Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-12-29, 14:35   #2221
Miskaa78
Kazar Lady

Wiadomo¶ci: 22 900
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez handzia600 Poka¿ wiadomo¶æ
A zmywa oleje ?
oleje wystarczy zemulgowaæ od¿ywk± i spokojnie schodz± bez uzycia szamponu

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczaj±c± g³upot±..

Miskaa78 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-29, 14:36   #2222
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Poka¿ wiadomo¶æ
oleje wystarczy zemulgowaæ od¿ywk± i spokojnie schodz± bez uzycia szamponu
Dok³adnie
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-29, 14:39   #2223
Doe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Cytat:
hej

Tylko nie linczujcie czytam i czytam pigu³kê i faq no i d*pa szukam szamponu do mycia. Mam baaaaardzo wra¿liwy skalp na ¶rodki myj±ce , reaguje ³upie¿em , plamami czerwonymi , wypadaniem w³osów ale przede wszystkim OGROMNYM ¶wi±dem. Ostatnio gdzie¶ widzia³am pochlebn± recenzjê alterra granatu i aloesu (szampon) wiêc skuszona brakiem SLS kupi³am - ale równie¿ podra¿ni³ , ogromny ¶wi±d. Co by¶cie poleci³y na tak bardzo wra¿liwy skalp? Kiedy¶ my³am szamponem Eco Hysteria tez bez slsów , by³ ¶wi±d ale niewielki. My³am szamponami dla dzieci ale to u mnie siê nie sprawdza - ju¿ po umyciu i wyschniêciu s± "nie¶wie¿e". Nie próbowa³am p³ynów do higieny intymnej (mo¿e warto spróbowaæ).

Mo¿e która¶ z was te¿ ma tak bardzo wra¿liwy skalp i poleci sprawdzony kosmetyk do mycia.

edit: po prostu bojê siê ¿e znowu kupiê kosmetyk i bêdzie klapa bo czytam spis kosmetyków zanalizowanych , ale nie wiem na który siê skusiæ.
- Wybierz siê do dermatologa, to po pierwsze. Mo¿e masz ³ojotokowe? Ja mam podobnie, czego bym nie u¿y³a, to zawsze jest ki³a i mogi³a, ale taki szampon jak SELSUN BLUE czêsto okazuje siê ostatni± desk± ratunku - a ma sls . I niestety, tutaj obowi±zuje podobna zasada: ka¿demu pasuje co¶ innego. Musisz sama spróbowaæ, by siê przekonaæ.
Doe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-29, 14:43   #2224
handzia600
perfumowe ADHD

Wiadomo¶ci: 3 255

No tak

Z tego co widzê jest wiele rodzai tych myde³ do w³osów , na które¶ sie skuszê (zale¿y jakie bêde mia³a w pobliskim sklepie) oby siê sprawdzi³o

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Doe Poka¿ wiadomo¶æ
- Wybierz siê do dermatologa, to po pierwsze. Mo¿e masz ³ojotokowe? Ja mam podobnie, czego bym nie u¿y³a, to zawsze jest ki³a i mogi³a, ale taki szampon jak SELSUN BLUE czêsto okazuje siê ostatni± desk± ratunku - a ma sls . I niestety, tutaj obowi±zuje podobna zasada: ka¿demu pasuje co¶ innego. Musisz sama spróbowaæ, by siê przekonaæ.
To raczej nie jest ³ojotokowe , nie mam objawów ³ojotoku Myjê w³osy co 3-4 dni , nie przet³uszczaj± siê nadto. Ale jestem wra¿liw± alergiczk± , ze skór± twarzy te¿ mam problemy (nie ³ojotokowe wrêcz przeciwnie , suche placki )
Stary 2014-12-29, 14:45   #2225
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 192

Handzia: bylas z tym u dermatologa? Koniecznie powinien to zobaczyc.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-29, 14:48   #2226
handzia600
perfumowe ADHD

Nie by³am bo zawsze uwa¿a³am ¿e to od szamponu. Ja mam ogólnie such± skórê cia³a , skalp te¿. Przejdê siê , macie racje.

Jak przesuszê skalp to mam spory ³upie¿ , dlatego muszê w koñcu znale¼c metodê na nawil¿enie skóry g³owy.

Edytowane przez handzia600
Czas edycji: 2014-12-29 o 14:50
handzia600 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-29, 14:50   #2227
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 958

Cytat:
Nie by³am bo zawsze uwa¿a³am ¿e to od szamponu. Ja mam ogólnie such± skórê cia³a , skalp te¿. Przejdê siê , macie racje.

Jak przesuszê skalp to mam spory ³upie¿ , dlatego muszê w koñcu znale¼c metodê na nawil¿enie skóry g³owy.
Lepiej sprawdziæ, byleby¶ nie trafi³a na jakiego¶ ba³wana.
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-29, 14:52   #2228
Doe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Cytat:
No tak

Z tego co widzê jest wiele rodzai tych myde³ do w³osów , na które¶ sie skuszê (zale¿y jakie bêde mia³a w pobliskim sklepie) oby siê sprawdzi³o

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

To raczej nie jest ³ojotokowe , nie mam objawów ³ojotoku Myjê w³osy co 3-4 dni , nie przet³uszczaj± siê nadto. Ale jestem wra¿liw± alergiczk± , ze skór± twarzy te¿ mam problemy (nie ³ojotokowe wrêcz przeciwnie , suche placki )
- Moje te¿ siê nie przet³uszczaj±. Ale mam takie placki ze z³uszczonego naskórka, jak siê je zdrapie to pozostaj± czerwone, swêdz±ce placki. Specjalistk± od ³ojotokowego nie jestem, ale dermatolog powiedzia³, ¿e to £ZS. Za miesi±c, jak bêdê w PL wybieram siê do innego dermatologa, by potwierdziæ diagnozê.
Doe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-29, 14:52   #2229
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Cytat:
No tak

Z tego co widzê jest wiele rodzai tych myde³ do w³osów , na które¶ sie skuszê (zale¿y jakie bêde mia³a w pobliskim sklepie) oby siê sprawdzi³o rosi:

Taaa. Ja posz³am i da³ mi szampon, który tez nabroil potem dosta³am 3 inne ( stoj± na pó³ce bo tez dramat) a za wizytê po stowce i za szampony tez niema³o :/

Tez mam suche placki na twarzy i mydelko tez bardzo pomaga
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-29, 14:55   #2230
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 958

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Taaa. Ja posz³am i da³ mi szampon, który tez nabroil potem dosta³am 3 inne ( stoj± na pó³ce bo tez dramat) a za wizytê po stowce i za szampony tez niema³o :/
No daj spokój, mam to samo tylko z cer±. Teraz znalaz³am jak±¶ ludzk± kobietê, ja nie wiem za co oni im te dyplomy nie raz daj±.
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-29, 15:23   #2231
handzia600
perfumowe ADHD

Ja nadal s±dzê ¿e to swêdzenie g³owy jest przez szampony. Jak mój skalp polubi dany szampon to nic potrafi nie swêdzieæ , ale bardzo rzadko to siê dzieje. Ostatnio my³am tylko slsem , ca³± butelkê zu¿y³am i nic nie swêdzia³o. kupi³am bez slsu ten alterry i olabogapiek³aniema za to s± strupy i ³upie¿

mam pytanie. Bo bêdê zaraz nak³adac oleje i myæ g³owe , mogê j± umyæ od¿ywk± garniera mas³o karite i awokado ? Nie obci±¿y ? Bo bojê siê tego szamponu co mam. Chyba ¿e potraktuje je slsem , którym nie by³y myte oko³o 2 tyg ale nie wiem czy to najlepszy pomys³

Czas edycji: 2014-12-29 o 15:30
Stary 2014-12-29, 15:29   #2232
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Ja nadal s±dzê ¿e to swêdzenie g³owy jest przez szampony. Jak mój skalp polubi dany szampon to nic potrafi nie swêdzieæ , ale bardzo rzadko to siê dzieje. Ostatnio my³am tylko slsem , ca³± butelkê zu¿y³am i nic nie swêdzia³o. kupi³am bez slsu ten alterry i olabogapiek³aniema za to s± strupy i ³upie¿
alterra ma odpowiednik sls , równie dra¿ni±cy cls

Stary 2014-12-29, 15:31   #2233
PannaLokowana
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 439

handzia600, a drastycznych metod próbowa³a¶, czyli nieu¿ywania szamponów? Mycie od¿ywk± albo naparem z mydlnicy? U mnie mydlnica my³a bardzo fajnie. Skalp co prawda mam pancerny, ale twarz reaguje na wszystko pod swojemu i mydlnic± siê nie raz ratowa³am.

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za ³opatki)

Edytowane przez PannaLokowana
Czas edycji: 2014-12-29 o 15:34
PannaLokowana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-29, 15:35   #2234
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Poka¿ wiadomo¶æ
alterra ma odpowiednik sls , równie dra¿ni±cy cls
no w³a¶nie tak to jest jak siê ogl±da jutuberkê i leci siê po jej polecaniu po produkt. Jak szczerbaty na suchary brawo ja. Zamiast poczytaæ polecia³am czym prêdzej do ross.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Poka¿ wiadomo¶æ
handzia600, a drastycznych metod próbowa³a¶, czyli nieu¿ywania szamponów? Mycie od¿ywk± albo naparem z mydlnicy? U mnie mydlnica my³a bardzo fajnie. Skalp co prawda mam pancerny, ale twarz reaguje na wszystko pod swojemu i mydlnic± siê nie raz ratowa³am.
No w³a¶nie od¿ywk± jako¶ nie mia³am odwagi umyæ. ba³am siê przet³uszczania. A jak umyjê t± garniera mas³o karite i awokado to domyje w³osy ? Bo jednak tych emolientów ma trochê sporo.
Stary 2014-12-29, 15:36   #2235
Miskaa78
Kazar Lady

mnie najlepiej sie myje pottersem
zeby domy³a jak trzeba musiæ dobrze zacz±æ, ale to wszystko jest w pigu³ce i faq
rób sobie tez ok³ady z siemienia lnianego ( ¿elu) fajnie ³agodz± skórê

Stary 2014-12-29, 15:40   #2236
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 394

Cytat:

mam pytanie. Bo bêdê zaraz nak³adac oleje i myæ g³owe , mogê j± umyæ od¿ywk± garniera mas³o karite i awokado ? Nie obci±¿y ? Bo bojê siê tego szamponu co mam. Chyba ¿e potraktuje je slsem , którym nie by³y myte oko³o 2 tyg ale nie wiem czy to najlepszy pomys³
Próbowa³a¶ szamponów dla skóry atopowej? Ja mam podobne problemy (i zdiagnozowane azs). W³osy myjê Hippem, albo Emolium

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-29, 15:41   #2237
nez123
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 707

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ

Ja niby mam afro, a u mnie te¿ s± pó³proste po nocy. xD
Czyli jest dla mnie nadzieja

Cytat:
Wiesz u mnie 'stara szko³a' nie przynosi³a efektów wiêc kombinuje po swojemu. Z reszt± mi ma³o tych '¿elaznych zasad' siê sprawdzi³o w pielêgnacji.
Dok³adnie! Ka¿dy musi próbowaæ U mnie wiele rzeczy, które teoretycznie mia³y siê sprawdzaæ, nie sprawdza³y siê.

Cytat:
Aleppo planety jest w zielarniach.
Po facellu w³osy mia³am niedomyte, po hippie lecia³y, przesz³am ¿adne na coco betaine sie nie sprawdzi³y.
¯adne dzieciowe w³osy by³y têpe.
Polecam to co mi uratowa³o ¿ycie. Decyzja nale¿y do Ciebie.
Ja mia³am wra¿enie, ¿e u mnie na coco w³osy siê musia³y przestawiæ. Najpierw przez d³ugi czas siê nie domywa³y, te¿ mia³am etap, ze lecia³y. A teraz s± tak doczyszczone ¿e a¿ "piszcz±". Tak samo jak kiedy¶ nie by³am wstanie zmyæ oleju od¿ywk±, czy w ogóle oczyszczaæ w³osów od¿ywk±. Na drugi dzieñ t³uste itd. A teraz jest super.
Kusisz tym Aleppo. Ale trochê siê bojê, ze bêdzie na mocne. Pamiêtam jak stosowa³am na twarz i cia³o, to by³o takie meega uczucie oczyszczenia, a¿ skóra by³a "têpa".
Stary 2014-12-29, 15:56   #2238
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 388

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Moim zdaniem proste wlosy maja ten minus ze jak sie ich nie przeczesze to koltun (…)
To zale¿y od w³osów. Ja takiego prawdziwego ko³tuna to chyba nigdy nie mia³am

Cytat:
jak ktos ma jasne to wtedy wygladaja jak tluste albo podniszczone mimo ze takie nie sa
To prawda, na prostych w³osach co¶ takiego najbardziej widaæ. Tyle, ¿e wed³ug mnie problemem jest to, ¿e w³osy przy skórze g³owy czêsto s± odrobinê ciemniejsze. To jest to, co mnie denerwowa³o w kolorze moich w³osów chyba od kiedy je mam

Cytat:
- do tego czesto pojawia sie przyklap i na takich wlosach bardziej widac mankamenty.
Czy ja wiem… Na falach czy lokach te¿ potrafi siê pojawiæ przyklap przy g³owie, a dodatkowo spora objêto¶æ lub puch np. od ucha w dó³…

Cytat:
Moja siostra ma proste wloski ale no jak spusza sie to kiepska sprawa, a na lokach to jakos to splywa i nie ma tragedii, mniej widac.
Zale¿y, jakie kto¶ ma w³osy. Ja nigdy nie mia³am puchu

Cytat:
Wys³ali mi paczke ponownie i wiecie co? Nie dostalam na maila info od kuriera kiedy przyjdzie i kolega znalazl paczke w binie, tak jak ostatnio tylko tym razem nikt jej nie ukradl.
W binie? Chodzi o „kosz” po angielsku? Znowu kurier zostawi³ w koszu? Czy chodzi o co¶ innego?

Cytat:
Napisane przez Doe Poka¿ wiadomo¶æ
Moja siostra jest z tych rodzaju m³odszych sióstr zapatrzonych w starsze siostry jak w obrazek, co te¿ bywa³o niezmiernie irytuj±ce, zw³aszcza kiedy Ona by³a gówniar± a ja nastolatk±: Nie pij gazowanego, bo M³oda te¿ bêdzie chcia³a, wróæ wcze¶niej, bo bêdzie têskni³a. No we¼ J± ze sob±. Nie ogl±daj tego, bo M³oda jeszcze za m³oda...
Uwielbiam, jak niektórzy rodzice tak mówi± Najlepiej nie dorastaj, bo masz m³odsz± siostrê – poczekaj a¿ ona bêdzie w twoim wieku

Cytat:
Po¶wi±teczne dzieñ dobry!
Wpadam z wie¶ciami z rodzinnego frontu!

Zajrza³am dzi¶ do szafki rodziców w poszukiwaniu kosmetycznych nowo¶ci u mojej mamy i znalaz³am olejek do w³osów amla - jeden do w³osów jasnych (mojej mamy) i do w³osów ciemnych (taty!). My¶la³am, ¿e to ten sam olejek, jaki mama kupi³a tacie, ¿eby wreszcie pozby³ siê ³upie¿u (ile¿ ja ich do tego namawia³am...). Okaza³o siê, ¿e jednak to kolejna butelka.

Dr±¿y³am dalej i okaza³o siê, ¿e mój szanowny Pan Tata u¿ywa olejku regularnie, ³upie¿ który ma odk±d by³am malutka nagle znikn±³ i pojawia siê tylko jak umyje kilka razy g³owê w pracy tward± wod±. Co wiêcej loki mojego taty po pó³ roku takich zabiegów s± du¿o bardziej miêkkie i nie widaæ a¿ tak mocno siwych w³osów, siwienie te¿ postêpuje wolniej.

Tata przekona³ tak¿e swoich kolegów i teraz grupa 4 czy 5 facetów w wieku oko³o 50 lat przed ka¿dym myciem u¿ywa indyjskich olejków tak¿e mamy nowych w³osomaniaków, w tym jednego krêconow³osego
¦wietnie

Cytat:
Chêtnie u¿ywa ³adnie pachn±cych kosmetyków, wyobra¼cie sobie ¿e kupi³am mu mêsko pachn±cy szampon z kofein± a on nie, mój ró¿any mi kradnie
Co w tym dziwnego? Mój T¯ od dawna jest z³y, ¿e takie ³adne i ³adnie pachn±ce rzeczy s± tylko dla kobiet, a facetom siê daje szare, bure i z gigantycznym napisem „dla mê¿czyzn”, ¿eby ten biedny mê¿czyzna siê nie obawia³, ¿e mu penis uschnie, jak w³osy umyje szamponem Notabene swego czasu piêknie zilustrowa³a to Kiciputek: http://kiciputek.blogspot.com/2014/04/marketing-zakompleksiony.html
Stary 2014-12-29, 16:04   #2239
handzia600
perfumowe ADHD

to dzisiaj nie umyje g³owy niczym chyba sp³uczê od¿ywkê i przenoszê je do jutra/pojutrza.jutro lub pojutrze kupiê myde³ko aleppo PO. Nie stosowa³am szamponów skierowanych do azs najlepiej wspominam szampon z Eco hysterii bo prawie w ogóle mnie nic nie swêdzia³o i ostatni slsowy z Joanny jedwab. A tak to zawsze kokod¿ambo.
Stary 2014-12-29, 16:09   #2240
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
No w³a¶nie od¿ywk± jako¶ nie mia³am odwagi umyæ. ba³am siê przet³uszczania. A jak umyjê t± garniera mas³o karite i awokado to domyje w³osy ? Bo jednak tych emolientów ma trochê sporo.
Niii, to ciê¿kie jest. Ja myjê albo balsamem mr potters zielonym, albo kilogramow± mask± kallosa z placent±. Kallos fajnie domywa nawet olej lniany i sezamowy

Stary 2014-12-29, 16:13   #2241
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Niii, to ciê¿kie jest. Ja myjê albo balsamem mr potters zielonym, albo kilogramow± mask± kallosa z placent±. Kallos fajnie domywa nawet olej lniany i sezamowy
na chwilê obecn± mam tylko garniera i kallosa bananowego

Ja w ogóle to od niedawna zaczê³am siê tym interesowaæ (w³osami) po wizycie u fryzjera który podcina³ mi koñcówki , który powiedzia³ mi ¿e powinnam zupe³nie inaczej pielêgnowaæ w³osy. Wiêc dopiero sobie przyswajam tê wiedzê (a jest jej jak dla mnie sporo ) wiêc pewnie mogê zadawaæ pytania b³ahe ;>

Czas edycji: 2014-12-29 o 16:20
Stary 2014-12-29, 16:22   #2242
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
na chwilê obecn± mam tylko garniera i kallosa bananowego
Gdzie¶ dzi¶ wyczyta³am, ¿e wszystkie kallosy poza mlecznym maj± praktycznie identyczny sk³ad (u kascysko mo¿e?), wiêc ja bym w wolnej chwili spróbowa³a. Chyba, ¿e siê bardzo boisz, ¿e znowu bêdzie ciê swêdzieæ. Ja my³am g³owê ju¿ chyba wszystkim

Tym s³owom fryzjera to bym nie wierzy³a. Jaki¶ czas temu fryzjerka uparcie twierdzi³a, ¿e tylko kosmetyki profesjonalne s± w stanie uratowaæ moje w³osy - da³a mi superhiperekstramaskê do w³osów i nawet niewprawnym okiem w k³adzie zobaczy³am... nic. Poza olejkiem z migda³ów po zapachu. Za 60 z³. I ¿e oleje to herezja Zmieni³am fryzjerkê.

Tak¿e do tego ich gadania to bym z przymru¿eniem oka podchodzi³a

Tata w³a¶nie wbieg³ do pokoju, wsadzi³ g³owê miêdzy mnie i laptopa i rzecze "no patrz! patrz jak piêknie pachnê! indyjsko!"

Edytowane przez PannaLokowana
Czas edycji: 2014-12-29 o 16:31
Stary 2014-12-29, 16:29   #2243
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Gdzie¶ dzi¶ wyczyta³am, ¿e wszystkie kallosy poza mlecznym maj± praktycznie identyczny sk³ad, wiêc ja bym w wolnej chwili spróbowa³a. Chyba, ¿e siê bardzo boisz, ¿e znowu bêdzie ciê swêdzieæ.

Ja dzisiaj nawet nie chcê patrzec na alterrê wiêc umyjê kallosem
zobaczymy jak to wyjdzie
Stary 2014-12-29, 16:53   #2244
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 119

Oto ja z wczoraj w³osom siê zachciewa czego¶ nowego bo bunt troszkê jak widaæ no i chodzi za mn± fryzjer taka zaro¶niêta siê czujê jako¶
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMG483.jpg (78,4 KB, 45 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG485.jpg (71,9 KB, 33 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG486.jpg (58,8 KB, 38 za³adowañ)
Stary 2014-12-29, 17:01   #2245
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Chatul - tak dok³adnie, ja po prostu odruchowo ju¿ mówiê bin pojemniczek czarny na recykling.
o tych mê¿czyznach genialne - do tego np. szampony cuchna takim tanim dezodorantem co jest okropne 'nie myj szamponem dla bab, b±d¼ mêski'

Wstawiam moje wybiedzone i przerzedzone wlosy zrobione telefonem majacym lat 6 i juz jakosc zaczyna nawalac, takze wybaczyc
Dodatkowo bez makija¿u, ale uwa¿am ¿e tu wygl±dam na tyle by siê pokazaæ tak¿e chwalê siê moim ju¿ prawie bobem - nie mam jak uchwyciæ moich w³osów 100% i lepiej widaæ jak twarz te¿ jest.
Równie¿ robiê ma³e podsumowanie bo kryzys zacz±³ siê jeszcze przed ¶wiêtami zesz³ego roku,za¶ przerzedzanie w grudniu. Po roku ma³y progres, od pewnego czasu wszystko wraca na tory (od listopada tego roku) i liczê ¿e za kolejny rok bêdê mog³a siê pochwaliæ czym¶ lepszym
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08672.jpg (41,3 KB, 106 za³adowañ)
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-29, 17:03   #2246
Mahdab
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 007
Dot.: Krecone cienkie wlosy

Ja bym je sciela, bo szczerze mówiac wygladaj± bardzo skromnie i zaczê³a pielegnacjê. Szczególnie zwroæ uwage na dietê, nie polecam sie faszerowac suplementami tylko jedz owoce, warzywa i inne zdrowe rzeczy.

Mahdab jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-29, 17:05   #2247
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 388

Cytat:
Chatul - tak dok³adnie, ja po prostu odruchowo ju¿ mówiê bin
Nie ma tak

Mam nadziejê, ¿e co¶ z tym kurierem zrobi±. Najlepiej zg³o¶ sprawê nie tylko sklepowi, ale te¿ firmie kurierskiej (chyba, ¿e to kurier zatrudniony w sklepie, z którego zamawia³a¶).

Cytat:
o tych mê¿czyznach genialne - do tego np. szampony cuchna takim tanim dezodorantem co jest okropne 'nie myj szamponem dla bab, b±d¼ mêski'
Ja uwielbiam zapach kosmetyków Alterry dla mê¿czyzn Dezodorant Ziaja z serii Yego te¿ fajnie pachnie. Innych nie znam

Cytat:
Wstawiam moje wybiedzone i przerzedzone wlosy zrobione telefonem majacym lat 6 i juz jakosc zaczyna nawalac, takze wybaczyc
W³osy nie wygl±daj± na wybiedzone i przerzedzone

Cytat:
Dodatkowo bez makija¿u, ale uwa¿am ¿e tu wygl±dam na tyle by siê pokazaæ tak¿e chwalê siê moim ju¿ prawie bobem - nie mam jak uchwyciæ moich w³osów 100% i lepiej widaæ jak twarz te¿ jest.
Daj spokój, twarz bez makija¿u wygl±da dobrze
Stary 2014-12-29, 17:06   #2248
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 192

Wrocilam od fryzjera, jak wejde na komputer zobacze wasze zdjecia. Obcielam z 3-4cm i w koncu po roku, gdzie zaczynalam z golonym karkiem, mam rowny przod z tylem. Za rok chce miec dlugi tyl, krotki przod :p I pocieniowalam mocno gora, wiec jestem zadowolona. Jutro nakladam brazowa szamponetke.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-29, 17:07   #2249
PannaLokowana
Raczkowanie

Klaudenc, nie wiem czy to kwestia zdjêcia, ale fryzura razem z rysami twarzy wygl±da niesamowicie retro, taki trochê ch³ód i powaga, który mi siê kojarzy z czasami coco chanel czy co¶. ¦licznie!

Stary 2014-12-29, 17:09   #2250
nez123
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 707

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Poka¿ wiadomo¶æ
Oto ja z wczoraj w³osom siê zachciewa czego¶ nowego bo bunt troszkê jak widaæ no i chodzi za mn± fryzjer taka zaro¶niêta siê czujê jako¶
£adna d³ugo¶æ!

No to ja te¿ pokazuje moje z dzisiaj. Wreszcie uda³o mi siê, od d³u¿szego czasu, zakrêciæ bardziej boki

W³osy mi strasznie wypadaj± :| Zanim siê dostanê do specjalisty to ju¿ chyba nie bêdê mia³a nic na g³owie.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 20141229_164828.jpg (178,1 KB, 46 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 20141229_164904.jpg (122,1 KB, 45 za³adowañ)

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2014-12-29 o 17:10
nez123 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.