|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Nie wiem czy tam jeszcze bêdê ;(
Glut po 50 a od¿ywka po 29 chyba ;* Zobaczymy w miarê mo¿liwo¶ci: Fioletku tak, tak!
|
|
#2012 | |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Cytat:
to ten? myszka kiedy¶ zachwala³a jaka¶ od¿ywkê o takiej w³a¶nie nazwie i mnie interesowa³a ale nie wiem czy to ta ;D |
|
|
|
|
#2013 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
Ok dziewczêta, dodajê do wiza¿owej "torebki".
Wygl±da fajnie, dam jeszcze parê szans tej firmie. |
|
|
|
#2014 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
Weso³ych ¦wi±t Bo¿ego Narodzenia oraz szczê¶liwego Nowego Roku krêconow³ose
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 471
|
Weso³ych ¦wi±t i niech siê w³osy krêc±
|
|
#2016 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
Moja rodzina mnie zabije pewnego dnia
Wstalam z burza na glowie, szybko joanna b/s, dyfuzor i gotowe. Komentarz mojej mamy: Nooo lepiej, lepiej. Z krola lwa przeszlas w udawanie stylizowane lwiatko. |
|
|
|
#2017 |
|
Zadomowienie
|
Haha!
Mi tez reanimacja jako¶ nie¼le ostatnio idzie ![]() A ja tez mam ma³y sukces. Moja, katuj±ca w³osy prostownic± od 6 lat, siostra (mimo, ¿e siê g³o¶no nie przyzna) chyba pozazdro¶cila starszej siostrze loków. Dzis pyta czy pomogê jej wystylizowac w³osy dyfuzorem, bo chyba mo¿na co¶ z tych jej fal wydobyæ. Chyba jej siê udziela wlosomaniactwo, choæ jak na razie zapuszcza; bardziej zwracaj±c uwagê na d³ugo¶æ ni¿ jako¶æ. Wiec ma wyprasowane, cienkie piórka z wygryzionym do³em, bo przecie¿ o wyrównaniu nie ma mowy. A na maski, od¿ywki, oleje nie ma chêci i wy¶miewa moje kremowanie xD A ja w zesz³ym roku (czas nieudonego CG) siê nas³uchalam 'jaka to bieda teraz u mnie na g³owie, co siê sta³o z t± moj± grzywa, szkoda tych Twoich w³osów, zobacz siostra Ciê przegonila' To teraz wzglêdnie opanowalam pielêgnacje. Polska woda w³osom s³u¿y i robiê sza³. M³oda juz ma dosyæ ze ka¿da ekspedientka, kolezanka, s±siadka siê zachwyca, a ja przyznaje na razie to siê trochê plawie, bo to tylko i wy³±cznie efekt mojej ciê¿kiej pracy ![]() Baby I'm back! Bardzo siê cieszê, ¿e zainteresowalam Was ta P.O. U mnie jest super. Chyba zainwestuje jeszcze trochê w 'inne smaki' ; p
|
|
#2018 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
W koñcu wypróbowa³am maskê Biovaxa, ta do zniszczonych w³osów na bazie miodu i cynamonu, pachnie piêknie, w³osy s± mieciutkie, ale rozczesywania nie u³atwia tak¿e od¿ywka b/s u mnie to niezbêdnik.
|
#2019 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 451
|
Weso³ych ¦wi±t!
![]() Ta wersja PO Africa mnie równie¿ kusi, szczególnie z arganem i awokado i jestem bliska z³o¿enia zamówienia Tylko mam dylemat, czy lepiej w PO inwestowaæ, czy zamiast tego kupiæ Kallosa Blueberry, który ma awokado i Lady Spa z arganem, bo ogólnie to chcê siê dowiedzieæ jak w³osy zareaguj± na spotkanie z olejem arganowym i awokado, bo nie mia³am z nimi styczno¶ci W sumie z arganem mia³am, w BingoSpa, ale to by³ puch i susz, zwalam na nadmiar ekstraktów, czy tam zió³, czy co to tam jest Na ¶wiêta wyprostowa³am w³osy i tak strasznie mnie kusi keratynowe prostowanie, ale tak strasznie cena mnie odstrasza Takie proste, niepusz±ce siê w³osy No, najbardziej mnie do tego przekonuje niepuszenie siê w³osów, dzi¶ w deszcz do Ko¶cio³a posz³am, wróci³am i jest piêknie! Ostatnio w tak± sam± pogodê sz³am ze swoimi falami to na g³owie puch i susza, jakby co¶ w³osom wyssa³o nawil¿enie, choæ w domu by³y takie miêciutkie i nawil¿one... Olejuje je co mycie, od¿ywki emolientowe, serum zabezpieczaj±ce i co... i dalej puch... No có¿, na razie nacieszê siê wyprostowanymi, póki jest okazja do prostowania
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
.Wprawdzie taniutka, dostalam od mamy i uzylam chyba tylko raz, ale wiecej nie chce tego diabelstwa na oczy widziec .
|
|
|
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
Mnie siê zdarza raz na rok czy dwa mieæ proste ale za ¿adne skarby nie chcia³abym mieæ na sta³e prostych. Dziwie siê sobie z okresu podstawówki i gimnazjum, ¿e tak za tym goni³am.
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2024 |
|
Zadomowienie
|
U mnie chyba byl problem ze nie wiedzia³am jak sobie z nimi radziæ bo one jako nieregularne to po myciu pó³ proste pó³ fala wiec zazdro¶cilam tych g³adkich tafli bo u mnie byl po prostu puch. Wiêc silikonu ile b±d¼ i 'kombajn' pogromca loków. -_-
|
|
#2025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2026 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tam lubiê prostowaæ w³osy, mi³a to odmiana od falowanych, nieogarniêtych k³aków, choæ prostujê tylko gdy nadarzy siê ku temu odpowiednia okazja (¶wiêta, jaka¶ impreza, wa¿ne wyj¶cie), nie przechodzi³am w swoim ¿yciu etapu na namiêtne prostowanie w³osów, ca³e szczê¶cie Szkoda mi w³osów na czêstsze prostowanie i jestem zbyt leniwa, by to czê¶ciej robiæ
|
|
|
#2027 |
|
Moderator
|
Ja pielêgnacje ogarniam i chyba juz udaje mi sie powoli wracac tak na dobre tory. Ale proteiny to sa wredoty.. wczoraj po gliss kur oil mialam przepiekne wlosy a do dzisiaj minimalna ilosc keratyny zjadla wszystkie nawilzenie - wiec myju sls i olej. Bede tej odzywki uzywac przed myciem, w ten sposob unikne tego zjadania nawilzenia. Juz potrafie rozpoznac jaki mam typ wysuszu haha i po czym ;D Rzeczywiscie moje wloski omega 9 musza lubic jak ten gliss kur tak pieknie zadzialal. Do tego musztardowy i rzepakowy tez sa w porzadku bardzo. A sezam z musztardowym to juz super efekt mi dal.
Czekam sobie na paczuszke, pewnie przyjdzie w poniedzialek z lnianym. Od tzta pod choinke dostalam suszarke, taka fajna niewielka i dosc lekka z jonizacja, ma tez zimny nawiew to przetestuje ja jutro - ciesze sie bo nie mialam suszarki
|
|
|
|
#2028 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chwalê sie efektami u m³odej!
Pierwszy raz w³osy od¿ywkê widzialy d³u¿ej ni¿ minutê. Stylizowane na ¿el, odgniatane koszulka. Suszone dyfuzorem. Ma³a nie wierzy ze to jej. Rodzice my¶l±, ¿e to 'ta koñcówka co zakrêca od suszarki' M³oda siedzi zachwycona przed lustrem. A ile razy namawialam ze poka¿e co i jak to sobie nie dala pomoc. ; p Jest moc mimo ze ma w³osy cienkie i nie za wiele. (Ok 6 cm w kucu) *dumna i blada*
![]() 20.12.2013 ¦wiadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-12-25 o 19:17 |
|
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
![]() Niech lok bedzie z nami!
|
|
|
|
|
#2030 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Swoj± drog± mam nadziejê, ¿e ¿adna z Was siê nie obrazi, ale w³osy ma strasznie zniszczone. Do takiego w³a¶nie stanu dosz³am, jak ¶ciê³am 3/4 w³osia w ramach aktu desperacji Dobrze, ¿e sprowadzasz j± na loczkowan± drogê |
|
|
|
|
#2031 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyno te w³osy to jest dramat.
Ja juz pisa³am wy¿ej, ze prostownica co mycie na (sic!) Wilgotne w³osy! minimum wk³adu w pielêgnacjê wyskubany dó³ no ale przecie¿. ... wa¿ne ze sa d³ugie. A jak ¶mia³am sie wypowiedzieæ i zaoferowaæ pomoc to us³ysza³am od mamy ze prze¿yæ nie mogê, ¿e ma d³u¿sze i to z zazdro¶ci.. ![]() Mo¿e pewnego dnia dotrze do niej ze d³ugo¶æ nie równa siê jako¶æ. Ja sie tylko chwalê jaka ró¿nica mo¿e byæ ju¿ po pierwszym razie, jak wlosy maj± tendencjê do skrêtu i siê o niego powalczy.
|
|
#2032 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Ale w³osy bym obciê³a na krótko, bo to jeden wielki, suchy wiór i po sobie wiem, ¿e choæby cz³owiek na g³owie stawa³ to ju¿ tego nie odratuje.Zrobi³am dzi¶ ¶wi±teczne zamówienie Skusi³y¶cie mnie na testowanie organic'i, zamówi³am:http://www.bioarp.pl/pl/p/Balsam-tur...bergamotka/351 http://www.bioarp.pl/pl/p/Maska-do-w...ka%2C-acai/340 |
|
|
|
|
#2033 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam pro¶bê apropo stosunku jako¶æ-d³ugo¶æ:
Wrzucê jutro zdjêcie, mogê liczyæ na szczer± podpowied¼ dt. tego czy powinnam ju¿ podci±æ czy nie? Bo sama nie wiem i jednak to, ¿e zapuszczam (ale nie jako¶ maniakalnie) rzutuje na moj± opiniê. Chcia³abym, ¿eby kto¶ z zewn±trz zerkn±³. |
|
|
|
#2034 | |||||||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 151
|
Merry Christmas ho,ho,ho! 🎄🎅 jak tam po³owa ¶wiat?
¯eby tak moje zielarnie siê zaopatrzyly... i nie zrobily podbitki 50% Cytat:
to mo¿e silikony nie tak robia? Cytat:
haha, nie ma to jak wsparcie ho,ho,ho Cytat:
b/s to u mnie zawsze niezbêdnik. Tak samo jak d/s, oleje, cos do mycia, ¿el do wlosow ![]() Cytat:
Maskê z tej serii mam z awokado jest miodzio i z wydostaniem nie ma problemow teraz zaluje, ¿e nie wzielam maski zamiast odywki tej arganowej, bo przeciez mo¿na dac i pod czepek i na parê minut. No nic, z butelka cos pokombinuje, od¿ywka podoba mi siê ![]() Moja prostownica kurzy siê gdzie¶ w czelu¶ciach szuflady, nie u¿ywana od 2,5 roku. Narzekasz,¿e pusza Ci siê fale, ja bym narzekala jak po wilgoci z mojego prostowania by nic nie zosta³o:P Cytat:
Cytat:
m³oda to dziwi oby tylko zapa³ to wzbudzi³o i bêdzie dobrze. A¿ wesz³am przed kompa, ¿eby zobaczyæ![]() Cytat:
o ile przez zdjêcie da siê to oceniæ...Wczoraj zahennowalam wlosy i zd±¿y³am ju¿ tylko je splukac. Do wigilli usiadlam w mokrym koku:P no có¿... dzisiaj: o- potters ginko biloba, m- hipp, o- maska PO Afryka awokado + trochê oleju sezamowego pod czepek. Bs ww potters, tradycyjnie koszulkowanie do odsaczenia wody, potem serum na koñce marion pomaranczowy, glut, ¿el isana ¿e Starym skl + bielenda z rzepa ze Starym skl. Dyfuzor. Spieszylam siê bardzo, wiêc na najszybszym nawiewie, ale nie turbo i naprzemiennie cieplym i "zimnym" . Zdjecie robione w pracy wieczorem. No i Nie mogê przez tel zdjêæ wrzuciæ:/
CG- od 01.07.2012r Edytowane przez AgusiA753 Czas edycji: 2014-12-25 o 22:56 |
|||||||
|
|
|
#2035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I super, ¿e siê sprawdzaj±! Mi³o by by³o jakby u mnie siê choæ jedna sprawdzi³a ![]() W moim wypadku po wilgoci w dalszym ci±gu s± tak samo proste i w dodatku nie spuszone, ¿e a¿ siê nadziwiæ nie mogê
|
|
|
#2036 |
|
Zadomowienie
|
Kochana ja mam z pompk±!
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Weso³ych!
![]() Ja sobie my¶la³am, ¿e chyba moim w³osom siê ju¿ przejad³a aktualna pielêgnacja, bo ostatnio by³y jakie¶ smêtne i strasznie spuszone, a tu mi zrobi³y psikusa i piêknie dzi¶ wygl±daj±. Moje w³osy chyba naprawdê lubi± czerwon± od¿ywkê Elseve. No i od¿ywkê do loków Isana, której dzisiaj wydrapa³am ostatni± resztkê. A na drugim za³±czniku widaæ, jak nie odgnieciony ¿el ujawnia prawdê o gêsto¶ci moich w³osów.
Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2014-12-26 o 00:33 |
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wrzucam zdjêcie. Wiem, ¿e pewnie ciê¿ko z niego okre¶liæ czy w³osy potrzebuj± podciêcia czy nie wiêc mo¿e powiem jeszcze, ¿e w³osy s± miêkkie ale na koñcach zaczynaj± siê rozczapirzaæ. Nie mam problemu z uk³adaniem, tu nie s± w najlepszej formie bo siê zczochra³am.
![]() Tak sama walczê ze sob± czy i¶æ czy nie i¶æ bo z jednej strony wydaje mi siê, ¿e jak s± delikatnie podniszczone to te zniszczenia pójd± w górê, a z drugiej matka mi g³owê suszy "znowu bêdziesz mieæ krótkie, nigdy nie zapu¶cisz". Z tym, ¿e etap gonienia za d³ugo¶ci± min±³ u mnie milion lat temu.. Podcinaæ czy czekaæ?
|
|
|
|
#2039 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 151
|
Cytat:
Ta pierwotna wersja jest w opakowaniu z pompk±, a Afryka w takiej kwadratowej twardej butelce, tragedia. Niech dadz± takie same butelki i bd zadowolona ![]() Cytat:
Uwa¿am,¿e je¶li czujesz, ze koñce s± podniszczone i rozczapirzone to nale¿y podciac. 1-2 cm wielkiej ró¿nicy w zapuszczaniu nie zrobia, gorzej jak bd siê dalej niszczyc. Ciachnelabym troszkê maj±c takie odczucia
|
|
#2040 |
|
Moderator
|
A u mnie masakra ci±g dalszy, po olejowaniu nieco lepiej ale ¿a³ujê ¿e sezamka brak. Dzis wychodze i chcialam zeby dobrze wygladalo. Jak juz mam produkt idealny to sie znajdzie jakis mankament, to nie fair.
u mnie z 5 cm do ciecia ale gdzie takie krotkie, musze czekac... i zakola mam okropne ale moze sie zageszcza z czasem. troche mi sie przerzedzily w kryzysie przez te cienkie wlosy ale mam tyle igielek ze jak urosna to bedzie bujna czupryna hehe w kazdym razie zycze wam w nowym roku przyrostu, skretu, bujnej czuprynki i zdrowia bo bez zdrowia ladnych wlosiorow nie ma
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-12-26 o 10:11 |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

Wygl±da fajnie, dam jeszcze parê szans tej firmie.
Wstalam z burza na glowie, szybko joanna b/s, dyfuzor i gotowe. Komentarz mojej mamy: Nooo lepiej, lepiej. Z krola lwa przeszlas w udawanie stylizowane lwiatko. 

Tylko mam dylemat, czy lepiej w PO inwestowaæ, czy zamiast tego kupiæ Kallosa Blueberry, który ma awokado i Lady Spa z arganem, bo ogólnie to chcê siê dowiedzieæ jak w³osy zareaguj± na spotkanie z olejem arganowym i awokado, bo nie mia³am z nimi styczno¶ci
No, najbardziej mnie do tego przekonuje niepuszenie siê w³osów, dzi¶ w deszcz do Ko¶cio³a posz³am, wróci³am i jest piêknie! Ostatnio w tak± sam± pogodê sz³am ze swoimi falami to na g³owie puch i susza, jakby co¶ w³osom wyssa³o nawil¿enie, choæ w domu by³y takie miêciutkie i nawil¿one... Olejuje je co mycie, od¿ywki emolientowe, serum zabezpieczaj±ce i co... i dalej puch... No có¿, na razie nacieszê siê wyprostowanymi, póki jest okazja do prostowania