Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-30, 12:37   #2821
Wika28
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49520306]Dziewczyny jak to jest z tą mowa? Jak dziecko powtarza słowa, to też się liczy? Bo Artek się wielu słów uczy i zna już na pamięć, ale wiele po prostu znakomicie odtwarza, np. wczoraj z TZem powiedział : Dzizas [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Mojej Kasi nie było z nimi?
może i była, ale pewności nie mam, bo nie ogarniałam tych wszystkich sprinterów

Iza, szalonej imprezy dla Dominika

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Kocurku, a Ty pamiętasz, że masz u mnie kombinezon dla Marcelka?
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 12:46   #2822
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość

Kocurku, a Ty pamiętasz, że masz u mnie kombinezon dla Marcelka?
O kurczaki...faktycznie..

Zapłacony jest nie?

Jak tak dalej pójdzie, to zapomnę jak się nazywam niedługo

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 12:50   #2823
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
O kurczaki...faktycznie..

Zapłacony jest nie?

Jak tak dalej pójdzie, to zapomnę jak się nazywam niedługo
zapłacony, tylko na adresik czekam
Stary 2014-12-30, 13:15   #2824
rena5
Zakorzenienie

mam wyniki wymazów z gardła - grzybów nie wyhodowano a bakterie 2, ale należące do flory fizjologicznej gardła zgłupiałam do reszty - skąd ten kaszel

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 13:23   #2825
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Rena może alergia?
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 13:30   #2826
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Rena kciuki!

Domiś 100 lat rośnij zdrowo :+

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 13:39   #2827
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj naj naj naj dla Dominika! Przede wszystkim dużo zdrówka!

Monika super że fajnie na basenie było.

Anita Maksio tez pije z bidonu
Oczywiście częściej się nim po prostu bawi ale on ogólnie pić nie lubi. Dzięki za rady co do nawilżacza. Porządne umycie pomogło

Maksio dostał dzisiaj dywanik z ikei Bardzo fajny. Polecam.
Pokaż
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
aaaa
nie projektuj!
ma jeszcze masę czasu. masę!

zdrowe

jak idzie?

Sto lat dla Dominika!

Dobrze byliśmy po jeszcze kilka drobiazgów i konczymy dekorować pokój.Goście bedą na 16.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 13:59   #2828
krolewna1986
Wtajemniczenie

Domiś sto lat!!!!

Renia czekam na wieści z wizyty

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 14:07   #2829
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
U nas ostatnie szykowanie do roczku.Solenizant śpi.Za 20 minut minie rok od tej najpiękniejszej w życiu chwili kiedy po raz pierwszy wziełam moje dziecko w ramiona
Sto lat kochanie!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 14:55   #2830
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
waderka- a Ania przełyka- czy często tylko ssie? Jak widziałam, że Tośka "kombinuje" to zabierałam (.) , próbowałam przystawić ponownie ale jak nie jadła to znowu (.) wyjmowałam
kochana- jako mama dziecka które "je" i dziecka które "nie je" napiszę tylko, że karmienie jest piękne jeżeli nie trzeba zmuszać ani siebie ani dziecka- jeżeli czułabym, że dla mnie kp staje się udręką mimo tego, że podejmowałam dość długo próby albo, że muszę malucha zmuszać do jedzenia mimo, że on jeść nie chce to wybaczyłabym sobie podanie mm- to nie umniejsza Twojej miłości i nie czyni Cię gorszą Mamą
tylko pamiętaj, że może się okazać, że mm w kwestii wagi nie zmieni aż tak wiele....
Przełyka szybko przez pierwsze 10-15 minut, potem sobie przysypia, je tylko to co samo jej zleci z cyca. Ale jak zabiorę cyca to chce z powrotem. Jak przyśnie to śpi króciutko i znowu szuka cyca. Jedynie w nocy uwija się z jedzeniem, ssie raz dwa i spać.
Dziewczyny nie ma się co oszukiwać. Przez 2,5 miesiąca (od porodu) przybrała zaledwie kilogram. A przez ostatnie półtora miesiąca (na samym cycu) tylko 400g. I już się nie łudzę, że obejdzie się bez mm. Na początku (po szpitalu) na mm przybierała, więc to raczej wina cyca / nakładek / ssania, czegoś raczej po tej stronie.
Wizyta 5 stycznia. Tego dnia też bioderka.

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 14:56   #2831
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Domiś 100 lat!

Kucyku, a czy Ty się czasem nie martwiłaś ostatnio, że Maksiu się za wolno rozwija fizycznie? Daj spokój z tym logopedą. Artek nigdy specjalnie nie gugał, a teraz bardzo dużo mówi.
To moje zamartwianie się o jedzenie to takie szczęście w nieszczęściu - nigdy specjalnie się nie przejmowałam rozwojem fizycznym czy umysłowym Artka, bo myślałam o mleku/jedzeniu - i na dobre mi to wyszło, bo się całkiem dobrze rozwinął fizycznie, a teraz i intelektualnie nieźle mu idzie

I chciałam ogłosić, iż stworzyłam memu dziecku mikołajową traumę. Artek się tuli ze strachu, jak widzi mikołaja na obrazu z czekolady. Mikołaja-pozytywkę musiałam schować, bo Młody nie chciał wchodzi do pokoju, w którym stała. Brawo ja ! Ciekawe, czy i kiedy mu to przejdzie...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 15:15   #2832
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Jakub w koncu padl. A juz nastawialam sie na dzien bez drzemki. Nie wiem co do tej basenowej wody dodaja...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 15:32   #2833
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Iza taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20101871/

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Perse A ma racje . Przecież Mikołaj z wyglądu straszny jest
Stary 2014-12-30, 15:36   #2834
BERBIE
Zakorzenienie

wika co u Ciebie? jak poszukiwania mieszkania?
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
dzięki jak wstałam, to jakby lepiej nawet lekkie śniadanie zjadłam, ale w żołądku muli nadal więc jeszcze nie do końca jest dobrze...mam nadzieję, że przejdzie wreszcie, bo mam już dość...
a jak kaszel? o której dziś wizyta?
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
My po basenie. Jakubowi dziasla troche dokuczaly, Ewcia zadowolona, 40 minut wytrzymala, ja troche sobie poplywalam. Mam nadzieje ze to nie ostatnie takie wyjscie.
ile miesięcy ma Ewa?

Cytat:
Maksio dostał dzisiaj dywanik z ikei Bardzo fajny. Polecam.
wygląda super. powiesz za jakiś czas jak użytkowanie? czy się śmieci nie biorą do niego
Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Przełyka szybko przez pierwsze 10-15 minut, potem sobie przysypia, je tylko to co samo jej zleci z cyca. Ale jak zabiorę cyca to chce z powrotem. Jak przyśnie to śpi króciutko i znowu szuka cyca. Jedynie w nocy uwija się z jedzeniem, ssie raz dwa i spać.
Dziewczyny nie ma się co oszukiwać. Przez 2,5 miesiąca (od porodu) przybrała zaledwie kilogram. A przez ostatnie półtora miesiąca (na samym cycu) tylko 400g. I już się nie łudzę, że obejdzie się bez mm. Na początku (po szpitalu) na mm przybierała, więc to raczej wina cyca / nakładek / ssania, czegoś raczej po tej stronie.
Wizyta 5 stycznia. Tego dnia też bioderka.
jakaś dziwna ta wasza historia. dla mnie to zagadka.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49525217]I chciałam ogłosić, iż stworzyłam memu dziecku mikołajową traumę. Artek się tuli ze strachu, jak widzi mikołaja na obrazu z czekolady. Mikołaja-pozytywkę musiałam schować, bo Młody nie chciał wchodzi do pokoju, w którym stała. Brawo ja ! Ciekawe, czy i kiedy mu to przejdzie...[/QUOTE]
może przez rok zapomni
Stary 2014-12-30, 16:01   #2835
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
wika co u Ciebie? jak poszukiwania mieszkania?
codziennie przeglądam ofertę - nic nie ma jest kilka ładnych mieszkań, takich, jak chcemy, ale w zupełnie innej dzielnicy. Ale to przeglądanie trochę mnie zainspirowało do małego remontu w naszym obecnym i jeśli mąż to wytrzyma, to zrobimy na wiosnę kolejny remoncik
a poza tym trauma przedszpitalna nie mogę zgrać doktorka, radiologa i polożnej w jednym terminie. Jutro ostatecznie się dowiem, czy radiolog 2 stycznia będzie w szpitalu, czy czekam na kolejny odpowiedni dzień cyklu do 27 stycznia z tym nieszczęsnym hsg. Liczę na to, że się odwlecze, choć chciałabym też już mieć to za sobą
Stary 2014-12-30, 16:03   #2836
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Zebra a Tosia lubi taki gwar? nie przeszkadza jej? Co do butelki, to ja bym już chyba podjęła po mały próbę podania. Moja E. jak miała miesiąc czy dwa to pięknie piła z butli moje mleko. Potem zaprzestałam podawać butelkę i teraz nie tknie się jej.
anitko- dziecię, które większość czasu spędza w pokoju z roletami, pod kluczem- zamknięte aby młodsza siostra mu krzywdy nie zrobiła jest prze szczęśliwe gdy znajdzie się w centrum "gwaru"
jak nie zamknę sypialni i zostawię Tosię na naszym łóżku to Kasia próbuje ją wziąć na ręce, podnosić lub ciągnie za głowę
jak dam do łóżeczka- ułożę małą najdalej jak można- pod ścianą to Kasia wychodzi na łóżeczko łapie Tosię za rękę i ciągnie za rękę na drugi koniec łóżeczkawięc albo przy nich obydwóch siedzę i ani głowy obrócić nie mogę bo już Kasia szarpie z miłością Tosię albo Tosia w sypialni leży (na szczęście bardzo dużo śpi) przy włączonej niani elektronicznej
będę próbować ściągać mleko i podoawać....

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49525217]Domiś 100 lat!
I chciałam ogłosić, iż stworzyłam memu dziecku mikołajową traumę. Artek się tuli ze strachu, jak widzi mikołaja na obrazu z czekolady. Mikołaja-pozytywkę musiałam schować, bo Młody nie chciał wchodzi do pokoju, w którym stała. Brawo ja ! Ciekawe, czy i kiedy mu to przejdzie...[/QUOTE]
nie tylko Ty
chciałam stworzyć klimat jak u mnie w domu w dzieciństwie
pierwsze "podejrzane" rozmowy z Tz-etem przy dziecku "Był, uciekł, widziałeś go, przyjdzie, nie przyjdzie, tam stał"
potem Tz-et poszedł zadzwonić na domofon, odebrałam, poinformowałam Kasię ze to Mikołaj, zeszłyśmy do korytarza, za drzwiami na zewnątrz były prezenty i Tz-et rozkładający ręce, że "Był ale musiał lecieć..."
Do tej pory dziecko nie chce mi się samo po domu przemieszczać i do okna podchodzić- ciągle jest "Mama oć tam"

Cytat:
jakaś dziwna ta wasza historia. dla mnie to zagadka.
dziwna bo Mama jadka NIGDY nie zrozumie mamy niejadka

rena- kciukam

Dominiczku- 100 lat
dopiero co pisałam z izą na temat położnej i składałam gratulacje a tu już rok...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-12-30 o 16:05
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 16:12   #2837
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Rena może alergia?
nie wiem...nigdy czegoś takiego nie miałam

Cytat:
a jak kaszel? o której dziś wizyta?
bez zmian o 17:30 teoretycznie - zobaczymy jak w praktyce wyjdzie...

Cytat:
Liczę na to, że się odwlecze, choć chciałabym też już mieć to za sobą
trzymam kciuki żeby się nie odwlekło

------------------------------------------------------------------
chyba wracam do żywych tak mnie naszło na pomidorówkę z ryżem, że sobie ugotowałam i wyszedł cały wielki garnek no i zjadłam całą miskę - tak to ja mogę żyć - czekam na efekty a raczej ich brak

Stary 2014-12-30, 16:14   #2838
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
codziennie przeglądam ofertę - nic nie ma jest kilka ładnych mieszkań, takich, jak chcemy, ale w zupełnie innej dzielnicy. Ale to przeglądanie trochę mnie zainspirowało do małego remontu w naszym obecnym i jeśli mąż to wytrzyma, to zrobimy na wiosnę kolejny remoncik
a poza tym trauma przedszpitalna nie mogę zgrać doktorka, radiologa i polożnej w jednym terminie. Jutro ostatecznie się dowiem, czy radiolog 2 stycznia będzie w szpitalu, czy czekam na kolejny odpowiedni dzień cyklu do 27 stycznia z tym nieszczęsnym hsg. Liczę na to, że się odwlecze, choć chciałabym też już mieć to za sobą
żebyś jak najszybciej miała to za sobą
Cytat:
dziwna bo Mama jadka NIGDY nie zrozumie mamy niejadka
nie w tym znaczeniu dziwna, nie uważam Anię za niejadka. myślę, że ona je. tylko w jakiś zaczarowany sposób słabo przyrasta.
zeberko jak relacje z teściową? ostatnio jakoś nic nie piszesz na ten temat, więc rozumiem, że jakoś nauczyłyście się żyć pod jednym dachem?
Stary 2014-12-30, 16:37   #2839
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
zeberko jak relacje z teściową? ostatnio jakoś nic nie piszesz na ten temat, więc rozumiem, że jakoś nauczyłyście się żyć pod jednym dachem?
jakoś
chociaż łatwo nie jest
wczoraj wieczór mieliśmy księdza po kolędzie - chcieliśmy aby poświęcił nam mieszkanie więc z tej racji szykowałam poczęstunek
Tz-et załatwiał sprawy na mieście i prawie cały dzień go nie było
gdyby nie teściowa, która zabawiała mi dzieci kolędnicy nic by nie zjedli i przyjęłabym ich w bałaganie
ale jak wytłumaczyć kobiecinie, która pomocą Ci służy, że dziecka 3 miesięcznego nie trzyma się na kolanach w pozycji siedzącej...
(prawie zemdlałam jak zobaczyłam, od razu zgarnęłam do karmienia...)

rena- a może suche powietrze w mieszkaniu powoduje u Ciebie kaszel?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-12-30, 17:44   #2840
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
nie w tym znaczeniu dziwna, nie uważam Anię za niejadka. myślę, że ona je. tylko w jakiś zaczarowany sposób słabo przyrasta.
Je na pewno aż jej się ulewa, i tym razem jestem pewna, że to z przejedzenia. Nie płacze jeść, a ja ją karmię

Cytat:
a poza tym trauma przedszpitalna nie mogę zgrać doktorka, radiologa i polożnej w jednym terminie.
Nie mogą się sami zgrać? Lepiej żebyś miała to już za sobą

Zeberko to chyba lepsza Twoja t. z tym siedzeniem niż moja z telewizją
Kolęda przed Nowym Rokiem? Szybko.

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 18:09   #2841
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49525217]
Kucyku, a czy Ty się czasem nie martwiłaś ostatnio, że Maksiu się za wolno rozwija fizycznie? ..[/QUOTE]

No i przez to (a raczej dzięki temu) codziennie z nim ćwiczyłam i chodziłam na rehabilitacje. A jakbym się nie martwiła i olała to niewiadomo jakby było
Stary 2014-12-30, 18:16   #2842
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość

Zeberko to chyba lepsza Twoja t. z tym siedzeniem niż moja z telewizją
one w tym czasie+ Kasia w telewizor patrzyły

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-12-30, 18:56   #2843
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Berbie - Ewa ma 8 miesiecy.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 19:50   #2844
Konto usunięte

Dobry wieczór

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 19:57   #2845
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
rena- a może suche powietrze w mieszkaniu powoduje u Ciebie kaszel?
sama nie wiem...najgorsze, że to nie tylko w u nas w domu...teraz kilka dni byliśmy u rodziców i też to samo

========================= ============
no dziewczyny u nas wszystko w porządku nawet nie wiem ile cm ma dzidzia, bo usg znów dopochwowo, bo przez brzuch tak dokładnie nie było widać...no i będzie dziewczynka dr zmierzył brzuszek i główkę, i jest kilka dni do przodu więc jest dobrze ba! bardzo dobrze test pappa jest w normie najgorsza wiadomość, że kolejna wizyta dopiero 3 lutego jak ja to wytrzymam

Stary 2014-12-30, 19:58   #2846
Konto usunięte

Rena super wiadomość tak się cieszę, że wreszcie się udało!

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

A no i podziel się pomysłami na imię teraz

Stary 2014-12-30, 20:04   #2847
krolewna1986
Wtajemniczenie

Renia cudownie!!! I dziewczynka myślicie już na pewno nad imieniem? Mów nam tu szybko

ja dziś pół nocy nie spałam, chyba mam stresa przed jutrzejszym testowaniem

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 20:06   #2848
rena5
Zakorzenienie

mnie się podoba Hania ale decyzja jeszcze nie podjęta

Stary 2014-12-30, 20:07   #2849
201704210903
Konto usunięte

rena super

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 20:07   #2850
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
ja dziś pół nocy nie spałam, chyba mam stresa przed jutrzejszym testowaniem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości