Minimalizm praktykujemy, w bałaganie nie toniemy! - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-23, 11:15   #2371
favianna
Zakorzenienie

Dot.: Minimalizm praktykujemy, w bałaganie nie toniemy!

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Ja też mam teraz lampki w lampionie, piękna rzecz. Coś takiego

Piękne, już wiem co będę robić za rok
Co do wolnej półki w szafie to dorobilam się jednej. Z okryć wierzchnich mam 3 kurtki sportowe (za dużo o co najmniej jedna), kurtkę skórzaną, płaszczyk klasyczny sztruksowy i puchowke od lat ta sama. W domu u rodziców wełniany płaszcz z kapturem do kostek, taki co nie tak łatwo znaleźć, kupiony w lumpku. Nie oddam, mimo że nie pasuje do klimatu w którym żyje. Może za kilka lat dojrzeje :P
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 12:05   #2372
istari
Paul's girl

Piękne te Wasze dekoracje świąteczne
Oglądałam wczoraj program o tym jak wygląda produkcja ciuchów w Bangladeszu i ile chemii mają w sobie ubrania na sklepowych półkach. Kosmos. Coraz bardziej dojrzewam do tego żeby się przestawić na MoP i szukać podobnych marek. COS odpada, bo to H&M, czyli marka "bangladeszowa".
istari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 14:03   #2373
ineska86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez istari Pokaż wiadomość
Piękne te Wasze dekoracje świąteczne
Oglądałam wczoraj program o tym jak wygląda produkcja ciuchów w Bangladeszu i ile chemii mają w sobie ubrania na sklepowych półkach. Kosmos. Coraz bardziej dojrzewam do tego żeby się przestawić na MoP i szukać podobnych marek. COS odpada, bo to H&M, czyli marka "bangladeszowa".
Film "Toksyczna bluzeczka"? Kiedyś go oglądałam i stresowałam się, zwłaszcza ciuchami w kolorze czarnym, bo w tym barwniku niby jest duuużo chemii.... Teraz mi przeszło, ale mimo wszystko jak kupuję jakiś ciuch to go najpierw piorę po zakupie, nie wiem czy to coś daje, ale jeśli sa tam jakieś impregnaty nie wiem - przeciw wilgoci, pleśni magazynowej ? itp to przynajmniej je spiorę na starcie

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:

Piękne!
Stary 2014-12-23, 14:20   #2374
Bonjour_tristesse
Raczkowanie

rise_against - bardzo ładna dekoracja, ja też lubię tego typu rzeczy

Mam jeszcze "osobiste" pytanie: jakich podkładów, kremów bb, tonujących używacie? Koniecznie potrzebuję czegoś dobrego, lekkiego. Nie mam większych problemów z cerą, po prostu chcę trochę wyrównać koloryt. Największy problem mam z odcieniem: najjaśniejszy Bourjois Healthy Mix (51) jest dla mnie trochę za ciemny... Nie specjalnie interesują mnie kremy azjatyckie, wolałabym coś innego, np. Laura Mercier, Smashbox, Bobby Brown itp. Do tej pory używałam tylko kosmetyków Bourjois (HM jest w sumie ok, gdyby nie ten kolor...) i nie wiem na jakie produkty warto zwrócić uwagę, a oczywiście nie chciałabym kupić bubla

Mój blog minimalistyczno - modowy
Bonjour_tristesse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 14:20   #2375
istari
Paul's girl

Cytat:
Napisane przez ineska86 Pokaż wiadomość
Film "Toksyczna bluzeczka"? Kiedyś go oglądałam i stresowałam się, zwłaszcza ciuchami w kolorze czarnym, bo w tym barwniku niby jest duuużo chemii.... Teraz mi przeszło, ale mimo wszystko jak kupuję jakiś ciuch to go najpierw piorę po zakupie, nie wiem czy to coś daje, ale jeśli sa tam jakieś impregnaty nie wiem - przeciw wilgoci, pleśni magazynowej ? itp to przynajmniej je spiorę na starcie

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Piękne!
Nie pamiętam tytułu, realizowany dla Spiegel TV i raczej dosyć świeży Skupiał się przede wszystkim na warunkach pracy w farbiarniach i szwalniach a przy okazji badali też stężenie chemikaliów w gotowych ciuchach w sklepach. Tak, bluzeczkę można uprać, ale świadomość, że dzieci (!) w farbiarniach pracują bez jakiejkolwiek ochrony i do tego w pomieszczeniach bez wentylacji a cała woda (bez oczyszczenia) trafia do rzek jest przerażająca.
Stary 2014-12-23, 15:02   #2376
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonjour_tristesse Pokaż wiadomość

Mam jeszcze "osobiste" pytanie: jakich podkładów, kremów bb, tonujących używacie? Koniecznie potrzebuję czegoś dobrego, lekkiego. Nie mam większych problemów z cerą, po prostu chcę trochę wyrównać koloryt. Największy problem mam z odcieniem: najjaśniejszy Bourjois Healthy Mix (51) jest dla mnie trochę za ciemny... Nie specjalnie interesują mnie kremy azjatyckie, wolałabym coś innego, np. Laura Mercier, Smashbox, Bobby Brown itp. Do tej pory używałam tylko kosmetyków Bourjois (HM jest w sumie ok, gdyby nie ten kolor...) i nie wiem na jakie produkty warto zwrócić uwagę, a oczywiście nie chciałabym kupić bubla
Ja się przerzuciłam z HM na CC Burżuja i bardzo go lubię
Stary 2014-12-23, 15:23   #2377
Bonjour_tristesse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Ja się przerzuciłam z HM na CC Burżuja i bardzo go lubię
Z opisów wydaje się fajny, ale znalazłam opinie mówiące, że najjaśniejszy odcień jest trochę ciemniejszy od najjaśniejszego HM

Będę musiała to sprawdzić po świętach w rossmannie. Dzięki za polecenie

Edytowane przez Bonjour_tristesse
Czas edycji: 2014-12-23 o 15:24
Stary 2014-12-23, 15:39   #2378
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Z opisów wydaje się fajny, ale znalazłam opinie mówiące, że najjaśniejszy odcień jest trochę ciemniejszy od najjaśniejszego HM

Będę musiała to sprawdzić po świętach w rossmannie. Dzięki za polecenie
Nie ma sprawy
Stary 2014-12-23, 17:14   #2379
201604250949
Konto usunięte

Cytat:

Piękne Chciałabym takie lampeczki jak są w tym lampionie

Cytat:

Też nigdy nie miałam większych problemów z cerą a skóra lepiej wyglądała bez podkładu czy bb niż z, tylko zawsze chciałam wyrównać koloryt. Wzięłam się więc za robienie rozjaśniających maseczek plus serum migdałowe i dziś o podkładzie mogę zapomnieć, skóra oddycha a i przy okazji o jeden kosmetyk mniej
201604250949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 17:54   #2380
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Moja psiapsióła jest mega bladziochem i ostatnio zakupiła podkład nawilżający z Pease, konsultantka na stoisku wybrała jej odcień i faktycznie wygląda, jakby nic nie miała na twarzy - świetny efekt .

Cytat:
Napisane przez istari Pokaż wiadomość
Nie pamiętam tytułu, realizowany dla Spiegel TV i raczej dosyć świeży Skupiał się przede wszystkim na warunkach pracy w farbiarniach i szwalniach a przy okazji badali też stężenie chemikaliów w gotowych ciuchach w sklepach. Tak, bluzeczkę można uprać, ale świadomość, że dzieci (!) w farbiarniach pracują bez jakiejkolwiek ochrony i do tego w pomieszczeniach bez wentylacji a cała woda (bez oczyszczenia) trafia do rzek jest przerażająca.
Też oglądałam film w tym temacie - raczej dokument i do tego emitowany późną nocą, coby nikt go chyba nie obejrzał, tylko takie mary jak .
Wypowiadali się ludzie, którzy trudnią się barwieniem tkanin. Szczególnie utkwiła mi w pamięci wypowiedź pewnego pana, który mówił, że wie, jakie to jest toksyczne i że przy takim systemie pracy przeżyje od dziś do 3 lat max, ale przynajmniej jego rodzina, będzie mieć zabezpieczoną przyszłość pod względem finansowym.
Wg tego, co mówił najbardziej toksyczny jest kolor różowy.
Była też przedstawiona historia, pewnej kobiety, która pracowała jako hm... dekorator wystaw sklepowych właśnie tych molochów, które zaopatrują się w Bangladeszu czy Tajlandii. Zaczęła bardzo chorować, nikt nie wiedział z jakiej przyczyny - okazało się, że miała zbyt dużą styczność z tymi ubraniami.
Aktualnie przebywała w bardzo drogiej klinice dermatologicznej.
Jak oglądam takie rzeczy, to czasem aż się nie chce wierzyć, co ludzie potrafią zrobić dla kasy .

Cytat:
Napisane przez _alison Pokaż wiadomość
Też nigdy nie miałam większych problemów z cerą a skóra lepiej wyglądała bez podkładu czy bb niż z, tylko zawsze chciałam wyrównać koloryt. Wzięłam się więc za robienie rozjaśniających maseczek plus serum migdałowe i dziś o podkładzie mogę zapomnieć, skóra oddycha a i przy okazji o jeden kosmetyk mniej
A co nakładasz na skórę, jako barierę ochronną przeciwko całemu syfowi, który ekstrahujemy z powietrza?
Masz jakiś fajny krem?

Chwalę się! Zrobiłam definitywny porządek w butach - wyrzuciłam 5 par. Aktualnie na stanie mam ok 20 par. A kiedyś potrafiłam mieć 3 razy tyle .
Stary 2014-12-23, 19:00   #2381
201604250949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość
A co nakładasz na skórę, jako barierę ochronną przeciwko całemu syfowi, który ekstrahujemy z powietrza?
Masz jakiś fajny krem?
Aktualnie krem mam różany z make me bio, do tego tylko w strafie T przypudrowuje pudrem prasowanym i tyle. Odkąd nic więcej nie nakładam na dzień cerę jest ładniejsza, po całym dniu dalej świeża i prawie się nie zatyka
Cytat:

Chwalę się! Zrobiłam definitywny porządek w butach - wyrzuciłam 5 par. Aktualnie na stanie mam ok 20 par. A kiedyś potrafiłam mieć 3 razy tyle .
kurde 20 par to i tak masz jeszcze całkiem dużo no ale ważne, że są postępy

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Też oglądałam film w tym temacie - raczej dokument i do tego emitowany późną nocą, coby nikt go chyba nie obejrzał, tylko takie mary jak .
Wypowiadali się ludzie, którzy trudnią się barwieniem tkanin. Szczególnie utkwiła mi w pamięci wypowiedź pewnego pana, który mówił, że wie, jakie to jest toksyczne i że przy takim systemie pracy przeżyje od dziś do 3 lat max, ale przynajmniej jego rodzina, będzie mieć zabezpieczoną przyszłość pod względem finansowym.
Była też przedstawiona historia, pewnej kobiety, która pracowała jako hm... dekorator wystaw sklepowych właśnie tych molochów, które zaopatrują się w Bangladeszu czy Tajlandii. Zaczęła bardzo chorować, nikt nie wiedział z jakiej przyczyny - okazało się, że miała zbyt dużą styczność z tymi ubraniami.
Aktualnie przebywała w bardzo drogiej klinice dermatologicznej.
Jak oglądam takie rzeczy, to czasem aż się nie chce wierzyć, co ludzie potrafią zrobić dla kasy .
uff dobrze, że różowy
Przerażające ale niesetny dla kasy wiele świństw robią na świecie. Najbardziej dobija, że często coś co reklamują jako dobre dla zdrowia np fluor czy szczepienia jest tak naprawdę szkodliwe:<

Ja dziś nie sprzątam bo już nie ma co Idę robić babeczki i ciasto

Edytowane przez 201604250949
Czas edycji: 2014-12-23 o 19:02
Stary 2014-12-23, 22:28   #2382
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Aktualnie krem mam różany z make me bio, do tego tylko w strafie T przypudrowuje pudrem prasowanym i tyle. Odkąd nic więcej nie nakładam na dzień cerę jest ładniejsza, po całym dniu dalej świeża i prawie się nie zatyka
Poczytałam na KWC i faktycznie wydaje się być całkiem, całkiem.
Właśnie wykańczam moje zapasy, może się na niego skuszę .
Kupujesz stacjonarnie czy przez neta?

Cytat:
kurde 20 par to i tak masz jeszcze całkiem dużo no ale ważne, że są postępy

To się tylko tak wydaje, że dużo . Aktualnie na stanie :
1) zimowo : wężowe mukloki, długie kozaki na obcasie, timberlandy, kowbojki, brązowe na sanki,
2) baleriny : czarne, błękitne, łososiowe,
3) sportowo : białe nike,
4) wyjściowe : złote, kobaltowe, białe, szare, fuksja,
5) sandałki : czerwone [x2], brązowe [x2] + białe japonki.

Cytat:
uff dobrze, że różowy
Przerażające ale niesetny dla kasy wiele świństw robią na świecie. Najbardziej dobija, że często coś co reklamują jako dobre dla zdrowia np fluor czy szczepienia jest tak naprawdę szkodliwe:<
Gorzej niż w dżungli .

Myślę, że do wszystkiego trzeba podchodzić z głową - chodzi mi w tym momencie o szczepienia. Na grypę nie szczepiłam się nigdy i nie zamierzam, ale już na żółtaczkę czy tężec jak najbardziej.
Co do fluoru sama w dalszym ciągu mam mnóstwo wątpliwości.

Cytat:
Ja dziś nie sprzątam bo już nie ma co Idę robić babeczki i ciasto
W sumie cały dom mam już zrobiony na błysk, tylko mój pokój jak po przejściu trąby powietrznej : suche pranie, prezenty, kolorowe papiery etc .
Ale za chwilę będzie porządeczek .

W tym roku wyjątkowo nie piekę, kupiłam dziś gotowy sernik i ciacho czekoladowo-wiśniowe.
Stary 2014-12-23, 22:44   #2383
favianna
Zakorzenienie

Ja mam 17 par butów po odgruzowaniu, wciąż dużo biorąc pod uwagę ze prawie non stop chodzę w jednych.
Kończę właśnie książkę Mniej. Intymny portret zakupowy Polaków i akurat dziś koleżanka podarowała mi śliczne 2 swetereki super jakości i w moim guście i tak mi się podwójnie miło zrobiło. Raz ze to takie nie konsumpcyjne i dwa ze podarowane no i w moim guście! Miałam w planie kupno jednego zapisanego swetra jeszcze a tak mam to z głowy
Stary 2014-12-23, 23:03   #2384
Bonjour_tristesse
Raczkowanie

Cytat:
Nie jestem przekonana czy moja cera wygląda aż tak dobrze, żeby pozwolić sobie na brak czegokolwiek na twarzy - jakieś niedoskonałości jednak się znajdą Do 26. rż nie stosowałam niczego na twarz, teraz jednak staram się trochę poprawiać swój wygląd Planuję zakup serum Kiehl's i jeśli tylko zauważę poprawę, to chętnie porzucę wszelkie mazidła

Cindy - dzięki, na pewno sprawdzę podkłady tej marki

Skoro już mowa o butach, to muszę się "pochwalić", że mam 9 par nie licząc domowych
1. zimowe kozaki
2. botki płaskie
3. botki na obcasie
4. sportowe
5. baleriny w szpic
6. szpilki
7. sandały na płaskiej podeszwie
8. sandały na katurnie
9. kalosze

Niestety będę musiała dokupić jeszcze dodatkowe baleriny i szpilki (zamierzam od 2015 roku częściej je nosić) i wymienić buty "sportowe" (obecnie mam conversy, ale ani one sportowe ani nie są do końca w moim stylu).

Edytowane przez Bonjour_tristesse
Czas edycji: 2014-12-23 o 23:09
Stary 2014-12-24, 00:10   #2385
Charlotta11
Zadomowienie

To mówicie, że bez tapety na twarzy można życ? Widziałam ostatnio kilka dziewczyn na ulicy bez makijażu. A cery miały tak cudne, że oczu nie mogłam oderwać. Photoshop się chowa.
Ja mam rozszerzone pory, trochę zaskórników i przebarwień. Tragedii nie ma ale mogłoby byc lepiej.
Stary 2014-12-24, 00:16   #2386
favianna
Zakorzenienie

Z podkładów to polecam albo mineralny typu bare minerals albo płynny bb typu Dr.G Gowoonsesang Brightening Balm SPF 30 PA++ BB Cream. Mam oba i to moje najlepsze podkłady w życiu po wielu latach poszukiwań. Z przewagą w stronę bare minerals.
Stary 2014-12-24, 00:34   #2387
201604250949
Konto usunięte

Cytat:
Poczytałam na KWC i faktycznie wydaje się być całkiem, całkiem.
Właśnie wykańczam moje zapasy, może się na niego skuszę .
Kupujesz stacjonarnie czy przez neta?
Większość rzeczy kupuję przez neta, chyba że coś znajde we Wrocku stacjonarnie

Cytat:
To się tylko tak wydaje, że dużo . Aktualnie na stanie :
1) zimowo : wężowe mukloki, długie kozaki na obcasie, timberlandy, kowbojki, brązowe na sanki,
2) baleriny : czarne, błękitne, łososiowe,
3) sportowo : białe nike,
4) wyjściowe : złote, kobaltowe, białe, szare, fuksja,
5) sandałki : czerwone [x2], brązowe [x2] + białe japonki.
Ogólnie jak no kobietę nie jest aż tak dużo no

To ja jak policzę to hmm:
1. zimowe: 1 workery
2. wyjściowe: 1 para szpilek
3. sportowe: 2 pary (trampki, tenisówki)
4. letnie: 2 pary japonek
5. górskie: 3 pary (letnie w niskie góry, w skaliste góry, zimowe)
Razem 9 par o ja szalona

Cytat:
Gorzej niż w dżungli .

Myślę, że do wszystkiego trzeba podchodzić z głową - chodzi mi w tym momencie o szczepienia. Na grypę nie szczepiłam się nigdy i nie zamierzam, ale już na żółtaczkę czy tężec jak najbardziej.
Co do fluoru sama w dalszym ciągu mam mnóstwo wątpliwości.
Na grype w życiu bym się też nie zaszczepiła ale bardziej chodzi mi o te szczepienia co robią nam zaraz po urodzeniu. Btw znajoma dziecka nie zaszczepiła na nic i teraz pielęgniarki jej sanepidem grozą A dzieciak zdrowy jak żadnej inny, jej starsze podobnie
Fluoru od paru lat nie używam. Zawsze miałam słabe zęby, podatne na próchnicę. Od paru lat przestały się psuć, choć to głownie zasługa zmiany diety no ale jak widać fluoru im nie brakuje by były w dobrym stanie, wystarczyło rzucić mięso itp

Cytat:
W sumie cały dom mam już zrobiony na błysk, tylko mój pokój jak po przejściu trąby powietrznej : suche pranie, prezenty, kolorowe papiery etc .
Ale za chwilę będzie porządeczek .

W tym roku wyjątkowo nie piekę, kupiłam dziś gotowy sernik i ciacho czekoladowo-wiśniowe.
Ja piekę bo chciałam nowe przepisy wypróbować
Stary 2014-12-24, 00:40   #2388
201604250949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
Ja mam 17 par butów po odgruzowaniu, wciąż dużo biorąc pod uwagę ze prawie non stop chodzę w jednych.
Kończę właśnie książkę Mniej. Intymny portret zakupowy Polaków i akurat dziś koleżanka podarowała mi śliczne 2 swetereki super jakości i w moim guście i tak mi się podwójnie miło zrobiło. Raz ze to takie nie konsumpcyjne i dwa ze podarowane no i w moim guście! Miałam w planie kupno jednego zapisanego swetra jeszcze a tak mam to z głowy
I jak ta książka?
Ze sweterkami fajnie Ci się trafiło

Cytat:
Napisane przez Charlotta11 Pokaż wiadomość
To mówicie, że bez tapety na twarzy można życ? Widziałam ostatnio kilka dziewczyn na ulicy bez makijażu. A cery miały tak cudne, że oczu nie mogłam oderwać. Photoshop się chowa.
Ja mam rozszerzone pory, trochę zaskórników i przebarwień. Tragedii nie ma ale mogłoby byc lepiej.
Na przebarwienia, zaskórniki i pory znajomej pomógł tonik złuszczająco– wybielający z enaturalnie

Czas edycji: 2014-12-24 o 00:42
Stary 2014-12-24, 00:42   #2389
favianna
Zakorzenienie

Książka świetna, polecam. Porusza wiele wątków, jest nad czym myśleć. Nie jest jednoznaczna.
Stary 2014-12-24, 01:33   #2390
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Czyli nie jestem taka ostatnia .

Co do sweterków, to takie prezenty są bardzo miłe - z myślą o danej osobie i trafiające w jej gust . Pozazdrościć koleżanki .

Cytat:
Cindy - dzięki, na pewno sprawdzę podkłady tej marki
Daj znać czy coś Ci podpasowało .

Cytat:
Napisane przez Charlotta11 Pokaż wiadomość
W zeszłym roku robiłam kurację tonikiem z Biochemii Urody z kwasami aha/bha i byłam bardzo zadowolona . Do tego Triacneal i Flavo C [w starej wersji, nowa ma parabeny, więc będę z niego rezygnować] oraz serum z granatem też z BU i cera bardzo się poprawiła - mogę nosić jedynie coś lekkiego. Aktualnie mam krem BB z Eveliny 8w1. Jak wykończę, szukam czegoś nowego .

Cytat:
Większość rzeczy kupuję przez neta, chyba że coś znajde we Wrocku stacjonarnie
Masz jakąś sprawdzoną stronę z tym kremem ?.

Cytat:
Ogólnie jak no kobietę nie jest aż tak dużo no

To ja jak policzę to hmm:
1. zimowe: 1 workery
2. wyjściowe: 1 para szpilek
3. sportowe: 2 pary (trampki, tenisówki)
4. letnie: 2 pary japonek
5. górskie: 3 pary (letnie w niskie góry, w skaliste góry, zimowe)
Razem 9 par o ja szalona
No nie jest, też tak uważam .

O tak, szalona!

Cytat:
Na grype w życiu bym się też nie zaszczepiła ale bardziej chodzi mi o te szczepienia co robią nam zaraz po urodzeniu. Btw znajoma dziecka nie zaszczepiła na nic i teraz pielęgniarki jej sanepidem grozą A dzieciak zdrowy jak żadnej inny, jej starsze podobnie
Fluoru od paru lat nie używam. Zawsze miałam słabe zęby, podatne na próchnicę. Od paru lat przestały się psuć, choć to głownie zasługa zmiany diety no ale jak widać fluoru im nie brakuje by były w dobrym stanie, wystarczyło rzucić mięso itp
Nie wiedziałam, że takie problemy są ze szczepieniami dzieci.

Ja mam z kolei inne doświadczenia - przyjaciółka ma słabe zęby [między innymi po sterydach] i mimo zmiany diety etc. poprawa nie była zauważalna ;/. Zaczęła używać raz w tygodniu żel z elmexu [duże stężenie fluoru] i jest o niebo lepiej.
Myślę, że co człowiek to jednak przypadek.

Cytat:
Ja piekę bo chciałam nowe przepisy wypróbować
Mam przepis na złe ciasto colowe, ale wypróbuję w przerwie między Świętami, a Nowym Rokiem .

Edytowane przez Cindy28
Czas edycji: 2014-12-24 o 01:37
Cindy28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 02:34   #2391
201604250949
Konto usunięte

Cytat:
Książka świetna, polecam. Porusza wiele wątków, jest nad czym myśleć. Nie jest jednoznaczna.
Muszę przeczytać

Cytat:
W zeszłym roku robiłam kurację tonikiem z Biochemii Urody z kwasami aha/bha i byłam bardzo zadowolona . Do tego Triacneal i Flavo C [w starej wersji, nowa ma parabeny, więc będę z niego rezygnować] oraz serum z granatem też z BU i cera bardzo się poprawiła - mogę nosić jedynie coś lekkiego. Aktualnie mam krem BB z Eveliny 8w1. Jak wykończę, szukam czegoś nowego
Po tym toniku z BU miałaś jakieś przesuszenie? Zastanawiałam się nad nim. Ja mam ten z kwasem BHA 2% i bardzo go lubię Ogólnie większość rzeczy z BU mi pasuję
Cytat:
Masz jakąś sprawdzoną stronę z tym kremem ?.
Po prostu allegro
Niedługo sama będę zamawiała drugi słoiczek a na lato wypróbuje wersje z pomarańczą

Cytat:
Ja mam z kolei inne doświadczenia - przyjaciółka ma słabe zęby [między innymi po sterydach] i mimo zmiany diety etc. poprawa nie była zauważalna ;/. Zaczęła używać raz w tygodniu żel z elmexu [duże stężenie fluoru] i jest o niebo lepiej.
Myślę, że co człowiek to jednak przypadek.
Żele z elmexa mają w składzie też jakieś tam wzmacniające inne składniki, niekoniecznie fluor. Ja jednak co u kogoś sięgałam po zwykła pastę to zawsze po 15 min bolała mnie głowa i brzuch ale to podobno organizm się odzwyczaił od takich ilości fluoru więc normalne, wole już nie tykać Wystarczają mi te mini ale jednak ilości go w herbatach

Cytat:
Mam przepis na złe ciasto colowe, ale wypróbuję w przerwie między Świętami, a Nowym Rokiem .
Z colą złoo no ale wąchałabym!

Czas edycji: 2014-12-24 o 03:11
Stary 2014-12-24, 13:12   #2392
201704051536
Konto usunięte

Ja używam tylko maseczki Bright Beauty Dermiki pod makijaż. Wiem, niestety chemia A podkładu mineralnego w pudrze w jednym Annabelle Minerals, plus pod oczy korektor Sephory w pędzelku.

Wyzwanie szafa zakończone !
ze 180cm plus 3 kosze zostało 117cm plus 1 kosz rzeczy wystawionych na allegro.
Drugim wyzwaniem będzie mniejsza komoda. Mam co prawda taka zwykła 3 szuflady, 50cm glebokosci, ale chce zamienic na 30stkę.

Miesiąc temu poleciało 6 par butów plus dwie pary domowych, dziś kolejne 6.
Zostało mi 17 par i potrzebuję czarnych high topów i czarnych sandałków. Rok temu było ich ok 45 par...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 111 copy.jpg (39,7 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez 201704051536
Czas edycji: 2014-12-24 o 14:44
201704051536 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 16:42   #2393
201604250949
Konto usunięte

Wesołych Świąt oraz praktycznych prezentów!

Cytat:
Napisane przez PaulaMyFashionBlog Pokaż wiadomość
Drugim wyzwaniem będzie mniejsza komoda. Mam co prawda taka zwykła 3 szuflady, 50cm glebokosci, ale chce zamienic na 30stkę.

Zostało mi 17 par i potrzebuję czarnych high topów i czarnych sandałków. Rok temu było ich ok 45 par...
Pięknie wyszczuplona szafa I mięsca zaraz więcej
Stary 2014-12-24, 17:00   #2394
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Po tym toniku z BU miałaś jakieś przesuszenie? Zastanawiałam się nad nim. Ja mam ten z kwasem BHA 2% i bardzo go lubię Ogólnie większość rzeczy z BU mi pasuję
Nie, skóra była ok . Z tym, że używam codziennie argan + kwasHA, więc mogło to mieć wpływ na ogólną kondycję cery .
Ten 2% wydawał mi się za słaby.
U mnie jest podobnie - większość kosmetyków z BU jest ok , szczególnie upodobałam sobie serum z granatem . Teraz czaję się na to z różą. Z kolei kompletnie nie podpasowało mi ich flavo.

Cytat:
Po prostu allegro
Niedługo sama będę zamawiała drugi słoiczek a na lato wypróbuje wersje z pomarańczą
Jak będę mieć więcej czasu, to przyjrzę się bliżej tej firmie .

Cytat:
Żele z elmexa mają w składzie też jakieś tam wzmacniające inne składniki, niekoniecznie fluor. Ja jednak co u kogoś sięgałam po zwykła pastę to zawsze po 15 min bolała mnie głowa i brzuch ale to podobno organizm się odzwyczaił od takich ilości fluoru więc normalne, wole już nie tykać Wystarczają mi te mini ale jednak ilości go w herbatach
Nie wiem, aż tak się nie wgłębiałam w temat, wiem tylko, że na bazie fluoru właśnie w jakimś wyższym stężeniu i że pomogło.
Skoro tak, to tylko dobrych past używaj .

Cytat:
Z colą złoo no ale wąchałabym!
Podejrzewam, że jest kozackie, ale póki co trzeba zjeść to, co jest w lodówce .

Cytat:

Gratuluję! Świetnie to teraz wygląda .

Cytat:
Wesołych Świąt oraz praktycznych prezentów!

Dla Was Dziewczęta radości i spokoju na te Święta oraz rozsądku podczas zakupów wszelakich .
Stary 2014-12-24, 17:49   #2395
201604250949
Konto usunięte

http://addicted-to-passion.blogspot....prezentow.html Lubie tak popakowane prezenty

Cytat:
Nie, skóra była ok . Z tym, że używam codziennie argan + kwasHA, więc mogło to mieć wpływ na ogólną kondycję cery .
Ten 2% wydawał mi się za słaby.
U mnie jest podobnie - większość kosmetyków z BU jest ok , szczególnie upodobałam sobie serum z granatem . Teraz czaję się na to z różą. Z kolei kompletnie nie podpasowało mi ich flavo.
Ja niedawno dopiero zaczęłam przygodę z kwasami, ten 2% był moim pierwszym, chciałam skórę przyzwyczaić więc mocniejszy odpadał
Mi od nich pasuje jeszcze serum migdałowe, flavo od nich jeszcze nie próbowałam. Z olejków bardziej od argonowego sprawdza się u mnie olejek marula albo z pestek opuncji

Czas edycji: 2014-12-24 o 17:58
Stary 2014-12-24, 21:41   #2396
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używam tylko maseczki Bright Beauty Dermiki pod makijaż. Wiem, niestety chemia A podkładu mineralnego w pudrze w jednym Annabelle Minerals, plus pod oczy korektor Sephory w pędzelku.

Jedyna rzecza jaka dzis kupilam byl sweter dla meza z welny merino. Bylam w Douglasie, panie namawialy na zestawy swiateczne. Ale przemyslalam sprawe i stwierdzilam, ze wroce jesli bede czegos potrzebowala.
Stary 2014-12-24, 21:57   #2397
201704051536
Konto usunięte

Wymigałam się z Wigilii i cały dzień wyrzucam
poleciał kapelusz - fajny, ale pognieciony i nie do wyprostowania, bo to słomka
8 par butow
dzinsy
sukienka
kurtka
dwa staniki
pasek
zakolanówki
Cały czas próbuję jak najlepiej zagospodarować nową szafę.
201704051536 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 22:20   #2398
istari
Paul's girl

Cytat:
Piękne Chciałabym takie lampeczki jak są w tym lampionie
Są cudne. Też chętnie bym takie przygarnęła

Cytat:
Mam różowe spodnie dresowe
Cytat:
dziś koleżanka podarowała mi śliczne 2 swetereki super jakości i w moim guście i tak mi się podwójnie miło zrobiło. Raz ze to takie nie konsumpcyjne i dwa ze podarowane no i w moim guście! Miałam w planie kupno jednego zapisanego swetra jeszcze a tak mam to z głowy
Super prezent! Zazdroszczę
Cytat:
Gratulacje Niesamowita różnica i zmiana na wielki plus

Dziewczyny, życzę Wam spokojnych Świąt a pod choinką tylko wymarzonych prezentów
Stary 2014-12-24, 22:59   #2399
201604250949
Konto usunięte

Cytat:
Wymigałam się z Wigilii i cały dzień wyrzucam
poleciał kapelusz - fajny, ale pognieciony i nie do wyprostowania, bo to słomka
8 par butow
dzinsy
sukienka
kurtka
dwa staniki
pasek
zakolanówki
Cały czas próbuję jak najlepiej zagospodarować nową szafę.
Tak myślę czy też nie powywalać i posegregować rzeczy z jednego wora na strychu bo jak czytam jak wywalasz te rzeczy też mi się zachciało

Czas edycji: 2014-12-24 o 23:00
Stary 2014-12-24, 23:08   #2400
favianna
Zakorzenienie

Wesolych Swiat, spelnienia marzen i pieknego Nowego Roku Dziewczyny! Niech nam sie wiedzie na miare jaka potrzebujemy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości