|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2221 |
|
Kazar Lady
Wiadomo¶ci: 22 900
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
oleje wystarczy zemulgowaæ od¿ywk± i spokojnie schodz± bez uzycia szamponu
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Cytat:
|
|
|
#2223 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
Cytat:
. I niestety, tutaj obowi±zuje podobna zasada: ka¿demu pasuje co¶ innego. Musisz sama spróbowaæ, by siê przekonaæ.
|
|
|
|
|
#2224 | |
|
perfumowe ADHD
Wiadomo¶ci: 3 255
|
No tak
Z tego co widzê jest wiele rodzai tych myde³ do w³osów , na które¶ sie skuszê (zale¿y jakie bêde mia³a w pobliskim sklepie) oby siê sprawdzi³o ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#2225 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
Handzia: bylas z tym u dermatologa? Koniecznie powinien to zobaczyc.
|
|
|
|
#2226 |
|
perfumowe ADHD
|
Nie by³am
Jak przesuszê skalp to mam spory ³upie¿ , dlatego muszê w koñcu znale¼c metodê na nawil¿enie skóry g³owy.
Edytowane przez handzia600 Czas edycji: 2014-12-29 o 14:50 |
|
|
|
#2227 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2228 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2229 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Cytat:
Tez mam suche placki na twarzy i mydelko tez bardzo pomaga
|
|
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2231 |
|
perfumowe ADHD
|
Ja nadal s±dzê ¿e to swêdzenie g³owy jest przez szampony. Jak mój skalp polubi dany szampon to nic potrafi nie swêdzieæ , ale bardzo rzadko to siê dzieje. Ostatnio my³am tylko slsem , ca³± butelkê zu¿y³am i nic nie swêdzia³o. kupi³am bez slsu ten alterry i olabogapiek³aniema
za to s± strupy i ³upie¿ mam pytanie. Bo bêdê zaraz nak³adac oleje i myæ g³owe , mogê j± umyæ od¿ywk± garniera mas³o karite i awokado ? Nie obci±¿y ? Bo bojê siê tego szamponu co mam. Chyba ¿e potraktuje je slsem , którym nie by³y myte oko³o 2 tyg ale nie wiem czy to najlepszy pomys³
Edytowane przez handzia600 Czas edycji: 2014-12-29 o 15:30 |
|
|
|
#2232 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2233 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 439
|
handzia600, a drastycznych metod próbowa³a¶, czyli nieu¿ywania szamponów? Mycie od¿ywk± albo naparem z mydlnicy? U mnie mydlnica my³a bardzo fajnie. Skalp co prawda mam pancerny, ale twarz reaguje na wszystko pod swojemu i mydlnic± siê nie raz ratowa³am.
od 21.09.2012 ¶wiadoma pielêgnacja MOJE W£OSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za ³opatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2014-12-29 o 15:34 |
|
|
|
#2234 |
|
perfumowe ADHD
|
no w³a¶nie tak to jest jak siê ogl±da jutuberkê i leci siê po jej polecaniu po produkt. Jak szczerbaty na suchary
brawo ja. Zamiast poczytaæ polecia³am czym prêdzej do ross.---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- No w³a¶nie od¿ywk± jako¶ nie mia³am odwagi umyæ. ba³am siê przet³uszczania. A jak umyjê t± garniera mas³o karite i awokado to domyje w³osy ? Bo jednak tych emolientów ma trochê sporo.
|
|
#2235 |
|
Kazar Lady
|
mnie najlepiej sie myje pottersem
zeby domy³a jak trzeba musiæ dobrze zacz±æ, ale to wszystko jest w pigu³ce i faq rób sobie tez ok³ady z siemienia lnianego ( ¿elu) fajnie ³agodz± skórê |
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 394
|
Cytat:
|
|
|
#2237 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 707
|
Czyli jest dla mnie nadzieja
![]() Cytat:
U mnie wiele rzeczy, które teoretycznie mia³y siê sprawdzaæ, nie sprawdza³y siê.Cytat:
Kusisz tym Aleppo. Ale trochê siê bojê, ze bêdzie na mocne. Pamiêtam jak stosowa³am na twarz i cia³o, to by³o takie meega uczucie oczyszczenia, a¿ skóra by³a "têpa".
|
|
|
#2238 | ||||||||
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 388
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój T¯ od dawna jest z³y, ¿e takie ³adne i ³adnie pachn±ce rzeczy s± tylko dla kobiet, a facetom siê daje szare, bure i z gigantycznym napisem „dla mê¿czyzn”, ¿eby ten biedny mê¿czyzna siê nie obawia³, ¿e mu penis uschnie, jak w³osy umyje szamponem
|
|
#2239 |
|
perfumowe ADHD
|
to dzisiaj nie umyje g³owy niczym chyba
sp³uczê od¿ywkê i przenoszê je do jutra/pojutrza.jutro lub pojutrze kupiê myde³ko aleppo PO. Nie stosowa³am szamponów skierowanych do azs
|
|
#2240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2241 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
Ja w ogóle to od niedawna zaczê³am siê tym interesowaæ (w³osami) po wizycie u fryzjera który podcina³ mi koñcówki , który powiedzia³ mi ¿e powinnam zupe³nie inaczej pielêgnowaæ w³osy. Wiêc dopiero sobie przyswajam tê wiedzê (a jest jej jak dla mnie sporo ) wiêc pewnie mogê zadawaæ pytania b³ahe ;>
Edytowane przez handzia600 Czas edycji: 2014-12-29 o 16:20 |
|
|
|
|
#2242 |
|
Raczkowanie
|
Gdzie¶ dzi¶ wyczyta³am, ¿e wszystkie kallosy poza mlecznym maj± praktycznie identyczny sk³ad (u kascysko mo¿e?), wiêc ja bym w wolnej chwili spróbowa³a. Chyba, ¿e siê bardzo boisz, ¿e znowu bêdzie ciê swêdzieæ. Ja my³am g³owê ju¿ chyba wszystkim
![]() Tym s³owom fryzjera to bym nie wierzy³a. Jaki¶ czas temu fryzjerka uparcie twierdzi³a, ¿e tylko kosmetyki profesjonalne s± w stanie uratowaæ moje w³osy - da³a mi superhiperekstramaskê do w³osów i nawet niewprawnym okiem w k³adzie zobaczy³am... nic. Poza olejkiem z migda³ów po zapachu. Za 60 z³. I ¿e oleje to herezja Tak¿e do tego ich gadania to bym z przymru¿eniem oka podchodzi³a ![]() Tata w³a¶nie wbieg³ do pokoju, wsadzi³ g³owê miêdzy mnie i laptopa i rzecze "no patrz! patrz jak piêknie pachnê! indyjsko!"
od 21.09.2012 ¶wiadoma pielêgnacja MOJE W£OSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za ³opatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2014-12-29 o 16:31 |
|
|
|
#2243 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
Ja dzisiaj nawet nie chcê patrzec na alterrê wiêc umyjê kallosem zobaczymy jak to wyjdzie
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 119
|
Oto ja z wczoraj
w³osom siê zachciewa czego¶ nowego bo bunt troszkê jak widaæ no i chodzi za mn± fryzjer taka zaro¶niêta siê czujê jako¶
|
#2245 |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Chatul - tak dok³adnie, ja po prostu odruchowo ju¿ mówiê bin
pojemniczek czarny na recykling.o tych mê¿czyznach genialne - do tego np. szampony cuchna takim tanim dezodorantem co jest okropne 'nie myj szamponem dla bab, b±d¼ mêski' Wstawiam moje wybiedzone i przerzedzone wlosy zrobione telefonem majacym lat 6 i juz jakosc zaczyna nawalac, takze wybaczyc Dodatkowo bez makija¿u, ale uwa¿am ¿e tu wygl±dam na tyle by siê pokazaæ tak¿e chwalê siê moim ju¿ prawie bobem - nie mam jak uchwyciæ moich w³osów 100% i lepiej widaæ jak twarz te¿ jest. Równie¿ robiê ma³e podsumowanie bo kryzys zacz±³ siê jeszcze przed ¶wiêtami zesz³ego roku,za¶ przerzedzanie w grudniu. Po roku ma³y progres, od pewnego czasu wszystko wraca na tory (od listopada tego roku) i liczê ¿e za kolejny rok bêdê mog³a siê pochwaliæ czym¶ lepszym
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 007
|
Dot.: Krecone cienkie wlosy
Ja bym je sciela, bo szczerze mówiac wygladaj± bardzo skromnie i zaczê³a pielegnacjê. Szczególnie zwroæ uwage na dietê, nie polecam sie faszerowac suplementami tylko jedz owoce, warzywa i inne zdrowe rzeczy.
|
|
|
|
#2247 | |||
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 388
|
Nie ma tak
![]() Mam nadziejê, ¿e co¶ z tym kurierem zrobi±. Najlepiej zg³o¶ sprawê nie tylko sklepowi, ale te¿ firmie kurierskiej (chyba, ¿e to kurier zatrudniony w sklepie, z którego zamawia³a¶). Cytat:
Dezodorant Ziaja z serii Yego te¿ fajnie pachnie. Innych nie znam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2248 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
Wrocilam od fryzjera, jak wejde na komputer zobacze wasze zdjecia. Obcielam z 3-4cm i w koncu po roku, gdzie zaczynalam z golonym karkiem, mam rowny przod z tylem. Za rok chce miec dlugi tyl, krotki przod :p I pocieniowalam mocno gora, wiec jestem zadowolona. Jutro nakladam brazowa szamponetke.
|
|
|
|
#2249 |
|
Raczkowanie
|
Klaudenc, nie wiem czy to kwestia zdjêcia, ale fryzura razem z rysami twarzy wygl±da niesamowicie retro, taki trochê ch³ód i powaga, który mi siê kojarzy z czasami coco chanel czy co¶. ¦licznie!
|
#2250 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 707
|
Cytat:
![]() No to ja te¿ pokazuje moje z dzisiaj. Wreszcie uda³o mi siê, od d³u¿szego czasu, zakrêciæ bardziej boki ![]() W³osy mi strasznie wypadaj± :| Zanim siê dostanê do specjalisty to ju¿ chyba nie bêdê mia³a nic na g³owie.
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2014-12-29 o 17:10 |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

czytam i czytam pigu³kê i faq no i d*pa
szukam szamponu do mycia. Mam baaaaardzo wra¿liwy skalp na ¶rodki myj±ce , reaguje ³upie¿em , plamami czerwonymi , wypadaniem w³osów ale przede wszystkim OGROMNYM ¶wi±dem. Ostatnio gdzie¶ widzia³am pochlebn± recenzjê alterra granatu i aloesu (szampon) wiêc skuszona brakiem SLS kupi³am - ale równie¿ podra¿ni³ , ogromny ¶wi±d. Co by¶cie poleci³y na tak bardzo wra¿liwy skalp? Kiedy¶ my³am szamponem Eco Hysteria tez bez slsów , by³ ¶wi±d ale niewielki. My³am szamponami dla dzieci ale to u mnie siê nie sprawdza - ju¿ po umyciu i wyschniêciu s± "nie¶wie¿e". Nie próbowa³am p³ynów do higieny intymnej (mo¿e warto spróbowaæ).
. I niestety, tutaj obowi±zuje podobna zasada: ka¿demu pasuje co¶ innego. Musisz sama spróbowaæ, by siê przekonaæ.

rosi:

brawo ja. Zamiast poczytaæ polecia³am czym prêdzej do ross.

sp³uczê od¿ywkê i przenoszê je do jutra/pojutrza.jutro lub pojutrze kupiê myde³ko aleppo PO. Nie stosowa³am szamponów skierowanych do azs
no i chodzi za mn± fryzjer taka zaro¶niêta siê czujê jako¶