Grudniowe Mamusie cz. V - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-25, 20:49   #3961
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V

A Trusia, dla wyjaśnienia, to są po prostu takie plastry które nakleja się na skórę, więc spokojnie mogłabyś sobie to kupić zanim pójdziesz do lekarza, żeby to Ci się nie rozchodziło więcej a ładnie goiło.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 20:50   #3962
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Trusia ja mam ten sam problem. Szycie mam dosc ciasne i od siadania na twardym krześle na noworodkach naciagnelo sie i skora pekla ale podobno wszystko jest dobrze. Ale boli mnie jeszcze a jestem 6 dni po sn. Szwy tez mam rozpuszczalne. A co do wagi to w ciazy przytylam 12 kg a dzis mialam -8 kg

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 20:51   #3963
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Hahaha ty wiesz co 😜
ale ze co?
Stary 2014-12-25, 20:55   #3964
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Hasiap jestem w szoku!!! :O
to są minusy tej postępującej technologii i tego, że w internecie już można wszystko praktycznie. :/ masakra:/ strasznie współczuję przeżyć, mam nadzieję że szybko uda się zlokalizować złodzieja! ala:
Pomimo tego że wiem ze nie siądzie mam ten komornik to jednak cała sytuacja tak mnie zdenerwowała wczoraj ze do domu po wigilii wracałam z mega bólem głowy. Dopiero w domu gorący prysznic i tabletka pomogły, ale to też chyba emocje zdenerwowania się wyciszyły tez

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Fajnie by było! Ile czasu zanim zaszłas w ciąże ?
Oj u mnie okrągłe 12 cykli przeszło.. W 13 zaszłam po drożności... Teraz gin mi powiedział ze nie jest reguła i być może teraz uda mi się za pierwszym podejściem ;-)

A jak było u Ciebie?
Stary 2014-12-25, 20:56   #3965
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Wy juz tak szybko do sexsu wrocilyscie dziewczyny? Ja mam wizyte 29 i wredy moze o tym pomysle narazie braz sil
Ja po pierwszej ciąży wytrzymałam jakieś 8 dni teraz minął miesiąc i nic

Cytat:
To super bo u mnie to "otwarcie" widać.. Rozeszlo się bo za.mocno zostałam scisnieta i szwy porozrywaly mi skórę dlatego tak bolało ech. Położna mówiła żeby smarowac balsamem szostakowskiego i się zejdzie ale wątpię ze.ładnie to będzie wyglądać..

Ja rodzilam 4 h tak mam w książeczce wypisu. 3,5 h pierwsza faza i 30 min parcia
Jejku strasznie to brzmi, mam nadzieję że lekarz coś doradzi
Ja mam wpisane: etap I porodu: 7 godzin, etap II: 10 minut

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Antosia i NaamaH gratulacje

Piszecie o sexie, ja jeszcze od porodu nic a nic ale mąż juz zaciera ręce po wizycie u gina jestem, antykoncepcji nie chciałam żadnej bo tabletki bym zapominała brać a wkładka na 3 lata to mi za długo ;-) rodzic kolejne dziecko zamierzam w 2016 ale starać się może i zaczniemy po wakacjach

Nas spotkała wczoraj niemiła niespodzianka :-( rano teść zobaczył wczoraj nich w skrzynce awizo dla męża. Błąd w nazwisku i zły adres wioski ale listonosz zostawił awizo. Pomimo że maz nie mieszka tam już ponad 2 i pół roku to teść będąc na mieście odebrał list. Okazało się ze to jest list z banku z którym nic nigdy nie mieliśmy wspólnego. Mąż czyta a tam wiadomość ze musi w ciągu 30 dni zapłacić ratę kredytu 1500zl bo inaczej komornik mu na konto siada. Wiec czym prędzej pojechał to wyjaśnić ze nie brał kredytu żadnego wiec płacić tez nie zamierza. Co się okazało kredyt ktoś sobie na niego wziął przez neta ale ale... na stary dowód który oddaliśmy właśnie do utylizacji w urzędzie miasta te 2,5 roku temu gdy odbieralismy nowe dowody. W banku okazało się ze ani podpis się nie zgadza ani nazwisko rodowe matki i jak wspomniałam błędny adres i literówka w nazwisku. Niewiadomo skąd ktoś miał dostęp do numeru pesel i serii i numeru starego dowodu. Spędził wiec trochę czasu na komendzie policji wczoraj zamiast z nami , zgłosił fałszerstwo. Jest umówiony jeszcze z komendantem w celu dalszego wyjaśnienia i ujęcia złodzieja, a później pobawimy się jeszcze w sąd za zniesławienie imienia i narażenie nas ze gdybyśmy chcieli to nie moglibyśmy wziąć kredytu bo by figurowal jako ten co nie płaci.. Dodam że ktoś sobie wpisał w formularzu do kredytu ze dowód ważny jeszcze rok. Aha i to dwa kredyty a nie jeden. Nawet nie wiemy na jaka sumę łączna, tylko ze teraz rata na 1500zl... Dziewczyny pilnujcie dokumenty jak oka w głowie bo jak się okazuje złodziei na każdym rogu.. :-(
Współczuję! Nie sądziłam, że na podstaw takich danych można wziąć kredyt. To jakaś masakra! Mam nadzieję, że uda wam się to jakoś wyjaśnić i bank nie będzie wszczynał egzekucji :/
Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Aaa jest u nas synek lokatora, ma 6 lat i chyba zapomnial, ze mialam dzidzie w brzuchu, a teraz juz jest poza no i siedzimy na dole (oni i ja z tz, a Nadka spala na gorze). mielismy włączoną nianię i mała cos zaplakala, a ten chłopiec pyta "ktoś słyszał kota??"
Haha
Ps. Sasia maila napiszę ci pi świętach, bo teraz ciągle w rozjazdach i na telefonie jestem.
Stary 2014-12-25, 21:00   #3966
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
A Trusia, dla wyjaśnienia, to są po prostu takie plastry które nakleja się na skórę, więc spokojnie mogłabyś sobie to kupić zanim pójdziesz do lekarza, żeby to Ci się nie rozchodziło więcej a ładnie goiło.
O to super dziękuję Ci bardzo! kupie zaraz po swietach
Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Trusia ja mam ten sam problem. Szycie mam dosc ciasne i od siadania na twardym krześle na noworodkach naciagnelo sie i skora pekla ale podobno wszystko jest dobrze. Ale boli mnie jeszcze a jestem 6 dni po sn. Szwy tez mam rozpuszczalne. A co do wagi to w ciazy przytylam 12 kg a dzis mialam -8 kg
Mi się masakrycznie rozeszlo ale co tam jakoś dojedziemy ładu

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 21:01   #3967
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Współczuję! Nie sądziłam, że na podstaw takich danych można wziąć kredyt. To jakaś masakra! Mam nadzieję, że uda wam się to jakoś wyjaśnić i bank nie będzie wszczynał egzekucji :/ .
Nawet skanu dowodu nie było w całej umowie wiec nie wiem jak możliwe jest otrzymanie takiego kredytu!! Gdyby porządny człowiek poszedł do banku się starać o kredyt ze wszystkimi dokumentami to zapewne by go nie dostał wiec nie mam pojęcia jakim cudem taki przewał!
Stary 2014-12-25, 21:01   #3968
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Pomimo tego że wiem ze nie siądzie mam ten komornik to jednak cała sytuacja tak mnie zdenerwowała wczoraj ze do domu po wigilii wracałam z mega bólem głowy. Dopiero w domu gorący prysznic i tabletka pomogły, ale to też chyba emocje zdenerwowania się wyciszyły tez

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Oj u mnie okrągłe 12 cykli przeszło.. W 13 zaszłam po drożności... Teraz gin mi powiedział ze nie jest reguła i być może teraz uda mi się za pierwszym podejściem ;-)

A jak było u Ciebie?
Nie ma chyba reguły, ja z pierwszym dzieckiem zaszlam po jednym razie w dni niepłodne (teoretycznie) . A z drugim dzieckiem po 8 mies starań miałam udrazniane jajowody i w drugim cyklu po tym zaszłam w ciążę.
Stary 2014-12-25, 21:03   #3969
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Nie ma chyba reguły, ja z pierwszym dzieckiem zaszlam po jednym razie w dni niepłodne (teoretycznie) . A z drugim dzieckiem po 8 mies starań miałam udrazniane jajowody i w drugim cyklu po tym zaszłam w ciążę.
To tak jak mówił gin i jak ty piszesz, skoro za pierwszym razem miałam schody to teraz może uda się za pierwszym razem oby oby
Stary 2014-12-25, 21:09   #3970
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

?
a pewnie! kto by się nie zdenerwował na Waszym miejscu. :/

Cytat:
O to super dziękuję Ci bardzo! kupie zaraz po swietach

nie ma sprawy. oby pomogły

Cytat:
Nawet skanu dowodu nie było w całej umowie wiec nie wiem jak możliwe jest otrzymanie takiego kredytu!! Gdyby porządny człowiek poszedł do banku się starać o kredyt ze wszystkimi dokumentami to zapewne by go nie dostał wiec nie mam pojęcia jakim cudem taki przewał!
dokładnie. jak ktoś chce normalnie nawet głupi debet na konto w banku to nie wiadomo jakie papiery ze skarbówki trzeba.

Stary 2014-12-25, 21:19   #3971
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:

A jak było u Ciebie?
Ja 9cs i zaszłam na usunięciu nadzerki i po drugiej stymulacji jajników. A leczyłam się jeszcze hormonalnie wcześniej bo miałam jakby objawy wczesnej menopauzy. Cud ze zaszłam tak szybko

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

* po usunięciu

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-25, 21:19   #3972
katherine13
Raczkowanie

GG do katherine13

Cześć dziewczyny znowu mam u Was braki ale my znowu z Hanią w szpitalu więc nie miałam jak, ale baaardzo chiałabym Wam życzyć spokojnych świąt, zdrowia dla Was i kruszynek, udanego karmienia! no i jeszcze musze pogratulować nowym mamą i ich dzieciątkom
katherine13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 21:24   #3973
Linea86
Raczkowanie

Cytat:

Trusiulandia poki Ci sie nic nie saczy to nie jest zle. Mi po 7 dniach puscily szwy i sie rozerwala rana. Wyladowalam na ponownym szyciu bo za bardzo sie otworzyla. Jesli polozna mowi ze jest ok to sie nie stresuj.
Stary 2014-12-25, 21:26   #3974
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Ja 9cs i zaszłam na usunięciu nadzerki i po drugiej stymulacji jajników. A leczyłam się jeszcze hormonalnie wcześniej bo miałam jakby objawy wczesnej menopauzy. Cud ze zaszłam tak szybko

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

* po usunięciu
To widzę ze tez przygody, i to większe niż moje. W takim razie życzę nam bezproblemowego ponownego zajścia
Stary 2014-12-25, 21:38   #3975
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linea86 Pokaż wiadomość
Trusiulandia poki Ci sie nic nie saczy to nie jest zle. Mi po 7 dniach puscily szwy i sie rozerwala rana. Wyladowalam na ponownym szyciu bo za bardzo sie otworzyla. Jesli polozna mowi ze jest ok to sie nie stresuj.
Oby tak było najwyżej mnie zszyja jeszcze raz. A jak u Ciebie teraz to wygląda?
Cytat:
To widzę ze tez przygody, i to większe niż moje. W takim razie życzę nam bezproblemowego ponownego zajścia
Każdy ma jakieś przeszkody dlatego chcemy drugiego bobasa tak wcześnie planuje od sierpnia/ września a co życie pokaże? Z drugiej strony zawsze chciałam karmić do roku ale to zobaczymy jeszcze dużo czasu

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

A wiecie że karmie już tylko piersią ?
w sobotę zobaczę czy mały przybiera!

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-25, 21:42   #3976
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine13 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny znowu mam u Was braki ale my znowu z Hanią w szpitalu więc nie miałam jak, ale baaardzo chiałabym Wam życzyć spokojnych świąt, zdrowia dla Was i kruszynek, udanego karmienia! no i jeszcze musze pogratulować nowym mamą i ich dzieciątkom
oj, a czemu w szpitalu ?

Trusia to super.

Ja dokarmiać muszę mm, ze dwie butlę w ciągu doby muszę podać.

Stary 2014-12-25, 21:44   #3977
Trusiulandia
Zakorzenienie

Karo a czemu musisz? Dwie butle to nie dużo

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-25, 22:00   #3978
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Każdy ma jakieś przeszkody dlatego chcemy drugiego bobasa tak wcześnie planuje od sierpnia/ września a co życie pokaże? Z drugiej strony zawsze chciałam karmić do roku ale to zobaczymy jeszcze dużo czasu

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

A wiecie że karmie już tylko piersią ?
w sobotę zobaczę czy mały przybiera!
Tez chciałabym długo karmić piersią ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu ;-) za pół roku wizyta u gina to wtedy jeszcze dopytam co i jak więc najwyżej odstawie karmienie by właśnie na wrzesień się mogło udać
Stary 2014-12-25, 22:23   #3979
19Inka90
Wtajemniczenie

A jak tam prezenty świąteczne dziewczynki ?? ja dostalam zmywarkę od teścia i jestem dalej w grubym szoku,moja mama skwitowala to krótko ze głupi ma więcej szczęścia niż rozumu : i coś w tym jest
Malutka dostała "chodzik - gawędziarz " ,sukieneczki,grzechotke i pampersy . w sumie miały być święta bezprezentowe a zostaliśmy zasypani przez rodzinę tż trochę mi glupio ale podejrzewam ze to przez wzgląd na Milę tak zaszaleli

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 22:43   #3980
maczuma
Rozeznanie

Ja też byłam szyta, dwa szwy już wczoraj wypadły, ale jeszcze coś tam siedzi. Trochę ciągnie i boli, na podkładach widzę śluz z krwią, to normalne? Pojutrze przychodzi położna, to może tam zajrzy.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

To normalne, że puchną mi nogi? W ciąży nic a teraz kostek nie widać...
Stary 2014-12-25, 22:47   #3981
sasia25
Rozeznanie

Inka, masz super tescia My z tztem nie robilismy prezentow (naszym wspolnym jest Nadia i dom ), a mała dostała od naszego goscia ubrania z mothercare, a ja karte podarunkową do wykorzystania w moim ulubionym CH
aa i 4 takie same kremy od lokatora
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 22:53   #3982
Trusiulandia
Zakorzenienie

Maczuma normalne , a nogi mi też puchły parę dni po porodzie :-*

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Inka wow!
Julek dostał dwa body i pajaca od dziadków a od nas ksiege bajek i wierszy ;-)

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-25, 22:57   #3983
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katherine13 Pokaż wiadomość
Ojej a co się stało ?

Hasiap no niezła komedia z tym kredytem :/

Alekaz mąż mi żyć nie dawał, tyle czekał jak pessar miałam założony

Karo po cesarce to masz komfort, że tyłek w całości to można prędzej po pierwszej cc to tak po 3 tyg już

Trusia no nieźle z tymi szwami, oby tam się zrosło i było dobrze. Jesteś taka zdeterminowana, podziwiam i super, że karmisz tylko piersią

Basjenia znasz się na elektrycznych termometrach ? Kiedyś pisałaś, że microlife jest w porządku. Potrzebny mi taki miarodajny, chce zamówić dla małej
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 23:12   #3984
Trusiulandia
Zakorzenienie

Roksi nasz z microlife pojazuje za każdym razem inna temperature a mamy bezdotykowy.
Oby kp dalej szło to szwy mniej mnie będą martwić! ;-)
Coś mnie brodawki pieką hmm

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-25, 23:15   #3985
iwona_1987
Zadomowienie

Antosia, NaamaH gratulacje
katherine za szybki powrót do domku.

My nadal w dwupaku, nic się nie dzieje jak narazie...

Wczoraj na Wigilię wpadli do nas moi rodzice z gotowym prowiantem a dzisiaj siedzieliśmy sami z mężem cały dzień... Jutro mają wpaść teściowe i siostra męża z dzieciakami, coś czuję że po ich wizycie padnę i nie będę mieć siły na nic, bo dzieciaki są mega absorbujące, już godzinne patrzenie na ich wyczyny daje tak popalić że szok Ostatnio jak byli u nas 2 godziny to później cały dzień leżałam bo nie miałam na nic siły...

Lepiej późno niż wcale życzę spokojnego drugiego dnia Świąt
HANIA ur. 1.10.2016r.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 23:16   #3986
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Roksi nasz z microlife pojazuje za każdym razem inna temperature a mamy bezdotykowy.
W pierwszej ciąży kupiłam termometr do ucha i zanim Młody się urodził to już go odłożyłam i nie używałam bo za każdym razem inną temp pokazywał. Od 5lat używamy zwykły elektroniczny termometr za 10zł który mierzy w 1min temp. Nie pokazuje co prawda właściwej temp bo sprawdzam go co jakiś czas z rtęciowym i wychodzi zawsze ta sama różnica - 0,8C (do wyniku pomiaru muszę tyle dodać) Nie zawiódł nas jeszcze i chyba nie warto przepłacać

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 23:31   #3987
Linea86
Raczkowanie

Cytat:
Oby tak było najwyżej mnie zszyja jeszcze raz. A jak u Ciebie teraz to wygląda?
!
Narazie odpukac wszystko sie trzyma, ale ja ciagle mam szwy. Jak rana wyglada bede mogla stwierdzic jak mi te szwy sie rozpuszcza. Jedno co to nie czuje ciagniecia jak za 1 razem, ale moze dlatego ze wiecej leze i odpoczywam.
Stary 2014-12-26, 00:02   #3988
maczuma
Rozeznanie

My też jedziemy tylko na kp odkąd jesteśmy w domu i pomaga mi świadomość, że mam na półce mm gdyby coś. Mały przez dwie doby od wypisu przytyl 90g, dużo czy mało, ważne, ze do przodu
Stary 2014-12-26, 00:06   #3989
lindsley
Zakorzenienie

Jakie mm dajecie? Młody był tylko na kp, nie chciał butelki nawet z moim mlekiem.

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-26, 01:09   #3990
maczuma
Rozeznanie

Lindsley, mój dostał w szpitalu enfamil 1 i takie też mam na wszelki wypadek w domu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości