|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
A Trusia, dla wyjaśnienia, to są po prostu takie plastry które nakleja się na skórę, więc spokojnie mogłabyś sobie to kupić zanim pójdziesz do lekarza, żeby to Ci się nie rozchodziło więcej a ładnie goiło.
|
#3962 |
|
Raczkowanie
|
Trusia ja mam ten sam problem. Szycie mam dosc ciasne i od siadania na twardym krześle na noworodkach naciagnelo sie i skora pekla ale podobno wszystko jest dobrze. Ale boli mnie jeszcze a jestem 6 dni po sn. Szwy tez mam rozpuszczalne. A co do wagi to w ciazy przytylam 12 kg a dzis mialam -8 kg
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Oj u mnie okrągłe 12 cykli przeszło.. W 13 zaszłam po drożności... Teraz gin mi powiedział ze nie jest reguła i być może teraz uda mi się za pierwszym podejściem ;-) A jak było u Ciebie?
|
|
#3965 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz minął miesiąc i nic Cytat:
Ja mam wpisane: etap I porodu: 7 godzin, etap II: 10 minut Cytat:
Cytat:
![]() Ps. Sasia maila napiszę ci pi świętach, bo teraz ciągle w rozjazdach i na telefonie jestem.
|
|
#3966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3967 |
|
Rozeznanie
|
Nawet skanu dowodu nie było w całej umowie wiec nie wiem jak możliwe jest otrzymanie takiego kredytu!! Gdyby porządny człowiek poszedł do banku się starać o kredyt ze wszystkimi dokumentami to zapewne by go nie dostał wiec nie mam pojęcia jakim cudem taki przewał!
|
#3968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A z drugim dzieckiem po 8 mies starań miałam udrazniane jajowody i w drugim cyklu po tym zaszłam w ciążę.
|
|
#3969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby oby
|
|
#3970 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- * po usunięciu
|
|
#3972 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny znowu mam u Was braki ale my znowu z Hanią w szpitalu więc nie miałam jak, ale baaardzo chiałabym Wam życzyć spokojnych świąt, zdrowia dla Was i kruszynek, udanego karmienia!
no i jeszcze musze pogratulować nowym mamą i ich dzieciątkom
|
|
|
|
#3973 |
|
Raczkowanie
|
Trusiulandia poki Ci sie nic nie saczy to nie jest zle. Mi po 7 dniach puscily szwy i sie rozerwala rana. Wyladowalam na ponownym szyciu bo za bardzo sie otworzyla. Jesli polozna mowi ze jest ok to sie nie stresuj. |
|
|
|
#3974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
planuje od sierpnia/ września a co życie pokaże? Z drugiej strony zawsze chciałam karmić do roku ale to zobaczymy jeszcze dużo czasu ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- A wiecie że karmie już tylko piersią ? w sobotę zobaczę czy mały przybiera!
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trusia to super. Ja dokarmiać muszę mm, ze dwie butlę w ciągu doby muszę podać.
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Karo a czemu musisz? Dwie butle to nie dużo
|
#3978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3979 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak tam prezenty świąteczne dziewczynki ??
ja dostalam zmywarkę od teścia i jestem dalej w grubym szoku,moja mama skwitowala to krótko ze głupi ma więcej szczęścia niż rozumu : i coś w tym jest Malutka dostała "chodzik - gawędziarz " ,sukieneczki,grzechotke i pampersy . w sumie miały być święta bezprezentowe a zostaliśmy zasypani przez rodzinę tż trochę mi glupio ale podejrzewam ze to przez wzgląd na Milę tak zaszaleli
|
#3980 |
|
Rozeznanie
|
Ja też byłam szyta, dwa szwy już wczoraj wypadły, ale jeszcze coś tam siedzi. Trochę ciągnie i boli, na podkładach widzę śluz z krwią, to normalne? Pojutrze przychodzi położna, to może tam zajrzy.
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- To normalne, że puchną mi nogi? W ciąży nic a teraz kostek nie widać...
|
#3981 |
|
Rozeznanie
|
Inka, masz super tescia
My z tztem nie robilismy prezentow (naszym wspolnym jest Nadia i dom ), a mała dostała od naszego goscia ubrania z mothercare, a ja karte podarunkową do wykorzystania w moim ulubionym CH aa i 4 takie same kremy od lokatora
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Maczuma normalne , a nogi mi też puchły parę dni po porodzie :-*
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Inka wow! Julek dostał dwa body i pajaca od dziadków a od nas ksiege bajek i wierszy ;-)
|
#3983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hasiap no niezła komedia z tym kredytem :/ Alekaz mąż mi żyć nie dawał, tyle czekał jak pessar miałam założony Karo po cesarce to masz komfort, że tyłek w całości to można prędzej po pierwszej cc to tak po 3 tyg już Trusia no nieźle z tymi szwami, oby tam się zrosło i było dobrze. Jesteś taka zdeterminowana, podziwiam i super, że karmisz tylko piersiąBasjenia znasz się na elektrycznych termometrach ? Kiedyś pisałaś, że microlife jest w porządku. Potrzebny mi taki miarodajny, chce zamówić dla małej
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Roksi nasz z microlife pojazuje za każdym razem inna temperature a mamy bezdotykowy.
Oby kp dalej szło to szwy mniej mnie będą martwić! ;-) Coś mnie brodawki pieką hmm
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
Antosia, NaamaH gratulacje
![]() katherine za szybki powrót do domku.My nadal w dwupaku, nic się nie dzieje jak narazie... Wczoraj na Wigilię wpadli do nas moi rodzice z gotowym prowiantem a dzisiaj siedzieliśmy sami z mężem cały dzień... Jutro mają wpaść teściowe i siostra męża z dzieciakami, coś czuję że po ich wizycie padnę i nie będę mieć siły na nic, bo dzieciaki są mega absorbujące, już godzinne patrzenie na ich wyczyny daje tak popalić że szokLepiej późno niż wcale
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3987 |
|
Raczkowanie
|
Narazie odpukac wszystko sie trzyma, ale ja ciagle mam szwy. Jak rana wyglada bede mogla stwierdzic jak mi te szwy sie rozpuszcza. Jedno co to nie czuje ciagniecia jak za 1 razem, ale moze dlatego ze wiecej leze i odpoczywam.
|
|
|
|
#3988 |
|
Rozeznanie
|
My też jedziemy tylko na kp odkąd jesteśmy w domu i pomaga mi świadomość, że mam na półce mm gdyby coś. Mały przez dwie doby od wypisu przytyl 90g, dużo czy mało, ważne, ze do przodu
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie mm dajecie? Młody był tylko na kp, nie chciał butelki nawet z moim mlekiem.
|
#3990 |
|
Rozeznanie
|
Lindsley, mój dostał w szpitalu enfamil 1 i takie też mam na wszelki wypadek w domu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

ala:
narazie braz sil
teraz minął miesiąc i nic

. A z drugim dzieckiem po 8 mies starań miałam udrazniane jajowody i w drugim cyklu po tym zaszłam w ciążę.

w sobotę zobaczę czy mały przybiera!
ja dostalam zmywarkę od teścia
i jestem dalej w grubym szoku,moja mama skwitowala to krótko ze głupi ma więcej szczęścia niż rozumu
trochę mi glupio ale podejrzewam ze to przez wzgląd na Milę tak zaszaleli
za szybki powrót do domku.
a dzisiaj siedzieliśmy sami z mężem cały dzień... Jutro mają wpaść teściowe i siostra męża z dzieciakami, coś czuję że po ich wizycie padnę i nie będę mieć siły na nic, bo dzieciaki są mega absorbujące, już godzinne patrzenie na ich wyczyny daje tak popalić że szok