|
|
#3811 |
|
na przekór do celu
|
Dot.: Panny Młode 2015, część 34
Aaa, nie wierzę
Opiszę wam coś:Kasia nie może znaleźć pracy. Dlaczego? Bo jej CV są na początku odrzucane. Dlaczego? Bo nie ma w nich jej zdjęcia. Dlaczego? Bo Kasia nie ma skanera, musiałaby iść do fotografa, zrobić nowe zdjęcie i poprosić o nagranie go na pendriva. Dlatego Kasia nie ma pracy i jest taka biedna, bo nie ma pracy. Ludzie to pasożyty ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Ciąg dalszy historii: Dlaczego Kasia nie pójdzie do tego fotografa? Bo uważa, że nie jest urodziwa. A jak pójdzie do fryzjera, żeby się fajnie uczesać do zdjęcia to podczas drogi do fotografa wiatr rozwieje jej fryzurę, więc nie ma sensu. Historia jest prawdziwa, zmyśliłam tylko imię. No ja pierd...ę
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2014-12-28 o 20:40 |
|
|
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio czytalam watek w ktorym dziewczyna doszla do wniosku, ze chlopak ja ma gdzies, bo nie zadzwonil i nie napisal do niej w swieta ale ona do niego nie zadzwoni i nie napisze, bo nie bedzie sie pierwsza odzywac... Na pytanie ile maja lat nie odpisala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Viva poczytalam trochę tamtego wątku, masakra :-D
|
|
|
|
|
#3815 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Dziewczyna nie chce skorzystać z rad Wizażanek odnośnie zdrowej diety, bo jak sobie kupi te produkty, o których jej dziewczyny mówią to i tak mąż jej je wyżre, więc to nie ma sensu No bardziej niereformowalnej osoby jeszcze nie spotkałam Wymówki kosmiczne, klapki na oczach
|
|
|
|
#3816 | |||
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;49496368]A ja muszę mieć do pracy krótko obcięte i niepomalowane pazurki Ale jeszcze 2 miesiące [/QUOTE]A czemu nie chcesz dłuzej? Tzn czytałam, że praca długa i nie bardzo, ale już wcześniej założyłaś chyba, że to na 3 miesiace? Zazsdroszczę :P Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#3817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(musialam: bardzo nie lubie takiego gadania) A to ze nie ma terminu na dziecko bo kazdy z nas jest troche egoistyczny.. najpierw narzeczeni 2 lata bo czeka sie na sale..pozniej trzeba sie wyszalec (bo 2 lata to sie głownie czekało), znaleźć pracę(2lata CZEKANIA bylo zajmujące) i kupic dom, remontowac. Polacy to raczej pesymisci i każdy mysli zamiast "teraz rok bedzie gorzej,ale podwyzka przyjdzie to bedize luz..." to "a co jak strace prace?" smuteczkowe to jest. ale warto żyć z nastawieniem pozytywnym w życiu bywa różnie ale nastawienie jest ważne z dobrym nastawieniem miesiac za 800zł można przeżyć nie trzeba tysiecy zeby dziecko urodzic...Cytat:
lubie takie "perełeczki" ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#3818 |
|
na przekór do celu
|
Polecam
![]() możesz omijać posty dziewczyn bo one piszą po prostu o zdrowym żywieniu, szukaniu pracy i o ogarnięciu się, pogląd na sprawę będziesz mieć po przeczytaniu tylko postów autorki wątku
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
K. tez siedzi cos ogladam a ja czytam nic tylko popcorn brac
|
|
|
#3820 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja też, ale nie wiem czy zdążymy ![]() kissolife gratuluję sukni ![]() justynka87, wszyscy Ci radzą, żebyś zostawiła przyszłego męża, bo nie ma pracy?! Co innego, jakby nie szukał... Albo jakby olał wszystko i w niczym Ci nie pomagał, to rozumiem. Podejrzewam, że tak nie jest, skoro z nim jesteś i powinniście się wspierać. Szacun za Twoje 3 etaty i pracę na to wszystko, ale zmotywuj chłopa niech robi cokolwiek, zanim nie znajdzie tej wymarzonej pracy. my tak samo, w dniu ślubu będzie 6 lat, 4 miesiące i 19 dni , zaręczyny były po 5 latach, 4 miesiącach i 10 dniachCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba nie będę pisać, ile my będziemy razem w dniu ślubu
Przy Was wychodzę na jakąś nie wiem... Tyle lat z jednym chłopem ![]() A mama mnie urodziła, jak miała 23 lata, drugie dziecko w wieku 28 lat, a moją siostrę w wieku 30 lat. Tata jest dwa lata od mamy starszy. Między mną a moją siostrą jest 7 lat różnicy, dopiero od niedawna zaczęłysmy się fajnie dogadywać. Wysłane z telefonu. |
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak widac. tak tak czytam wątek interesujący niczym "czy podoba sie wam moja deska do krojenia"
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SQ wiesz co to też nie tak łatwo powiedzieć, ja długo szukałam pracy w zawodzie, pracuję 5 lat niby w robocie mnie doceniają bo i awans rok temu dostałam (przed czasem stażowym) i podwyżkę ze dwa razy, na premię zawsze się łapię... ale 5 lat pracuję na umowę zastępstwo, czyli... zajdę w ciążę, poinformuję pracodawcę i w ciągu miesiąca znajdzie się powód do zwolnienia - a szans na normalną umowę nie madenerwuje się tym jutrzejszym szpitalem, nie mam pojęcia co powinnam spakować
|
|
|
|
|
|
#3824 |
|
Wtajemniczenie
|
co do nas to :p 14 marca będzie jak będziemy ze sobą 3 lata
po 5 mies znajomości zaszłam w ciąże i mamy synka 25 minął rok od naszych zaręczyn :p a 4 lipca mamy ślub :p szczerze cieszę się że mamy teraz dziecko bo nie wiem kiedy bym się po ślubie zdecydowała jestem młoda i jeszcze mam czas zresztą tż też jak następne to może za 10 lat ;p a co do mamy to urodziła mnie w wieku 20 lat ;p no i mam młodą mamusie ;p
|
|
#3825 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Cytat:
- Jak wam się podoba moja deska do krojenia? - Jest w dechę.
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to brzmi jak troll
Ktoś sobie robi jazdę i pisze takie bzdury bo nie ma co robić ze swoim życiem. Nie wierzę, że dorosła osoba (sama pisała, że ma powyżej 20lat) tak by się zachowywała. "Nie chce mi się nic nigdy, śpię do południa bo kot mnie budzi, przez męża nie śpię do 2 bo ma taką pracę, nie wyrzucę puszki groszku za 2,5zł" Jakaś masakra totalna
|
|
#3827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze po znajomych i rodzinie ze za 2minimalne krajowe mozna miec mieszkanie i dziecko. i gadanie W POLSCE nie ma nie mozna sie nie da i traktowanie to jako wymówka i zwalanie braku zatrudnienia "bo taki mamy klimat" mnie razi.. a to ze kredyt trzeba... no nie wiem kiedy były czasy ze mieszkania za gotówke.. raczej sie "załatwiało/kombinowało" a dorosli(tj 50+) wszyscy mówia ze to jest jednoznaczne z kłamstwem i nielegalnymi jakimis akcjami... :P co do pogrubionego... we Wro w mojej pracy jest 30osob... 60% kobiet wiek 23-32... 1na macierzynskim, dwie w ciazy a 2(w tym ja) mowia ze za rok my idziemy na macierzynski zero problemu. nie minimalizuje wartosci pracy nikogo na tym forum ale powiedzialam to mamie, siostrze karola "jak sie idzie na studia po ktorych mozna wykonywac prece w zawodzie ktory organizuje publiczne strajki to nie ma co pozniej na kraj narzekac" trzeba bylo isc tam gdzie są pieniadze. zaraz ktos powie ze łatwo mi mówić i zajrzy do portfela:P, juz raz uslyszalam ile to ja i TZ niby nie zarabiamy i mi łatwo mówic. tylko że majac 25 lat w obecnej firmie jestem 3ci rok, pracuje po 10-12h bez nadgodzin, dokształcam sie, jeżdze na szkolenia, egzaminy, a pracuje od 18roku życia studiowalam, mialam dorywcze prace, organizacje studenckie, konkursy "zawodowe", chodzilam na agielski, za który placilam ucząc angielskieo gimnazjalistów itp itd. i nie narzekam na korpo wycisk człowieka przez człowieka. widziałam co biore. jak każda z nas. moze sie nastawiam po raz 100 na lincz publiczny za tę wypowiedz bo wiem ze są tu różne sytuacje. ale zwalanie na kraj zamiast wziac sie w garść i moze np przebranżowic jest hm.. no raz ze nielogiczne dwa ze nic nikomu nie da. ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
a zmiana pracy na to samo w innej firmie?? Cytat:
choc dla mnie 1 top tematem było "czy jestem głupia"
|
|
|
#3828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3829 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się do jego urody nie przekonałam, jedyny brzydszy aktor, jakiego widziałam, to ten pirat somalijski z "Kapitana Phillipsa"
|
|
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
wrr... word mi sfiksował i się wyłaczyl. przepadło 1./3 strony co napisałam. teraz zapisuje co jedno zdanie lub nawet pół. nie lubie.........
|
|
|
|
|
#3831 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mistrz![]() popacze az co innego pisała ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- o stokrotka pisze w tematach; "Wasza reakcja na widok onanizmu " "Wesele kuzynki a koncert " "nacisk na seks ze strony faceta " i inne o sexie i chłopakach
|
|
|
#3834 | ||
|
na przekór do celu
|
Tego nie znam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A "Brody" ma taki pierwiastek tajemniczości właśnie, a taka twarz mu w tym pomaga Nie nazwałabym go przystojnym, ale kurcze no coś w sobie ma![]() Jestem na 3 sezonie i póki co nie ogarniam kto z kim gdzie i dlaczego
|
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jednak np ja uważam, że wykonuję odpowiedzialną społecznie pracę, którą ktoś wykonywać musi i nie przemówi do mnie to, że jest ona nisko płatna, bo jest dużo ludzi w tym zawodzie bo przez 5 lat mojej pracy przerobiłam kilkanaście osób, które wytrzymały w tej pracy kilka miesięcy i uciekły, bo stres i odpowiedzialność jest ogromna. Dla mnie strasznym jest, że w tym kraju ktoś kto pracuje w odpowiedzialnym zawodzie, na pełen etat aby godnie żyć musi brać dodatkowe zlecenia. Uważam, iż normalnym byłoby aby ludzie, pracujący, na pełen etat byli w stanie żyć na godziwym poziomie, a nie musieli kombinować - brać kredyty żeby pojechać na urlop. Jak jeszcze słyszę na studiach, że to wina pielęgniarki że ma mało pieniędzy, bo przecież po dyżurze w szpitalu może iść jeszcze do prywatnego pacjenta, a później do przychodni, żeby wieczorem znów wrócić na dyżur w szpitalu to mnie szlak trafia!
|
|
|
|
|
|
#3836 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet mówie, ze to moje dzieci nie wiem czy dziecko potrafiłabym pokochać tak samo, serio A jesli chodzi o życie w Polsce tez uważam, ze jest ciezko mimo, ze oboje mamy spoko prace ale my samych podstawowych wydatków, czyli czynsz, rachunki, gaz do auta (Tz dojezdza 80km do pracy), kredyt, jedzenie mamy 4500zł więc tyle co zarabia Tż, a wszystko co ja zarobie (w zaleźności od miesiąca od 1400-2800)odkladamy na chwile obecna na wesele, a pozniej na remont/czarna godzine itd. Więc twierdze, ze z dzieckiem na chwile obecna ciezko bo nie chcemy zyc od pierwszego do pierwszego, no po prostu nie moze mamy dziwne podejscie, no ale juz tacy jestesmy (na szczescie mamy podobne zdanie na ten temat). Wiadomo, ze jak wpadniemy to życie nam sie na maksa nie zawali (oboje mamy umowe o prace), no ale jednak nie bedzie tak jak chcemy
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-12-28 o 21:35 |
|
|
|
|
|
#3839 |
|
na przekór do celu
|
Asica, o którego chodzi?
![]() http://www.filmweb.pl/film/Kapitan+Phillips-2013-643366
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem powinnyscie zarabiac wiecej szpitale to dramat jesli chodzi o wynagrodzenie i NAGRADZANIE takich ludzi!---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Pysia duzo wydajecie (przepraszam sama podalas kwote) My sobie zostawiamy 3500 na kazdy miesiac na wydawanie (k. mieszkanie + zycie łącznie z paliwem na delegacje - srednio po 2 baki kazdy) reszta na konto... ale dla malego człowieka moglabym na konto dawac 1000 mniej no i ja jestem z tych ze mi (bez rachunków za dom, tylko net i telefon) wystarcza 1000 miesiecznie prosto łatwo bez problemów cos kupie, czasem zjem na miescie jestem prosta w obsłudze... to moj K. wywala kupe kasy w kosmos kij wie na co i kiedy :O
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2014-12-28 o 21:40 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

Opiszę wam coś:

Nawet zrobienie głupiego śniadania doprowadza mnie do szału. xD W dodatku piersi mnie bolą, jakby mi ktoś w nie solidnie przyłożył. No ale wyglądają czadowo. 

troche bardziej mleczne,ale taki aparat jest w tel k.
[/QUOTE]
mamy 3koty 

nawet mówie, ze to moje dzieci