|
|
#3751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Pytaj ile chcesz Ja i tak jestem uziemiona na fotelu bo moje dziecko z cycunia sobie smoczek zrobiło
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dawać k+d codziennie od 8 doby a na bioderka miedzy 4-6 tygodniem przy okazji sprawdzimy ciemiaczko tego krwiaka i usg brzuszka bo ten lekarz robi wszystko
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do wc to chodziłam tak często że 2 razy to nawet do łóżka nie doszłam (po drodze do Młodego zajrzałam żeby go przykryć) i wracałam. Nie wiem ile razy było ale ciągiem to max 3h spałam. Pół nocy myślałam jak ja się zorganizuję z wyjazdem do szpitala - tz prawka nie ma a jeszcze dziś się dowiedziałam że jedna z os które mogłabym poprosić rozbiła auto
|
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
staram się nic nie pić przed pójściem spać bo jak już wstanę to potem zasnąć nie mogę tż zaczyna jutro urlop aż do końca roku także byłoby miło jakby mały się dostosował i się łaskawie urodził
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-12-23 o 11:27 |
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to się śmiałam, że jakbym wyboru nie miała to i rowerem bym się zawiozla
|
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No myślałam czy w razie do ndz nie urodzę i mam stawić się w szpitalu to własnym autem, nie lubię za bardzo prosić o pomoc. A jak będzie trzeba siedzieć 3h i czekać na badania i jednak wrócić? Ech głupie problemy mam na sam koniec ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() Plus taki że chyba miasta mniej zakorkowane w okresie świątecznym, a ja szpital mam dokładnie na drugim końcu miasta + kawałek do miasta mam...
|
|
#3757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mogę nie jeść bo raczej nie jestem głodna ale ciągle chce mi się pić. Z jedzenia to największą ochotę mam na słodycze a Też bym się nie chciała prosić i pojechałabym sama. Ja mam sporą rodzinę także pewnie albo siostra jedna albo druga albo tata by mnie zawieźli jakby tż nie mógł.
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-12-23 o 11:40 |
|
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam małą miescine wszędzie blisko.
|
|
|
#3759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Inka fajnie, że z malutką lepiej Lindsey chyba powoli coś się dzieje w kierunku porodu, skoro skurcze już były. Oby niedługo przyszły te regularne. A co do transportu do szpitala, zawsze pozostaje jeszcze karetka
|
|
|
#3761 |
|
Rozeznanie
|
Hello
a dzis z rana przyjechali rodzice wiec udalo sie jakos wyluzowac mysli
|
|
|
|
#3762 |
|
Rozeznanie
|
Była położna (wzieła mnie z zaskoczenia i przyszła godz wczesniej, przypadkiem zapominając uprzedzić
)No i ufff malutkiej troche przybyło |
|
|
|
#3763 |
|
Rozeznanie
|
Z cyklu pytań infantylnych: jak często zmieniacie ciuszki dzieciom? Ja rozumiem, ze jak zafajda to oczywiście, ale jak nie?
I drugie pytanie: ile pieluch z kupami/sikami na dobę zuzywacie? ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Sasia, to super! Pewnie kamień z serca
Jan Edytowane przez maczuma Czas edycji: 2014-12-23 o 12:47 |
|
|
|
#3764 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla was :-*
|
#3765 |
|
Rozeznanie
|
hej ja tak na chwile, czy wit d moze powodowac bole brzucha u modego??? wydaje mi sie ze witaminy k i d powoduja gazy i ból brzuska u małego wiec nie podaje od paru dni i jest ok, tylko co teraz??
![]() teraz owszem boli go brzuch ale bo ja sobie pojadłam na urodzinach...
|
|
|
|
#3766 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzicie Cytat:
![]() Przebieram też jak gdzieś wychodzimy, bo wtedy te ciuchy z domu się nie nadają bo za zimne, albo właśnie jak się ubrudzi. W sumie wychodzi na to, że przebierana jest codziennie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odstaw i zobacz czy jest lepiej. Moja stęka i jęczy przy kupach, a żadnych witamin nie dostaje, po prostu tak ma ![]() Byłam na mieście, to jest jakas masakra! Korki na całego :/ Starsza jedzie z tz'em po choinkę ![]() Mam nadzieję, że młodsza da mi dziś trochę pogotować bo mamy tz'ta nie ma i.mam kilka rzeczy do ugotowania
|
|
#3767 |
|
Rozeznanie
|
minka ale to co mu dawac?nie bedzie mial niedoboru tych wit? wczoraj bylam u neonatologa i zapomnialam spytac grrrr, moze ja bede pic tran?
|
|
|
|
#3768 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
szałwię odpuszcze bo chce karmic... paulinkus dzięki za dobre słowo ja tez niewiele wiedziałam ale jazda zaczyna sie dopiero po porodzie i problemy... trzeba faktycznie zebrac dobre rady minki, roksi i innym mam w jakies jedno miejsce bo tam na pewno każda zajrzy prędzej czy poźniej inka super ze z mała lepiej sasia to świetnie że tyje! u mnie tez jest przyrost! w 5 dni przybrała 245 g wiec musi sie najadac jakos tymi moimi nieszczesnymi cycami
|
|||
|
|
|
#3769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możesz pić tran, tylko pasowało by żebyś sobie sprawdzila poziom wit. D, bo jak ty masz niedobór to musisz brać większe dawki. Większe niż ci lekarz powie Jak chcesz to odezwok sie na priv to ci wyjaśnię bardziej szczegółowo. Ja po świętach idę zrobić morfo + oznaczenie wit D, żeby zobaczyć czy starcza dla mnie i małej.
|
|
#3770 |
|
Wtajemniczenie
|
Sasia super ze Nadka przybiera
Patrzcie na moją małą księżniczkę Kurcze ma dopiero 3 tygodnie a tak szybko rośnie
|
#3771 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie, jak to jest z tą wit D i K? u mnie kazali tylko D
![]() i o co chodzi z tymi bioderkami? ja nic nie wiem ![]() Inka, Mila ma JUZ 3 tyg! ja nie wiem kiedy założę Nadce jakieś spodnie, boje się, że będą ją cisnęły w brzuszek a kikut odpadł na dniach, jest strupek i co, odpadnie sobie sam i będzie ładny pępek?
|
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojego TŻa w rodzinie byłyśmy 3 kobietki z terminami na grudzień. I co? Ja jedna zostałam... Przetrwałam walkę z tłumem. Źle nie było
|
|
|
#3773 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jak z tymi siuśkami na początku? Duża ma ich być? Zaczynam schizować...
|
#3774 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najlepsze jest to że u nas to po obudzeniu jest przewijanie bo pampers ciężki później cyc. W trakcie jedzenia kupa. Po jedzeniu przy zmianie pieluchy często w trakcie sika na przewijak :-o---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
|
#3775 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najważniejsze, że już w domku. Życzę Wam z całego serca, żeby teraz wszystko się układało i było tylko dobrze.Cytat:
![]() Cytat:
Emilia jest przepiękna Cytat:
Cytat:
Tak w ogóle to super jest ta stronka na fb, którą Minka podała o karmieniu piersią. Mój mały jeszcze w brzuchu, ale czytam na bieżąco ![]() PS. u nas na razie cisza... i szczerze mówiąc mam nadzieję, że przez Święta będzie spokój
|
||||||
|
|
|
#3776 |
|
Rozeznanie
|
Moj tz odebrał kluuuuuczeeeee
![]() |
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Mały od piątku przybrał 200g!!! Hurra
jedziemy juz tylko na piersi! Kapanie było pierwsze i super! Szwy ściągnięte ale muszę kupić taki balsam szostakowskuego bo się trochę rozeszlo i boli ale co tam ważne ze jest kp Poza tym wszystko super a mój brzuch znikł właściwie Maczuma ja w ogóle wagi nie przywiazuje do tego przebieram przed karmieniem i ewentualnie jak czuję se jest dużo ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Ja nie mam fb więc chyba nie będę mogła zagladnac na tę strone ale czytam bloga hafij
|
#3779 |
|
Rozeznanie
|
Karoka to nie ja Was przestraszyłam, tylko Nadka
moj TZ gadal wczoraj do niej caly wieczor czemu nas tak straszy i ze kazdego dnia kocha ją jeszcze bardziej, a ja oczywiscie potok łez ehhh ale będzie dobrze
|
|
|
|
#3780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem po wizycie i ktg, skurcze na ktg nie wyszły, a moja szyjka nawet nie jest zgładzona zupełnie nie mówiąc o jakimkolwiek rozwarciu. Normalnie jestem umówiona na ktg i wizytę za tydzień - to już będzie po terminie i moja gin uważa, że nie urodzę wcześniej. Tak więc zapewne jeszcze pobędę trochę w dwupaku i potowarzyszę innym nierozpakowanym
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.