Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-30, 22:54   #3421
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
noo racja :P
jak sobie pomyślę że ciąza donoszona jest w 37 tyg to ja bym mogła już rodzić gdzieś ok 12 lutego jak to leci
ja to odliczam kazdy dzien do tego pieknego dnia w lutym sie zacznie u polowy z nas hihi

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
jestem doczytałam was

nie będę oryginalna , ale my też się dziś wizytowałyśmy

30+5 już dziś - o matko jak to leci
mała ma 1630 g
jest odwrócona główką w dół.
nic nam nie chciała pokazać na twarzy miała i ręce i nóżki - łobuz mały

poza tym wszystko w porządku

gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków

mon9 dla Helenki, ale dzielna
za wizyte no to pieknie sie zakryla
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 23:21   #3422
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Hehe no dzisiaj wysyp wizyt i najważniejsze wszystkie dzieciaczki zdrowe

Wszystkim mamusiom za wizyty
kruszynka, ojustyna,maqiusia,mordka

luzna wow! Twoja dzidzia w 1czołówce w wadze super

mon9 super,że Helenka daje sobie rade oddychac przez maseczke i pieknke przybiera na wadze.buziaki dla Was
wszystkie takie duże dzieciaczki, tylko moja i niuni takie drobinki

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Witam się po świętach. Też dzisiaj miałam usg. Okazało się, że maluszek się przekręcił z ułożenia główkowego na miednicowe znowu, ale też, że skraca mi się szyjka I podobno przy skracającej się szyjce takie ułożenie jest bezpieczniejsze niż główkowe, bo jest mniejszy nacisk. Mam leżeć jak najwięcej, ale ja się pytam jak. Poza tym wszystko ok. Dzidziuś waży 1350 i wszystko z nim ok
za wizytę! dużo odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
szampan bez alkoholu zakupiony i 6 paczek laysow XXL mozna szalec a powaznie zakupy na sylwester porobione i planuje sie najesc w jutrzejszy wieczor i opic tym szampanem bo nic wiecej nie moge
jak rozpoznac pozycje w ktorej jest maluszek czytalam w internecie, ale troche sie gubie.... moj mnie kopie nad pepkiem od kilku dni, i rzadko w podbrzusze, coraz rzadziej, glownie jak usypiam i nogi skule to czuje w podbrzuszu takie szturchanie, a w boki to wogole jak raz na tydzien cos poczuje to jest ok
ja to mam wrażenie, że mnie wszędzie kopie a leży niby główką w dół...

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Hej Wam żyję, niestety nie szaleje na wyprzedażach, tylko bujam się z tz to tu, to tam.... i czasu brak. Zjadłam kebaba i frytki, zaraz mnie rozsadzi...

Mam chyba mke, ale teraz nie mam jak tego sprawdzić, bo nie ma mnie w domku

Sprawdzę Ci zaraz, to od kokainy było

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Sprzedawca, u którego ja zamawialam pościel to: kokainakokaina . Naprawdę polecam

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Odebralam wyniki glukozy, wszystko jest ok
super, że wyniki ok!

Cytat:
jestem doczytałam was

mała ma 1630 g

wow ale duża za wizytę!

dawno już nie było tout-petit-fille, mam nadzieję, że wszystko ok z nią
Stary 2014-12-30, 23:33   #3423
mama_kasia88
Raczkowanie

hej
Faktycznie się zmówiłyście z wizytami Super że dzieciaki rosną i wszystko oki
Na skracającą szyjkę naprawdę leżenie najlepsze.... Przechodziłam z synkiem Dobra książka, krzyżówki, wiecznie naładowany telefon i laptop Lista obowiązków dla familiady na lodówkę i leżysz kochana! i zero stresu- nie wskazane w ciąż!

Heh widzę poważne imprezy sylwestrowe się szykują! Udanej zabawy "wielorybki" <bez obrazy!> Ależ narobiłyście mi ochoty na szampana z biedronki i maczugi ketchupowe Chyba jutro zakupy mnie czekają...
U nas plany sylwestrowe odeszły na bok, raz żałoba, a dwa "utknęliśmy" u rodziny bo auto nam się posypało... wrrr...

Ogromne brawa dla Helenki Mała jest niesamowita!! Gratuluje tak dzielnej córci
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 23:35   #3424
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
A więc Maksymilian będzie Maksymilianem w 100%- w końcu pokazał pięknie pisiorka Waży 1330 kg Cukry, krew, toxo wszystko prawidłowo, tylko z moczem troszkę brzydko- dużo pić i jakiś tam lek muszę wypić
Jesteśmy w 29 tygodniu, aż strach się bać- jeszcze 11 tygodni
Ogólnie czujemy się dobrze, ale czuję napinanie brzuszka- ponoć to te skurcze barixona czy jak to się zwie
Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie i 3 usg genetycznym Dziękuję za wszystkie kciuki a więc:

maluszek waży już 1771 g, a więc mały nie jest wszystkie przepływy prawidłowe mózg, serce, brzuszek wszystko w porządku i data porodu zmieniła mi się z lutego na 1 marca buźkę ładnie nam pokazał, choć na początku zasłaniał rączkami, a potem pępowina mu pływała przed twarzą ale się udało oglądnąć i jutro Wam wkleję fotkę 4D małego

ogólnie to jestem szczęśliwa, że mały jest zdrowy i wszystko ma prawidłowo rozwinięte

a oto wymiary maluszka:
BPD= 79 mm
HC= 290 mm
AC= 276 mm
FL= 59 mm
Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
dzisiaj wizytowaliśmy, Olcia fasolcia pokazała swoją psioszkę, a cała malutka już nie jest taka maluuutlka i waży 1557g , obwód główki 27,51cm a brzuszek ciut mniejszy 25,91, więc moja szparka ucierpi na tym, bo jeszcze główka na pewno jej urośnie jak to się tam przechnie? a ułożona już główkowo, czyli tak jak czuuułam i wszytsko jest supcio
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O ja tez dzis wizytowalam troche nas jest. Gratuluje wszystkim razem i kazdej z osobna.
U mnie zgodnie z owu dzis 30t2d a synek jak zwykle okolo tygodnia wiekszy. No i ma juz 1640 gr jesli dalej tak bedzie rosl a ja dociagne do konca to na pewno urodzi sie wiekszy niz synek nr.1 ( mial 3080)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
A u nas dzisiaj 1420g wiec rośnie Helenka tak jakby w brzuszku jeszcze była

I dzisiaj wyjęli jej juz rurkę od respiratora i nałożyli maseczkę do oddychania i nawet daje radę malutka,. w sumie juz nie taka mala taka kluseczka sie z niej zrobiła
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Witam się po świętach. Też dzisiaj miałam usg. Okazało się, że maluszek się przekręcił z ułożenia główkowego na miednicowe znowu, ale też, że skraca mi się szyjka I podobno przy skracającej się szyjce takie ułożenie jest bezpieczniejsze niż główkowe, bo jest mniejszy nacisk. Mam leżeć jak najwięcej, ale ja się pytam jak. Poza tym wszystko ok. Dzidziuś waży 1350 i wszystko z nim ok
Cytat:

mała ma 1630 g

za wizyty i wagi dzieciaczków!!!
nouvelle2 dziękuję za odpowiedź chyba zamówię L, bo za duża koszula też nie może być.

My też po wizycie, Helenka ułożyła się ładnie główką, szyjka jest krótka, ma nadal 15mm, ale rozwarcie nie idzie dalej, więc nadal mam jak najwięcej leżeć i przyjmować leki. Hemoglobina poszła w górę, nie jest jeszcze super, ale rośnie ale to co mnie zmartwiło to waga Małej, na ostatniej wizycie miała 1460g, a dziś 1560g, przez 3 tyg. przybrała tylko 100g zmartwiona pytałam lekarza, powiedział, że troszkę mało, ale mam się nie zamartwiać, bo rozwija się prawidłowo, ilość wód płodowych jest w normie, łożysko ładne, jego zdaniem Helenka do następnej wizyty ładnie utyje, a jeśli znowu przybierze mało, to zrobi mi dodatkowe badania w szpitalu. Potem podkreślił, że mam się nie martwić. Ale ja i tak się martwię
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 23:39   #3425
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja to odliczam kazdy dzien do tego pieknego dnia w lutym sie zacznie u polowy z nas hihi

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

ja to jeszcze sie zastanawiam czy jadąc na porodówkę będę zestresowana, przerażona czy podekscytowana

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
nouvelle2 dziękuję za odpowiedź chyba zamówię L, bo za duża koszula też nie może być.

My też po wizycie, Helenka ułożyła się ładnie główką, szyjka jest krótka, ma nadal 15mm, ale rozwarcie nie idzie dalej, więc nadal mam jak najwięcej leżeć i przyjmować leki. Hemoglobina poszła w górę, nie jest jeszcze super, ale rośnie ale to co mnie zmartwiło to waga Małej, na ostatniej wizycie miała 1460g, a dziś 1560g, przez 3 tyg. przybrała tylko 100g zmartwiona pytałam lekarza, powiedział, że troszkę mało, ale mam się nie zamartwiać, bo rozwija się prawidłowo, ilość wód płodowych jest w normie, łożysko ładne, jego zdaniem Helenka do następnej wizyty ładnie utyje, a jeśli znowu przybierze mało, to zrobi mi dodatkowe badania w szpitalu. Potem podkreślił, że mam się nie martwić. Ale ja i tak się martwię
spokojnie jakby byly powody do zmartwień to juz teraz by cie wyslal do szpitala kiedy następną wizytę masz? Glowa do góry i odpoczywaj jak najwięcej !
Stary 2014-12-30, 23:40   #3426
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

nie martw się, wystarczy, że lekarz minimalnie krzywo zaznaczył punkt i już jest różnica, zawsze mówią, że może być odchylenie, nie trafiają z wagą raczej idealnie odpoczywaj kochana
Stary 2014-12-30, 23:47   #3427
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
laysyyy oj jak ja to kocham
nio i chce chipsy... tz juz chrapie a chipsów brak

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
jestem doczytałam was

mała ma 1630 g

spory dzieciak
Stary 2014-12-30, 23:52   #3428
ewka5891
Zakorzenienie

Wow ale dzisiaj wizyt było
Bardzo sie cieszę, że u Was wszystko ok i dzieciaczki dobrze rosną

U nas kolejny intensywny dzien. Najpierw zakupy, pózniej wizyta u dentysty. Najbardziej ciesze sie z tego, że synek na zdrowe ząbki u mnie jedna rzecz do zrobienia tylko
Pózniej resztę wieczoru spedzilamz Tztem w kuchni on gotował żurek i robił rybę w occie a ja sałatkę i ogarynalam zmywanie na jutro zostało nam sprzątanie i zmiana pościeli, aby w nowym roku spać w pachnacej i świeżej

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2014-12-30 o 23:53
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 23:53   #3429
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:

TŻ powiedział, że pokaże się dopiero jak wyjdzie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
wszystkie takie duże dzieciaczki, tylko moja i niuni takie drobinki

za wizytę! dużo odpoczywaj

ja to mam wrażenie, że mnie wszędzie kopie a leży niby główką w dół...

super, że wyniki ok!

wow ale duża za wizytę!

dawno już nie było tout-petit-fille, mam nazydzieję, że wszystko ok z nią
no ja się denerwuję bardzo, że duża bo mam cukrzycę

Cytat:

na pewno wszystko jest w porządku - nie stresuj się
Stary 2014-12-30, 23:57   #3430
EdithS
Zadomowienie

nusiekowa, aaakarolina 20.01 kolejna wizyta, mam nadzieję, że to rzeczywiście kwestia pomiaru, może to na poprzedniej wizycie źle zmierzył Małą i zawyżyła się wtedy waga, może teraz jakoś niedokładnie wyszło, w każdym razie uspokajam się, że ruchy czuję codziennie i to silne, więc Mała ma siły, czyli trafia do niej pokarm, bo już miałam myśli, że może coś z pępowiną nie tak

ojjj pisałyście o chipsach, ja najbardziej lubię biedronkowe! Uwielbiam!

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:

na pewno wszystko jest w porządku - nie stresuj się
będę się starała tak myśleć, dziękuję
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 00:07   #3431
smv
Zakorzenienie

Halo halo juz 31 grudnia dopiero wróciłam od znajomych!
Gratuluje udanych wizyt - mnóstwo ich było i widzę że wszystkie udane.
Mon9 malutka ładnie tyje suuuuuper! Szybciutko ja pewnie do domu zabierzesz...
Ja na sylwestra nie mam nic. W planie mam normalnie zjeść kolacje wykąpać się i pilnować mojej suni. Dziś u znajomych tak kolo bloku strzelali zE masakra

Mój chłopak leży główkowo - tak twierdzi połozna a ja znów czuje go i na dole i górze - właśnie teraz daje mi czadu ał ał.
Wizyta dopiero 9 stycznia wiec wszystko się dowiem później..

Dobrej nocki!
Stary 2014-12-31, 00:08   #3432
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:

będę się starała tak myśleć, dziękuję
lekarz mi powiedział dziś , że stres jest gorszy niż jakakolwiek choroba czy dolegliwość dzidziusia, tak, że spokój
Stary 2014-12-31, 06:09   #3433
ojustyna
Zadomowienie

ojeeeej tego jeszcze nie grali, że aż tyle wizyt, czaaaaaad
dziewczynki ze skracającymi się szyjkami, leżeć pachnieć odpoczywać i forum czytać i to koniec waszych obowiązków

a my już nie śpimy, TŻ pobudka do pracy, a moja mała na budzik już reaguje a ona moim budzikiem i mnie kopniakami obudziła mojej miłości kanapeczki zrobiłam, przy okazji sobie (wtf? śniadanie o 5 rano??) a teraz się relaksuje czytając was i słuchając radyjka w łóżeczku )

przez to usg mam takąąą ogromniastą chęć już zobaczyć swojego szkraba nosek taki zadarty śliczniusi malusi i te nóżki pulchniutkie aah taki mały niemowlaczek jak już pomyśle o swojej buni, to czuje jej zapach, zapach dzidziusia

i my dziś sami z mężem w sylwestra, trzeba koszystać, to ostatnie chwile tylko we dwoje plan taki: najeść się, napić, pokochać chociaż nie powiem że myślami to spędzam sylwestra w jakiejś karczmie w górach albona stoku narciarskim aaah, ale to może a rok, już się zastanawiam której mamci naszego bejbusia podrzucić na sylwestra 2015/16

i witam się w 31tc

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-12-31 o 06:12
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 07:26   #3434
smv
Zakorzenienie

Ojustyna ja też już po śniadaniu tez mężowi śniadanko zrobiłam i juz mi się ryż na gołąbki ugotowal... Bedzie akurat na dwa dni wiec mam z głowy.. Jakiś mam Kiepski humor TŻ mnie wkurza tak bez powodu..
Kurde wzielam witaminy po śniadaniu i juz mi się odbija tym zelastwem ;/
Stary 2014-12-31, 08:24   #3435
nusiekowa
Wtajemniczenie

Witam sie i ja Ale mi sie żle spało,pod żebrami czułam taki ucisk,cieżko mi było się przekręcać z boku na bok -totalnie jestem niewyspana. Jeszcze musze ciasto upiec na wieczor a mi sie oczy zamykają-chyba sie kimne jeszcze na godzinke
Stary 2014-12-31, 08:32   #3436
marcia45
Zadomowienie

pGratulacje dla wszystkich wizytujących, ale te maluszki super rosną. I dla Helenki, że nowy rok zdecydowała przywitać w modnych rureczkach i maseczce.

Nouvelle dzięki za namiar na pościel, lexsus, którą zamawiasz?

Ja wpadłam w szaleństwo zakupowe, wczoraj byliśmy w factory. Chciałam kupić koszule do karmienia w Italian Fashion, ale okazało sie, że te co mi się podobają będą po nowym roku i ceny wyższe niz na allegro o pare złotych a niby outlet. Edits z tego co patrzyłam to te koszule maja rozmiarówkę od XS więc przyjrzyj się wymiarą, czy l nie będzie za szeroka. Już nie mam pomysłu gdzie leżć i pooglądać koszule, dziś ruszę do mothercare.

Za to w factory kupiłam staniki do karmienia w triumphie w tym jeden przeceniony ze 150 na 19,90!! Świetny I się śmiałam, że z mojego nędznego 70B mam terazz 75D Tzn 75C bzo tak akurat, ale nie bzo by miejsca gdzie nawet wkładkę laktacyjną wlożyć.

Poza tym byłam w ciuszku i szafa małej wzbogaciła się o jeden sweterek i dwa pajace

Sylwka spędzimy chyba w domu, mamy zaproszenie na domówkę, ale dość dużą w małym mieszkanku, później chcą iść oglądać fajerwerki na starówkę i chyba zrezygnujemy. Zrobimy sobie kameralną imprezke u nas w mieszkaniu, coś dobrego do jedzenia plus może gre jakas wypozyczymy.

TZ jeszcze spi, więc zaczynam przeglądać pościele i może obfocę zakupy.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 08:33   #3437
niunia_ona
Zakorzenienie

witam się ja
ja też ciężka noc
ale takie to życie już mała zaczyna mnie przyzwyczajać że tak to już będzie od 4.30 do 7.30 nie spane ;/
ale e tam
wchodzę na wagę po świętach i od wizyty 15 tego grudnia mam o.6 więcej szoooooooooooooooooook:ju pi:
ale się cieszę
mam nadzieję że mała też urosła razem z moją wagą

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 09:16   #3438
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa, podobnie jak zielone oko zaczynamy dziś 32tc!!!
A na 18 wizyta u gina i spotkanie z Helenką
Za 32 tydzień
A z Małą na pewno wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Juz po wizycie w laboratorium u gina i z córka u pediatry.

29+3 mały waży 1482g.
W 26+3 ważył 975g.
Wszystko ok
Nast wizyta za 3 tyg i bedziemy omawiac plan porodu.
Dostałam jednak żelazo bo hemoglobina leci w dół. Jak to brać żeby uniknac wymiotów i nudności?
Hbs ujemny.

Córka jakąś wirusówkę złapała. Pewnie z 80 zl w aptece zostawie. Grrrrr!
A jutro ulatniamy sie na domówkę za miasto.
Zdrówka dla córci

Cytat:
Jestem już po wizycie

Doktorek dzisiaj bardzo miły, nawet nie komentował mojej wagi a już ponad 100 kg mam Jakiś dobry humor miał. ciągle Pani Paulinko to Pani Paulinko tamto

to tak po USG III genetycznym jest wszystko SUPER!!! (moja gin ma chyba zły sprzęt lub trzęsą się jej ręce bo moja maleńka ma całkowicie inne wymiary i wszystkie odpowiadają tygodniu ciąży w jakim jestem )

jestem teraz wg OM i wg USG w 29 t 3 d
data porodu 13 Marzec tak jak było od początku.

Malutka zawsze ułożona była główką w dół. a teraz zrobiła psikusa i jest główką do góry czyli na chwilę obecną CC będzie. ale pytałam doktorka to jeszcze ma czas do 38 tc się przekręcić. ale dziwne dla niego jest to, ze zawsze była główką w dół a teraz coś nam zaczęła skakać
( i to prawda, bo Zosia zawsze kopała mnie powyżej pępka tam miała nóżki, a ostatnio zaczęła kopać mnie na dole i racja, przewróciła się gwiazda)

Dodam, ze widziałam jej włosy na główce
Łysa się nie urodzi mały kudłaczek

Dr sprawdzał, jeszcze czy mam wydolne łozysko jakieś pępowiny itp. wszystko w porządku, przepływy również.

o to wymiary Zosi:

Obecnie 29 t 3 d

Waga 1530 g odpowiada 29 t 6 d
FL Kość udowa 6.03 cm odpowiada 31 t 3 d
AC obwód brzuszka 25.62 cm odpowiada 29 t 6 d
HC obwód główki 26.69 cm odpowiada 29 t 1 d

Wstawiam fotki Zosi twarzyczkę ( nie wiem jak ona to robi, ale ma zasłoniętą twarz nogą)
i dla potwierdzenia wklejam dowód na cipcie

Jestem prze szczęśliwa
Świetne zdjęcia

Cytat:
za 32 tydzień Ja też mam okropną zgagę... Nie raz w nocy się budzę, bo tak mnie pali ale na razie nic nie zażywam, bo daję radę [COLOR="Silver"]
Ja czasem wezmę Rennie , ale staram się o tym nie myśleć i przechodzi, choć w nocy najgorzej

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
A u nas dzisiaj 1420g wiec rośnie Helenka tak jakby w brzuszku jeszcze była

I dzisiaj wyjęli jej juz rurkę od respiratora i nałożyli maseczkę do oddychania i nawet daje radę malutka,. w sumie juz nie taka mala taka kluseczka sie z niej zrobiła
Brawa dla Helenki

Gratuluję udanych wizyt
Ja swoją mam dopiero 7.01...

Rosiek wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia , dużo miłości
Stary 2014-12-31, 09:57   #3439
lesyeux
Zadomowienie

Witam

Cytat:

Powiem Ci że te wagi to jedn wielka zagadka
Lekarz wie co mówi nie zamartwiaj sie
A byłas na usg 3 genetycznym?
Ja bym sie wybrała. i wtedy specjalista posprawdza mi łożysko, jakieś żyły łożyska, tetniceitp.ja miałam to wczoraj i polecam takie badanie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Witam sie i ja Ale mi sie żle spało,pod żebrami czułam taki ucisk,cieżko mi było się przekręcać z boku na bok -totalnie jestem niewyspana. Jeszcze musze ciasto upiec na wieczor a mi sie oczy zamykają-chyba sie kimne jeszcze na godzinke
Mnie obudziła malutka ok 01.00na siku. A tak dziwnie mnie bolał brzuch rozrabiała pewnie mała dama
Coraz wieksza i coraz mocniej daje mi popalić

Cytat:
witam się ja
ja też ciężka noc
ale takie to życie już mała zaczyna mnie przyzwyczajać że tak to już będzie od 4.30 do 7.30 nie spane ;/
ale e tam
wchodzę na wagę po świętach i od wizyty 15 tego grudnia mam o.6 więcej szoooooooooooooooooook:ju pi:
ale się cieszę
mam nadzieję że mała też urosła razem z moją wagą
na pewno urosła ja od 5do 8 kreciłam sie w łóżku bo już po spaniu miałam. Ale nie wstawałam,bo co tu robić

nouvell2 dzieki za namiary na tą posciel

marcia ja bede brała od nich dwa komplety. Jeden to 2cz poscielOLO biała w szare gwiazdki z kokardką i koronką za 35zł a druga to sisi2cz posciel taka szara w kropki plus pasek różu i żółtego też chzba ok. 35zł.
Wezme też u nich rożek
Ja biore ten wiekszy wymiar135x100.

Ide otować tortellini do sałatki
Stary 2014-12-31, 09:58   #3440
luzna25
Zadomowienie

hej

wklejam obiecane zdjęcia z wczorajszego USG to takie koło ust to pępowina
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg USG III TRYM_21.jpg (33,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg USG III TRYM_22.jpg (27,8 KB, 27 załadowań)
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:00   #3441
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

ale duży! za wizytę!
hehe mój synuś to lider w wadze ciężkiej na forum

Stary 2014-12-31, 10:01   #3442
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

śliczności
Stary 2014-12-31, 10:01   #3443
201711130954
Konto usunięte

Dzięki za dobre słowa
u mnie tż pracuje do rana śmieję się, że nawet jak syn będzie mu się rodził to on będzie pracował
nie chce mi się nigdzie wychodzić, zaopatrzę się jeszcze w szampanika 0% i zabiorę się za przygotowania do zaliczeń a o 24.00 powitam Nowy Rok z szampanem (i chipsami z biedronki ) i pójdę spać

widzę że macie przygotowaną wyprawkę albo już szykujecie, ja oprócz kilku śpiochów po ciotecznym rodzeństwie Marcela i dwóch smoczków od koleżanki nie mam kompletnie nic, a lista taka długa ;/
słyszałam kiedyś, że wyprawki dla maluchów najlepiej przygotowywać miesiąc przed terminem, nie wiem czy to jakiś zabobon czy ze względów praktycznych...

po świętach ogarnie nas szał zakupów. Ja już czuję że muszę mieć wszystko dużo wcześniej

Marcel strasznie szaleje, a jak poczuje na swoim domku dłoń taty, automatycznie staje się grzeczny mam nadzieję że jak już pojawi się na tym świecie to będzie grzeczniejszy
201711130954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:02   #3444
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkim mamusiom za wizyty
kruszynka, ojustyna,maqiusia,mordka

luzna wow! Twoja dzidzia w 1czołówce w wadze super
dziękuję mam nadzieję, że wasze dzieciaczki dołączą do rankingu

Stary 2014-12-31, 10:03   #3445
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
hej

jakie słodkie
szkoda ze ja na takie zdjecie się nie zdecyduję bo niestety fundusze;p
weszlam na wagę nago a tam 69.7 nie mozliwe :P
jak bylam 15 grudnia to przeciez u gin bylo 69.9 także duzo napewno nie przytylam jupi
tylko by mala zdrowa byla oby

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-31, 10:28   #3446
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Witam się z wami kochane mamusie po raz ostatni w starym roku
Gratuluję wszystkim udanych wizyt Ja mam dopiero 07.01.
EdithS- nie przejmuj się na zapas ja myślę że na poprzednim usg twój lekarz pomylił się z wagą małej, więc nie masz się czym przejmować na pewno będzie dobrze

Życzę Wam kochane Szczęśliwego Nowego Roku Spełnienia wszystkich marzeń i oczywiście szybkich i bezproblemowych porodów Już niedługo powitamy na świecie nasze kochane maluszki.
Ja dzisiaj zaczynam 32 tc
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:30   #3447
Alunia79
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny.
Ja jak zwykle zaglądam, podczytuję ale nie daję rady pisać, bo coś wyskakuje. Przedwczoraj t.miała znów kryzys ja już chwilami nie daję rady.
Wczoraj udało mi się ją wyciągnąć na spacer króciutki ale zawsze to coś
A mnie zaczął męczyć zespół niespokojnych nóg masakra jakaś.

Widziałam za to dużo udanych wizyt. super! Zwłaszcza, że u wszystkich mam ok a dzieciaczki pięknie rosną

Widziałam też, że pisałyście o ogarniającym strach przed porodem
No ja też już zaczynam mieć gacie pełne strachu :strach-drzwi: zwłaszcza, że już chyba ze 14 styczniówek rozpakowanych z czego jedna rozpakowła się w taxówce
W poniedziałek w SR temat poród...brr

Nie wiem, czy uda mi się jeszcze dziś zajrzeć, więc już teraz życzę wam wszystkim duuużo zdrowia, szczęścia, szybkiego i szczęśliwego w odpowiednim czasie rozwiązania i dużo cierpliwości i wytrwałości z maleństwami u boku wraz z tż-ami na ten NOWY ROK!:si mpreza: Bawcie się dobrze!
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:31   #3448
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Witam się z wami kochane mamusie po raz ostatni w starym roku
Gratuluję wszystkim udanych wizyt Ja mam dopiero 07.01.
EdithS- nie przejmuj się na zapas ja myślę że na poprzednim usg twój lekarz pomylił się z wagą małej, więc nie masz się czym przejmować na pewno będzie dobrze

Życzę Wam kochane Szczęśliwego Nowego Roku Spełnienia wszystkich marzeń i oczywiście szybkich i bezproblemowych porodów Już niedługo powitamy na świecie nasze kochane maluszki.
Ja dzisiaj zaczynam 32 tc
wow ale ten czas leci

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-31, 10:34   #3449
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
jakie słodkie
szkoda ze ja na takie zdjecie się nie zdecyduję bo niestety fundusze;p
weszlam na wagę nago a tam 69.7 nie mozliwe :P
jak bylam 15 grudnia to przeciez u gin bylo 69.9 także duzo napewno nie przytylam jupi
tylko by mala zdrowa byla oby
Niunia ja też schudłam 0.5 kg od ostatniej wizyty ale ja nie mam apetytu w ogóle bo mały cały czas mi naciska na żołądek i jak zjem jakiś mały kawałek to już jestem pełna a wieczorek obowiązkowo synek mnie nie oszczędza, wczoraj była u mnie przyjaciółka której nie widziałam 2 m-c i ona mi mówi że zmizerniałam, mam nadzieję że synek nie waży za mało
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:35   #3450
kasia_adm
Rozeznanie

Witam w ostatnim dniu roku. Też cíężka noc za mną. Do zgagi doszedł ból biodra, jakbym nie leżała to boli
Też mam pościel od tego sprzedawcy, ochraniacze i przybornik. Zamierzam zamówić też rożek. Mam wzór szare grochy z czerwonym paskiem.
Miłego dnia, zajrzę później. Teraz podszykuję obiad, a potem obiecany spacer z synem.

Edytowane przez kasia_adm
Czas edycji: 2014-12-31 o 10:41
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości