Wszystko o Avonie - cz.37 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-28, 21:18   #1201
kejtiryba
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.37

musso, próbowałaś pędzla Luxe na bardziej wodnistych podkładach?

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 21:22   #1202
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
musso, próbowałaś pędzla Luxe na bardziej wodnistych podkładach?
nie próbowałam pędzel jest rzadki na końcu i najlepiej nabiera się z czegoś w czym można maczać, jak np. podkład w musie lub w kompakcie, do rzadkich podkładów używam tego czarnego pędzla do podkładu, nie mam zwyczaju nalewać podkładu na dłoń tylko bezpośrednio z tubki na pędzel
Stary 2014-12-28, 21:51   #1203
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
nie próbowałam pędzel jest rzadki na końcu i najlepiej nabiera się z czegoś w czym można maczać, jak np. podkład w musie lub w kompakcie, do rzadkich podkładów używam tego czarnego pędzla do podkładu, nie mam zwyczaju nalewać podkładu na dłoń tylko bezpośrednio z tubki na pędzel
Aha, aha. To ja się z nim jeszcze wstrzymam. Dziękuję

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 22:06   #1204
mardy bum
Rozeznanie

Już drugi katalog straszna bieda ;/ klientki nawet katalogów nie chcą Dodatkowo, napaliłam się na piaskowy Crystalized Pink, a tu dostępność dopiero po 22. 01 ;((
mardy bum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 22:11   #1205
ZanetaSlask
Raczkowanie

Tak na szybciutko przebrnęłam jednym okiem przez waszą wymianę zdań na temat opłacie za zwroty... ja zwrot robiłam raz w życiu (gdy weszły te halki wyszczuplajace które okazaly sie ... marne... bardzo... i zebralo mi sie kilka jakis balsamow do opalania itp), ale tak sobie mysle jak moznaby uniknac tych kosztow gdyby trzeba bylo jednak takowe zwroty robic. Moze warto tak troszke delikatna nute cwaniactwa wlaczyc i powiedziec klientce - tak oczywiscie mozna zwrocic produkt, podac jej adres i numer zwrotu i niech wysle sama paczke i szczerze powiedziec ze zwrot firma uznaje do dwoch tygodni i w tym czasie odda sie jej pieniadze :P.

Ja tego problemu nie mam, bo nikt u mnie niczego nie zwracal jeszcze, ale gdybym miala takie zwroty czesto to tak bym robila. Niech klientki podejmuja rozwazne zakupy.
ZanetaSlask jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 22:26   #1206
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Niekoniecznie. Mogliby zrobić przydział na daną osobę 5-10 katalogów lub zależnie od wysokości zamówienia.
Raczej ciężko tak przydzielać, bo ja w świątecznych katalogach miałam wielkie zamówienia, ale już w K01 będę mieć pewnie malutkie. I by mi pewnie raz brakowało katalogów, a raz miała za dużo
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 22:27   #1207
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez ZanetaSlask Pokaż wiadomość
Tak na szybciutko przebrnęłam jednym okiem przez waszą wymianę zdań na temat opłacie za zwroty... ja zwrot robiłam raz w życiu (gdy weszły te halki wyszczuplajace które okazaly sie ... marne... bardzo... i zebralo mi sie kilka jakis balsamow do opalania itp), ale tak sobie mysle jak moznaby uniknac tych kosztow gdyby trzeba bylo jednak takowe zwroty robic. Moze warto tak troszke delikatna nute cwaniactwa wlaczyc i powiedziec klientce - tak oczywiscie mozna zwrocic produkt, podac jej adres i numer zwrotu i niech wysle sama paczke i szczerze powiedziec ze zwrot firma uznaje do dwoch tygodni i w tym czasie odda sie jej pieniadze :P.

Ja tego problemu nie mam, bo nikt u mnie niczego nie zwracal jeszcze, ale gdybym miala takie zwroty czesto to tak bym robila. Niech klientki podejmuja rozwazne zakupy.
Avon trąbi na lewo i prawo, że mają prawo do zwrotu. Nie można żądać zwrotu pieniędzy za wysyłkę lub kazać wysyłać zwrot do Avonu, skoro to i tak my mamy oddać pieniądze.

Dzisiaj widziałam tekst pod filmikiem Hani na Youtube:
" jak Ci nie pasuje to zwracasz konsultantce a ona MA OBOWIĄZEK przyjąć od Ciebie zwrot i od razu oddać Ci kasę lub zamówić inny produkt. I kropka "
"Karta kolorów nie jest drukowana. Ma zatopione pigmenty i kosztuje ok 1 zł więc wręcz obowiązkiem konsultantki taka mieć."

Czyli my, konsultantki, mamy same obowiązki Ciekawa jestem w jaki sposób od razu oddać kasę jak się jej nie ma? Wiele osób czeka do wypłaty, a tutaj natychmiast, od razu trzeba oddać pieniądze Tym bardziej, że za zwrot Avon nie oddaje nam kasy tylko odejmuje od następnego zamówienia, często za ileś tam tygodni. Fizycznie kasy nie ma.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 22:30   #1208
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Avon ma swoją politykę firmy,ale i my konsultantki powinnyśmy mieć swoją-ja w sprawie zwrotów postawiłam sprawę jasno swoim klientkom-zwrotów nie robię bo mnie to kosztuje,i proszę o rozważne zakupy.Jeśli któraś by się sprzeciwiała, ze takie ma prawo-proszę,odsyłam do innej konsultantki,wcale nie musi ktoś u mnie zamawiać,nie jestem jedyna na świecie Każda z nas powinna robić tak żeby nie dopłacać do interesu,bo nie po to pracujemy na korzyść Avonu,nawet dla wychodzenia finansowo na zero uważam że nie specjalnie warto się 'użerać" czasem Niech każda ustala swoje zasady i przekazuje je klientkom

co do zaczynającego się niedługo katalogu,czuję że po świętach zamówienia będą zerowe
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 22:33   #1209
xxziutkaxx
Raczkowanie

Wysłałam wlasnie zamowienie z 1 na kuriera bo myslalam ze bedzie przed sylwkiem bo tak pisalo na harmonogramie a na podsumowaniu pisze ze bedzie 2 stycznia. Ktoras z was wie jak to bedzie?
xxziutkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 22:37   #1210
sensitive17
Rozeznanie

Cytat:
Avon trąbi na lewo i prawo, że mają prawo do zwrotu. Nie można żądać zwrotu pieniędzy za wysyłkę lub kazać wysyłać zwrot do Avonu, skoro to i tak my mamy oddać pieniądze.

Czyli my, konsultantki, mamy same obowiązki Ciekawa jestem w jaki sposób od razu oddać kasę jak się jej nie ma? Wiele osób czeka do wypłaty, a tutaj natychmiast, od razu trzeba oddać pieniądze Tym bardziej, że za zwrot Avon nie oddaje nam kasy tylko odejmuje od następnego zamówienia, często za ileś tam tygodni. Fizycznie kasy nie ma.
Moje zdanie jest takie 100% satysfakcji obiecuje Avon , więc koszt przesyłki za zwrot powinien leżeć w obowiązku firmy. Jeżeli każą płacić za zwroty , to niech znikną z katalogów te durne obietnice , że można zwrócić towar i niech to będzie wyborem każdej z nas , czy przyjmuje zwroty, czy też nie. A jeżeli Oni dają gwarancję , to niech zapewnią opłatę zwrotów. Co do reszty nie mam zastrzeżeń , katalogi , próbki , wszystko kosztuje tak firmę ,jak i nas. Normalne.
Stary 2014-12-28, 22:49   #1211
ZanetaSlask
Raczkowanie

Cytat:

Dzisiaj widziałam tekst pod filmikiem Hani na Youtube:
" jak Ci nie pasuje to zwracasz konsultantce a ona MA OBOWIĄZEK przyjąć od Ciebie zwrot i od razu oddać Ci kasę lub zamówić inny produkt. I kropka "
"Karta kolorów nie jest drukowana. Ma zatopione pigmenty i kosztuje ok 1 zł więc wręcz obowiązkiem konsultantki taka mieć."

Jeżeli klientka się doszuka takiej informacji, że to konsultantka ma odesłać towar to ok, popieram koleżankę z dołu - niech szuka innej konsultantki na nastepny raz jesli jej nie pasuje,
a jezeli nie doczyta... no to mamy swoja polityke . Daje jej adres, zwraca towar do osoby(firmy Avon) ktora jej gwarantowala zwrot i niech czeka na niego. Tak jak i ja bym to musiala zrobic. Dla mnie to przejrzysta sytuacja.
Stary 2014-12-28, 22:57   #1212
sensitive17
Rozeznanie

Cytat:
Jeżeli klientka się doszuka takiej informacji, że to konsultantka ma odesłać towar to ok, popieram koleżankę z dołu - niech szuka innej konsultantki na nastepny raz jesli jej nie pasuje,
a jezeli nie doczyta... no to mamy swoja polityke . Daje jej adres, zwraca towar do osoby(firmy Avon) ktora jej gwarantowala zwrot i niech czeka na niego. Tak jak i ja bym to musiala zrobic. Dla mnie to przejrzysta sytuacja.
Nie znam nikogo ,kto by nie wiedział,że ma prawo zwrotu .
Stary 2014-12-28, 23:02   #1213
ZanetaSlask
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sensitive17 Pokaż wiadomość
Nie znam nikogo ,kto by nie wiedział,że ma prawo zwrotu .
Nie mam ani jednej klientki, która zna ZASADY zwrotu.
Ale póki żadna nic nie chce zwracać to mam luz . Dla mnie zwroty są obce
Stary 2014-12-28, 23:05   #1214
sensitive17
Rozeznanie

Cytat:
Nie mam ani jednej klientki, która zna ZASADY zwrotu.
Ale póki żadna nic nie chce zwracać to mam luz . Dla mnie zwroty są obce
To masz szczęście , mnie się zdarzyło wielokrotnie , szczególnie jeśli chodzi o ubrania i produkty , które nie mają odpowiedników w próbkach. Ciuchy mają udziwnioną rozmiarówkę , a produkty bezpróbkowe często uczulają. Ehh
Stary 2014-12-28, 23:45   #1215
joannamm
Raczkowanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;49492468]bo to ty jesteś sprzedawcą mając klientki więc Ty odpowiadasz za wysyłkę.[/QUOTE]
Mam mało zwrotów. Do tej pory żadna klientka nic nie chciała oddać. Moje klientki kupowały rozważnie. Teraz pierwszy raz 2 oddały 2 zestawy mikołajkowe. Ale mi osobiście zdarzało się oddać coś co mi nie pasowało, ale zawsze od razu, nowe, nie używane. Czyli ja płaciłam koszty zwrotu bo to było moje. Jednak teoretycznie rozważając: jestem sprzedawcą, ale nie ja ustalam politykę zwrotów. Jeśli to firma ustaliła prawo zwroty, to firma powinna pokryć koszty wysyłki klientki a nie konsultantka. Mogę pogodzić się z tym że ja płacę za swoje zwroty, bo będąc konsultantką orientuje się lepiej w produktach i powinnam się na tym znać. Ale za zwroty klientki dlaczego mam płacić i tracić.

Edytowane przez joannamm
Czas edycji: 2014-12-28 o 23:46
joannamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 23:51   #1216
sensitive17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joannamm Pokaż wiadomość
Mam mało zwrotów. Do tej pory żadna klientka nic nie chciała oddać. Moje klientki kupowały rozważnie. Teraz pierwszy raz 2 oddały 2 zestawy mikołajkowe. Ale mi osobiście zdarzało się oddać coś co mi nie pasowało, ale zawsze od razu, nowe, nie używane. Czyli ja płaciłam koszty zwrotu bo to było moje. Jednak teoretycznie rozważając: jestem sprzedawcą, ale nie ja ustalam politykę zwrotów. Jeśli to firma ustaliła prawo zwroty, to firma powinna pokryć koszty wysyłki klientki a nie konsultantka. Mogę pogodzić się z tym że ja płacę za swoje zwroty, bo będąc konsultantką orientuje się lepiej w produktach i powinnam się na tym znać. Ale za zwroty klientki dlaczego mam płacić i tracić.
No o to chodzi , ja sobie nawet myślę ,że jak Avon nie chce nam uwzględnić darmowych zwrotów , a mają podpisane umowy z pocztą i firmą kurierską , to chociaż powinnyśmy płacić stałą kwotę , taką jak przy zamówieniach , to i tak byłaby ulga duża. Bo to ważenie paczek na poczcie przeraża
Stary 2014-12-29, 01:18   #1217
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Avon ma swoją politykę firmy,ale i my konsultantki powinnyśmy mieć swoją-ja w sprawie zwrotów postawiłam sprawę jasno swoim klientkom-zwrotów nie robię bo mnie to kosztuje,i proszę o rozważne zakupy.Jeśli któraś by się sprzeciwiała, ze takie ma prawo-proszę,odsyłam do innej konsultantki,wcale nie musi ktoś u mnie zamawiać,nie jestem jedyna na świecie Każda z nas powinna robić tak żeby nie dopłacać do interesu,bo nie po to pracujemy na korzyść Avonu,nawet dla wychodzenia finansowo na zero uważam że nie specjalnie warto się 'użerać" czasem Niech każda ustala swoje zasady i przekazuje je klientkom
Uważam dokładnie tak samo.
Jeśli ktoś jest bezczelny i liczy moje pieniądze (sądzi, że zwroty/katalogi/reklamówki/próbki mam za darmo), to uświadamiam szczerze i otwarcie, ile za co płacę i mówię wprost, że nie będę dokładać do interesu, który dla mnie jest bardziej zabawą, niż źródłem utrzymania. Można zamawiać u innej konsultantki, nie będę biła się o kilentki na pięści. Zwrotów mam bardzo mało, ale osoby, które coś mi zwróciły, mają już u mnie żółtą kartkę. I jeśli taka pani chce zamówić coś "ryzykownego" (ciuchy, itp.- rzeczy, które mogą nie pasować i będzie chciała je oddać), to mówię, że już nie będę robić zamówienia, że mam info, że te rzeczy są już w brakach i takie tam Wolę nie zarobić i nie ryzykować nieprzyjemności, niż się kłopotać w imię nie wiem czego.
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 07:58   #1218
mode24
Raczkowanie

dziewczyny mam prośbę- gdzies zgubiłam ofertę na "szczesliwy tydzień" z perfumami Luck- czy mogłaby któras z Was ją wrzucic na katalogowy? Albo chociaż wpisać tu kod na wodę Luck?

Dziękuje z góry
mode24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 08:48   #1219
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mode24 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam prośbę- gdzies zgubiłam ofertę na "szczesliwy tydzień" z perfumami Luck- czy mogłaby któras z Was ją wrzucic na katalogowy? Albo chociaż wpisać tu kod na wodę Luck?

Dziękuje z góry
Damska: 42499
Męska: 40840
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 10:03   #1220
HoneyIlove
Zakorzenienie

wyprzedaż, wyprzedaż !!!!!

http://www.pl.avon.com/REPSuite/minishop2.page

puściłam zamówienie z 3 dla siebie i zamówiłam:

- wode LBD z motywacyjnego
- ręcznik na gumce z mini
- bransoletka bria z wyprzedaży
- bransoletkę na nogę z wyprzedaży
- gąbeczke dla dzieci wisienkę
- kolczyki reworked z wyprzedaży
- biżuterię set the tone
- szal komin z wyprzedaży
- lakier piaskowy crystal pink z ulotki
- lakier piaskowy radiant rose (termin ma na 6 stycznia)
- nowy tusz
i próbki nowej Pur Blanki i ten zestaw próbek szminka, krem i woda cherish

i fakturka na ponad 140zł - a jeszcze mam listę na drugie zakupy rzeczy którę chcę...
Stary 2014-12-29, 10:11   #1221
Buniat
Zakorzenienie

zmiana warunków opustowych dla konsultantek

http://www.pl.avon.com/REPSuite/kampania_1.page#

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez madziusia36 Pokaż wiadomość
Witam!
Złożyłam już jedno zamówienie z katalogu 17/2014 na ponad 100zł, teraz chciałam domówić znowu na ponad 100zł. Wpisuje kod 96115 na Little Gold Dress za 1zł i pisze, że produkt niedostępny, nie można zamówić. Czy ta oferta jest, jeśli zamówie w jednym zamówieniu na 200zł, czy ona była tylko dla trendujących? Bo taki focus znalazłam
na katalogowy wrzucają TRENd niestety żadna z NAT jakoś nie wrzuca i dlatego są zmyłki
może warto by było dodać (dziewczyny z TREND) dopisek, że to jest Trend, wtedy oferty by się nie myliły innym
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 10:24   #1222
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
zmiana warunków opustowych dla konsultantek

http://www.pl.avon.com/REPSuite/kampania_1.page#
możesz napisać co mądrego wymyślili bo jak klikam w link to mnie przekierowuje do programu motywacyjnego na wody Cherish
Stary 2014-12-29, 10:28   #1223
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
wyprzedaż, wyprzedaż !!!!!

http://www.pl.avon.com/REPSuite/minishop2.page

puściłam zamówienie z 3 dla siebie i zamówiłam:

- wode LBD z motywacyjnego
- ręcznik na gumce z mini
- bransoletka bria z wyprzedaży
- bransoletkę na nogę z wyprzedaży
- gąbeczke dla dzieci wisienkę
- kolczyki reworked z wyprzedaży
- biżuterię set the tone
- szal komin z wyprzedaży
- lakier piaskowy crystal pink z ulotki
- lakier piaskowy radiant rose (termin ma na 6 stycznia)
- nowy tusz
i próbki nowej Pur Blanki i ten zestaw próbek szminka, krem i woda cherish

i fakturka na ponad 140zł - a jeszcze mam listę na drugie zakupy rzeczy którę chcę...
Na szczęście na wyprzedaży nic ciekawego bo spłukałam się na wyprzedażach w Sephorze (meteoryty tym samym to moje piąte i paleta Pupa Pupart fioletowo szara) i w Douglasie (3 szminki Mac i lakier Mac)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 10:39   #1224
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Na szczęście na wyprzedaży nic ciekawego bo spłukałam się na wyprzedażach w Sephorze (meteoryty tym samym to moje piąte i paleta Pupa Pupart fioletowo szara) i w Douglasie (3 szminki Mac i lakier Mac)
hehe jest jeszcze jedna wyprzedaż w schowku

dzisiaj serum naprawcze anew reversalist za 35zł (cena netto)

na katalogowym programy na kat 4 i program ze sprzętem na wode Cherish
Stary 2014-12-29, 10:54   #1225
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
możesz napisać co mądrego wymyślili bo jak klikam w link to mnie przekierowuje do programu motywacyjnego na wody Cherish
z tego co zobaczyłam to jest to samo co w Focusie 1/2015 na stronie 5
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 11:02   #1226
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja też wczoraj zaszalałam, straciłam w Sephorze 1000 zł po rabacie... A teraz zastanawiam się, czy zostawić (czy mnie stać ) sobie błyszczyk z Luxe, który w k17 po opuście kosztował 13 zł, czy go jednak sprzedać

A czy jest gdzieś informacja co do programu z kosmetykami Anew (kup 30 sztuk), co wchodzi w skład tego zestawu z nowościami?
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 12:14   #1227
Przenajswietsza
Raczkowanie

Zamawiał ktoś z ulotki tydzień szczęścia? Zrobiłam symulację i nalicza mi opust wypracowany zamiast 45%. Miałam w koszyku więcej niż 2 rzeczy, więc warunek spełniony.
Stary 2014-12-29, 12:21   #1228
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez Przenajswietsza Pokaż wiadomość
Zamawiał ktoś z ulotki tydzień szczęścia? Zrobiłam symulację i nalicza mi opust wypracowany zamiast 45%. Miałam w koszyku więcej niż 2 rzeczy, więc warunek spełniony.
Mam nadzieję, że na fakturze będzie dobrze, bo chcę lakiery dziś zamówić.

Fakturują już zamówienia z dziś??

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 12:23   #1229
marlenc
Przyczajenie

Cytat:

Ja też właśnie powiedziałam moim klientkom, że są możliwe zwroty produktu, ale dodatkowo musi ponieść koszty wysyłki, nie będę płacić za czyjś błąd, nie stać mnie, a po drugie kolosalnych kwot nie zarabiam w Avonie, robię to z czystej przyjemności dla siebie, że mam tańsze produkty. Więc włączyłam "cwaniactwo"
marlenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-29, 12:49   #1230
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carla252 Pokaż wiadomość
a ja zamawiam tylko i wylacznie dla siebie i siostry jestem w avonie konsultantka sama dla siebie .

Wysłane z mojego iPad 4 Apple Retina przez Tapatalk
Ja tez sobie tak chce zrobić właśnie

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości