|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Buu, przykro trochę, bo pewnie córcia nie może się doczekać wyjazdu
. a 200 km to wcale nie taka krótka trasa, około 3 h w samochodzie . Życzę Wam, aby do jutra temperatura Małej spadła Asia, dzisiaj miałaś dzień zakupów fajnie Odeśpij jutro ten dzień, bo pewnie się dużo nachodziłaś.
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-12-20 o 23:11 |
|
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
Agata ja mam jutro myć lodówkę, ale nie wiem czy tż by się ten widok spodobał
zresztą ja podobnie jak Ala nie lubię takich mięśniaków![]() Buu mam nadzieję, ze córci szybko przejdzie... ![]() idę spać...choć ostatnio jakoś nie mogę w nocy się nijak ułożyć - na plecach mi niewygodnie, na lewym boku mnie coś boli, na prawym nie bardzo lubię...Ale wymęczyłam się i idę odpocząć
|
|
|
|
#243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaak. Bo to w szpitalu jest piętro pod porodowka Sapanie jest straszneeee Cytat:
tez bym pojechała na zakupy. My pewnie we wtorek z rana pojedziemy po resztę prezentów. Bo w weekend nie chce się pchać a tak na wtorek mąż weźmie wolne i załatwimy to raz dwa w jednej galerii i tyle Buu - kurcze,niech się córcia lepiej w końcu poczuje kurczaki... My jutro na 15 dostaliśmy zaproszenie na obiad do T. Tak mi się nie chce,...
|
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż z ciązowym brzuchem i z ciążowym lookiem nie czułabym się komfortowo w takim towarzystwie
|
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
Lui dobrej nocki.
Buu, współczuję dylematu. Też bym nie wiedziała co robić, ale chyba dla bezpieczeństwa wolałabym ten jeden dzień jeszcze zostać. Teściów to nie zbawi a dla małej bezpieczniej. A ze strojem do teściów też mam dylemat |
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
ciezki dzionekalunia padłam ![]() buu zdrówka dla malutkiej! |
|
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
Logoasia śpij dobrze. Mam nadzieję, że u Ciebie ku lepszemu wszystko idzie.
Dziewczyny, nie dałam rady się powstrzymać, musiałam kupić |
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szok
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Alunia jaki slodziutki hihi czekaj jak Madzia zobaczy
Asia to mialas dzien zakupowy ![]() dobrze ze cos na tym skorzystalas hehe Olcia no kawalek niestety :/ i mi sie nie chce jechac,bo co chwile musze siku i sie musimy zatrzymywac ano zobaczymy jutro dobranoc dziekuje wam wszystkim raz jeszcze logoasia a Ty w miare mozliwosci odpoczywaj kochana ! choc wiem ze to trudne w Twoim przypadku,duzo zdrowka dla malego
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane spicie? Ja od godziny nie.jest mi mega goraco no maz cwaniak wlaczyl ogrzewanie I mi duszno.po drugie ucho boli .zastanawiam się kiedy to powinno przejść po tym antybiotyku.niby było lepiej a dzis znowu jest zle. Jeszcze chyba jakas infekcja mi się w okolicy Bożenowej przypaletala bo mnie swędzi.na razie działam pimafucortem. Zobaczymy czy przejdzie.
MamaZuzi cieszę się ze z mężem wreszcie udało się dogadać i jest lepiej Alunia gratulacje za usg i za akcje z samochodem Niestety podczytywalam Was parę razy w dzień i jakoś mi umknęło co miałam komu napisać. Inco nie przemeczaj się jak się zle czujesz.goscie powinni zrozumieć ze zle się czujesz i bufetu wystawnego nie bedzie buu zdrówka dla corci. Moja niestety też goraczkuje ale w granicach 37.5 i te poranne biegunki i bol głowy.w poniedziałek muszę lekarza zaliczyć bo to juz przegięcie jest.boje się ze ta moja chudzina jeszcze schudnie czy też się odwodni. My byliśmy wczoraj na zakupach tylko.ludzi pelno ale praktycznie na święta mam wszystko i jutro poza ogarnianiem domu chce upiec juz makowca chyba.ogolnoe mam do zrobienia 4ciasta i rogaliki z dżemem dyniowo-pomaranczowym
|
#252 |
|
Rozeznanie
|
No hej
ja pospalam 4 godz...i czekam az mnie zmuli znowu...mały ma czkawke i prezy się strasznie wiec czekam az mu przejdzie.. To sporo pracy jeszcze masz...no i makowiec..szacun trzeba umiec zwinąć..wyższa szkolą jazdy
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez od godz się kręcę..
Podobnie jak u maladT, mąż włączył za bardzo ogrzewanie, duszno, ciepło.. I czuje się wyspana..pomimo że Zasnęłam kolo 1.. Tylko co tu robić o tej godzinie
|
|
#254 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie ... Co robić w te bezssene noce.. Ehh jeszcze z godzinę poleze i jak nie usne to robię śniadanie..
|
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
ja też nie śpię już od 4,mam gila giganta,gorączkę i okropny ból gardła. masakra,a w domu tyle do zrobienia ![]() Wczoraj umyłam lodówkę i zdycham złapał mnie taki ból w pachwinie i dole brzucha, że tylko leżę nawet na siusiu mam problem wstać i dojść samej do łazienki |
|
|
|
#256 | |
|
Konto usunięte
|
ala ale się śmiałam z akcji samochód mało tz nie obudziłam
mała po 3 dniach antybiotyku powinna być poprawa a to swedzenie to może od antybiotyku? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
Ewa wspolczuje
musisz leżeć..
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wstałam, zrobiłam sobie bułkę z szyneczka, herbatę malinowa z cytryna, zjem,Posiedzę i pójdę do łóżka ponownie
bo mój mąż pewnie i tak będzie spał do 10 jak nie dłużej, wiec co ja biedna mam robić
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wiecie jak się wczoraj wkurzyłam? Pisałam Wam, że ma przyjść do mnie koleżanka około 16, po pracy. Napisałam jej smsa o 10 czy na pewno będzie-nie odpisała. Myślę sobie- no jest problem z zasięgiem u nas w pracy, więc pewnie dlatego. Pracę kończyła o 15.30, więc o przed 16 znowu jej napisałam smsa- odpisała mi, że przeprasza, że zapomniała, że jest ze mną umówiona i czy może przyjść w poniedziałek albo we wtorek popołudniu ![]() I wkurzyłam się, bo kurde, że nie dość, że to nie ja ją zapraszałam, tylko zawsze sama ona do mnie pisze czy może przyjść, a potem o godzinie spotkania odmawia ![]() To po co mu tyłek zawraca no kurde I we wtorek chce przyjść? Nie ogarnia, że są święta i tak raczej każdy jest zajęty? Tak mnie to ruszyło, że aż jej wcale nie odpisałam. Ciasto zjadłam z Tż i tyle Zaraz Was nadrobię ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Buu biedna ta Twoja mała i jeszcze akurat na święta ;/ Oby szybko przeszło Ala No ale dobrze, że jednak w nikogo nie przywaliłaś ![]() Ewa zrób sobie leniwą niedzielę pod kołderką i się wygrzej, może przejdzie Aga ahh aż zazdroszczę Ci położnych ![]() Mama Zuzi cieszę się, że z Tż się wyjaśniło Tż dzisiaj w pracy, ja muszę zrobić listę zakupów spożywczych i pojedziemy wieczorem, mam nadzieję, że prawie nie będzie ludzi
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
Heeejo
![]() Ilona no chyba jakaś nieogarnięta ta koleżanka. Ja bym Jej napisała, że. iestety, ale w poniedziałek i wtorek nie mam czasu... Ewa leż i odpoczywaj! Buu jak nocka, z Córcią lepiej? Maladt mi się wydaje tak jak pisze Mlebi, że już antybiotyk powinien działać... a infekcja pewnie od niego. Bierzesz coś osłonowow? Poza tym nie wyleżałaś i efekt może być właśnie taki, że nie zadziała ten antybiotyk, albo jest źle dobrany... Miłej przedświątecznej niedzieli |
|
|
|
#262 |
|
Konto usunięte
|
jeszcze chciałam się pochwalić
jutro 33+0 dziś 50 dni do porodu :p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- asia miłej niedzieli będę robić ciasto na święta z mąki migdałowej i ksylitolu Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebi
Niecałe 2 miesiące
|
|
#264 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek
![]() A ja dziś pospałam Budziłam się co prawda przy każdej zmianie pozycji, ale teraz to już chyba normalne. Najważniejsze, że nos dał mi zasnąć z powrotem Ten nawilżacz to dla mnie zbawienie przy tym hormonalnym Szkoda, że wcześniej na to nie wpadłam Widzę dziewczyny, że dziś znów pracowity dzień, to i ja coś zrobię ![]() Ewek Ty się lepiej kuruj kochana! ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Mlebi ![]() Ja też zaczynam już trząś portami... |
|
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry dobry! U nas dalej Halny szaleje, czyste niebo i w miarę ciepło, ale wiatr chce głowę urwać. Dziękuję bardzo za przemiłe reakcje na relację z usg. Jesteście cudowną grupą wsparcia!
Cytat:
MaamaaZuzi świetnie, że sobie wyjaśniliście wreszcie skąd te ciągłe spięcia z tż. Trafił Ci się egzemplarz typu "nie będę jej martwić", który pewnie nawet nie zdaje sobie sprawy, że tak czy tak odreagowuje problemy w domu. IncognitoNick przekichane z rwą, ale chociaż tyle dobrze, że jedynie na końcówce ciąży. Przytulam mocno! Alunia79 Cudowne wieści z wizyty! Ty się spodziewasz chłopca, prawda? Czytam w relacji "Mała jest głową w dół" i tak... ej zaraz zaraz... To literówka czy czekacie, aż się samo określi płciowo A zepsuty wskaźnik paliwa to ewenement - może totka puścicie? I jeszcze - O matko! - czy to pajac-kot? Mojemu tż się oczy zaświeciły jak to zobaczył...Kasiulka22 gratulacje za cukry! Niefart z tą paczką, ale może jeszcze dotrze w ciągu tych trzech dni przed Świętami. meire buu007 kurczaki, trzymam kciuki za Małą, niech to paskudztwo, które ją trzyma sobie idzie precz! maladT u Ciebie to się sprawdza, że nieszczęścia chodzą parami... przytulam mocno! A może zapalenie pochwy, to od antybiotyku? Pijesz jogurty i kefiry? A teraz relacja z wczoraj: mieliśmy w planie podjechać do trzech sklepów dzieciowych, ale ostatecznie załatwiliśmy wszystko w jednym i całe szczęście, bo po dwóch godzinach oglądania fotelików i wózków słabo mi się robiło od bólu pleców i spinającego się brzucha. Dziewczyny, jeśli jeszcze nie macie fotelika samochodowego, to faktycznie sprawdźcie najpierw w samochodzie przed zakupem. U nas się na przykład okazało, że Recaro było za szerokie i w jednym aucie pas był za krótki na zapięcie. Ostatecznie fotelik wzięliśmy taki: http://4kids.com.pl/produkt/opis/7584/fotel_air_black O ile przy fotelikach byłam w miarę ogarnięta, to temat wózków mnie przerażał, ale dzięki facetowi z obsługi jakoś przez to przebrnęliśmy. Niesamowicie pozytywnie mnie zaskoczył teść, bo po pytaniu sprzedawcy jaki mamy budżet na wózek powiedział: "około 4 tysięcy". Szczena mi opadła! Otrząsnęłam się i mówię, żeby może jednak najpierw oglądniemy takie za 2 tysiące... Cały czas podobały mi się klasyczne podwozia wózków, ale jednak wygoda przy skręcaniu wygrała i wybraliśmy Jedo Fyn (kolor 356 - ciemny szary) http://www.entliczek.pl/jedo-fyn-4ds-memo.html Nie przywieźliśmy nic do domu, bo fotelik niestety na zamówienie i pewnie będzie dopiero w styczniu. Także Ziemko nie ma opcji wychodzenia wcześniej niż dostawa. |
|
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
Melbi gratulacje! Dopiero co studniówki były
![]() ewa zdrowiej! Lez i odpoczywaj kochana Ilona jest belriso pistacjowe? musze poszukać. Ja wstaje idę sobie zzrobić śniadanie. Buu jak Mała? |
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Odowska oho, to teść ma gest
![]() Ale bardzo ładnie z jego strony, odpadł Wam najdroższy wydatek Lui teraz jeszcze raz spojrzałam i to nie jest belriso tylko RISO mullera Ale opakowanie identyczne jak belriso i ten sam ryż i w ogóle
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Buu zdrówka dla córki,
Ewa dla Ciebie tez dużo zdrówka, wypocznij dzisiaj wygrzej się, żeby szybko przeszło. Inco goście na pewno zrozumieją A kwka i ciacho będzie ok ![]() Odowska ale super teść jaaa I fajnie że juz to macie załatwione Teraz czeka na odebranie ![]() Dzień dobry. Najadłam się wczoraj chrupek kukurydzianych o smaku katchupu i mi oczywiście niedobrze od rana Ale łakomstwo było większe a dupsko rośnie Na wadze rodziców 9 kg Od jutra zaczynam 9 miesiąc
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam
Asia lui dzieki za troske,jestesmy u lekarza mala cala noc goraczkowala pkys kaszlala duszaco :-( Jestem pol przytomna bo co chwile do niej zagladalam Ilonka ta kolezanka to sobie w kulki leci chyba,nie lubie czegos takiego jak bys jej nie napisala to bys czekala jak glupia ![]() Lubie beleriso i te ryze mullera tez ale waniliowe mi wchodza najlepiej,choc pistacjowy tez dobry Ewa ojej duzo zdrowia,odpoczywaj niech Ci dzieciaki pomagaja ile moga,jej i tak malo zostalo Ci do porodu ![]() Mala to ty sie z cora moze tez do lekarza wybierz A antybiotyk no po 3dniach tez mysle ze poprawa byc powinna No i probiotyk jakis koniecznie bierz Mlebi wow ty tez pedzisz jak burza,50dni to tak sie szybko wydaje Odowska noo tesc ma gest,tak z zaskoczenia was wzial czy wczesniej cos mowil ze was wspomoze? Alunia jaki masz ten nawilzacz,nie wiem czy wklejalas juz bo u nas tez tak sucho ze rozwazam ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Nie mowcie mi o jedzeniu bo mam w lodowce swiatlo,bo mielismy jechac,na sniadanie znalazlam jakis kefir i wypilam polowe jestem taka glodna I kawa by sie przydala bo mnie glowa boli jak nie wiem co A mala rano jak sie przebudzila pelna nadzieji mowi do mnie-dzisiaj jedziemy do babci nie moge sie doczekac |
|
|
|
#270 |
|
Wtajemniczenie
|
Buu biedna mała, moja Zuzka też by była rozczarowana gdyby wyjazd się nie udal. Zdrówko najważniejsze.
Ewa już wiem że nie uda nam się tym razem spotkać jak przyjadę Stanęło na tym że jedziemy do rodzinki i wracamy tego samego dnia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

.
fajnie
Odeśpij jutro ten dzień, bo pewnie się dużo nachodziłaś.

zresztą ja podobnie jak Ala nie lubię takich mięśniaków

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ciezki dzionek

i czy może przyjść w poniedziałek albo we wtorek popołudniu 
A zepsuty wskaźnik paliwa to ewenement - może totka puścicie? I jeszcze - O matko! - czy to pajac-kot? Mojemu tż się oczy zaświeciły jak to zobaczył...