|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Minimalizm praktykujemy, w bałaganie nie toniemy!
Również życzę wesołych swiat
Ja jestem ciekawa jak się ubieracie. Czy wszystkie preferujecie klasyczny, elegancki styl, neutralne kolory itp? Mi zawsze marzyl sie prosty, casualowy styl ale z elementami luzniejszymi w stylu boho. Nie kupuje jednak boho dodatków bo wydaje mi się, ze żeby się tak ubierać musialabym miec mnóstwo rzeczy
Edytowane przez 201604251028 Czas edycji: 2014-12-25 o 09:13 |
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam trochę mieszany styl, klasyczny z elementami boho właśnie, głównie granat, ciemny niebieski, szarości i beze. I trochę wisniowej czerwieni i butelkowej zieleni. I czerń oczywiście
Mam sporo butów na obcasie a chodzę wciąż w glanach River Island i balerinach z Clarks. Jestem kolorystycznym latem wiec kolory takie przybrudzone . |
|
|
|
#2403 |
|
Konto usunięte
|
filcowy kapelusz, skorzana ramoneska, czarny zakiet, dzinsy rurki niebieskie, bordowe, bezowe, khaki, czarne, grafitowe, granatowe, botki na obcase, biker boots, t-shirty w szarosci, bieli, czerni, proste swetry szarosc, biel, grafit, czerń, krem, chusty, apaszki, skorzane torby shopper, dzinsowe szorty w bieli, bezu, niebieskie, czarne, khaki, luźne koszulki na ramiączka, spódnice maxi letnie, sztuczna biżuteria, raczej duża, ale prosta w formie, sandałki w stylu boho, letnie sukienki skater lub długie boho, okulary słoneczne aviatory
tak w pigułce ![]() Coś na kształt Rosie Huntington-Whiteley czy Giselle Bundchen, a latem bardziej boho jak np Alessandra Ambrosio Taka rockowa prostota Edytowane przez 201704051536 Czas edycji: 2014-12-25 o 13:56 |
|
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam okres w moim życiu gdzie ubierałam się tak artystycznie, kolorowo. Miałam fazę na boho ale szybko mi przeszło. Lubiłam też kobiece, romantyczne stroje. Tylko, jak teraz na to patrzę, nic z tego do mnie nie pasowało. I żałuję, że nie miałam wtedy podstawowej wiedzy na temat bazy ubraniowej, klasyki, jakości ubrań itp. Kupowałam tak bez ładu i składu, bardzo przypadkowo.
A teraz tylko biel, czerń, szarości, granaty i beże, czasami błękit i jak najprostsze fasony. PaulaMyFashionBlog, cudna szafa po metamorfozie. Też myślę o białych meblach.
|
|
#2405 | ||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
Cytat:
Migdałowego jeszcze nie miałam . Tych olei, o których piszesz też nie . Jak zużyję swoje zapasy, to poczytam i możliwe, że się skuszę na zmianę ![]() Cytat:
. .Cytat:
, chociaż mając do wyboru małą czarną i małą czerwoną, wybieram tę drugą .Latem jestem kolorowa jak ptak .Przestawiam się też na żywe kolory zimą - bardzo się cieszę, że weszły neony .Poza tym na co dzień, jeśli nie mam potrzeby bycia mega elegancką , wybieram ciemne spodnie/leginsy, do tego tuniki lub swetry w odcieniach jasnej szarości, granatu, bzu .Swego czasu lubowałam się w stylu ludowego dziewczęcia , od kiedy takowy preferuje wiadomo kto z 'muzycznej' listy spódnice leżą odłogiem.Kiedy szał na 'słowianki' przejdzie, planuję powrócić
|
|
|
#2406 |
|
Konto usunięte
|
Paula super brzmią te twoje basicowe ciuchy
i dziękuję wam za posty :-* ja mam zamiar skompletować sobie idealna garderobę wiec zbieram wszystkie informacje na razie
|
|
|
|
#2407 | |
|
Konto usunięte
|
Zrobiłam dziś porządek w znajomych na fb
Wyrzuciłam osoby które raz w życiu spotkałam i zamieniłam pare zdań. Nawet nie pamiętałam, że takie mam ![]() Cytat:
Najlepiej czuję się w jeansach, t-shirtach, ramonesce plus tenisówki/trampki czy workery itp. Z kolorów: czarny, biały, szary, brąz.
Edytowane przez 201604250949 Czas edycji: 2014-12-25 o 17:34 |
|
|
|
|
#2408 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
tak czytam i czytam te ksiazki o minimalizmie i tak mnie olsnilo, ze mialabym ochote pouczestniczyc w jakims watku antykonsumpcyjnym, w sensie w takim gdzie ludzie sie wspieraja w NIE kupowaniu
![]() moze jest tu ktos chetny na takie cos? |
|
|
|
#2410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najchętniej ubierałabym się w rzeczy ze sklepu le garconne ![]() Przyznam, że trochę podoba mi się styl lekko arystokratyczny - nie wiem jak go określić Nie mam na myśli garsonek tylko bardziej klimat Charlotte Casiraghi ![]() Moje kolory to: ciemny granat, ciemny szary, bardzo ciemny burgund, żywe odcienie musztardowe, bardzo ciemny, intensywny beż o złotawym połysku. W przypadku spodni będzie to czerń i biel (białe spodnie potrafią zrobić mi cały strój i uwielbiam je favianna - świetny pomysł, ja jestem chętna Ewentualnie możemy wspierać się tutaj
“the problem with the world is that the intelligent people are full of doubts while the stupid ones are full of confidence” Mój blog minimalistyczno - modowy Edytowane przez Bonjour_tristesse Czas edycji: 2014-12-25 o 18:17 |
|
|
|
|
#2411 |
|
Konto usunięte
|
Mnie sie wydaje, ze tutaj chyba byloby lepiej... tzn, zeby miec wszystko razem do kupy
![]() Chociaz jakby pierwszy post w wątku zrobic dobry - z odpowiednimi pytaniami i metodami na rozsadne zakupy, to moze to bylby naprawde fajny pomysl. |
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam sytuację sprzed kilku lat, gdzie nagle dopadła poważna choroba - i 3 tys. poszłooooo..... A zawsze może nagle paść pralka, lodówka czy samochód, nie mówiąc już o utracie pracy
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
To fakt, ze ten skutek uboczny minimalizmu, jakim jest dodatnie saldo na koncie jest mily
Wow. Nie zazdroszcze. A rodzina nic sie nie dolozyla skoro wiedzieli w jakiej sytuacji jestescie? My w przyszlym roku zrobimy losowanie. Wyznaczymy kwote na prezent. I nikt nie bedzie ani stratny ani pokrzywdzony.
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam totalne braki w kolczykach. Muszę kupić jakieś uniwersalne. |
|
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 4 komplety z bizuterii: perly, zlote koleczka, srebrne wiszace i z topazem, takie zwykle sztyfty w zlocie.
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
My byliśmy na 2 Wigiliach - u mojej rodziny i TŻta, a poza tym prezenty jeszcze dla bardzo bliskich przyjaciół
|
#2419 |
|
Konto usunięte
|
Ja krzyczałam, że nic nie chcę, bo wszystko mam!
Dostałam więc prezent pod tytułem - sprzedasz sobie na Allegro, srebrną bransoletkę charms z grawerem imienia mojego kochanego psiska i świeczkę... już ją wypaliłam, bo interesował mnie tylko słoiczek, dla którego od razu znalazłam zastosowanie. Kupiłam w tym roku prezenty tylko dla 2 osób plus psa. Jeden prezent w Mangooutlet z 60% rabatem i książkę z samorozwoju. Mama zgarnęła mi pół nowych ciuchów wystawionych na Allegro i elegancką torebkę, więc dokupiłam jej tylko mały portfelik. Miałam podobną historię jeśli chodzi o finanse... Nie umiałam nimi gospodarować, aż pewnego miesiąca okazało się, że zachorował mi pies i miałam prawie 4tys wydatków. Oczywiście zero oszczędności... Edytowane przez 201704051536 Czas edycji: 2014-12-25 o 21:05 |
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Ja umowilam sie z mama, ze przemyslimy dokladnie czego nam brakuje i po swietach kupimy to sobie na wspolnych zakupach. W ten sposob nie bedzie nietrafionych zakupow i spedzimy troche czasu razem.
