Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-30, 21:41   #3121
Aviskowa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Dzisiaj kupiłam wózek dla naszej fasolki. Zdecydowaliśmy się na 2w1 Espiro Atlantic. Wózek ma duże, pompowane kółka, przednie są obrotowe, ale można je zablokować aby jechały tylko prosto. Kupiliśmy dzisiaj, gdyż trafiła nam się super okazja.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png

Edytowane przez Aviskowa
Czas edycji: 2014-12-30 o 21:43
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 22:02   #3122
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_nia Pokaż wiadomość
Andzya moje maleństwo miało wczoraj 53,5 mm, pewnie będziemy miały podobny termin poczecia. Wiesz kiedy to miało miejsce u Was? Gratuluje udanej wizyty
dzięki nie mam zielonego pojęcia, trochę szaleliśmy z mężem przez październik

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Dzisiaj kupiłam wózek dla naszej fasolki. Zdecydowaliśmy się na 2w1 Espiro Atlantic. Wózek ma duże, pompowane kółka, przednie są obrotowe, ale można je zablokować aby jechały tylko prosto. Kupiliśmy dzisiaj, gdyż trafiła nam się super okazja.

fajny
My mamy po Antku Jedo Fynn 4ds. Bardzo zadowolona z niego jestem, bo ma dużą gondolę.
Stary 2014-12-31, 09:24   #3123
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Tak naprawdę to i tak nie wiadomo kiedy poród sie zacznie. Torbę do szpitala najlepiej spakować jakiś miesiąc przed terminem
Zgadzam się! Ja poprzednio urodziłam dzień po terminie, a moja siostra tydzień przed.
Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość

w zał - tak rosnę
ślicznie!
a mnie wczoraj jakoś tak wybuliło
Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
to i u mnie cos tam widac zdjecie z dzis z 13t6d niewiele ale jako ze ja zawsze mialam plaski brzuch to cos tam widac
ale maleńki!
Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny co za koszmarny dzień mam dzisiaj :/// a miało być tak pięknie. Miałam wyjść na długi spacer z psem, potem pojechać się spotkać z przyjaciółką i powiedzieć jej o ciąży (ciężko się z nią spotkać i mamy głównie kontakt przez maila w pracy i na fb... no ale chciałam to powiedzieć osobiście.....) a potem na 18:30 miałam dla uspokojenia swojego sumienia podjechać na to drugie usg...
Tymczasem o godz. 11 kiedy właśnie wklepywałam sobie w brzuszek oliwkę z rossmanna na rozstępy zaczęla dobijać się do mnie sąsiadka z dołu... że ją zalewam!!! że jej leci po suficie... nosz kurna - ja panika - patrzę.. czy gdzies woda stoi, czy z kaloryfera nie leci... no ale nic! wszędzie sucho!! wbiła mi się do sypialni zaczęłyśmy sprawdzać.. no ale sucho wszędzie... no ale koniec końcow przyszedł taki administrator naszego bloku i stwierdził, że jakąś uszczelkę odkręconą mam przy kaloryferze........ i że to przez to... dokręcił i stwierdził, że teraz powinno być ok.. no ale jutro z rana ma przyjść jeszcze do mnie hydraulik - znajomy mojego ojca - niech sprawdzi dokładnie.. czy już wszystko ok.. bo niestety ale ten administrator to taki trochę majsterklepka - w ogole to oczekiwał, że sama zaczne te sruby przykręcać niewiadomo czym poszłam do sąsiadki pytać się o szkody ale na całe szczęście stwierdziła, że to tylko kilka kropel (a wcześniej wpadla że ją zalewa...) i że mam się nie przejmować jakimiś zniszczeniami.... no ale co się zestresowałam całą tą sytuacją to moje... i naczekałam się na tego majstra i w ogole...
no i na spotkanie z przyjaciółką za poźno............ nie wyrobie się... bo jednak z psem spacer musi być - nie wytlumacze ze nie... na dodatek ja nadal w proszku - bez makijażu, włosy nieumyte ajjj dajcie spokoj takiego stresu się najadłam...

Biorę się za zmywanie a potem szykuje się do lekarza - mam nadzieje, ze ta wizyta będzie przynajmniej ok. i mi poprawi humor...
Ale dzień
Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Ja po usg, Pani gin na usg zadnych nieprawidlowosci nie zauwazyla, wszystko ok z dzidziunia. Co ma miedzy nozkami nie dowiedzialam sie mam zdjecie w 3D nie moge sie napatrzec loooooow
Najważniejsze, że zdrowe dzidzi!
Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
U mnie po usg tez wszystko super, lekarz nie byl zaskoczony tym, ze mam wrazenie, ze czuje ruchy-mlody wierzgal jak szalony.
aha-na 90% bedzie chlopiec

ja już się nie mogę doczekać ruchów. Przy pierwszej ciąży czułam dopiero w 20tc. W drugiej podobno czuje się wcześniej

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 09:43   #3124
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

ja już się nie mogę doczekać ruchów. Przy pierwszej ciąży czułam dopiero w 20tc. W drugiej podobno czuje się wcześniej
dzięki
a ja właśnie zupełnie nie pamiętam kiedy czułam ruchy w pierwszej ciąży, zupełnie
Stary 2014-12-31, 10:17   #3125
ma_nia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A u mnie tak dziwnie z tym zapłodnieniem, bo okres miałam 17.10, a owulację 29.10 albo 30.10.. Seks był 28.10. A wg usg ciąża i tak trochę młodsza niż z terminu miesiączki. Wydaje mi się, że tak jak dzieci rodzą się mniejsze lub większe, tak zarodki rosną różnie.
Gda, moja ciaża z kolei jest starsza niz z om. Staraliśmy sie intensywnie i teraz nie potrafię dojść kiedy sie udało, choć bardzo chciałabym wiedziec Miałaś już usg prenatalne, jaki termin porodu Ci pokazało?

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Mania ja tp mam na 11.07 a owulka potwierdzona u gina 20 lub 21.10
Elinka, długo sie starałaś? Miałaś monitoring owu?
ma_nia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:18   #3126
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Gda, moja ciaża z kolei jest starsza niz z om. Staraliśmy sie intensywnie i teraz nie potrafię dojść kiedy sie udało, choć bardzo chciałabym wiedziec Miałaś już usg prenatalne, jaki termin porodu Ci pokazało?
Usg prenatalne mam dopiero 14.01, bo moja ginekolog liczy wiek ciąży z usg dotychczasowych, a nie z OM. Ja dokładnie wiem, którego dnia było poczęcie, ale ciąża jest młodsza. Pewnie ma na to wpływ też to, że każda z nas ma inną długość cyklu.

Ja ruchy poczułam tak koło 18 tygodnia.

My też mamy po synku wózek Bugaboo Cameleon, ale zastanawiam się czy nie kupić jednak podwójnego... Synek będzie miał 2 lata 10 miesięcy, ale my dużo podróżujemy i łazimy, także byłoby wygodniej. A mam taki wózek na oku, który można przerobić na pojedynczy w razie potrzeby.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:46   #3127
elinka21
Zakorzenienie

Mania w pierwsza ciaze zaszlam w lutym udalo sie w 2 cyklu w marcu poronilam byl to 5tc.
Lekarz kazal odczekac 4 cykle u nas wyszlo tak ze odczekalismy 6 podajrze a bo wakacje a nie chcialam byc w ciazy na wakacjach a to to a to tamto i tez sie udalo w 2 cyklu.
W 1 cyklu nie mialam ani monitoringu ani nic ale w drugim raz sie di gina wybralam, powiedzial ze pecherzyk bedzie pekal za 3, 4 dni wiec dzialalismy

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Chcecie zobaczyc zdjecie?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:50   #3128
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po usg, Pani gin na usg zadnych nieprawidlowosci nie zauwazyla, wszystko ok z dzidziunia. Co ma miedzy nozkami nie dowiedzialam sie mam zdjecie w 3D nie moge sie napatrzec loooooow
gratki!

Cytat:
U mnie po usg tez wszystko super, lekarz nie byl zaskoczony tym, ze mam wrazenie, ze czuje ruchy-mlody wierzgal jak szalony.
aha-na 90% bedzie chlopiec
i znów kolejny chłopak

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Witam się i ja po świętach w 15 tygodniu
Podczytywałam Was na bieżąco
Do mnie niestety Nadine też się nie odezwała....

agunineczka coraz ładniejszy brzusio jak wagowo?
cicha ja z rana mam podobny a na wieczór to 7 miesiąc
U mnie waga wróciła do normy z przed ciąży czyli 52kg teraz 2 trymestr więc się zacznie

Wczoraj poczułam coś w brzuchu delikatne muśnięcie ale póki co podchodzę z rezerwą bo nie wiem do końca co to było (aczkolwiek było raz i nic mi innego do głowy nie przychodzi)

W piątek jadę wózek oglądać wcześnie strasznie ale okazja się trafiła
jestem 2 kg na plusie...

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość

skoro okazja to rozumiem, że i cena atrakyjna?
Można wiedzieć jaka i co jest w komplecie?

Cytat:
Mania w pierwsza ciaze zaszlam w lutym udalo sie w 2 cyklu w marcu poronilam byl to 5tc.
Lekarz kazal odczekac 4 cykle u nas wyszlo tak ze odczekalismy 6 podajrze a bo wakacje a nie chcialam byc w ciazy na wakacjach a to to a to tamto i tez sie udalo w 2 cyklu.
W 1 cyklu nie mialam ani monitoringu ani nic ale w drugim raz sie di gina wybralam, powiedzial ze pecherzyk bedzie pekal za 3, 4 dni wiec dzialalismy

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

chcecie!

A ja dziś zaczynam 14 tc!
Stary 2014-12-31, 11:06   #3129
ma_nia
Przyczajenie

Cytat:

Tym bardziej cieszę sie, ze Wam sie udało Dziękuję za info, ja nie wiem kiedy miałam owu,ale skoro z usg moja dzidzia jest ciut młodsza od Twojej pewnie miałam owu zaraz po Tobie Kiedy macie kolejne usg?
Stary 2014-12-31, 11:15   #3130
Strobiluska
Zadomowienie

Witam w ostatnim dniu roku ale ten czas leci.....

Dzisiaj rano dostałam pierwszy noworoczny prezent od mojego Maluszka, rozstępy wokół pępka taaaa daaaaaam to jednak sprawa genów, smaruje się dwa razy dziennie, a jednak się pojawiły czerwone pręgi ech.... Mam nadzieje, ze Małe szybko zrobi karierę i zafunduje Mamusi plastykę brzucha.... W końcu to po części jego wina, a po części Męża, niech się we dwójkę zrzuca

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 11:21   #3131
malenstwo1988
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny, czy Wy już na usg z przeziernością dowiedziałyście się płci? Bo ja przyznam szczerze, że zupełnie nie pamietam kiedy dowiedziałam się, że będzie synek w pierwszej ciąży
a usg mam jutro to może już coś będzie widać jestem strasznie ciekawa
W 13 tygodniu można poznac płeć jeśli lekarz ma dobre oko i dobry sprzęt ale i to 100% gwarancji nie daje w zasadzie 100% to ma się po porodzie he he ja się dowiedziałam z Oliwią w 17 tc

Cytat:
Ja też witam po świętach Nie pojadłam za dużo, bo mdłości nadal męczyły. Za to teraz od piątku siedzimy na działce na mazurach i jest dużo lepiej! Tu jest tak wspaniale, cisza, pusto, las, jezioro, mróz, śnieg i słońce. I my we trójkę, tzn. czwórkę

8.01 idę na wizytę i usg torbieli, a 14.01 idę do Roszkowskiego na genetyczne usg. Ktoś kiedyś pytał ile on bierze - ja nie wiem dokładnie, bo ja do niego chodziłam po znajomości do szpitala. Za to było to dla mnie tak nieprzyjemne i stresujące, wpychanie się w kolejkę kobiet w ciąży z prawdziwymi problemami, te spojrzenia i uwagi, że powiedziałam, że nie ma mowy żebym znowu tam poszła. Teraz idę prywatnie.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Ja o płci dowiedziałam się w 12t3d w poprzedniej ciąży. Mam nadzieję, że teraz też zobaczę przy genetycznym
Jeśli dobrze kojarzę to nie mało na znanylekarz.pl napisane przez pacjętów 400 zł

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki Witam się i ja... miałam dzisiaj usg prenatalne no i jestem jakaś taka..... zmartwiona hmmmm sama nie wiem czy to dobre określenie... otóż dzieć się położył na brzuszku... pleckami do góry... tak więc przezierność karkową można było super sprawdzić - wszystko ok w tym temacie.. no ale kurcze za Chiny nie można było sprawdzić kości nosowej.... po prostu nie chciał pokazać swojej buźki.... gin smyrał mnie tym usg i smyrał.. w dwie sekundy ledwo ledwo się obkręcił na bok to gin stwierdził, że o o o to białe to ta kość.. no ale zaraz znowu przyjął swoją "pozycję"... i dupa... no i lekarz stwierdził, że nie da rady sprawdzić tak na 100% w tej pozycji....

A na dodatek... sprawdził mi jajniki i tu niemiła niespodzianka - torbiel 20 mm na jednym z jajnikow... :/ gin stwierdził, że nie ma się czym martwić tylko należy to obserwować... i przyuważył na macicy "małego krwiaka" i się mnie pytał czy przypadkiem nie miałam krwawienia.. no a nie miałam - ani kropelki (sprawdzam za każdym pójściem do toalety jak jakiś paranoik..... )

No i tyle.. powiedział mi że na następnej wizycie za 2 tygodnie sprawdzimy raz jeszcze na usg tę kość nosową.. generalnie nie zachowywał się na zasadzie, że coś jest nie tak.. ale ja już oczywiście zmartwiona jestem i tę torbielą (co jeśli zacznie rosnąć....?) i tym krwiakiem no i tym, że nie można było sprawdzić tej kości echhhhhhhhhhhhhhhh ajj sama już nie wiem, ale jakoś tak źle mi na duszy i się zastanawiam, czy jutro nie iść znowu na jakieś usg.... żeby się jakoś uspokoić i zapytać się innego lekarza co z tą torbielą i w ogole....... akurat będę na mieście bo się z koleżanką umówiłam ale sama nie wiem co robić, czy nie świruję zbyt mocno....

Aaa no i wg OM mam dzisiaj już 13t3d, wg moich obliczeń dziś 12t3d, a wg usg - 13t1d.Dzieć ma 7 cm no i o płci to mogłam zapomnieć.. tak się ten mój berbeć usadowił, że nie było mocy by sprawdzić....
Bedzię ok torbiel przy ciąży się wchłania a z krwiakiem to leżeć jak najwięcej leżeć leżeć leżeć aby się nie powiększał i powinno być ok Trzymam kciuki za malucha ))) Masz już dzieci? Pracujesz? Jeśli masz już malucha który jest z Tobą w domu zaangażować rodzinę a jeśli nie da rady to jak najwięcej zajęć by samodzielnie sobie radził a jak nie masz a pracujesz to L4 to takie moje zdanie

Cytat:
Cześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Będę lipcową mamusią, termin porodu 13.07 dziś 12 tc
Hej witamy

Sorka dziewczyny ale trochę się działo od mojej wizyty. Z orzeszkiem wszystko ok 4,27 cm z usg wychodzi 11t1dc a nie 10t1dc duża dzidzia więc w tym wypadku lekarz zalecił spotkanie za 2 tygodnie na usg genetyczne i 12 stycznia mam wizytę

Niestety wczoraj doszło do kolizji ja ws podłoga w kuchni :/ zemdlałam.
Nic mi nie jest trochę się zszokowałam samą sytuacją jedyne co zdąrzyłam zrobić to usiąść na krześle i już nic więcej nie pamiętam oprócz pobudki z błogiego stanu na podłodze na boku więc zakładam że ześliznęłam się z krzesła :/ Nie byłam na IP nie dzwoniłam do gina i tak by mi nie za wiele pomogli bo przez tel co by powiedział a na IP ani tomografu ani rengenu czy czego tam i dobrze bo wszystko jest ok głowy nie stłukłam jakoś - malutki guz wydaje mi sie że ręka zamortyzowała upadek ale biodro już trochę bardziej bo jest siniak.

Szczęśliwego Nowego Roku mamusie

Edytowane przez malenstwo1988
Czas edycji: 2014-12-31 o 11:23
malenstwo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 11:25   #3132
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
jestem 2 kg na plusie...
a to 2kg to chyba w sam raz

Dziewczyny a ile planujecie wydać na wózek?
Bo ja się zastanawiam dalej.
Znalazłam używany Maxi Cosi Mura za niecałe 1500 (gondola, spacerówka, fotelik + śpiworek) i się zastanawiam czy warto.
Sama nie wiem ile na ten cel przeznaczyć
Z jednej strony nie chce szaleć a z drugiej też nie chce żeby coś się w trakcie używania rozleciało

Edytowane przez Sikorka0204
Czas edycji: 2014-12-31 o 11:27
Sikorka0204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 11:35   #3133
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenstwo1988 Pokaż wiadomość
W 13 tygodniu można poznac płeć jeśli lekarz ma dobre oko i dobry sprzęt ale i to 100% gwarancji nie daje w zasadzie 100% to ma się po porodzie he he ja się dowiedziałam z Oliwią w 17 tc

Jeśli dobrze kojarzę to nie mało na znanylekarz.pl napisane przez pacjętów 400 zł

Bedzię ok torbiel przy ciąży się wchłania a z krwiakiem to leżeć jak najwięcej leżeć leżeć leżeć aby się nie powiększał i powinno być ok Trzymam kciuki za malucha ))) Masz już dzieci? Pracujesz? Jeśli masz już malucha który jest z Tobą w domu zaangażować rodzinę a jeśli nie da rady to jak najwięcej zajęć by samodzielnie sobie radził a jak nie masz a pracujesz to L4 to takie moje zdanie

Hej witamy

Sorka dziewczyny ale trochę się działo od mojej wizyty. Z orzeszkiem wszystko ok 4,27 cm z usg wychodzi 11t1dc a nie 10t1dc duża dzidzia więc w tym wypadku lekarz zalecił spotkanie za 2 tygodnie na usg genetyczne i 12 stycznia mam wizytę

Niestety wczoraj doszło do kolizji ja ws podłoga w kuchni :/ zemdlałam.
Nic mi nie jest trochę się zszokowałam samą sytuacją jedyne co zdąrzyłam zrobić to usiąść na krześle i już nic więcej nie pamiętam oprócz pobudki z błogiego stanu na podłodze na boku więc zakładam że ześliznęłam się z krzesła :/ Nie byłam na IP nie dzwoniłam do gina i tak by mi nie za wiele pomogli bo przez tel co by powiedział a na IP ani tomografu ani rengenu czy czego tam i dobrze bo wszystko jest ok głowy nie stłukłam jakoś - malutki guz wydaje mi sie że ręka zamortyzowała upadek ale biodro już trochę bardziej bo jest siniak.

Szczęśliwego Nowego Roku mamusie
o kurcze ale jak to sie stało? zakręciło Ci sie w glowie czy jak? nie chcesz tego sprawdzić, porobić badań?

Cytat:
a to 2kg to chyba w sam raz

Dziewczyny a ile planujecie wydać na wózek?
Bo ja się zastanawiam dalej.
Znalazłam używany Maxi Cosi Mura za niecałe 1500 (gondola, spacerówka, fotelik + śpiworek) i się zastanawiam czy warto.
Sama nie wiem ile na ten cel przeznaczyć
Z jednej strony nie chce szaleć a z drugiej też nie chce żeby coś się w trakcie używania rozleciało
za 1500 to całkiem spoko opcja. Moja koleżanka kupiła ten wózek używkę za 1400 w stanie idealnym!
Ja też chcę się za czymś takim rozejrzeć
Raz był na all taki fjny brązowy z dodatkami w panterkę, komplet chyba 1600zł, ale to był mój chyba 7tc ciaży, wiec było za wcześnie na zakup bryki dla dziecia
Stary 2014-12-31, 11:40   #3134
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
koleżanka kupiła ten wózek używkę za 1400 w stanie idealnym!
Ja też chcę się za czymś takim rozejrzeć
Raz był na all taki fjny brązowy z dodatkami w panterkę, komplet chyba 1600zł, ale to był mój chyba 7tc ciaży, wiec było za wcześnie na zakup bryki dla dziecia
Właśnie ja nawet teraz obawiam się, że wcześnie Choć z maleństwem raczej wszystko ok bo pomimo 2 trymestru dalej mam na wieczór mdłości
Następne usg raczej za miesiąc Niby mam wizytę 19 stycznia ale wtedy będę miała równo 18 tydzień a czytałam, że lekarze wolą połówkowe robić od 20
Obejrzę ten wózek w piątek i wtedy zdecyduje, może coś wynegocjuje
Żałuję tylko, że bazy niema, koleżanka miała i świetne rozwiązanie
Ale sama baza 450zł więc to już będzie za dużo dla mnie
Stary 2014-12-31, 11:45   #3135
agunineczka
Zakorzenienie

mnie zaprosił na połówkowe w 22tc...
Stary 2014-12-31, 11:49   #3136
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
mnie zaprosił na połówkowe w 22tc...
Oj no to sobie poczekamy, pewnie im później tym lepiej dla lekarza
Choć ja 19 stycznia idę do nowego lekarza (zmieniam) więc może będzie sam chciał zrobić usg
W ogóle jak to jest z usg na nfz? niby są 3 ale ja na pewno będę mieć więcej bo w I trymestrze miałam 3 (raz był pęcherzyk, drugi raz serce a trzeci no to te musowe). Zastanawiam się czy ilość od lekarza zależy
Stary 2014-12-31, 11:49   #3137
agunineczka
Zakorzenienie

http://olx.pl/oferta/wozek-dzieciecy...tml#a79ab6e9fe

http://olx.pl/oferta/maxi-cosi-mura-...tml#a79ab6e9fe

te 1500 to chyba taka standardowa cena
Stary 2014-12-31, 11:52   #3138
ma_nia
Przyczajenie

Cytat:
Usg prenatalne mam dopiero 14.01, bo moja ginekolog liczy wiek ciąży z usg dotychczasowych, a nie z OM. Ja dokładnie wiem, którego dnia było poczęcie, ale ciąża jest młodsza. Pewnie ma na to wpływ też to, że każda z nas ma inną długość cyklu.

Ja ruchy poczułam tak koło 18 tygodnia.

My też mamy po synku wózek Bugaboo Cameleon, ale zastanawiam się czy nie kupić jednak podwójnego... Synek będzie miał 2 lata 10 miesięcy, ale my dużo podróżujemy i łazimy, także byłoby wygodniej. A mam taki wózek na oku, który można przerobić na pojedynczy w razie potrzeby.
Gda, u Ciebie chyba wszystko ok wypada owu normalnie miałaś, ja jak sobie liczyłam to wg.om 12.10 powinnam miec wg.kalkulatora owu 26.10 i tp.19.10, ale wszystko mi sie przesunęło o 6 dni prawdopodobnie. Bugaboo to super macie wózek, mozna chyba do niego dokupić dostawke dla starszego dziecka. Dobrze Ci sie sprawdzał miałaś 2 cz 3?

Edytowane przez ma_nia
Czas edycji: 2014-12-31 o 11:53
Stary 2014-12-31, 11:54   #3139
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj no to sobie poczekamy, pewnie im później tym lepiej dla lekarza
Choć ja 19 stycznia idę do nowego lekarza (zmieniam) więc może będzie sam chciał zrobić usg
W ogóle jak to jest z usg na nfz? niby są 3 ale ja na pewno będę mieć więcej bo w I trymestrze miałam 3 (raz był pęcherzyk, drugi raz serce a trzeci no to te musowe). Zastanawiam się czy ilość od lekarza zależy

niby 3 ale na bank zależy od lekarza.
Ja do 13tc miałąm już 3 razu usg robione, a co dopiero reszta ciąży...
Stary 2014-12-31, 12:05   #3140
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Gda, u Ciebie chyba wszystko ok wypada owu normalnie miałaś, ja jak sobie liczyłam to wg.om 12.10 powinnam miec wg.kalkulatora owu 26.10 i tp.19.10, ale wszystko mi sie przesunęło o 6 dni prawdopodobnie. Bugaboo to super macie wózek, mozna chyba do niego dokupić dostawke dla starszego dziecka. Dobrze Ci sie sprawdzał miałaś 2 cz 3?
Ja już nic nie rozumiem Owulacja była 29.10, termin z miesiączki 22.07. I wg tego leci mi teraz 11 tydzień. Ale wg usg wielkość zarodka jest tydzień młodsza i tym się kieruje moja ginekolog.

Bugaboo mamy 2, dla mnie jest idealny! Dlatego teraz też myślę o Bugaboo, tylko Donkey, czyli właśnie podwójny. Nie wiem czy sama dostawka by się sprawdziła, bo synek lubi siedzieć jednak
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 12:20   #3141
agunineczka
Zakorzenienie

dziewczyny a czy te wszystkie daty są takie ważne?
Każda z nas praktycznie ma jaieś rozbieżności, organizm to jednak nie zegarek. Coś się może zawsze poprzesuwać, w przód, tył i od wielu czynników to zalezy
Najważniejsze jednak ze my sie dobrze czujemy i nasze dzieci się dobrze rozwijają

W ogóle zerknijcie tutaj:
http://www.aspoonfulofstyle.com/

chciałabym tak wygladać w ciąży
Stary 2014-12-31, 12:26   #3142
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a czy te wszystkie daty są takie ważne?
Każda z nas praktycznie ma jaieś rozbieżności, organizm to jednak nie zegarek. Coś się może zawsze poprzesuwać, w przód, tył i od wielu czynników to zalezy
Najważniejsze jednak ze my sie dobrze czujemy i nasze dzieci się dobrze rozwijają

W ogóle zerknijcie tutaj:
http://www.aspoonfulofstyle.com/

chciałabym tak wygladać w ciąży
Popieram Mi lekarz nawet powiedział, że nie mam co zwracać uwagi na datę porodu bo tylko kilka procent rodzi w wyznaczonym dniu
Mówił też by się nie przejmować wielkością maleństwa bo niektóre dzieci będą duże a inne mniejsze. Sama mam 156cm więc dziecko pewnie małe będzie
Ogólnie ciąża ciąży nierówna
Zerkłam, chciałabym...ale już za późno
Stary 2014-12-31, 12:32   #3143
agunineczka
Zakorzenienie

czemu za późno?
Ja chyba od przyszłego tyg robie małą metamorfozę

odkad jestem w ciaży wiecznie chodzę po domu w dresach, bez makijażu... ech czas z tym skończyć, nawet i dla samej siebie!
Stary 2014-12-31, 12:38   #3144
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
czemu za późno?
Ja chyba od przyszłego tyg robie małą metamorfozę

odkad jestem w ciaży wiecznie chodzę po domu w dresach, bez makijażu... ech czas z tym skończyć, nawet i dla samej siebie!
Miałam na myśli figurę
A tak poważnie to ja tak samo...ale z drugiej strony w leginsach czy w dresie mi najwygodniej bo nic na brzuszek nie naciska
A co do makijażu to jak mieszkałam w Azji to się odzwyczaiłam
Tam mało kto się maluje a jako blondynka to dla wszystkich byłam atrakcją nawet w dresie. Więc po jakiś 7-8 latach prawie codziennego prostowania włosów i makijażu przydał mi się taki wyjazd
Teraz maluję się gdy gdzieś dalej jadę, nie krępuje się iść do sklepu bez makijażu (kiedyś to było nie do pomyślenia)
Stary 2014-12-31, 12:42   #3145
agunineczka
Zakorzenienie

Ja też kiedyś bez make upu nie wychodziłam - nawet na plażę
teraz mi się zmieniło, ale... po obejrzeniu zdjeć z tego bloga troche tej typiarce pozazdrosciłam, że tak ładnie wygląda
a chciałabym być seksi mamą
Stary 2014-12-31, 13:00   #3146
ewelina1988_20
Rozeznanie

Ja mam wozek firmy karex sportive x5 jest super tylko jako spacerówka juz mi nie pasuje i mam spacerówke z mother care. Za Wózek płaciłam £300 w zestawie z nosidełkiem. Myśle nad zakupem podwójnego wózka bo mały ani myśli sam chodzić tylko za rączkę idzie
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 13:11   #3147
agunineczka
Zakorzenienie

Mamuśki ja już pewnie sie dzis tutaj nie pokażę, więc życzę Wam wszystkiego najlepszego na Nowy Rok! Bezproblemowych ciaż, zdrowych, słodkich i pachnących lipcowych dzieciatek!
Stary 2014-12-31, 13:18   #3148
ewelina1988_20
Rozeznanie

Ja rownież życzę szczęśliwego nowego roku aby był lepszy od poprzedniego i przyniósł nam wszystkim wiele radości
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 13:34   #3149
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

cześć kobietki długo mnie tu nie było . gratuluję wszystkim udanych wizyt i usg. widzę że będziemy tu miały męskie forum
witam nową mamusię. co do terminu poczęcia to nie stresuj się tak , bo i tak tolerancja tp. jest +,- 2 tygodnie. najważniejsze że wam się udało

jesli chodzi o wózeczki to ja mialam polskiego producenta micado który produkuje wózki na skandynawie. jak się napisze o nich meila to przysyłają specyfikacje całego kompletnie wyposażonego wózka?( parasolki, pompki, moskitiery, folie, torby, fotelik, śpiworek......po prostu wszystko) i to wbardzo korzystnych cenach i pięknych tapicerkach...
z czystym sumieniem polecam ten wózeczek

a tak z innej beczki to ja 2 trymestr zaczełam bardzo żle. wyłapałam strasznego doła i jakoś się pozbierać nie mogę. wszystko widzę w szrych kolorach. w ogóle mam przeczucie że coś jest nie tak nie mam ochoty wychodzić z domu , w ogóle perspektywa kontaktu z ludzmi mnie przeraża. niby chciała bym z kimś porozmawiać a zdrugiej strony czuję że się zamykam ...........
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 14:32   #3150
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Mamuśki ja już pewnie sie dzis tutaj nie pokażę, więc życzę Wam wszystkiego najlepszego na Nowy Rok! Bezproblemowych ciaż, zdrowych, słodkich i pachnących lipcowych dzieciatek!
wzajemnie
Dziewczyny a miała któraś z Was coletto giovanni?
http://allegro.pl/coletto-giovanni-3...912404459.html

Dalej się waham
tam za podobną cenę mam używkę a tu nowy z gwarancją 2 letnią

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości