|
|
#3841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Melduje, ze jednak nie, a mąż az nogami przebierał ze szczęścia jak mu powiedziałam ze chyba cos się zaczyna
i to rozczarowanie później w nocy jeszcze z 2-3 bolesne skurcze i wszystko ucichlo. W sumie to się cieszę bo akurat dziś...?
|
|
|
|
#3842 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w dwupaku
podjarana byłam że będziemy rodzić a tu poza bezbolesnymi przepowiadaczami nic...cisza ale to dobrze miejmy.spokojne święta ![]() Ja.za to nie mogę znieść gadania swojej mamy...wzięło ją na rozmowy i zaczęła mnie uświadamiać że poród boli co się dzieje że tyłek pęka jak nie natna...o cóż jej chodzi! Nastraszyć mnie chce czy co? Przecież ją wiem że dzieci nie wyskakują same z brzucha! O dorastaniu że mną nie gadała a tu się jej na.zwierzenia i wspominki porodów z przed prawie 30 lat wzięło i to takich jak z horroru
|
#3843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam bóle okresowe, ale w sumie od jakiegoś czasu po obudzeniu się tak mam. Ja juz byłam po pieczywko co by było świeże ;-) ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
Współczuję. Ja jak ktoś mówi mi o porodzie to go uciszam. Każdy inaczej znosi i nakrecac się nie chce. Mnie denerwuje bo wczoraj miałam kolejne wiadomości z pytaniami "Czy to już?!"
|
|
|
#3844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja wystrachana źle się czuje a on zadowolony jak nigdy i gotowy jechać ciekawe czy na porodówce też mu będzie do śmiechu :P---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Wigilia...a tu takie słońce daje po oczach ze aż nie przyjemnie
39/40 Edytowane przez basiabasia989 Czas edycji: 2014-12-24 o 08:19 |
|
|
|
|
#3845 |
|
Rozeznanie
|
My jedziemy na IP cała noc skurcze, od 2 h dość regularne co 30-40 s co 5-7 min czop odszedł i trochę krwi. Trzymajcie kciuki
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój to jak coś mówię o skurczach to z takim przerażeniem patrzy Cytat:
oby szybko i bezboleśnie!!
|
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będziemy miały świątecznego malucha
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
JOJLA jak tam u Ciebie?
|
|
#3851 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, a gdzie sie czuje te skurcze regularne i nie regularne Bóle w dolnej cześci kregosłupa mogą prognozować coś![]() Postaowilismy jednak pozniej pojechac na ktg- a z rana jeszcze obskoczyc sklepy zanim zamkną by dokupic to co trzeba
|
||
|
|
|
#3852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I witam się w Wigilię :hi Moje dziecko zrobiło mi dzisiaj prezent i dało się wyspać
|
|
#3853 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja Lila nie lubi na brzuchu, kręci się i wrzeszczy, szkoda, bo wiem, że brzuszek by jej lepiej pracował ;( Amelka za to ciągle na brzuchu spała i w dzien i w nocy. Nie miała żadnych problemów w kupami ani ulewaniem, więc kładlismy ją tak cały czas. Cytat:
Cytat:
Ostatnio jeszcze z nami spał i ciągle się budził, bo ja albo karmiłam albo peluchę zmieniałam, albo mała stękała ![]() Rano zapytał czy długo tak będzie i uznał, że jednak ten rok może spać sam. Oczywiście powiedział, że szacunek, że ja w dzien jakoś funkcjonuje, a muszę powiedzieć, że wtedy się nawet wyspałam Nie wiem czy będę miała później chwilę by tu wpaść, więc życzę Wam Wesołych Świąt i góry prezentów
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Naama powodzenia
Moja mama o porodach opwiedziala mi po fakcie,chyba zaskoczona ze przebilam jej horrory - takie mam wrazenie ze nie chciala mnie straszyc a to ja ja nastraszylam... Swoja droga u mnie wystapil ten sam problem co u niej za duza glowka versus kanal rodny i brak schodzenia... Tylko rozwiazanie wybrano inne- no ale 30 lat roznicy... Trudno oceniac ktora z nas wyszla na tym lepiej/gorzej... A moj maz na porodowce juz po trzech godzinach prosil zebyn sie zgodzila na pda- bo nie moze patrzec jak sie mecze... A ja wytrzymalam 10 h wiec wtedy to bylo nic moze lepiej ze na cesarke go nie wpuscili bo by im tam zemdlal ( malej spadlo cisnienie i musieli sie pospieszyc)... Ale on juz przed byl raczej przestraszony![]() A za godzine przychodzi szpitalna fotografka na sesje Ewy
|
|
|
|
#3855 |
|
Rozeznanie
|
Moj porod od przybycia do szpitala trwal chyba do 5h (juz nie pamietam o ktorej dokladnie tam dotarlam). tz byl ze mna przy normalnych skurczach, ale jak przyszly parte i biegli ze mna na wozku na porodowke, to tam juz kazalam mu wyjsc i biedny stal na korytarzu sluchajac mojego darcia
polozne byly mocno zdziwone, ze nie chce go na sali i chodzily zdawac mu relacje, a mi mowily co on robi Po moim porodzie slyszalam jak jakas kobieta sie drze i mowie do tzta "boze jak ona strasznie krzyczy" a on mi na to, ze przy mnie to jeszcze nic ![]() Niestety zalapal sie na watpliwie przyjemny widok...rodzenie lozyska i szycie i mi pozniej opowiadał jak to wygladało ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Aha i chcialam powiedziec, ze niepotrzebnei czytalam o jakichs porodach i ogladalam (przypadkiem) programy. Bolało, ale do przezycia i wszystko u mnie działo się tak szybko, ze te 5h zlecialo jak godzina Jak mnie pozszywali, to sama wstalam z lozka i poszlam prosto pod prysznic wiec nie było źle
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba już szybko powinno pójść ![]() Wesołych Świąt dziewczynki
|
|
|
|
|
#3858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moi ze ją starszyli , z ebedzie tak bolalo ze lozko bedzie chciala wywrócić, a przyjechala do szpitala juz z duzym rozwarciem bo nie czula jakiegos strasznego bołu wczesniej![]() Paulinkus, jesteś już po ![]() Mnie kazali ok 12-13 przyjechac
|
|
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
rano dalej pisaly sie skurcze na ktg, spina mi sie brzuch dosc regularnie ale nie jest to bolesne. Lekarz mnie zbadal, mala wysoko i niespecjalnie sie chce wsuwac w kanal rodny, rozwarcie ani drgnelo i od wczoraj jest 1cm. Popoludniu chca jednak zalozyc mi balonik a jutro oksy.