Dla mnie najlepszym prezentem byl kupon do spa. Przed Sylwestrem skocze sobie na masaz. A samej zawsze mi szkoda na takie przyjemnosci
|
#2422 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wróciłam z lecznicy, Maksik został w szpitaliku do jutra. Kolejny nieplanowany wydatek. Cytat:
![]() Ja mame sama zaopatrzam, bo ona sobie nigdy nic nie kupuje. Jakby chciała jeszcze wyrzucić te szmaty, które ma... Raz mi się udało namówić ją na czystkę - wywaliłyśmy 3/4 szafy... ale została cała druga szafa... Edytowane przez 201704051536 Czas edycji: 2014-12-26 o 01:51 |
||
|
|
|
#2423 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Od kiedy dowiedziałam się na analizie kolorystycznej, że jestem ciepłą jesienią/teraz po zmianie włosów na blond ciepłą wiosną, starałam się kupować wyłącznie ciuchy z tej palety, która nie uwzględnia chociażby bieli, czerni, szarości. Myślę, że trzeba ubierać się tak, żeby czuć się ze sobą dobrze. Chociaż kupiłam kilka granatowych rzeczy i jedną czarną spódnicę w drodze wyjątku narzekania robią się na tyle upierdliwe, że rozważam zakup większej ilości nudnych, klasycznych ubrań, w których będę czuła się jak "pani z banku"
|
|
|
|
|
#2424 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej! Napisałam tu kiedyś kilka postów, a potem z braku czasu zniknęłam, mogę jeszcze dołączyć
?Cytat:
(no dobra i jeszcze Clinique za nieco ponad stówę, ale na razie mam jaśniutkiego Rimmela i muszę go najpierw wykończyć) i nie kupiłam, ale sama analiza nic nie kosztuje, myślę że warto spróbować![]() A jeśli szukasz czegoś jasnego i lekkiego, to może wypróbuj Whitestay Maybelline? na allegro kosztuje jakieś 8zł, a jak dla mnie jakością nie różnił się od Max Factorów itd. Miałam odcień 01Buff (są po dwa odcienie z każdego numerka, ciepłe i chłodne), teraz czaję się na 00Snowwhite, podobno bywa na all, ale nie mogę upolować ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Więc minimalistką w stroju muszę być chcąc-nie chcąc.
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama to shopping maniac Od jakiegos czasu jestesmy obie na odwyku. Jedna druga pilnuje zeby nie kupowac. Mojej mamie wyszlo na dobre ograniczenie zakupow ubraniowych. Zmienila w tym czasie tv na nowy, kupila smartfona i ostatnio ipada Jestem z niej dumna. Zamiast inwestowac w szmaty kupuje cos co jest jej potrzebne.
|
|
#2426 |
|
Konto usunięte
|
Paula przy tak częstych skrętach żołądka wet nie zalecil ci zmiany karmy, rozdzielenia dawki na mniejsze porcje itp? Współczuję sytuacji
|
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam jak spędzić następny tydzień nie szopujac . Jadę z Tzem do "stolicy" i on będzie pracował a ja będę miała tydzień dla siebie bo urlop. No i teraz się zastanawiam co ze sobą robić żeby nie wydać tony pieniędzy. Jakieś pomysły i rady?
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, basen Warszawiankę na Merliniego i wystawę Faras w Muzeum Narodowym
|
|
|
#2429 | |||||||
|
Paul's girl
|
Cytat:
![]() Świetny pomysł! ![]() Cytat:
Trochę elegancji i trochę luzu. Noszę to, co mi się podoba i w czym dobrze wyglądam. Jestem prawdziwą jesienią lub prawdziwą wiosną (jeszcze nie ogarnęłam którym typem dokładnie). Cytat:
Robię dokładnie tak jak Ty - kupuję tylko ciuchy z "mojej" palety. Plus uniwersalne, jak chociażby granat. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
![]() Jeszcze a propos stylu to od rana maniaczę się na tym blogu http://www.classygirlswearpearls.com/ Jestem w połowie 2012, jeszcze masa inspiracji przede mną Uważam że ta dziewczyna ma super styl i stosunkowo łatwy do skopiowania, bo opiera się na basicowych rzeczach. Mam już 30 zdjęć w specjalnym folderze, idę oglądać dalej
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

.
.
.
spódnice leżą odłogiem.

?