziś do tesco i muszę coś koniecznie kupić ![]() A po świętach planuję wybrać się do galerii, może będą jakieś fajne wyprzedaże. W H&M zawsze jest pełno ciuszków dla maluchów
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.

W każdej ulotce jest napisane tak: ''Kategoria C. Nie należy stosować w okresie ciąży'' lub ''W ciąży stosuje się wyłącznie w przypadku, gdy przewidywane korzyści przewyższają potencjalne ryzyko dla płodu''...
Z drugiej strony czytałam w necie, że ponoć na większości leków jest profilaktycznie napisane, że kobiety w ciąży nie powinny przyjmować, a mimo to lekarze je przepisują- no i bądź tu człowieku mądry 

Trzymam kciuki, aby tak było