|
|
#1831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Asia cudowności
ja właśnie zjadłam obiad, potem budyń i teraz zaległam. Miałam prasować, ale to nie mój dzień... i wrzuciłam pranie małej. Małe ciemne
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Aga,
wysłało się do niego zaproszenie do aplikacji i teraz musi się zgodzić chyba,że mogę go śledzić... za cholerę się nie zgodzi |
|
|
|
#1833 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Asia!!! Ale ciuszki!!! Padlam, język mi zwisl do samej ziemi przepiekne!!! Tez chce takiego tatę ![]() Moj ostatnio zasypuje mnie smsami o roznorakiej treści... ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Aaaaa skleroza!!! Ewcia gratki, ze wychodzisz do domu super ![]() Ja dzis byłam z cora na szczepieniu przeciw ospie na drugiej dawce juz. I babeczka sZczepiaca mi "pojechała", ze zawaliłam nie sZczepiaca córy na pneumokoki. Hmmm nie wiem, moze i zawaliłam, moze nie. Ja rownież sZczepilam dodatkowymi szczepionkami ale nie uważałam zeby skorzystanie z nich wszystkich było absolutnie konieczne, zwłaszcza ze moja cora nie chodziła do żłobka.
27.07.2008 r. Olcia 01.02.2015 r. Kamilek Edytowane przez Kasiulka22 Czas edycji: 2014-12-30 o 14:29 |
|||||
|
|
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
O rany ale bombaaaa
Mi by się przydała taka aplikacja, tylko najpierw muszę telefon zmienić bo mam starego lumpa mamy i zawsze mi było szkoda kupić coś innego bo w pracy jak byłam (fabryka) to ręce zawsze uklejone w krówce i na szybko mogłam tylko wyciągnąć, a jak poszłam na zwolnienie to stwierdziłam że teraz w ciąży to już w ogóle nie opłaca się kupować czegoś fajnego żeby nie było szkoda jak zgubię. I co zgubiłam telefon raz pamiętacie? Jakiś facet oddał koleżanka po niego podjechała i wróciła z nim szybciej ode mnie :P Brzuch mnie znowu boli i taki wzdęty jest bardzo. Myślicie że po pasztecie moim dietetycznym z kiszonym ogórkiem tak może być?
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Też już mam tą aplikację Nie płaci się za nią? Bo ja nie wiem gdzie to się sprawdza :P |
|
|
|
#1836 |
|
Zadomowienie
|
Kasia na ciążowej aplikacji pojawiła mi się taka wskazówka:
"Czy wiesz, że mozesz spróbwać nakłonić dziecko do obrotu z położenia miednicowego do główkowego poprzez przyjmowanie odpowiednich pozycji. pozycje sprzyjające obróceniu się to: - lezenie na plecach z biodrami uniesionymi na kilku poduszkach - klęczenie z ramionami i głową opuszczonymi jak najniżej i wysoko uniesionymi biodrami. Dodatkowo można nimi wykonywać okręzne ruchy albo po prostu wyfroterować podołgę" hmmm... jak jeszcze te pozycje wydają mi się sensowne, to froterowanie podłogi pupą jakoś do mnie nie przemawia ale może można spróbować? |
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Ja własnie się zastanawiam nad tymi dodatkowymi szczepionkami. Obowiązkowe owszem, ale mam mieszane mysli co do dodatkowych szczepień
chyba sobie je odpuszczę...Któregoś dnia, mój mąż wrócił z pracy i powiedział, abym powoli oszczędzała kasę, bo jego kolega szczepił dziecko własnie na pneumokoki, które kosztowały 1800 zł
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-12-30 o 14:56 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wez go na argument z porodem Cytat:
![]() noooo bomba to juz wiecie co robilam, że Tym sie obrocil wiecie co...wlasnie pogadalam przez telefon ,bo T. zadzwonila ![]() a w mdzy czasie zaczelam pakowanie torby i...stwierdzam, ze mam za mała wsadzilam dwie paczki podkladow domajtkowych i....masakra musze zmienic torbe doloze tylko kosmetyki i wode +smakolyki i jest wsio, a jeszcze szlafrok i chyba do porodu kupie cos na ramiaczkach dzidziowa tez pakuje , pampersy dolozylam na razie 20szt bo wiecej mi sie nie miesci, ciuszki sa, jakies gadzety kosmetyczne, kocyk sie nie miesci
|
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
ja nie szczepilam corki na zadne dodatkowe ani skojarzone
gdzies kiedys sluchalam ze te szczepionki sa na wirusy z tamtego sezonu a co sie wykluje w przyszlym to niewiadomo przeciez i tak od wszystkiego nie da sie zaszczepic najgorsze dla mnie jest podejscie pediatry kiedy ze zdziwieniem pytal czemu nie kupilam skojarzonej przeciez to mniej kluc. czulam sie jak wyrodna matka oszczedzajaca na dziecku. ale wg mnie lepsze pojedyncze. jestem juz po wizycie i gbs. nie bylo strasznie ale nie lubie sie tak obnazac z tym grubym du****em. a u mnie te bad za friko. tzn poszlam do lab z posiewem i skierowaniem Ewek super ze sylwester w domku
|
|
#1840 |
|
Rozeznanie
|
Mała będę robić z lososiem, z tunczykiem, z paluszkami krabowymi a dodatki ogorek , serek philadelfia, awokado, wasabi..
Aga dziś sciagam te aplikacje! ![]() Powiem Wam ze ja ze szczepieniami w zupełności polegam na mamie bo ona zajmuje się tym od lat, także będę Wam pisać na bieżąco czym wnusia swojego pierwszego szczepi a czym nie. Ewa super ze puszczana Cie do domku
Edytowane przez d_a_r_i_a Czas edycji: 2014-12-30 o 15:20 |
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
ah ah mniam
moja ulubiona klasyczna wersja sushi Ja lubie tez dosypac sezamu
|
|
#1842 |
|
Zadomowienie
|
my jeszcze czasem mango dodajemy
|
|
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziś porobiłam trochę zdjęć wyprawkowych. Od jutra zaczynam prać ciuszkiii!
|
|
|
|
#1844 |
|
Konto usunięte
|
daria to będę czekać na info co do szczepien:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Tuli - doczekać się prezentacji nie mogę tych cudów
![]() ![]() Mi zostało do wyprania: białe prześcieradło, ten podkład na materac i pokrowiec na materac też upiorę
|
|
#1846 |
|
Raczkowanie
|
Agula, mogę tu wrzucić jak chcesz.
![]() Mi do wyprania zostało... wszystko! I torbę jeszcze muszę spakować, ale czekam na Gemini...
|
|
|
|
#1847 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
tuli dawaj zdjecia
![]() Ewekooo, Logoasia super ze juz wychodzicie!!! Asia jakie cudne ciuszki, ten mis z pierwszego to normalnie aaaa! I jak duzo tata nakupil! Ja wlasnie pozarlam pierogi swiateczne z miesem z kubkiem barszczu, poprzedzone kulkami lindor i mandarynkami. a niby nawet glodna nie bylam
Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2014-12-30 o 15:32 |
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ah sama nie wiem czy chce, bo bede wzdychac, jeszcze skurczy dostane Dawaj ![]() ![]() ![]() hihihih
|
|
|
#1849 |
|
Raczkowanie
|
No to fotki Wam wrzucam, a co.
![]() Najadłam się ciastek korzennych i Synalek ma czkawkę.
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żartuję ![]() Śliczności naprawdę ![]() W ogóle nienawidze moich sąsiadów z góry chyba, wypuszczają swoje rzwrzeszczane dzieciaki na klatkę, by się bawiły. Walą w kaloryfery na klatce, jeżdżą jakimiś autami, biją się, drą, ryczą...masakraaaaaaaaaaa biegają..... - mówię wam, skuteczna antykoncepcja jak się tego posłucha Domu nie mają czy co ? ![]() już od 30 min tak szaleją ....
|
|
|
#1851 |
|
Raczkowanie
|
Poszłabym i zwróciłabym uwagę sąsiadom. Nienawidzę nieszanowania spokoju innych ludzi.
|
|
|
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
ja rowniez bede podczytywac jak szczepisz bejbika
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale juz sie uciszylo....masakra, zrobili sobie plac zabaw na klatce oby mi tak nigdy nie odbiło :/
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. a jakie macie ochraniacze przed wilgocia na materac do lozeczka?
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka- dobrze, ze moj ojciec nie potrafi pisac sms-ow
![]() Ewa- jeeeej jak fajnie, ze wychodzisz do domu Ja juz na szczescie po gbs, dziwne uczucie takie gmeranie w tylku Aga- zapomnialam napisac, ze super fajowsko, ze Tymian sie obrocil Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1856 |
|
Wtajemniczenie
|
Tuli śliczności
Aga ja też bym zwróciła uwagę Właśnie ujrzałam wypłatę Tż i już wymyśliłam co tu zrobić żeby trochę wydać Zamówię opaski dla Madziulki A ja się umówiłam na 18 i mnie zaczyna czyścić
Zuzanna Magdalena Edytowane przez MaamaaZuzi Czas edycji: 2014-12-30 o 16:11 |
|
|
|
#1857 |
|
Wtajemniczenie
|
Meire ja nie kupuje żadnych podkładów pod prześcieradło bo jakos wolę wyprać i wysuszyć prześcieradło niż żeby mi dziecko spało na folii i się pocilo
|
#1858 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie tak sobie myślę że jak mnie zacznie brać na poród, skurcze i te sprawy to ja chyba Wam jednak nie powiem.
Bo wiadomo ile h może to wszystko trwać a nie wiadomo jak to będzie czy będę w stanie co jakiś czas napisać do którejś że już czy jeszcze a po co taki stres. Bo myślę że wszystkie będziemy każdej poród przeżywały. A po fakcie to już będzie inaczej.
|
#1859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moj sie niestety nauczył
|
|
#1860 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy wam też już opada brzuch? Ja wczoraj zauważyłam że lżej mi się oddycha i nie mam tak często zadyszki, potem okazało się ze mi się pod pępkiem z prawej strony skóra rozlazła na powierzchni kilku cm2 i wygląda jakby to były mega zmarszczki-rozstępy a dzisiaj zauważyłam że gorzej mi zapiąć kurtkę pod pępkiem a nad nim lżej a wcześniej było inaczej. Nie przytyłam nic. No i mama dzisiaj mi potwierdziła ze mam jakiś inny brzuch
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.

Życzę Ci tego, skoro tak mocno jesteś na nie dla cc....![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

chyba sobie je odpuszczę...