Jak sie pojawily te skurcze to zaczelam miec nadzieje, ze moze cos samo pojdzie ale chyba nic z tego...
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3861 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
wpadłam na chwilkę żeby życzyć wam Wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, aby Wasze maluchy były zdrowe, grzeczne i żebyście miały z nich dużo pociechy
|
#3862 | ||||
|
Zadomowienie
|
za ktg Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie straszliwie leje od jakiś 3 dni potop normalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
daj znać jak tam po ktg.Tak jestem już po wróciliśmy niedawno. Zapis ktg w porządku cokolwiek to oznacza, wg. skali Bishopa szyjka dostała 2 pkt., wody w porządku, mały też ale nic poza tym się nie dzieje. W ciągu tygodnia mam się zgłosić do lekarza prowadzącego a do szpitala co mi kilkukrotnie powtarzano najwcześniej za 8 dni
|
|
#3863 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ile wasze maluchy spędzają czasu na kp nim się najedzą? bo ja dziś karmiłam 2 godz... a potem i tak podałam odciągnięte mleko, pospała 15 minut i znów ryk... głodna? ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- karo, joanna wiem że odciąganie powoduje produkcje ale co ja mam zrobić jak ona cycem sie nie najada..
|
||
|
|
|
#3864 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki kochane za kciuki, ale jesteśmy z powrotem w domku. Na ktg skurcze max 70, dość regularne ale za słabe, rozwarcie 1 cm, więc stwierdzili że nie będą trzymać w szpitalu, tylko spokojnie jechać do domu i czekać i prognozują że dziś wieczorem lub jutro się rozwinie. Mały waży 3500 g więc różnica od wczoraj (było 3250 g) ale wiadomo że z tymi usg jest różnie. Zmniejszona ilośc płynu owodniowego (12 cm), przepływy ok) łożysko już trochę wysłużone. I tak to wygląda... Ale na IP bardzo sympatycznie nas potraktowali więc jest ok. Nawet się nie denerwuje, tylko wszystko mnie śmieszy
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecieki też mam czasami rano się budzę a tu zacieki na koszulce.
|
|
|
#3866 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wigilia jeszcze w domu a potem można rodzić ![]() Cytat:
|
|
#3867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#3868 |
|
Zadomowienie
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem dzwonie do szwagierki bo wiedziałam że na zakupach jest a mi czegoś zabrakło - tez nie odebrała, oddzwoniła też z pytaniem w głosie czy to już ![]() Ja dalej w dwupaku, co najwyżej krzyż mnie trochę boli. Nie mogłam znów spać w nocy za to dość wcześnie musiałam wstać. Młody tylko pyta kiedy Mikołaj przyjdzie. Zrobiłam rano zakupy, ugotowałam barszcz, tylko ryby usmażę i się lenimy... Młody dostał od dziadka puzzle 600el to będziemy mieli co wieczorem robić U mnie pada ![]() Trzymałam, ale doczytałam że jeszcze trochę... Jednak coś się rusza chociaż.
|
|
#3870 |
|
Rozeznanie
|
Mysza, mnie karmienie trwa różnie, czasami szybki kwadrans, czasami 2 godziny, bo dojada, pieluche muszę zmienić w międzyczasie, nocą kp trwa krócej, bo mały zasypia, ja go odkladam, ale za to częściej.
Naaamah, mi wystarczyła drzemka, żeby przepowiadacze zamieniły się w porodowe, więc pewnie świątecznego dzidziusia będziesz miała Żółtaczka Jana nie wymaga hospitalizacji, więc jesteśmy w domu. Mały przytyl od przedwczoraj 90g ! Wesołych Świąt
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

i to rozczarowanie później 
ale to dobrze 
oby szybko i bezboleśnie!!

Bóle w dolnej cześci kregosłupa mogą prognozować coś