|
|
#661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Poprzez stwierdzenie "wielu książek mi brakuje" zrozumiałam, że masz około połowy - co też zresztą robię w odniesieniu do mojej (pożal się Boże) kolekcji ![]() Ale dziś zupełnie spontanicznie kupiłam "Morta" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja teraz czekam, aż mi przyślą moją - mam tylko nadzieję, że "Pasje utajone" liczą się osobno (są dwa tomy) ![]() A miałyście do czynienia z trylogią Paulliny Simons, którą teraz wznowił ŚK? Warto się na to rzucać?
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś czytałam " Jeźdzca miedzianego" tej autorki i tak średnio mi się podobało. Początek był nawet dobry, ale im dalej tym gorzej mi się czytało. edit:A co sądzicie o ksiązkach Gartha Nixa, może ktoś czytał ? http://www.merlin.com.pl/frontend/br...th+Nix&offer=OCiekawa jestem opinii.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2007-08-07 o 09:42 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#664 |
|
Przyczajenie
|
Ja przeczytałam obydwie książki :"jeździec miedziany" i "tatiana i Aleksander" i w tym katalogu chyba nawet zdecydują się zakupić trzecią częśc trylogii. Mnie te pozycje wciągnęły, ale odrazu muszę zaznaczyć że autorka ma fantazję i skłonność do stwarzania mało prawdopodobnych sytuacji. Chociażby, tytułowy Aleksander jest "super bohaterem",który potrafi rozprawić się z każdym wrogiem, nawet w sytuacji 1 na 30
. Nie jest to typowa powieść o miłości. Nawet momentami powiedziałambym że "wpada" troche w harlekin.
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Girlxxx, dzięki za info
![]() Z tego, co napisałaś, to jednak chyba nie w moim guście
|
#666 |
|
Rozeznanie
|
słuchajcie, pędźcie do Tesco, są przeceny książek! ja ostatnio kupiłam:
- słownik polsko - hiszpański/hiszpańsko - polski za jakieś 10 zł - coś z mojej kochanej serii literatury iberoamerykańskiej - też okolice tej ceny ale prawdziwe hiciory to, moim zdaniem: - "Traktat o łuskaniu fasoli" Wiesław Myśliwski - jakieś 8 zł - "Kwiatki Ojca Św." - ok. 6 zł - "Alfabet braci Kaczyńskich" - ok. 8 zł - "Zanim cię znajdę" Irving - 8,50 zł [szok] cudnie!
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
WHAT?!?!?! A od kiedy ta promocja?! I przede wszystim - do kiedy? Już się napaliłam na tego Myśliwskiego a do Tesco mogę jechać dopiero w weekend
|
#668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#669 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem pod wrażeniem!!! Zdolna jesteś Cytat:
Cytat:
Mnie parę lat temu koleżanka wcisnęła do przeczytania bodajże 'Muzykę Duszy', przeczytałam parę stron i jakoś tak utknęłam i się zniechęciłam Ponarzekałam i książkę oddałam. A teraz czytając Wasze zachwyty korci mnie.....
|
|||
|
|
|
#670 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkich
Dopiero zaczynam się udzielać na forum i mam nadzieję, że długo tu pozostanę ![]() Często czytam posty i mogę stwierdzić, że i mnie z wami łączy miłość do książek. A co do tego ile wydaje na książki to odpowiem, że sporo. Po prostu nie mogę się powstrzymać od zakupów. To już chyba uzależnienie ![]() A książki które jakiś czas temu kupiłam w KKKK to: 1) Błękitna sukienka - Tracy Chevalier 4zł 2) Czarodziejka - Małgorzata Warda 1zł 3) Muskając aksamit - Sarah Waters 9,9zł 4) Muzyka z kufra - Michael Connelly 7,9 zł A teraz czekam na dość sporą przesyłkę z allegro. Aaa i jutro wybieram się do tesco, więc może jeszcze coś kupię
|
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Specjalnie jechałam do Tesco - i nie było żadnych megaprzecen
Tylko książeczki dla dzieci oraz romansidła Mahler (czy jak tam się zwie) przecenione z 9,90zł na 9zł ![]() To pewnie, niestety, od miasta zależy
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Germini - " Jeździec miedziany" zaczyna się nawet interesujący, ale im dalej tym nudniej. Ksiązka jest nierówna niezły poczatek, ale potem już bardzo średnio. Pamiętam, że nie spodobało mi się zakończenie. Ogólnie taka sobie, nie wiem czy byłabym w stanie przeczytać całą trylogię. Musiałabym się pewnie strasznie nudzić.
![]() foxina - ksiązki Pratchetta zawsze poprawiają mi nastrój. Odpowiada mi poczucie humoru autora, ironiczne spojrzenie na naszą rzeczywistość, podobają mi się sylwetki bohaterów. Wcześniej w ogóle nie interesowałam się ksiązkami fantastycznymi, dopiero Pratchett mnie przekonał nie tylko do siebie, ale także do sięgnięcia po pozycje innych pisarzy fantasy. gasta18 - witaj na forum edit: Też się "napaliłam" na tę promocję w Tesco, ale chyba nic z tego nie będzie, szkoda.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2007-08-09 o 09:50 Powód: jak zwykle dopisek :) |
|
|
|
#673 |
|
Rozeznanie
|
kurcze, no... koleżanka też mówi, że to może być z tym Tesco zależne od miasta... nawet na stronie, przeglądając gazetkę, najpierw wybiera się miasto...
przykro mi, że Wam narobiłam nadziei a co do Pratchetta... no, właśnie... przeczytałam jedną książkę i fajnie, fajnie, momentami śmiałam się na cały autobus... ale zdarzały mi się DUŻO bardziej porywające, oryginalne, zabawne książki - na czym polega to szaleństwo na jego punkcie..? może po prostu de gustibus non est disputandum
Staram się być szczęśliwa. Jak dotąd, idzie mi naprawdę dobrze! Edytowane przez indygo Czas edycji: 2007-08-09 o 09:52 Powód: uzupełnianko |
|
|
|
#674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A poza tym książka "Muskając aksamit" jak dla mnie najlepsza z tych czterach co kupiłam. Aaaa i właśnie wróciłam z Tesco. U mnie nie było promocji Chociaż jak byłam tak około miesiąc temu top była... no i miałąm nadzieję, że dzisiaj będzie |
|
|
|
|
#675 |
|
Rozeznanie
|
Na książki wydaję dużo, czasem nawet zbyt wiele. Gdy jest książka , która mnie interesuje lub na którą poluję od jakiegoś czasu , kupuję , nie liczac sie z tym ,że to np. koniec miesiąca. MUSZE JE MIEĆ .Właśnie to jest drugi powód dużych wydatków na książki - lubię mieć własne.
Z przytoczonych ksążek T. Chevalier czytalam "Dziewczynę z perłą", "Damę z jednorożcem"(polecam). Nie czytałam jeszcze "Niebieskiej sukienki". |
|
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
to jest idealny wątek dla mnie
) jestem totalnym bibliofilem!!!! mam mniej więcej 4 tysiące tytułów i wciąż zbieram. oczywiście prócz zbierania zajmuję się także ich czytaniem )studiuję historię, tak więc moje książki głównie dotyczą tematów historycznych i kulturowych. moja specjalizacja to historia Wielkiej Brytanii z naciskiem na epokę nowożytną, a także historia i kultura żydowska. ostanio zakupiłam 2 książki: historię anglii g.m. trevelyan'a (1935rok)[65zł] i bardzo ciekawie zapowiadający się pamiętnik XIXwiecznego polskiego "podróżnika" - wspomnienia z podróży do anglii i szkocji, k. lach-szyrma[50zł]. serdecznie pozdrawiam!!
Edytowane przez Dewjani Czas edycji: 2007-08-14 o 20:44 Powód: nie podałam ceny |
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Niv_, Foxina - ślicznie Wam dziękuję
Germini - teraz ja będę trzymać kciuki za pisanie Twojej Polecam podczas pracy nad nią wyłączać Wizaż, jakoś łatwiej mi zawsze wtedy szło Dewjani - gratuluję kolekcji, zaiste imponująca A w załączniku moje ostatnie nabytki: książka z 'Newsweeka', dwie z 'Dziennika' oraz długo wyczekiwany, najnowszy tom przygód Thursday Next - 'First Among Sequels' Jaspera Fforde'a. Oprócz niego, zapowiedziane są jeszcze trzy kolejne. Fanki Fforde'a, zanosi się na to, że naprawdę będziemy miały co czytać ![]() Buziaki! |
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może z Wizażem mi się uda, ale z książkami, PS2, dłubaniem w biżu czy oglądaniem filmów może być gorzej ![]() A na serio to średnio sobie to wyobrażam. Niestety należę do tej grupy ludzi, która absolutnie nie trafiła z wyborem kierunku, a uświadomiła to sobie zbyt późno, żeby to zmienić ![]() Mam małe pytanie: czy w ŚK oba tomy "Pasji utajonych" Stone'a liczą się osobno, jako dwie książki, żeby mieć np. błękitną kartę, czy jako jedna?
|
|
#679 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio kupiłam rosyjski kryminał Tatiany Polakowej Wszystko w czekoladzie. Czytałam już Marininę, Doncową, więc jestem ciekawa, jak pisze ta autorka. Na okładce napisano:nieustraszona Olga Riazancewa wyjaśnia kryminalne zagadki wśród rosyjskich elit władzy!
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Podbijam - może ktoś odpowie
![]() Cytat:
A ostatnio nabyłam "Angielskiego pacjenta" M. Ondaatje ![]() Za to nigdzie nie mogę dostać "Czarodzicielstwa"
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kupilam teraz:
Antonio Skarmeta Taniec Victorii Antonio Scarmeta Wesele poety Julian Barnes Arthur&George jutro ide do ksiegarni SK bo dostalam mini katalog z wrzesniowymi promocjami, ksiazki od 9,90 moze cos wypatrze
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam właśnie na Allegro K. Ishiguro - "Pejzaż w kolorze sepii" oraz D. Lodge - "Zamiana" i "British Museum w posadach drży"
|
|
#683 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Co tu tak milcząco ostatnio? To ja wklejam swoją aktualizację ![]() Coś ostatnio powstrzymać się nie mogłam, jeszcze leci do mnie jedna mała paczuszka z allegro ![]() - 'Gra w klasy' - Cortazar - 'Sto lat samotności' - Marquez - 'Hańba' - Coetzee - 'Lala' - Dehnel - 'Bez śladu' - Coben - zaktualizowana kolekcja z kolekcji noblistów ![]() - 'Kafka nad morzem' - Murakami - 'Rozważna i romantyczna' - Austen Pozdrawiam ciepło |
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kupuję książek tylko wypożyczam
i właśnie w poniedziałek musze to zrobić
|
#685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
Nareszcie dotarła do mnie paczka z książkami z KKKK a w niej:
1) Dżentelmeni i gracze - Harris 8zł 2) Zbrodnie miłości - de Sade 24,9zł 3) Grzesznik - Gerritsen 9,9zł 4) W martwym śnie - Iles 14,9zł 5) Błękitne kręgi - Vargas 6zł 6) Ogród bestii - Deaver 9,9zł 7) Adwokat - Connelly 16zł 8) Świadectwo prawdy 12zł 9) Ziemskie radości - Gregory 4zł 10) Piraci - Rees 7,9zł 11) Casanova - Japin 9,9zł 12) Ratując ryby od utonięcia - Tan 6zł 13) Audiobook Mistrz i Małgorzata 1zł Ufff nazbierało się troszkę ![]() A ponad to zakupiłam dziś na bazarku 3 książki: 1) Czerwone i czarne t.1 i t.2 - Stendhal 6zł 2) Diabeł zakochany - Cazotte 1zł 3) Czerwona oberża - Balzac 1zł A za tydzień znowu na bazarek... może coś ciekawszego upoluję
|
|
|
|
#687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#688 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#689 |
|
Rozeznanie
|
dokładnie 29.90 - "Gringo wśród dzikich plemion" Cejrowskiego
bo przeczytałam jakiś czas temu i mnie totalnie pochłonęła, więc kupiłam teraz przyjacielowi
|
#690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie jak inne kilkutomówki, każda osobno. W ogóle Muza wydała ostatnio 'Bezmiar sławy' Irvinga Stone'a - biografię impresjonisty, Camille'a Pissaro. Ciekawi mnie czy ŚK też to wyda w serii, fajnie by było ![]() Kilka dni temu jak zamawiałam swoje praczetki na Merlinie, było ![]() Cytat:
Foxino, cudne zakupy ![]() A poniżej moja aktualizacja. Trochę mnie w ostatnim miesiącu książki pociągnęły finansowo, ale... ![]() 1) Książki z kolekcji 'Dziennika' 2) praczetki - zbieram serię 'od końca', stąd 'Złodziej czasu', 'Ostatni kontynent' oraz 'Bogowie...' ![]() 3) uwielbiam impresjonistów i wreszcie skusiłam się na album - koszmarnie drogi, ale przepiękny, nie mogę się od niego oderwać 4) 'Prezydenci USA' - to znowu moja perełka - kupiona za 25 zł. w Centrum Taniej Książki, dla Amerykanisty cud, miód i orzeszki ![]() 5) i jeszcze parę drobiazgów, dwie książki z ŚK i Pierre La Mure, którego mi brakowało
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
- co też zresztą robię w odniesieniu do mojej (pożal się Boże) kolekcji 

Tylko książeczki dla dzieci oraz romansidła Mahler (czy jak tam się zwie) przecenione z 9,90zł na 9zł