|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Jako, że mój tz dzisiaj normalnie idzie do pracy, to ja w ramach solidarności z nim biorę się za mycie okna w sypialni i sprzątanie. |
|
|
|
|
#2522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwielbiam!!!!!
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Boże dajcie przepis tez chce!
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
ale z was @ !! od sameego rana sernikiem kusicie
i jak tu zachcianek nie mieć?my wstajemy i lecimy remontować nasze gniazdko
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2526 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za porady- ale wkońcu nie zaczęłam brać tego antybiotyku... Strasznie się popłakałam w nocy, nie mogłam się uspokoić po przeczytaniu w necie, że antybiotyki z tej grupy mogą ''nieodwracalnie uszkodzić płód'', poza tym na forach angielskich wycztałam, że położne tego leku starają się unikać i zwykle nie przepisują... Z drugiej strony kiedy odbierałam lek z apteki, farmaceuta spytał, który to trymestr ciąży, a kiedy powiedziałam, że końcówka 2, jeszcze się upewnił czy to na 100% nie jest I trymestr! Wciąż nie wiem co mam robić, we wtorek mam wizytę u położnej, wtedy jeszcze ją pomolestuję pytaniami
![]() W dodatku bakteria, którą mam nazywa się Klebsiella Pneumoniae- czyli pałeczka zapalenia płuc- ponoć niebezpieczna dla rodzącego się dziecka ![]() ![]() Dlatego sama jestem w kropce ![]() W nocy chyba z 10 razy wstawałam na siku, a teraz mam takie uczucie parcia na pęcherz- nie wiem, czy to mała się tak ułożyła i ciśnie, czy dopada mnie zapalenie pęcherza Jakie cudne body ![]() Meganka- przykro mi z powodu Twoich wyników tokso Mam nadzieję, że to jednak pomyłka laboratorium! Będzie dobrze Cytat:
Cytat:
http://www.mojewypieki.com/post/pani-walewska-pychotka
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2014-12-21 o 10:13 |
||
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
podaję przepis na dużą blachę
![]() ciasto: mąka pszenna 3 szklanki Palma 1 kostka żółtka 5 sztuk cukier kryształ 3 łyżki proszek do pieczenia 2 łyżeczki masa twarogowa: twaróg 1 kg (w wiaderku albo zmielony) jaja 2 sztuki budyń waniliowy 1 paczka cukier kryształ 1 szklanka masło 0,5 kostki standardowej brzoskwinia 1 duża puszka 800g proszek do pieczenia 1 pełna łyżeczka pianka: białka pozostałe z jaj na ciasto 5 sztuk cukier pół szklanki sposób wykonania: ciasto: palmę posiekać z mąką. dodać cukier,proszek, żółtka. Dokładnie wyrobić. 2/3 ciasta wyłożyć na blasze, a 1/3 schłodzić. masa twarogowa: twaróg zemleć, no chyba, że mamy taki już w wiaderku. Dodać jajka, cukier, budyń, proszek do pieczenia i roztopione masło. Na wyłożone wcześniej ciasto wyłożyć masę serową, a na masę serową pokrojone w kostkę brzoskwinie. Następnie nakładamy ubite białko z cukrem i wszystko posypujemy resztą schłodzonego i startego ciasta. Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika, na co najmniej godzinę na 180 stopni z termoobiegiem. Po wyłączeniu piekarnika, ciasto zostawiamy w nim na 10-15 minut i dopiero wyjmujemy ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() A po dwóch godzinach przy blacie kuchennym mój kręgosłup nie pozwoli na mycie okien ![]() U nas dzisiaj nawet słonecznie, dlatego właśnie chciałam to zrobić. |
|
|
|
|
#2529 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Sernik z brzoskwiniami od Babci Mirci
![]() 1) Robimy Ciasto: 3 szklanki mąki 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek 1 kostka margaryny Wykonanie:wszytsko zagnieść i do lodówki ![]() 2) RobimyFarsz serowy: 4 serki śmietankowe (takie mielone w woreczkach)-ser jest najważniejszy w tym przepisie! 2 jajka 2 budynie waniliowe 1 szklanka cukru 1 kostka masła Wykonanie:wszytsko ze sobą mieszamy ![]() 3) ubijamy 5 białek z niecałą szklanką cukru 4) blache smarujemy tłuszczem-nakładamy 2/3 ciasta (tego z lodówki)-reszta bedzie na kruszonke 5) na ciasto nakłądamy mase serową 6) na ser nakłądamy pokrojone w grubą kostke brziskwinie(2 puszki) 7)Na brzoskwinie nakłądamy ubite białka 8)na białka wsypujemy reszte rozdrobnionego ciasta z lodówki Pieczey w 180stopniach około 50-60 minut. Smacznego!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Pania Walewską (znaną w mojej rodzinie jako Pychotke) też uwielbiam!!!!!!!!!
|
|
|
#2530 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie myślę jakie ciacho zanieść jutro do pracy ( ostatni dzień przed l4). Szef sie dopominał wczoraj to głupio nie zrobic..... Chyba biszkopt czyms przełożę.
|
#2531 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Panią Walewską właśnie w tamtym roku robiłam nie chcę powtarzać ![]() Ja bym antybiotyk wzięła, bakteria może gorzej dziecku zaszkodzić. Cytat:
Cytat:
ale to też ulubione ciasto TZ popatrze moze za jego orginalniejsza wersja, tak żeby było inaczej:PH&M już zaczął, później mogą być przebrane rozmiary. Reserved też zaczął jakby któraś była zainteresowana, ale tam najmniejszy rozmiar chyba 68.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|||
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
nusiekowa faktycznie niemalże identyczne
|
|
|
|
#2533 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek dziewczyny
![]() Witam się niedzielnie wczoraj zaczęłam 31tc i byłam na usg pomiarowym Moja żabcia mierzy ok 45 cm i waży 1600g Torbiele się wchłonęły i nie ma po nich śladu, nereczki też takie jak być powinny przepływy i wszystko inne w jaknajlepszym porządeczku Dostaliśmy piękne zdjęcie tego dziubka na papierze fotograficznym. No to się pochwaliłam a teraz czas do roboty, kuchnia czeka.
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że mówisz. To może zdążę przed Świętami się wybrać, choć troszkę mi czasu brak.
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, szary czy granat?
generalnie lubię wszechobecną czerń, ale niestety nie ma opcji cały czarny Spacerówke udało mi się dorwać z czarną wkładką, gdzieś została na magazynie jeszcze z serii Comfort![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć granat też ładny
|
|
#2537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2538 |
|
Wtajemniczenie
|
Nouvele do mnie przemawia ten granat
No trochę się nerwów najadłam i kasy straciłam ale dla dzieciątka wszystko ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Ten czerwony jeszcze mi się podoba ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Anyolek ja też bym wzięła ten antybiotyk Ja już 2 miesiąc biorę leki na zgagę i refluks z grupy c.I będę je brała do końca ciąży. |
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
ten granat widziałam na żywo, to taki fajny 'zimny' odcień
A z drugiej strony siwy bardziej uniwersalny, ale i brudzący.Zobaczymy co tż odpisze, ale pewnie stwierdzi, że ja mam wybierać, bo to mnie ma się podobać ![]() mam czas do poniedziałku na rozmyślania ![]() stworzyłam zupę dyniowo-pomidorową i wyszła nawet całkiem sensownie
|
|
|
|
#2541 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja to jednak malutka jest, tydzień różnicy i 400 g ![]() Cytat:
ja to bym wybrała szary oczywiście ![]() ![]() jak ja będę wybierać kolor swojego to chyba tu ankietę będę robić:p
|
|
|
#2542 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2014-12-21 o 12:15 |
|||
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Od wczoraj sprzątamy, powoli są jakieś efekty, ale okien już nie umyjemy przed świętami, ale po. Trochę głupio, ale cóż Jeszcze jutro tż do pracy i we wtorek jedzemy do moich rodziców Co do ciast to wczoraj piekłam piernik, nie musi leżakować i zawsze wychodzi. Od razu jest gotowy do jedzenia. Właśnie podzieliłam go na pół i jedna połowa w lodówce czeka na przełożenie i polewę, a drugą wcinamy ![]() http://www.mojewypieki.com/post/szybki-piernik Cytat:
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż byłam bardziej zdecydowana na granatowy, a teraz to już sama nie wiem ![]() anyolek ja chyba bym brała ten antybiotyk. Myślę, że zignorowanie tego zalecenia lekarza, może być bardziej przykre w skutkach niż branie antybiotyku |
|
|
|
|
#2545 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powiem ci ze trzeba uwazac na rozmiary w hm, mam na 56 dwa komplety ktore chce zabrac do kliniki, na dzien dla maluszka, ale wydaja mi sie troszke wieksze niz typowe 56 ktore mam w szafie, ale sa mniejsze niz 62 np. ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Ja musze isc w tym tygodniu, spytac czy nie zrobi mi badania na bakterie, bo mam juz dosc. Antybiotyki nie pomagaja, wlasciwie to znowu potrzebuje nowy, bo zaczelam sie drapac, piecze mnie, czesto siusiam, a o fiku miku moge zapomniec. Wczesniej nic nie mialam, a i tak antybiotyki nie pomogly, i doszlo to. Nawet kupilam dodatkowo specialny plyn do higieny intymnej w aptece podczas ciazy i po porodzie na bazie ziolek. I dzis z TZ rozmawialam wlasnie o tym czy bakterie takie nie szkodza przy porodzie maluszkowi. I nie wiem nic o tym, wiec musze sie zapisac szybko na wizyte i podpytac lekarza.---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Kusicie od rana ciastami a ja nie mam piekarnika ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
super! za wizyte
|
||||
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po południu chyba muffiny będe piec ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- to chyba oliwkowy jest szary to jest tylko ten jasny
|
|
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadlabym wszystko co robisz ![]() ![]() A wyglada na takie siwy czy cos :P ale jesli ci sie bardziej granatowy podoba to nie ma co pytac, tym bardziej ze ten jasny szybko sie pobrudzi i nie zdecydowalabym sie na niego przez to
|
|
|
|
|
#2549 |
|
Zadomowienie
|
Ja pojadłam jak bąk u Nas dzisiaj obiad był już o 11 gulasz, ziemniaki,mizzeriaWczoraj też popakowałam prezenty,w tesco jest fajna promocja 30% taniej na zestawy kosmetyków Dzisiaj też dostaliśmy tel od 12 letniego bratanka Tżta że zaprasza nas na swoje urodziny dzisiaj zdenerwowałam sie bo napewno jego rodzice planowali urodziny itp.wczesniej.a nas proszą jakby zwolniło sie miejsce przy stole i Nami chca zapchac puste miejsce , żal.pl![]() I teraz co mu kupić.jak łepek ma wszystko.... A my już na rezerwie finansowej Ja bym zjadła taki sernik wiedeński taki że sam mokry ser, mało ciasta na spodzie, wielkiego kalibru rodzynki . Oczywiscie podany z lodówkiA kolor wózka. To granat jak dobrze pamiętam
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko obiad mieliscie ja dopiero zjadlam ciasteczko i pilam herbatke a o obiedzie nie zaczelam myslec hihi ![]() Macie dwa wyjscia nie isc na urodziny, albo isc, i cos kupic, wiec na szybko jakis prezent i juz ![]() chociaz jakby tak na ostatnia chwile mnie ktos zapraszal to bym nie poszla Kiedys zapomnialam o swoich urodzinach a zaprosilam tesciow w ten dzien, przygotowalam czekoladowe ciasto, winko pol slodkie, obiadek itd. a tesciu mi prezent wreczyl, a ja zdziwiona jak nie wiem, a TZ tez zapomnial szczerze mowiac hihi |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

uwielbiam!!!!!
Szymuś- mój skarbek <3