Mamusie lutowe 2015 - cz. 6 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-23, 11:01   #781
meire
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6

MaladT, pewnie ze opowiem co tam polozna mi powie.. a Ciebie podziwiam, ze chce Ci sie tyle piec... moj maz wlasnie pojechal po ciasto do Sowy..

Ja prasuje ta posciel i co chwile robie sobie przerwy... no z takim tempem to ja nic dzis nie zdarze zrobic... a tu jeszcze musze po wyniki jechac...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 11:15   #782
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Dobrze że tatko jest taki że nawet jak mi coś nie wyjdzie to znajdzie jakiś plus. Tż muszę uprzedzić żeby czasem jutro nic nie komentował że coś źle doprawione albo inne tupu teksty żeby przykrości mi nie zrobił.
Ale jak pakowałam prezenty to już sobie wyobrażałam minę Zuzki Jaka ona będzie jutro szczęśliwa I na tym się skupie Jeszcze zrobie dzisiaj stroik żeby tak ładnie na stole było i co się da to podzielę na chłopaków i już Tatę wysłałam do znajomej do sklepu po pracy po śledzie dziadostwa mu nie wciśnie A ja zaraz zbieram się do biedronki i pasmanterii, po pierożki z serem mają pyszne a pani mi odłożyła, Zuzkę muszę odebrać i jeszcze w terenie kuriera dorwać bo ma dla nas kamerę Ah od razu mi lepiej.
Tylko zeby mnie z tymi pierogami nie wyrolowała bo bym się zasmuciła. No trzymajcie kciuki
Do później
Stary 2014-12-23, 11:17   #783
201704210903
Konto usunięte

ewa mam nadzieję że do jutra będzie lepiej

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 11:36   #784
lui_89
Zadomowienie

ja po tej nocy jestem nieprzytomna
ogarnęłam sprawy jedzeniowe, spakowałam się, dołoże tylko kosmetyki jeszcze, czekam na TZ bo zaraz ma wyjść z pracy, dzisiaj na szczęście tylko na 4 godziny poszedł

i kierunek teściowa

Mała wogole wczoraj i dzisiaj strasznie szaleje, mam wrazenie, że chce jutrzejszy dzień przespać i obudzi się dopiero w Boze Narodzenie u moich rodziców w ciekawszym towarzystwie

Asia
ja ostatnio jak TZ grał, to wrzuciłam mu wszystkie skarpetki wyprane do szuflady i nie połączyłam w pary, jeszcze wymieszałam. Dzisiaj chyba z 10 min próbował coś dobrać

Ilonka trzymaj się!

kciuki za wizyty!
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 11:37   #785
emdzik
Zakorzenienie

Asia dobrze tak mężowi a Ty chociaż się uśmiałaś

Maladt ajj to trudne do ogarnięcia.. ja go nienawidze ale z drugiej strony kocham i tęsknie.. już tyle czasu minęło.. jakoś sobie radzę dzięki temu wszystkiemu stałam się przynajmniej bardzo rodzinna i wiem, że Moja rodzina teraz będzie dla mnie wszystkim

Mam nadzieję, że później pokażesz Nam co za pyszności narobiłaś w tej kuchni

meire lepiej robić przerwy i co chwile wypoczywać niż później cierpieć jak brzuchol spuchnie i będzie bolał

MamaZuzi oby się udało z pierogami Ajj ja czuję, że będziecie mieli cudne te święta z Tatą

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 11:42   #786
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Ilonka ja Cię rozumiem... mój ojciec już nie żyje .. ale nienawidziłam go za to wszystko co nam zrobił... ale jak się dowiedziałam że nie żyje to coś we mnie pękło.. bo tak gdzieś ten ojciec tam był... ciągle pijany ale sobie chodził na tym świecie.. a wiadomość że nie żyje spowodowała we mnie taki ból...
tyle myśli .. że może jakbym mu pomogła, jakbym mu powiedziała jak mnie to wszystko boli.. może by było inaczej, może jakby czuł moje wsparcie to by starał się nie pić... gdybanie.. pewnie by pił dalej, ale z drugiej strony bolało mnie że nie spróbowałam.. fakt też taki że byłam jeszcze młoda... ale swój rozum miałam eh. Teraz dalej go nienawidzę.. nie potrafię wybaczyć tych wszystkich rzeczy... A z drugiej strony tak mi brakuje ojca którego tak naprawdę nigdy nie miałam .. jeżdżę do niego na cmentarz i się modle.. nieraz mówie że mimo wszystko co zrobił.. dalej jest moim ojcem i też dzięki niemu jestem i może dzięki temu co przeżyłam głównie przez niego mam taki charakter jaki mam ehh
Ahh Madzia ciężki temat z tymi ojcami
Szkoda, ze rodziny się nie wybiera ;/

Ewa zapomniałam Ci wcześniej napisać, jakie cudeńka robisz
A te choinki z piór, szczególnie ta biała ajjj
Zawsze pokazuje Tż i razem się zachwycamy
Stary 2014-12-23, 11:46   #787
ewek000
Zadomowienie

przeklete- dziękuję
dobra zmykam sernik czeka
później poczytam co naprodukowałyście
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 11:50   #788
emdzik
Zakorzenienie

Ewa sernik też na pewno będzie cudowny hehe

Ja jeszcze w pizamie
Naprawdę coraz gorzej mi się funkcjonuje... kręgosłup mi aż strzela...
w łopatkach też już mi coś przeskoczyło... chodzę i stękam
Ja opuchnięć jako takich nie mam...
Mam takie na dłoniach... po nocy z cieśnią :/ palce całe nabrzmiałe i nie mogę ich całkiem zgiąć... koszmar

Eh no muszę się ubierać bo mi mąż powiedział że jak wróci z zakupów mam być ogarnięta i jeszcze kurier ma być wiec lepiej żeby nie było powtórek z wczoraj

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-23, 11:59   #789
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Ilonka, Madzia...ściskam mocno! Nic nie doradzę ani nie poradzę, bo nie wiem jak to jest Jeszcze nie przeżyłam braku jednego z rodziców
.
Ilonka, kieruj się własnym rozumem i sercem. ale najważniejsze teraz jest Twoje dziecko i Twój mąż, bo to oni są teraz Twoimi najbliższymi osobami w życiu. Postąpisz po prostu zgodnie z wasnym sumieniem.
Tulę Cię mocno

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ale mi smaka robisz
ja planuje jutro pierogi i sernik skoro mogę szalec

Cytat:
Ilonka ja Cię rozumiem... mój ojciec już nie żyje .. ale nienawidziłam go za to wszystko co nam zrobił... ale jak się dowiedziałam że nie żyje to coś we mnie pękło.. bo tak gdzieś ten ojciec tam był... ciągle pijany ale sobie chodził na tym świecie.. a wiadomość że nie żyje spowodowała we mnie taki ból...
tyle myśli .. że może jakbym mu pomogła, jakbym mu powiedziała jak mnie to wszystko boli.. może by było inaczej, może jakby czuł moje wsparcie to by starał się nie pić... gdybanie.. pewnie by pił dalej, ale z drugiej strony bolało mnie że nie spróbowałam.. fakt też taki że byłam jeszcze młoda... ale swój rozum miałam eh. Teraz dalej go nienawidzę.. nie potrafię wybaczyć tych wszystkich rzeczy... A z drugiej strony tak mi brakuje ojca którego tak naprawdę nigdy nie miałam .. jeżdżę do niego na cmentarz i się modle.. nieraz mówie że mimo wszystko co zrobił.. dalej jest moim ojcem i też dzięki niemu jestem i może dzięki temu co przeżyłam głównie przez niego mam taki charakter jaki mam ehh
wzruszyłam się

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Mi mąż właśnie mieli ser, i słyszę, że sapie, bo gdzieś wcisnął jakiś element z maszynki i nie może znaleźć ale oczywiście to ja go schowałam jak od 2 miesięcy nie korzystam z tej szafki, bo się schylać nie mogę, ale luz teraz wie jakim jest bałaganiarzem! sam na siebie się chyba wkurza piękne to jest, zaraz padnę ze śmiechu
Dłużej mógł spać, a wczoraj po nocach grać!
Mógł wstać o 8 spokojnie porobić, ale nie, bo po co trza grać
A niech teraz sapie
Asia, Ty złośnico!

Ale dawkę emocji teraz mi zaserwowałyście...płacz, połączony ze śmiechem...

Idę się ogarniać, jadę na miasto, wracam i zabieram się za końcowe porządki i ubieranie choinki.
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 12:14   #790
maladT
Zakorzenienie

Cytat:
Oo Maladt mąż u nas w Gdyni mogłaś się z nim zabrać
taa i w 3 plus pies spac w cieżarówce na 1 łóżku... gdzie ja sama to łózko bym zajeła... nie ma opcji... a po 2 gdzie ja bym siusiu chodziła? za naczepa tak niebardzo
Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
MaladT, pewnie ze opowiem co tam polozna mi powie.. a Ciebie podziwiam, ze chce Ci sie tyle piec... moj maz wlasnie pojechal po ciasto do Sowy..

Ja prasuje ta posciel i co chwile robie sobie przerwy... no z takim tempem to ja nic dzis nie zdarze zrobic... a tu jeszcze musze po wyniki jechac...
mam wrazenie ze Sowa to ja... miałam upiec tylko makowiec i snickersa a robie 4 ciasta i rogaliki... i jeszcze 2 minuty temu goscie z energetyki do mnie zadzwonili do drzwi ze mi chca wymienic licznik i pradu nie bedzie z 10 minut... ubłagałam by z 20 minut poczekali bo mi ciasto nie wyjdzie...

pochwale sie ale jak nie jest rozkrojone to nie bedzie widac za bardzo

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 12:18   #791
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Lui hahah to go załatwiłaś skarpetkami
Ja tez czasem jak się wkurzę na Tż, to ściągam jego ciuchy jak leci i takie nieposkładane wrzucam mu do szafy

Asia hahah to miałaś przedstawienie w kuchni

My już wróciliśmy z zakupów, teraz Tż pojechał na pocztę, do fryzjera i na solarium
A jak wróci będziemy stroić choinkę

Strasznie nic mi się nie chce ;/

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

MaladT jak tak piszesz jakie ciasta robisz to mi tylko język do tyłka ucieka
Stary 2014-12-23, 12:18   #792
Asia1105
Wtajemniczenie

Lui akcja ze skarpetkami za☠☠☠ista
Ale ja bym tak nie mogła!
Mnie by to denerwowało w szufladzie i nie dawało spokoju!
A on i tak by sobie poradził!

Ha, za to ser na paschę kazałam mu zmielić dwa razy gdzie wystarczyło by raz
Teraz zaczyna robić pierogi
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 12:27   #793
maciejka1987
Zakorzenienie

nie mam siły..normalnie nie wierzę, że zostały jeszcze prawie 2 miesiące...co to będzie później jak ja się teraz tak licho czuję...

wstawiłam ostatnie pranie, zostało zrobienie pierogów, udekorowanie ciastek i pierników i przełożenie ciasta masą. I sprzątanie ... wiem, że część rzeczy zrobi mąż, ale i tak nie mam siły na samą myśl o tym wszystkim.

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 12:33   #794
1141655
Zakorzenienie

Ilonka Tulę Cię... ale Święta cholera są takim czasem, że o wszystkim się myśli inaczej, itd.... Ty już do swojego ojca wyciągnęłaś tyle razy dłoń....podziwiam... nie umiem postawić się w Twojej sytuacji... ale najważniejsza jesteś teraz Ty i Twoja rodzina. Szymuś, tż, Ty.....mam nadzieje,ze jakos sie uporasz z myslami eh eh

Zielona-miłego ,pracowitego dnia

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Sąsiadka przyniosła mi całą blachę w prezencie świątecznym
Asia Ty masz wspaniałą tę sąsiadkę Niesamowite, ciągle Cię podkarmia hihihi tez tak chceeee

Paulina ja też się nie znam na śledziach, ich oprawianiu,ale na pewno się wkurzyłaś. Dla mnie śledź= Lisner

Cytat:

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
ale pryncypałki są z czekoladą, a czekolada to roślina w pierwotnej wersji, a skoro to roślina to można powiedziec ze to albo warzywo albo owoc

Zazdroszczę, że Wasz pies nie lubi deszczu... Nasz kocha :/

Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
Mała wogole wczoraj i dzisiaj strasznie szaleje, mam wrazenie, że chce jutrzejszy dzień przespać i obudzi się dopiero w Boze Narodzenie u moich rodziców w ciekawszym towarzystwie

Asia
ja ostatnio jak TZ grał, to wrzuciłam mu wszystkie skarpetki wyprane do szuflady i nie połączyłam w pary, jeszcze wymieszałam. Dzisiaj chyba z 10 min próbował coś dobrać
Ale się uśmiałam I z pobudki na dobre towarzystwo i ze skarpetek. U mojego skończyłoby się to tak, że olałby sprawę, wylosowałby dwie i założył

Cytat:
palce całe nabrzmiałe i nie mogę ich całkiem zgiąć... koszmar

Eh no muszę się ubierać bo mi mąż powiedział że jak wróci z zakupów mam być ogarnięta i jeszcze kurier ma być wiec lepiej żeby nie było powtórek z wczoraj
Mi tak palce puchną na parówki jak siedzę i jest ciepło. W SR jest tak gorąco.... ,że po chwili siedzenia dostaliśmy coś do podpisania i w tym momencie nie mogłam chwycić długopisu :/

Mój mąż też tak zawsze mówi: " jak wrócę, masz być ogarnięta"

Jej dziewczyny 3 pralki Tymkowe wyprasowane. Całe przedpołudnie. Na siedząco i na stojąco. Ale musiałam. Już patrzeć na te sterty nie mogłam.
Wszystko ułożyłam w szafach i komodzie
teraz jeszcze nasze ciuchy :/

Pralkę drugą wstawiłam z koszulami na święta, sukienką itd
rychło w czas.

Nie mam siły na nic.
Zjadłam pomarańczkę i zalegam... na 15 muszę być gotowa z obiadem i ogarnięta, bo czeka nas maraton Gdańsk- sklepy. Już się boję.
Dziadkowi coś na tę 80tkę muszę kupić. Chyba mu jakieś słuchawki kupimy do komputera Soniacze jakieś dobre... bedzie zadowolny....

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 12:39   #795
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Aga ja tam mam dopiero ZAMIAR wstawić pranie z ciuchami wyjściowymi na święta

Teraz zasiadłam z familijnymi gofrowanymi i jak Tż się nie pospieszy to mu wszystkie zjem
I tak to się skończy
Stary 2014-12-23, 13:05   #796
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Mam pierogi Jednego właśnie zjadłam są pyszne.

Emdzik na pewno spokojne, bez całej tej nagonki, szykowania nie wiadomo czego i ile. Ja lubię tradycje oczywiście ale jeśli nikt nie ma ochoty na kapustę z grochem to po co ją przygotowywać?

Będzie trochę pusto na stole ale na pewno nikt nie będzie jadł niczego na siłę a tym bardziej nic się nie zmarnuje A tego nie lubię najbardziej
A z moją mamą to jest tak że się naszykuje, denerwuje że całe dnie przy garach a później że tyle się marnuje.
A ja sie nie naszykuje bo ani ciast nie będzie bo tylko drożdżowe dla nas i dla taty dietetyczne, żeby go nie kupić a jak Tż będzie chciał to kupie po kawałku dla nas czegoś jeszcze

Aga Tż sie wkurzy jak nie będzie śledzi :P Jeszcze mu nie mówiłam że może ich nie być ale lepiej tak niż by miał poczuć w ustach to co ja poczułam bleee Dawno popłynęły w wc

Opadły mi nerwy, chyba meliska pomogła. Przyniosłam inny słoik z piwnicy i chociaż rybę w zalewie mam na tip top. Kupiłam niteczki na żółtego kurczaka, na kapciochy dla mamy I będę studiowała od Ewy stronki może coś jeszcze uda się stworzyć. Zuzia złożyła zmówienie na kota i jeża łoooo chyba długo będzie czekała

Maciejka musimy się przygotowywać ze z każdym tygodniem będzie coraz ciężej.
Ja ledwo moje buty zakładam, jeszcze z tą spuchniętą nogą. Ciekwe czy do końca wytrzymają. Nie chciała bym kupować butów na 3 tygodnie
Chyba że Madzia wyjdzie po mojemu

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Aga ja współczuję Ci teraz biegania po sklepach.

Ja jutro podjadę do piekarni i mięsnego, raniutko.
Dobrze że wcześniej ogarnęłam prezenty i wszystko inne Nawet prania nie mam. Łazienke tylko machę u taty Tż ma jechać przywieźć ostatni prezent Zuzi i ubrania nasze świąteczne

A jakie zapachy od sąsiadki przez otwór wentylacyjny wpadają jaaa
Stary 2014-12-23, 13:09   #797
1141655
Zakorzenienie

Ja tez sobie wspolczuje :/ ale dopiero wyplata wplynela malzona
no trudno jakos przezyjemy
4 sklepy: Media Markt, Superpharm, Empik i jakis ubraniowy co bym dla brata cos kupila jakis Reserved lub cos
i tyle i koniec

Stary 2014-12-23, 13:11   #798
emdzik
Zakorzenienie

Nadusia wita się z ciotkami

Śmieszne to zdjęcie bo dosyć nie wyraźne i takie coś sie jej wszędzie nakłada.. nie wiem czy to ściana macicy czy co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10849913_903008923082939_1222983081606108482_n.jpg (41,3 KB, 30 załadowań)

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-23, 13:17   #799
lui_89
Zadomowienie

dziewczynki z racji tego, że zaraz się zbieramy i jedziemy to już teraz życzymy Wam spokojnych i zdrowych Świąt w dwupakach oczywiście
będę starała się podczytywać, ale na dłużej to dopiero w przyszłym tygodniu pewnie wpadnę
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 13:18   #800
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:

Śmieszne to zdjęcie bo dosyć nie wyraźne i takie coś sie jej wszędzie nakłada.. nie wiem czy to ściana macicy czy co
Śliczna i słodka
Stary 2014-12-23, 13:19   #801
1141655
Zakorzenienie

Cytat:

Madzia czy ja dobrze widzę, że ona ma takie duuuże pełne usta ?

Stary 2014-12-23, 13:28   #802
201704210903
Konto usunięte

hej. ja po wizycie mały waży 2100
szyjka trochę się skróciła i mam 2 tyg leżeć ale dam radę bo tz będzie w domu
madzia piszesz mi następną na 8 stycznia?
dziękuje

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 13:32   #803
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuje

Najważniejsze, że z Małym ok
Stary 2014-12-23, 13:34   #804
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Madzia coś musi w tym być, bo ja widzę to samo co Aga czyli piękne, pełne usteczka

Mlebidakin słuszna waga
Poleżysz 2 tygodnie, odpoczniesz, dobrze będzie
Stary 2014-12-23, 13:35   #805
emdzik
Zakorzenienie

LUI Wesołych świąt... zdrowych i pogodnych

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Madzia czy ja dobrze widzę, że ona ma takie duuuże pełne usta ?
padłam
Mojego męża siostra wczoraj stwierdziła , że ona jest do niego podobna i wszystko ma po nim i ja sie właśnie nabijałam że ma wielkie usta po nim
A mój mąż się śmieje że ona dziubek robiła do zdjęcia dla niego

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-23, 13:38   #806
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje

2100 super

Stary 2014-12-23, 13:44   #807
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje

Wpisane
Super, Mały już nie Mały 2100 to podobnie do mojej hiih
Ajj a leżeć.. dasz radę, ważne żeby tż pomagał

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Madzia coś musi w tym być, bo ja widzę to samo co Aga czyli piękne, pełne usteczka

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-23, 13:45   #808
1141655
Zakorzenienie

Madzia czemu sie smiejesz, super ladne usta duze :
Wcale nie dziubek
raczej efekt push up

Stary 2014-12-23, 13:49   #809
IncognitoNick
Zadomowienie

Mlebi - oj, chyba też skorzystam z rady i nie będę jutro mierzyć Dobrze, że z Małym wszystko OK, poleżeć dasz radę

Ikonka - musisz myśleć teraz o sobie. Twoja najbliższą rodziną jest Twój TZ i Twoje Dziecko. Jeśli wizyta miałaby Cię zestresować, to po prostu nie wolno Ci teraz jechać i tyle. Chyba jestem straszną osobą ale ja na Twoim miejscu nie miałabym chyba wyrzutów sumienia. Wiesz, nawet w chrześcijaństwie jest tak, że wybaczenie następuje po akcie żalu, skruchy. Na to teraz Twój Tata musi zapracować.
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 13:59   #810
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
Mlebi - oj, chyba też skorzystam z rady i nie będę jutro mierzyć Dobrze, że z Małym wszystko OK, poleżeć dasz radę

Ikonka - musisz myśleć teraz o sobie. Twoja najbliższą rodziną jest Twój TZ i Twoje Dziecko. Jeśli wizyta miałaby Cię zestresować, to po prostu nie wolno Ci teraz jechać i tyle. Chyba jestem straszną osobą ale ja na Twoim miejscu nie miałabym chyba wyrzutów sumienia. Wiesz, nawet w chrześcijaństwie jest tak, że wybaczenie następuje po akcie żalu, skruchy. Na to teraz Twój Tata musi zapracować.
Masz rację. Naprawdę to, że ktoś neutralny, patrzący z boku tak myśli, podnosi mnie na duchu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości