![]() |
#1831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Taka mam nadzieję , ze tym razem sie uda
#1832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fewcia! Ja też chcę przepis na roladę kokosową! Co do makowej, wczoraj zrobiłam makowca tego http://www.mojewypieki.com/przepis/makowiec-zawijany i jest MEGA!! Nie odpada ta góra, mak pyszny, no cudo!
![]() |
#1833 |
Zakorzenienie
|
Aaaa zrobiłam na szydełku ozdoby na choinkę, mamy malutką więc powinno styknąć
![]()
#1834 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
Kubusiu pstryczkowy wspanialego dziecinstwa od cioci meneq i Yae!! Dzis impreza u Was? Zdrowia potrzebujacym!! T. nas odwiedzila i dzieki temu przemilo z tz we dwoje czas spedzilismy. Na koniec wtracila swoje niepotrzebne trzy grosze na temat naszej opieki nad Yae, ale tz (tu brawa dla niego) natychmiast ja naprostowal. Yae byla dzis na pelnych obrotach rowne 12h i zasnela po kapieli w doslownie minute. Ciekawe jaka noc przed nami, bo ostatnie kilka znow slabszych bylo... |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
Prosze sie smiac bo to wypadek byl... Nadrobie pozniej. Fewciu zdrowia dla Blanusi!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
No że wygląda jak łączona deska? Nie umiem się wysłowić :d
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
tzn tak jedne mam takie bez fugi, drugie z fugą. Bardziej mi sie podobają z fugą;p
![]() |
#1839 |
Zakorzenienie
|
To chyba o.tym mowie, taka 'przerwa na niby ' jakby łączenie desek
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
tzn tak jedne mam takie bez fugi, drugie z fugą. Bardziej mi sie podobają z fugą;p
Little, co z tym piecem u Was? ja to dziś zamówiłam czujnik czadu..
![]() |
#1841 |
Zakorzenienie
|
Hej, pokoj Pietraszka w koncu doprowadzony do porzadku, wyobrazcie sobie, ze ostatnio potwierdzam wszystkie stereotypy o blondynkach, kupilismy lezanke i poczatkowo miala isc pod okno, ale......zle wymierzylam szerokosc pokoju i sie okazalo, ze brakuje doslownie 2cm i lozko nie wejdzie. Ja zalamka placz i kombinacje co dalej, bo lozko w polowie zlozone a tu dupa nie wejdzie. W koncu na dlugosc pokoju je wcisnelismy, ale z kolei zagracone pomieszczenie okrutnie bo komoda przy regale regal przy szafie. W koncu dzisiaj wywalismy z pokoju regal a szafe docisnelismy do komody. Ale.....braklo znowu 2cm
![]() ![]() ![]() ![]() Aha dziekuje za wszystkie sugestie materacowe, w koncu pojechalismy do jyska i kupilismy materac przeceniony z 500 na 200, meeeega gruby, poltwardy, sprezynowy, ale na chwile obecna wydaje sie byc naprawde rewelacyjny. Sto lat dla Dżejkoba!!!!!! Kurka jak dzis pamietam jak Pstryk bozene ogarniala przed wizyta u gina a na drugi dzien Dżejkob na swiecie, a tu juz dwa lata!!!!!! Szok szok szok. Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#1842 |
Lurker ;)
|
Naj naj dla mojego zieciunia Kubuleslawa
![]() Deli czekalismy na info w kwestii dofinansowania, lipa bo i tak dostaniemy max 20-30%. Bedziemy dzwonic do goscia fachowca po swietach. Poki co sprawnie i sadze, ze w miare bezpiecznie korzystamy z tego starego...
#1843 | ||||||
Zakorzenienie
|
M. pojechał dzisiaj z Małą jeszcze raz do lekaarza po zmianę antybiotyku. Za nic nie chciała go łyknąć ( w sumie się nie dziwię). Próbowaliśmy w mleku, kaszce, z sokiem malinowym. Nic nie przeszło. M. podał jej w nocy strzykawką w policzek, jak za niemowlaka, to zwymiotowała za sekundę dosłownie
![]() Dostaliśmy Zinat. Też niechętnie wzięła, bo zraziła się chyba tamtym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rolada kokosowa jest bardzo prosta, przepis: 300 g herbatników 2 łyżeczki kakao 120 g cukru 150 g cukru pudru 150 g masła 150 g wiórków kokosowych Herbatniki zmielić w mikserze. Dodać kakao i rozpuszczony w niewielkiej ilości gorącej wody cukier (cukier wsypać do szklanki i uzupełnić wodą do połowy szklanki). Wodę z cukrem wlać do herbatników i dodać łyżkę masła. Całość wyrobić na jednolitą plastyczną masę i odstawić pod przykryciem. Resztę masła wymieszać dokładnie z cukrem pudrem i wiórkami. Czarną masę rozwałkować na papierze w cienki prostokąt. Położyć białą masę na czarnej i zwinąć. Całość zawinąć w papier i włożyć na przynajmniej dwie godziny do lodówki.. Jest pyszna! To smak mojego dzieciństwa. A na roladę makową dostałam przepis od koleżanki. To jest ciasto krucho-drożdżowe. Wklejam zdjęcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękne szydełkowe cuda! Cytat:
nawijko, zjadło mi Twój post ![]() ![]() ![]() Mężo właśnie robi obiad, mega tradycyjny ![]() ![]() ![]() Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2014-12-21 o 12:22 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Fewciu zdrówka dla Blanki! Hope - jaka zmiana ![]() ![]() Silver - podoba mi się koncepcja ![]() ![]() ![]() mąż z t. właśnie pojechali do szpitala, Ania mi zansęła przy mleku, a ja nie wiem w co ręce włożyć - czy sprzątać, czy prasować czy wziąć się za papiery do pracy. A najchętniej to też poszłabym spać ![]()
![]() |
#1845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 |
Lurker ;)
|
Chyba to jakis wirus, tez mam stan podgoraczkowy, policzki mi plona aaaa.
Oczywiscie tza pewnie ominie... Tak jak jelitowka ostatnio ![]()
#1847 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja mama tak samo robi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
MISIA, cyknelam dla Ciebie
![]() Umylam po swojemu (nie lubie takich plaskaczy po fryzjerze :/) Nie wiem dlaczego bokiem sie zawsze dodaje z telefonu :/ FEWCIU, o woskach to nie do mnie ![]() A wlosowo rzucam Ci wyzwanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Kubusiu sto lat! Miłego dzieciństwa, z mnóstwem traktorków ![]() ![]() Hope, Nawijko bardzo ładne zmiany ![]() Fewciu kiedyś bardzo często robiłam tę roladę, również uwielbiam ![]() Meneq no to się tż spisał ![]() Ewulka u mnie to samo, roboty tyle, że nie wiem za co się wziąć, a łóżko tak miło wygląda... ![]() Zdrowia dla chorujących! Mój mąż pojechał znowu w delegację, wróci we wtorek w nocy, także czeka mnie dużo do zrobienia. Ewa strasznie smutna, najpierw wołała, że nie chce, żeby Tata jechał, potem że mamy jechać wszyscy razem ![]() ![]() ![]() Dzisiaj w nocy chcę zrobić uszka z grzybami, mrozicie na surowo? Bo ja nigdy w życiu jeszcze nie mroziłam takich rzeczy, a że to porcja dla t. to musi być idealna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Lurker ;)
|
Hope ocb ladnie wyszlo
![]() Nawijko Ty masz z natury takie proste wlosy? Zazdraszczam ![]() Co do suszarko-lokowki Britney to musze sie nauczyc jej uzywac ![]() ![]()
#1853 |
Zakorzenienie
|
LITTLE, na to wychodzi, ze mam :P
2 lata temu mialam podobna fryzure, ale wtedy moje koncowki byly strasznie wywiniete. Ale dbalam o wlosy intensywnie, aktualnie sa w dobrej kondycji i wcale sie nie wywijaja ![]() Na zdjeciu wlosy sa nieprostowane. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-12-21 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Konto usunięte
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=791355&page=2 ostatnie wątki
![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Szklanko, musisz najpierw na deseczce tak ułożyć, by się nie stykały, dopiero jak już będą mocno zimne, sztywne - można do woreczka razem, inaczej się skleją. |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Zakorzenienie
|
Kubusiu kochany STO LAT
milych chwil w zyciu duzo zabawy traktorami ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1856 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49428423]https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=791355&page=2 ostatnie wątki
![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Szklanko, musisz najpierw na deseczce tak ułożyć, by się nie stykały, dopiero jak już będą mocno zimne, sztywne - można do woreczka razem, inaczej się skleją.[/QUOTE] Dziękuję! ![]() Masakra z tym szpitalem... Ja w pierwszym momencie pomyślałam, że ona razem z dzieckiem przychodzi na dzień do szpitala, a na noc wracają do domu. Nie wyobrażam sobie zostawić dziecka samego w szpitalu, z własnej woli... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1859 |
Zakorzenienie
|
My juz gotowi na swieta
![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#1860 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, pewnie już mnie nie pamiętacie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.