|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Weryfikacja aukcji Allegro cz. IV (zasady wątku w pierwszych trzech postach)
Cytat:
ten smok to ORYGINAŁ 100% Edytowane przez 201709081028 Czas edycji: 2014-12-26 o 21:06 |
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Weryfikacja aukcji Allegro cz. IV (zasady wątku w pierwszych trzech postach)
Cytat:
Dziwnie to trochę wygląda no ale ja specjalistką od smoków nie jestem.
Wymiana perfumowa - czerwiec 2021 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281859 Edytowane przez wgn Czas edycji: 2014-12-26 o 21:22 |
|
|
|
|
#2553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znalazłam na allegro podobnego nicka a jestem na 99%, że to była Kropla Luxusu (tylko z mniejszą ilością komentarzy), bo swego czasu bardzo intensywnie poszukiwałam MP.
Jeśli się pomyliłam to nie chcę nikogo wprowadzić w błąd. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2014-12-26 o 23:36 |
|
|
|
#2557 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To pokaz mi te wszyskie flaszki MP po 100zł w zakończonych ode mnie prosze bo padne zaro na zawał wpisując w wyszukiwarkę all wyskakują moje zakończone aukcje MP z ceną KT a nie po 100zł proszę cię ,nie myl nicków ![]() Ja owsze sprzedałam swoją truciznę na all niedawno nawet ![]() miałam Jedną jedyną! o tu http://allegro.pl/dior-midnight-pois...879405254.html |
|
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, być może na allegro można zmienić nick albo usunąć konto. Pamiętam te aukcje jakiś czas temu z katalogowym zdjęciem i ceną 100 złotych w KT. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2014-12-27 o 00:01 |
|
|
|
|
#2559 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
więc nie jest to możliwe!Zobacz moje zakończone i nie doszukuj sie tego czego nie było u mnie ![]() Przeleciałam z ciekawosci całe all zakończone i żadnych po stówie nie widziałam wiec kochana coś pokręcilaś , lepiej byc pewnym 100% niz domniemywac kojarząc podobne nicki Nie wiem kto to sprzedawał ale napewno nie JO więc spij spokojnie |
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2561 |
|
Matka buldoga
|
Pouczasz Finlore, a sama sie zarzekalas, ze twoj Smok na 100% jest oryginalny, chociaz nie jest. Wiec ciebie to tez sie dotyczy.
|
#2562 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tu:https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post49477526 |
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
z mojego doświadczenia nie wszystkie zakończone aukcje pojawiają się w zakończonych
i nawet nie wiem od czego to zależy.. jedne są zakończone, ale bez sprzedaży, inne są zakończone gdzie ktoś coś kupił lub wygrał licytacje.. ale nie wszystkie
|
#2564 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2565 |
|
JESTEM ONA
|
Dokładnie tak jest, nie wszystkie zakończone wyświetlają się się w 'zakończonych'. A dlaczego tak jest , nie wiem, niestety.
|
#2566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety wielokrotnie szukałam jakichś aukcji i było to bezowocne.. co więcej nawet swoich z ciekawości i w celu weryfikacji czy skoro czyjeś znaleźć nie umiem to czy znajdę swoją.. i też nie udało mi się ich odnaleźć..i z tego co wiem nie ja jedna borykam się z takimi trudnościami ![]() tak więc argument, że jak czegoś nie ma w zakończonych tzn. że nie istniało nie jest dla mnie żadnym argumentem, bo opcja "zakończone" nie jest dla mnie wiarygodna i jest zawodna.. koniec dyskusji ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
i to Ty go wystawiłaś na swoim koncie jako swoją swoją własność ![]() tyle ode mnie, dziękuję za dyskusję.
Edytowane przez ButterflyFlyAway Czas edycji: 2014-12-27 o 13:59 |
||
|
|
|
#2567 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Gdyby okazal sie oryginalem to nagle stal by sie twoj, a kasa ze sprzedazy polecialaby na twoje konto W momencie przyjecia go z wymiany, stal sie twoj.No mniejsza z tym, zeby juz off-topa nie robic.
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo wypowiadasz się jako "ekspert" od oryginalności perfum - tutaj przypadkowo trafia się na Twoją aukcję i w kontekście dyskusji o tym flakonie Le Baiser du Dragon na innym wątku to co umieszczasz w opisie aukcji wygląda groteskowo. Zapewniasz o jakiejś milion % oryginalności a w tamtej dyskusji przyznajesz, że tego zapachu nie znałaś... Poza tym wystawiasz go jako swoją własność i w tej sytuacji jesteś odpowiedzialna za to co piszesz. Może czasem warto przemyśleć co się ma do powiedzenia/napisania bo potem wychodzi tak jak powyżej, żałośnie jak na znawcę.
|
|
#2570 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2571 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
I nie dzieki bogu, a dzieki BabetsuHipsta ![]() Reszte juz pomine.
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
A może osoba wystawiająca nie powinna weryfikować aukcji a jeżeli już to robi to po prostu napisać, że to jej aukcja i wtedy wiadomo, że weryfikacja przebiega niekoniecznie z pozycji eksperta od danych perfum tylko z perspektywy właściciela (a właściciel niekoniecznie musi się znać, ma z wiarygodnego dla niego źródła i wierzy że ma oryginał tyle, że wiara a znajomość perfum to dwie różne rzeczy).
|
#2573 |
|
JESTEM ONA
|
Lady ( nie atakuję Cię , nie obrażam , a pytam tylko), dlaczego w kwestii podanych wątpliwości przez wizażankę odpowiadasz to co poniżej, a nie informujesz, że to Twoja aukcja?
(to jest bardzo istotne info)
|
#2574 |
|
Szef ds. Wymianek
|
A wystarczyło obadać spód flakonu. No i przetestować zapach - chociaż tutaj się pogubiłam, bo w jednej chwili zapewniałaś tutaj, że to oryginał, po czym nagle napisałaś, że jednak nie, bo psiknięte perfumy od cioci trzymały 36 godzin.
Po prostu dziwna ta cała historia i w niezbyt dobrym świetle stawia wszystkie osoby weryfikujące w tym wątku .
|
|
#2575 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
bedąc w swieta psiknełam się u Cioci i dodatkowo na 2 dzien zobaczyłam wpis o weryfikacji dlatego zaczełam się mu przygladac i dzieki bogu bo ładnego gnoju bym sobie narobiła sprzedajac na all, Jak Ja się fatalnie miałam poczuć jak sądzisz? w jednej chwili bedąc przekonana o oryginalnosci zaś za moment okazuje się ze to nie tak powinno wygladac ,nie jest to dla mnie miła sytuacja w dodatku czuję się atakowana jak to Ja bym kogoś tu chciała oszukac.
|
||
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
ależ ja Cię nie atakuje, tylko wyrażam swoje zdanie i staje poniekąd w obronie wizażanki z wymianki, nie podoba mi się Twoje podejście, bo odbieram to tak, że od wszystkiego umywasz ręce, bo to nie Twoja wina, nie Twój flakon, bo to flakon z wymianki i winna jest Wizażanka X.. bo ty ufałaś itd..
straciłaś niestety w moich oczach wiarygodność, bo w historii są same sprzeczności, nic się kupy nie trzyma, gdyby nie interwencja zainteresowanej sprzedałabyś podróbę i o ile byłaby to jakaś niedouczona wizażanka np ja to ok, ale Ty tutaj radzisz innym, znasz szczegóły flakonów, mówisz czy coś jest oryginałem a co nie.. to teraz jak ufać w pozostałe weryfikacje? i o ile umiem jeszcze jakoś zrozumieć wymiankę na podróbe .. zostawić do swojego użytku .. o tyle wystawienia flakonu bez wcześniejszego sprawdzenia przez eksperta jest po prostu niezrozumiałe... tym bardziej, że wiemy czym grozi handel podróbami, nawet nieświadomy.. według mnie prawidłowym zachowaniem byłoby uderzenie się pierś i skulenie głowy, przyjęcie odpowiedzialności, a nie zwalanie winy na wszystkich byle nie na siebie.. ja sprawdzam wszystkie flakony z wymianek, nawet od tych zaufanych, jak mam wątpliwości pytam tych co się znają.. i tyle.. a teraz próbujesz zrobić z siebie kozła ofiarnego, że my się uwzięłyśmy, jak po prostu większość jest zbulwersowana tą sytuacją... pomylić się może każdy - oczywiście .. ale wtedy musi również umieć uderzyć się w pierś i powiedzieć tak faktycznie nawaliłam, najlepszym się zdarza.. a w Tobie pokory nie widać.. tylko sie tłumaczysz.. a tłumaczą sie winni. koniec tematu. i proponuję Tobie już również zakończyć dyskusji w tym temacie.
Edytowane przez ButterflyFlyAway Czas edycji: 2014-12-28 o 17:37 |
|
|
|
#2577 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
KLIK
|
|
|
|
|
#2578 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() widze że lepiej nie przyznawać się do nieczego ,lepiej się nie tłumaczyć! bo po co, jak i tak kota ogonem obrócicie w sposób dla mnie bardzo nie korzystny! dzieki za obniżenie mojej wiarygodnosci w serwisie! Kto jest inteligentny to zrozumie, żałuję swojej wylewnosci i szczerosci! na przyszłośc mam juz nauczkę SIEDZIEĆ CICHO! nie tłumaczyc się bo winni się tłumaczą takie starodawne zabobony .... masakra dziekuję bardzo.Spodziewam się bana ale bedę walczyc o Swoje dobre imie! a bezczelne wypowiedzi nie bedą przezemnie tolerowane! Edytowane przez 201709081028 Czas edycji: 2014-12-28 o 18:24 |
|
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że jesteś mistrzem wkładania komuś słów w usta pokaż mi zdanie w którym pisze, że coś usprawiedliwia tamtą wizazanke?możesz gadać co chcesz i robić z siebie nadal ofiare, ale zdania nie zmienie.. podróba powinna być wyłapana na linii Ty i wizażanka z wymianki, a nie Ty i potencjalny Kupujący z Allegro.. to, że to tak daleko zaszło jest TYLKO TWOJĄ winą i niczyją więcej! jako "specjalista" tym bardziej powinnaś być przezorna i wszystko sprawdzać.. i skończ powtarzać już w końcu "ze otrzymałam FAKE od zaufanej wizażanki", bo umiem czytać, widziałam reakcję tamtej dziewczyny i chce wszystko zwrócić i naprawić.. to ty nadal roztrząsasz i nie dajesz ludziom żyć.. masz jakiś problem do mnie to pisz na PW, a skończ śmiecić ten wątek. na więcej Twoich odpowiedzi wypowiadać się nie będę, obrażaj mnie nadal ja swoją klasę mam ![]() życze powodzenia na tym forum i cieszenia się zaufaniem taka postawa na bank Ci w tym pomaga ![]() żegnam! p.s. proszę Modki o interwencję, bo z wątku robi się śmieciówa, może tymczasowa blokada wątku (znów z powodu tej samej Wizażanki..) albo coś?
Edytowane przez ButterflyFlyAway Czas edycji: 2014-12-28 o 18:20 |
|
|
|
|
#2580 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo proszę o weryfikację:
nazwa: ROSES DE CHLOE sprzedawca: PerfumeriaSky http://allegro.pl/roses-de-chloe-75m...910313187.html Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

.