Minimalizm praktykujemy, w bałaganie nie toniemy! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-25, 08:38   #2401
201604251028
Konto usunięte

Dot.: Minimalizm praktykujemy, w bałaganie nie toniemy!

Również życzę wesołych swiat

Ja jestem ciekawa jak się ubieracie. Czy wszystkie preferujecie klasyczny, elegancki styl, neutralne kolory itp?

Mi zawsze marzyl sie prosty, casualowy styl ale z elementami luzniejszymi w stylu boho. Nie kupuje jednak boho dodatków bo wydaje mi się, ze żeby się tak ubierać musialabym miec mnóstwo rzeczy

Edytowane przez 201604251028
Czas edycji: 2014-12-25 o 09:13
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 10:02   #2402
favianna
Zakorzenienie

Ja mam trochę mieszany styl, klasyczny z elementami boho właśnie, głównie granat, ciemny niebieski, szarości i beze. I trochę wisniowej czerwieni i butelkowej zieleni. I czerń oczywiście
Mam sporo butów na obcasie a chodzę wciąż w glanach River Island i balerinach z Clarks.
Jestem kolorystycznym latem wiec kolory takie przybrudzone .
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 13:41   #2403
201704051536
Konto usunięte

filcowy kapelusz, skorzana ramoneska, czarny zakiet, dzinsy rurki niebieskie, bordowe, bezowe, khaki, czarne, grafitowe, granatowe, botki na obcase, biker boots, t-shirty w szarosci, bieli, czerni, proste swetry szarosc, biel, grafit, czerń, krem, chusty, apaszki, skorzane torby shopper, dzinsowe szorty w bieli, bezu, niebieskie, czarne, khaki, luźne koszulki na ramiączka, spódnice maxi letnie, sztuczna biżuteria, raczej duża, ale prosta w formie, sandałki w stylu boho, letnie sukienki skater lub długie boho, okulary słoneczne aviatory

tak w pigułce
Coś na kształt Rosie Huntington-Whiteley czy Giselle Bundchen, a latem bardziej boho jak np Alessandra Ambrosio
Taka rockowa prostota

Edytowane przez 201704051536
Czas edycji: 2014-12-25 o 13:56
201704051536 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 15:00   #2404
Charlotta11
Zadomowienie

Ja miałam okres w moim życiu gdzie ubierałam się tak artystycznie, kolorowo. Miałam fazę na boho ale szybko mi przeszło. Lubiłam też kobiece, romantyczne stroje. Tylko, jak teraz na to patrzę, nic z tego do mnie nie pasowało. I żałuję, że nie miałam wtedy podstawowej wiedzy na temat bazy ubraniowej, klasyki, jakości ubrań itp. Kupowałam tak bez ładu i składu, bardzo przypadkowo.

A teraz tylko biel, czerń, szarości, granaty i beże, czasami błękit i jak najprostsze fasony.

PaulaMyFashionBlog, cudna szafa po metamorfozie. Też myślę o białych meblach.
Stary 2014-12-25, 15:01   #2405
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Napisane przez _alison Pokaż wiadomość
I ja .

Cytat:
Ja niedawno dopiero zaczęłam przygodę z kwasami, ten 2% był moim pierwszym, chciałam skórę przyzwyczaić więc mocniejszy odpadał
Mi od nich pasuje jeszcze serum migdałowe, flavo od nich jeszcze nie próbowałam. Z olejków bardziej od argonowego sprawdza się u mnie olejek marula albo z pestek opuncji
Przed tym tonikiem używałam Triacneal, ale jakiejś specjalnej wylinki nie miałam, więc doszłam do wniosku, że ten 2% będzie o wiele za słaby na moje potrzeby .
Migdałowego jeszcze nie miałam . Tych olei, o których piszesz też nie . Jak zużyję swoje zapasy, to poczytam i możliwe, że się skuszę na zmianę .

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość

Jedyna rzecza jaka dzis kupilam byl sweter dla meza z welny merino. Bylam w Douglasie, panie namawialy na zestawy swiateczne. Ale przemyslalam sprawe i stwierdzilam, ze wroce jesli bede czegos potrzebowala.
Gratulacje .

Cytat:
Napisane przez istari Pokaż wiadomość
Mam różowe spodnie dresowe
.

Cytat:
Napisane przez yonce Pokaż wiadomość
Ja jestem ciekawa jak się ubieracie. Czy wszystkie preferujecie klasyczny, elegancki styl, neutralne kolory itp?
Klasyczny, elegancki styl tylko od wielkiego dzwonu, chociaż mając do wyboru małą czarną i małą czerwoną, wybieram tę drugą .
Latem jestem kolorowa jak ptak .
Przestawiam się też na żywe kolory zimą - bardzo się cieszę, że weszły neony .
Poza tym na co dzień, jeśli nie mam potrzeby bycia mega elegancką , wybieram ciemne spodnie/leginsy, do tego tuniki lub swetry w odcieniach jasnej szarości, granatu, bzu .
Swego czasu lubowałam się w stylu ludowego dziewczęcia , od kiedy takowy preferuje wiadomo kto z 'muzycznej' listy spódnice leżą odłogiem.
Kiedy szał na 'słowianki' przejdzie, planuję powrócić .
Stary 2014-12-25, 15:05   #2406
201604251028
Konto usunięte

Paula super brzmią te twoje basicowe ciuchy i dziękuję wam za posty :-* ja mam zamiar skompletować sobie idealna garderobę wiec zbieram wszystkie informacje na razie
Stary 2014-12-25, 17:21   #2407
201604250949
Konto usunięte

Zrobiłam dziś porządek w znajomych na fb
Wyrzuciłam osoby które raz w życiu spotkałam i zamieniłam pare zdań. Nawet nie pamiętałam, że takie mam

Cytat:
Nie lubię eleganckiego stylu a tym bardziej romantycznego, sukienek itp.
Najlepiej czuję się w jeansach, t-shirtach, ramonesce plus tenisówki/trampki czy workery itp.
Z kolorów: czarny, biały, szary, brąz.

Edytowane przez 201604250949
Czas edycji: 2014-12-25 o 17:34
201604250949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 17:54   #2408
201704051536
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _alison Pokaż wiadomość
Tak myślę czy też nie powywalać i posegregować rzeczy z jednego wora na strychu bo jak czytam jak wywalasz te rzeczy też mi się zachciało
a mnie motywujecie Wy wyrzucając ))

strych w sobotę... będzie się działo, będzie leciało na worki
Stary 2014-12-25, 18:10   #2409
favianna
Zakorzenienie

tak czytam i czytam te ksiazki o minimalizmie i tak mnie olsnilo, ze mialabym ochote pouczestniczyc w jakims watku antykonsumpcyjnym, w sensie w takim gdzie ludzie sie wspieraja w NIE kupowaniu
moze jest tu ktos chetny na takie cos?
Stary 2014-12-25, 18:15   #2410
Bonjour_tristesse
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli o mnie chodzi to najbardziej lubię taką "męską" prostotę.
Najchętniej ubierałabym się w rzeczy ze sklepu le garconne

Przyznam, że trochę podoba mi się styl lekko arystokratyczny - nie wiem jak go określić Nie mam na myśli garsonek tylko bardziej klimat Charlotte Casiraghi

Moje kolory to: ciemny granat, ciemny szary, bardzo ciemny burgund, żywe odcienie musztardowe, bardzo ciemny, intensywny beż o złotawym połysku. W przypadku spodni będzie to czerń i biel (białe spodnie potrafią zrobić mi cały strój i uwielbiam je )

favianna - świetny pomysł, ja jestem chętna Ewentualnie możemy wspierać się tutaj

Mój blog minimalistyczno - modowy

Edytowane przez Bonjour_tristesse
Czas edycji: 2014-12-25 o 18:17
Bonjour_tristesse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 19:13   #2411
201704051536
Konto usunięte

Mnie sie wydaje, ze tutaj chyba byloby lepiej... tzn, zeby miec wszystko razem do kupy
Chociaz jakby pierwszy post w wątku zrobic dobry - z odpowiednimi pytaniami i metodami na rozsadne zakupy, to moze to bylby naprawde fajny pomysl.
Stary 2014-12-25, 19:30   #2412
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulaMyFashionBlog Pokaż wiadomość
Mnie sie wydaje, ze tutaj chyba byloby lepiej... tzn, zeby miec wszystko razem do kupy
Chociaz jakby pierwszy post w wątku zrobic dobry - z odpowiednimi pytaniami i metodami na rozsadne zakupy, to moze to bylby naprawde fajny pomysl.
Mnie najbardziej do niekupowania motywuje poczucie bezpieczeństwa związane z tym, że w razie co mam pieniądze na koncie. Teraz mam taką sytuację, że musiałam zrezygnować z pracy na kilka miesięcy. Wiedziałam o tym od dawna, ale perspektywa świąt zwłaszcza trochę finansowo przerażała. Prezenty dla 15 osób (z pewnych względów u nad inaczej się nie da), żarcie itp itd. Prezenty kupowałam kilka m-cy, szukałam różnych okazji, część zrobiłam sama, wszyscy bardzo zadowoleni. A na początku grudnia jeszcze zaskok bo w związku z różnymi odliczeniami TŻ dostał duuużo mniejszą pensję. Daliśmy radę nie uszczuplając oszczędności...

Pamiętam sytuację sprzed kilku lat, gdzie nagle dopadła poważna choroba - i 3 tys. poszłooooo..... A zawsze może nagle paść pralka, lodówka czy samochód, nie mówiąc już o utracie pracy

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 20:09   #2413
Kusum
Zakorzenienie

To fakt, ze ten skutek uboczny minimalizmu, jakim jest dodatnie saldo na koncie jest mily Dobrze miec cos na czarna godzine.

Wow. Nie zazdroszcze. A rodzina nic sie nie dolozyla skoro wiedzieli w jakiej sytuacji jestescie?
My w przyszlym roku zrobimy losowanie. Wyznaczymy kwote na prezent. I nikt nie bedzie ani stratny ani pokrzywdzony.
Stary 2014-12-25, 20:10   #2414
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
tak czytam i czytam te ksiazki o minimalizmie i tak mnie olsnilo, ze mialabym ochote pouczestniczyc w jakims watku antykonsumpcyjnym, w sensie w takim gdzie ludzie sie wspieraja w NIE kupowaniu
Pomysł super, ale na razie nie dla mnie. Muszę skompletować nową garderobę. Początki są chyba dobre bo mojej matce szczęka opadła jak mnie zobaczyła i pytała gdzie to wszystko kupiłam (koszula, spodnie, kurtka), że takie to ładne, pasujące do siebie. Ona też takie ciuchy chce. Takiego komplementu nigdy wcześniej nie słyszałam.
Mam totalne braki w kolczykach. Muszę kupić jakieś uniwersalne.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 20:14   #2415
Kusum
Zakorzenienie

Ja mam 4 komplety z bizuterii: perly, zlote koleczka, srebrne wiszace i z topazem, takie zwykle sztyfty w zlocie.
Stary 2014-12-25, 20:20   #2416
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
To fakt, ze ten skutek uboczny minimalizmu, jakim jest dodatnie saldo na koncie jest mily Dobrze miec cos na czarna godzine.

Wow. Nie zazdroszcze. A rodzina nic sie nie dolozyla skoro wiedzieli w jakiej sytuacji jestescie?
My w przyszlym roku zrobimy losowanie. Wyznaczymy kwote na prezent. I nikt nie bedzie ani stratny ani pokrzywdzony.
Mamy bardzo małą rodzinę, która nie jest też jakoś super sytuowana.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-12-25, 20:23   #2417
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Mamy bardzo małą rodzinę, która nie jest też jakoś super sytuowana.
15 osob to nie tak malo... nas na wigilii bylo osmioro. To jest mala rodzina
Stary 2014-12-25, 20:29   #2418
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
15 osob to nie tak malo... nas na wigilii bylo osmioro. To jest mala rodzina
My byliśmy na 2 Wigiliach - u mojej rodziny i TŻta, a poza tym prezenty jeszcze dla bardzo bliskich przyjaciół

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-12-25, 21:03   #2419
201704051536
Konto usunięte

Ja krzyczałam, że nic nie chcę, bo wszystko mam!
Dostałam więc prezent pod tytułem - sprzedasz sobie na Allegro, srebrną bransoletkę charms z grawerem imienia mojego kochanego psiska i świeczkę... już ją wypaliłam, bo interesował mnie tylko słoiczek, dla którego od razu znalazłam zastosowanie.

Kupiłam w tym roku prezenty tylko dla 2 osób plus psa.
Jeden prezent w Mangooutlet z 60% rabatem i książkę z samorozwoju.
Mama zgarnęła mi pół nowych ciuchów wystawionych na Allegro i elegancką torebkę, więc dokupiłam jej tylko mały portfelik.

Miałam podobną historię jeśli chodzi o finanse... Nie umiałam nimi gospodarować, aż pewnego miesiąca okazało się, że zachorował mi pies i miałam prawie 4tys wydatków. Oczywiście zero oszczędności...

Czas edycji: 2014-12-25 o 21:05
Stary 2014-12-25, 21:26   #2420
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Ja krzyczałam, że nic nie chcę, bo wszystko mam!
Dostałam więc prezent pod tytułem - sprzedasz sobie na Allegro, srebrną bransoletkę charms z grawerem imienia mojego kochanego psiska i świeczkę... już ją wypaliłam, bo interesował mnie tylko słoiczek, dla którego od razu znalazłam zastosowanie.

Kupiłam w tym roku prezenty tylko dla 2 osób plus psa.
Jeden prezent w Mangooutlet z 60% rabatem i książkę z samorozwoju.
Mama zgarnęła mi pół nowych ciuchów wystawionych na Allegro i elegancką torebkę, więc dokupiłam jej tylko mały portfelik.

Miałam podobną historię jeśli chodzi o finanse... Nie umiałam nimi gospodarować, aż pewnego miesiąca okazało się, że zachorował mi pies i miałam prawie 4tys wydatków. Oczywiście zero oszczędności...
No ja na szczescie miałam pieniądze, ale dopiero ta sytuacja uzmyslowila mi jakie to ważne

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-12-25, 23:31   #2421
Kusum
Zakorzenienie

Ja umowilam sie z mama, ze przemyslimy dokladnie czego nam brakuje i po swietach kupimy to sobie na wspolnych zakupach. W ten sposob nie bedzie nietrafionych zakupow i spedzimy troche czasu razem.
Dla mnie najlepszym prezentem byl kupon do spa. Przed Sylwestrem skocze sobie na masaz. A samej zawsze mi szkoda na takie przyjemnosci
Stary 2014-12-26, 00:30   #2422
201704051536
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
No ja na szczescie miałam pieniądze, ale dopiero ta sytuacja uzmyslowila mi jakie to ważne
Moje słońce właśnie miało skręt żołądka, ma go średnio raz na dwa miesiące...
Wróciłam z lecznicy, Maksik został w szpitaliku do jutra.
Kolejny nieplanowany wydatek.
Cytat:
Ja umowilam sie z mama, ze przemyslimy dokladnie czego nam brakuje i po swietach kupimy to sobie na wspolnych zakupach. W ten sposob nie bedzie nietrafionych zakupow i spedzimy troche czasu razem.
Super
Ja mame sama zaopatrzam, bo ona sobie nigdy nic nie kupuje. Jakby chciała jeszcze wyrzucić te szmaty, które ma...
Raz mi się udało namówić ją na czystkę - wywaliłyśmy 3/4 szafy... ale została cała druga szafa...

Czas edycji: 2014-12-26 o 01:51
Stary 2014-12-26, 09:27   #2423
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Również życzę wesołych swiat

Mi zawsze marzyl sie prosty, casualowy styl ale z elementami luzniejszymi w stylu boho. Nie kupuje jednak boho dodatków bo wydaje mi się, ze żeby się tak ubierać musialabym miec mnóstwo rzeczy
Ja ubieram się bardzo kolorowo i nieklasycznie - mąż i mama załamują ręce, że jestem hipsterem

Od kiedy dowiedziałam się na analizie kolorystycznej, że jestem ciepłą jesienią/teraz po zmianie włosów na blond ciepłą wiosną, starałam się kupować wyłącznie ciuchy z tej palety, która nie uwzględnia chociażby bieli, czerni, szarości. Myślę, że trzeba ubierać się tak, żeby czuć się ze sobą dobrze. Chociaż kupiłam kilka granatowych rzeczy i jedną czarną spódnicę w drodze wyjątku narzekania robią się na tyle upierdliwe, że rozważam zakup większej ilości nudnych, klasycznych ubrań, w których będę czuła się jak "pani z banku"
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-26, 10:14   #2424
tigrinha
Zadomowienie

Hej! Napisałam tu kiedyś kilka postów, a potem z braku czasu zniknęłam, mogę jeszcze dołączyć?

Cytat:
Napisane przez Bonjour_tristesse Pokaż wiadomość
[B]

Mam jeszcze "osobiste" pytanie: jakich podkładów, kremów bb, tonujących używacie? Koniecznie potrzebuję czegoś dobrego, lekkiego. Nie mam większych problemów z cerą, po prostu chcę trochę wyrównać koloryt. Największy problem mam z odcieniem: najjaśniejszy Bourjois Healthy Mix (51) jest dla mnie trochę za ciemny... Nie specjalnie interesują mnie kremy azjatyckie, wolałabym coś innego, np. Laura Mercier, Smashbox, Bobby Brown itp. Do tej pory używałam tylko kosmetyków Bourjois (HM jest w sumie ok, gdyby nie ten kolor...) i nie wiem na jakie produkty warto zwrócić uwagę, a oczywiście nie chciałabym kupić bubla
Nie wiem czy słyszałaś, w Douglasie mają (a przynajmniej niedawno mieli) taką usługę "analizy kolorystycznej" dla skóry - przykładają Ci do skóry (najlepiej bez mejkapu) takie urządzonko, wyświetla im się numerek i najlepiej dopasowane odcieniem podkłady. Nie wiem czy to się sprawdza, bo mi "wyskoczył" Armani za 250zł (no dobra i jeszcze Clinique za nieco ponad stówę, ale na razie mam jaśniutkiego Rimmela i muszę go najpierw wykończyć) i nie kupiłam, ale sama analiza nic nie kosztuje, myślę że warto spróbować

A jeśli szukasz czegoś jasnego i lekkiego, to może wypróbuj Whitestay Maybelline? na allegro kosztuje jakieś 8zł, a jak dla mnie jakością nie różnił się od Max Factorów itd. Miałam odcień 01Buff (są po dwa odcienie z każdego numerka, ciepłe i chłodne), teraz czaję się na 00Snowwhite, podobno bywa na all, ale nie mogę upolować

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:

Ja kocham styl na "panienkę z dobrego domu" i pensjonarkę - kołnierzyki, białe bluzeczki, zapinane sweterki, stójki, spokojne kolory; lubię elementy "baletowe" - kopertowe sweterki, zwiewne spódniczki, balerinki, biel i brudny róż; a najlepiej wyglądam chyba w stylu marynarskim (granat, biel, paski, proste kroje) i takich ubrań mam chyba najwięcej. Do niedawna kochałam kolorowe, egzotyczne stroje, ale wreszcie dotarło do mnie, że (nie)stety przy moim typie urody nie powinnam tak się nosić, bo bardzo łatwo może mnie on przygasić Więc minimalistką w stroju muszę być chcąc-nie chcąc.
tigrinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-26, 11:56   #2425
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Moje słońce właśnie miało skręt żołądka, ma go średnio raz na dwa miesiące...
Wróciłam z lecznicy, Maksik został w szpitaliku do jutra.
Kolejny nieplanowany wydatek.

Super
Ja mame sama zaopatrzam, bo ona sobie nigdy nic nie kupuje. Jakby chciała jeszcze wyrzucić te szmaty, które ma...
Raz mi się udało namówić ją na czystkę - wywaliłyśmy 3/4 szafy... ale została cała druga szafa...
Wspolczuje A co mu jest? Moze powinnas pomyslec o zmianie karmy? Wejdz na wizooz i poczytaj. Dziewczyny tez chetnie pomoga

Moja mama to shopping maniac Od jakiegos czasu jestesmy obie na odwyku. Jedna druga pilnuje zeby nie kupowac. Mojej mamie wyszlo na dobre ograniczenie zakupow ubraniowych. Zmienila w tym czasie tv na nowy, kupila smartfona i ostatnio ipada Jestem z niej dumna. Zamiast inwestowac w szmaty kupuje cos co jest jej potrzebne.
Stary 2014-12-26, 12:15   #2426
201604251028
Konto usunięte

Paula przy tak częstych skrętach żołądka wet nie zalecil ci zmiany karmy, rozdzielenia dawki na mniejsze porcje itp? Współczuję sytuacji
Stary 2014-12-26, 12:15   #2427
favianna
Zakorzenienie

Ja się zastanawiam jak spędzić następny tydzień nie szopujac . Jadę z Tzem do "stolicy" i on będzie pracował a ja będę miała tydzień dla siebie bo urlop. No i teraz się zastanawiam co ze sobą robić żeby nie wydać tony pieniędzy. Jakieś pomysły i rady?
Stary 2014-12-26, 12:53   #2428
tigrinha
Zadomowienie

Cytat:
Ja się zastanawiam jak spędzić następny tydzień nie szopujac . Jadę z Tzem do "stolicy" i on będzie pracował a ja będę miała tydzień dla siebie bo urlop. No i teraz się zastanawiam co ze sobą robić żeby nie wydać tony pieniędzy. Jakieś pomysły i rady?
W mallach NIC ciekawego nie ma, wyjdziesz sfrustrowana że straciłaś czas i być może kasę na byle jaką szmatkę - próbowałam zrobić tam zakupy prezentowe i wyszłam z niczym. Proponuję pójście do Centrum Kopernika, basen Warszawiankę na Merliniego i wystawę Faras w Muzeum Narodowym
Stary 2014-12-26, 13:12   #2429
istari
Paul's girl

Cytat:
Ja jestem Obojętne czy będzie to nowy wątek czy ten, w którym piszemy
Świetny pomysł!
Cytat:
Trudno mi określić swój styl. Myślę, że to styl zrównoważony Trochę elegancji i trochę luzu. Noszę to, co mi się podoba i w czym dobrze wyglądam. Jestem prawdziwą jesienią lub prawdziwą wiosną (jeszcze nie ogarnęłam którym typem dokładnie).
Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Od kiedy dowiedziałam się na analizie kolorystycznej, że jestem ciepłą jesienią/teraz po zmianie włosów na blond ciepłą wiosną, starałam się kupować wyłącznie ciuchy z tej palety, która nie uwzględnia chociażby bieli, czerni, szarości. Myślę, że trzeba ubierać się tak, żeby czuć się ze sobą dobrze. Chociaż kupiłam kilka granatowych rzeczy i jedną czarną spódnicę w drodze wyjątku
Granat podobno pasuje wszystkim typom urody a czerń z powodzeniem można nosić daleko od twarzy
Robię dokładnie tak jak Ty - kupuję tylko ciuchy z "mojej" palety. Plus uniwersalne, jak chociażby granat.

Cytat:
Napisane przez tigrinha Pokaż wiadomość
Hej! Napisałam tu kiedyś kilka postów, a potem z braku czasu zniknęłam, mogę jeszcze dołączyć?
A jeśli szukasz czegoś jasnego i lekkiego, to może wypróbuj Whitestay Maybelline? na allegro kosztuje jakieś 8zł, a jak dla mnie jakością nie różnił się od Max Factorów itd. Miałam odcień 01Buff (są po dwa odcienie z każdego numerka, ciepłe i chłodne), teraz czaję się na 00Snowwhite, podobno bywa na all, ale nie mogę upolować

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Ja kocham styl na "panienkę z dobrego domu" i pensjonarkę - kołnierzyki, białe bluzeczki, zapinane sweterki, stójki, spokojne kolory; lubię elementy "baletowe" - kopertowe sweterki, zwiewne spódniczki, balerinki, biel i brudny róż; a najlepiej wyglądam chyba w stylu marynarskim (granat, biel, paski, proste kroje) i takich ubrań mam chyba najwięcej. Do niedawna kochałam kolorowe, egzotyczne stroje, ale wreszcie dotarło do mnie, że (nie)stety przy moim typie urody nie powinnam tak się nosić, bo bardzo łatwo może mnie on przygasić Więc minimalistką w stroju muszę być chcąc-nie chcąc.
Witaj Tygrysie

Cytat:
Moja mama to shopping maniac Od jakiegos czasu jestesmy obie na odwyku. Jedna druga pilnuje zeby nie kupowac. Mojej mamie wyszlo na dobre ograniczenie zakupow ubraniowych. Zmienila w tym czasie tv na nowy, kupila smartfona i ostatnio ipada Jestem z niej dumna. Zamiast inwestowac w szmaty kupuje cos co jest jej potrzebne.
Odkryłam to samo Jak się nie wydaje kasy na rzeczy zbędne to stać nas na to, co użyteczne i dobrej jakości.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Cytat:
Napisane przez tigrinha Pokaż wiadomość
W mallach NIC ciekawego nie ma, wyjdziesz sfrustrowana że straciłaś czas i być może kasę na byle jaką szmatkę - próbowałam zrobić tam zakupy prezentowe i wyszłam z niczym. Proponuję pójście do Centrum Kopernika, basen Warszawiankę na Merliniego i wystawę Faras w Muzeum Narodowym
Uważam tak jak Tygrys Dobrym pomysłem jest moim zdaniem kino, wystawa, muzeum, teatr.
istari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-26, 13:44   #2430
tigrinha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez istari Pokaż wiadomość
Witaj Tygrysie

Jeszcze a propos stylu to od rana maniaczę się na tym blogu

http://www.classygirlswearpearls.com/

Jestem w połowie 2012, jeszcze masa inspiracji przede mną Uważam że ta dziewczyna ma super styl i stosunkowo łatwy do skopiowania, bo opiera się na basicowych rzeczach. Mam już 30 zdjęć w specjalnym folderze, idę oglądać dalej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości