|
|
#3421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
no to pieknie sie zakryla
|
||
|
|
|
#3422 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę! dużo odpoczywaj Cytat:
a leży niby główką w dół...Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę! dawno już nie było tout-petit-fille, mam nadzieję, że wszystko ok z nią
|
|
|
#3423 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Faktycznie się zmówiłyście z wizytami Super że dzieciaki rosną i wszystko oki ![]() Na skracającą szyjkę naprawdę leżenie najlepsze.... Przechodziłam z synkiem Dobra książka, krzyżówki, wiecznie naładowany telefon i laptop Lista obowiązków dla familiady na lodówkę i leżysz kochana! i zero stresu- nie wskazane w ciąż!Heh widzę poważne imprezy sylwestrowe się szykują! Udanej zabawy "wielorybki" <bez obrazy!> Ależ narobiłyście mi ochoty na szampana z biedronki i maczugi ketchupowe Chyba jutro zakupy mnie czekają...U nas plany sylwestrowe odeszły na bok, raz żałoba, a dwa "utknęliśmy" u rodziny bo auto nam się posypało... wrrr... Ogromne brawa dla Helenki Mała jest niesamowita!! Gratuluje tak dzielnej córci
|
|
|
|
#3424 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za wizyty i wagi dzieciaczków!!!nouvelle2 dziękuję za odpowiedź chyba zamówię L, bo za duża koszula też nie może być.My też po wizycie, Helenka ułożyła się ładnie główką, szyjka jest krótka, ma nadal 15mm, ale rozwarcie nie idzie dalej, więc nadal mam jak najwięcej leżeć i przyjmować leki. Hemoglobina poszła w górę, nie jest jeszcze super, ale rośnie zmartwiona pytałam lekarza, powiedział, że troszkę mało, ale mam się nie zamartwiać, bo rozwija się prawidłowo, ilość wód płodowych jest w normie, łożysko ładne, jego zdaniem Helenka do następnej wizyty ładnie utyje, a jeśli znowu przybierze mało, to zrobi mi dodatkowe badania w szpitalu. Potem podkreślił, że mam się nie martwić. Ale ja i tak się martwię
|
|
#3425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#3426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odpoczywaj kochana
|
|
|
#3427 | |
|
Wtajemniczenie
|
nio i chce chipsy...
![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
spory dzieciak
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Wow ale dzisiaj wizyt było
![]() Bardzo sie cieszę, że u Was wszystko ok i dzieciaczki dobrze rosną ![]() U nas kolejny intensywny dzien. Najpierw zakupy, pózniej wizyta u dentysty. Najbardziej ciesze sie z tego, że synek na zdrowe ząbki u mnie jedna rzecz do zrobienia tylko![]() Pózniej resztę wieczoru spedzilamz Tztem w kuchni on gotował żurek i robił rybę w occie a ja sałatkę i ogarynalam zmywanie na jutro zostało nam sprzątanie i zmiana pościeli, aby w nowym roku spać w pachnacej i świeżej
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2014-12-30 o 23:53 |
|
|
|
#3429 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
nusiekowa, aaakarolina
ojjj pisałyście o chipsach, ja najbardziej lubię biedronkowe! Uwielbiam! ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- będę się starała tak myśleć, dziękuję
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Halo halo juz 31 grudnia
dopiero wróciłam od znajomych! Gratuluje udanych wizyt - mnóstwo ich było i widzę że wszystkie udane. Mon9 malutka ładnie tyje suuuuuper! Szybciutko ja pewnie do domu zabierzesz... Ja na sylwestra nie mam nic. W planie mam normalnie zjeść kolacje wykąpać się i pilnować mojej suni. Dziś u znajomych tak kolo bloku strzelali zE masakra Mój chłopak leży główkowo - tak twierdzi połozna a ja znów czuje go i na dole i górze - właśnie teraz daje mi czadu ał ał. Wizyta dopiero 9 stycznia wiec wszystko się dowiem później.. Dobrej nocki!
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
lekarz mi powiedział dziś , że stres jest gorszy niż jakakolwiek choroba czy dolegliwość dzidziusia, tak, że spokój
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
ojeeeej
dziewczynki ze skracającymi się szyjkami, leżeć pachnieć odpoczywać i forum czytać i to koniec waszych obowiązków a my już nie śpimy, TŻ pobudka do pracy, a moja mała na budzik już reaguje a ona moim budzikiem i mnie kopniakami obudziła ) a teraz się relaksuje czytając was i słuchając radyjka w łóżeczku )przez to usg mam takąąą ogromniastą chęć już zobaczyć swojego szkraba i my dziś sami z mężem w sylwestra, trzeba koszystać, to ostatnie chwile tylko we dwoje chociaż nie powiem że myślami to spędzam sylwestra w jakiejś karczmie w górach albona stoku narciarskim aaah, ale to może a rok, już się zastanawiam której mamci naszego bejbusia podrzucić na sylwestra 2015/16 i witam się w 31tc
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2014-12-31 o 06:12 |
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Ojustyna ja też już po śniadaniu
tez mężowi śniadanko zrobiłam i juz mi się ryż na gołąbki ugotowal... Bedzie akurat na dwa dni wiec mam z głowy.. Jakiś mam Kiepski humor TŻ mnie wkurza tak bez powodu.. Kurde wzielam witaminy po śniadaniu i juz mi się odbija tym zelastwem ;/
|
#3435 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja
|
|
#3436 |
|
Zadomowienie
|
pGratulacje dla wszystkich wizytujących, ale te maluszki super rosną. I dla Helenki, że nowy rok zdecydowała przywitać w modnych rureczkach i maseczce.
Nouvelle dzięki za namiar na pościel, lexsus, którą zamawiasz? Ja wpadłam w szaleństwo zakupowe, wczoraj byliśmy w factory. Chciałam kupić koszule do karmienia w Italian Fashion, ale okazało sie, że te co mi się podobają będą po nowym roku i ceny wyższe niz na allegro o pare złotych a niby outlet. Edits z tego co patrzyłam to te koszule maja rozmiarówkę od XS więc przyjrzyj się wymiarą, czy l nie będzie za szeroka. Już nie mam pomysłu gdzie leżć i pooglądać koszule, dziś ruszę do mothercare.Za to w factory kupiłam staniki do karmienia w triumphie w tym jeden przeceniony ze 150 na 19,90!! Świetny Tzn 75C bzo tak akurat, ale nie bzo by miejsca gdzie nawet wkładkę laktacyjną wlożyć.Poza tym byłam w ciuszku i szafa małej wzbogaciła się o jeden sweterek i dwa pajace ![]() Sylwka spędzimy chyba w domu, mamy zaproszenie na domówkę, ale dość dużą w małym mieszkanku, później chcą iść oglądać fajerwerki na starówkę i chyba zrezygnujemy. Zrobimy sobie kameralną imprezke u nas w mieszkaniu, coś dobrego do jedzenia plus może gre jakas wypozyczymy. TZ jeszcze spi, więc zaczynam przeglądać pościele i może obfocę zakupy.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
witam się ja
![]() ![]() ja też ciężka noc ![]() ale takie to życie już mała zaczyna mnie przyzwyczajać że tak to już będzie od 4.30 do 7.30 nie spane ;/ ale e tam wchodzę na wagę po świętach i od wizyty 15 tego grudnia mam o.6 więcej szoooooooooooooooooook:ju pi:ale się cieszę ![]() mam nadzieję że mała też urosła razem z moją wagą
|
#3438 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z Małą na pewno wszystko dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję udanych wizyt Ja swoją mam dopiero 7.01... Rosiek wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia , dużo miłości
|
|
#3439 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
![]() Lekarz wie co mówi A byłas na usg 3 genetycznym? Ja bym sie wybrała. i wtedy specjalista posprawdza mi łożysko, jakieś żyły łożyska, tetniceitp.ja miałam to wczoraj i polecam takie badanieCytat:
rozrabiała pewnie mała damaCoraz wieksza i coraz mocniej daje mi popalić ![]() Cytat:
ja od 5do 8 kreciłam sie w łóżku bo już po spaniu miałam. Ale nie wstawałam,bo co tu robić![]() nouvell2 dzieki za namiary na tą posciel marcia ja bede brała od nich dwa komplety. Jeden to 2cz poscielOLO biała w szare gwiazdki z kokardką i koronką za 35zł a druga to sisi2cz posciel taka szara w kropki plus pasek różu i żółtego też chzba ok. 35zł. Wezme też u nich rożek Ja biore ten wiekszy wymiar135x100. Ide otować tortellini do sałatki
|
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() wklejam obiecane zdjęcia z wczorajszego USG to takie koło ust to pępowina
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
#3441 |
|
Zadomowienie
|
hehe mój synuś to lider w wadze ciężkiej na forum
|
|
|
#3442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3443 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za dobre słowa
![]() u mnie tż pracuje do rana śmieję się, że nawet jak syn będzie mu się rodził to on będzie pracował ![]() nie chce mi się nigdzie wychodzić, zaopatrzę się jeszcze w szampanika 0% i zabiorę się za przygotowania do zaliczeń a o 24.00 powitam Nowy Rok z szampanem (i chipsami z biedronki ) i pójdę spać ![]() widzę że macie przygotowaną wyprawkę albo już szykujecie, ja oprócz kilku śpiochów po ciotecznym rodzeństwie Marcela i dwóch smoczków od koleżanki nie mam kompletnie nic, a lista taka długa ;/ słyszałam kiedyś, że wyprawki dla maluchów najlepiej przygotowywać miesiąc przed terminem, nie wiem czy to jakiś zabobon czy ze względów praktycznych... po świętach ogarnie nas szał zakupów. Ja już czuję że muszę mieć wszystko dużo wcześniej ![]() Marcel strasznie szaleje, a jak poczuje na swoim domku dłoń taty, automatycznie staje się grzeczny mam nadzieję że jak już pojawi się na tym świecie to będzie grzeczniejszy
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że wasze dzieciaczki dołączą do rankingu
|
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze ja na takie zdjecie się nie zdecyduję bo niestety fundusze;pweszlam na wagę nago a tam 69.7 jak bylam 15 grudnia to przeciez u gin bylo 69.9 także duzo napewno nie przytylam jupi![]() tylko by mala zdrowa byla oby
|
|
#3446 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z wami kochane mamusie po raz ostatni w starym roku
Gratuluję wszystkim udanych wizyt Ja mam dopiero 07.01. EdithS- nie przejmuj się na zapas ja myślę że na poprzednim usg twój lekarz pomylił się z wagą małej, więc nie masz się czym przejmować na pewno będzie dobrze Życzę Wam kochane Szczęśliwego Nowego Roku Już niedługo powitamy na świecie nasze kochane maluszki.Ja dzisiaj zaczynam 32 tc |
|
|
|
#3447 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Ja jak zwykle zaglądam, podczytuję ale nie daję rady pisać, bo coś wyskakuje. Przedwczoraj t.miała znów kryzys Wczoraj udało mi się ją wyciągnąć na spacer króciutki ale zawsze to coś ![]() A mnie zaczął męczyć zespół niespokojnych nóg Widziałam za to dużo udanych wizyt. super! Zwłaszcza, że u wszystkich mam ok a dzieciaczki pięknie rosną Widziałam też, że pisałyście o ogarniającym strach przed porodem ![]() No ja też już zaczynam mieć gacie pełne strachu :strach-drzwi: zwłaszcza, że już chyba ze 14 styczniówek rozpakowanych z czego jedna rozpakowła się w taxówce W poniedziałek w SR temat poród...brr Nie wiem, czy uda mi się jeszcze dziś zajrzeć, więc już teraz życzę wam wszystkim duuużo zdrowia, szczęścia, szybkiego i szczęśliwego w odpowiednim czasie rozwiązania i dużo cierpliwości i wytrwałości z maleństwami u boku wraz z tż-ami na ten NOWY ROK! ![]() Bawcie się dobrze!
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow ale ten czas leci
|
|
#3449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
synek mnie nie oszczędza, wczoraj była u mnie przyjaciółka której nie widziałam 2 m-c i ona mi mówi że zmizerniałam, mam nadzieję że synek nie waży za mało
|
|
|
|
|
#3450 |
|
Rozeznanie
|
Witam w ostatnim dniu roku. Też cíężka noc za mną. Do zgagi doszedł ból biodra, jakbym nie leżała to boli
Też mam pościel od tego sprzedawcy, ochraniacze i przybornik. Zamierzam zamówić też rożek. Mam wzór szare grochy z czerwonym paskiem. Miłego dnia, zajrzę później. Teraz podszykuję obiad, a potem obiecany spacer z synem.
28.10.2005 Mateusz 01.08.2013 cp ![]() 20.03.15 Maja Edytowane przez kasia_adm Czas edycji: 2014-12-31 o 10:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

jak to leci

doczytałam was

I podobno przy skracającej się szyjce takie ułożenie jest bezpieczniejsze niż główkowe, bo jest mniejszy nacisk. Mam leżeć jak najwięcej, ale ja się pytam jak. Poza tym wszystko ok. Dzidziuś waży 1350 i wszystko z nim ok
czytalam w internecie, ale troche sie gubie....

Edits z tego co patrzyłam to te koszule maja rozmiarówkę od XS więc przyjrzyj się wymiarą, czy l nie będzie za szeroka. Już nie mam pomysłu gdzie leżć i pooglądać koszule, dziś ruszę do mothercare.
bo moja maleńka ma całkowicie inne wymiary i wszystkie odpowiadają tygodniu ciąży w jakim jestem

synek mnie nie oszczędza, wczoraj była u mnie przyjaciółka której nie widziałam 2 m-c i ona mi mówi że zmizerniałam, mam nadzieję że synek nie waży za mało