Panny Młode 2015, część 34 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-28, 20:38   #3811
viva91
na przekór do celu

Dot.: Panny Młode 2015, część 34

Aaa, nie wierzę Opiszę wam coś:

Kasia nie może znaleźć pracy. Dlaczego? Bo jej CV są na początku odrzucane. Dlaczego? Bo nie ma w nich jej zdjęcia. Dlaczego? Bo Kasia nie ma skanera, musiałaby iść do fotografa, zrobić nowe zdjęcie i poprosić o nagranie go na pendriva.

Dlatego Kasia nie ma pracy i jest taka biedna, bo nie ma pracy.

Ludzie to pasożyty

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Ciąg dalszy historii:

Dlaczego Kasia nie pójdzie do tego fotografa? Bo uważa, że nie jest urodziwa. A jak pójdzie do fryzjera, żeby się fajnie uczesać do zdjęcia to podczas drogi do fotografa wiatr rozwieje jej fryzurę, więc nie ma sensu.

Historia jest prawdziwa, zmyśliłam tylko imię.
No ja pierd...ę
Stary 2014-12-28, 20:38   #3812
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
O matko, ale mam PMS. Od rana chodzę zła jak osa, wszystko mnie wkurza. Już ostrzegłam TŻa, żeby dziś ze mną nie zadzierał. Nawet zrobienie głupiego śniadania doprowadza mnie do szału. xD W dodatku piersi mnie bolą, jakby mi ktoś w nie solidnie przyłożył. No ale wyglądają czadowo.
mam to samo. Też od rana chodzę zła. Aż doprowadziłam do tego, że pokłóciłam się okrutnie z tż i z nerw nie zauważyłam szafki w łazience, uderzyłam w nią i mam guziora na czole. Siedzę jak głupia z przyłożoną zimną puszką piwa i liczę na cud by nie było śladu

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2014-12-28 o 20:40
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 20:38   #3813
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość

Kasia nie może znaleźć pracy. Dlaczego? Bo jej CV są na początku odrzucane. Dlaczego? Bo nie ma w nich jej zdjęcia. Dlaczego? Bo Kasia nie ma skanera, musiałaby iść do fotografa, zrobić nowe zdjęcie i poprosić o nagranie go na pendriva.

Ludzie to pasożyty
Uwielbiam takie watki ostatnio czytalam watek w ktorym dziewczyna doszla do wniosku, ze chlopak ja ma gdzies, bo nie zadzwonil i nie napisal do niej w swieta ale ona do niego nie zadzwoni i nie napisze, bo nie bedzie sie pierwsza odzywac... Na pytanie ile maja lat nie odpisala

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 20:40   #3814
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Viva poczytalam trochę tamtego wątku, masakra :-D

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 20:45   #3815
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
Uwielbiam takie watki ostatnio czytalam watek w ktorym dziewczyna doszla do wniosku, ze chlopak ja ma gdzies, bo nie zadzwonil i nie napisal do niej w swieta ale ona do niego nie zadzwoni i nie napisze, bo nie bedzie sie pierwsza odzywac... Na pytanie ile maja lat nie odpisala

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jak mają po 15 to nawet się uśmiechnę do takiego wątku, jak więcej to spuszczę zasłonę milczenia. Ale wątek o "Kasi" mnie osłabia, aż przerwałam serial i czytam
Dziewczyna nie chce skorzystać z rad Wizażanek odnośnie zdrowej diety, bo jak sobie kupi te produkty, o których jej dziewczyny mówią to i tak mąż jej je wyżre, więc to nie ma sensu
Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Viva poczytalam trochę tamtego wątku, masakra :-D
No bardziej niereformowalnej osoby jeszcze nie spotkałam Wymówki kosmiczne, klapki na oczach
Stary 2014-12-28, 20:51   #3816
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Ja mam takie o,,, troche bardziej mleczne,ale taki aparat jest w tel k.
Ładne
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;49496368]A ja muszę mieć do pracy krótko obcięte i niepomalowane pazurki
Ale jeszcze 2 miesiące [/QUOTE]

A czemu nie chcesz dłuzej? Tzn czytałam, że praca długa i nie bardzo, ale już wcześniej założyłaś chyba, że to na 3 miesiace?

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
w śiwta jadłam minimalnie żeby nie przytyć i się udało
Zazsdroszczę :P

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Lubie dzieci (szczegolnie cudze ), ale nie wiem czy zdecydujemy sie na własne dziecko mamy 3koty
Ja mam dwa, ale nie przelewam na nie instynktu. To instynkt kocierzynski, nie mający nic wspólnego z przelewaniem na koty macierzyńskiego, o nieeee

Cytat:
Jeżu dziewczyny... Jeśli kiedykolwiek stwierdzicie, że jesteście leniwe, to poczytajcie ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=788631 możecie czytać tylko posty stokrotki, to wystarczy, żeby uzmysłowić sobie, że aby być leniwym trzeba się bardzo starać...
Nie wiem czy chcę to czytać

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 20:52   #3817
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka87 Pokaż wiadomość
W Polsce ciężko o stabilną sytuację. Jak ktoś mi kiedyś powiedział. Nie ma dobrego terminu na dziecko
Wszedzie jest ciezko o stabilna sytuacje. Trzeba sie ladnie tylko postarac... :P
(musialam: bardzo nie lubie takiego gadania)

A to ze nie ma terminu na dziecko bo kazdy z nas jest troche egoistyczny.. najpierw narzeczeni 2 lata bo czeka sie na sale..pozniej trzeba sie wyszalec (bo 2 lata to sie głownie czekało), znaleźć pracę(2lata CZEKANIA bylo zajmujące) i kupic dom, remontowac. Polacy to raczej pesymisci i każdy mysli zamiast "teraz rok bedzie gorzej,ale podwyzka przyjdzie to bedize luz..." to "a co jak strace prace?"

smuteczkowe to jest. ale warto żyć z nastawieniem pozytywnym w życiu bywa różnie ale nastawienie jest ważne z dobrym nastawieniem miesiac za 800zł można przeżyć nie trzeba tysiecy zeby dziecko urodzic...

Cytat:
Jeżu dziewczyny... Jeśli kiedykolwiek stwierdzicie, że jesteście leniwe, to poczytajcie ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=788631 możecie czytać tylko posty stokrotki, to wystarczy, żeby uzmysłowić sobie, że aby być leniwym trzeba się bardzo starać...
kurde jakie długie.. ale na pewno poczytam lubie takie "perełeczki"
Cytat:

Ludzie to pasożyty

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Ciąg dalszy historii:

Dlaczego Kasia nie pójdzie do tego fotografa? Bo uważa, że nie jest urodziwa. A jak pójdzie do fryzjera, żeby się fajnie uczesać do zdjęcia to podczas drogi do fotografa wiatr rozwieje jej fryzurę, więc nie ma sensu.

Historia jest prawdziwa, zmyśliłam tylko imię.
No ja pierd...ę
jak to mówia "czemu biedny bo głupi..a głupi bo biedny"
Stary 2014-12-28, 20:58   #3818
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Polecam
Cytat:
kurde jakie długie.. ale na pewno poczytam lubie takie "perełeczki"
możesz omijać posty dziewczyn bo one piszą po prostu o zdrowym żywieniu, szukaniu pracy i o ogarnięciu się, pogląd na sprawę będziesz mieć po przeczytaniu tylko postów autorki wątku
Stary 2014-12-28, 21:04   #3819
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mają po 15 to nawet się uśmiechnę do takiego wątku, jak więcej to spuszczę zasłonę milczenia. Ale wątek o "Kasi" mnie osłabia, aż przerwałam serial i czytam
Dziewczyna nie chce skorzystać z rad Wizażanek odnośnie zdrowej diety, bo jak sobie kupi te produkty, o których jej dziewczyny mówią to i tak mąż jej je wyżre, więc to nie ma sensu

No bardziej niereformowalnej osoby jeszcze nie spotkałam Wymówki kosmiczne, klapki na oczach
laska petarda!! K. tez siedzi cos ogladam a ja czytam
nic tylko popcorn brac
Stary 2014-12-28, 21:05   #3820
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
2 sezon super, naprawdę, choć myślałam, że podobne wydarzenia będą rozciągać na kilka sezonów, a tutaj tyle wszystkiego w jeden wcisnęli, ale za to oglądało się mega
Carrie wkurza mnie tylko wtedy jak pogrąża Brody'ego
w ogóle strasznie mi go szkoda, odczuwam coś takiego jak w Wielkim Gatsbym, wszyscy obarczają winą niewinnego, denerwuje mnie to
Mi go w ogóle nie było szkoda, cały czas byłam zdania, że coś kombinuje i nie jest taki święty, jak się może wydawać

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ja przed 30stką chciałabym mieć już dwójkę
ja też, ale nie wiem czy zdążymy

kissolife gratuluję sukni

justynka87, wszyscy Ci radzą, żebyś zostawiła przyszłego męża, bo nie ma pracy?! Co innego, jakby nie szukał... Albo jakby olał wszystko i w niczym Ci nie pomagał, to rozumiem. Podejrzewam, że tak nie jest, skoro z nim jesteś i powinniście się wspierać.
Szacun za Twoje 3 etaty i pracę na to wszystko, ale zmotywuj chłopa niech robi cokolwiek, zanim nie znajdzie tej wymarzonej pracy.

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ja po 6 latach związku będę miała 1 rocznicę ślubu
my tak samo, w dniu ślubu będzie 6 lat, 4 miesiące i 19 dni , zaręczyny były po 5 latach, 4 miesiącach i 10 dniach

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
mnie rok temu TŻ zaskoczył w 3króli pytaniem, że może byśmy jeszcze w tym roku wzięli ślub zeszło mu się z daniem mi pierdzionka, więc przesunęliśmy pomysł z grudnia na luty

Cytat:
Wszedzie jest ciezko o stabilna sytuacje. Trzeba sie ladnie tylko postarac... :P
(musialam: bardzo nie lubie takiego gadania)

A to ze nie ma terminu na dziecko bo kazdy z nas jest troche egoistyczny.. najpierw narzeczeni 2 lata bo czeka sie na sale..pozniej trzeba sie wyszalec (bo 2 lata to sie głownie czekało), znaleźć pracę(2lata CZEKANIA bylo zajmujące) i kupic dom, remontowac. Polacy to raczej pesymisci i każdy mysli zamiast "teraz rok bedzie gorzej,ale podwyzka przyjdzie to bedize luz..." to "a co jak strace prace?"

smuteczkowe to jest. ale warto żyć z nastawieniem pozytywnym w życiu bywa różnie ale nastawienie jest ważne z dobrym nastawieniem miesiac za 800zł można przeżyć nie trzeba tysiecy zeby dziecko urodzic...
Proszę Cię bardzo, pokaż mi jak przeżyć miesiąc za 800 złotych... Samego czynszu mam 795 zł, nie mówiąc o reszcie. A akurat stwierdzenie, że w Polsce nie ma warunków na dziecko, jest prawdą. Kobietom ciężko o pracę na czas nieokreślony, urlop macierzyński to już w ogóle zło. Zasiłki jakie są, takie są. Bez kredytu mało kto ma mieszkanie. Nie mówiąc o pensjach na jakie można liczyć...
201711281030 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 21:06   #3821
Malwina_89
Zakorzenienie

Ja chyba nie będę pisać, ile my będziemy razem w dniu ślubu Przy Was wychodzę na jakąś nie wiem... Tyle lat z jednym chłopem

A mama mnie urodziła, jak miała 23 lata, drugie dziecko w wieku 28 lat, a moją siostrę w wieku 30 lat. Tata jest dwa lata od mamy starszy. Między mną a moją siostrą jest 7 lat różnicy, dopiero od niedawna zaczęłysmy się fajnie dogadywać.

Wysłane z telefonu.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 21:06   #3822
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam

możesz omijać posty dziewczyn bo one piszą po prostu o zdrowym żywieniu, szukaniu pracy i o ogarnięciu się, pogląd na sprawę będziesz mieć po przeczytaniu tylko postów autorki wątku

jak widac. tak tak czytam
wątek interesujący niczym "czy podoba sie wam moja deska do krojenia"
Stary 2014-12-28, 21:08   #3823
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Kupiłam za 150 koron maszynkę do tych małych okrągłych ciasteczek na ślub, kto mi poda jakiś przepis na to cudo? :-D
jakich ciastek?

SQ wiesz co to też nie tak łatwo powiedzieć, ja długo szukałam pracy w zawodzie, pracuję 5 lat niby w robocie mnie doceniają bo i awans rok temu dostałam (przed czasem stażowym) i podwyżkę ze dwa razy, na premię zawsze się łapię... ale 5 lat pracuję na umowę zastępstwo, czyli... zajdę w ciążę, poinformuję pracodawcę i w ciągu miesiąca znajdzie się powód do zwolnienia - a szans na normalną umowę nie ma

denerwuje się tym jutrzejszym szpitalem, nie mam pojęcia co powinnam spakować
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 21:13   #3824
duchaa123
Wtajemniczenie

co do nas to :p 14 marca będzie jak będziemy ze sobą 3 lata po 5 mies znajomości zaszłam w ciąże i mamy synka 25 minął rok od naszych zaręczyn :p a 4 lipca mamy ślub :p szczerze cieszę się że mamy teraz dziecko bo nie wiem kiedy bym się po ślubie zdecydowała jestem młoda i jeszcze mam czas zresztą tż też jak następne to może za 10 lat ;p a co do mamy to urodziła mnie w wieku 20 lat ;p no i mam młodą mamusie ;p

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 21:13   #3825
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez asica_ Pokaż wiadomość
Mi go w ogóle nie było szkoda, cały czas byłam zdania, że coś kombinuje i nie jest taki święty, jak się może wydawać
Naprawdę? Mnie szkoda, jak sobie pomyślę jaką sieczkę musi mieć z mózgu I coś jest takiego przyciągającego w jego surowych rysach twarzy, ale potrzebowałam czasu, żeby się przekonać, początkowo zastanawiałam się, czy brzydszego aktora nie było
Cytat:
jak widac. tak tak czytam
wątek interesujący niczym "czy podoba sie wam moja deska do krojenia"
Deska Pamiętam. Choć odpowiedzi Wizażanek były lepsze:
- Jak wam się podoba moja deska do krojenia?
- Jest w dechę.
Stary 2014-12-28, 21:16   #3826
ania9o
Zakorzenienie

Jak dla mnie to brzmi jak troll Ktoś sobie robi jazdę i pisze takie bzdury bo nie ma co robić ze swoim życiem. Nie wierzę, że dorosła osoba (sama pisała, że ma powyżej 20lat) tak by się zachowywała. "Nie chce mi się nic nigdy, śpię do południa bo kot mnie budzi, przez męża nie śpię do 2 bo ma taką pracę, nie wyrzucę puszki groszku za 2,5zł" Jakaś masakra totalna
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 21:20   #3827
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę Cię bardzo, pokaż mi jak przeżyć miesiąc za 800 złotych... Samego czynszu mam 795 zł, nie mówiąc o reszcie. A akurat stwierdzenie, że w Polsce nie ma warunków na dziecko, jest prawdą. Kobietom ciężko o pracę na czas nieokreślony, urlop macierzyński to już w ogóle zło. Zasiłki jakie są, takie są. Bez kredytu mało kto ma mieszkanie. Nie mówiąc o pensjach na jakie można liczyć...
800 to celowo taka niska kwota. nie mowie ze za to masz życ na swoim i utrzymac dziekco ale ze 1 osobe sie da.
Widze po znajomych i rodzinie ze za 2minimalne krajowe mozna miec mieszkanie i dziecko.
i gadanie W POLSCE nie ma nie mozna sie nie da i traktowanie to jako wymówka i zwalanie braku zatrudnienia "bo taki mamy klimat" mnie razi..

a to ze kredyt trzeba... no nie wiem kiedy były czasy ze mieszkania za gotówke.. raczej sie "załatwiało/kombinowało" a dorosli(tj 50+) wszyscy mówia ze to jest jednoznaczne z kłamstwem i nielegalnymi jakimis akcjami... :P

co do pogrubionego... we Wro w mojej pracy jest 30osob... 60% kobiet wiek 23-32... 1na macierzynskim, dwie w ciazy a 2(w tym ja) mowia ze za rok my idziemy na macierzynski

zero problemu.
nie minimalizuje wartosci pracy nikogo na tym forum ale powiedzialam to mamie, siostrze karola "jak sie idzie na studia po ktorych mozna wykonywac prece w zawodzie ktory organizuje publiczne strajki to nie ma co pozniej na kraj narzekac" trzeba bylo isc tam gdzie są pieniadze.

zaraz ktos powie ze łatwo mi mówić i zajrzy do portfela:P, juz raz uslyszalam ile to ja i TZ niby nie zarabiamy i mi łatwo mówic.
tylko że majac 25 lat w obecnej firmie jestem 3ci rok, pracuje po 10-12h bez nadgodzin, dokształcam sie, jeżdze na szkolenia, egzaminy, a pracuje od 18roku życia
studiowalam, mialam dorywcze prace, organizacje studenckie, konkursy "zawodowe", chodzilam na agielski, za który placilam ucząc angielskieo gimnazjalistów itp itd.
i nie narzekam na korpo wycisk człowieka przez człowieka.
widziałam co biore. jak każda z nas.
moze sie nastawiam po raz 100 na lincz publiczny za tę wypowiedz bo wiem ze są tu różne sytuacje. ale zwalanie na kraj zamiast wziac sie w garść i moze np przebranżowic jest hm.. no raz ze nielogiczne dwa ze nic nikomu nie da.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
jakich ciastek?

SQ wiesz co to też nie tak łatwo powiedzieć, ja długo szukałam pracy w zawodzie, pracuję 5 lat niby w robocie mnie doceniają bo i awans rok temu dostałam (przed czasem stażowym) i podwyżkę ze dwa razy, na premię zawsze się łapię... ale 5 lat pracuję na umowę zastępstwo, czyli... zajdę w ciążę, poinformuję pracodawcę i w ciągu miesiąca znajdzie się powód do zwolnienia - a szans na normalną umowę nie ma

denerwuje się tym jutrzejszym szpitalem, nie mam pojęcia co powinnam spakować
no to dziwnie ze 5lat na zastepstwo.. prawo tak pozwala?!?!

a zmiana pracy na to samo w innej firmie??

Cytat:

Deska Pamiętam. Choć odpowiedzi Wizażanek były lepsze:
- Jak wam się podoba moja deska do krojenia?
- Jest w dechę.

choc dla mnie 1 top tematem było "czy jestem głupia"
Stary 2014-12-28, 21:21   #3828
farbstiftka
Zadomowienie

Cytat:
Nie rozumiem takich osób... W moim otoczeniu niestety jest kilka takich stokrotek
farbstiftka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 21:21   #3829
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
Naprawdę? Mnie szkoda, jak sobie pomyślę jaką sieczkę musi mieć z mózgu I coś jest takiego przyciągającego w jego surowych rysach twarzy, ale potrzebowałam czasu, żeby się przekonać, początkowo zastanawiałam się, czy brzydszego aktora nie było
Naprawdę. Ale to było fajne w tym serialu, że tak naprawdę nie wiadomo, po której stronie on jest.
Ja się do jego urody nie przekonałam, jedyny brzydszy aktor, jakiego widziałam, to ten pirat somalijski z "Kapitana Phillipsa"
201711281030 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 21:22   #3830
aga99792
Zakorzenienie

wrr... word mi sfiksował i się wyłaczyl. przepadło 1./3 strony co napisałam. teraz zapisuje co jedno zdanie lub nawet pół. nie lubie.........
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 21:22   #3831
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Ja chyba nie będę pisać, ile my będziemy razem w dniu ślubu Przy Was wychodzę na jakąś nie wiem... Tyle lat z jednym chłopem
E tam, to się chwali
Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to brzmi jak troll Ktoś sobie robi jazdę i pisze takie bzdury bo nie ma co robić ze swoim życiem. Nie wierzę, że dorosła osoba (sama pisała, że ma powyżej 20lat) tak by się zachowywała. "Nie chce mi się nic nigdy, śpię do południa bo kot mnie budzi, przez męża nie śpię do 2 bo ma taką pracę, nie wyrzucę puszki groszku za 2,5zł" Jakaś masakra totalna
Trochę trollowaniem zalatuje, ale chyba jednak to prawda
Stary 2014-12-28, 21:23   #3832
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
laska petarda!! K. tez siedzi cos ogladam a ja czytam
nic tylko popcorn brac
ja własnie jem ale to raczej do pisania a nie czytania xD
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 21:26   #3833
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
troll by tak dlugo sobie sam pisał w temacie... tyle rzeczy wymyslil mistrz

popacze az co innego pisała

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

o stokrotka pisze w tematach;
"Wasza reakcja na widok onanizmu "
"Wesele kuzynki a koncert "
"nacisk na seks ze strony faceta "
i inne o sexie i chłopakach
Stary 2014-12-28, 21:26   #3834
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Tego nie znam
Cytat:
Napisane przez farbstiftka Pokaż wiadomość
Nie rozumiem takich osób... W moim otoczeniu niestety jest kilka takich stokrotek
Nie strasz...
Cytat:
Naprawdę. Ale to było fajne w tym serialu, że tak naprawdę nie wiadomo, po której stronie on jest.
Ja się do jego urody nie przekonałam, jedyny brzydszy aktor, jakiego widziałam, to ten pirat somalijski z "Kapitana Phillipsa"
Nie znam, muszę wygooglować
A "Brody" ma taki pierwiastek tajemniczości właśnie, a taka twarz mu w tym pomaga Nie nazwałabym go przystojnym, ale kurcze no coś w sobie ma
Jestem na 3 sezonie i póki co nie ogarniam kto z kim gdzie i dlaczego
Stary 2014-12-28, 21:27   #3835
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
800 to celowo taka niska kwota. nie mowie ze za to masz życ na swoim i utrzymac dziekco ale ze 1 osobe sie da.
Widze po znajomych i rodzinie ze za 2minimalne krajowe mozna miec mieszkanie i dziecko.
i gadanie W POLSCE nie ma nie mozna sie nie da i traktowanie to jako wymówka i zwalanie braku zatrudnienia "bo taki mamy klimat" mnie razi..

a to ze kredyt trzeba... no nie wiem kiedy były czasy ze mieszkania za gotówke.. raczej sie "załatwiało/kombinowało" a dorosli(tj 50+) wszyscy mówia ze to jest jednoznaczne z kłamstwem i nielegalnymi jakimis akcjami... :P

co do pogrubionego... we Wro w mojej pracy jest 30osob... 60% kobiet wiek 23-32... 1na macierzynskim, dwie w ciazy a 2(w tym ja) mowia ze za rok my idziemy na macierzynski

zero problemu.
nie minimalizuje wartosci pracy nikogo na tym forum ale powiedzialam to mamie, siostrze karola "jak sie idzie na studia po ktorych mozna wykonywac prece w zawodzie ktory organizuje publiczne strajki to nie ma co pozniej na kraj narzekac" trzeba bylo isc tam gdzie są pieniadze.

zaraz ktos powie ze łatwo mi mówić i zajrzy do portfela:P, juz raz uslyszalam ile to ja i TZ niby nie zarabiamy i mi łatwo mówic.
tylko że majac 25 lat w obecnej firmie jestem 3ci rok, pracuje po 10-12h bez nadgodzin, dokształcam sie, jeżdze na szkolenia, egzaminy, a pracuje od 18roku życia
studiowalam, mialam dorywcze prace, organizacje studenckie, konkursy "zawodowe", chodzilam na agielski, za który placilam ucząc angielskieo gimnazjalistów itp itd.
i nie narzekam na korpo wycisk człowieka przez człowieka.
widziałam co biore. jak każda z nas.
moze sie nastawiam po raz 100 na lincz publiczny za tę wypowiedz bo wiem ze są tu różne sytuacje. ale zwalanie na kraj zamiast wziac sie w garść i moze np przebranżowic jest hm.. no raz ze nielogiczne dwa ze nic nikomu nie da.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

no to dziwnie ze 5lat na zastepstwo.. prawo tak pozwala?!?!

a zmiana pracy na to samo w innej firmie??

wszystko zgadza się w tym co mówisz ale jednak np ja uważam, że wykonuję odpowiedzialną społecznie pracę, którą ktoś wykonywać musi i nie przemówi do mnie to, że jest ona nisko płatna, bo jest dużo ludzi w tym zawodzie bo przez 5 lat mojej pracy przerobiłam kilkanaście osób, które wytrzymały w tej pracy kilka miesięcy i uciekły, bo stres i odpowiedzialność jest ogromna. Dla mnie strasznym jest, że w tym kraju ktoś kto pracuje w odpowiedzialnym zawodzie, na pełen etat aby godnie żyć musi brać dodatkowe zlecenia. Uważam, iż normalnym byłoby aby ludzie, pracujący, na pełen etat byli w stanie żyć na godziwym poziomie, a nie musieli kombinować - brać kredyty żeby pojechać na urlop. Jak jeszcze słyszę na studiach, że to wina pielęgniarki że ma mało pieniędzy, bo przecież po dyżurze w szpitalu może iść jeszcze do prywatnego pacjenta, a później do przychodni, żeby wieczorem znów wrócić na dyżur w szpitalu to mnie szlak trafia!
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 21:28   #3836
viva91
na przekór do celu

Cytat:
o stokrotka pisze w tematach;
"Wasza reakcja na widok onanizmu "
"Wesele kuzynki a koncert "
"nacisk na seks ze strony faceta "
i inne o sexie i chłopakach
ej bo nie wrócę do tego serialu
Stary 2014-12-28, 21:30   #3837
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Tego nie znam

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post47286541

Stary 2014-12-28, 21:31   #3838
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość

Ja mam dwa, ale nie przelewam na nie instynktu. To instynkt kocierzynski, nie mający nic wspólnego z przelewaniem na koty macierzyńskiego, o nieeee

A ja przelałam nawet mówie, ze to moje dzieci nie wiem czy dziecko potrafiłabym pokochać tak samo, serio

A jesli chodzi o życie w Polsce tez uważam, ze jest ciezko mimo, ze oboje mamy spoko prace ale my samych podstawowych wydatków, czyli czynsz, rachunki, gaz do auta (Tz dojezdza 80km do pracy), kredyt, jedzenie mamy 4500zł więc tyle co zarabia Tż, a wszystko co ja zarobie (w zaleźności od miesiąca od 1400-2800)odkladamy na chwile obecna na wesele, a pozniej na remont/czarna godzine itd. Więc twierdze, ze z dzieckiem na chwile obecna ciezko bo nie chcemy zyc od pierwszego do pierwszego, no po prostu nie moze mamy dziwne podejscie, no ale juz tacy jestesmy (na szczescie mamy podobne zdanie na ten temat). Wiadomo, ze jak wpadniemy to życie nam sie na maksa nie zawali (oboje mamy umowe o prace), no ale jednak nie bedzie tak jak chcemy

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-12-28 o 21:35
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 21:31   #3839
viva91
na przekór do celu

Asica, o którego chodzi?
http://www.filmweb.pl/film/Kapitan+Phillips-2013-643366
Stary 2014-12-28, 21:33   #3840
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko zgadza się w tym co mówisz ale jednak np ja uważam, że wykonuję odpowiedzialną społecznie pracę, którą ktoś wykonywać musi i nie przemówi do mnie to, że jest ona nisko płatna, bo jest dużo ludzi w tym zawodzie bo przez 5 lat mojej pracy przerobiłam kilkanaście osób, które wytrzymały w tej pracy kilka miesięcy i uciekły, bo stres i odpowiedzialność jest ogromna. Dla mnie strasznym jest, że w tym kraju ktoś kto pracuje w odpowiedzialnym zawodzie, na pełen etat aby godnie żyć musi brać dodatkowe zlecenia. Uważam, iż normalnym byłoby aby ludzie, pracujący, na pełen etat byli w stanie żyć na godziwym poziomie, a nie musieli kombinować - brać kredyty żeby pojechać na urlop. Jak jeszcze słyszę na studiach, że to wina pielęgniarki że ma mało pieniędzy, bo przecież po dyżurze w szpitalu może iść jeszcze do prywatnego pacjenta, a później do przychodni, żeby wieczorem znów wrócić na dyżur w szpitalu to mnie szlak trafia!
wiem to jest powołanie(siostra K.) i Wam troche współczuje.
Owszem powinnyscie zarabiac wiecej szpitale to dramat jesli chodzi o wynagrodzenie i NAGRADZANIE takich ludzi!

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Pysia duzo wydajecie (przepraszam sama podalas kwote)
My sobie zostawiamy 3500 na kazdy miesiac na wydawanie (k. mieszkanie + zycie łącznie z paliwem na delegacje - srednio po 2 baki kazdy) reszta na konto... ale dla malego człowieka moglabym na konto dawac 1000 mniej no i ja jestem z tych ze mi (bez rachunków za dom, tylko net i telefon) wystarcza 1000 miesiecznie prosto łatwo bez problemów cos kupie, czasem zjem na miescie jestem prosta w obsłudze... to moj K. wywala kupe kasy w kosmos kij wie na co i kiedy :O

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2014-12-28 o 21:40
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości