|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
A ja taka szczęśliwa byłam jak dojarka dojechała, że co do czego nie chciało mi sie jej otwierać i nawet nie wiem czy działa
![]() Lui współczuje - ja nawet teraz nie pamiętam co działo się wczoraj a co dopiero 1,5roku temu
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
haha ja też nie wiem czy moja dojarka działa
może jutro sprawdzę
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się nawet nie chce...
za dużo tam tego i nie ogarniam nawet jak to złączyć i włączyć
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się dziś mega źle czuję
sama nie wiem czy zbiera mi się na wymioty czy na 2 ... jakichś bóli dostałam ( tak jak na @ bolało i zaczynało praktycznie od góry brzucha i schodziło w dół ) tak, że nawet sobie mierzyłam czas, ale z 4 były w ciągu 1 h i teraz spokój. Ehh idę poleżeć
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emdzik mnie Nadia bardzo sie podoba, piękne imie moim zdaniem. Julka tez super, ale Juleczek jest sporo, a Nadii wydaje mi sie ze zdecydowanie mniej. Mojej mamie Kamil tez sie nie podoba ani mojej najbliższej koleżance, tesciowa nam wymyśliła Marcela, ale ja mam "pociąg" do kamilka i cóż zrobię. Dowiedziałam sie tez ze był święty Kamil wiec tez mnie to cieszy chociaz to nie był główny wyznacznik wyboru imienia mimo ze jestem wierząca. ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- A wiecie co? Ja dalej nie sprawdziłam czy zakupiony laktator działa udana jestem
|
|
#1626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale jestem glodna, chcialabym jeszcze godzine wytrzymac, ale chyba nie podołam... Maciejka odpoczywaj! a ja z ciekawości wpisałam św. Ewa i wiecie ze był ktos taki zawsze Ewa to mi sie kojarzyła z pierwsza, grzeszną |
|
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka ehh odpoczywaj.. może to jakieś przepowiadacze były..
![]() Kasia widzisz... to jest nas juz 3 Taaak niech rodzice jeszcze za nas wybierają imiona dla naszych dzieci no oni to już raczej swoją szanse mieli...
|
#1628 | ||
|
Rozeznanie
|
emdzik- jest św Nadia przy okazji mojej Alicji poszukałam Nadii.
Święta Nadia była córką św. Zofii i siostrą św. Wiary (Pistis, Fides) i św. Miłości (Agape, Caritas). Żyła prawdopodobnie w I wieku. - patronka dzieci i męczennic. Symbol odwagi i męstwa. buu007- wiem że wszystko się da załatwić bo ja przeforsowałam u siebie w parafii ślub w piątek. Trochę było zamieszania bo proboszcz psioczył ale w końcu się udało. Z tym chrztem raczej nie dam rady żeby przeszła kandydatura tej mojej koleżanki, a szukać nie będę po innych parafiach bo chcę mieć wszystkie papiery w jednej ![]() Cytat:
ale mój tż się nie zgodziłCytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Ja już po kolędzie, trwała ona może z 10 minut w sumie także ekspresowo. Jedyne co ro zrobiło mi się bardzo miło bo ksiądz pomodlił się za szybkie i sprawne rozwiązanie i zdrową dzidzię ![]() .
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo czyli jest św. Nadia
![]() elegancko aż sprawdzilam Tymoteusza , choć ja nie zwracam na to uwagi,ale był był, aż biografię przeczytałam jego Ogolona Bożenka, Stefcio mógłby wpaść- to bym poopowiadała jak mi szło Mąż sprawdził, czy nigdzie kłaczki nie odstają - kazał czymś posmarować, bo "widzi podrażnienie" za godzinę z ogonkiem wychodzimy, a ja już nóżkami przebieram jestem taka ciekawa jak ta wizyta się potoczy wiecie w ogóle od kilku dobrych lat, chyba 10 - nie macał mnie żaden inny ginekolog tylko ten mój aaaaaaaa boje się Agata- wycieki w ciazy chyba nic nie maja do karmienia piersia, tak mi sie wydaje.... sprawdzilam moje ukochane dziewczece imie: Anastazja - tez byla taka swieta
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-12-29 o 18:35 |
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Agata oo widzisz, dziękuje
ciekawe na czym w koncu u nas stanie..Aga... hahah no ładnie, to tak jakbyś zdradzila tamtego gina Ale trzeba się przyzwyczajać nie wiadomo kto jeszcze Cię tam będzie macał przy porodzie
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego macania przy porodzie to aaaaaaaa tak sie boje jak nie wiem tyle palców, tyle rąk, tyle ludzi
|
|
|
#1632 |
|
Rozeznanie
|
Apropo macania podczas porodu to mój ginekolog ostatnio się uzewnętrznił i zaczął nadawać na położne
że niby po co one masują tym biednym rodzącym krocze. Ze boli to jak cholera jasna a w niczym jego zdaniem nie pomaga. Cholera wie każdy gada swoje a urodzić i tak trzeba
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
Oo o imionach rozmawiacie.... Ja nie mialam duzo do myslenia bo Roberta wybralam juz przed urodzinami Ani mojej... jakbym miala nazwac ja po mojej lalce to bylaby Justynka
![]() My tak wybieramy zeby dzieci nasze mialy latwo tu w irl, ale zeby tez imiona byly 100% polskie przy okazji. przejrzalam imiona na pierwszej stronie i wszystkie mi sie podobaja...a NAtalia chyba najbardziej.... Moje imie tez tu przy okazji chwalilicie wiec milo ![]() Jesuuuu ale dzis jestem slaba, a najwiekszy wysilek dnia to odgrzanie obiadu w mikrofalii i godzina zabawy z Ania.... Teraz siedzi i oglada piosenki na yt .... |
|
|
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
Dużo napisałam, potem zedytowalam i się skasowalo :/
Edytowane przez IncognitoNick Czas edycji: 2014-12-29 o 19:05 |
|
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aga, kciuki za wizytę
![]() Cytat:
mam na razie je w przechowalni . Cytat:
Agata, każdy działa swoim rytmem z tymi zakupami. Poczujesz nagły przypływ energii do zakupów i będziesz jeszcze nam się chwalić ![]() Tak samo każdy organizm jest inny. Mogą u kobiet w ciąży cycki nie boleć, tak samo z tymi wyciekami z cycków. Może lecieć, ale nie musi , a po porodzie mają nawał pokarmu, ze nie wiedzą co z nim zrobić . Nie martw się , będzie dobrze. Najważniejsze, zeby się nie zadręczać Bylismy na spacerku, mroźno fajnie. Któraś z mamuś naszych, chyba Madzia, zjadła paczkę Delicji. Pierwsze co zrobiłam, jak weszłam do sklepu, wzięłam paczkę Delicji i teraz sobie ją zajadam ![]() Mój maż miał takiego stresa, jak ze mną dziś szedł he. Słyszałam tylko: "uważaj!" ; "nie glebnij się", "ciężarna uważaj" i widziałam jego ręce w pogotowiu do łapania mnie Maciejka, leż i odpoczywaj. Niech bóle jak najszybciej miną Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-12-29 o 19:08 |
||
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe mowicie dzis wieczorem Delicje ?
Ja wsuwam dzis Toffifee mniamiiiichodze i podjadam ![]() Wlasnie wysuszylam wlosy, leze jeszcze,ale zaraz zaczne sie ubierac ![]() Ale sie stresowac zaczelam Jak wrocimy i wystosuje telefon do przyjaciolki mojej blizniakowej,to od razu i Wam zdam relacje, trzymajcie kciuki, by lekarz okazal sie fajny,otoczyl mnie swoja opieka i przyjal pod skrzydla jak mnie Tymi kopie caly brzuch skacze juz od godziny
|
|
#1637 |
|
Zadomowienie
|
ja chcę chipsy cebulowe i princessę kokosową
![]() a w lodówce mam jeszcze kawałek sernika, może po niego uderzę
|
|
|
|
#1638 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Justyna też ładne Natalia też mi się podoba..a mężowi nie ![]() Ahh już wszystko nas męczy Kochana ja teraz jak coś dużo pisze i się boje że się nagle coś stanie, to robie sobie 'kopiuj' tak na wszelki wielki :P polecam ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Olcia tak ja jadłam delicje smacznego haha ![]() Ja później jeszcze zjadłam kilka merci to ile ostatnio pożeram słodkiego to jakiś koszmar... i sie dziwie ze przytyłam 1,5kg w święta ![]() A teraz zjadłam jabłko, 2 mandarynki i pomarańcze.. (w sumie też słodkie ) i Młoda tak szaleje że aż nie wiem jak usiąść, wywaliła mi du.pke w żebro ![]() Lui dobra mieszanka
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz wychodzimy hihi ale mam zimne ręce ze stresu
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam
.. lekarz na pewno będzie super Nie mogę doczekać się relacji ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- IVA A co u Ciebie? Jesteś po wizycie?
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę juz przed gabinetem,
juz 3 razy siku ze stresu byłam haha
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
jestem,jestem ale mnie tak dziś gin w...ł że
![]() ![]() ![]() na początku zapytał jak się czuję.ja na to że dobrze (w 3 ciąży wszelkie bóle,zgagi i szalejące tętno nie robią na mnie wrażenia więc myślę sobie co mu będę marudzić) a on do mnie że w takim razie nie ma podstaw żeby mi L4 wypisać bo jakby mnie zus sprawdził to co...jak ja przecież okaz zdrowia ![]() z łaską wypisał i tak wyglądała cała moja wizyta... aaaa i pocieszam wszystkie = mam już 15 kg na plusie i chyba dobije do 70kg...także czytam was cichutko i próbuje ukoić zszargane nerwy
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba będzie opóźnienie bo jakąś ciężarówka inna jest,właśnie jej facet wszedł do środka chyba na usg
|
|
#1646 |
|
Konto usunięte
|
iva no co Ty? wariat jakiś?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1647 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1648 |
|
Rozeznanie
|
a ja wcinam kolacyjke i gotuje zupe na jutro.
Jutro ma przyjechac kurier zabrac moja paczke od mamy wiec pewnie w przyszlym tyg uskutecznie w koncu pakowanie torby do szpitala. Madzia mi sie bardzo Nadia podoba, a Julka tez ladnie, ale ja mam dwie w najblizszej rodzinie, wiec juz mi sie to imie troche przejadlo. 1141655 kciuki za wizyte Zia my wlasnie tez szukalismy w miare uniwersalnego imienia i stanelo na Sarze. paulinaja to mam na na plusie 13 kg,alae zauwazylam, ze tak od miesiaca jakos tak mi waga mocno w gore nie idzie. Powiem Wam, ze w sumie gdyby nie te dodatkowe kg i czasem to, ze nie moge spac, to az nie moge uwierzyc ze juz w 34 tygodniu jestem... w sumie ta moja ciąża to jakas taka bezobjawowa. |
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Iva no co Ty? ;/ co za gin :/ no szczęka mi dosłownie opadła...
A co z córą ? Hahaha racja
|
#1650 |
|
Raczkowanie
|
ehh ja to nigdy jego humoru nie ogarne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

sama nie wiem czy zbiera mi się na wymioty czy na 2 ... jakichś bóli dostałam ( tak jak na @ bolało i zaczynało praktycznie od góry brzucha i schodziło w dół ) tak, że nawet sobie mierzyłam czas, ale z 4 były w ciągu 1 h i teraz spokój. Ehh idę poleżeć

no oni to już raczej swoją szanse mieli...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

haha