|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyprest - nowe tabletki
Witajcie
![]() ja po cyprest nie mam jakis złych objawów tzn chyba przytylam 3 kg alre ot nie duzo zwazywszy ze nie pilnowalam diety ;-) piersi urosły i to o duuuuzo,brzuch ani reszta nie bolały , cera taka sama jaka byla,wlosy w taki sam sposob sie przetłuszczaja ![]() dziewcyzny a czy one sa tak samo antykoncepcyjne jak inne? wiecie bo ja do dzis myslalam ze tak ! ale kolezanka mnie nastraszyla i powiedziala ze one nie sa anty i ze jak facet skończy "we mnie" to ze zajde w ciąze . no i sie wystraszylam choc czytalam ze sa antykoncepcyjne. a wiec prosze o uświadomienie bo chyba zwariuje zważywszy ze zabezpieczam sie tylko tymi tabletkami ![]() pozdrawiam ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
tak, czytalam cyztalam ! ale wiecie jaka jest moc plotek wiec sie przestrasyzlam i wołam sie spytac dziekuje za odpowiedz
![]() ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
przeczytalam ulotke jakis czas temu ale ja wyrzucilam i załuje :| musze czkeac az nowe opakowanie kupie wtedy sie jeszcze raz sama upenie jeszcze raz dziekuje
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Przyczajenie
|
mam pytanko moze troche glupie...ale chcialabym wiedziec kiedy-od momentu zazycia pierwszej tabletki- mozna zacząć wspolzycie? czy trzeba je najpierw brac przez jakis czas?z gory dziekuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
hmm mi lekarka mowila ze po 24 godzinach ale to by trzeba bylo przeczytac ulotke, mnie zawsze nurtuje pytanie czy w czasie przerwy 7 dniowej jest sie "zabezpieczonym"
ale na szczescie w tym tygodniu kupie sobie nowe opakowanie bo teraz mam 7 dniowa przerwe i w koncu sie wsyztskiego dowiem co i jak ! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam cieplutk
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ~~Syndi 35-nowa tabletka antykoncepcyjna~~
Też jestem ciekawa biorę Yasmin na skórę działa ale może ta nowa pigułka ma mniejszą zawartość hormonów bo dla mnie to ważne a nie chce przerzucać się na plastry. Czekam razem z Tobą na opinie
![]()
![]() |
#460 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pozbycie się nagromadzonej wody po Diane 35
BADANIA BADANIA BADANIA!!! IJESZCZE RAZ BADANIA POZIOMU HORMONóW!!
Nie ma czegoś takiego jak przypisywanie sobie samej tabletek- "bo koleżanka mówiłą,że jej pomogły"!!! ![]() A propos wody w organiżmie-po odstawieniu DIANE 35 w ciągu 3 tygodni "WYPOCIŁAM s siebie całą wodę w słońu-a przynajmniej takie odniosłam wrażenie,bo woda w upał dosłownie kapała mi po twarzy/!/ czego wcześniej nie miałam ![]() Różnica wagi w czasie przyjmowania i nieprzyjmowania tabletek -ok 3 kg . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
hahaha genialne - pięknie ujęłaś sedno sprawy.
może i po diane 30 tys lasek przytyło, ale ty będziesz tą 30001, która schudnie. gdybać to sobie można, jak mówią.
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
podajcie proszę dokładną zawartość hormonów
bo z informacji, które znalazłam w necie wynika, że to dokładnie to samo, co diane35 (te same rodzaje hormonów + identyczny skład chemiczny, tyle że otoczka syndi ma o 20000 więcej poliwinylopirolidonu, co z naszego punktu widzenia oznacza totalnie nic). zresztą tabletka jest produkowana przez pewien duży niemiecki koncern z siedzibą w hamburgu, który nie ukrywa, że ma zamiar stanowić konkurencję wobec scheringa ![]()
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
posty opisujące Diane-35 i Cyprest odnoszą się też do SynDi-35, bo te leki mają takie same składy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Raczkowanie
|
![]()
to ja podziekuje brałąm diane i każdej odradzam, przestałam brać i miałam mase skutków ubocznych a jak ta sindi- 35 ma taki sam skład to ja napewno nie
![]() |
#465 |
Zadomowienie
|
kurde teraz to już mnie nastraszyłyście :/ mi ginek przepisał diane 35 ze względu na mój trądzik i przetłuszczające się włosy :/ ale teraz boje się je brać bo nie chcę utyć
![]() ![]()
![]() |
#466 |
Raczkowanie
|
dostałam dziś receptę od ginki na te tabletki wcześniej stosowałam Diane ale odstawiłam naiwnie myśląc że trądzik nie wróci teraz zaczynam od nowa z Syndi-35 lekarka mówiła że to nowsze tabl od Diane ale jak piszecie że taki sam skład to tylko inne opakowanie po refundacji ma kosztować ok 9,25zł jak widziałam u ginekologa więc cena taka sama jak za Diane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mogłabyś napisać jak długo brałaś diane i jakie masz skutki uboczne? Mimo wszystko warto wiedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki!wiecie co-coś ze mną nie tak po tych syndi
![]() ![]() ![]()
![]() |
#469 |
Raczkowanie
|
_masz jakis skutek uboczny?! powinnas pojsc do lekarza i on ci powie czy odstawic czy skonczyc opakowanie..
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie dziewczyny,
bardzo zależy mi na informacji, czy tabletki Cyprest można wziąść w 8 dniu ,czyli po 7-dniowej przerwie od zastosowania innych tabletek, tzn u mnie jeanine. Na ulotce jest napisane, że należy rozpocząć nowe opakowanie tabletek, jesli poprzednio stosowalo sie natykoncepcje hormonalna, bez robienia 7 - dniowej przerwy. Tyle ,że ja ją zrobiłam. Teraz się martwię o skuteczność tabletki? bardzo Was proszę o pilną odpowiedź... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Przyczajenie
|
Dot.: Diane 35 - Brak Okresu W 7-dniowej Przerwie
a jaka jest skutecznośc antykoncepcyjna diany?? wiem ze to jedne z dość "mocniejszych" pigułek...
ja po skonczonym opakowaniu dostawałam miesiaczke 2 dnia przerwy, gdy ostatnio zaczelam nowe opakowanie, trzecia pigułke wzielam za pozno o jakies 11 godzin , oczywiscie niezabezpieczam sie w inny sposob, teraz mija juz 3 dzien przerwy i nic a co najgorsze ze mam temperature.. czy to mozliwe zebym byla w ciazy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Przyczajenie
|
JA kupiłam Syndi w Poznaniu za 7, 50! Tez brałam Diane, jekiś rok. Oczywiście cera była super. Potem odstawiłam, rodziłam dzieci i brałam Jasminelle, ale jest na mnie zbyt słabe. Teraz mam Syndi- biorę drugi miesiąc i cera wróciła do normy. Nawet włosy mi się mniej przetłuszczają. Nie wiem, czy to tez nie jest moje nastawienie psychiczne, ale jest lepiej.
Wiem, że skład jest ten sam, ale jest wyprodukowane nowocześniej. A cena niższa, albo prawie taka sama. Chyba lepiej cos nowego, niz stare leki. W końcu technologie idą do przodu, wszystko się bardzo zmienia. A jakie macie uboczne działania? Napiszcie coś! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Raczkowanie
|
Ano właśnie ja też dziś pierwszy dzień wzięłam Syndi. Mam nadzieję, że skutków ubocznych nie będzie, mój organizm tak naprawdę w ogóle nie jest przyzwyczajony do leków, bo raczej nie chodzę do lekarzy... Ale z trądzikiem, który teraz (mam 19 lat) jeszcze mi się nasilił walczyć trzeba. Zobaczymy jak będzie za pare tygodni..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Rozeznanie
|
Tak jak napisala Aardat Lilth ja tez moge polecic dziewczynom Diane bo sama ja biore i czuje sie tak jakbym nic nie brala...a naparwde naczytalam sie wszystkich niepochlebnych opinii na jej temat....i co?ZYJE...nic mi po nich nie jest i mozecie sobie mowic ze polecam, czy nie polecam a to tak naprawde zalezy od organizmu kobiety a wiadomo ze nie ma dwoch takich samych orkanizmow i to co sie przytrafilo jednej nie znaczy wcale ze drugiej tez ma sie to przydarzyc...jakby diana byla rzeczywiscie taka straszna jak niektore dziewczyny pisza to wyprowadziliby ja z obrotu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
orientuje sie może ktos.. Na ulotce cyprestu napisano że nie zaleca się stosowanie cyprestu tylko do doustnej antykoncepcji.. Ja własnie chciałam jako antykoncepcyjny...:confus ed: Dlaczego sie nie zaleca?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Rozeznanie
|
To dziwne,że skoro nie masz problemów z cerą lekarz przepisał ci Cyprest :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
witam dziewczynki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Przyczajenie
|
Hej. Od 4 dni biore cyprest. poprosilam moja ginekolog zwyczajnie o jakas dobra antykoncepcje. Nie wiedzialam dotychczas nic odnosnie tych tabletek wiec postanowilam troche poczytac o nich,dlatego tutaj jestem. Nie interesuje mnie cena, a zainteresowalo mnie to ze to rownierz lek przeciwko tradzikowi. zupelnie nie rozumiem dlaczego moja ginekolog mi je przepisala skoro ja problemow z tradzikiem nie mam. teraz sie zastanawiam czy sens to dalej brac. w sumie nic mi po nich jest choc to dopiero kilka dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to cyprest jest polskim odpowiednikiem diane 35
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.