|
|
#481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Odowska ja z tym sudoku tak miałam w pierwszej ciąży wstawałam po północy - mleko do kubka, sudoku na stół i hej do przodu
![]() Buu doczytałam - cieszę się, że Mała lepiej się czuje |
|
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek gadułki
Naprodukowałyście 2 str przez noc..Ja dziś jako tako pospałam,ale zaczynam odczówać dyskomfort prawego biodra ![]() Buu super, że z córcią już lepiej milusia...Mlebi, dzięki za przepis fjnie, że się dowiesz kiedy.Incognito ja piekłam już 2 ciasta z ksylitolem i żaden zakalec mi nie wyszedł. Aga fajne te pierdółki od t. Do nas też wczoraj zawitała teściowa. Miała przyjechać wcześniej, żeby pomóc w przygotowaniach przedświątecznych a jak widziałam wczoraj jak mi "pomagała" w przygotowaniu obiadu to A koleżanka, ta od dzieciaczka zaczęła się wahać w kwestii oddania.. Nagadałam jej jeszcze troche, że przecież wie, że może na nas liczyć w kwestii pomocy. Że łóżeczko u nas stoi więc w razie czego powędruje do niej, że ciuszków też mam na tyle,że mogę się z nią podzielić, że w opiece też jej powożemy tylko musi uwierzyć w siebie, bo ona całkiem wiarę stracił i brak jej sił.. Eh.. Ciężki dzień przede mną, sama w domu z t. mąż w pracy. Dobrze,że cór póki co jest,ale w południe wychodzi. Dobrze,że dziś jeszcze SR to się odstresuję. Trzymam kciuki za wizyty dziewczyny
|
|
|
|
#483 |
|
Rozeznanie
|
Ala naprawdę dobrzy z Was ludzie i koleżanka ma szczęście że ma w Was takie wsparcie...Mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży...
|
|
|
|
#484 |
|
Zadomowienie
|
buu007 mój ulubiony to tort chałwowy z wiśniami: biszkopty się nasącza kawą, ale można chyba spróbować z herbatą, jeśli nie chcesz małej narażać na minimum kofeiny, na masę ucieram 200g masła z 300 g chałwy - to wystarczy na trzy blaty ciasta (ciasto-masa-wiśnie-ciasto-masa-wiśnie-ciasto-masa na górę i dokoła), górę posypuję jeszcze startą czekoladą. A wiśnie to słoiczek konfitury wiśniowej + słoik wiśni w zalewie (wiśnie odsączone oczywiście, zalewa do wypicia/wylania). Biszkopty robię kakaowe do tego, ale z białymi też może się udać.
|
|
|
|
#485 |
|
Rozeznanie
|
Dobra zabieram się za tą robotę...
|
|
|
|
#486 |
|
Zadomowienie
|
wegielek czyli rozwiązywanie sudoku po nocach, jednak objaw ciążowy
|
|
|
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, kciuki za dzisiejsze wizyty!
Ja juz po pobraniu. Faktycznie dużo tego wyszlo, ale oprócz badań zleconych przez lekarza zrobiłam próby wątrobowe. Poleciała niestety w dużej ilości i krew i kasa. Oby tylko wyniki były OK! A Dziewczyna, co mi pobierała krew mówiła, ze urodziła w 10 minut. Położna jej pyta czy ja boli, to mówi, ze trochę boli. To położna pyta, czy boli tak, ze chce krzyczeć. Ta odpowiada, ze aż tak to nie. No to położną stwierdziła, ze dzisiaj nie urodzi. A ta rach-ciach i 10 minut się uwinęła
|
|
|
|
#488 |
|
Konto usunięte
|
czekam w kolejce
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#489 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale szybko...za trzy tygodnie możesz rodzić ![]() Cytat:
będzie dobrze Cytat:
Buu, jak fajnie,z e już z córcią dobrze
|
||||
|
|
|
#490 |
|
Rozeznanie
|
Buu ten jest szybki i efektowny
http://www.kwestiasmaku.com/desery/t..._/przepis.html Odowska fajny wózek! Kciuki za wizytujace! Mel fajnie ze dziś juz bd wiedziała dokładnie ![]() Aga ładne te podarki od T ![]() Spalam na 2 raty... Wieczorem wypilam puszkę coli a w nocy mały tak mnie po niej skopal ze chyba mam siniaki od środka... No nic..wstaje i biorę się za wszystko bo plan jest ambitny, zobaczymy czy wykonalny miłego dzionka
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Węgielek, rób sobie dużo przerwy, przepracujesz się nam
Alunia, dobrze, ze są jeszcze tacy ludzie jak Wy Najważniejsze, ze ta dziewczyna ma wsparcie u Was. Moze jeszcze przemysli sytuację i nie odda dziecka.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#492 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
powodzenia ja zaraz drukuje przepisy na ciasta i sie za nie zabieram. wymysliłam ze najpierw popieke i ozdobie dom a potem posprzatam bo i tak maka sie wysypie tu i tam i brokat poleci z ozdob... albo tez odwlekam sprzatanie naaaa jak najdalej
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Mala, a Ty jak sie dziś czujesz? Ból juz mniejszy?
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
i
a po chwili kot stwierdził że nie ma "dostępu do świata" i zaczął drapać rolety :/ to musiałam wstać żeby sobie kot mógł przez okno popatrzeć ![]() a tyle sie naoglądał... całe 3 minuty -.-
|
#495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że Malutka lepiej. Ja dla pewnosci pojechalabym w sama wigilie juz. Niech sie dokuruje w domku ![]() Madzia - 42 dni jak to brzmi aaaaaaaaaaaaaa Cytat:
Ale ja z moim wczoraj przed snem też czytalismy o nacieciu krocza, ogladal filmik z cesarki- ten co krazy po sieci i moj maz naprawde by chcial bym w ten sposob rodzila mowi,ze bylby bardziej pewny ,ze wszystko pojdzie ok, ze pewnie dluzej bym do siebie dochodzila choc jak sie slyszy czasem o tych biednych kobietach poharatanych przez zly porod sn, to mowi- ze woli mnie na cesarke wyslac ale jak ogladalismy filmik to tez jeczal i mial mokre oczy co mnie wzruszylo bo zawsze na male rodzace sie dzieci mowil :"fuj" Cytat:
moj stiwredzil, po mojej wczorajszej panice, cytuje"tu nie ma co panikoooowac, trzeba pojechac , zrobic swoje i tyle " Co do lewatywy - to mnie nie przeraza niech mi zrobia :P:P Alu - super z ta kolezanka, jak sie waha, to juz dzidzia zostanie u niej, jeszcze sie beda te bobasy wasze razem wychowywac hihihi, jestescie wspaniali ![]() milego dnia z T , i SR ![]() wstalaaaaaaaaaaaaaam , zjadlam bulke, ktora zrobilam M, bo on nie zjadl- nie mial czasu no ale mialam gratisowe II sniadanie po przebudzeniu i nie wiem czy isc dalej spac na godzinke, czy zaczac cos dzialac czyt. prasowac
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
jakos lepiej. brzuch nie boli. ucho trzyma tez tabletka przeciwbolowa wzieta o 2 w nocy. no zobaczymy jak to bedzie... teraz bez samochodu jestem to nawet kurcze na pogotowie jechac to dla mnie bedzie problem. ale sie nie martwie jakos te swieta ogarne
wyobraźcie sobie ze na zakupach w sobote bylismy bym miała składniki do ciasta. no i mowie do meza czy do jego mamy mam tez ciasto brac... to spojrzał na mnie jak na debila i mowi ze no chyba własny rozum mam (znaczy sie ze mam wziac) no tak bo ja u tesciowej to jeszcze nigdy ciasta domowego nie jadłam... co najwyzej jakas babka z kauflanda była... taka wiecie z terminem przydatnosci na 5lat
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia taaa, a czasem mam ochotę wziąć za tą wredną kitę i przez balkon
![]() Też robię wszystko na raty ![]() Ala miło z Twojej strony, że tak wspierasz koleżankę
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
A i mierzyłam wczoraj brzuch ale popołudniu i się przeraziłam... 102cm
![]() A dzisiaj rano się zmierzyłam znów i jest 99, nawet nie całe
|
#500 |
|
Rozeznanie
|
Przyszedł mój świąteczny prezent
czyli zamówienie z gemini więc zrobię sobie chwilę przerwy i zobaczę co mam
|
|
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
ooooo jaka jestem zła!!!
![]() nie polecam: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=22833672 zamówiłam u nich rożki priorytetem we wtorek. No i co? i nic. Napisałam więc emaila, kiedy wyślą, bo nie dostałam żadnej informacji o nadaniu itp, a mieli wysłać w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty. Więc odpisali mi, że wysłali rożki 17.12. Więc ja już przeklnęłam całą pocztę polską, że tyle idzie priorytet z Łowicza do Łodzi itp. No ale poprosiłam o nr nadania bo mi to spokoju nie dawało, a nie chciałam iść i krzyczeć na tę biedną Panią w okienku na poczcie, która niczemu nie jest winna. I co się okazało po numerze przesyłki (wysłanym łaskawie dzisiaj, gdzie pisałam emaila w pt). Otóż, że przesyłka została nadana w piątek i to listem ekonomicznym! więc nie wiem czy do Nowego Roku dojdzie... zrobiłam już tam awanturę, matoły jedne!
|
|
|
|
#502 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+ dochodzi jeszcze lazenie po chacie bo sie nudzil Cytat:
mial chyba ze 150 nie no musze sie dzis zmierzyc ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
wysmarowalabym neutrala- jak paczka dojdzie ;/ a ty zaplacilas za inny rodzaj przesylki ? To bym ich normalnie ![]()
|
|
|
#503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i najlepsze, że nadali w Łowiczu w pt 13.30 czyli po moim emailu łaskawie... no ale, że to ekonomiczna to leży w Łowiczu nadal
|
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Zwierzęta są czasem straszne :P
Jeeejjjuuu jak ja nienawidzę jak mój kot się w nocy liże i tak mlaszcze.... wrrr zaraz się budzę i jestem nerwowa. Aga myślę, że 150 to na pewno nie masz Lui uuu ja :/ ale oszukanstwo :/ jeszcze tak przed świętami kurczę robić ojj grubo ich obsmarować!!!
|
#505 |
|
Rozeznanie
|
MaladT dobrze, że już trochę lepiej, obby tak dalej
Olcia postaram się nie przepracować, ale są pewne rzeczy, które prędzej czy później i tek będę musiała ogarnąć, więc wolę prędzej ![]() Przy okazji uśmiałam się wczoraj z Tż - mówię do niego - może jednak na Święta jednak nie będę pakować i zabierać tej torby szpitalnej, to byśmy się w nia spakowali, bo mamy zabrać to łóżeczko dla Małej, a taką miękką torbę to zawsze łatwiej gdzieś upchnąć niż moją sztywną walizę, a on patrzy na mnie, na twarzy maluje się święte oburzenie... "no coś Ty - masz się spakować i zabrać wszystko ze sobą"...
|
|
|
|
#506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najfajniejszy jest wlasnie nad ranem jak wstaje na siusiu, wtedy nawet w bluzce za bardzo go nie widac :P A przed chwila moj brzuch wygladal jak dupka z gory a z prawe druga gorke tak symetrycznie chyba glowa czyli ciagle len sie nie obrocil zaczynam myslec,ze to moze i dobrze... moze ja wole CC.....
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Net w komórce skończył mi się już jakiś tydzień temu a wy już machnęłyście 17 stron nowego wątku... w zasadzie.... można się było spodziewać ![]() Tak krótko napiszę tylko, że u nas OK. Co prawda wydłuża się codziennie lista upierdliwych przypadłości i boleści, ale na razie jeszcze jakoś człapię. Najbardziej wkurzają mnie spuchnięte stopy... czekam tylko aż mi rozwali moją jeszcze skromie szczupłą buzię i będę wyglądała jak bałwan w pełni. Klarka rośnie, rusza się jak zwykle dużo. Sikanie- MASAKRA! Dziś w nocy 8 razy, za to rano stopy jakby mniejsze. Dodatkowo od dziś wprowadzam herbatkę z pokrzywy... jeśli którać ma też obrzęki, to podobno wskazana: http://parenting.pl/portal/pokrzywa-w-ciazy Za godzinkę wychodzimy jeszcze na jakieś zakupy.... jakby było mało tych zrobionych dotychczas Tymczasem buziaki dla Was wszystkich
|
|
|
|
#508 |
|
Rozeznanie
|
Lui...współczuję...
Aga, Madzia oj mnie też mocno drażni to lizanie pewnych części ciała przez zwierzaki. Teraz co prawda nie mam tutaj żadnego zwierzaka, ale wystarczy , że przypomnę sobie mojego staruszka, który siedzi z mamą...brzydal... |
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli ktos tu ma w pasie 150 to na pewno ja
![]() Lui wariatów z ludzi robią ![]() I dobrze zrobiłaś, że tam do nich zadzwoniłaś
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
My jutro wieczorem po ostatnie prezenty
jak zwykle wszystko na ostatnia chwile u nas ale czekamy na wyplate M, ale mam liste dokladna, co komu dokupic, doslownie 3 sklepy zaliczymy i hejaaaaaa ![]() dzis choinka nanana kusi mnie byc isc do Almy zobaczyc to ciasto na pierniki bo tak mi sie gniesc nie chce samej :P wiec chce gotowca,ale obym nie szla na darmo no nic, chyba wstaje bo znow zbąbluje w lozku pol dnia :/
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

Naprodukowałyście 2 str przez noc..
milusia...

ale szybko...za trzy tygodnie możesz rodzić
będzie dobrze 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)