|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Monika 30zl miesięcznie mniej wyjdzie. Teraz to rzeczywiście nie problem przegotować tą wodę. Jak był malutki i miał kolki to nie miałam głowy do tego. Żywiec mniej zmineralizowany, niż Primavera z tego co pamiętam. Z resztą widać było po tym, ile się wydzielało osadu po gotowaniu przy Primaverze, a ile przy żywcu. Z innymi wodami nie mam porównania, bo tylko te dwie kupowałam.
|
|
|
|
#2312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
pikaso, gratuluję
Gryzia, śliczna choinka U mnie wczoraj mała mojej Siostry ubierała - dzięki temu mamy żywy krzaczek w doniczce - dosyć ślicznie przystrojony ![]() ślicznotki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Monika no racja tylko że Igor ciągnie cyca dość mocno (aż czasem mam łzy w oczach ale zaciskam usta i wytrzymuje jakoś) i nie po każdym posiłku dostaje butelke...np wieczorem na noc je samego cyca i ładnie śpi po 4h a czasem nawet 5h w nocy też je samego cyca, tylko w dzień dostaje a je w sumie butelke co drugie karmienie ale pierw i tak jest cyc a potem dopiero butelka...
|
#2314 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49433031]Zapomniałam się pochwalić, że Artek wczoraj skończył 1,5 roku ![]() waży niecałą dyszkę, mierzy ok. 82-83 cm (ciuszki 86 lub większe), biega, gada na całego (ostatnie ulubione słowo to: orka , z rozkładanki o dużych zwierzętach), powtarza wszystkie nasze miny i gesty, każe się całować po nogach i rękach (to go rozpuściłam ), tj. wyciąga nogę, cmoka, całuję szanownego pana, a ten wyciąga drugą i mówi: ta i tak w kółko , wszystko go zachwyca, na wszystko mówi: ijeeeeeeee, marszczy nosek jak mu mówię, że ma coś w pieluszce, nie chce jeść kaszek, ale uwielbia kulki Nesquick, ze snem ostatnio lepiej, nawet mimo katarku (tfuuu odpukać ). Jest jak rybki w akwarium - mogłabym siedzieć i patrzeć na niego godzinami. Uwielbiam go.[/QUOTE]kochaniutki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
my dziś kiepską nockę mieliśmy. Krzyś między północą a 2 zrobił 2 koopy i pokrzykiwał z bólu. ale choć pospaliśmy do 9.30. biedny tż bo musiał wstać na 6 do pracy. teraz też ciągle marudzi więc nic nie jestem w stanie zrobić. ale już fajnie widać ząbek
|
|
#2315 |
|
Konto usunięte
|
iza jak ręka ?
2 lutego będę mieć cc jeszcze 6 tygodni 43 dni Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2316 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
co za pech trzymaj się, mam nadzieję, że nie złamana Cytat:
będzie dobrzeCytat:
![]() Cytat:
![]() Jutro rano mam się zgłosić do szpitala na indukcję
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
1 psik ![]() ale dostaje też tran z wit. D ![]() nie wiem. póki nie znam Olencji to dywagacje i moja życzeniowość (jakie to ja plany miałam przy T. ) na bank się nie będę przejmować, że nie chce/chce jeść czegoś tam w określonym wieku. i na pewno nie podam soku przecierowego, który jest w schemacie. Olcia waży 890 g. Po wizycie wszystko OK. byłam dziś u przyjaciółki w szpitalu. jak zobaczyłam małego S. (3430), to mnie przytkało. Jakiż on mały!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz dziś oszacował wagę Madzi na 3700g
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
pięknie
![]() wigilia wigilli ![]() a przyjaciółka urodziła wczoraj... o 5.20 obudził ją skurcz, o 6.30 zgłosiła się do szpitala, mały S. o 7.10 był na świecie. Marzenie normalnie
|
|
#2320 |
|
Konto usunięte
|
pani jaką duża już ola jest:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- jola kciuki za poród Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak będzie bo to zależy od lekarza, który będzie na dyżurze ale ten co mnie dziś badał to sugerował, że ze względu na "średnią gotowość" mojego organizmu powinni założyć mi balonik na 24h a dopiero w wigilię włączyć oxy... Więc będzie pewnie wigilia.
Cytat:
![]() to już coraz bliżej a gdzie? Ujastek?
|
|
#2322 |
|
Konto usunięte
|
tak ujastek
a Ty ? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Rydygier
|
#2324 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeju! Jutro zaczniesz iw wigilię skończysz! Tak jak obstawiałam! Powodzenia kochana
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
a dlaczego cc? bo chyba przeoczyłam
żeby Magda była szybsza i wyskoczyła dziś lub jutro rano!![]() Cytat:
|
|
#2327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jestem w domu.Nic nie złamane ani nie pękniete
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety chyba każda po oxy ląduje w końcu na cc. Ale mam ogromną nadzieję, że u Ciebie oxy zadziała i pójdzie szybko i sprawnie Dziękuję Wam dziewczyny za słowa wsparcia! Fiol przez półtora tygodnia mamy 170g, na razie takie pomiary mało miarodajne, ale najważniejsze, że waga idzie do przodu. Iza oby wszystko było ok. Przepraszam, że znów się do wszystkich nie odnoszę
|
|
#2329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() za bezproblemowy powrót do pracy.Cytat:
|
|
#2330 |
|
Konto usunięte
|
dobrze że z ręka nic strasznego się nie stało
![]() cc z powodu kręgosłupa poprzednio to nawet nie wiedziałam że nie mogę sn ale na szczęście ten ginekolog kazał mi iść na konsultacje do neurochirurga i się okazało że muszę mieć cc po porodzie w 20 tyg miałam straszne bóle bo mi dysk się wysunal ale nie skojarzyłam że to od porodu Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2332 |
|
Rozeznanie
|
Kucyk naprawdę we WRO taka woda kiepska?WRO to nasze miasto marzen do zamieszkania
![]() Iza ale Ci się przytrafiło na święta...ile dostalas wolnego? Kucyk my robilismy mleko na Żywcu,zawsze przygotowywałam.na poczatku gotowalam przez 5 min,gdzieś o tym czytalam ale nie pamietam Agatko ważne abyście byli szczęśliwi obydwoje.oby jak najdłużej się Wam udało KP Alfa Ty to jesteś hardcore ja zeszlabym na zawał przy jakim kolwiek szmerze w nocy u brata było morderstwo w klatce i do tej pory mam ciary jak do niego ide...jeszcze u nich pełni zakamarków na klatce...Jojla spróbuje pomyc podłogi na kolanach,sposób mojej babci,ponoć skuteczny:p Ile Ty jesteś po terminie? ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Mleb wspolczuje problemów z kręgosłupem,dobrze ze lekarz zlecił konsultacje ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Waderko ja po oxy urodziłam SN,ale mając doświadczenie porodu z oxy i bez wspomagania to nie dalam się lekarzowi namówić na oxy przy Usce. Po oksy miałam skurcz za skurczem,bez przerwy co mnie wykończyło...ale wiadomo każdy poród inny Monia ale fajnie,ze u Was dziewczynka,będzie miała w szkole swojego bodygarda Jakuba ![]() A moja koleżanką niedawno urodziła...w domu ma 4 córki i urodziła bliźniaki...2 dziewczynki no to tak apropo płci![]() Rena u Ciebie tez córeczka?dobrze pamiętam?
|
|
#2333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jutro będzie tydzień po terminie
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
czuję się osłabiona, ale generalnie jest dobrze
mdłości raz są a raz ich nie ma - bardzo różnie - ale jak już są to jest masakra ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49433031]Zapomniałam się pochwalić, że Artek wczoraj skończył 1,5 roku ![]() kiedy to minęło?? dopiero co byłaś w ciąży ![]() cuuuudne Cytat:
![]() pomyśl inaczej - jutro może będziesz tulić córeczkę pięknie ![]() piękna waga ![]() niby tak, ale w sumie póki co się do tej myśli nie przyzwyczajam, bo to dość wcześnie ![]() ========================= ================ makowce upieczone, rybka po grecku już prawie tż posprzątał cały dom czasu na nic nie mam więc tylko weszłam żeby zobaczyć jakie wieści u Jojli ![]() dziś miałam piękny sen - chyba za dużo się naczytałam ostatnio o kp - miałam synka i karmiłam go piersią a mleko aż tryskało, tyle go było
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebidakin to już tak blisko
Pani Olka ładnie waży ![]() No Jojla Twoja córcia też spora ![]() Iza dobrze że to nie złamanie rzytul:---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Wieka czy bardzo zła ta woda to nie wiem, nie znam sie. Ale farmaceutka radziła mi kąpać małego w przegotowanej wodzie przy azs... Więc chyba super nie jest. Ale kąpie go w normalnej ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- 6 córek? babiniec ![]() Rena mi się śniło nieraz, że kocice moją piersią karmię |
|
|
|
#2336 |
|
Rozeznanie
|
Rena ale to zawsze jakiś punkt zaczepienia
ale Wam zazdroszcze![]() Kucyk o kurcze przemyslimy chyba ewentualną przeprowadzkę:P żartuje, WRO mnie niczym nie zniecheci ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Nooo wesoło maja z tymi córkami,samochod typu wan juz mały bo 7 osobowy ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Rena jak ty przy tych mdlosciach dajesz rade piec?
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki,
zdrowych i spokojnych Świąt Wam życzę. Obyście były szczęśliwe i spełnione. Mam nadzieję, że Nowy Rok Przyniesie Wam wiele pięknych chwil i uśmiechów. Kooocur z Prezesem Marcelem |
|
|
|
#2338 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie wiem
gdyby nie to, ze to moja przyjaciółka i gdyby nie to, że wersję potwierdził jej mąż - nie uwierzyłabym. dla mnie to jak z Yeti. ktoś coś, ale nikt nie widział ![]() Cytat:
hehe, dokładnie ![]() ja - niestety :P - nie na mnie oxy w ogóle nie działała...Cytat:
![]() hehe po córci przy synku będzie tryskać
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
6 i pół miesiąca to zdecydowanie za wcześnie na siadanie, próby raczkowania i pełzanie z prędkością światła
Siedział na macie i rączkami próbował złapać zabawkę która była nad nim. Stracił równowagę przychylił się do tyłu i walnął o kant Czereśniowej. Płacz i mój i jego. 15 minut później zostawiłam go na środku maty. Poszłam robić mm. Zdążyłam nalać tylko wodę do butli i słyszę huk. Maksiu poza matą walnął tyłem głowy o panele. Nooo żesz Wieka Wrocław jest najlepszy. Potem Kraków i Gdańsk |
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
akurat dziś na szczęście nie męczą
![]() oby ![]() ========================= =================== właśnie zajrzałam w kalendarz w Wigilię zaczynam 14tc i tym samym II trymestr
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-12-22 o 16:19 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

U mnie wczoraj mała mojej Siostry ubierała - dzięki temu mamy żywy krzaczek w doniczce - dosyć ślicznie przystrojony 

, z rozkładanki o dużych zwierzętach), powtarza wszystkie nasze miny i gesty, każe się całować po nogach i rękach
niestety kolacja wigilijna w tym roku nie dla mnie
bo wszystko wskazuje na to, że święta spędzę w szpitalu. 

coming soon lipiec'2016
rzytul: