|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minimalizm praktykujemy, w bałaganie nie toniemy!
Piękne, już wiem co będę robić za rok
Co do wolnej półki w szafie to dorobilam się jednej. Z okryć wierzchnich mam 3 kurtki sportowe (za dużo o co najmniej jedna), kurtkę skórzaną, płaszczyk klasyczny sztruksowy i puchowke od lat ta sama. W domu u rodziców wełniany płaszcz z kapturem do kostek, taki co nie tak łatwo znaleźć, kupiony w lumpku. Nie oddam, mimo że nie pasuje do klimatu w którym żyje. Może za kilka lat dojrzeje :P |
|
|
|
#2372 |
|
Paul's girl
|
Piękne te Wasze dekoracje świąteczne
![]() Oglądałam wczoraj program o tym jak wygląda produkcja ciuchów w Bangladeszu i ile chemii mają w sobie ubrania na sklepowych półkach. Kosmos. Coraz bardziej dojrzewam do tego żeby się przestawić na MoP i szukać podobnych marek. COS odpada, bo to H&M, czyli marka "bangladeszowa". |
|
|
|
#2373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Piękne!
|
|
|
#2374 |
|
Raczkowanie
|
rise_against - bardzo ładna dekoracja, ja też lubię tego typu rzeczy
![]() Mam jeszcze "osobiste" pytanie: jakich podkładów, kremów bb, tonujących używacie? Koniecznie potrzebuję czegoś dobrego, lekkiego. Nie mam większych problemów z cerą, po prostu chcę trochę wyrównać koloryt. Największy problem mam z odcieniem: najjaśniejszy Bourjois Healthy Mix (51) jest dla mnie trochę za ciemny... Nie specjalnie interesują mnie kremy azjatyckie, wolałabym coś innego, np. Laura Mercier, Smashbox, Bobby Brown itp. Do tej pory używałam tylko kosmetyków Bourjois (HM jest w sumie ok, gdyby nie ten kolor...) i nie wiem na jakie produkty warto zwrócić uwagę, a oczywiście nie chciałabym kupić bubla
|
#2375 | |
|
Paul's girl
|
Cytat:
Skupiał się przede wszystkim na warunkach pracy w farbiarniach i szwalniach a przy okazji badali też stężenie chemikaliów w gotowych ciuchach w sklepach. Tak, bluzeczkę można uprać, ale świadomość, że dzieci (!) w farbiarniach pracują bez jakiejkolwiek ochrony i do tego w pomieszczeniach bez wentylacji a cała woda (bez oczyszczenia) trafia do rzek jest przerażająca.
|
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2377 |
|
Raczkowanie
|
Z opisów wydaje się fajny, ale znalazłam opinie mówiące, że najjaśniejszy odcień jest trochę ciemniejszy od najjaśniejszego HM
![]() Będę musiała to sprawdzić po świętach w rossmannie. Dzięki za polecenie
“the problem with the world is that the intelligent people are full of doubts while the stupid ones are full of confidence” Mój blog minimalistyczno - modowy Edytowane przez Bonjour_tristesse Czas edycji: 2014-12-23 o 15:24 |
|
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2379 | |
|
Konto usunięte
|
Piękne
Chciałabym takie lampeczki jak są w tym lampionie![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2380 | |||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
Cytat:
, tylko takie mary jak .Wypowiadali się ludzie, którzy trudnią się barwieniem tkanin. Szczególnie utkwiła mi w pamięci wypowiedź pewnego pana, który mówił, że wie, jakie to jest toksyczne i że przy takim systemie pracy przeżyje od dziś do 3 lat max, ale przynajmniej jego rodzina, będzie mieć zabezpieczoną przyszłość pod względem finansowym. Wg tego, co mówił najbardziej toksyczny jest kolor różowy. Była też przedstawiona historia, pewnej kobiety, która pracowała jako hm... dekorator wystaw sklepowych właśnie tych molochów, które zaopatrują się w Bangladeszu czy Tajlandii. Zaczęła bardzo chorować, nikt nie wiedział z jakiej przyczyny - okazało się, że miała zbyt dużą styczność z tymi ubraniami. Aktualnie przebywała w bardzo drogiej klinice dermatologicznej. Jak oglądam takie rzeczy, to czasem aż się nie chce wierzyć, co ludzie potrafią zrobić dla kasy .Cytat:
![]() Masz jakiś fajny krem? ![]() Chwalę się! Zrobiłam definitywny porządek w butach - wyrzuciłam 5 par. Aktualnie na stanie mam ok 20 par. A kiedyś potrafiłam mieć 3 razy tyle .
|
|
|
#2381 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurde 20 par to i tak masz jeszcze całkiem dużo no ale ważne, że są postępy![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
![]() Przerażające ale niesetny dla kasy wiele świństw robią na świecie. Najbardziej dobija, że często coś co reklamują jako dobre dla zdrowia np fluor czy szczepienia jest tak naprawdę szkodliwe:< Ja dziś nie sprzątam bo już nie ma co Idę robić babeczki i ciasto
Edytowane przez 201604250949 Czas edycji: 2014-12-23 o 19:02 |
|||
|
|
|
#2382 | ||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
Właśnie wykańczam moje zapasy, może się na niego skuszę .Kupujesz stacjonarnie czy przez neta? Cytat:
To się tylko tak wydaje, że dużo . Aktualnie na stanie : 1) zimowo : wężowe mukloki, długie kozaki na obcasie, timberlandy, kowbojki, brązowe na sanki, 2) baleriny : czarne, błękitne, łososiowe, 3) sportowo : białe nike, 4) wyjściowe : złote, kobaltowe, białe, szare, fuksja, 5) sandałki : czerwone [x2], brązowe [x2] + białe japonki. Cytat:
.Myślę, że do wszystkiego trzeba podchodzić z głową - chodzi mi w tym momencie o szczepienia. Na grypę nie szczepiłam się nigdy i nie zamierzam, ale już na żółtaczkę czy tężec jak najbardziej. Co do fluoru sama w dalszym ciągu mam mnóstwo wątpliwości. Cytat:
.Ale za chwilę będzie porządeczek .W tym roku wyjątkowo nie piekę, kupiłam dziś gotowy sernik i ciacho czekoladowo-wiśniowe .
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 17 par butów po odgruzowaniu, wciąż dużo biorąc pod uwagę ze prawie non stop chodzę w jednych.
Kończę właśnie książkę Mniej. Intymny portret zakupowy Polaków i akurat dziś koleżanka podarowała mi śliczne 2 swetereki super jakości i w moim guście i tak mi się podwójnie miło zrobiło. Raz ze to takie nie konsumpcyjne i dwa ze podarowane no i w moim guście! Miałam w planie kupno jednego zapisanego swetra jeszcze a tak mam to z głowy
|
|
|
|
#2384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do 26. rż nie stosowałam niczego na twarz, teraz jednak staram się trochę poprawiać swój wygląd Planuję zakup serum Kiehl's i jeśli tylko zauważę poprawę, to chętnie porzucę wszelkie mazidła Cindy - dzięki, na pewno sprawdzę podkłady tej marki Skoro już mowa o butach, to muszę się "pochwalić", że mam 9 par nie licząc domowych ![]() 1. zimowe kozaki 2. botki płaskie 3. botki na obcasie 4. sportowe 5. baleriny w szpic 6. szpilki 7. sandały na płaskiej podeszwie 8. sandały na katurnie 9. kalosze Niestety będę musiała dokupić jeszcze dodatkowe baleriny i szpilki (zamierzam od 2015 roku częściej je nosić) i wymienić buty "sportowe" (obecnie mam conversy, ale ani one sportowe ani nie są do końca w moim stylu).
“the problem with the world is that the intelligent people are full of doubts while the stupid ones are full of confidence” Mój blog minimalistyczno - modowy Edytowane przez Bonjour_tristesse Czas edycji: 2014-12-23 o 23:09 |
|
|
|
|
#2385 |
|
Zadomowienie
|
To mówicie, że bez tapety na twarzy można życ?
Widziałam ostatnio kilka dziewczyn na ulicy bez makijażu. A cery miały tak cudne, że oczu nie mogłam oderwać. Photoshop się chowa. ![]() Ja mam rozszerzone pory, trochę zaskórników i przebarwień. Tragedii nie ma ale mogłoby byc lepiej.
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Z podkładów to polecam albo mineralny typu bare minerals albo płynny bb typu Dr.G Gowoonsesang Brightening Balm SPF 30 PA++ BB Cream. Mam oba i to moje najlepsze podkłady w życiu po wielu latach poszukiwań. Z przewagą w stronę bare minerals.
|
|
|
|
#2387 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja jak policzę to hmm: 1. zimowe: 1 workery 2. wyjściowe: 1 para szpilek 3. sportowe: 2 pary (trampki, tenisówki) 4. letnie: 2 pary japonek 5. górskie: 3 pary (letnie w niskie góry, w skaliste góry, zimowe) Razem 9 par o ja szalona ![]() Cytat:
![]() Fluoru od paru lat nie używam. Zawsze miałam słabe zęby, podatne na próchnicę. Od paru lat przestały się psuć, choć to głownie zasługa zmiany diety no ale jak widać fluoru im nie brakuje by były w dobrym stanie, wystarczyło rzucić mięso itp Cytat:
|
||||
|
|
|
#2388 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ze sweterkami fajnie Ci się trafiło ![]() Cytat:
Edytowane przez 201604250949 Czas edycji: 2014-12-24 o 00:42 |
||
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Książka świetna, polecam. Porusza wiele wątków, jest nad czym myśleć. Nie jest jednoznaczna.
|
|
|
|
#2390 | ||||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
.Co do sweterków, to takie prezenty są bardzo miłe - z myślą o danej osobie i trafiające w jej gust .Daj znać czy coś Ci podpasowało Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
.O tak, szalona! ![]() ![]() Cytat:
.Ja mam z kolei inne doświadczenia - przyjaciółka ma słabe zęby [między innymi po sterydach] i mimo zmiany diety etc. poprawa nie była zauważalna ;/. Zaczęła używać raz w tygodniu żel z elmexu [duże stężenie fluoru] i jest o niebo lepiej. Myślę, że co człowiek to jednak przypadek. Cytat:
ciasto colowe, ale wypróbuję w przerwie między Świętami, a Nowym Rokiem .
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2014-12-24 o 01:37 |
||||||
|
|
|
#2391 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ogólnie większość rzeczy z BU mi pasuję![]() Po prostu allegro Niedługo sama będę zamawiała drugi słoiczek a na lato wypróbuje wersje z pomarańczą ![]() Cytat:
ale to podobno organizm się odzwyczaił od takich ilości fluoru więc normalne, wole już nie tykać Wystarczają mi te mini ale jednak ilości go w herbatach![]() Cytat:
Edytowane przez 201604250949 Czas edycji: 2014-12-24 o 03:11 |
||||
|
|
|
#2392 |
|
Konto usunięte
|
Ja używam tylko maseczki Bright Beauty Dermiki pod makijaż. Wiem, niestety chemia
A podkładu mineralnego w pudrze w jednym Annabelle Minerals, plus pod oczy korektor Sephory w pędzelku.Wyzwanie szafa zakończone ! ze 180cm plus 3 kosze zostało 117cm plus 1 kosz rzeczy wystawionych na allegro. Drugim wyzwaniem będzie mniejsza komoda. Mam co prawda taka zwykła 3 szuflady, 50cm glebokosci, ale chce zamienic na 30stkę. Miesiąc temu poleciało 6 par butów plus dwie pary domowych, dziś kolejne 6. Zostało mi 17 par i potrzebuję czarnych high topów i czarnych sandałków. Rok temu było ich ok 45 par... Edytowane przez 201704051536 Czas edycji: 2014-12-24 o 14:44 |
|
|
|
#2393 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pięknie wyszczuplona szafa I mięsca zaraz więcej
|
|
|
|
|
#2394 | |||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
.Ten 2% wydawał mi się za słaby .U mnie jest podobnie - większość kosmetyków z BU jest ok . Teraz czaję się na to z różą . Z kolei kompletnie nie podpasowało mi ich flavo .Cytat:
.Cytat:
, wiem tylko, że na bazie fluoru właśnie w jakimś wyższym stężeniu i że pomogło.Skoro tak, to tylko dobrych past używaj Cytat:
.Cytat:
Dla Was Dziewczęta radości i spokoju na te Święta oraz rozsądku podczas zakupów wszelakich .
|
|
|
#2395 | |
|
Konto usunięte
|
http://addicted-to-passion.blogspot....prezentow.html Lubie tak popakowane prezenty
Cytat:
Mi od nich pasuje jeszcze serum migdałowe, flavo od nich jeszcze nie próbowałam. Z olejków bardziej od argonowego sprawdza się u mnie olejek marula albo z pestek opuncji
Edytowane przez 201604250949 Czas edycji: 2014-12-24 o 17:58 |
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyna rzecza jaka dzis kupilam byl sweter dla meza z welny merino. Bylam w Douglasie, panie namawialy na zestawy swiateczne. Ale przemyslalam sprawe i stwierdzilam, ze wroce jesli bede czegos potrzebowala.
|
|
#2397 |
|
Konto usunięte
|
Wymigałam się z Wigilii i cały dzień wyrzucam
![]() poleciał kapelusz - fajny, ale pognieciony i nie do wyprostowania, bo to słomka 8 par butow dzinsy sukienka kurtka dwa staniki pasek zakolanówki Cały czas próbuję jak najlepiej zagospodarować nową szafę. |
|
|
|
#2398 | ||
|
Paul's girl
|
Są cudne. Też chętnie bym takie przygarnęła
Mam różowe spodnie dresowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niesamowita różnica i zmiana na wielki plus ![]() Dziewczyny, życzę Wam spokojnych Świąt a pod choinką tylko wymarzonych prezentów
|
||
|
|
|
#2399 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201604250949 Czas edycji: 2014-12-24 o 23:00 |
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Wesolych Swiat, spelnienia marzen i pieknego Nowego Roku Dziewczyny! Niech nam sie wiedzie na miare jaka potrzebujemy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

, tylko takie mary jak
.
kurde 20 par to i tak masz jeszcze całkiem dużo 
.
ale to podobno organizm się odzwyczaił od takich ilości fluoru więc normalne, wole już nie tykać
A podkładu mineralnego w pudrze w jednym Annabelle Minerals, plus pod oczy korektor Sephory w pędzelku.