Panny Młode 2015, część 34 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-29, 10:43   #3931
aneta_91
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015, część 34

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie ale ja już skończyłam siedziałam wczoraj czyli w sumie już dzisiaj do 1 w nocy ale udało się
Gratki To moja pierwsza praca tego typu, więc trochę mi schodzi
Stary 2014-12-29, 10:48   #3932
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Gratki To moja pierwsza praca tego typu, więc trochę mi schodzi
Dziękuję
moja też bo ja licencjat. ale mi pomagał trochę Tż. on napisał trzy prace w swoim życiu dwie swoje i jedną swojej mamy xD

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Trzymaj sie cieplo..

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Ja w przyszlym roku postanawiam wziac slub...hihih zeby mi k. do tego czasu nie nawial)) i chodzic na masaze
chodzić na masaże to chyba sama przyjemność

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

A no i Tż mi mówił że początki zawsze są trudne jak on zaczynał to mu szło jak krew z nosa ale po pewnym czasie już się wprawia i jest lepiej. i właśnie to zauważyłam jak pisałam wczoraj końcówkę.
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 10:54   #3933
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreciorek85 Pokaż wiadomość
Jestem.. ale taka chora, że ledwo do pracy dotarłam Cały weekend w łóżku spędziłam i coraz gorzej mi, zamiast lepiej

Beezee widziałam była

Witam nową PM

Od wigilii tu nie zaglądałam, nadrobienia nie ogarnę

Matko dziewczyny, jak mnie matka wpieniła w święta, to masakra No mogłaby sobie dać kobita na wstrzymanie i chociaż przy innych ugryźć się w język i nie pokazywać, że tak bardzo nie trawi mojego TŻ..Jak juz babcia skwitowała "weź ogarnij tą kobietę, bo ci wstyd przynosi" to musiało się wszystkim zgromadzonym głupio zrobić..No tak mnie wkurzyła, że w ogóle temaru slubu w święta nie poruszałam I nadal w niewiedzy żyje I na prawdę gdyby,m mogła, powiedziałabym jej o tym dzień przed..Poważnie.

Babcia za to powiedziała "wnusiu fajnego tego chłopa masz, trzymaj mocno i z rąk już go nie wypuszczaj" Że też moja matka jest tak różna od swojej mamy

U teściowej też byłam..Heh test synowej zdany na medal Chociaż jedna teściowa zadowolona ""Noo bo ta Agnieszka to będzie dobra synowa. Nie taka głupia jak.. (i tutaj imie byłej TŻta) i jest za co złapać, a nie 5 stopień anoreksji. I kluczowy argument: Garfildziu (ubóstwiany kot) ją polubił, to musi być dobry człowiek z niej być" Tak, że ten..

No i to by było na tyle chyba z "nowości" poświątecznych
szkoda, że twoja mama tak reaguje na twojego tż. Pewnie będzie zła, że ślub bierzecie ale nie przejmuj się: to twoje życie!
dobrze, że chociaż u teściowej ok. Teściowa wie już o ślubie?

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 11:01   #3934
blink07
Zadomowienie

Witam się po świętach jestę gruba jak świnia

Święta upłynęły beztrosko.. najadłam się chyba na cały rok, wyleniłam się z TŻ.. tak mi dobrze było, że dzisiaj miałam kryzys jak musiałam wstać do pracy
Ja jestem kobieta-pracująca i do tej pory nie wyobrażałam sobie, żeby nie pracować i nie zarabiać... ale spodobało mi się taki "system domowy" ale muszę jeszcze popracować do ślubu i odłożyć pieniądze

Wczoraj rozmawiałam z TŻ o dzieciach i powiedział, że chce 2 albo 3 ale w sumie to ja też tak myślałam Moja mama urodziła siostrę mając 24 lata, a mnie mając 29 lata.. ja będę miała 26 jak wyjdę za mąż, więc ciekawe jak to u nas będzie

Z TŻ jesteśmy od lipca 2009.. w dniu ślubu będziemy razem 6 lat, ale nie powiem Wam ile dni, bo nie wiem

No i najważniejsze, w sobotę mama zaprosiła swatów na wieczorek zapoznawczy bałam się tego jak ognia, ale nie było się czego bać myślałam, że będzie cisza, brak tematów do rozmów, a było całkiem na odwrót tyle tematów mieli do rozmów, że siedzieli 4 godziny i pewnie by posiedzieli jeszcze dłużej..
Na koniec tata D. powiedział, że ma nadzieję na częstsze spotkania.. na to tata mój powiedział, że na pewno.. bla bla, że wnuki będą bawić .. co jak co, ale tego po moim tatusiu to bym się nie spodziewała Normalnie dusza towarzystwa, a na ogól to skryty gość
Jestem zadowolona, a mama jeszcze bardziej, bo już z głowy to mamy

18.07.2015 ślubujemy !!
blink07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 11:10   #3935
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
u nas na razie wszyscy potwierdzają, chyba że cytuję "niedożyją"
To tak jak u nas ;-)

A ja sobie siedzę i się nudzę, już z pięć razy mnie kuli i mam nadzieję, że to na tyle na dzisiaj ;-)

Piguły załamane moim ciśnieniem, jedna stwierdziła że przy takim ta ją by musieli reanimować
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 11:10   #3936
blink07
Zadomowienie

Cytat:
Jestem.. ale taka chora, że ledwo do pracy dotarłam Cały weekend w łóżku spędziłam i coraz gorzej mi, zamiast lepiej

Beezee widziałam była

Witam nową PM

Matko dziewczyny, jak mnie matka wpieniła w święta, to masakra No mogłaby sobie dać kobita na wstrzymanie i chociaż przy innych ugryźć się w język i nie pokazywać, że tak bardzo nie trawi mojego TŻ..Jak juz babcia skwitowała "weź ogarnij tą kobietę, bo ci wstyd przynosi" to musiało się wszystkim zgromadzonym głupio zrobić..No tak mnie wkurzyła, że w ogóle temaru slubu w święta nie poruszałam I nadal w niewiedzy żyje I na prawdę gdyby,m mogła, powiedziałabym jej o tym dzień przed..Poważnie.

Babcia za to powiedziała "wnusiu fajnego tego chłopa masz, trzymaj mocno i z rąk już go nie wypuszczaj" Że też moja matka jest tak różna od swojej mamy

U teściowej też byłam..Heh test synowej zdany na medal Chociaż jedna teściowa zadowolona ""Noo bo ta Agnieszka to będzie dobra synowa. Nie taka głupia jak.. (i tutaj imie byłej TŻta) i jest za co złapać, a nie 5 stopień anoreksji. I kluczowy argument: Garfildziu (ubóstwiany kot) ją polubił, to musi być dobry człowiek z niej być" Tak, że ten..

Współczuje
Mojej przyjaciółki mama nie trawiła jej faceta, ale jak przyszło dziecko na świat, to sytuacja się szybko zmieniła więc będzie dobrze i u Was

Co do testu synowej, to mama TŻ rozmawiała ze swoją siostrą przez skajpaja, a że byliśmy u nich to pokazała mnie przez kamerkę i pyta czy może być taka synowa ciotka powiedziała, że już oglądała zdjęcia na fejsie i że bardzo fajna ta przyszła synowa ale ja głupio i nieswojo się czułam

18.07.2015 ślubujemy !!

Edytowane przez blink07
Czas edycji: 2014-12-29 o 11:23
Stary 2014-12-29, 11:15   #3937
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Cytat:
o te dwa ostatnie to też ..
mimo że dużo sie nie kłocimy.
a napisać i obronic to ojjj tak.. bo idzie jak krew z nosa
boje się wysyłać to promotorowi ,że jest wszystko źle merytorycznie masło maślane czy coś takiego.
A mi to w sumie zwisa jak napiszę, byle zaakceptował.
Prosiliśmy babkę, by przełozyć zajęcia z 3 stycznia na jakikolwiek inny termin. Bo: połowy ludzi nie będzie, gdyż święta, wyjazdy, długi weekend Sylwestrowy, po drugie, mamy tylko te jedne zajęcia. Nie odpisywała 2 tyg, po czym wystrzeliła, że " w oficjalnym liście od pani dziekan jest zakaz przekładania jakichkolwiek zajęć..." My z sercem na dłoni ją prosiliśmy, jak człowieka, a ta jakieś oficjalne pisma wysyłała. A dajcie spokój. Czuję. ze 2015, to będzie okropny rok
Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość

Dotuniek, zdrówka, trzymaj się tam

Muszę dzisiaj przysiąść nad mgr, bo chciałabym przed Nowym Rokiem wysłać pierwszy rozdział
Ja nie mam nawet słowa z mojej mgr, a teoretycznie w lipcu sie bronię, ha ha ha.

Ależ chodzę wściekła od wczoraj. Ryczec mi się znów chce w związku z tym wszystkim. W dupę

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Mariuszowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 11:15   #3938
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:

Beezee widziałam była

Witam nową PM

Zastanawiałyśmy się właśnie jak Ci poszło z mamą. Nie fajna sytuacja ale ważne, że masz wsparcie w babci
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 11:19   #3939
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blink07 Pokaż wiadomość
Witam się po świętach jestę gruba jak świnia

Święta upłynęły beztrosko.. najadłam się chyba na cały rok, wyleniłam się z TŻ.. tak mi dobrze było, że dzisiaj miałam kryzys jak musiałam wstać do pracy
Ja jestem kobieta-pracująca i do tej pory nie wyobrażałam sobie, żeby nie pracować i nie zarabiać... ale spodobało mi się taki "system domowy" ale muszę jeszcze popracować do ślubu i odłożyć pieniądze

Wczoraj rozmawiałam z TŻ o dzieciach i powiedział, że chce 2 albo 3 ale w sumie to ja też tak myślałam Moja mama urodziła siostrę mając 24 lata, a mnie mając 29 lata.. ja będę miała 26 jak wyjdę za mąż, więc ciekawe jak to u nas będzie

Z TŻ jesteśmy od lipca 2009.. w dniu ślubu będziemy razem 6 lat, ale nie powiem Wam ile dni, bo nie wiem

No i najważniejsze, w sobotę mama zaprosiła swatów na wieczorek zapoznawczy bałam się tego jak ognia, ale nie było się czego bać myślałam, że będzie cisza, brak tematów do rozmów, a było całkiem na odwrót tyle tematów mieli do rozmów, że siedzieli 4 godziny i pewnie by posiedzieli jeszcze dłużej..
Na koniec tata D. powiedział, że ma nadzieję na częstsze spotkania.. na to tata mój powiedział, że na pewno.. bla bla, że wnuki będą bawić .. co jak co, ale tego po moim tatusiu to bym się nie spodziewała Normalnie dusza towarzystwa, a na ogól to skryty gość
Jestem zadowolona, a mama jeszcze bardziej, bo już z głowy to mamy
Ja też zawsze myślałam, że muszę pracować i teraz lubię to, co robię, ale widzę też dużo pozytywów z bycia w domu, ale dopiero wtedy, gdy są dzieci.

Super, że spotkanie się udało.
Krecio rzytul:
Stary 2014-12-29, 11:23   #3940
aneta_91
Zakorzenienie

Mariuszowa, mi też się szykuje ciężki rok, ale z drugiej strony to będzie piękny rok, bo zostaniemy żonami swoich mężczyzn
Stary 2014-12-29, 11:31   #3941
dotuniek
Zakorzenienie

Dziewczyny na sali się ze mnie śmieją... Bo jako jedyna sięgnęłam po kawę, a nie jedzenie po wszystkich badaniach
Stary 2014-12-29, 11:31   #3942
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ale ci dobrzeee
wczoraj było najlepsze...
P. wchodzi z różą, taka już przymarznięta no i ja się zachwycam ojej ale miło a ten mi mówi, że kelnerka dostała od jakiegoś klienta ale nie może wziąć do domu bo by ją chłopak zabił. I dała jemu...

Cytat:

no trudno, nic nie zrobisz. Tak już jest że każdy kogoś nie lubi, szkoda że w tym wypadku padło akurat na relację teściowa-zięć.
A Twoja mama ma jakiś konkretny powód?
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 11:35   #3943
kreciorek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
szkoda, że twoja mama tak reaguje na twojego tż. Pewnie będzie zła, że ślub bierzecie ale nie przejmuj się: to twoje życie!
dobrze, że chociaż u teściowej ok. Teściowa wie już o ślubie?
Dlatego też data ustalona, przygotowania w toku
Ano teściowa wie TŻ jej już jakiś czas temu mówił, że w przyszłe wakacje się hajta, to się ucieszyła, że wreszcie się ustatkuje I od tego czasu na synowa do mnie jedzie ale daty dokładnej nie zna jeszcze

Cytat:
Współczuje
Mojej przyjaciółki mama nie trawiła jej faceta, ale jak przyszło dziecko na świat, to sytuacja się szybko zmieniła więc będzie dobrze i u Was
Taa..już to widzę Ja się z dzieciami spieszyć nie zamierzam (i powiewa mi to, że 30-tka za rogiem) więc się możemy tej 'miłości' ze strony mojej mamy nie doczekać

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Zastanawiałyśmy się właśnie jak Ci poszło z mamą. Nie fajna sytuacja ale ważne, że masz wsparcie w babci
Ano jak tak przewijałam na szybko posty, to gdzieś mi się rzuciło na oczy, że się zastanawiacie

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;49505414]no trudno, nic nie zrobisz. Tak już jest że każdy kogoś nie lubi, szkoda że w tym wypadku padło akurat na relację teściowa-zięć.
A Twoja mama ma jakiś konkretny powód? [/QUOTE]

Hehe, oj to jest bardziej skomplikowany przypadek..Ona nikogo nie lubi Ona wszystkich zna lepiej i nikt nie jest w stanie jej zachwycić Synowej też nie lubi Także ten..Ten typ tak po prostu ma No ciężki przypadek i tyle.
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 11:38   #3944
blink07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Ja też zawsze myślałam, że muszę pracować i teraz lubię to, co robię, ale widzę też dużo pozytywów z bycia w domu, ale dopiero wtedy, gdy są dzieci.

Super, że spotkanie się udało.
Krecio rzytul:
Ja od kiedy pamiętam to tylko praca.. śmiali się, że bez pracy nie mogę żyć bo ciągle telefony, bez urlopów, pełna wyłączność itd.. ale widocznie człowiek się zmienia.. i chce być kurą domową

A i jeszcze mam do Was pytanie..
Mam umowę o pracę na czas określony do września 2015.. i hipotetycznie jeśli bym zaszła w ciąże np. w sierpniu to co wtedy mnie czeka? bo ja bladego pojęcia nie mam..
Nadmieniam, że najchętniej zmieniłabym pracę, ale teraz zastanawiam się czy się porywać na takie zmiany przed ślubem..

18.07.2015 ślubujemy !!
Stary 2014-12-29, 11:39   #3945
dotuniek
Zakorzenienie

No
Cytat:
Ja od kiedy pamiętam to tylko praca.. śmiali się, że bez pracy nie mogę żyć bo ciągle telefony, bez urlopów, pełna wyłączność itd.. ale widocznie człowiek się zmienia.. i chce być kurą domową

A i jeszcze mam do Was pytanie..
Mam umowę o pracę na czas określony do września 2015.. i hipotetycznie jeśli bym zaszła w ciąże np. w sierpniu to co wtedy mnie czeka? bo ja bladego pojęcia nie mam..
Nadmieniam, że najchętniej zmieniłabym pracę, ale teraz zastanawiam się czy się porywać na takie zmiany przed ślubem..
Umowa przedłuża Ci się do czasu porodu z automatu i obowiązują Cie wszystkie zapisy ochronne dla kobiet w ciąży --> tylko to obowiązuje od któregoś tygodnia ciąży, dokładnie nie pamiętam który

Edytowane przez dotuniek
Czas edycji: 2014-12-29 o 11:41
Stary 2014-12-29, 11:43   #3946
misiaa91
Zakorzenienie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;49505414]wczoraj było najlepsze...
P. wchodzi z różą, taka już przymarznięta no i ja się zachwycam ojej ale miło a ten mi mówi, że kelnerka dostała od jakiegoś klienta ale nie może wziąć do domu bo by ją chłopak zabił. I dała jemu...

no trudno, nic nie zrobisz. Tak już jest że każdy kogoś nie lubi, szkoda że w tym wypadku padło akurat na relację teściowa-zięć.
A Twoja mama ma jakiś konkretny powód? [/QUOTE]
Haha, śmieszna sytuacja.
Stary 2014-12-29, 11:45   #3947
pati0090
Zakorzenienie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;49505414]wczoraj było najlepsze...
P. wchodzi z różą, taka już przymarznięta no i ja się zachwycam ojej ale miło a ten mi mówi, że kelnerka dostała od jakiegoś klienta ale nie może wziąć do domu bo by ją chłopak zabił. I dała jemu... [/QUOTE]

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 11:45   #3948
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
Dziewczyny na sali się ze mnie śmieją... Bo jako jedyna sięgnęłam po kawę, a nie jedzenie po wszystkich badaniach
ja to samo bym zrobiła
Stary 2014-12-29, 11:47   #3949
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ja to samo bym zrobiła
Wypije kawę i mogę dać sobie zmierzyć ciśnienie i już nie będę straszyła piguł, że mam ciśnienie przy podłodze
Stary 2014-12-29, 11:47   #3950
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość
no, racja, świetnie odpowiedziałam na to pytanie

u mnie to chyba 50%
Brzmi całkiem fajnie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Magda, u nas w krz chyba nie ma taryf nie? :P

Ja chyba będę miała kolędę za rydz w sobotę, tzn zawsze u nas jest w sobotę, wczoraj nie bylo, wiec mam nadzieje ze będzie za tydzień bo wtedy przyjeżdżam do domu i babcia nie bylaby sama a poza tym.. Jestem ciekawa jaki ksiądz będzie chodził bo musze jakiegoś sobie upatrzyć do ślubu tzn w sumie chyba mam upatrzonego juz :P

U Tzta tez za tydz kolęda w sob ;P
Nic mi o tym nie wiadomo . Ja na pewno w domu nie mam zadnych taryf .
A z księdzem, powaga u mojej Siostry na ślubie był czesciowo proboszcz i był na prawdę ok

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
Pamietam jak.mialam tyle to bylo takniedawno.... A dzisiaj 41 dni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No chyba nie chcesz mnie straszyć?

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
Nie wiem kiedy u mnie kolęda. U mojej mamy była w listopadzie. Z naszej parafii też już chodzą ale zanim do nas dotrą to chyba trochę im minie
W listopadzie kolęda? nigdy sie z tym nie spotkałam, zeby tak wczesnie .

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Bardzo fajne.

My nie mieliśmy większych planów na sylwka, TŻ miał pracować w Nowy Rok także, ale jednak okazalo się, że będzie miał wolne, więc prawdopodobnie pojedziemy do centrum Londynu. Podobno fajerwerki są cudne.
Tez myśleliśmy o tym, ale centrum centrum bedzie ponoc zamkniete, a biletow na wstęp juz nie ma .

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Kupiłam za 150 koron maszynkę do tych małych okrągłych ciasteczek na ślub, kto mi poda jakiś przepis na to cudo? :-D
Do makaroników?

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Aaa, nie wierzę Opiszę wam coś:

Kasia nie może znaleźć pracy. Dlaczego? Bo jej CV są na początku odrzucane. Dlaczego? Bo nie ma w nich jej zdjęcia. Dlaczego? Bo Kasia nie ma skanera, musiałaby iść do fotografa, zrobić nowe zdjęcie i poprosić o nagranie go na pendriva.

Dlatego Kasia nie ma pracy i jest taka biedna, bo nie ma pracy.

Ludzie to pasożyty

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Ciąg dalszy historii:

Dlaczego Kasia nie pójdzie do tego fotografa? Bo uważa, że nie jest urodziwa. A jak pójdzie do fryzjera, żeby się fajnie uczesać do zdjęcia to podczas drogi do fotografa wiatr rozwieje jej fryzurę, więc nie ma sensu.

Historia jest prawdziwa, zmyśliłam tylko imię.

No ja pierd...ę
Hahahaha kurde, ze tez wczesniej nie pomyslalam, zeby zdjecie dodać. Na pewno od reki miałabym prace haha . Ale głupoty ludzie pisza .

Uff nadrobilam ponad 300 postow . Dowiedziałam sie wczoraj, ze moja kuzynka jest w ciąży . Termin ma na (uwaga!) 14 lipca haha ale jak odmówią to wybaczę . Kuzynka jest prawie 7 lat po ślubie i dopiero pierwsze dziecko.
A poza tym, wczoraj wracając ze swiat (ponad 8h jazdy) dowiedziałam sie od właściciela, ze w mieszkaniu zepsuł sie chyba boiler i nie ma cieplej wody oraz ogrzewania :/. Az sie baliśmy wracac, ale dopytalam wspolokatorke o co chodzi i nie było tak złe. Dzisiaj na 9 miał jakis spec przyjśc, bo u nas w garderobie jest schowek z bojlerem. Jest prawie 11 i nikt nie przyszedł :/.
Stary 2014-12-29, 11:48   #3951
aga99792
Zakorzenienie

ło matko Mariuszkowa to my mamy zajęcia dopiero 9 stycznia

słucajcie ma ktoś z Was internet w TP?
no to są chyba jakieś jaja naliczaja za ch. wie co nie wysylaja faktur tak jak nalezy. raz rachunek jest na 50 zł a raz na 130 . okres rozliczeniowy na tej co teraz przyszła są dwa do polowy za grudzien do 18 i nastepny od 19 grudnia do poczatku stycznia.
masakra. pewnie nawet nie opłacało by się rozwiazać umowy bo większy koszt. w dodatku tak konstruują umowe zeby udupić czlowieka. powinnam miec zwiekszony internet. ale tylko teoretycznie bo w umie mam do 10 mb . fizycznie cały czas jest 1 mb. da sie cos z tym zrobić?
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 11:51   #3952
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Wypije kawę i mogę dać sobie zmierzyć ciśnienie i już nie będę straszyła piguł, że mam ciśnienie przy podłodze
mnie u lekarza nigdy nie wychodzi ciśnienie takie jakie mam zazwyczaj ja mam ogólnie raczej książkowe a jak u lekarza mi skoczy to kaplica i od gimnazjum pamiętam musiałam nosić higienistce zapisy codzienne mojego ciśnienia z całego tygodnia po tym jak mi zmierzyła w gabinecie i złapała się za głowę
Stary 2014-12-29, 11:51   #3953
blink07
Zadomowienie

Cytat:
No
Umowa przedłuża Ci się do czasu porodu z automatu i obowiązują Cie wszystkie zapisy ochronne dla kobiet w ciąży --> tylko to obowiązuje od któregoś tygodnia ciąży, dokładnie nie pamiętam który
Dziekuje
A pracodawca ma obowiązek przyjąć po urlopie macierzyńskim, czy niekoniecznie, skoro umowa była na czas nieokreślony??

18.07.2015 ślubujemy !!
Stary 2014-12-29, 11:54   #3954
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
No
Z tego, co pamiętam, to umowa przedłuża się do dnia porodu, gdyby uległa rozwiązaniu po upływie.trzeciego miesiąca ciąży.

Wysłane z telefonu.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 11:54   #3955
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Brzmi całkiem fajnie

Nic mi o tym nie wiadomo . Ja na pewno w domu nie mam zadnych taryf .
A z księdzem, powaga u mojej Siostry na ślubie był czesciowo proboszcz i był na prawdę ok

No chyba nie chcesz mnie straszyć?

W listopadzie kolęda? nigdy sie z tym nie spotkałam, zeby tak wczesnie .

Tez myśleliśmy o tym, ale centrum centrum bedzie ponoc zamkniete, a biletow na wstęp juz nie ma .

Do makaroników?

Hahahaha kurde, ze tez wczesniej nie pomyslalam, zeby zdjecie dodać. Na pewno od reki miałabym prace haha . Ale głupoty ludzie pisza .

Uff nadrobilam ponad 300 postow . Dowiedziałam sie wczoraj, ze moja kuzynka jest w ciąży . Termin ma na (uwaga!) 14 lipca haha ale jak odmówią to wybaczę . Kuzynka jest prawie 7 lat po ślubie i dopiero pierwsze dziecko.
A poza tym, wczoraj wracając ze swiat (ponad 8h jazdy) dowiedziałam sie od właściciela, ze w mieszkaniu zepsuł sie chyba boiler i nie ma cieplej wody oraz ogrzewania :/. Az sie baliśmy wracac, ale dopytalam wspolokatorke o co chodzi i nie było tak złe. Dzisiaj na 9 miał jakis spec przyjśc, bo u nas w garderobie jest schowek z bojlerem. Jest prawie 11 i nikt nie przyszedł :/.
Wiem, wiem, ale podobno do któregoś momentu można się dostać i stamtąd też fajnie wszystko widać. Myśmy się też zgapili z tymi biletami, ale już za późno.
Stary 2014-12-29, 12:00   #3956
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje
A pracodawca ma obowiązek przyjąć po urlopie macierzyńskim, czy niekoniecznie, skoro umowa była na czas nieokreślony??
Jeśli umowa była na czas określony to wydłuża się do czasu porodu, później masz normalnie macierzyński i niestety nie musi cie przyjąć spowrotem. Jeśli na czas nieokreślony to musi cie przyjąć po macierzyńskim

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
mnie u lekarza nigdy nie wychodzi ciśnienie takie jakie mam zazwyczaj ja mam ogólnie raczej książkowe a jak u lekarza mi skoczy to kaplica i od gimnazjum pamiętam musiałam nosić higienistce zapisy codzienne mojego ciśnienia z całego tygodnia po tym jak mi zmierzyła w gabinecie i złapała się za głowę
No ja dziś błysnęłam tym ciśnieniem, skurczowe poniżej 90, rozkurczowe koło 50 się zastanawiały jak ja chodzę
Stary 2014-12-29, 12:02   #3957
blink07
Zadomowienie

Cytat:
ło matko Mariuszkowa to my mamy zajęcia dopiero 9 stycznia

słucajcie ma ktoś z Was internet w TP?
no to są chyba jakieś jaja naliczaja za ch. wie co nie wysylaja faktur tak jak nalezy. raz rachunek jest na 50 zł a raz na 130 . okres rozliczeniowy na tej co teraz przyszła są dwa do polowy za grudzien do 18 i nastepny od 19 grudnia do poczatku stycznia.
masakra. pewnie nawet nie opłacało by się rozwiazać umowy bo większy koszt. w dodatku tak konstruują umowe zeby udupić czlowieka. powinnam miec zwiekszony internet. ale tylko teoretycznie bo w umie mam do 10 mb . fizycznie cały czas jest 1 mb. da sie cos z tym zrobić?
Wydaje mi się, że to niepełny cykl rozliczeniowy i naliczyli wyrównanie..
Z rozwiązaniem umowy jest tak, że pewnie karę umowną sobie zażyczą, no chyba, że nie świadczą usług to wtedy trzeba pisać pismo, ale bardzo ciężko z tym.. z prędkością internetu to faktycznie tak jest, że określają maksymalną predkość, co nie zmienia faktu, że może lecieć 512.. i to jest dobijające, bo wszystko zależy od jakości łącz

18.07.2015 ślubujemy !!
Stary 2014-12-29, 12:02   #3958
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli umowa była na czas określony to wydłuża się do czasu porodu, później masz normalnie macierzyński i niestety nie musi cie przyjąć spowrotem. Jeśli na czas nieokreślony to musi cie przyjąć po macierzyńskim

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

No ja dziś błysnęłam tym ciśnieniem, skurczowe poniżej 90, rozkurczowe koło 50 się zastanawiały jak ja chodzę
moja mama ma czasem takie, dostała na to jakieś tabletki od rodzinnej, które ma brać własnie jak jej spadnie poniżej 90 to pierwsze. No ale żyje, jest już przyzwyczajona
Stary 2014-12-29, 12:04   #3959
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama ma czasem takie, dostała na to jakieś tabletki od rodzinnej, które ma brać własnie jak jej spadnie poniżej 90 to pierwsze. No ale żyje, jest już przyzwyczajona
A u mnie się wszyscy dziwią że mi się spać chce ciągle
Stary 2014-12-29, 12:04   #3960
Malwina_89
Zakorzenienie

Ja ostatnio miałam ciśnienie 94 na sześćdziesiąt coś. I dziwiłam się, czemu mi słabo...

Wysłane z telefonu.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości