|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2071 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
Dziêkuje za rady wszystkim! ![]() Swoj± drog± testowa³am dwa tygodnie kallosa latte i finalnie odda³am mamie - moje w³osy dos³ownie nienawidz± protein mlecznych, takim samym dramatem reaguj± na biovaxa z nimi. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-12-26 o 23:51 |
|
|
|
|
#2072 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
|
|
#2073 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
TheUnlike, tak my¶lê poza tym co napisa³y dziewczyny - mo¿e jaki¶ plumping by pomóg³ jeszcze?
|
|
|
|
#2074 | ||||||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 151
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No dok³adnie, to jest umowa s³owna. Skoro siê fryzjerka nie wywi±za³a, zap³aty nie powinna dostaæ, no bo za co? Jeszcze zado¶æ uczynienie za z³e opitolenie powinny p³aciæ, mo¿e by do jaki¶ wniosków dosz³y... ![]() Cytat:
tylko jako¶ trudno mi sobie wyobraziæ "przemycenie mimochodem" - poproszê tak i tak, ale wie pani, poprzednia fryzjerka mi tak spiep**y³a, zmiast 2 cm obciê³a 10- no kurde, nie zap³aci³am! To co, bez dega¿ówek poproszê i jedziemy z koksem ![]() Cytat:
Cytat:
Chyba w koñcu uda mi siê foty wrzuciæ. Opis by³ wcze¶niej... No nie ma siê czym chwaliæ, niestety skrêt rok temu a teraz inna bajka, w³osów 1/3 uby³o. Podci±æ te¿ musia³am, bo ogon ju¿ zwisa³. Cholerne antyki Chcia³abym wycieniowaæ w³osy, ale bojê siê, ¿e wtedy to dopiero bêd± mega prze¶wity... eh, co my¶licie?
|
|
#2075 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam wolê to ni¿ wyj¶æ z czym¶, czego nosiæ na g³owie bym nie chcia³a. Osobi¶cie zaraz na wej¶ciu mówiê, ¿e bez dega¿ówek, prostownicy, lokówki i ¿e jak poleci wiêcej, ni¿ sobie ¿yczê, to nie zap³acê Przypomnia³a mi siê historia sprzed jaki¶ dwóch lat, gdy mia³am ochotê odwiedziæ fryzjera. Posz³am do poleconej mi babki, ja przedstawi³am swoj± wizjê, a ona do mnie: "Ale jak ja w³osy obetnê równo bez prostowania?!" ![]() Wsta³am, wysz³am i , bo nie zdzier¿y³am <oczywi¶cie mentalnie >
|
|
#2076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie nawet dawa³o radê ale to ju¿ zale¿y od w³osów. Ej w³a¶nie, co z tymi dega¿ówkami nie tak? Mia³am pytaæ bo bez ironii nie wiem, chyba mi tym czym¶ obcinaj±, to ¼le?
|
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
Mnie jednak bardzo nie odpowiada Ba, ostatnio do mojej litanii "czego nie robiæ moim w³osom" doda³am te¿ cieniowanie, ale mój fryzjer mnie przekona³ do tej idei, za co jestem ch³opu wdziêczna
|
|
#2078 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Dyfuzura uzywam, rano kupilam z Isany silny zel do wlosow. Ja zwykle mylam, w reczniko turban i dopiero po jego zdjeciu stylizator. Sprobuje odworotna kolejnosc tak jak radzicie. Na poniedzialek umowiona jestem do fryzjera, na podciecie 2cm, musze przemyslec czy wrocic do cieniowania. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-12-27 o 12:48 |
|
|
|
|
#2079 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Zostawi³am stowe w kosmetycznym.
Pójdê do piek³a. ![]() To ju¿ jest jednostka chorobowa.
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 119
|
P³yn do demakija¿u f. Yoskine moje aktualne odkrycie wczorajsze
|
#2081 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 889
|
Cytat:
Kochana mo¿esz dodaæ zdjêcia która Joanna jest z alkoholem a która bez? ca³y czas staram siê pielêgnowaæ swoje w³osy, olejki, maseczki itd i na koniec zawsze dajê Joannê krem do loków taki czarny wyczyta³am, ¿e on ma alkohol denat. i on mimo, ¿e jest rozpuszczalnikiem te¿ podobno wysusza. Co mo¿ecie poleciæ do loków co nie wysuszy ? próbowa³am na Joanne bs okropnie to wygl±da :/ Edytowane przez sandra1515 Czas edycji: 2014-12-27 o 14:21 |
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
.Tam gdzie nie mam rozjasniacza tak slicznie sie same skrecaja.Tam z powodzeniem nawet tak slaba mgielka z Marionu sama by dala piekny efekt.To mnie powstrzymuje przed czestym farbowaniem.Teraz chce wytrzymac do marca.Zobaczymy
|
|
#2083 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
wlosy krecone potrzebuja tysiac razy wiecje pielegnacji niz proste ale uwaga podstawa sa dobrze sciete wlosy. jezeli laska z kreconymi wlosami na zle dobrane strzyzenie (tj fryzjer zrobi strzyzenie jak do wlosow prostych a wiekszosc tak robi) to zadne kosmetyki pielegnacje i cala reszta nie pomoze.
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zadomowienie
|
A to zale¿y. Mro¿±ca nie ma. Styling ¿ó³ty nie ma, pomarañczowy nie ma, szara stylingowa nie ma, iceffect nie ma, syoss taki du¿y tez nie ma ( nie pamiêtam nazwy w domu stoi) wiec Wystarczy poszukaæ bo ¿eli bez denatu jest od groma.
Ja jestem zachwycona Joanna gumow±, tez swoj± drog± nie ma denatu, dokupilam dzi¶ 2 na emigracjê ; p---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
Wszystkiego po trochu i czupryna imponuje
|
|
|
#2085 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Dot.: Krecone cienkie wlosy
nie ma cudow. jezeli nie bêdziesz miala odpowoednio dobranych kosmetykow to one same sie nie poprawia, wez poczytaj o serii z kreastase. dobra jest
|
|
|
|
#2086 |
|
Konto usuniête
|
Dziewczyny, a wy wszystkie cieniujecie? Czy która¶ jednak tnie na prosto?
|
|
|
|
#2087 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
tragedia na g³owie
Cze¶æ!
Mam ogromny problem. Moje w³osy s± w tragicznym stanie. Od urodzenia je zapuszcza³am. Oko³o rok temu obciê³am na takie do ramion. Od tamtej chwili ci±gle chodzê w spiêtych poniewa¿ w innym wypadku wygl±dam MASAKRYCZNIE, ale teraz postanowi³am co¶ z tym zrobiæ. W³osy s± grube, naturalnie krêcone (jednak w ¶rednim stopniu), co przyczyni³o siê do tego ¿e s± bardzo suche. Na g³owie mam ogólnie mówi±c siano. ¯adne prostowanie nie pomaga, w³osy zazwyczaj po tym wygl±daj± jeszcze gorzej. Je¶li chodzi o ich zniszczenie to w ¿yciu ani ich nie farbowa³am, a prostowa³am jedynie max. raz na miesi±c, a co 3 miesi±ce zawsze podcina³am, wiêc mo¿emy wywnionskowaæ ¿e s± jedynie SUCHE, a nie ZNISZCZONE. Tak jak ju¿ wspomnia³am wcze¶niej, zaczynam dzia³aæ. Dlatego bardzo proszê o porady, jakich kosmetyków u¿ywaæ i co robiæ. Pozdrawiam
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
Ja na razie schodze z cieniowania.
Tak, zapuszczam p³aszcz i owszen wierzchnia warstwa krêci siê gorzej ale jako¶ tak mnie wkurza, ¿e ten dó³ taki wyskubany by³. Mam dziwne wra¿enie, ¿e cieniowanie po prostu by³o wykonane nieprawidlowo. Pewnie wrócê do warstw jak stwierdze, ze tak d³u¿ej byæ nie mo¿e. Ale na razie jadê tylko w U.
|
|
#2089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja u¿ywam konkretnie tego poni¿ej ![]() Sk³ad: Sk³ad: Aqua, Polyquaternium-37, Cyclopentasiloxane, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Polyquaternium-69, Alcohol Denat., hydroxyethylcellulose, Polyquaternium-10, Dimethiconol, PPG-1 Trideceth-6, Panthenol, PEG-25 PABA, Disodium EDTA, Triethanolamine, Parfum, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylsothiazolinone. Te¿ bym chcia³a nie farbowaæ ale jak widzê siwy odrost taki mam kolor w³osów zimna tonacja na lekko rudych i ciep³ych w³osach to nie wytrzymujê i znowu w poniedzia³ek bêdê katowaæ. Dlaczego nikt nie wymy¶li³ farb nie niszcz±cych w³osów?
|
|
|
|
|
#2090 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2091 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 151
|
Cytat:
Najlepiej mi siê krêci³y jak mia³a cieniowane daaawno temu. Pó¼niej ciê³am sama warstwowo i te¿ by³o dobrze dopóki w³osy by³y w miarê gêste. Na rzadkich schody mog± wyj¶æ wiêc to zale¿y.
|
|
#2092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2093 | |||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 401
|
Cytat:
Cytat:
Kolor bardziej rzeczywisty doda³am na hennowy w±tek tutaj w sztucznym ¶wietle wiêc trochê przek³amany ![]() Cytat:
W takim przypadku to pewnie wiêkszo¶æ z nas spotka³aby siê w piekle ![]() DSC_0984.jpg Denerwuje mnie ta spodnia wartwa, ¿e niektóre w³osy siê wyprostuja i takie smêtki wisz±
|
|
#2094 | |
|
Kazar Lady
Wiadomo¶ci: 22 900
|
Cytat:
![]() mam zrobione lekkie U i widocznie u mnie to wystarcza, bo ze skrêtem nie mam najmniejszego problemu, a i kopernika te¿ nie ma
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 639
|
u mnie z kolei bez cieniowania w³osy s± za grube i nie chc± siê krêciæ, cieniowanie jest konieczne, choæ czasem ¿a³ujê, bo te wszystkie piêkne warkocze i plecionki...
|
|
|
|
#2096 | |
|
Kazar Lady
Wiadomo¶ci: 22 900
|
Cytat:
![]() nie u kazdego cieniowanie jest konieczne
|
|
|
|
|
#2097 |
|
Zadomowienie
|
Mnie siê nie podobaj± w³osy na prosto, cieniuje odk±d dowiedzia³am siê co to jest.
|
|
|
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
Jest te¿ ró¿nica miêdzy ciêciem w U a warstwowaniem. Takie kompletnie na prosto, równo to tez mi siê nie podobaj±.
|
|
#2099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam takie swoje odchy³y w³osowe z którymi nawet nie wskazane, ¿eby ka¿dy siê zgadza³ jak w³a¶nie cieniowanie czy to, ¿e podobaj± mi siê tylko w³osy z w miarê szerokim skrêtem. I nie za d³ugie, za stanik max.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-12-27 o 18:01 |
|
|
|
|
#2100 | ||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
.Cytat:
. Cytat:
ja w pazdzierniku wydalam w sumie na wlosowe specjaly ponad 300 koron. Spotkamy sie przy kominku u Wolanda .Cytat:
Edytowane przez paulownia Czas edycji: 2014-12-27 o 17:55 |
||||
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

Dziêkuje za rady wszystkim! 
Zrobi³am z miodem, kurkum±, cynamonem na mocnym naparze z rumiankiem. Przed 20 zmywam. Mama siê przejmuje, ¿e co to bêdzie jak mi nie równo gdzie¶ na³o¿y³a, ale ja siê jako¶ nie przejmuje 
).
skrêt rok temu a teraz inna bajka, w³osów 1/3 uby³o. Podci±æ te¿ musia³am, bo ogon ju¿ zwisa³. Cholerne antyki
Chcia³abym wycieniowaæ w³osy, ale bojê siê, ¿e wtedy to dopiero bêd± mega prze¶wity... eh, co my¶licie?
, bo nie zdzier¿y³am