|
|
#1201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - cz.37
musso, próbowałaś pędzla Luxe na bardziej wodnistych podkładach?
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
nie próbowałam
|
|
#1203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Rozeznanie
|
Już drugi katalog straszna bieda ;/ klientki nawet katalogów nie chcą
Dodatkowo, napaliłam się na piaskowy Crystalized Pink, a tu dostępność dopiero po 22. 01 ;((
|
|
|
|
#1205 |
|
Raczkowanie
|
Tak na szybciutko przebrnęłam jednym okiem przez waszą wymianę zdań na temat opłacie za zwroty... ja zwrot robiłam raz w życiu (gdy weszły te halki wyszczuplajace które okazaly sie ... marne... bardzo... i zebralo mi sie kilka jakis balsamow do opalania itp), ale tak sobie mysle jak moznaby uniknac tych kosztow gdyby trzeba bylo jednak takowe zwroty robic. Moze warto tak troszke delikatna nute cwaniactwa wlaczyc i powiedziec klientce - tak oczywiscie mozna zwrocic produkt, podac jej adres i numer zwrotu i niech wysle sama paczke i szczerze powiedziec ze zwrot firma uznaje do dwoch tygodni i w tym czasie odda sie jej pieniadze :P.
Ja tego problemu nie mam, bo nikt u mnie niczego nie zwracal jeszcze, ale gdybym miala takie zwroty czesto to tak bym robila. Niech klientki podejmuja rozwazne zakupy. |
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Dzisiaj widziałam tekst pod filmikiem Hani na Youtube: " jak Ci nie pasuje to zwracasz konsultantce a ona MA OBOWIĄZEK przyjąć od Ciebie zwrot i od razu oddać Ci kasę lub zamówić inny produkt. I kropka ""Karta kolorów nie jest drukowana. Ma zatopione pigmenty i kosztuje ok 1 zł więc wręcz obowiązkiem konsultantki taka mieć." Czyli my, konsultantki, mamy same obowiązki Ciekawa jestem w jaki sposób od razu oddać kasę jak się jej nie ma? Wiele osób czeka do wypłaty, a tutaj natychmiast, od razu trzeba oddać pieniądze Tym bardziej, że za zwrot Avon nie oddaje nam kasy tylko odejmuje od następnego zamówienia, często za ileś tam tygodni. Fizycznie kasy nie ma.
|
|
|
|
|
#1208 |
|
vel Turkusoowa :)
|
Avon ma swoją politykę firmy,ale i my konsultantki powinnyśmy mieć swoją-ja w sprawie zwrotów postawiłam sprawę jasno swoim klientkom-zwrotów nie robię bo mnie to kosztuje,i proszę o rozważne zakupy.Jeśli któraś by się sprzeciwiała, ze takie ma prawo-proszę,odsyłam do innej konsultantki,wcale nie musi ktoś u mnie zamawiać,nie jestem jedyna na świecie
Każda z nas powinna robić tak żeby nie dopłacać do interesu,bo nie po to pracujemy na korzyść Avonu,nawet dla wychodzenia finansowo na zero uważam że nie specjalnie warto się 'użerać" czasem Niech każda ustala swoje zasady i przekazuje je klientkom ![]() co do zaczynającego się niedługo katalogu,czuję że po świętach zamówienia będą zerowe
|
|
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
Wysłałam wlasnie zamowienie z 1 na kuriera bo myslalam ze bedzie przed sylwkiem bo tak pisalo na harmonogramie a na podsumowaniu pisze ze bedzie 2 stycznia. Ktoras z was wie jak to bedzie?
|
|
|
|
#1210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
100% satysfakcji obiecuje Avon , więc koszt przesyłki za zwrot powinien leżeć w obowiązku firmy. Jeżeli każą płacić za zwroty , to niech znikną z katalogów te durne obietnice , że można zwrócić towar i niech to będzie wyborem każdej z nas , czy przyjmuje zwroty, czy też nie. A jeżeli Oni dają gwarancję , to niech zapewnią opłatę zwrotów. Co do reszty nie mam zastrzeżeń , katalogi , próbki , wszystko kosztuje tak firmę ,jak i nas. Normalne.
|
|
#1211 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jezeli nie doczyta... no to mamy swoja polityke . Daje jej adres, zwraca towar do osoby(firmy Avon) ktora jej gwarantowala zwrot i niech czeka na niego. Tak jak i ja bym to musiala zrobic. Dla mnie to przejrzysta sytuacja.
|
|
|
|
|
#1212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Rozeznanie
|
To masz szczęście , mnie się zdarzyło wielokrotnie , szczególnie jeśli chodzi o ubrania i produkty , które nie mają odpowiedników w próbkach. Ciuchy mają udziwnioną rozmiarówkę , a produkty bezpróbkowe często uczulają. Ehh
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;49492468]bo to ty jesteś sprzedawcą mając klientki więc Ty odpowiadasz za wysyłkę.[/QUOTE]
Mam mało zwrotów. Do tej pory żadna klientka nic nie chciała oddać. Moje klientki kupowały rozważnie. Teraz pierwszy raz 2 oddały 2 zestawy mikołajkowe. Ale mi osobiście zdarzało się oddać coś co mi nie pasowało, ale zawsze od razu, nowe, nie używane. Czyli ja płaciłam koszty zwrotu bo to było moje. Jednak teoretycznie rozważając: jestem sprzedawcą, ale nie ja ustalam politykę zwrotów. Jeśli to firma ustaliła prawo zwroty, to firma powinna pokryć koszty wysyłki klientki a nie konsultantka. Mogę pogodzić się z tym że ja płacę za swoje zwroty, bo będąc konsultantką orientuje się lepiej w produktach i powinnam się na tym znać. Ale za zwroty klientki dlaczego mam płacić i tracić. Edytowane przez joannamm Czas edycji: 2014-12-28 o 23:46 |
|
|
|
#1216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli ktoś jest bezczelny i liczy moje pieniądze (sądzi, że zwroty/katalogi/reklamówki/próbki mam za darmo), to uświadamiam szczerze i otwarcie, ile za co płacę i mówię wprost, że nie będę dokładać do interesu, który dla mnie jest bardziej zabawą, niż źródłem utrzymania. Można zamawiać u innej konsultantki, nie będę biła się o kilentki na pięści. Zwrotów mam bardzo mało, ale osoby, które coś mi zwróciły, mają już u mnie żółtą kartkę. I jeśli taka pani chce zamówić coś "ryzykownego" (ciuchy, itp.- rzeczy, które mogą nie pasować i będzie chciała je oddać), to mówię, że już nie będę robić zamówienia, że mam info, że te rzeczy są już w brakach i takie tam Wolę nie zarobić i nie ryzykować nieprzyjemności, niż się kłopotać w imię nie wiem czego.
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam prośbę- gdzies zgubiłam ofertę na "szczesliwy tydzień" z perfumami Luck- czy mogłaby któras z Was ją wrzucic na katalogowy? Albo chociaż wpisać tu kod na wodę Luck?
Dziękuje z góry
|
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
wyprzedaż, wyprzedaż !!!!!
http://www.pl.avon.com/REPSuite/minishop2.page puściłam zamówienie z 3 dla siebie i zamówiłam: - wode LBD z motywacyjnego - ręcznik na gumce z mini ![]() - bransoletka bria z wyprzedaży - bransoletkę na nogę z wyprzedaży - gąbeczke dla dzieci wisienkę - kolczyki reworked z wyprzedaży - biżuterię set the tone - szal komin z wyprzedaży - lakier piaskowy crystal pink z ulotki - lakier piaskowy radiant rose (termin ma na 6 stycznia) - nowy tusz i próbki nowej Pur Blanki i ten zestaw próbek szminka, krem i woda cherish i fakturka na ponad 140zł - a jeszcze mam listę na drugie zakupy rzeczy którę chcę...
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
zmiana warunków opustowych dla konsultantek
http://www.pl.avon.com/REPSuite/kampania_1.page# ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() może warto by było dodać (dziewczyny z TREND) dopisek, że to jest Trend, wtedy oferty by się nie myliły innym
za zgodą Solaris1990 "TE PERFUMY", A NIE "TA PERFUMA" CZY "TEN PERFUM" ! http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=281 ----------------------------------------------------------- http://bogusiabloguje.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest jeszcze jedna wyprzedaż w schowku dzisiaj serum naprawcze anew reversalist za 35zł (cena netto) na katalogowym programy na kat 4 i program ze sprzętem na wode Cherish
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co zobaczyłam to jest to samo co w Focusie 1/2015 na stronie 5
za zgodą Solaris1990 "TE PERFUMY", A NIE "TA PERFUMA" CZY "TEN PERFUM" ! http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=281 ----------------------------------------------------------- http://bogusiabloguje.blogspot.com/ |
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz zastanawiam się, czy zostawić (czy mnie stać ) sobie błyszczyk z Luxe, który w k17 po opuście kosztował 13 zł, czy go jednak sprzedać A czy jest gdzieś informacja co do programu z kosmetykami Anew (kup 30 sztuk), co wchodzi w skład tego zestawu z nowościami? |
|
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakturują już zamówienia z dziś?? |
|
|
|
|
#1229 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

ślub 2.06.2007
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012
Dodatkowo, napaliłam się na piaskowy Crystalized Pink, a tu dostępność dopiero po 22. 01 ;((
"

Wolę nie zarobić i nie ryzykować nieprzyjemności, niż się kłopotać w imię nie wiem czego.
A teraz zastanawiam się, czy zostawić (czy mnie stać 
tp